14 Ocak 2012 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2636: ayaklarımı kıçıma vura vura kaçmak istiyorum büyükada'ya...

Heybeli'de...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

12 Ocak 1911 Perşembe günlü,  Büyükada'nın Nizam, Meşrutiyyet, Karanfil, Camii, Maden ve Yalı namıyla altı ve Heybeliada'nın Yalı, Bahriye ve Dop namlarıyla üç mahalleye taksimine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

14 Ocak 2012 Cumartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Yağmurlu
4-5ºC
%65-88 nem
Lodos, GB 23km/sa
Gündoğuşu 07:27... Günbatışı 16:57...


* * *
Cicely Mary Barker, The Winter-Jasmine Fairy.

* * *


1- Fenerbahçe Spor Kulübü: "105 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Değerli Büyüğümüz Lefter Küçükandonyadis’i kaybetmiş bulunuyoruz..."


2- Mürsel Polat: "Adalar Koruma İmar Planlarıyla ilgilenen kamuoyuna duyurulur!..."

3- Özer Kangür: "Adalar Kültür Derneği 2011 yılı faaliyetlerimiz..."

4- Ahmet Özsümer: "“Yalova açısından büyük artıları olan Yalova-Adalar seferlerinin yapılabilmesi için TDİ’ye bir temenni yazısı yazılmasını istedik. AKP’li meclis üyeleri bunu reddetti..."

5- Osman Hökemen: "Yalova’ya bir umutla getirilen vapur daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmış ve Yalova’nın yapamadığını Kocaeli Belediyesi yaparak Kocaeli- Adalar arasında sefer başlatmıştı..."

6- Şaban Beşli: "Adalar seferlerinin yeniden başlaması için çalışmaları duyunca başkan ve bir esnaf olarak çok sevindim. Çünkü sefer yapılırken Adalar halkının yüzde 80’i Yalova’ya geliyor ve Yalova pazarını çok benimsemişlerdi..."

7- Heybeliada açıklarında işadamı Ali Küçükoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan tekne kazasının görüldüğü davanın görgü tanıkları: "Teknede kavga ediyorlardı. Yabancı kadınlardan biri sanığa tekme attı. O da dümeni bırakıp ona tokat atınca teknesi çarptı,” dediler.

8- Ediz Hun, Büyükada'daki evinin camekân bölümünde ve teraslarında 3 bini aşkın irili ufaklı kaktüs yetiştiriyor...

9- Yüksel Özcan: "Adalar'ın 2003-2012 planlama dönemi bu yıl sonunda tamamlanacağından 2012-2021 plan dönemine ait başlatılan planlama çalışmalarında sona gelindi..."

10- Adalar Metropoliti Yakovoz Sofroniadis elindeki haçı denize atmasıyla birlikte Edvin Saro Avedikyan, Manoli Minaoğlu, Sotıri Papaz ve Habib Erdoğan Marmara Denizi'nin soğuk sularına atladılar.

11- Hıdır Uvaçin: "Göreve gelir gelmez yaptığımız öncelikli şey Adalar'ın öngörünümünü bozan ve yıllardır Adalar'ın çürük dişi haline gelmiş 23-24 yıldan beri duran Lido binası ve yanındaki tehlike arz eden binaların yıkılmasıyla başladık ve Anıtlar Kurulu'ndaki projesine uygun olarak yeniden yaptırdık, şu anda vapurdan geçerken baktığınızda Ada siluetine uygun ve Ada'ya yakışır bir şekilde otellerle birleşerek göze hoş gelen bir görüntü olduğunu bir vatandaş olarak görmekteyiz..."

12- Mert Okan'ın Anısına, 9. HRGL'liler Günü...

13- Sibel Akkaşoğlu: "İlişikte Adaevi'nin Ocak programını göreceksiniz..."

14- Adalar Müzesi'nde maket atölyesi...

15- Sibel Akkaşoğlu: "Bu hafta sonu Adaevi'ndeki programları sizlere ileteyim dedim..."

16- Serap Uzunlar: "Nasıl yani? Sizin ormana girmeniz yasak mı şimdi?..."

17- Serap Uzunlar: "Seferoğlu korusunun tahribatını görüyoruz, ağaçlar eksildi mi eksilmedi mi? Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan Beyefendi'den bu konuda bilgi istiyorum..."

18- Deniz Toprak: "Sayın Şükrü Abanoz’a can-ı gönülden katılıyorum, destekliyorum. Devlet’in imkânlarını kullanarak rant peşinde koşan herkese yazıklar olsun!…"

19- Deniz Toprak: "Cezaya hükmedilen ama temyize götürdüğün bundan başka davan var mı diye soruyorum…"

20- Luz Cafe: "Siparişler cumaya, teslimat pazara, afiyet tüm hafta..."

21- Melis Danişmend: "Ayaklarımı kıçıma vura vura / Kaçmak istiyorum Büyükada'ya..."

)O(


_______________________________________________________1

Fenerbahçe Spor Kulübü, 13.1.2012


CAMİAMIZIN ACI KAYBI


105 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Değerli Büyüğümüz Lefter Küçükandonyadis’i kaybetmiş bulunuyoruz. 

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören Değerli Büyüğümüz bu akşam saatlerinde hayata gözlerini yummuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi tüm camiamız ve spor kamuoyuna başsağlığı diliyoruz. 

