12 Temmuz 2010 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2458: yaz aylarını artık burgaz'da geçirmek istiyorum... bana ailemle rahat edebileceğim, bahçeli geniş bir ev bulun...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

28 Aralık 1901 Cumartesi günlü Büyükada'daki Hamidiye Camii'nin tamirine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, Temmuz 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

12 Temmuz 2010 Pazartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
20/29ºC
% 69/90 nem
Karayel, KB 11km/sa
Gündoğuşu 05:42... Günbatışı 20:36...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *
Cicely Mary Barker, The Ragged Robin Fairy.

* * *

1- Adalar Asliye Hukuk Mahkemesi: "Kınalıada, 110 ada, 2 parsel sayılı taşınmazla ilgili olarak 56 No’lu Orman Kadastro Komisyonu tarafından yapılan 2/B uygulamalarına ilişkin işlemlerin yok hükmünde olduğunun tespitine, taşınmazın davalı Ohanes Jamgoçyan adına olan tapu kaydının iptali ile orman vasfıyla Maliye Hazinesi adına tapuya kayıt ve tesciline..."

2- Adalar Asliye Hukuk Mahkemesi: "Büyükada, 206 ada, 12 parsel sayılı taşınmazla ilgili olarak 56 No’lu Orman Kadastro Komisyonu tarafından yapılan 2/B uygulamalarına ilişkin işlemlerin yok hükmünde olduğunun tespitine, taşınmazın davalı Kazım Özer adına olan tapu kaydının iptali ile orman vasfıyla Maliye Hazinesi adına tapuya kayıt ve tesciline..."

3- Balçiçek Pamir: "Sezon açıldı. Ben ikizlerle Büyükada’ya yerleştim ve tabii ki deniz otobüsü seferlerim de başladı. Geçen sezon uzun yazılar döktürmüştüm, mecburen seyrettiğimiz 24 kanalı üzerine..."

4- Kemal Yılmaz: "Burgazada'da bir Cihangir düğünü..."

5- Adalar Müzesi 31 Temmuz saat 18:30'da Büyükada Vapur İskelesi'nde halkla buluşacak...

6- Sezen Aksu: "Yaz aylarını artık burada [Burgazada] geçirmek istiyorum. Bana ailemle rahat edebileceğim, bahçeli geniş bir ev bulun..."

7- 20 Temmuz’dan itibaren Adalar Müzesi'nin sergiler, etkinlikler, kütüphane, arşiv, koleksiyon, sözlü tarih video klipleri başta olmak üzere pek çok içeriği www.adalarmuzesi.org adresinde yer alacak.

8- Gözde Sezgin: "Beş nesil Büyükadalı bir ailenin üyesi Selin Kutucular'ın 2005 Gourmand World Cookbook Awards'da 'En İyi Yerel Mutfak' ödülünü alan kitabı 'Büyükada Yemekleri' şimdi de bir televizyon programına dönüştü..."

9- Belgin Yüksel: "İskelede asılı bulunan kayıp Kınalıadalı 4 gencimizin bulunmasıyla ilgili 'Teşekkür Afişi'nde, Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ercan Akpolat’ın ismi de unutulmuştur..."

10- Sibel Akkaşoğlu: "Adalı Dergisi'nin Temmuz (76) sayısı Gazete Bayilerinde yerlerini aldı..."

11- Kanada yollarında yeni hız kesiciler...


ADALAR POSTASI'nın 2458. sayısında...

)O(



..........................................................1

Cumhuriyet, 26.6.2010

T.C.
ADALAR ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ’NDEN İLAN


Esas No: 2008/88 Esas

Karar No: 2009/64

Davalı: Ohanes Jamgoçyan, Köybaşı Cd. N: 239 Yeniköy/İstanbul

Davacı Orman Genel Müdürlüğü’ne izafeten Kanlıca Orman İşletme Şefliği aleyhine mahkememizde açılan Tapu İptali ve Tescil davasının yapılan açık yargılaması sonunda;

HÜKÜM:

Gerekçesi yukarıda yazıldığı üzere;

