20 Ocak 2012 Cuma

ADALAR POSTASI-2641: seferoğlu korusu'nu koru(yamadık)!...

Büyükada'da Nilüfer'den Türkoğlu'na!...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

19 Mart 1911 Pazar günlü, Büyükada'da Angeliki adlı kadının tasarrufunda bulunan tarla üzerinde sınırları daha önce belirlenmiş yerin karakol olarak tayiniyle buradaki polis barakasının yeni mahalline nakline dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2010.

* * *


ADALAR'da HAVA DURUMU:

21 Ocak 2012 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
1/8ºC
%57-66 nem
Kıble, G 34km/sa
Gündoğuşu 07:24... Günbatışı 17:04...


* * *


Cicely Mary Barker, The Hazel-Catkin Fairy.


__________________________________________


1- Deniz Toprak: "Seferoğlu Korusu için koskoca koruyu kaybetmemek için korumak için görevini yaptın mı? Kendin göz yumup sonra Belediye'yi mi suçladın sadece? Ağaç tespiti yapmak dışında Seferoğlu Korusu’nda ne yaptın? Cevap ver..."

2- Seferoğlu Korusu'nu Koru(yamadık)!...

3- Anılar, unutulmuş dünler, yaşlı gözlerde saklı düşler, bir an sonra geçmiş olacak şimdiki anlar ve o çalınan anlardan derlenen fotoğraflar, Sami Solmaz’ın Adalılar sergisi, Adalar Müzesi – İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu işbirliğiyle, 25 Ocak – 11 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.


4- Begüm Yavuz: "Adalı dostumuz, Hrantımız sen yüreğimizdesin..."

5- Selah Özakın: "İşin can alıcı noktası ne oldu bugün biliyor musun kardeşim Hrant? Düşlediğin şeyi ölümünle başardın sen. Bugün yüz binleri oluşturan kalabalık Lazlardan, Çerkezlerden, Kürtlerden, Ermenilerden, Türklerden ve bu coğrafyada yaşayan ne kadar etnik topluluk varsa hepsindendi..."

6- Bekir Coşkun: "Dün 10 bin kişi mi, 20 bin kişi mi yürüdü?.. Yetmez!..."

7- Abdullah Karagöz: "Herkes artık Kartal-Adalar arasında bir daha değil futbol maçı yapılması, merhaba denmesinin bile mümkün olmayacağını söylediği ertesi gün Lefter Kartal’a gelmiş “olaylar” için özür dilerken

8- İstanbul'daki lodos yüzünden Şehir Hatları'nın Kabataş-Adalar ve Bostancı-Adalar vapur seferleri yapılamıyor!... Tarifeye Bak!...

9- Luz Cafe: "Güncellenmiş organik ürün listemizi ekte bulabilirsiniz. Malûmunuz üzre, cuma ögleye kadar siparislerinizi, pazar ögleden itibaren de sizleri bekliyoruz..."

)O(





_____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK 
Subject: POSTAAAAAAAA…
Date: January 20, 2012 10:28:55 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

POSTAAAAAAAA… 

Hayırdır işletme şefi?
Kimse bilmesin mi isterdin bunları? Gizlemek mi gerekiyordu yoksa?
Sorulardan neden rahatsızsın? Gizli kalsın, sorulmasın, (yaptıysan eğer !!!) kimse bilmesin, yanına kalsın mı isterdin sen?
Yok öyle Devlet’in parasıyla, Devletin makamında sağa sola ahkam kesmek.
Cevap ver(e)meyerek unuttururum sanma sakın. Unutturmayalım, cevap alana kadar soralım ki bir daha yapmayasın. 
Cevap veririm dedin, hadi cevap ver İşletme şefi…
Şahsın zerre kadar önem taşımıyor nazarımda. Ama kamuya hizmette görevliysen dikkat edeceksin, kamuya hesap vereceksin, yanlışın varsa da er ya da geç bedelini ödemeyi kabulleneceksin.
Masal anlatma bana. Bak ben kamuyum, açıkça hesap soruyorum.
Önce sana soruyorum, sonra gitmeye karar verir de Savcılığa gidersem haberin olur hiç merak etme…

MAL ZİLYETLİĞİNE TECAVÜZ’den hakkında cezaya hükmedilmiş. Temyize başvurmuşsun… Bu davanın haricinde, mesela MAL ZİLYETLİĞİNE TECAVÜZ, mesela GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA vs. gibi kamu görevlisine hiç de yakışmayan benzer sebeplerle, yine senin hakkında cezaya hükmedilen ve yine temyize başvurduğun bundan başka davaların da var mı yok mu? CEVAP VER… 

Mesela çalıştığın kuruma senin açtığın ya da çalıştığın kurumun sana açtığı, kamu görevlisine hiç de yakışmayan böyle İDARİ DAVALAR falan var mı yok mu? CEVAP VER…

Sen Adakule’de milleti "Yangın Gözlem Kulesi yaptım," diye uyutup Devlet'in parasını keyfiyete harcadın mı? Aman ha! Harcadıysan bildiğim kadarıyla suç olur bu… Devlet’in parasını harcadın mı gözlem dışı işlere Adakule’de? Harcadın mı harcamadın mı? CEVAP VER… 

Adakule’de kimler konakladı bugüne kadar, kaydı tutuluyor mu? Mesela sen eşinle dostunla Devlet’in demirbaşında keyfi konakladın, konaklattın mı? Kimse konaklamıyorsa neden Devlet’in parasını harcadın o keyfi katlara? Konaklayan var mı yok mu? CEVAP VER… 

Sen Devlet’in resmi aracını görev dışı kullanıyor musun kullanmıyor musun? Kayıtsız kullanım var mı yok mu? CEVAP VER…

Mesai saatinde mi açtın şahsi fotoğraf sergini? Hazırlarken, sergilerken yıllık iznini mi kullanıyordun, yoksa mesaide mi sanılıyordun? Şahsi resim sergin için devletten üstüne bir de maaş almadın di mi? Aldın mı almadın mı? CEVAP VER… 

Çalıştığın kurumun imkânlarıyla oluşturulan Herbarium senin şahsi çalışman mı? Herbarium için Devlet'in parasını, mesaisini, makamını, personelini kullandın, kurum adına güzel bir çalışma ama neden sadece kendi adına sahiplenip üzerine ismini yazdın, ben yaptım dedin. Emeği geçen çalışma arkadaşlarına hiç mi saygın yok? Bu çalışma İşletme'nin mi senin mi? CEVAP VER…




LİDO konusunda Belediye'den farkın ne? 50-60 (YAZIYLA: ELLİ-ALTMIŞ) adet selvi ağacı orman idaresinin izniyle sökülmedi mi yerinden? Ağaçların sökülmesine karşı çıkmayan ormancının LİDO karşıtı ahkamlarına inanan olur mu sence? Ağaçlar sökülürken neredeydin? Sen sağda solda söylediğin gibi LİDO’ya karşı mısın, değil misin? CEVAP VER…

SEFEROĞLU KORUSU için koskoca KORUYU kaybetmemek için, korumak için görevini yaptın mı? Kendin göz yumup sonra Belediye'yi mi suçladın sadece? Ağaç tespiti yapmak dışında SEFEROĞLU KORUSU’nda ne yaptın? CEVAP VER…

Masal anlatma bana İşletme şefi. Zaten görevin gereği yapmak mecburiyetinde olduğun ve bunları yapmak için Devlet’ten maaş aldığın işlerin hikâyesini artık anlatma. Bak bunlar zaten yapman gerekenler. Oku, öğren…

İşletme Şefliği'nin görevleri:

http://www.mevzuatlar.com/sy/resmiGazete/rga/11/01/240111001.htm

1) Amenajman ve silvikültür planları esas alınarak ağaç seçmek ve damgalamak.
2) Teknik esaslara göre ağaç kestirmek, standartlara ve özel isteklere göre parçalara böldürtmek, gerektiğinde imal ettirmek ve her çeşit taşıma ve istif işlerini yaptırmak.
3) Dikili ağaç ve yuvarlak odun ölçü tutanağı ile bölme muayene raporlarını tanzim etmek, sonuçlarını amenajman planına kaydetmek.
4) İşçi, taşeron ve müteahhitlere ait puantaj, istihkak raporları ve diğer tahakkuk evrakını düzenlemek. 5) Orman zararlıları ile mücadele ve ormanların korunması ile ilgili iş ve işlemleri yapmak.
6) Bina, tesis, demirbaş eşya, malzeme ve taşıt araçlarının bakım ve muhafazasını sağlamak.
7) Amenajman planlarına dayalı silvikültür ve uygulama projelerini yapmak veya uygulamayı takip etmek.
8) Silvikültür faaliyetleri programının tekliflerini hazırlamak.
9) İyi vasıflı koru ve baltalık ormanlarında gençleştirme ve bakım çalışmaları yapmak.
10) Bozuk vasıflı koru ve baltalıkların verimli orman haline getirilmesini sağlamak için gerekli silvikültürel çalışmaları yapmak.
11) Amenajman planları ile ilgili iş ve işlemleri yapmak ve bu planların yapılması için gerekli verileri ve belgeleri katılımcı yöntemlerle hazırlamak ve sağlamak.
12) İşletme müdürünün vereceği benzeri görevleri yapmak

BEN BİR DAHA YAP(A)MA DİYE, YAPMAMAN GEREKENLERİN HESABINI SORUYORUM SANA. SEN İSTESEN DE İSTEMESEN DE… CEVAP VERENE KADAR…


_____________________________________________


SEFEROĞLU 
KORUSU'nu 
KORU(yamadık)!...


Büyükada Seferoğlu Bina Korosu, 30.11.2011.



ADALAR POSTASI-2567/6 (3.4.2011)

Seferoğlu Korusu seferi mi?...

Adalar İlçesi, Meşrutiyet mahallesi, 29 pafta, 127 ada, 1 parselde kayıtlı, 1890 yılında Fotiadis’in tasarlayıp Yorgo Simota’nın inşa ettiği, Ada’nın en güzel Art Nouveau yapılarından Azaryan (Zeki Paşa, Seferoğlu) Köşkü, 1989 yılındaki sahipleri Orhan Pekin tarafından ilgili Kurul’a yapılan başvuruyla 1. derece tarihi eser olarak tescillenmiş ancak 17.8.1999 depreminde zarar görüp tamir edilmekteyken 25.8.1999 tarihinde yanmış ve ne yazık ki günümüze bu eşsiz ahşap köşkten, ön cephesi kemerli ve revaklı kagir zemin katı ve terasının döküm korkulukları ve türlü anıtsal ağaçtan oluşan korusu dışında hiçbir şey kalmamıştı! 2009’da Çankaya Caddesi'ndeki uzun cephesinin perdelenmesinin akabinde sözkonusu alanda son günlerde yürütülen inşai faaliyetler çerçevesinde 19. yüzyıla tarihlenen bazı havuz ve su yollarının, anıtsal ağaçların ve dahası topografyanın dolayısıyla da Doğal SİT özelliğinin tümden yok edildiği fotoğraflarda da açıkça görülmektedir. 

