7 Ocak 2009 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2220: ateş olmayan yerden duman çıkar mı?

ADALAR POSTASI
7 Ocak 2009

http://urun.gittigidiyor.com/DS-NN-ASGARISIZ-PRINCIPO-BUYUKADA_W0QQidZZ14599251
* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:
22 Ekim 1890 Carsamba gunlu Buyukada'da vapur iskelesinde insa edilecek rihtimin masraflarinin odenmesi hakkinda...

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
7 Ocak 2008 Carsamba gunu Buyukada'da
HAVA DURUMU:
parcali bulutlu
1/7ºC
% 82-90 nem
KD 32km/sa
* * *
Cicely Mary Barker, The Irıs Fairy.
* * *

1- Selmin Arin: "Seferoglu sorunu..."

2- Ates olmayan yerden duman cikar mi?

3- Seferoglu'na dair vaktiyle ADALAR POSTASI'nda yayimlanan yazilardan bir secki...

a- Oral Calislar: "Buyukada'daki Seferoglu yapilasmaya mi aciliyor?"

b- Murat Pekin: "1999 depreminde hasar goren yapi depremden 8 gun sonra tadilat halindeyken cikan bir yanginla tamamen yanmistir..."

c- Oral Calislar: "Anitlar Kurulu 8 Agusos [2007] Carsamba gunu yaptigi toplantida bu imar girisiminin yeniden ele alinmasini kararlastirarak projeyi onaylamadi..."

4- Buyukada'da alternatif yilbasi gecesi...

5- Meraklisi icin oyle bir hikaye...

6- Sobanin bacasi... bacanin sobasi...

7- Sevval Sam, Hrant icin baris sarkilari soyluyor...

ADALAR POSTASI'nin 2220. sayisinda...
)O(

..........................................................1
From: Selmin Arin
Subject: Seferoglu Sorunu
Date: Jul 21, 2008 22:17:46
To: adalar.postasi@gmail.com
 
Bir Buyukadali olarak yakindan izledigim bir konuyu size aktarmak istiyorum. Buyukada'da Nizam'da Cankaya Caddesi'nin deniz tarafinda "Seferoglu Tenis ve Su Sporlari Kulubu" diye bilinen bir tesis vardir. Icinde cok sayida asirlik agaclarin bulundugu yaklasik 20.000 m2'lik bir bahcede bugun kucuk bir motel, iki tenis kortu ve uc kucuk yuzme havuzu, havuzlarin yanibasinda kahve-cay icilebilecek tesisler bulunmaktadir. Bahcede Azaryan kosku olarak bilinen, Ada'nin en guzel Art Nouveau yapilarindan, 1890 yilinda Fotiadis'in tasarladigi Yorgo Simota'nin insa ettigi uc katli ahsap bina 1999 yilinda yanmistir. Bugun kagir onu kemerli ve revakli bodrum kati aynen durmaktadir. Terasin dokum korkuluklari disinda hicbir sey kalmamistir.

Tesis hisselerinin buyuk bir kismi Insaat Muhendisi Orhan Pekin'e ait olan bir sirketin mali iken yakin zamanda satilmistir. Tesisin yeni sahibi bu arazide buyuk bir otel ve eglence kompleksi yaptiracaktir. Bu gerceklesirse adanin en guzel korularindan birinde cok sayida agac kesilecek, mevcut zengin florasi yok edilecektir. Ayrica buyuk bir gurultu ve gurultu kirliligi ortaya cikacaktir.

Insaata bu sonbaharda baslanacagi ve 2010 yilinda tamamlanacagi, kesilen agaclarin yerine 80 adet agac dikilecegi, su anda kullanilmayan ancak 19. asirdan kaldigi belli olan bazi havuz ve suyollarinin da yok edilecegi personelden alinan bilgilerden anlasilmaktadir. Adalar'in elde kalan sayili guzelliklerinden birinin daha elden cikmamasi icin "2863 Sayili Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Yasasi" kapsaminda bu projenin gerceklestirilmesine engel olunmasi gereklidir.

Saygilarimla,

Selmin Arin

..........................................................2
ates olmayan yerden
duman cikar mi?