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ "VER LEFTER’E, YAZ DEFTERE" 

Lefter 22 Aralık 1925 yılında Büyükada`da dünyaya geldi. Futbola Büyükada`da başladı. Taksim Spor Kulübünde yetişti. Taksim kulübü yöneticileri kendisine lisans çıkartabilmek için 1941`de mahkeme kararıyla yaşını büyüttüler. Ancak bu sayede takımda oynayabildi. 2 yıl Taksim takımında yer aldı. 1943`te askere gitti, 4 yıl süren askerlikten sonra 1947`de İstanbul`a döndü, Fenerbahçe kulübüne girdi. 1964`e kadar Fenerbahçe forması altında top koşturdu. İstanbul Ligi 1953-1954 sezonunda gol kralı oldu. Bu süre içinde 1 yıl İtalya`nın ACF Fiorentina ve 1 yıl da Fransa`nın OGC Nice takımında oynadı. Yurtdışında da başarılı futboluyla ün yaptı. Türk futbolunun efsaneleşen isimlerinden biri olarak tanındı. Golcülüğünden ötürü Ver Lefter`e, yaz deftere! sloganı onun için çıktı. Futboldaki ustalığından ötürü Ordinaryüs sıfatıyla anıldı. Örnek bir profesyonel olan Lefter, golleri ve gole çevirdiği penaltı atışları ile de Fenerbahçeli taraftarların gözbebeği olduğunu ispatladı. 

Başarılı futbol yaşamında toplam 50 kez milli formayı giydi (46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı). 1954 FIFA Dünya Kupası`nda forma giyen Lefter turnuvada 2 de gol attı. Türk futbolunda 50. Milli Maç altın madalyasını alan ilk futbolcu oldu. Milli takım formasıyla attığı 21 golle en çok gol atan milli oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanlığını yaptı. Fenerbahçe forması altında 615 maç oynadı, 423 gol attı. Lefter bir Galatasaray derbisinde topu doksana çakarak hafızalarda yerini aldı. 

Lefter 1964`te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan`ın Egaleo, Güney Afrika`nın Johannesburg takımlarında futbolcu ve antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor`da teknik direktörlük yaptı. Antrenörlük kariyerinden sonra da bir süre spor yazarlığı yaptı. 3 Mayıs 2009`da Kadıköy`de Kuşdili Parkı`na heykeli dikildi. Lefter Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel liginde 2, Türkiye Şampiyonasında 3 kere şampiyonluk yaşadı. Kariyeri boyunca toplam da 832 gol atarak rekor kırdı. Ve bu efsane isim futbol oynadığı dönemlerde ``Ver Lefter`e yazsın deftere`` sloganları ile anıldı. 

TÜM TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN

* * *


Fenerbahçe Spor Kulübü, 13.1.2012 


Lefter’i uğurluyoruz 


Camiamızın Değerli Büyüğü Lefter Küçükandonyadis'in cenazesini, 15 Ocak Pazar günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'ndan hep birlikte ebediyete uğurlayacağız. Törenle ilgili detaylar daha sonra ayrıntılı olarak duyurulacak. 

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ


* * *

HaberTürk, 13.1.2012 


Bir efsaneyi daha kaybettik... 


Türk futbolunun büyük kaybı... Fenerbahçe ve Milli Takım'ın efsanevi futbolcusu Lefter Küçükandonyadis (87) zatürre nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 

Rum asıllı Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925'te Büyükada'da dünyaya geldi... Futbola da 1941 yılında Taksim Spor Kulübü'nde başladı. Taksim Kulübü yöneticileri Lefter'e lisans çıkartabilmek için 1941'de mahkeme kararıyla yaşını büyüttü. 2 yıl Taksim Spor formasını terlettikten sonra 1943'te askere gitti. 4 yıl süren askerlikten sonra 1947'de İstanbul'a döndü. İşte bu yıl 'birbirine en çok yakışan iki isim' buluştu: Fenerbahçe ve Lefter Küçükandonyadis... 


VER LEFTER'E YAZSIN DEFTERE... 
1947 yılından 1964'e kadar Fenerbahçe forması giydi ve 'sarı-lacivert çubuklunun' en büyük efsanelerinden biri oldu. Belki de 'Fenerbahçe' denince akla gelen ilk isim oydu. İstanbul Ligi'nde 1953-54 sezonunda gol kralı oldu. 1951-1952'de İtalya'da Fiorentina, 1952-1953'te Fransa'da Nice'te oynadı. Yurt dışına çıkan ilk Türk futbolcu unvanını oldu... Golcülüğünden ötürü, uğruna, günümüze kadar gelen bir slogan üretildi: "Ver Lefter'e yazsın deftere..." Ayrıca zor saha şartlarında gösterdiği ustalıktan ötürü Ordinaryüs lakabını aldı. 1964'te Yunanistan'da, İstanbul'dan Atina'ya giden Rumların takımı olan AEK'e transfer oldu. Burada 5 maçta oynadı. İstanbul Ligi'nde 2, Türkiye Ligi'nde ise 3 kez şampiyonluk yaşadı. Kariyerinde toplam 832 gol attı. 16 yıllık Fenerbahçe kariyerinde ise 615 maçta 423 gol kaydetti. Türkiye'de kulübü tarafından jübilesi yapılan ilk futbolcu oldu. 