Halbuki sözkonusu taşınmazın yeşil alanındaki ağaçların röleve planının yapılarak tescillenmesi için 25.12. 2008 tarihinde İ.Ü Orman Fakültesi'ne başvurulduğu, başvuruyu değerlendiren İ.Ü. Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilen iki öğretim üyesi Doçent tarafından hazırlanan mevcut ağaçlara ait x,y,z koordinatlı röleve planı ve raporu onaylanarak tescillenmişti. İ.Ü. Orman Fakültesi tarafından onaylı x, y, z koordinatlı röleve plan ve raporunda ağaç nosu, türü, gövde çapı, boy, tahmini yaş, taç genişliği ve diğer açıklamalar bulunmaktaydı. Raporda belirtilenler, Adalar Orman İşletme Şefliği'nce arazide de incelenip karşılaştırılarak tespit edilmişti. Röleve listesindeki ağaçların, koordinatları belirtilen yerlerde tamamı metal plakalarla numaralandırılmış olarak mevcut oldukları tespit edilmişti. İlgili ağaçlar fotoğraflarıyla arşivlenmişti. 

Tescil ve envanteri mevcut bulunan bu 401/2 adet ağaç yerli yerinde mi? Bu konudaki 21.3.2001 tarihli başvurumuzu [ADALAR POSTASI-2561/11 (22.3.2011): http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/03/22-2561.html] Adalar Orman İşletme Şefliği tarafından değerlendirildi mi? Ada sahilleri topografyasında böylesi tarumar Doğal SİT açısından hukukî mi? 

Bugüne kadar muhafaza edilmiş, tescili ve envanteri bulunan çok sayıda ve çeşitli anıtsal ağaçlardan oluşan koru yanı sıra 19. yüzyıla tarihlenen bazı havuz ve su yollarıyla Azaryan/İzzet Paşa/Seferoğlu Köşkü kalıntıları ve dahası topografyanın velhasılı tüm bu kültür ve tabiat varlıklarının akıbetinin ivedilikle takibi lüzum etmektedir. 

Son olarak ADALAR POSTASI-2561/11(22.3.2011)'de http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/03/22-2561.html sözkonusu alanın akibetine ve sürece dair sunulan bilgi/belge yanı sıra başvurular pek yakında yine ADALAR POSTASI'nda... 
)O(


ADALAR POSTASI ARŞİVİ'nden
SEFEROĞLU KORUSU'na dair 
kimi bilgi/belgeler...


ADALAR POSTASI-2228/1 (24.1.2009):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/01/adalar-postasi-2228-seferoglu-korusu.html



SEFEROĞLU
KORUSU
seferi midir?

Büyükada Seferoğlu, 4/01/2009 02:28


Subject: (buyukada) seferoglu korusu seferi midir?
Date: January 24, 2009 1:23:48 AM EET
Cc: BASIN



Ertuğrul Günay / Kültür ve Turizm Bakanı

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

Atatürk Bulvarı No:29
Opera 06050 Ankara
Tel: 0312 311 19 32
Faks: 0312 311 14 31



TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU

II. Meclis Binası Yanı
Ulus Ankara
Tel: 0312 310 53 64
Faks: 0312 310 91 12




Dr. A. Metin Yıldırımlı / Kurul Müdürü

Prof. Dr. Fulin Bölen / Kurul Üyesi

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

İSTANBUL V NUMARALI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ
Hobyar Mahallesi, Büyük Postahane Caddesi No:72 Kat:4
Bahçekapı Eminönü İstanbul
Tel: 0212 512 09 20
Faks: 0312 528 31 13

Halil Tancan Arpak / İstanbul Vali Yardımcısı
İSTANBUL VALİLİĞİ
Ankara Caddesi, Cağaloğlu
Fatih 34410 Istanbul
Tel: 0212 455 59 00
Faks: 0212 512 20 86

Mevlut Kurban / Adalar Kaymakamı
ADALAR KAYMAKAMLIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17

Kadir Topbaş / İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Saraçhane İstanbul
Tel: 0212 455 14 00-01
Faks: 0212 455 27 00

Coşkun Özden / Adalar Belediye Başkanı
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Altınordu Caddesi No:21
Büyükada 34970 İstanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85

Sami Yılmaztürk / Yönetim Kurulu Sekreteri
TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ
Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası
Barbaros Bulvarı
Beşiktaş 34349 İstanbul
Tel: 0212 227 69 10
Faks: 0212 236 85 28

Mehtap İnan / Yönetim Kurulu Üyesi
TMMOB MİMARLAR ODASI KADIKÖY ŞUBESİ
Rıhtım Caddesi İskele Sokak No:27
Kadıkoy İstanbul
Tel: 0216 345 25 49
Faks: 0216 345 25 48

23 Ocak 2009

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI,

TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU,

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI
İSTANBUL V NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ,

İSTANBUL VALİLİĞİ,

ADALAR KAYMAKAMLIĞI,

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ YÖNETİM KURULU,

TMMOB MİMARLAR ODASI KADIKÖY ŞUBESİ YÖNETİM KURULU,

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kentsel SİT Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’ndan Büyükada’da Nizam Mahallesi’ndeki Çankaya Caddesi’nin deniz tarafında, günümüzde Seferoğlu Tenis ve Su Sporları Kulübü adıyla anılan, yaklaşık 20.000m2’lik parselde, 1890 yılında Fotiadis’in tasarlayıp Yorgo Simota’nın inşa ettiği, Ada’nın en güzel Art Nouveau yapılarından Azaryan (Zeki Paşa, Seferoğlu) Köşkü, 1989 yılındaki sahipleri Orhan Pekin tarafından ilgili Kurul’a yapılan başvuruyla 1. derece tarihi eser olarak tescillenmiş ancak 17.8.1999 depreminde zarar görüp tamir edilmekteyken 25.8.1999 tarihinde yanmış ve ne yazık ki günümüze bu eşsiz ahşap köşkten, ön cephesi kemerli ve revaklı kagir zemin katı ve terasının döküm korkulukları dışında hiçbir şey kalmamıştır.

İmar ve İskan Bakanlığı’nın 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayılı kararıyla Turizm Alanı ilan edilmiş ve yine aynı plan doğrultusunda tasdik edilmiş olan mevzii imar planıyla da apart binalar ve oteller inşa edilmiş olan sözkonusu alana vaktiyle yapılan bu binaların iskanı da alınarak kullanıma açılmış; yine aynı planda korunması gerekli ağaçların olduğu bölge de ayrılarak bugüne kadar muhafaza edilmiş olmasına rağmen geçenlerde mülkün yeni sahipleri tarafından inşaat perdesiyle kapatılan bu alandan, 4 Ocak 2009 Pazar günü 14:30 sıralarında atom bombası atılmışcasına duman çıktığı görülünce derhal Adalar İtfaiye Müdürlüğü’nü aradım.

Adalar’ı imar canavarına kurban etmek hevesiyle Kartal ve Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi kapsamında Adalar Belediyesi’ni Kartal Belediyesi’ne bağlama işgüzarlığının ilk adımlarından olarak Kartal’a bağlanan Adalar İtfaiye Müdürlüğü, üzerinde heyyula bir duman tüten Çankaya Caddesi üzerindeki Seferoğlu Tesisleri’ni uzun aramalardan neden sonra bulmaya muvaffak olunca “vatandaş yaprakları yakıyormuş” açıklamasını yaptı.

Seferoğlu Tenis ve Su Sporları Kulübü’nün yer aldığı bu araziyi üzerindeki taşınmaz 1. derece tescilli kültür ve tabiat varlıklarıyla birlikte Orhan Pekin’den satın alan yeni mülk sahiplerinin sözkonusu alanda çok sayıda ağaç kesimi yaparak inşaata başlayacağı, bu kapsamda günümüzde kullanılmayan ancak 19. yüzyıla tarihlenen bazı havuz ve su yollarının da yok edileceğine dair ADALAR POSTASI’na ulaşan haberler doğrultusunda, Adalar’ın 1/1000’lik Nazım İmar Planları revizyon sürecinde askıya çıkmazdan evvel 29.3.2009 tarihindeki yerel seçimler öncesi hengamesinde, vaktiyle yanan Azaryan (Zeki Paşa, Seferoğlu) Köşkü peşi sıra yer aldığı çok sayıda anıtsal ağaçtan oluyan korunun da başının yanmasına göz yumulabileceği endişesiyle ADALAR POSTASI’nda yayımladığımız haber
sonrasında aldığımız duyumlar uyarınca 18.1.2009 günü sözkonusu korudaki ağaçların ne yazık ki tek tek kesilmekte olduğunu öğrendik.

Hâl ve vaziyet bu minvaldeyken 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında belirlenen Kentsel ve Doğal SİT alanlarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke ve kararları, Koruma Bölge Kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planları ve/veya imar planları doğrultusunda, bu alanda yer alan 1. derece tescilli taşınmaz kültür varlığı kalıntıları yanı sıra İmar ve İskan Bakanlığı’nın 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayılı kararıyla Turizm Alanı ilan edilerek yine aynı plan doğrultusunda tasdik edilmiş mevzii imar planıyla korunması gereğiyle bugüne kadar muhafaza edilmiş çok sayıda ve çeşitli anıtsal ağaçlardan oluşan koru velhasılı tüm bu tabiat varlıklarının İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi misalinde bir kurum tarafından kapsamlı bir envanteri ve tescili yapılmış mıdır? Sözkonusu koruda kesilen ve/veya kesilmesi planlanan ağaçların yerine inşaat sonrası 80 ağaç dikileceği zırvasıyla kesilebilmesi için —hali hazırda Ada’nın ön görünümünü ve siluetini oluşturan anıtsal ağaçları kesip yerine sonradan ağaç dikmek hiç şüphesiz ki kentsel ve doğal varlıkların geri dönüşümsüz tahrip edilmesi anlamına gelecektir— İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin alınmış mıdır? Böyle bir izinin verilmesi söz konusu dahi olamayacağından ilgili kurum ve kişileri uyardınız mı? 1/1000 ölçekli imar planları da henüz ikmal edilmediğinden sözkonusu alanda yapılması tasarlanan inşai faaliyetler için İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin alınmış mıdır? Aksi halde kanuni tedbir ve müeyyide uygulatmak için hukuk yollarına başvurdunuz mu?

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kentsel SİT Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’nın, 1/1000 ölçekli imar planları da henüz ikmal edilmediğinden, doğal ve kentsel dokusunu tahrib ederek elde kalan sayılı kültür ve tabiat varlıklarından nicesinin daha elden çıkmaması için 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası kapsamında sözkonusu projenin gerçekleştirilmesine engel olunmasını, bilgi edinme yasası uyarınca varsa gerekçeli karar suretleriyle birlikte ivedilikle tarafıma bilgi verilmesini arz ve talep ederim.

Kaygılarımla,

Emine Çiğdem Tugay
Türkoğlu Sokak No: 28
Büyükada 34970 İstanbul



* * *

ADALAR POSTASI-2235/1 (25.2.2009): 

[...] 1- İstanbul V. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu müdürü Dr. A. Metin Yıldırımlı: "Söz konusu parselde [Seferoğlu], Kurulumuzdan izin alınmadan herhangi bir inşai faaliyet ve fiziki müdahalede bulunulmaması, izinsiz yapılan işlemler varsa ivedilikle durdurularak konuyla ilgili Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda ilgi (b) yazıyla Adalar Belediye Başkanlığı'na yazı yazılmıştır (Ek:3). Konuya ilişkin olarak Müdürlüğümüze herhangi bir bilgi belge iletilmemiştir..." [...]