Buyukada Seferoglu, 4/01/2009 02:28

4 Ocak 2008 Pazar gunu Seferoglu Tesisleri'nden atom bombasi atilmiscasina dumanlar cikiyordu! Itfaiyeyi aradim! Son kalelerden biri olan Adalar'i tamamiyle ele gecirmek ve nicedir agzinin suyu akan imar canavarina kurban etmek uzere Kartal ve Merkezi Is Alani (MIA) Projesi kapsaminda Adalar Belediyesi'ni Kartal Belediyesi'ne baglama hevesinin ilk adimlari olarak Mezarliklar Mudurlugu ve Hastahane'yle birlikte Kartal'a baglanan Itfaiye, uzerinde heyyula bir duman tuten Cankaya Caddesi'ndeki Seferoglu Tesisleri'ni bir turlu bulamiyordu! En nihayetinde buldular! Vatandas yapraklari yakiyormus!

Adalar'in 1/1000'lik Nazim Imar Planlari revizyon surecinde askiya cikmazdan evvel bu yerel secim oncesi hengamesinde, Azaryan (Zeki Pasa, Seferoglu) Kosku'nun pesi sira bulundugu korunun da basinin tamamen yanmasina goz yumulmasin aman sakin!
Endiseyle...
)O(

..........................................................3
seferoglu'na dair vaktiyle ADALAR POSTASI'nda yayimlanan yazilardan bir secki...

..........................a
ADALAR POSTASI-1809 (7 Agustos 2007): buyukada'daki seferoglu yapilasmaya mi aciliyor?

Cumhuriyet / 7.8.2007
Sifir Noktasi- Oral Calislar

Buyukada'daki Seferoglu Yapilasmaya mi Aciliyor?

Istanbul'un en yesil kalmis yorelerindendir Adalar. Buyuk kentin hemen yani basinda, cam ormanlari, sessizligi, mavi denizi, motorlu arac trafigine kapali haliyle doga meraklilarinin ilgisini ceker. Ozellikle yazlari Istanbullularin nefes aldigi, denize girdigi, tatil yaptigi Adalar, ayni zamanda insaatcilarin da istahini kabartir.

Motorlu araclari bir sokabilseler, insaatlari arkasi arkasina bir dizseler cok mutlu olacaklar, cok da para kazanacaklar. Tabii o zaman Adalar'in da Istanbul'un betona dondurulmus alanlarindan bir farki kalmayacak. Kente yeni Maltepe'ler, Atasehir'ler ilave edilmis olacak.

Adalilar, bu seckin doga parcasi olan Adalar'i yagmacilarin elinden kurtarabilmek icin surekli tetikte durmak zorundadirlar. Insaatcilarin, rant heveslilerinin ne yapacagi belli olmaz.

***

Bugunlerde Adalilar yine telas ve endise icindeler. Cunku onlarin kulaklarina korkutucu bilgiler geliyor. Son bilgi Buyukada'daki Seferoglu tesisleriyle ilgili. Seferoglu tesisleri Buyukada'nin Nizam Yolu uzerindedir. Adanin en guzel tarihi konaklarindan birisi bu tesislerin icindeydi. Bir sekilde yandi ve harabeye donustu.

Bu tesis cok ortakli binalariyla, yuzme havuzuyla, denize kadar uzanan koruluguyla Buyukada'nin merkezine yakin en yesil alanlardan birisi. Iste buraya, simdi, o guzelim korulugun yerine 40'a yakin bina icin ozel izin cikarilmak uzere oldugu soyleniyor.

"Ozel izin" diyorum, cunku; Marmara Takimadalari 1980'li yillarda sit alani ilan edildi. 1992 yilinda da koruma amacli 1/5000'lik nazim imar plani Istanbul Buyuksehir Belediyesi tarafindan kabul edildi.

O tarihten bu tarihe kadar 1/1000'lik koruma amacli uygulama imar plani da duzenlenip, onaylanip, yururluge konulmadi.

Adalar'da birakin Seferoglu'nda oldugu gibi 40 binayi, tek bir bina yapmaya kalksaniz bile 1/1000'lik plan olmadigi icin imar iznini Anitlar Kurulu'ndan almaniz gerekiyor.

Yaptigim degisik gorusmeler, konunun ilgilileriyle kurdugum temaslardan cikardigim sonuc, bu imar girisiminin pek cok eksigiyle bir sekilde onay icin Anitlar Kurulu'nun onune gelmis oldugu yolunda.