MADALYA ALAN İLK FUTBOLCU 
Yunanistan'ın, milli takımlarında para karşılığında oynama teklifini geri çeviren Lefter, futbol yaşamında toplam 50 kez milli formayı giydi (46 kez A, 1 kez B, 3 kez 21 yaş altı). 1954 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen Lefter turnuvada 2 de gol attı. Türk futbolunda 50. milli maç altın madalyasını alan ilk futbolcu oldu. Milli takım formasıyla attığı 21 golle en çok gol atan milli oyuncu unvanını uzun yıllar elinde tuttu, 9 kez de milli takım kaptanı olarak sahaya çıktı. Fenerbahçe formasıyla 615 maç oynadı, 423 gol attı. Futbolu bıraktıktan sonra Egaleo, Samsunspor, Orduspor, Mersin İdman Yurdu ve Boluspor'u çalıştırdı. 

BİR DEVİR KAPANDI... 
Lefter Küçükandonyadis'i, onu izleyenlerin anlatımına göre bu kadar satıra sığdırmak yetersiz kalır... Ordinaryüs'ün vefatıyla Türk futbolunda bir devir kapandı. 2004 yılında Brezilya'dan Türkiye'ye gelen bir diğer Fenerbahçe efsanesi Alex ile FB TV için buluşmuştu. O buluşmada duygusal anlar yaşanmıştı... Ama bu akşam saatlerinde Amerikan Hastanesi'nden cennete uçtu... Umarız orada Eylül 1991'den beri onu bekleyen Galatasaraylı 'can arkadaşı' Metin Oktay ile buluşmuştur. 


KİM NE DEDİ?  

ALİ ŞEN 
Lefter ve Fenerbahçe birbirine en yakın iki kelime... Büyük ve mütevazı bir insandı. Kendine has bir insandı. Her Fenerbahçeli'nin kalbinde büyük bir yere sahipti. Hazırlıklıydık ama çok üzüntülüyüz. Türk futbolunun başı sağolsun. 

TURGAY ŞEREN 
Futbol hayatımın 19 senesi birlikte geçti. Benim yanıma gelip 'Çok iyi kaleci olacaksın' demişti. Her derbide 'Bugün size yeneceğiz' deyip saçımı okşardı. Boğuluyor gibiyim; sesim de fazla çıkmıyor. Bugün ziyaretine gittim ama son bir kez olsun göremedim. Yaşadığım sürece benimle birlikte yaşayacak. Yardımseverdi, dosttu. Bu sıra herkese gelecek. 

RIDVAN DİLMEN 
Ne söyleyeceğimi biliyorum. Şu an hastanedeyim. Herkes çok üzgün. Türk futbolu, en büyük efsanesini kaybetti. Toprağı bol olsun. Futbolculuğuna yetişemedik ama insanlığını gördük. Daha fazla konuşamayacağım. 

EMRE BELÖZOĞLU 
Türk futbolunun ve Fenerbahçe camiamızın başı sağolsun. Ölüm Allah'ın emri. Hepimiz bir gün onu yaşayacağız. Son dönemde camiamız büyük sıkıntı yaşıyor. Böyle büyük isimlerin adı altında toplanıyorduk. Kelimelerin bitti yerdeyiz. 


ALEX'TEN MESAJ 
Bu akşam tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Lefter Küçükandonyadis için Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza sosyal paylaşım sitesindeki profilinden başsağlığı mesajı yayımladı. Lefter Küçükandonyadis'in vefat haberinin gelmesinin ardından Fenerbahçeli futbolcular ile birçok ünlü isim Twitter'dan Küçükandonyadis için taziye mesajı yayımları. Bu mesajlardan bazıları şu şekilde: "@Alex10combr Alex: Basimiz sagolsun.Huzurlu uyu LEFTER!!!! Cubuklu bize emanet..." 

"@Guzelzinho Samet Guzel: Fenerbahcemin en buyuk efsanesi LEFTER'in vefat haberini oteki buyuk efsanesi @Alex10combr den almanin karmasikligi icindeyim..." 

"@_gokhangonul Gökhan Gönül: Basımız sagolsun, mekanın cennet olsun. Seni hiçbir zaman unutmayacağız..." 

"@mabirand32gun Mehmet Ali Birand: Lefter benim gibi GS'lıların da efsanesiydi. Attığı gollere kızılmazdı. O bizim de kalbimizdeydi." 

"@metinkeceli Metin Keçeli: Başta FENERBAHÇE camiası olmak üzere bütün futbol ailesine başsağlığı dilerim." 

"@1VolkanDEMIREL Volkan Demirel: Başımız Sağ olsun...! Fenerbahçe'nin ve Türk Futbolunun Büyük Efsanesi Lefter Küçükandonyadis Vefat Etti.. Mekanı Cennet Olsun.."

* * *


* * *

Lefter Küçükandonyadis'in 
ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.
ADALAR POSTASI
)O(

_______________________________________________________2


From: MÜRSEL POLAT
Subject: PLAN İTİRAZ
Date: January 11, 2012 1:41:07 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Meclis gündeminin sadece Adalarla  ilgili kısmını gönderiyorum.
Sevgiler,

* * *

ADALAR KORUMA İMAR PLANLARIYLA  İLGİLENEN KAMUOYUNA DUYURULUR! 