* * *

ADALAR POSTASI-2235/2 (25.2.2009):

[...] 2- Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan: "Yeşil alanda [Seferoğlu] yapılan araştırma neticesinde bahçe temizliği sırasında çalı formundaki bitkilerde ve kök sürgünü nedeniyle ocak halini almış defne, zeytin, kurtbağrı vb. ağaçlarda tekleme çalışmalarının yapılmış olduğu, korunması gerekli ağaçlara dokunulmadığı tespit edilmiştir..." [...]

From: YÜKSEL ÖZCAN
Subject: seferi inceleme raporu ve eki
Date: February 14, 2009 4:58:20 PM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Sn. Emine Çiğdem TUGAY
Büyükada

30 Ocak 2009 tarihinde e-posta yoluyla idaremize göndermiş olduğunuz dilekçeyle ilgili yapılan 13 Ocak 2009 tarihli inceleme raporu ekte sunulmuştur.

İNCELEME RAPORU

BİLGİ EDİNME: 30 Ocak 2009 tarihli Sn. Emine Çiğdem TUGAY dilekçesi

KONU: Büyükada, Nizam Mah. Çankaya Cad. Seferoğlu Tesis Bahçesinde ağaçların durumu ve korunması hakkında kaygılar.

İNCELEME : e- Posta yoluyla diğer kurumlarla birlikte idaremize göndermiş olduğunuz dilekçenizde;

1- 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamnda belirlenen Kentsel ve Doğal SİT alanlarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke ve kararları, Koruma Bölge Kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planları ve/veya imar planları doğrultusunda, bu alanda yer alan 1. derece tescilli tasşınmaz kültür varlığı kalıntıları yanı sıra İmar ve İskân Bakanlığı'nın 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayılı kararıyla Turizm Alanı ilan edilerek yine aynı plan doğrultusunda tasdik edilmiş mevzii imar planıyla korunması gereğiyle bugüne kadar muhafaza edilmiş çok sayıda ve çeşitli anıtsal ağaçlardan oluşan koru velhasılı tüm bu tabiat varlıklarının İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi misalinde bir kurum tarafından kapsamlı bir envanteri ve tescili yapılmış mıdır?

2- Sözkonusu koruda kesilen ve/veya kesilmesi planlanan ağaçların yerine inşaat sonrası 80 ağaç dikileceği zırvasıyla kesilebilmesi için —hâli hazırda Ada'nın ön görünümünü ve siluetini oluşturan anıtsal ağaçları kesip yerine sonradan ağaç dikmek hiç şüphesiz ki kentsel ve doğal varlıkların geri dönüşümsüz tahrip edilmesi anlamına gelecektir?

3- Böyle bir izinin verilmesi söz konusu dahi olamayacağından ilgili kurum ve kişileri uyardınız mı? Konularında bilgi edinme yasası uyarınca varsa gerekçeli karar suretleriyle birlikte ivedilikle tarafinıza bilgi verilmesini arz ve talep etmektesiniz.

Konular hakkında gerekli büro ve arazi incelemeleri yapılarak, tespit edilen bilgi ve belgeler aşağıda sunulmuştur.

Büyükada, Nizam Mah. Çankaya Caddesi'ndeki Seferoğlu Tesisleri mülk sahipleri araştırılmıştır. Söz konusu tesislerin Ekim 2008 tarihinden itibaren Akdağ Turizm ve İnşaat San. ve Tic. A.Ş ‘nin özel tapulu mülkü olduğu tespit edilmiştir. Mülk sahipleri Büyükada’da ikamet etmediklerinden tesis bekçileri aracılığıyla haberdar edilerek, idaremizle irtibata geçmesi istenmiştir. Tesis sahibi olan firma yetkilisi idaremize gelerek kaygıların neler olduğu hakkında bilgilendirilmiştir. Firma yetkilisinden gerekli belgeleri tarafımıza sunması istenmiştir. Yetkili kişi ilgili belgelerin şirket merkezinde bulunduğunu belirterek daha sonra sunacağını belirtmiştir.Yetkili kişi 27 Ocak tarihinde idaremize tekrar gelerek bir dilekçe ekinde gerekli belgeleri sunmuştur.
Belgelerde yapılan incelemede;

Dilekçenizde bahsettiğiniz gibi geçmişte yapılmış herhangi bir envanter çalışması ve tescilin bulunmadığı ancak şu anki tesis sahibi firma yetkilisi tarafından, Adalar İlçesi, Meşrutiyet mahallesi, 29 Pafta, 127 Ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın yeşil alanındaki ağaçların röleve planının yapılarak tescillenmesi için 25.12. 2008 İ.Ü Orman Fakültesine başvurulduğu, başvuruyu değerlendiren İ.Ü. Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilen iki öğretim üyesi Doçent tarafından hazırlanan mevcut ağaçlara ait x,y,z koordinatlı röleve planı ve raporunun onaylanarak tescillenmiş olduğu tespit edilmiştir.İ.Ü. Orman Fakültesi tarafından onaylı x,y,z koordinatlı röleve plan ve raporunda ağaç nosu , türü, gövde çapı, boy, tahmini yaş, taç genişliği ve diğer açıklamalar bulunmaktadır. Raporda belirtilenler arazi de de idaremizce incelenip karşılaştırılarak tespit edilmiştir. Röleve listesindeki ağaçların koordinatları belirtilen yerlerde tamamı metal plakalarla numaralandırılmış olarak mevcut oldukları tespit edilmiştir.İlgili ağaçlar fotoğraflarıyla arşivlenmiştir. Fotoğrafların bir kısmı zip olarak ekte sunulmuştur.

Tablo 1. 


Alanda Yer Alan Ağaç Formundaki Bitkilere Ait Özellikler

Sıra No. Ağaç Türü
d 1.3 m çapı (cm) / Boy (m) / Tahmini Yaşı (Yıl) / Taç Genişliği (m) / Açıklamalar

01. Akçaağaç (Acer negundo)
32 10 30+ 8 Tepe budanmış, gövdede kovuk başlangıcı var.

02. Dişbudak (Fraxinus sp.)
13 10 10+ 5 Güneydoğu yönde asimetrik tepe

03. Porsuk (Taxus baccata)
24 9 40+ 5 1.5 m den 2 çatal gövde, sağlıklı

04. Palmiye (Phoenix spp.)
23 10 20+ 2 Sağlıklı

05. Porsuk (Taxus baccata)
5 7 10+ 3 Dipten 18 çatal gövde, tepede yer yer kurumalar var.

06. Palmiye (Phoenix spp.)
27 3 1.5 Sağlıklı

07. Defne (Laurus nobilis)
7 8 10+ 4 Dipten 4 lü çatal gövde

08. Erik (Prunus domestica)
11 5 10+ 3 Tepe deforme olmuş

09. Palmiye (Phoenix spp.)
24 8 20+ 2 Sağlıklı

10. Palmiye (Phoenix spp.)
62 12 40+ 6 Sağlıklı

11. Palmiye (Phoenix spp.)
24 7 20+ 2 Sağlıklı

12. Palmiye (Phoenix spp.) 
24 6 20+ 1.5 Sağlıklı

13. Defne (Laurus nobilis) 
8 7 10+ 3 Dipten 2 li çatal gövde

14. Akçaağaç (Acer negundo)
37 8 20+ 3 2 m den tepe kırılmış

15. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 3 1,7 m den tepe kırılmış, kovuklu, tepe kuzey yönde asimetrik

16. Erguvan (Cercis siliquastrum)
19 8 20+ 4 Dipten 2 li çatal

17. At Kestanesi (Aesculus hypocastanum)
48 14 50+ 8 Sağlıklı, tepede yer yer kuruma var

18. Palmiye (Phoenix spp.)
26 7 20+ 2 Sağlıklı

19. Armut (Pirus communis)
21 6 20+ 4 1 m den 2 li çatal, kovuklu gövde, sağlıksız

20. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
9 10 10+ 4 Sağlıklı

21. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
18 9 20+ 2 Tepe aşırı budanmış, sağlıksız

22. Defne (Laurus nobilis)
11 9 10+ 4 Dipten 2 li çatal

23. Palmiye  (Phoenix spp.)
25 7 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

24. Defne (Laurus nobilis)
11 9 10+ 3 Sağlıklı

25. Defne (Laurus nobilis)
13 10 10+ 4 Sağlıklı

26. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

27. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

28. Palmiye (Phoenix spp.)
19 4 20+ 1 Sağlıklı

29. Palmiye (Phoenix spp.)
20 8 20+ 3 Sağlıklı

30. Palmiye (Phoenix spp.)
23 6 20+ 2 Sağlıklı, tepenin alt kısmında kuruma var

31. Palmiye (Phoenix spp.) 
21 6 20+ 2 Sağlıklı

32. Palmiye (Phoenix spp.) 
20 5 20++ 2 Sağlıklı

33. Palmiye (Phoenix spp.) 
24 4 20+ 1 Sağlıklı

34. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

35. Palmiye (Phoenix spp.)
20 5 20+ 2 Sağlıklı

36. Palmiye (Phoenix spp.)
23 3 20+ 2 Sağlıklı

37. Defne (Laurus nobilis)
10 8 20+ 4 Dipten 2 li çatal

38. Palmiye (Phoenix spp.)
21 5 20+ 2 Sağlıklı

39. Palmiye (Phoenix spp.)
23 8 20+ 2 Sağlıklı

40. Palmiye (Phoenix spp.)
26 6 20+ 3 Sağlıklı

41. Porsuk 20 8 30+ 6 Sağlıklı
(Taxus baccata)

42. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
31 18 30+ 4 Sağlıklı

43. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
49 16 40+ 8 Güney yönde asimetrik

44. Palmiye (Phoenix spp.)
25 8 20+ 2 Sağlıklı

45. Sakız (Pistacia lentiscus)
16 6 20+ 4 Tepede deformasyon, kovuk başlangıcı

46. Palmiye (Phoenix spp.)
25 6 20+ 2 Sağlıklı

47. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Sağlıklı

48. Palmiye (Phoenix spp.)
26 4 20+ 2 Sağlıklı

49. Palmiye (Phoenix spp.)
23 4 20+ 2 Sağlıklı

50. Palmiye (Phoenix spp.)
24 6 20+ 2 Sağlıklı

51. Palmiye (Phoenix spp.)
23 7 20+ 2 Sağlıklı

52. Kaysı (Prunus armeniaca)
43 6 40+ 31 m'den aşırı budanmış, sağlıksız, kovuklu

53. Palmiye (Phoenix spp.)
33 5 20+ 2 Sağlıklı

54. Palmiye (Phoenix spp.)
21 4 20+ 2 Sağlıklı

55. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
6 7 10+ 2 Sağlıksız, tepe zayıf, gövde halkalanmış

56. Palmiye (Phoenix spp.)
21 4 20+ 2 Sağlıklı

57. Porsuk (Taxus baccata)
17 9 30+ 6 Sağlıklı

58. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 6 Dipten 33 lü çatal

59. Palmiye (Phoenix spp.)
25 6 20+ 2 Sağlıklı

60. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
44 20 50+ 8 Sağlıklı, tepe güneye asimetrik

61. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
41 19 50+ 6 Sağlıklı

62. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
54 22 50+ 8 Sağlıklı

63. Sakız (Pistacia lentiscus)
76 18 100+ 12 Tepede %30 kuruma var, gövde kovuklu

64. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 4 Sağlıklı

65. Cehri (Rhamnus alotermus)
61 18 60+ 12 Sağlıklı

66. Defne (Laurus nobilis)
11 8 10+ 4 Dipten 2 li çatal

67. Porsuk (Taxus baccata)
20 8 40+ 8 Sağlıklı

68. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
32 14 40+ 6 Sağlıklı

69. Palmiye (Phoenix spp.)
27 7 30+ 3 Sağlıklı

70. Porsuk (Taxus baccata)
10 6 20+ 6 Dipten 64 çatal, sürgünlerin bir kısmı kurumus

71. Cehri (Rhamnus alotermus)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

72. Palmiye (Phoenix spp.)
25 4 20+ 2 Sağlıklı

73. Palmiye (Phoenix spp.)
26 4 20+ 2 Sağlıklı

74. Cehri (Rhamnus alotermus)
16 8 20+ 6 Kuzey yönde yatık gövde, sağlıklı

75. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
52 20 60+ 8 Sağlıklı

76. Defne (Laurus nobilis)
24 8 20+ 5 Sağlıklı

77. Palmiye (Phoenix spp.)
21 5 20+ 2 Sağlıklı

78. Palmiye (Phoenix spp.)
22 7 20+ 2 Sağlıklı

79. Porsuk (Taxus baccata)
14 7 20+ 3 Sağlıklı, dalların bir kısmı kırılmış

80. Palmiye (Phoenix spp.)
19 6 20+ 2 Sağlıklı

81. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
13 7 20+ 3 Sağlıklı, tepe deforme olmuş

82. Defne (Laurus nobilis)
18 8 20+ 5 Sağlıklı

83. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

84. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
16 7 20+ 4 Sağlıklı

85. Palmiye (Phoenix spp.)
16 7 20+ 2 Sağlıklı

86. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
64 18 70+ 10 Sağlıklı

87. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
49 16 50+ 8 Sağlıklı

88. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 19 30+ 5 Sağlıklı

89. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
9 5 10+ 3 Dipten 3'lü çatal

90. Defne (Laurus nobilis)
16 7 20+ 4 Sağlıklı

91. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
8 5 10+ 4 Dipten 5 li çatal

92. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
10 5 10+ 4 Dipten 5 li çatal

93. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
17 7 20+ 4 Sağlıklı

94. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 5 10+ 4 Sağlıklı

95. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
112 20 60+ 10 Gövde kovuklu, tepede sağlık budaması yapılmalı

96. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
29 12 20+ 4 Gövdede kovuk başlangıcı var, sağlıksız

97. Cehri (Rhamnus alotermus)
10 7 10+ 4 1 m den 2'li çatal

98. Kızılçam (Pinus brutia)
67 12 40+ 6 2 m den 2 li çatal

99. Kızılçam (Pinus brutia)
80 14 80+ 8 Kuzey yönde asimetrik

100. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 20 60+ 8 Sağlıklı

101. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 16 40+ 4 Sağlıklı

102. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
31 18 40+ 6 Sağlıklı

103. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 2 Tepe kuzey yönde yatık, tepe % 80 kurumuş ve aşırı budanmış, sağlıksız,

104. Ihlamur (Tilia tomentosa)
29 10 20+ 5 Aşılı ıhlamur

105. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
13 8 20+ 3 Sağlıklı

106. Kızılçam (Pinus brutia)
45 10 40+ 7 Sağlıklı

107. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
23 10 30+ 2 Sağlıklı

108. Palmiye (Phoenix spp.)
12 5 20+ 2 Sağlıklı


108. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 5 Sağlıklı, kuzey yönde yatık

109. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
21 10 30+ 2 Sağlıklı

110. Porsuk (Taxus baccata)
22 7 40+ 4 1 m den 2 li çatal

111. Kızılçam (Pinus brutia)
25 10 30+ 6 Sağlıklı

112. Kızılçam (Pinus brutia)
32 12 30+ 6 Sağlıklı

113. Armut (Pirus communis)
22 7 20+ 6 0,5 m den 2'li çatal

114. Erik (Prunus domestica)
24 8 20+ 6 Sağlıklı

115. Palmiye (Phoenix spp.)
21 3 20+ 1 Sağlıklı

116. Palmiye (Phoenix spp.)
59 10 40+ 8 Sağlıklı

117. Porsuk (Taxus baccata)
23 9 40+ 6 Sağlıklı

118. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

119. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

120. Palmiye (Phoenix spp.)
17 5 20+ 2 Doğu yönde yatık, sağlıksız

121. Palmiye (Phoenix spp.)
15 4 20+ 2 Doğu yönde yatık, sağlıksız

122. Palmiye (Phoenix spp.)
22 5 20+ 2 Kuzey yönde yatık, sağlıksız

123. Porsuk (Taxus baccata)
22 7 40+ 6 2 m den 2 li çatal, sağlıklı

124. Cehri (Rhamnus alotermus)
5 7 5 1 m den 2'li çatal, sağlıklı, kovuk başlangıcı var

125. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
94 21 100+ 16 Sağlıklı

126. Palmiye (Phoenix spp.)
17 7 20+ 2 Sağlıklı

127. Sofora (Sophora japonica)
37 7 20+ 6 Kovuklu

128. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 12 30+ 6 Sağlıklı

129. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 11 50+ 10 Sağlıklı

130. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
27 10 40+ 5 Sağlıklı

131. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

132. Palmiye (Phoenix spp.)
22 5 20+ 2 Sağlıklı

133. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

134. Defne (Laurus nobilis)
15 10 10+ 2 Sağlıklı

135. Palmiye (Phoenix spp.)
24 6 20+ 2 Sağlıklı

136. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 12 40+ 3 Sağlıklı

137. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
75 16 80+ 10 Sağlıklı

138. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
57 16 70+ 7 Sağlıklı

139. Palmiye (Phoenix spp.)
20 7 20+ 2 Sağlıklı

140. Alev ağacı
45 9 40+ 8 Tepede yer yer kuruma var
(Photinia serrulata)

141. Porsuk (Taxus baccata)
19 7 30+ 6 Dipten 6'lı gövde

142. Dut (Morus alba)
31 8 30+ 6 Tepe budanmış, kovuk başlangıcı var, sağlıksız

143. Kokulu Servi (Cupresus arizonica)
38 12 50+ 5 Sağlıklı

144. Dut (Morus alba)
25 10 20+ 6 Sağlıklı, tepede yer yer kuruma var

145. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
67 15 70+ 10 Sağlıklı

146. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
14 7 20+ 2 Yandaki palmiyelerden dolayı gövde baskı altında, tek yönlü gövde
oluşumu var, parsel içinde taşınmalı

147. Manolya (Magnolia grandiflora)
11 6 20+ 4 Sağlıklı

148. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 6 10+ 4 Sağlıklı

149. Porsuk (Taxus baccata)
12 6 20+ 3 Sağlıklı

150. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
12 6 10+ 5 Sağlıklı, dipten 2 li çatal, tepede yer yer kuruma var

151. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
24 12 30+ 4 Sağlıklı

152. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 13 30+ 4 Sağlıklı

153. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
22 12 30+ 4 Sağlıklı

154. Ceviz (Juglans regia)
22 10 20+ 5 Sağlıklı

155. Porsuk (Taxus baccata)
22 9 30+ 6 Dipten 6 lı çatal

156. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
10 7 10+ 4 Gövdede kovuk başlangıcı var, 1 m den 2 li çatal

157. Porsuk (Taxus baccata)
36 10 50+ 6 Sağlıklı

158. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
55 9 50+ 6 Tepe aşırı budanmış, kovuk başlangıcı var

159. Palmiye (Phoenix spp.)
76 5 50+ 4 Sağlıklı

160. Porsuk (Taxus baccata)
25 9 40+ 6 Sağlıklı

161. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
18 9 30+ 4 Sağlıklı

162. Dut (Morus alba)
76 9 50+ 5 Tepe aşırı budanmış, sarmaşık kaplı, kovuk başlangıcı var

163. Palmiye (Phoenix spp.)
16 6 20+ 3 Sağlıklı

164. Ihlamur (Tilia argentea)
38 9 40+ 6 Sağlıklı

165. Ihlamur (Tilia argentea)
13 6 20+ 3 Sağlıklı

166. Kızılçam (Pinus brutia)
38 15 40+ 6 Sağlıklı, inşaat alanı içinde büyüyor,yapılaşma ağacı
 etkileyeceğinden parselde uygun bir yere nakil edilmeli

167. Ihlamur (Tilia argentea)
22 10 20+ 4 Sağlıklı

168. Palmiye (Phoenix spp.)
14 6 20+ 3 Sağlıklı

169. Zeytin (Olea europea)
23 11 20+ 8 Sağlıklı

170. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

171. Palmiye (Phoenix spp.)
13 7 20+ 2 Sağlıklı

172. Porsuk (Taxus baccata)
31 8 40+ 6 Sağlıklı

173. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

174. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

175. Palmiye (Phoenix spp.)
12 4 20+ 2 Sağlıklı

176. Porsuk (Taxus baccata)
31 8 50+ 6 Sağlıklı

177. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
8 6 20+ 2 1 m den 2 li çatal

178. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
8 6 20+ 3 1 m den 2 li çatal

179. Palmiye (Phoenix spp.)
12 5 20+ 2 Sağlıklı

180. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
11 6 20+ 2 Sağlıklı

181. Dut (Morus alba)
70 12 50+ 8 Kovuk başlangıcı var

182. Karaçam (Pinus nigra)
25 10 30+ 4 Sağlıklı

183. Palmiye (Phoenix spp.)
54 10 40+ 8 Sağlıklı

184. Manolya (Magnolia grandiflora)
22 10 30+ 6 Tepenin % 80'ni kurumuş, sağlıksız, yandaki palmiyelerin baskısında
parsel içinde nakil edilmeli

185. Palmiye (Phoenix spp.)
54 10 50+ 6 Sağlıklı

186. Palmiye (Phoenix spp.)
50 8 50+ 6 Sağlıklı

187. Palmiye (Phoenix spp.)
49 7 50+ 6 Sağlıklı

188. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
22 11 30+ 4 Sağlıklı

189. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 13 50+ 8 Sağlıklı

190. Karaçam (Pinus nigra)
24 8 30+ 3 Tepe budanmış, kuzey yönde asimetrik tepe

191. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
38 10 40+ 6 Sağlıklı, 2 m den 2 li çatal gövde

192. Karaçam (Pinus nigra)
27 10 30+ 6 Sağlıklı

193. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
48 13 50+ 6 Sağlıklı

194. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
41 13 40+ 6 Sağlıklı

195. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
15 7 20+ 3 Sağlıklı

196. Alev Ağacı (Photinia serrulata)
12 8 20 5 Dipten 6'lı çatal, gövdede kovuk oluşumu var

197. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
17 10 20+ 4 Sağlıklı

198. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
34 9 30+ 6 Dipten 2'li çatal

199. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
48 9 30+ 6 2 m den 2'li çatal tepe budanmış

200. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
31 9 30+ 6 2 m den 2'li çatal tepe budanmış

201. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
17 7 30+ 4 Sağlıklı

202. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
38 9 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

203. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
18 9 30+ 5 Sağlıklı, Tepe budanmış, 2 li çatal

204. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
15 8 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

205. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
25 11 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

206. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
25 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

207. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
18 10 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

208. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
24 8 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

209. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
27 7 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

210. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
42 10 30+ 7 Sağlıklı, Tepe budanmış

211. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
40 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

212. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
35 8 30+ 3 Tepe aşırı budanmış, sağlıksız

213. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
32 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

214. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
24 8 30+ 6 Tepe aşırı budanmış

215. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
27 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

216. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
20 7 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

217. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
22 6 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

218. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
23 8 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

219. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
31 7 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

220. Dut (Morus alba)
55 9 40+ 8 Tepe aşırı budanmış, gövde kovuklu

221. Dut (Morus alba)
43 7 40+ 2 Tepe tamamen budanmış, 1 m den 2 li çatal

222. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
10 7 20+ 2 Tepe budanmış, sağlıksız

223. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
17 7 20+ 3 Tepe budanmış, tepede yer yer kurumalar var

224. Armut (Pirus communis)
18 8 20+ 5 Tepede yer yer kurumalar var

225. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
18 7 20+ 4 Tepede yer yer kurumalar var

226. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
13 6 20+ 3 Tepede yer yer kurumalar var

227. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
41 10 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

228. Kızılçam (Pinus brutia)
64 15 60+ 6 Tepe aşırı budanmış, yandaki servi ağacına baskı yapmakta
gövdede 11 büyük budama yarası var,parsel içinde taşınmalı

229. Servi (Cupresus sempervirens)
31 17 30+ 4 Dipten 2'li çatal, tepenin % 60'ı kurumuş, sağlıksız

230. Servi (Cupresus sempervirens)
56 18 60+ 4 Sağlıklı

231. Kızılçam (Pinus brutia)
57 16 60+ 7 Sağlıklı

232. Erguvan (Cercis siliquastrum)
17 6 30+ 4 Sağlıklı

233. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
25 86 30+ 6 Dipten 2'li çatal

234. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
32 10 30+ 4 Sağlıklı

235. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 8 20+ 3 Tepe deforme olmuş

236. Erguvan (Cercis siliquastrum)
15 8 20+ 4 Tepe deforme olmuş

237. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
13 8 20+ 4 Sağlıklı

238. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
25 8 20+ 4 Sağlıklı

239. Erik (Prunus domestica)
14 8 20+ 4 Sağlıklı

240. Cehri (Rhamnus alotermus)
14 8 20+ 4 Sağlıklı

241. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
22 7 20+ 4 Tepe aşırı budanmış, kovuk başlangıcı bulunmakta

242. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
22 8 20+ 4 Sağlıklı

243. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
15 6 20+ 3 Sağlıklı

244. Erguvan (Cercis siliquastrum)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

245. Kızılçam (Pinus brutia)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

246. Kızılçam (Pinus brutia)
65 10 60+ 4 Devrik

247. Kızılçam (Pinus brutia)
29 6 30+ 4 Tepenin % 80 i kurumuş, sağlıksız,çıkarılmalı

248. Kızılçam (Pinus brutia)
32 6 30+ 4 Kuzey yönde yatık gövde

249. Söğüt (Salix spp.)
9 5 10+ 3 Sağlıklı

250. Kokar ağaç (Ailantus altissima) #BAŞV!
11 6 10+ 3 Sağlıklı

251. Sakız (Pistacia lentiscus)
18 7 30+ 5 Kuzey yönde yatık gövde

252. Cehri (Rhamnus alotermus)
11 6 20+ 3 Sağlıklı

253. Sakız (Pistacia lentiscus)
19 7 30+ 4 Sağlıklı

254. Defne (Laurus nobilis)
14 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

255. Defne (Laurus nobilis)
12 6 20+ 4 Dipten 5li çatal

256. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

257. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
29 13 20+ 6 Sağlıklı

258. Palmiye (Phoenix spp.)
70 5 50+ 4 Sağlıklı

259. Kızılçam (Pinus brutia)
67 12 60+ 8 2 mden 2li çatal

260. Kızılçam (Pinus brutia)
70 10 70+ 8 2 mden 2li çatal

261. Kızılçam (Pinus brutia)
61 9 60+ 8 Dipten 2li çatal

262. Sakız (Pistacia lentiscus)
23 7 40+ 6 1 mden 3lü çatal

263. Sakız (Pistacia lentiscus)
15 6 20+ 4 1 m den 2li çatal

264. Kızılçam (Pinus brutia)
36 7 40+ 4 Sağlıklı

265. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 5 Tepenin % 50'si kuru, temel çukuru içinde, sağlıksız
 mantarlı gövde, çıkartılmalı

266. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

267. Kavak (Populus spp.)
38 7 20+ 0 Dikili kuru, ölmüş, çıkarılmalı

268. Ihlamur (Tilia tomentosa)
15 7 20+ 4 Dipten 2li çatal

269. Sakız (Pistacia lentiscus)
30 7 30+ 4 1 m den 2li çatal

270. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 4 Dipten 4lü çatal

271. Sakız (Pistacia lentiscus)
22 6 30+ 3 Sağlıklı

272. Sakız (Pistacia lentiscus)
12 6 20+ 3 Sağlıklı

273. Erik (Prunus domestica)
16 6 20+ 3 Sağlıklı

274. Kokar ağaç (Ailanthus altissima)
25 9 20+ 6 Sağlıklı

275. Defne (Laurus nobilis)
11 6 10+ 3 Dipten 3lü çatal

276. Erik (Prunus domestica)
11 6 10+ 1 Dipten 3lü çatal

277. Defne (Laurus nobilis)
15 7 10+ 3 Sağlıklı

278. Kızılçam (Pinus brutia)
45 7 50+ 4 Kuzey yönde yatık gövde

279. Kızılçam (Pinus brutia)
39 15 40+ 5 Yapılaşma alanına 40 cm mesafede , parsel içinde taşınmalı

280. Kızılçam (Pinus brutia)
43 10 40+ 3 Yatık gövde, sağlıksız devrilme riski nedeniyle çıkartılmalıdır

281. Kızılçam (Pinus brutia)
37 10 40+ 3 280 numaralı ağacın devirici etkisinde batı yönde yatık gövde, sağlıksız
devrilme riski nedeniyle çıkartılmalıdır

282. Kızılçam (Pinus brutia)
12 7 20+ 3 Sağlıklı

283. Kızılçam (Pinus brutia)
36 7 40+ 4 Kuzey yönde yatık gövde,

284. Kızılçam (Pinus brutia)
22 7 20+ 4 Sağlıklı

285. Kızılçam (Pinus brutia)
37 8 40+ 5 Kuzey yönde yatık gövde

286. Ihlamur (Tilia tomentosa)
11 6 20+ 3 Sağlıklı

287. Kızılçam (Pinus brutia)
45 9 50+ 6 Sağlıklı

288. Salkım Söğüt (Salix babylonica)
17 7 20+ 4 Sağlıklı

289. Palmiye (Phoenix spp.)
80 5 60+ 4 Sağlıklı, mevcut binanın bitişiğinde yapılaşmadan
zarar görmemesi için taşınmalıdır

290. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
15 10 20+ 4 Sağlıklı

291. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 8 10+ 3 Sağlıklı

292. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

293. Defne (Laurus nobilis)
25 11 20+ 6 Dipten 6'lı çatal

294. Defne (Laurus nobilis)
17 10 20+ 3 Dipten 2 li çatal

295. Palmiye (Phoenix spp.)
19 4 20+ 2 Sağlıklı

296. Palmiye (Phoenix spp.)
20 7 20+ 2 Sağlıklı

297. Cehri (Rhamnus alotermus)
11 6 10+ 4 Dipten 2li çatal

298. Yalancı Akasya 25 10 20+ 6 Sağlıklı
(Robinia pseudoaccacia)

299. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
17 10 20+ 4 Sağlıklı

300. Erguvan (Cercis siliquastrum)
9 7 10+ 3 Dipten 2li çatal

301. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
31 11 30+ 8 Sağlıklı

302. Zeytin (Olea europea)
24 8 30+ 4 2 mden 2li çatal

303. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 2 Sağlıklı

304. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
20 10 20+ 3 Sağlıklı

305. Defne (Laurus nobilis)
11 8 10+ 4 Dipten 2li çatal

306. Ihlamur (Tilia tomentosa)
13 8 10+ 4 Dipten 2li çatal

307. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

308. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
12 8 10+ 3 Sağlıklı

309. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)

11 8 10+ 3 Sağlıklı

310. Defne (Laurus nobilis)
15 10 20+ 3 Sağlıklı

311. Defne (Laurus nobilis)
14 6 20+ 3 Sağlıklı

312. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 4 Dipten 2li çatal

313. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

314. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
10 7 10+ 3 Sağlıklı

315. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

316. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 2 Sağlıklı

317. İncir (Ficus carica)
50 7 40+ 4 Kuzey yönde asimetrik tepe,kovuk başlangıcı mevcut

318. Dut (Morus alba)
15 7 20+ 2 Tepede yer yer kuruma var

319. Defne (Laurus nobilis)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

320. Ceviz (Juglans regia)
25 8 20+ 6 Sağlıklı, kovuk başlangıcı mevcut

321. Defne (Laurus nobilis)
14 7 20+ 3 Sağlıklı

322. Ceviz (Juglans regia)
24 7 20+ 5 Sağlıklı, kovuk başlangıcı mevcut

323. Defne (Laurus nobilis)
12 7 10+ 2 Dipten 3lü çatal

324. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 2 Dipten 2li çatal

325. Defne (Laurus nobilis)
8 6 10+ 2 Sağlıklı

326. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 5 Dipten 6lı çatal

327. İncir (Ficus carica)
19 7 20+ 5 Dipten 2li çatal

328. Defne (Laurus nobilis)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

329. Atkestanesi (Aesculus hypocastanum)
25 10 30+ 5 Dipten 2li çatal

330. İncir (Ficus carica)
13 6 20+ 3 Dipten 2li çatal,kuzey yönde yatık gövde, sağlıksız

331.  Zeytin (Olea europea)
38 10 40+ 6 1,5 mden 2li çatal

332. Erik (Prunus domestica)
26 6 30+ 4 1,5 mden 2li çatal,kovuk başlangıcı mevcut

333. Cehri (Rhamnus alotermus)
9 6 10+ 3 Sağlıklı

334. Erik (Prunus domestica)
13 5 10+ 3 Sağlıklı

335. Defne (Laurus nobilis)
12 7 10+ 4 Sağlıklı

336. Defne (Laurus nobilis)
11 6 10+ 3 Sağlıklı

337. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 2 Sağlıklı

338. Palmiye (Phoenix spp.)
68 5 50+ 6 Sağlıklı

339. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 3 Dipten 3lü çatal

340. Defne (Laurus nobilis)
10 5 10+ 3 Sağlıklı

341. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
23 8 20+ 4 Sağlıklı

342. Erguvan (Cercis siliquastrum)
38 5 40+ 3 Tepe aşırı budanmış

343. Erguvan (Cercis siliquastrum)
15 6 20+ 3 Sağlıklı

344. Erguvan (Cercis siliquastrum)
52 7 50+ 3 Sağlıklı, tepe budanmış

345. Erguvan (Cercis siliquastrum)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

346. Erguvan (Cercis siliquastrum)
20 8 20+ 6 Sağlıklı

347. Erguvan (Cercis siliquastrum)
24 5 20+ 6 Sağlıklı

348. Erguvan (Cercis siliquastrum)
13 7 20+ 3 Tepe aşırı budanmış

349. Armut (Pirus communis)
30 7 20+ 2 Sağlıklı

350. Sakız (Pistacia lentiscus)
24 7 40+ 5 Sağlıklı

351. Ihlamur 17 7 20+ 5 Sağlıklı
(Tilia tomentosa)

352. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 3 Dipten 2li çatal

353. Armut (Pirus communis)
11 4 10+ 3 Sağlıklı

354. Erik (Prunus domestica)
19 5 20+ 3 Kovuk başlangıcı mevcut

355. İncir (Ficus carica)
18 7 20+ 4 Kovuk başlangıcı mevcut

356. Dağ Açaağacı (Acer pseudoplatanus)
8 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

357. Dağ Açaağacı (Acer pseudoplatanus)
8 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

358. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
10 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

359. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
10 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

360. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
8 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

361. Palmiye (Phoenix spp.)
73 10 60+ 6 Sağlıklı

362. Erik (Prunus domestica)
8 5 10+ 3 Dipten 2li çatal

363. Kızılçam (Pinus brutia)
25 10 30+ 6 Sağlıklı

364. Defne (Laurus nobilis)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

365. Defne (Laurus nobilis)
8 7 10+ 3 Sağlıklı

366. Kokarağaç (Ailanthus altissima)
9 7 10+ 3 Sağlıklı

367. Defne (Laurus nobilis)
 9 7 10+ 4 5li Defne grubu

368. Karaağaç (Ulmus spp.)
11 8 10+ 3 Sağlıklı

369.  Zeytin (Olea europea)
15 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

370. Karaağaç (Ulmus spp.)
12 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

371.  Zeytin (Olea europea)
13 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

372. Kızılçam (Pinus brutia)
49 7 50+ 6 Tepenin %80'ni budanmış, sağlıksız, kök açıkta,
yatık gövde çıkartılmalı

373.  Zeytin (Olea europea)
15 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

374.  Zeytin (Olea europea)
16 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

375. Defne (Laurus nobilis)
34 8 20+ 4 Sağlıklı

376.  Zeytin (Olea europea)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

377. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
27 11 20+ 4 Sağlıklı

378. Kızılçam (Pinus brutia)
32 8 30+ 5 Sağlıklı

379. Kermes Meşesi (Quercus coccifera)
10 6 20+ 4 Dipten 5li çatal

380. Erik (Prunus domestica)
15 6 20+ 4 Kovuk başlangıcı mevcut, tepe kuzey yönde asimetrik

381. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
15 7 20+ 3 Sağlıklı

382. Erguvan (Cercis siliquastrum)
9 6 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

383. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 7 10+ 4 Sağlıklı

384. Erguvan (Cercis siliquastrum)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

385. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
21 8 20+ 4 Sağlıklı

386. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
29 8 30+ 3 Sağlıklı

387. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 7 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

388. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
9 6 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

389. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 8 10+ 3 Sağlıklı

390. Kurtbağrı 9 6 10+ 2 Sağlıklı
(Ligustrum vulgare)

391. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
14 8 10+ 3 Sağlıklı

392. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
44 12 50+ 6 Sağlıklı

393. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
8 8 10+ 3 Dipten 3lü çatal

394. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
14 8 10+ 3 Dipten 2li çatal
395. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
8 7 10+ 3 Sağlıklı

396. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
9 7 10+ 3 Sağlıklı

397. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 7 10+ 3 Dipten 3lü çatal

398. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
16 7 20+ 3 Dipten 3lü çatal

399. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
21 7 20+ 3 Dipten 4lü çatal

400. Palmiye (Phoenix spp.)
16 6 20+ 2 Sağlıklı

401. Palmiye (Phoenix spp.)
65 9 50+ 6 Sağlıklı

1- Yeşil alanda yapılan araştırma neticesinde çalı formundaki bitkilerde bahçe temizliği sırasında çalı formlu bitkilerde ve kök sürgünü nedeniyle ocak halini almış defne, zeytin, kurtbağrı v.b ağaçlarda tekleme çalışmalarının yapılmış olduğu, bazı meyve ağaçlarının sağlıklı meyve vermesi için budandığı, yeşil alandaki korunun sağlığını için yapılmış olduğu, korunması gerekli ağaçlara dokunulmadığı tespit edilmiştir.

2- Yetkili kişiler bu konuda fazlasıyla uyarılmış, olup röleve plan ve raporunun kurul tarafından da onaylanması gerektiği hatırlatılarak, bundan sonraki işlemlerin kurul onayından sonra yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

Kaygılarınız ve duyarlılığınıza ve de bilgilerinize rica ederim.

Yüksel ÖZCAN
Adalar Orman İşletme Şefi
Büyükada

* * *



ADALAR POSTASI-2616/1 (6.11.2011):


[...] 1- Engin Damcı: "Hiç ummadığımız halde Adalılar'ın çalıma getirilerek çok önemli değerlerinin, hiç umulmadık makam ve makam sahiplerince nasıl çarçur edildiğinin resimlerini neşrolunmak üzere ADALAR POSTASI'nın emin ellerine yolluyoruz..." [...]

From: İAKTVKD
Subject:
Date: November 6, 2011 9:31:59 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

Büyükada, 06 Kasım 2011

ADALAR'DA YASALARI ZORLAYAN YAPILAR

Hiç ummadığımız halde Adalılar'ın çalıma getirilerek çok önemli değerlerinin, hiç umulmadık makam ve makam sahiplerince nasıl çarçur edildiğinin resimlerini neşrolunmak üzere ADALAR POSTASI'nın emin ellerine yolluyoruz. Yolladığımız fotoğrafları, devirlerine göre isimlendirip iftihar edilecek, övünülerek müdafaa edilecek bir hususları varsa itham ettiğimiz kişilere ait olmak üzere kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Derneğimiz amaçları doğrultusunda, yok edilmeye çalışılan SİT değerlerine sahip çıkarak sorumlular nezdinde müracaatlarını başlatmıştır. Bu müracaatlara ait dokümanları da Adalar kamuoyunun bilgilerine ayrıca arz ediyoruz.

Saygılarımızla,

Engin Damcı
(Başkan yardımcısı)

* * *

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

Sayı : 93
Konu: Seferoğlu derin hafriyatı hak.

Büyükada, 04 Mayıs 2011

İSTANBUL V No.'lu
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA
BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ’ne,

İstanbul Adalar İlçesi, Nizam Mahallesi, Nizam Cad., 29 pafta, 127 ada, 1 parsel sayılı yerde; adalarda yasak olmasına karşın iş makineleri ve damperli yüksek tonajlı kamyonlar ile hafriyat yapılmaktadır. 1. gurup eski eser binanın koruma alanı ve korusunu teşkil eden arazinin topografyasını değiştirerek korunması gerekli olan tabiatı ve tabii halini tahrip ve tadil eden bu eylemin bir inşaat ruhsatnamesi ile yapılıp yapılmadığı hususu ekli fotoğraftan da anlaşılabileceği gibi şüpheyi tevlid etmektedir. Bu itibar ile: 

1) Yukarıda adresi verilen arsada, derin hafriyata aid tatbikata Kurulunuzca onay veren ruhsat, izin ve karar suretlerinin; 

2) Arsanın tabii kotlarını gösteren ve kurulunuz arşivlerinde olması gereken tabii zemin nivelmanını gösteren pılân kotelere aid folyeleleri; 

3) Arsada yapılacak inşaata aid mimari purojenin vaziyet pılânı fotokopisini; 

4) Ağaç revizyonunu gösteren paftanın bir suretini; 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na istinaden ve kanuni süresi içinde İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’ne verilmesini emir ve müsaadelerinize arz ederiz.

Arif Çağlar (Başkan)

Eki: Dernek mühürlü Ruhsat tabelası fotoğrafı


Not: İnşaat mahalline takılan tabelâda hiçbir açıklayıcı ifade yoktur.

Adres: 
İSTANBUL ADALARI 
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI 
KORUMA DERNEĞİ 
Güzeller Sokağı No. 30 Büyükada - İstanbul
elektronik ağ: www.adalarkoruma.org 


* * *





* * *

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

Sayı : 101
Konu: Seferoğlu derin hafriyatı hak.

Büyükada, 01 Kasım 2011

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’ na,

İstanbul Adalar İlçesi, Nizam Mahallesi, Nizam Cad., 29 pafta, 127 ada, 1 parsel sayılı yerdeki hafriyat ve inşai faaliyetin meriyetteki Nazım İmar Planı ve Koruma Bölge kurulu kararlarına uymadığı görülmektedir. 1. gurup eski eser binanın koruma alanı ve korusunu teşkil eden arazinin topografyasını değiştirerek korunması gerekli olan tabiatı ve tabii halini tahrip ve tadil eden bu eylemin bir inşaat ruhsatnamesi ile yapılıp yapılmadığı hususu ekli fotoğraftan da anlaşılabileceği gibi çok şüphe çekicidir. Bu itibar ile: yukarıda adresi verilen arsada, derin hafriyata aid tatbikatın ve gayrı nizami yapılaşmanın adeta Belediyenizin ilgili memurluğu nezdi ve koruması altında yapılıyor olması da ayrıca teessüfe şayan olmaktadır. Yukarıda bahsi geçen kaçak yapılaşmanın durdurulması ile kanuni muamelâtın başlatılarak derneğimizi bilgilendirmeniz hususunu rica ederiz. 

Arif Çağlar 
(Başkan) 

Eki: Dernek mühürlü kaçak yapılaşmaya aid fotoğraflar dört adet 
Not: İnşaat mahalline takılan tabelâda hiçbir açıklayıcı ifade yoktur.

Adres: 
İSTANBUL ADALARI 
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI 
KORUMA DERNEĞİ 
Güzeller Sokağı No. 30 Büyükada - İstanbul
elektronik ağ: www.adalarkoruma.org 


* * *

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

Sayı : 102
Konu: Denetim

Büyükada, 01 Kasım 2011

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’na,

İstanbul Adalar İlçesi, Nizam Mahallesi, Nizam Cad., 29 pafta, 127 ada, 1 parsel sayılı yerdeki İnşai faaliyetin; bir denetim şirketinin kontrolü olmadan yapıldığı, yapı yerinde olması lâzım gelen bilgi tabelasından anlaşılmaktadır. Olması gereken ve Belediyenize karşı da sorumlu olan yapı denetim firmasının kanuni ad ve adres bilgisinin derneğimize verilmesini rica ederiz.

Arif Çağlar (Başkan)

Eki: Dernek mühürlü Ruhsat tabelası fotoğrafı 
Not: İnşaat mahalline takılan tabelâda hiçbir açıklayıcı ifade yoktur.

Adres: 
İSTANBUL ADALARI 
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI 
KORUMA DERNEĞİ 
Güzeller Sokağı No. 30 Büyükada - İstanbul
elektronik ağ: www.adalarkoruma.org 


* * *

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

Sayı : 103
Konu: Kaçak yapılaşma hak.