Bircok eksigi diyorum; ornegin bir koruluk olan Seferoglu arazisinin icindeki agaclar ciddi bir sekilde saptanip kayit altina alinmis degil. Adalar Belediyesi'nin konunun uzmani olmayan bir memuru "Korunmasi gereken agaclar tarafimdan tespit edilmistir" diye yazmis ve bir imza atmistir.

Halbuki sit alaninda, hele de 40 binanin yapilmasi dusunulen bir yesil alan icinde hangi agaclarin bulundugunun Orman Fakultesi'nden gelecek ogretim uyelerince saptanmasi, agaclarin digital olarak okutulmasi gerekir. Bizimkiler ne yapmis, bir harita memurunun imzasini alarak isi bitirmeye karar vermisler.

***

Projeyi Gul Insaat adli bir sirketin yuruttugu soyleniyor. Bu sirket simdiye kadar hangi projelerin altina imza atti? Neden boyle bir projenin icine girdi? Bir binaya bile izin alabilmek icin basvuranlara, "1/1000'lik plan yok, yapamazsin" diyenler, acaba 40'a yakin binanin iznini hangi anlayisa gore verecekler?

Benim buradaki sorularimin bircok muhatabi bulunuyor: Birincisi Adalar Belediyesi. Baskan Coskun Ozden izinde oldugu icin imardan sorumlu Ibrahim Cirali ile konustum. Adalar Belediyesi'ni temsilen Anitlar Kurulu'na o girecek.

Bu proje bu sekliyle onaylanacak mi? Kurulun Istanbul Buyuksehir Belediyesi temsilcisi bu projeye nasil evet diyecek?

Buyuksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, mimardir. O zaman bu koca yesil alanin icine bu kadar bina yapilmasini nasil icine sindirecek?

Kendisi Adalar'i sever, cok da hizmeti oldu. Simdi butun Adalilari hayal kirikligina ugratacak boyle bir projeye acaba ne diyor?

Kuruldaki Buyuksehir Belediyesi temsilcisi nasil bir tutum alacak? Kurula katilan ogretim uyeleri nasil davranacaklar?

***

Adalilar, insaat konusunda cok duyarlilar. Seferoglu insaat projesi Adalilar tarafindan yeni duyuluyor. Adalilar, boyle bir yapilasmayi Adalar'in dogal ortamina yonelik buyuk bir tehdit olarak goruyorlar, gorecekler.

Butun bu duyduklarimiz hayal urunu mu?

Ilgililerden yanit alincaya kadar bu isin pesinde olacagimizi bilmelerini istiyoruz.

..........................b
ADALAR POSTASI-1815 (9 Agustos 2007): seferoglu'ndan mektup var!

From: Murat Pekin
Subject: Re: ADALAR POSTASI-1812: seferoglu...
Date: August 9, 2007 2:29:01 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

sevgili ADALAR POSTASI okuyuculari,

[...]
seferoglu tesisleri imar iskan bakanligi'nin 16.6.1972
tarih ve 34 013 4051 / 4035 sayili karariyla turizm
alani ilan edilmis ve yine ayni plan dogrultusunda
tastik edilmis olan mevzii imar planiyla uzerindeki
apart binalar ve oteller insa edilmistir. yapilan tum
binalarin iskani alinarak kullanima acilmistir.

yine ayni planda korunmasi gerekli agaclarin oldugu
bolge de ayrilmis ve bugune kadar muhafaza edilmistir.

yine ayni parselde bulunan 2. grup tarihi eser yapi
1989 yilinda tarafimizdan ilgili kurula yapilan 1.
dereceye alinma talebi uzerine kurulca incelenerek
talebimiz uygun gorulmus ve eski eser yapi 1. derece
olarak degistirilmistir.

1999 depreminde hasar goren yapi depremden 8 gun sonra
tadilat halindeyken cikan bir yanginla tamamen
yanmistir.

yine 1972 tarihinde yapilan turizm amacli binalar da
zaman icinde gerek depremin etkisi gerekse zamanin
asindirmasiyla asiri yipranmistir.