1- Davanın kabulü ile; dava konusu Kınalıada, 110 ada, 2 parsel sayılı taşınmazla ilgili olarak 56 No’lu Orman Kadastro Komisyonu tarafından yapılan 2/B uygulamalarına ilişkin işlemlerin YOK HÜKMÜNDE OLDUĞUNUN TESPİTİNE, taşınmazın davalı Ohanes Jamgoçyan adına olan tapu kaydının iptali ile orman vasfıyla Maliye Hazinesi adına TAPUYA KAYIT VE TESCİLİNE karar verilmiş, yukarıda kimliği yazılı bulunan davalıya yapılan tüm adres araştırmalarına rağmen bulunamaması nedeniyle karar özetinin ilanen tebliğine karar verilmiş olup, karar tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde Yargıtay’a temyiz yoluna başvurulmaması halinde kararın kesinleşeceği hususu tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur. 22/06/2010
Basın: 44083



..........................................................2

Cumhuriyet, 26.6.2010


T.C. ADALAR ASLİYE HUKUK
MAHKEMESİ’NDEN İLAN


Esas No: 2008/90 Esas

Karar No: 2009/217

Davalı: Kazım Özer, Caddebostan, Ogün Sk. Lalezar Apt. N: 18 Kadıköy/İstanbul Davacı Orman Genel Müdürlüğü’ne izafeten Kanlıca Orman İşletme Şefliği aleyhine mahkememizde açılan Tapu İptali ve Tescil davasının yapılan açık yargılaması sonunda;

HÜKÜM: Gerekçesi yukarıda yazıldığı üzere;

1- Davanın kabulü ile; dava konusu Büyükada, 206 ada, 12 parsel sayılı taşınmazla ilgili olarak 56 No’lu Orman Kadastro Komisyonu tarafından yapılan 2/B uygulamalarına ilişkin işlemlerin YOK HÜKMÜNDE OLDUĞUNUN TESPİTİNE, taşınmazın davalı Kazım Özer adına olan tapu kaydının iptali ile orman vasfıyla Maliye Hazinesi adına TAPUYA KAYIT VE TESCİLİNE, taşınmazın tapu kaydında bulunan haciz şerhinin TERKİNİNE karar verilmiş, yukarıda kimliği yazılı bulunan davalıya yapılan tüm adres araştırmalarına rağmen bulunamaması nedeniyle karar özetinin ilanen tebliğine karar verilmiş olup, karar tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Yargıtay’a temyiz yoluna başvurulmaması halinde kararın kesinleşeceği hususu tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur. 22/06/2010 Basın: 44085



..........................................................3

HaberTürk, 4.7.2010
Balçiçek Pamir

http://www.haberturk.com/polemik/haber/529230-simdi-de-icki-yasagi

[...]

İspanyolca bilmeyen deniz otobüsüne binmesin

SEZON açıldı. Ben ikizlerle Büyükada’ya yerleştim ve tabii ki deniz otobüsü seferlerim de başladı. Geçen sezon uzun yazılar döktürmüştüm, mecburen seyrettiğimiz 24 kanalı üzerine. Açıklamalar gönderdiler, bizzat telefonlar ettiler, “10 gün içinde çözüyoruz, lokal haber yayın yapacağız falan” diye... Maşallah yani, bir arpa boyu yol alınamamış. Geçenlerde yine İspanyolca bir film dinlemek zorunda kaldık, altyazılı. En önde oturan belki keyif almıştır.

24 tematik kuşakları deniz otobüsü yolcusu için işkence... Ama dinleyen yok tabii. Geçen yıl ihale sürecini bile konu etmiştim, kayda değer bir açıklama alamamıştım. Diyeceğim şudur ki, ayıp ediliyor.



..........................................................4

Radikal, 5.7.2010
Kemal Yılmaz

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=1006226&Yazar=KEMAL%20YILMAZ&Date=12.07.2010&CategoryID=113


Burgazada'da bir Cihangir düğünü

Ben Burgazada’ya tarifeli vapurla gitmeyi tercih ettim. Anadolu Kültür’den Meltem Aslan ile Sabah gazetesinden Murat Çelikkan’ın düğünü vardı. Tabii ki davetli değildim, ama Cihangir semtinin en seçkin simalarının davetli olduğunu düşündüğüm, sonra davet edilmeyenlerin edilenlere karşı bir eziklik duyacaklarını sandığım düğüne katılmadan edemezdim. O nedenle atladım vapura, çıktım yola.