Büyükada, 01 Kasım 2011

İSTANBUL
V No. lu KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA
BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ’ne,

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Nizam Mahallesi, Nizam Cad., 29 pafta, 127 ada, 1 parsel sayılı yerde; Kurulunuzun 04.04.2011 tarih 3255 sayılı kararına göre, uygun görülmediği için izin verilmediği anlaşılan yapılaşmanın, Adalar Belediyesi nezdi ve nezaretindeki inkişafının ibret verici fotoğraflarını kurulunuzun dikkatlerine tevdi ediyoruz. 1. gurup eski eser binanın koruma alanı ve yeşil korusunu teşkil eden arazinin topografyasını değiştirerek, korunması gerekli olan tabiatı ve tabii halini tahrip ve tadil eden bu eylemin bir inşaat ruhsatnamesi ile yapılamayacağı aşikârdır. Arazi ile bütünlüğü olan yanmış 1. gurup tarihi köşk ile doğal çevresinin korunması ve bu korumanın fiilen gerçekleştirilmeden diğer inşai imkânlara cevaz verilmemesi icab ederken koruma usul ve esaslarına aykırı olarak koruma alanının talan ve tahribine göz yumulmaktadır. Arazide öncelikli olarak yapılması gerekli olan işin; yanmış, ancak restitüsyon ve restorasyon projeleri onaylanmış ahşap köşk ile çevresinin imarı olmalıydı. Plân ve projelendirme sırası da bunu göstermektedir. Korunmasında söz ve selâhiyet sahibi olduğunuz değerlerin Adalar Belediyesi marifetiyle yok edilmesine seyirci kalamayacağımız bir durumla karşı karşıya kalınmıştır. Derneğimizin amaçları doğrultusunda bu tür uygun olmayan davranışların da yakın takipçisiyiz. Bu itibarla, kaçak yapılara müdahale ve kanuni muamelâtın başlatılması hususunu saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.

Arif Çağlar (Başkan)

Eki: dernek mühürlü fotoğraflar

Adres: 
İSTANBUL ADALARI 
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI 
KORUMA DERNEĞİ 
Güzeller Sokağı No. 30 Büyükada - İstanbul
elektronik ağ: www.adalarkoruma.org 

* * *

Fö.
(Farsakoğlu'ndan önce)

Fs.
(Farsakoğlu'ndan sonra)

* * *


ADALAR POSTASI-2616/2 (6.11.2011):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/11/6-2616.html


Seferoğlu tahribatının resmidir!...

27.4.2005

14.3.2011





31.3.2011





5.4.2011



21.4.2011















12.5.2011













8.6.2011







12.10.2011



23.10.2011


_____________________________________________


AnkaYaşam, 19.1.2012


http://www.ankayasam.com/sami-solmazin-objektifinden-adalilar-sergisi-aciliyor.html 


Sami Solmaz'ın objektifinden 
Adalılar sergisi 
açılıyor! 



Anılar, unutulmuş dünler, yaşlı gözlerde saklı düşler, bir an sonra geçmiş olacak şimdiki anlar ve o çalınan anlardan derlenen fotoğraflar, Sami Solmaz’ın “Adalılar” sergisi, Adalar Müzesi-İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu işbirliğiyle, 25 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Serginin açılışı, 25 Ocak saat 19:00’da Beyoğlu Şişmanoğlu binasında yapılacak.


“Beraberdir adalılar! Dil, din, mezhep, ırk bilmezler. Aynı teknede gibidir onlar, beraber giderler balığa, yangına, düğüne, içmeye… Anakara karışmazsa yüzyıllarca daha yaşarlar burada, ada’da…” Sergi için yayımlanan kitaptaki yazısında Uğraş Salman’ın Adalıları betimleyen bu içtenlikli ve güçlü ifadelerinin ardındaki resimler usta bir fotoğrafçının kadrajından sonsuza taşınıyor. Serbest gazeteci ve fotoğrafçı Sami Solmaz’ın Beyoğlu’nda İstanbul Yunan Konsolosluğu’na ait Şişmanoğlu binasında gerçekleştireceği sergisinde tarihten izler barındıran ada topraklarında yaşayan insanlara dair çektiği kareleri sanatseverlerle paylaşacak. 


Sami Solmaz, İstanbul’un en güzel, en çok korunmuş beldesi olan Adalar’da dil, din, mezhep farklılıklarını bir kenara bırakıp yaşamlarını barış içinde geçiren insanların özel anılarını Ada topraklarında fotoğraflıyor. Serginin kitabından diğer bir yazar Ari Çokona, sergideki fotoğrafları “asaletin rengine bürünmüş erguvani karabaşlar gibi topraklarına tutkuyla bağlı insanların hikayeleri” olarak tanımlıyor. 


“Adalılar” sergisi fotoğrafların geçmişin aynası olduğu düşüncesinden yola çıkarak Adalılar’ın anılarını İstanbullularla buluşturuyor. Böylece izleyici, ada hayatının içine orada yaşayanlar aracılığıyla dahil ediliyor ve tarih karşısında bir izleyiciden çok yorumlayıcı rolünü üstleniyor. Adalar Müzesi – Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışı, 25 Ocak saat 19:00’da Beyoğlu Şişmanoğlu binasında yapılacak. 


Sami Solmaz hakkında 
1963 yılında Diyarbakır’da doğan sanatçı, 1984 yılında fotoğrafa başladı. Bir dönem freelance gazetecilik ve tanıtım fotoğrafçılığı ile uğraştı. 1993 yılından itibaren Ortadoğu ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptı. 2004 yılında Zerdüşt dini ile ilgili kitabı ve belgeseli “Ateşe Tapmayanlar” yayınlandı. Ardından 2008 yılında ise Sarf-ı Nazar adlı kitabı ve belgeseli yayınlandı. 


Adalar Müzesi hakkında 
Adalar Müzesi, İstanbul’un ilk kent müzesidir ve Adalar Vakfı – Adalar Belediyesi ortaklığıyla 2010 yılında açılmıştır. 


İstanbul Adaları’nın tarihini, bugününü ve geleceğini anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran Adalar Müzesi, iki farklı mekanda 800 m2 kapalı ve 1300 m2 açık alana sahiptir. 


Müze bünyesinde, kalıcı koleksiyonların sergilendiği ana bölümlerin yanısıra, yıllık sergilerin yapıldığı biri açık diğeri kapalı iki ayrı sergi alanı, arşiv, müze dükkanı, atölye, cafe ve kültürel etkinlik alanları bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi, müze bölümleri, yıllık sergiler ve etkinlikler için: www.adalarmuzesi.org





_____________________________________________

From: BEGÜM YAVUZ
Subject: Begüm Yavuz senin bağlantına yorum yaptı.
Date: January 19, 2012 8:47:21 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

"ADALI DOSTUMUZ, HRANTIMIZ SEN YÜREĞİMİZDESİN..."


_____________________________________________


From: SELAH ÖZAKIN 

Subject: yAZI(Fotoğraflara sıra gelmedi daha) 

Date: January 19, 2012 8:01:26 PM GMT+02:00 

To: adalar.postasi@gmail.com





19 Ocak 2007'de, faşizmin yarattığı çocuk katil seni infaz etti. İçimiz kanadı. Yüreğimiz burkuldu. Gözlerimizdeki buğu, üzüntüden çok öfkedendi. Seni arkandan kurşunlayan tetikçi çocuk, kısa sürede yakalandı. Kökleri derinde olan (Ne derini? Çok açık, çok aşikâr!) cinayet şebekesinin basit bir piyonundan başka bir şey olmayan bu çocuk, senin katledilmenden beş yıl sonra, 17 Ocak 2012'de, müebbetle cezalandırıldı. Onun eline silah veren şebekeyse, güle oynaya aramızda, yeni cinayetler örgütleyerek gezmekte!



İnan bana kardeşim Hrant. Yüreğimizde zerrece soğuma olmadı. Hatta öldürülmendeki öfkemiz katlanarak çoğalıyor. Bugün, Taksim'de yüz binlerle toplandık. Sanki sessiz bir anlaşma yapmıştık oradakilerle. Eğer en ufak bir engellemeyle karşılaşsaydık, dinamit olup tepelerinde patlardık. 



Sonra Rakel kardeşimiz geldi. Yaninda Sabahattin Âli'nin kızı Filiz Âli, tekerlekli sandalyesiyle 92 yaşındaki, nice gençlere taş çıkartacak yiğit, delikanlı Vedat Türkali ve yüz binlerce arkadaşıyla beraber, senin kahpece vurulduğun yere, halkların kardeşliğini savunduğun gazeten AGOS'un önüne yürümeye başladık. İşin can alıcı noktası ne oldu bugün biliyor musun kardeşim Hrant? Düşlediğin şeyi ölümünle başardın sen. Bugün yüzbinleri oluşturan kalabalık Lazlardan, Çerkezlerden, Kürtlerden, Ermenilerden, Türklerden ve bu coğrafyada yaşayan ne kadar etnik topluluk varsa hepsindendi. 





Ayrıca, bilirsin kardeşim Hrant. Coğrafyamızda, anti faşist, anti kapitalist, savaşa ve sömürüye karşı olan gruplar, demokrasi, insan hakları ve ulussuz sermayenin yeryüzünü pazarlaştırmasına karşı verilecek mücadelede bir fikir birliğinde olmadıklarından dağınıktırlar. Ama kardeşim Hrant! Bugün olanları da birleştirdin sen. 





Çünkü bugün, coğrafyamızda konuşulan her dilde, “HEPİMİZ ERMENİYİZ! HEPİMİZ HRANT'IZ!” diye haykırdı insanlar. 





Kardeşim Hrant, 

İçin rahat olsun kardeşim. Tetikçi çocuğu öne sürüp pis pis sırıtan cinayet şebekesini mahkum ettirmeden bu davanın takipçisiyiz. Mahkemeler bitirse de, biz bu davayı bitirmeyeceğiz. 





Seni bütün kardeşlerinin adına saygıyla selamlıyorum. 

GERÇEK SUÇLULAR CEZALANDIRILANA KADAR! 

HEPİMİZ HRANT'IZ! 

HEPİMİZ ERMENİYİZ! 



POLORIS HRANT ENK! 

POLORIS HAY ENK!





_____________________________________________


Cumhuriyet, 20.1.2012
ONUNCU KÖY
Bekir Coşkun 
bcoskun@cumhuriyet.com.tr 

Yetmez Ama Yürüyün... 

Hukuk dün bitmedi...

Çoktan bitmişti ortak...

*

Van’daki sorgulamada kendini hücresinin demirlerine asan suçsuz, günahsız Hoca’nın cenazesini almaya altı kişi gitmişti...

Erzincan’da savcı savcıyı basıp da hapse tıktığında, kapıda üç kadın ağladı sadece...

Gazeteciler, bilim adamları, yazarlar, yayıncılar, akademisyenler sabah karanlığında alınıp götürüldüğünde ve Silivri’de duruşmalar yıllardır bitmek tükenmek bilmeden sürüp gittiğinde, mahkemenin önündeki çadırda sadece sekiz kişi vardı...

Toplam 4.5 milyon satan gazetelerin çalışanları yürüdüler arkadaşları için, 200 kişi...

Şemsiye sapını terör örgütünün suç aleti saydıklarında ve çocukları tutukladıklarında da kapıda sadece anneleri bekledi çocuklarını...

*

Anayasa değişikliği referanduma götürüldü o sırada...

Yargı tümden bağımsızlığını yitiriyor, adalet iktidarın iki dudağının arasına terk edilip olan hukuk da uçup gittiğinde...

“Yetmez ama evet” dedi kimimiz...

Arkasından geldi zaten:

Yazılmamış kitapları suç saydılar...

Ayağa kalkmayanları da ağzını açanları da kapattılar hücrelere...

Ordu ve kuvvet komutanlarını toplayıp attılar içeri...

Sonunda Genelkurmay Başkanı da “silahlı terör örgütü başı” oldu mu?..

*

Dün 10 bin kişi mi, 20 bin kişi mi yürüdü?..