1/5000 ÖLÇEKLİ ADALAR İLÇESİ KORUMA AMAÇLI NAZIM PLANLARINA YAPILAN İTİRAZLAR HK.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS GÜNDEM MADDELERİ

09.01.2012

152. Adalar İlçesi, Kınalı ada 28 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/173)

153. Adalar İlçesi, Burgazada 28 ada 31 parsel ve Büyükada 223 ada 37 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/174)

154. Adalar İlçesi, Sedefadası 57 pafta 1 ada 1 ve 2 parsel, 16 ada 19 parsel, 17 ada 1 parsel ve 18 ada 20 parsellere ilişkin1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/175)

155. Adalar İlçesi, Büyükada 179 ada 10 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/182)

156. Adalar İlçesi, Burgazada 38 ada 1 parsel, Heybeliada 104 ada 8 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/183)

157. Adalar İlçesi, Büyükada 19 ada 8 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/185)

158. Adalar İlçesi, Büyükada 73 ada 6, 7, 10 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/186)

159. Adalar İlçesi, Kaşıkadası 20 pafta 90 ada 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11 ve 12 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazları hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/187)

160. Adalar İlçesi, Heybeliada 60 ada 37 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/188) 161. Adalar İlçesi, Burgazada 53 ada 90 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı hk. Şehir Planlama Müdürlüğü teklifi.(2012/189)


_______________________________________________________3

From: ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ 
Subject: Adalar Postası'na
Date: January 12, 2012 3:41:15 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Konu: 2011 yılı faaliyetlerimiz

11.01.2011

Değerli Adalılar,
Yeni bir yıla merhaba derken sizlere öncelikle sağlık ve esenlikler diliyoruz. 

2011 yılı, Derneğimiz açısından yine olaylar ve yoğun faaliyetlerle geçti. Bildiğiniz gibi Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu tarafından 2009 yazından beri engellenmeye çalışılıyoruz. Ancak şu âna kadar birçok badireyi bir şekilde atlattık. Geçen yıla girdiğimizde Çınar Meydan savaşlarının bitmediğini anladık. Belediye, etkinlik alanımızı bize kullandırmamak için Çınar Meydanı’nın şeklini değiştirecek bir proje hazırlamıştı. Bu projeyi gerçekleştirmek için Mart ayında harekete geçti. 

Mart ayı boyunca Adalar Belediyesi, Çınar Meydanı’nda bulunan parkı genişletme ve çevresindeki yolları daraltma çalışmaları yaptı. İBB’den ve ilgili Koruma Kurulu’ndan izinsiz olarak yapılan uygulama, burada oturan vatandaşların ve Derneğimizin şikâyetlerine konu oldu. 

İlk müdahale girişimi 
Gelen yoğun şikâyetler üzerine 17 Mart Perşembe günü harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükada’ya zabıta ve yol bakım ekiplerini gönderdi. Ancak sadece zabıta ekibi Ada’ya çıkabildi. Çünkü Adalar Belediyesi kapak atma yerlerine çöp kamyonlarını yerleştirerek, yol bakım ekibinin ve malzemelerinin içinde bulunduğu çıkarma gemisini Ada’ya yanaştırmadı. Bu arada Adalar Belediyesi çalışanları, zabıtaları karşılamak üzere Atatürk Meydanı’na gönderildi. Belediye hopörlörlerinden dört adada anons yapılarak halktan, parkın İBB’nin kontrolüne geçmemesi için yardıma gelmeleri istendi. Halkın bu çağrıya uymadığı görüldü. Belediye çalışanları ve az sayıda meraklıların toplandığı alanda zabıtalarla bu kişiler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı ancak emniyet güçlerinin yerinde müdahalesi olayın büyümesini önledi. Saatler ilerlemesine rağmen çıkarma gemisinin yanaştırılmaması üzerine zabıta ekibi geri dönmek zorunda kaldı. 

Şafak baskını 
Bir hafta önceki olaydan ders alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu sefer 23 Mart’ta sabah 07.00 sıralarında Büyükada’ya çıkarma yaptı. Çevik kuvvet takviyesiyle ekipler derhal çalışmaya başladı ve Çınar Meydanı’ndaki parkları ve yolları eski ölçülerine getirdiler. Gün boyunca süren çalışma sırasında meydandaki güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir olay yaşanmadı. Sadece belediye önünde toplanan az sayıdaki vatandaşın cılız bir protesto yaptığı görüldü. 

Derneğin etkinlik alanı 
Bütün bu olaylardan ve İBB tarafından Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasından sonra ortalık sakinleşti fakat bizim kullandığımız alanda Adalar Belediyesi’nin yığdığı taşlar kaldı. Bu taşlar ancak Haziran ayında kaldırılabildi. 


Çınar Meydanı’nın İBB’nin kontrolüne geçmesiyle biz de rahatladık ve son on yıldır yaptığımız gibi kültür faaliyetlerimizin programını yapmaya başladık. İlk defa bu kadar geç kalmıştık. Buna rağmen toparlandık ve bir program oluşturduk. Bu program için İBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nden de destek aldık ve yine sanatseverlerin beğenisini toplayan etkinliklerimizi gerçekleştirdik.