Daha vapurda tanıdık simaları ayıklamaya başladım. Onlar eski dostluklardan kaynaklanan küçük tatlı sohbetlere dalarken, ben de martılara baktım uzun uzun. İskeleye yanaştıktan az sonra faytonların önünde sabırsız bir kuyruk oluşturuldu. Küçük gruplar halinde binilen faytonlarda, herkes değil ama pek çoğu şık elbiseler içindeki davetliler, bir eski İstanbul eğlencesine giden geçmiş zaman beyzadeleri gibi Kalpazankaya’nın dik yolunda birbiri ardına yola koyuldu. Efendim, bilen bilir; bu Kalpazankaya’daki kır lokantası, fiyatları eskisi kadar masum olmasa da hala kentimizin en makul düğün mekanlarından biridir. Bir ‘kır düğünü’ rahatlığı, gözden ırak olma huzuru ve özgün mekan gururu davetlilere hep iyi gelir. Bu sefer de öyle oldu. Ben kendime duruma hakim bir köşe ayarlayıp ağaçların altına dizilmiş masalarda, denize nazır rakılarını yudumlayan neşeli kalabalığa dikkat kesildim. Farkettim ki öyle çok fazla şöhret yoktu. Belli ki sadece ‘yakınlar’ın çağrıldığı ölçülü bir düğündeydik... Tabii ki Cihangir Cumhuriyeti’nin Tuğrul Eryılmaz, Yıldırım Türker gibi önde gelen simaları ile Osman Kavala, Adnan Bostancıoğlu, Halit Kakınç, Deniz Türkali, Şenay Gürler, Melek Ulagay, Meral Özbek gibi biraz meşhur gazeteci, aydın ve aktrisler dikkatimi çekti. Bir masada Murat Çelikkan’ın birlikte kanas oynadığı ekibi İpek Bilgin, Bilal Dede ve Meltem Cumbul, diğer bir masada tıpkı Sezen Aksu gibi Kalpazankaya’ya özel tekneyle gelen Elçin Yahşi liderliğindeki Sabah ekibi oturuyordu.

Adı geçmişken söyleyeyim, Sezen Aksu ‘sahne almadı’. Ama nezaketen oturduğu yerden bir şarkı söylememezlik de etmedi.
Damat Bey, Yıldırım Türker’in hediyesi olduğunu işittiğim Armani takımı içinde her zamankinden daha yakışıklı, gelin hanım ise duvaksız kırık beyaz elbisesiyle bütün gelinler gibi masum ve de kendisi gibi şahaneydi. Ne var ki Murat Çelikkan ilk fırsatta takımları çıkartıp sandaletleri giyerek Armani’ye ihanet etmekten geri durmadı.

Genelde rakı tercih eden kalabalık ‘No Name’ adlı dj’in 80’ler ağırlıklı şarkılarıyla bol bol dans etti ve o oranda içti. İlerleyen saatlerdeki ‘seks on the beach’ servisiyle ayakta kalabilen son insanlar da birer birer devrildi. Öyle ki saat 02.00 vapurunu bekleyecek hali kalmayanlar arasında, küçük bir ‘fayton kapma, deniz taksi yakalama’ itiş kakışı bile yaşandı. (Tabii ki Sezen Aksu’nun teknesiyle dönenler böyle bir şey yaşamadı...)

Twitter’ın çılgınca işlediği, an be an düğünün yine o düğüne katılanlar tarafından takip edilip yorumlandığı, bir ayağı adalarda bir ayağı sanal alemde diğeri ise Cihangir’de olan bu geceyi şimdilik bu durgun yaz aylarının en flaş etkinliği olarak kaydediyorum.



..........................................................5

HaberTürk, 6.7.2010

http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/529918-adalardan-bu-kez-muze-geldi


Adalar'dan bu kez müze geldi...

İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi ay sonunda açılıyor. 40 gün 40 gece sanat var!


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programı kapsamında yeni bir proje daha hayat buluyor. "Adalar Müzesi" 31 Temmuz saat 18:30'da Büyükada Vapur İskelesi'nde halkla buluşacak.