30.06. 1994 tarihli 1/5000 olcekli adalar sit bolgesi
nazim imar planinda tesis alani M.t.t.a. (MEVCUT
TURIZM TESIS ALANI) olarak belirtilmistir. ayni planin
notunda bu alanda mevcut yogunlugun aynen muhafaza
edilecegi veya yeni bir tesis yapilmasi durumunda kaks
0.60 ve h.6.50 uygulanacagi hukum altina alinmis
olup, bu durum tamamen 1972 tarihli planin 1/5000
koruma planina aktarimindan kaynaklanan yasal bir
durumdur.

tarafimizca yapilmak istenen ise 1999'da yanan eski
eser binanin aslina tamemen uygun olarak ahsap olarak
restorasyonu ve yasal binalarimizin 1/5000 plan
hukumleri cercevesinde yenilenme talebidir.

[...]

ilgililere saygi ile duyurulur.

Murat Pekin

..........................c
From: Oral Calislar
Subject: Re: ADALAR POSTASI-1815: seferoglu'ndan mektup var!
Date: August 10, 2007 12:21:21 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

[...] Anitlar Kurulu, 8 Agustos Carsamba gunu yaptigi toplantida bu imar girisiminin yeniden ele alinmasini kararlastirarak projeyi onaylamadi.

Biz Adalilar da memnun olduk...

Oral Calislar

..........................................................4
Buyukada'da alternatif yilbasi gecesi...

Anadolu Genclik Dernegi Istanbul Subesi, Istanbul`un 21 ilcesinde alternatif yilbasi gecesi duzenleyerek Mekke`nin fethini kutlamis. "Mekkenin Fethi ve Hicri Yilbasi" etkinlikleri kapsaminda 31 Aralik 2008 gunu saat 19:30 itibariyle Buyukada'da da Ilahiyatci Ismail Hunerlice Gozde Salonu'nda sahne almis!

Kaynak: http://www.8sutun.com/haber?id=20035

..........................................................5
meraklisi icin oyle bir hikaye...

http://www.haberaktuel.com/news_detail.php?id=171375

[...] Savas Dincel, Turk edebiyatinin en onemli yazarlarindan Sait Faik`in oykulerinden, anilarindan ve yazilarindan yola cikarak, onun sahitliginde dolu dolu bir Istanbul turu yaptiriyor izleyenlere. `Meraklisi Icin Oyle Bir Hikaye` izleyenleri, once Burgazada, ardindan Karakoy, Tunel, Beyoglu, Hristaki Pasaji ve Taksim Parki`na goturuyor. Yasama sevinci ile... [...]

http://www.sehirtiyatrolari.com

MERAKLISI İCİN OYLE BİR HİKAYE

SAIT FAIK ABASIYANIK

Yonetmen:  ERGUN ISILDAR
Uyarlayan: SAVAS DINCEL
Dekor: ERGUN ISILDAR
Kostum:  ERGUN ISILDAR
Kostum Realizatoru: HACER DURAN - ONUR UGURLU
Isik: OZCAN CELIK
Muzik Yonetmeni: OMER GOKTAY
Asistan: GOKSEL ARSLAN-BERNA OGUZUTKU DEMIRER
Oynayanlar: NASIT OZCAN
 
..........................................................6
sobanin bacasi... bacanin sobasi...
bacanin sobasi... sobanin bacasi...

ellerimizi iki kere dizlerimize vurup
bacanin sobasi... sobanin bacasi...
sobanin bacasi... bacanin sobasi...
diye oynardik ya cocukken...

simdi yeniden
ellerimizi iki kere dizlerimize vurarak!
sobanin bacasi... bacanin sobasi...
bacanin sobasi... sobanin bacasi...

evvel zemandir sehrin sayfiyesi olan adalar'in
kabina sigmayan sehrin bir uzantisi haline getirilmesi hevesiyle
"bir ruya gercek oluyor" diye sunulan bu kabusa
uyanacak gunun birinde adalilar...
ya da uyanamayacak!
seytan kulagina kursun, allah muhafaza!