2011 Yaz Kültür- Sanat Faaliyetleri 
2011 yılını da adımıza yakışır bir şekilde kültür faaliyetleri yaparak geçirdik. Geçen yıl Çınar Meydanı hiç görmediğimiz kadar kalabalık oldu. Sergiler, konserler ve gösterilerden oluşan faaliyetlerimizin yanında atölye çalışmaları olarak adlandırdığımız ‘Çocuklara resim dersi’, ressam Meral Kanık tarafından yaz boyunca verildi. Kış aylarında Nilüfer Erdem yine çocuklarla drama çalışmaları yaptı. Yaprak Zihnioğlu ile yapılan Tai Chi geçen yıl da devam etti. Adalar Fotoğraf Yarışmamız ise 10. yılına girdi. Bu seneki yarışma başlığı “Panoramik Adalar” idi. Bu yarışmayla ilk defa Türkiye’de bir panoramik fotoğraf yarışması yapılmış oldu. 

Ne yazık ki yetişkinler için olan resim derslerimizi sürdüremedik. Çünkü çok sevdiğimiz değerli üyemiz ressam Ferruh Ertürk’ü kaybettik. Çok üzüldük. Temmuz ayında Ferruh Ertürk’ün anısına “Adalı Ressamlardan Ada Manzaraları” isimli sergiyi açtık. Ayrıca yaz sonunda Ertürk’ün yazdığı ikinci kitap olan “Büyükada Senfonisi”ni yayınladık. 2011- Yaz faaliyetlerimizi şöyle sıralayabiliriz: 


Çınar Meydanı Sanat Faaliyetleri 
2 Temmuz / PLYD- Talar Koro ve Ork./ Talarig Dans Grubu
3 Temmuz / 45’lik Plak Dinletisi Hüsnü Çoruk - Robert Sadacca
9 Temmuz / Pop Kemal Olanbatur
10 Temmuz / M. Jackson Gecesi Melis Kanık
17 Temmuz / Karagöz- Hacivat Hasan Hüseyin Karabağ
23 Temmuz /  Pop Candan- Erdem
30 Temmuz / Plak dinletisi/ Sizin seçtikleriniz Meral Kanık
31 Temmuz / Dia Gösterisi/ Endülüs’te Raks Filiz- Erol Akpulat
6 Ağustos / Türk Müziği Konseri Melihat Gülses (İBB)
7 Ağustos / 45’lik plak dinletisi Hüsnü Çoruk - Robert Sadacca
13 Ağustos / Konser Yeni Türkü (İBB)
14 Ağustos / Klasik Müzik Dinletisi Melis Kanık
20 Ağustos / Türk Müziği Konseri - Adalar Kültür Derneği Türk Musikisi Korosu
21 Ağustos / Caz Taylan Erler ve Quarted (İBB)
27 Ağustos / Anadolu Rock Yırtık Uçurtma (İBB)
28 Ağustos / 45’lik plak dinletisi Hüsnü Çoruk - Robert Sadacca Yaz Konseri – Anadolu Kulübü
24 Ağustos / Türk Müziği Konseri Adalar Kültür Derneği Türk Musikisi Korosu


Sergiler - Adalar İlçe Halk Kütüphanesi 
16 - 22 Temmuz / Resim sergisi Ayşegül Bayraktar
23 - 29 Temmuz / Kurdelâ işi sergisi Feride Petilon- Dora Debahar
30 Temm- 5 Ağ. / Resim sergisi Nihal Güres
13 - 19 Ağustos / Resim sergisi Ayla Akyol 20 - 26 Ağ. / Gümüş takı sergisi Lâle Merkit 27 Ağ.- 2 Eyl. Resim sergisi Ümmet Karaca

Sergiler- Adalar Kültür Derneği Sanat Galerisi
18 - 24 Haziran / Resim sergisi Bakraç Sanat- Sait Günel Atölyesi
25 Haz - 1 Temm. / Resim sergisi Kadıköy Sanatçılar Grubu
2 - 8 Temm. / Resim sergisi Öznur Balcı-Yasemin Toydemir
9 - 15 Temm. / Fotoğraf sergisi Hasan Hararlı
16 - 22 Temm. / Fotoğraf sergisi Aslı Girgin
23- 29 Temm. / Resim sergisi Nur Ulubil
30 Tem- 5 Ağ. / Fotoğraf sergisi Kemal Eskenazi
6 -12 Ağ. / Resim sergisi Aynur Yıldırım
13 - 19 Ağ. / Fotoğraf sergisi Yüksel Özcan
20 - 26 Ağ. / Resim sergisi Akyol Sanat (5 kişi)
27 Ağ.-2 Eyl. / Resim sergisi Akyol Sanat (5 kişi)

Sergi - Splendid Palas
23 - 31 Temm. Karma resim sergisi Adalı Ressamlardan Ada Manzaraları


Sergi - Çınar Meydanı 
26 - 31 Temmuz / Resim sergisi Sevgi İlker - Figen Kaya

Gezilerimiz 
2011’de üç gezi yaptık. İlki 19-22 Mayıs tarihleri arasındaki Kars- Trabzon, ikincisi ise Haziran ayındaki Kapıdağ Gezileri oldu. Son gezimizi Kurban Bayramında Karadağ- Hırvatistan- Bosna Hersek’e yaptık.

Bütün etkinliklerimiz yine Derneğimiz tarafından yayımlanan ADA Gazetesi’nden ve www.buyukada.org adresindeki sitemizden Adalılara duyuruldu.