40 GÜN 40 GECE SANAT!
Proje, Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı’nın işbirliğiyle, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansmanıyla gerçekleştirildi. Açılış etkinlikleri dahilinde 40 gün 40 gece sürecek konser, yarışma, belgesel film gösterisi, söyleşi ve diğer aktivitelerle Adalar bir kültür ve sanat merkezi haline getirilecek.

"Adalar Müzesi"nin ilk geçici sergisi “Ada Sahillerinde Bekliyorum” ve kalıcı bölüm sergilerinden “Adalılar”ın açılışı 31 Temmuz Cumartesi günü Büyükada Çınar mevkiindeki müze alanında gerçekleşecek. Müzenin ilk iskele sergisi de, aynı gün Büyükada Vapur İskelesi'nde açılacak.

AYA NİKOLA DA VAR
Müzenin kronolojik ve tematik bölümlerini kapsayan Müze Aya Nikola Hangar’ın açılışı ise 10 Eylül’de Büyükada’da gerçekleştirilecek. Bu bölüm ziyaretçilere 600 milyon yıl öncesinden 2010’a uzanan bir hikâyeye tanıklık etme fırsatı sunuyor.

ADALILAR'LA İMECE USULÜ
"Adalar Müzesi", uzmanların yanı sıra Adalılar'ın katkı ve desteğinin izlerini de taşıyor. Başta Adalılar'ın fotoğraf albümleri, anıları, sandıklarında sakladıkları, 8 mm’lik filmleri olmak üzere çeşitli kaynaklardan 20 binin üzerinde arşiv belgesi kapsamlı çalışmalar sonucunda Müze’nin koleksiyonuna kazandırıldı.

Bu sayede Adalar, tarihlerinde ilk kez bir müze çatısı altında tüm renkleriyle ziyaretçilerle buluşacak.

10 GÜN ÖNCEDEN ERİŞEBİLİRSİNİZ
Müzenin sergiler, etkinlikler, kütüphane, arşiv, koleksiyon, sözlü tarih video klipleri başta olmak üzere pek çok içeriğine 20 Temmuz 2010 tarihinden itibaren www.adalarmuzesi.org adresi üzerinden erişilebilecek.



..........................................................6

HaberTürk, 8.7.2010

http://magazin.haberturk.com/herkes-bunu-konusuyor/haber/530551-sezen-aksu-burgazadaya-yerlesiyor


Sezen Aksu, Burgazada'ya yerleşiyor

Türk popunun kraliçesi inzivaya mı çekiliyor?


Sezen Aksu adalı oluyor! Ünlü sanatçı, geçen hafta gazeteci Murat Çelikkan'ın düğün törenine katılmak için gittiği Burgaz Ada'ya aşık oldu. Düğünden iki gün sonra bu kez Meltem Cumbul ve Yaşar Gaga'yı da yanına alarak adanın yolunu tutan Aksu, Rum meyhanesi Barba Yani'de muhteşem bir akşam geçirdi. Sabah gazetesinin haberine göre; ünlü sanatçı, İstanbul dönüşü restoranda tanışıp samimi olduğu bir grup adalı kadına cep numarasını verip, "Yaz aylarını artık burada geçirmek istiyorum. Bana ailemle rahat edebileceğim, bahçeli geniş bir ev bulun" ricasında bulundu. Şimdi ada halkı, elbirliği ile Aksu'ya ev arıyor.



..........................................................7

Cumhuriyet, 10.7.2010

Adalar’da 40 gün 40 gece açılış

Kültür Servisi - İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla çalışmaları yürütülen ve İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olma özelliğini taşıyan “Adalar Müzesi”, görkemli bir açılışa imza atmaya hazırlanıyor.

Müzenin ilk geçici sergisi “Ada Sahillerinde Bekliyorum” ve kalıcı bölüm sergilerinden “Adalılar” sergisinin açılışları, 31 Temmuz Cumartesi günü Büyükada Çınar mevkiindeki müze alanında gerçekleşecek. 800 metrekarelik geniş bir alana yayılan sergiler, ücretsiz olarak gezilebilecek. Müzenin ilk iskele sergisi de, aynı gün Büyükada Vapur İskelesi’nde açılacak.