Yetmez...

*

Hukuksuzluk her yerde...

Ateş her yerde yanıyor...

Geceleri babalarını rüyalarında görüp ağlayarak uyanan çocuklar... Cam önlerinde boşuna bekleyen sevgililer... Gururu hukuk eliyle kırılmış yiğitler... Ya da toprakları okşayan kadınların ülkesinde yargı, hukuk, adalet yok...

Tümden tükendi...

Bitti...

Hrant Dink, “insanların eşitliğini ve kardeşliğini” öğrettikten sonra, yüz karası hukuksuzluğumuzu da anlatıyor bize...

Bağırın...

İsteyin...

Haykırın...

“Yetmez ama” yürüyün...


_____________________________________________

Kocaeli Gazetesi, 19.1.2012
Abdullah Karagöz 

http://www.kocaeligazetesi.com.tr/root.vol?title=lefter-ve-bilinmeyen-sirri85&exec=page&nid=346751

Lefter ve bilinmeyen sırrı… 

O’nun ismini ilk kez gördüğüm ve “Bu adamlar bunun içine nasıl sığıyor?” diye hayretle izlediğim RADYO’da duydum.

Resmini ise “Mondial” isimli çukulataların içinden çıkan futbolcu resimlerinden tanıdım.

Büyük Fikretlerin, Cihatların, Büyük Müjdatların, Canavar Burhanların, Akgünlerin, Arnavut Niyazilerin, Mehmet Ali Hasların, Koca Kafa Hüsamettin’lerin oynadığı Fenerbahçe’yi seyredip de Fenerbahçeli olmayan yoktu.

İşte bu saydığım isimlerin arasında yer alan Lefter, benim çocukluk, öğrencilik, delikanlılık ve gazetecilik yıllarımın en önemli kahramanı olmuştur.

İsmini radyodan duyduğum, Fenerbahçe forması ve Türk Milli futbol takımındaki başarılı futbolu ile adı fanatik Fenerbahçe seyircisi Manol tarafından “Ordinaryüs”e çıkarılan, bazılarının “Rum Piçi” dedikleri Lefter’le ilgili anılarda kalan küçük anekdotları anlatacağım.

Çocukluk yıllarımın geçtiği Kartal, Lefter’in doğup büyüdüğü Adalar’la karşı karşıyadır.

Çocukluk, delikanlılık derken bir hafta sonu Kartal-Adalar arasında Ada’da oynan futbol maçını izliyoruz. Adalar takımında kimler yok ki “Lefter, Galatasaraylı (Piç) Kadri Aytaç, İsfendiyar, Puşkaş Ergun, Arnavut Niyazi, Kedi kaleci (İstanbulsporlu) Sabih.”

Kartal takımında ise; Fenerbahçeli (Deli) Turan Bayraktutan, Emniyetli Maral ve Zafer, eski Galatasaraylı Bozma İsmail.

Maç Adaların üstünlüğü ile devam ederken (Piç) Kadri’nin Kartallı Zafer’e yaptığı faul sonrası çıkan kavgada Ada’dan Kartal’a gelene kadar dayak yedik!

Herkes artık Kartal-Adalar arasında bir daha değil futbol maçı yapılması, merhaba denmesinin bile mümkün olmayacağını söylediği ertesi gün Lefter Kartal’a gelmiş “olaylar” için özür dilerken, boynuna sarıldığı Kartal’lı büyükleri bir yandan öpüyor bir yandan gözlerinden yaş akıyordu.

Bazılarının “Rum Piçi” dediği Türkiye’de ve Büyükada’da doğan Lefter herkese insanlık dersi veriyordu. [...]


_____________________________________________


Yerel Gündem, 20.1.2012 


http://www.yerelgundem.com/haberler/443704/istanbulda_lodos_etkili_oluyor_2_3.html 


İSTANBUL'DA LODOS ETKİLİ OLUYOR! 




İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan lodos, etkili oluyor. Şiddetli lodos sebebiyle bazı vapur seferleri iptal edildi. Avrupa yakasında Bakırköy, Fatih ve Zeytinburnu sahillerinde kuvvetli lodos nedeniyle dev dalgalar oluştu. Lodos nedeniyle sahil şeridinde dalgalar kıyıyı dövdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Lodos hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve zamanla Kıyı Ege'de kuvvetli olarak eseceği tahmin edildiği bildirildi. 


VAPUR SEFERLERİ YAPILAMIYOR 
İstanbul'daki lodos yüzünden Şehir Hatları'nın Kabataş-Adalar ve Bostancı-Adalar vapur seferleri yapılamıyor. İstanbul deniz otobüslerinin Kabataş- Bostancı ve Bostancı-Bakırköy ile Avcılar seferleri de geçici olarak durduruldu. 


TRT Haber


* * *


TARİFEYE BAK!


http://www.tarifeyebak.com/content/iptal-edilen-seferler

İptal Edilen Seferler 

Hava muhalefeti nedeniyle deniz seferleri zaman zaman iptal edilebilmektedir. Kullanmak istediğiniz firmaya göre iptal edilen seferler hakkında bilgi sahibi olmak için lütfen aşağıdaki linkleri takip ediniz.

Dentur, Turyol, Denkop Motorları İptal Edilen Seferler 2012
İDO Arabalı Vapurlar İptal Edilen Seferler 2012
İDO Deniz Otobüsleri İptal Edilen Seferler 2012 
İptal Edilen IDO ve Şehir Hatları Seferleri - Email Listesi 
Mavi Marmara, Prenstur Motorları İptal Edilen Seferler 2012 
Şehir Hatları Vapurları İptal Edilen Seferler 2012


_____________________________________________

From: LUZ Cafe
Subject: Halki Organik 22 Ocak Ürün Listesi
Date: January 19, 2012 4:35:04 PM GMT+02:00
To: buketyege@hotmail.com
Cc: ipekthevenon@gmail.com


Merhabalar,
Güncellenmiş organik ürün listemizi ekte bulabilirsiniz. Malûmunuz üzre, cuma ögleye kadar siparislerinizi, pazar öğleden itibaren de sizleri bekliyoruz.
Sevgiler,

ORGANİK SEBZE LİSTESİ


Organik Sebzeler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Acur kg 0.00 0.00
Bakla İç kg 0.00 0.00
Bakla Taze kg 0.00 0.00
Bal Kabağı (Dilim) kg 4.25 0.00
Bamya kg 0.00 0.00
Bezelye kg 0.00 0.00
Bezelye Sultani kg 0.00 0.00
Biber Çarliston kg 7.65 0.00
Biber Dolmalık kg 7.65 0.00
Biber Kapya kg 10.20 0.00
Biber Kıl kg 0.00 0.00
Biber Sivri kg 7.65 0.00
Börülce kg 0.00 0.00
Brokoli kg 9.35 0.00
Deniz Börülcesi bağ 0.00 0.00
Domates kg 5.95 0.00
Domates Kokteyl kg 10.20 0.00
Domates Salkım kg 0.00 0.00
Enginar adet 0.00 0.00
Fasülye Taze kg 0.00 0.00
Fasülye Barbunya kg 0.00 0.00
Havuç kg 4.25 0.00
Kabak Sakız kg 6.80 0.00
Kabak Girit kg 0.00 0.00
Karnabahar kg 5.10 0.00
Kereviz kg 4.25 0.00
Kuşkonmaz kg 0.00 0.00
Lahana Beyaz kg 2.98 0.00
Lahana Brüksel kg 6.80 0.00
Lahana Kırmızı kg 2.98 0.00
Mantar kg 0.00 0.00
Mısır adet 0.00 0.00
Pancar kg 4.25 0.00
Patates kg 3.40 0.00
Patlıcan Bostan kg 0.00 0.00
Patlıcan Kemer kg 0.00 0.00
Pırasa kg 4.25 0.00
Salatalık kg 10.20 0.00
Sarımsak (250 gr) demet 4.25 0.00
Soğan kg 2.55 0.00
Turp Beyaz kg 3.40 0.00
Turp Kırmızı kg 3.40 0.00
Turp Siyah kg 3.40 0.00
Yer Elması kg 0.00 0.00
Zencefil (250 gr) kg 4.25 0.00
Toplam 0.00

ORGANİK MEYVE LİSTESİ


Organik Meyveler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Armut deveci kg 8.50 0.00
Avokado adet 3.40 0.00
Ayva kg 5.10 0.00
Böğürtlen kg 0.00 0.00
Ceviz kg 0.00 0.00
Çağla kg 0.00 0.00
Çilek kg 0.00 0.00
Döngel (Muşmula) kg 0.00 0.00
Dut kg 0.00 0.00
Elma Kırmızı kg 5.95 0.00
Elma Grany Smith kg 5.10 0.00
Elma Golden kg 5.10 0.00
Framboaz kg 0.00 0.00
Greyfurt kg 3.40 0.00
Hünnap kg 0.00 0.00
İğde kg 0.00 0.00 İncir kg 0.00 0.00
Karpuz kg 0.00 0.00
Kavun kg 0.00 0.00
Kayısı kg 0.00 0.00
Kestane kg 11.05 0.00
Kiraz kg 0.00 0.00
Kivi kg 6.80 0.00
Limon kg 3.40 0.00
Malta Eriği kg 0.00 0.00
Mandalina kg 4.25 0.00
Mavi Yemiş (125 gr) kg 10.20 0.00
Muz Yerli kg 5.10 0.00
Nar (Hicaz) kg 0.00 0.00
Nar (Devedişi) kg 0.00 0.00
Portakal kg 3.40 0.00
Şeftali kg 0.00 0.00
Trabzon Hurması kg 0.00 0.00
Üzüm Beyaz kg 0.00 0.00
Üzüm Siyah kg 0.00 0.00
Vişne kg 0.00 0.00
Toplam 0.00

ORGANİK YEŞİLLİK LİSTESİ

Organik Yeşillikler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Asma Yaprağı kg 0.00 0.00
Biberiye bağ 0.00 0.00
Dereotu bağ 1.70 0.00
Ebegümeci bağ 0.00 0.00
Fesleğen bağ 0.00 0.00
Gelincik bağ 0.00 0.00
Isırgan Otu bağ 0.00 0.00
Ispanak kg 4.25 0.00
Karalahana bağ 0.00 0.00
Kıvırcık adet 2.55 0.00
Kuzukulağı bağ 0.00 0.00
Labada bağ 0.00 0.00
Marul adet 3.40 0.00
Marul Iceberg adet 0.00 0.00
Maydanoz bağ 1.70 0.00
Pazı bağ 3.40 0.00
Radika bağ 0.00 0.00
Reyhan bağ 0.00 0.00
Roka bağ 1.70 0.00
Semizotu bağ 0.00 0.00
Şevketibostan bağ 0.00 0.00
Taze Nane bağ 2.13 0.00
Taze Sarimsak bağ 0.00 0.00
Taze Soğan bağ 2.13 0.00
Tere Su bağ 0.00 0.00
Tere bağ 2.55 0.00
Turp Otu bağ 0.00 0.00
Toplam 0.00

Toplam Tutar 0.00 TL

Bu liste bir hafta süreyle geçerlidir.
IBAN: TR79 0006 4000 0011 0140 3374 11

Tel: (212) 293 63 74 - Fax: (212) 293 63 50
www.ekolojikimece.com - siparis@ekolojikimece.com
 PTT Evleri mah. Cami sok. No:9 Sarıyer - İstanbul