Böylece üzüntülü başladığımız bir yılı başarılı bir şekilde ve moralimiz yüksek olarak bitirdik. Yeni yılda yapacağımız çalışmaların bir kısmı hayata geçiriliyor, bir kısmı da planlama aşamasında. 

İlk olarak 8 Ocak’ta Büyükada’da zeytin fidanı diktik. 21 Ocak’ta Üsküdar Vira Restoran’da geleneksel yemeğimiz var. 31 Mart’ta da Şef Orhan Sevsar yönetimindeki Dernek koromuz Caddebostan’daki Irmak Okullarında sahne alarak müzikseverlere bir konser verecek. 

Mayıs ayında Hatay – Gaziantep - Adıyaman (Nemrut) gezimiz yapılacak. Yaz faaliyetlerimizi planlamaya başladık. Bütün bu faaliyetlere sizleri bekliyoruz. 

Hep birlikte ağız tadıyla güzel bir yıl geçirmek dileklerimizle… 

Özer Kangür 
Adalar Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı


_______________________________________________________4

Yalovamız, 11.1.2012 

http://www.yalovamiz.com/news.php?id=18317&t=%E2%80%9CSiyasi_Kayg%C4%B1_%C4%B0le_%C3%96n%C3%BCm%C3%BCz%C3%BC_Kesmeye_%C3%87al%C4%B1%C5%9F%C4%B1yorlar%E2%80%9D

“Siyasi Kaygı İle Önümüzü Kesmeye Çalışıyorlar” 


Yalova Belediye Başkan Vekili Ahmet Özsümer düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisi tarafından Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş’ye gönderilen temenni kararına AKP’li Meclis üyelerinin red oyu kullanmasını eleştirdi. 

Özsümer ortaya çıkan tabloyu, “Siyasi kaygı ile önümüzü kesmeye çalışıyorlar,” diye değerlendirdi.

Yalova Belediyesi, Yalova-Adalar arasında düzenlenmesi hedeflenen seferler için yaptığı çalışmalar sırasında İl Genel Meclisi’ne bir talep yazısı yazarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bir temenni yazısı gönderilmesini istedi. Bu talep yazısına gerekçe olarak da Adalar'dan Yalova pazarına gelip alışveriş yapanlar ile, Adalar'a günübirlik seyahat etmek isteyen vatandaşların seyahat etmelerine imkan tanımak olarak belirtildi. Yine aynı yazıda buraya düzenlenecek seferlerin Yalovalı üreticilerin mallarını Adalar’da satmasına da olanak sağlayacağına vurgu yapıldı. İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamada ise AKP’li Ali Rıza Alkış, Mehmet Gökmenoğlu, Murat Kaya, Alaatin Altuntaş, Hasan Günay ve İbrahim Akay red oyu kullandılar. 

Bunun üzerine bir toplantı düzenleyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer AKP’li İl Genel Meclisi üyelerini keliminin tam anlamıyla topa tuttu. AKP’li Meclis üyelerinin siyasi kaygı ile yapılan hizmetlerin önünü kesme çabalarına bir mantık getiremediklerini ifade eden Özsümer, “Yalova açısından büyük artıları olan Yalova-Adalar seferlerinin yapılabilmesi için TDİ’ye bir temenni yazısı yazılmasını istedik. AKP’li meclis üyeleri bunu reddetti. Kendilerine red kararının gerekçesini sorduğumuzda ise burasını bir derneğe vereceğimizi o nedenle hayır dediklerini söylediler. Konu bu kadar sulandırılmamalıdır. Bu kadar mahalle ağzına dökmek doğru değil. Böyle siyaset olmaz. Bazı bürokratlarda bizi engellemeye çalışıyor. Önümüze engeller çıkartıyor. Ama AKP'li İl Genel Meclisi üyelerinin yaptığına halkımız karar versin. Burada yapılmak istenen halkımıza hizmettir. Hizmetin önünün siyasi kaygılarla kesilmeye çalışılması çok acıdır. Sayın Başbakanımız il ve parti ayrı yapmaksızın Türkiye'nin 81 iline eser kazandırmak için varız diyor. Ama bazı AKP'liler bu tutumlarıyla Başbakanımızla çelişiyor. Şu iyi bilinmelidirki. Biz Adalar-Yalova seferlerini şov olsun diye düzenlemeye çalışmıyoruz. Gemi getirip üstünde poz da verecek değiliz. Biz sadece köylülerimizin ürettikleri malları Adalar'da satmalarını, Adalardan gelecek vatandaşların ilin ekonomisine katkı sağlamalarını ve günü birlik turizmi canlandırma amacındayız. Yani tek amacımız hizmet. Bunun önünü kesmeye çalışırlarsa bizde hukuki mücadelemizi yaparız. İDO ile yapılan protokolümüzde ortadadır” diye konuştu.


_______________________________________________________5

Bölge.com, 13.1.2012
Osman Hökemen 


KİM KİME TAŞ KOYDU? 


Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan ve İktidar Partisi üyelerine “Siyasi kaygıyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar” diyerek atıfta bulunan Yalova Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Özsümer’in açıklaması Yalova’da oldukça ses getirdi. Ak Parti İl Genel Meclisi üyelerinin önlerini tıkadığını ve Belediye olarak Adalar- Yalova seferlerini yapmak istemelerine rağmen Meclis üyelerinin önlerine problem çıkardıklarını belirten Ahmet Özsümer’in açıklamalarının ardından şimdi vatandaşlar şunu sormaya başladı. Dönemin Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak Yalova’ya getirilen vapur neden sizin Belediye’yi kazanmanızla geri gönderildi? Dönemin koşullarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden günün şartlarına göre uygun olarak alınan vapur, seçimlerin ardından Belediye Başkanlığını Yakup Koçal’ın kazanmasıyla geri iade edilmişti. Yalova’ya bir umutla getirilen vapur daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmış ve Yalova’nın yapamadığını Kocaeli Belediyesi yaparak Kocaeli- Adalar arasında sefer başlatmıştı. 

İşte O zaman Basında Çıkan ve oldukça yankı uyandıran 
Bazı Haberlerin Linkleri


_______________________________________________________6


Yalova77, 13.1.2012

http://www.yalova77.com/haber/7306/BESLI-%E2%80%9CADALAR-SEFERLERINE-KARSI-CIKANLAR-YENIDEN-DUSUNSUN%E2%80%9D.html 

BEŞLİ, “ADALAR SEFERLERİNE KARŞI ÇIKANLAR YENİDEN DÜŞÜNSÜN” 


Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Adalar-Yalova seferlerinin yapılması yönünde temenni kararı alan İl Genel Meclisi’ne teşekkür ederek, kararın alınmasına muhalefet eden AKP’li üyeleri eleştirdi. 

Adalar-Yalova Seferlerinin yeniden başlatılması için girişimlerde bulunulmasını desteklediğini belirten Beşli, “Görüyoruz ki siyaset uğruna insanlar Yalova’nın geleceğini hiçe sayıyorlar. Ziraat Odası olarak Yalova için taş üstüne taş koyma mücadelesini Yalova’nın biraz daha gelişmesi ve istihdam sağlanması için her zaman verdik. Adalar seferlerinin yeniden başlaması için çalışmaları duyunca başkan ve bir esnaf olarak çok sevindim. Çünkü sefer yapılırken Adalar halkının yüzde 80’i Yalova’ya geliyor ve Yalova pazarını çok benimsemişlerdi. Bu haberi duyunca inanın gözlerim ışıldadı. Adalar’a giden Yalova köylüleri orada Adalar Köylü Pazarı’nı kuruyor. Ama bugün okuduğum haberler beni üzdü. Yalova’ya yüzde 10-15 gelir sağlayacak olan böyle bir bağlantının olmasını istiyoruz. İstanbul’a Adalar’dan balık yemeye gidenler, bu seferler olursa buraya gelecek. Geçen sene adadaki Ermeni müşteriler buraya geldi, 2 teneke peynir almak için, demek ki bu bir potansiyel, bunun faydası var. Böyle bir karar alınıyorsa bütün odalar, esnaf odaları, ticaret odası buna destek vermeli. Bir an önce başlasın, Adalar halkıyla irtibat halinde olunması lâzım. Adalar, Yalova’nın bir mahallesi gibi olsun. Buna karşı gelenlerin Yalova’nın çıkarlarını öne koymaları lazım. Bir tekne konulsun. Gerekirse mavna olsun, yeter ki bu köprü kurulsun,” dedi.


_______________________________________________________7


Milliyet, 11.1.2012
Gökhan Karakaş 

http://gundem.milliyet.com.tr/tekne-kazasinin-nedeni-denizde-kavgaymis/gundem/gundemdetay/11.01.2012/1487194/default.htm?ref=OtherNews

Tekne kazasının nedeni denizde kavgaymış

Heybeliada açıklarında işadamı Ali Küçükoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan tekne kazasının görüldüğü davanın görgü tanıkları, “Teknede kavga ediyorlardı. Yabancı kadınlardan biri sanığa tekme attı. O da dümeni bırakıp ona tokat atınca teknesi çarptı” dediler.


Heybeliada’nın Çamlimanı Plajı açıklarında 1 Eylül 2011’de, “Sahranaz” adlı sürat teknesi sahilde dolaşırken koyda demirli “Mısra” adlı tekneye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki teknede bulunan 5 kişi yaralanırken, sabit duran teknenin içindeki işadamı Ali Küçükoğlu hayatını kaybetti. Kazanın ardından 110 promil alkollü çıkan ve tutuklanan İlker Yiğit Hepkeskin hakkında “taksirle öldürmek ve yaralamak” suçundan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada sanık Hepkeskin misafirlerinin de içinde bulunduğu sürat teknesinin vites kolunun sıkıştığını ve kazanın bu nedenle meydana geldiğini belirtti. Duruşmada dinlenen tanıklar ise tekne içinde tartıştığı Ukraynalı kadının Hepkeskin’e tekme attığını ve bu nedenle de sanığın dümeni bırakıp kadını dövmeye başladığını belirttiler.