40 gün 40 gece boyunca bir şenlik havasında sürecek açılış etkinlikleri kapsamında yer alacak konserler, yarışmalar, belgesel film gösterileri, söyleşiler ve diğer aktiviteler bu süre boyunca sanatseverlere açık olacak.

20 Temmuz’dan itibaren müzenin sergiler, etkinlikler, kütüphane, arşiv, koleksiyon, sözlü tarih video klipleri başta olmak üzere pek çok içeriği www.adalarmuzesi.org adresinde yer alacak.



..........................................................8


Radikal, 10.7.2010
Gözde Sezgin

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetay&ArticleID=1007255&Date=12.07.2010&CategoryID=41


Ada lezzetleri ekrandan taşacak

Beş nesil Büyükadalı bir ailenin üyesi Selin Kutucular'ın 2005 Gourmand World Cookbook Awards'da 'En İyi Yerel Mutfak' ödülünü alan kitabı 'Büyükada Yemekleri' şimdi de bir televizyon programına dönüştü. İlk ziyafet bugün...


O aslında 20 yıllık bir bankacı ancak kendisi de Büyükadalı olan Selin Kutucular için Büyükada yemeklerini tanıtmak, mesleğini çoktan gölgelemiş bir uğraş. Kutucular, lezzetten ve sofra kültüründen anlayan bir Büyükada âşığı olan dedesini 2003 yılında kaybedince, onun anısını yaşatmak amacıyla çorbalardan zeytinyağlılara, garnitür ve mezelerden yumurta yemeklerine, etler ve deniz ürünlerinden hamur işleri ve makarnalara birçok tarife yer verdiği ‘Büyükada Yemekleri: Dedemin Sofrası’ kitabını oluşturdu. Bu ilk kitabıyla 2005 Gourmand World Cookbook Awards’da 6 bin kitap arasından sıyrılarak ‘En İyi Yerel Mutfak’ ödülünü alan Kutucular, ikinci kitabı ‘İstanbul Sofraları’nda bu kez de geleneksel İstanbul yemek tariflerini ve mutfak kültürüne ilişkin anılarını bir araya getirdi.

Kutucular’a TRT Türk ekranlarında başlayacak olan ‘Büyükada Sofraları’ programının yolunu açan da bu hızlı gelişmeler işte. Sanat ve edebiyat dünyasından ‘adasever’leri Büyükada’da hazırladığı sofrada ağırlayacak olan Kutucular, lezzetli yemekler ve muhabbetin olacağı programına bugün başlıyor.

Özel olarak ‘Büyükada mutfağı’yla ilgilenmenizi sağlayan ne oldu? Büyükada yemeklerinin en iddialı olduğu başlık hangisi?
‘Büyükada Yemekleri: Dedemin Sofrası’ kitabı dedem Sabahattin Bilgütay’ı kaybettikten sonra, onun ailemiz için ne kadar değerli olduğunu kendi çocuklarıma aktarma çabamın sonucu olarak ortaya çıktı. En iddialı başlık, sanırım adalı olma duygusu ve aile sevgisi. Ama yemeklere özel olarak zeytinyağlılar ve deniz ürünleri demeliyim.

Büyükada yemeklerinin Heybeli’den ya da Burgaz’dan ayrılan bir yanı var mı?
Kitabın ismini belki de ‘Benim Büyükada’mın yemekleri’ olarak açarsam daha net anlaşılırım. Adalara has yemeklerin ortak bir özelliği var aslında. Büyük bir sofrada her dilden, her dinden insanla güzelleşen sohbetin eşliğinde yenen yemekler...

2005’te ‘Büyükada Yemekleri’ kitabıyla aldığınız ‘En İyi Yerel Mutfak’ ödülünden sonra neler değişti sizin için?
Daha çok insana ulaşmak istedim. Aileme ait tarifler daha çok evde denensin, Büyükada’daki dedemin köşkünde her şey eskisi gibi devam etsin ve başka ailelerin de yemekleri ölümsüzleşsin istedim. İkinci kitabım ‘İstanbul Sofraları’ da bu düşünceden doğdu.