gelelim dogal gazin faydalarina...
ada yollarini hallac pamugu gibi attigi
kaldirimlari, duvarlari ve dahi agaclari tarumar edip
sayisiz adali'nin tepe ustu cukuruna dusup yaralandigi
gunduz vassaf'in basini dahi yardigi yetmezmis gibi
kah patlayarak kah sizarak
nice insanimizin canini aldi... canini yakti...
dogal olmayan dogal gaz!
uludag'in soyledigine bakilirsa
tedbir alinmadigi takdirde
ne canlar alacak daha, geride kalan nice canlari da yakacak!

rusya, iran, dogalgaz musluklarini bir acip bir kapamakta...
zamlar pesi sira
sokaklarda evlerin pencerelerinden cikan
burun hizasindaki bacalarin dumaniniysa
tum ada solumakta...
enayiligimize doymayarak
ucuz isiniyoruzun faturasi aslinda pek pahali!
ne yazik!
)O(

...
http://www.ntvmsnbc.com/news/471301.asp

Uludag: Yanlis baca kanserli doku gibi

7 universitelinin dogalgaz sizintisindan hayatini kaybetmesinin ardindan dogalgaz ve kombi kullanimi tartismasi suruyor. EGO eski mudur yardimcisi Uludag "olumlerin tek nedeni bacalar, eger acil tedbir alinmazsa olumler artacak" uyarisinda bulunuyor

GOKSEL DURUTUNA
NTV-MSNBC
Guncelleme: 10:28 ET 06 Ocak 2009 Sali

ISTANBUL - Eski EGO Genel Mudur Yardimcisi Ethem Uludag dogalgaz kullanicilarinin cok dikkatli olmasi gerektigini belirterek "Yanlis baca kanserli doku gibi. Vatandaslarimizin basit konulara dikkat etmesi dahi bu sorunu cozmede hepimize yardimci olur" diyor.

Ethem Uludag NTVMSNBC'nin sorularina su yanitlari verdi:

OLUMLERIN TEK NEDENI BACA OLMAMASI
Olumleri yasadigimiz bu surece gelisimizin nedeni son derece basit, izahi cok kolay cunku binalarda baca yok. Turk Standartlari Enstitusu (TSE) onayli, standarti olmayan bacalar mevcut, ustune bu bacalarin bakim, onarim ve temizligi konusuda maalesef ihmal ediliyor. Cihazin ihtiyaci olan, ortamin havasini temizleyen menfez ya da vantilasyon dedigimiz cihazlar da soguk geliyor diye vatandaslar tarafindan kapatiliyor. Bu unsurlar arka arkaya birlesince olumler de maalesef kacinilmaz oluyor. Burada kullanicilarin cok dikkat etmesi lazim, onlara buyuk gorev dusuyor. Kurallara uyulmasi lazim. Bu teknik bir konu ve asla ihmale gelmez. Vatandaslarimizin bu basit konulara dikkat etmesi dahi bu sorunu cozmede hepimize yardimci olur.

BINALAR YAPILIRKEN DENETLENMELI
Denetleme konusunda ise yetki karmasasi ve buyuk bir bosluk var. Binalarin insasinda bile karmasa var. Bu batakligi bastan kurutmak lazim. Binalara oturma izni verilirken, projelerinde bacalarin TSE'li malzemeden uretilip uretilmedigi, yerinde dogru montaj yapilip yapilmadigi, hesaplarinin dogru yapilip yapilmadigi kontrol edilmeli. Eger Turkiye olarak bunu becerebilirsek en azindan bundan sonra yapilan binalarda baca ile ilgili sikinti olmaz. Olumlerin tek sebebi bacadir. Kombilerin 1 metrekup gazi yakabilmesi icin 10 metrekup temiz havanin cihaza girmesi lazim dolayisiyla atik gazin miktari 11 metrekupe cikiyor. 11 metrekup gazi da saglikli bir sekilde binadan uzaklastirabilmenin tek kaynagi bacadir. Bacayi da uygun malzemeden yapmazsaniz atik gaz iceriye girer. Ya karbonmonoksit zehirlenmesiyle oldurur ya da atik gaz ortamdaki oksijeni kovar ve bogarak oldurur.