TRT Türk’e yapacağınız program ne kadar sürecek, yemek tarifleri dışında neler olacak?
13 bölümlük bir proje bu. Adalar’daki kaybolan mozaik ekseninde yemek, kültür ve sanat konuşacağız konuklarımla. Eski adalılarla hem ada ritüellerini, hem özlemle andığımız eski adalıları hem de geleceğe dair adalı düşleri konuşacağız.

Çocukluğunuzda kurulan sofralarda mutlaka olan şeyler nelerdi?
Biz beş kuşaktır adalıyız. Soframızda Selanik’ten getirdiğimiz tatların dışında adaya dair, İstanbul mutfağına dair pek çok tat var. Ama olmazsa olmazları sorarsanız bahçemizin asma yapraklarından zeytinyağlı dolma, ada dili, mangalda su böreği ve karidesli pilav derim. Bir de tabii pembe domatesleri unutmamalı...

Bir ada klasiği: Midye dolması
Malzemeler: 25 adet temizlenip yıkanmış midye, 6 adet büyük boy soğan, 1.5 su bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 50’şer gram dolmalık fıstık ve ayıklanıp suda baklatilmiş kuşüzümü, 1’er çay kaşığı tarçın, karabiber ve tuz, 1 demet dereotu, yarım demet maydanoz.

Hazırlanışı: Küp şeklinde kesilmiş soğanlarla ayıklanıp suda bekletilmiş kuşüzümünü ve dolmalık fıstığı zeytinyağında iyice kavurup pirinç ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. En son dereotunu ekleyin. Soğanın vereceği suya ve tatlılığına bağlı olarak, kavururken yarım çay bardağı su ve iki tatlı kaşığı şeker ekleyin. Daha sonra karabiber, tuz, tarçın ve yenibaharı katarak kavrulan içi soğutun. Midyelerin içini, iç malzemeyle midyenin kapağı kapanabilecek şekilde doldurun ve sıkıca kapatın. Bu işlemi yaparken midyeleri iyice açın. Aksi takdirde kapattığınız midyeler pişerken açılır. Doldurulan midyeleri tencereye yatay olarak dizin ve üzerine bir bardak su ilave edin. Midyeler su bırakacağı için verilen orandan daha çok su eklemeyin. Dolmaların üzerine tabak kapatın. Önce biraz harlı ateşte, sonra kısık ateşte yağını bırakıncaya kadar pişirin. Midye dolmalarını tencerenin dibinde kalan sosla birlikte servis edin.



..........................................................9

From: BELGİN YÜKSEL
Subject: Kınalıadalı 4 gencin bulunmasıyla ilgili Teşekkür afişi hk.
Date: July 12, 2010 9:28:12 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Merhabalar,
Ben de Selçuk Aral Bey’in yazısına bir ilavede bulunmak istiyorum. İskelede asılı bulunan kayıp Kınalıadalı 4 gencimizin bulunmasıyla ilgili 'Teşekkür Afişi'nde, Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ercan Akpolat’ın ismi de unutulmuştur. Bizzat kendi emeğiyle bu arama çalışmalarına katılmıştır ve bizzat kendisi dalarak arama çalışmalarını yürütmüştür. Hatta ayrıca kendisine bu arama çalışmalarından dolayı teşekkür etmek lâzım ki göstermiş olduğu emeğin hakkı ölçülemez diyorum.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar,

Belgin Yüksel



..........................................................10

From: SİBEL AKKAŞOĞLU
Subject: ADALI DERGİSİ DUYURU
Date: July 11, 2010 12:10:57 PM GMT+03:00

ADALI DERGİSİ'NİN TEMMUZ (76) SAYISI GAZETE BAYİLERİNDE YERLERİNİ ALDI.
EKTE DERGİNİN KAPAĞINI VE İÇİNDEKİLER SAYFASINI GÖRECEKSİNİZ.

BİLGİLERİNİZE...




..........................................................11

From: ENGİN DAMCI
Subject: Fw: Kanada'daki hız kesiciler
Date: July 10, 2010 8:52:56 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Kanada yollarında yeni hız kesiciler...

Tamir çok pahalı....

...ve bu durumda mecburen frene basacaksın !

Hergün bu "çukurlar" değişik yerlere konur !

Sonuçta, hiç de pahalı olmayan etkin bir fikir...

Bunlardan bizde de var ama bir farkla, bizdekiler gerçek!