HERMETIK KOMBILER OLUMLERI DURDURUR
Hermetik kombiler tamamen kapali devre calistiklarindan dolayi yakma havasini disaridan alir, atik gazi da disariya atar. Ortama herhangi bir atik gaz vermesi soz konusu degildir. Vantilasyon olmadigi icin vantilasyonun kapatilmasi ihtimali de yok. Baca baglantilarinda bir problem olmuyor cunku hepsi fabrikasyon geliyor. Hermetik cihazlari kullanmak en azindan gaz zehirlenmesinden olmemek adina dogrudur. Ancak onun da getirdigi yan problemler var. O da cevre ve goruntu kirliligi yaratiyor. Bu acidan baktigimiz zaman ozellikle yuksek binalarda 20-30 tane namlu, bina cephesinden cikiyor. O cephedeki pencereleri acamiyorsunuz ama en azindan insanlar olmuyor.

TEDBIR ALINMAZSA OLUMLER ARTAR
Boyle hadiselerde yetkililerin sorumluyu tayin etmesi lazim. Sorumlu kimdir? Baca ile ilgili egitim almis, bu konuda yeterliligi olan insanlarin bu konuda calismasi lazim. Yoksa insaat yapan ustalarin kabiliyetine, inisiyatifine birakilmis bacalar maalesef olumleri getirecektir. Eger gerekli tedbirler hizla alinmazsa olumler artar, Turkiye'de bir gecede 20-30 kisinin oldugu gunler uzak degil. Uzerine basa basa soyluyorum. Bu tehlike butun Turkiye icin gecerli, sadece Ankara'ya mahsus degil. Bir sehirde "Lodos esti 20 kisi oldu" haberleri duymamiz Turkiye'nin ayibidir. Son derece luks binalar yapiliyor fakat icerisinde baca yok.

UYGUN OLMAYAN BACA KANSERLI DOKU GIBI
Umarim belediyeler bu olaylardan, bu uzucu hadiselerden gerekli dersleri cikartirlar. Binalarda dogru durust baca ararlar. Vatandaslarin tedbir olarak vantilasyonu acik tutmalari, cihazlarin periyodik temizligini yaptirmalari ve sik sik kontroller ettirmeleri gerekiyor. Eger o bacalar fonksiyonunu kaybettiyse kanserli bir doku binanin icerisinde var demektir ve hizla binadan uzaklastirilmalidir. Ona uygun baca yapilmasi lazim.

..........................................................7
From: Ugras Salman
Subject: Fwd: 22 Ocak'ta Sevval Sam Hrant icin baris sarkilari soyluyor!
Date: January 6, 2009 5:20:46 PM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

SEVVAL SAM, HRANT ICIN BARIS SARKILARI SOYLUYOR!

KONSERIN BUTUN GELIRI ULUSLARARASI HRANT DINK VAKFI'NA BIRAKILACAK.

BILETLER 25 LIRA, BILETIX'TE! 

BU LINKTEN ALABILIRSINIZ.

http://www.biletix.com/event.htm?id=KKG07

YAYGINLASTIRMANIZ RICASIYLA!  

...

http://www.ghettoist.com/2008/03/20/hrant-dink-anma-gecesi

Sevval Sam: Hrant Dink anisina baris sarkilari

Bu aksam, 72 kavmin duragi olarak bilinen Anadolu'nun zenginligini, gucunu yasamak icin calip soyleyecegiz. Sevval Sam'in sahne alacagi baris konserimiz, anlayis ve diyalog icin bir katki olarak Hrant Dink anisina duzenleniyor.

Basarili oyunculuk calismalarinin ardindan berrak sesi, samimi yorumu ve mutevazi durusuyla ses sanatcisi olarak da buyuk begeni toplayan Sevval Sam, konserinde bizi kucuk ve anlamli bir yolculuga davet ediyor. Istanbul'dan Kirim'a, Hemsin'den Ege kiyilarina, Dogu'dan Bati'ya cikacagimiz bu muzikal yolculukta tum sarkilar neyi anlatirsa anlatsin, baris icin, soylenecek. Sam'in Sek, Istanbul Secret's ve Karadeniz albumlerinden parcalarin yani sira Cerkezce, Rumca, Ermenice gibi farkli dillerde sarkilar seslendirecegi gecede, Hrant Dink Vakfi da bir slayt gosterisi sunacak. Gecenin bilet gelirinin tamami Hrant Dink Vakfi'na birakilacaktir.
www.hrantdink.org.tr

Tarih : 22 Ocak Persembe
Saat : 22:00
Ucret : 25 TL