110 promilin sebebi kolonya! 
Sanık Hepkeskin, 110 promil alkollü çıkmasının ölüm haberini aldığında bayılmasına ve karakol görevlileri tarafından kolonyoyla ayıltılmasına bağlarken, “Ben bu nedenle kan alınmasında ısrar ettim. Ukraynalı iki kadın misafirimle hiçbir şekilde kavga etmedim. Denizin dalgalı olduğu bir anda gaza hafif dokunmama rağmen bir anda gaz kolu sonuna kadar gitti. Motor güçlü olunca birden hızlandı ve beni arkaya doğru attı. Teknenin ön kısmı havalandı ve kontrolü kaybettim. Karakolda izin vermedikleri için Küçükoğlu ailesine bir başsağlığı bile dileyemedim” dedi. Kazada ölen işadamının karısı Suna Küçükoğlu, şikâyetçi olduğunu belirterek, “O kadar hızlıydı ki teknenin altını gördüm” dedi. Yaralanan Abdurrahman Özbağrıacık ise “Teknenin içinde kaptan ile bir kadın kavga ediyordu. Kadın kaptana tekme attı ve kaptan da arkasını dönüp kadına müdahale etti ve dümene hâkim olamadı. Sonrasında tekne üzerimizden geçti” diye konuştu.  

2 Ukraynalı kadın ifade veremedi 

Anna S. ile Yulia K. için tercüman bulunamadı.

Duruşmaya tanık olarak getirilen ve olay günü kazaya neden olan sürat teknesinde sanığın misafirleri olarak bulunan iki Ukraynalı kadın, tercüman olmaması nedeniyle ifade veremedi. Sanık avukatının getirttiği yeminli tercüman mahkeme tarafından kabul edilmezken, teknede sanığa tekme atanın kim olduğu 24 Ocak’ta yapılacak duruşmada ortaya çıkacak. Mahkeme Anna S. ile Yulia K’nin tercüman eşliğinde ifadelerinin alınması için ertelenirken, İlker Yiğit Hepkeskin’in tahliye talebi reddedildi. 

Kazada ölen işadamının eşi Suna Küçükoğlu “Şikâyetçiyim” dedi. 


_______________________________________________________8


Zaman, 11.1.2012
AA 

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1227489&title=evinde-3-bin-kaktusu-olan-unlu-kim#

Evinde 3 bin kaktüsü olan ünlü kim?


Müzisyen Erdener Koyutürk, şarkıcı Emel Aksoy, Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden ünlü aktör Ediz Hun ve İzzet Günay'ın koleksiyoner olduğunu biliyor muydunuz? 

Erdener Koyutürk 5 bin plağa, Ediz Hun 3 bin kaktüse, Emel Aksoy ise İstanbul'un çok önemli etnografik koleksiyonlarından birine sahip. İstanbul Kültür AŞ'nin düzenlediği "İstanbul'un 100 Koleksiyoneri" adlı kitaptaki bilgilere göre ünlü oyuncu Ediz Hun kaktüs koleksiyonu yapıyor. Usta, Büyükada'daki evinin camekân bölümünde ve teraslarında 3 bini aşkın irili ufaklı kaktüs yetiştiriyor. Emel Aksoy, İstanbul'un çok önemli etnografik koleksiyonlarından birinin sahibi. Osmanlı kadını kıyafetleriyle haşır neşir büyüyen Aksoy'un koleksiyonunda 120 parçayı aşkın kıyafet ve 500 civarında iğne oyası bulunuyor. Erdener Koyutürk ise plak koleksiyonuyla iddialı. Koyutürk, tangoyla başladığı koleksiyonunu Türkçe popla sürdürmüş ve 1920-1980 dönemine ait 100 bin şarkılık 5 bin plağı bir araya getirmiş. Ünlü aktör İzzet Günay'ın koleksiyonu ise Osmanlı Devleti'nin son 6 padişahına ait gümüş paralardan oluşuyor. Tiyatro, film, opera, bale afişlerini de biriktiren İzzet Günay, potin düğmesi ve ayakkabı çekeceği koleksiyonu da var.





_______________________________________________________9


From: YÜKSEL ÖZCAN
Subject: Fwd: AMENAJMAN HABERİ
Date: January 12, 2012 3:30:01 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Amenajman Planları Yenileniyor 


Orman İdaresi, ormanların yönetimini 10 yıllık dönemleri içeren Amenajman Planları'na göre yönetiyor. Orman Kanunu'na dayanan Amenajman Yönetmeliği'ne göre her dönem için 10 yıllık fonksiyonel planlamaları yapmak üzere Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki Amenajman Başmühendislikleri görevlendirilip yetkilendiriliyor. Bu başmühendisliklerin kontrol ve denetlemesini yapmak için de ayrıca denetleme ve kontrol başmühendisleri yetkilendiriliyor. Adalar'ın 2003-2012 planlama dönemi bu yıl sonunda tamamlanacağından 2012-2021 plan dönemine ait başlatılan planlama çalışmalarında sona gelindi. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde yaklaşık 30 bölmeden oluşan ve 2/b Alanları'nın mahkeme kararıyla devlet ormanına katılmasıyla kadastral ve hukuksal olarak 605 hektar'dan 650 hektara artan orman alanının toprak koruma fonksiyonu-peyzaj fonsiyonu-sağlık fonksiyonu-rekreasyon fonksiyonu öncelikli planlaması öngörülüyor. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Amenajman Kürsüsü öğretim üyelerinin de katıldığı çalışmalarda Adalar'ın endemik türlerinden sakız ağacının korunmasına yönelikte önemli planlamalar yapılıyor. Yeni planlamada 2003 yılında yanan ve sonra ağaçlandırılan Burgazada ormanları da detay planlamaya konu edilerek korumaya alınıyor. 2012-2021 plan dönemine ait İstanbul Adaları Amenajman Planı Orman Genel Müdürlüğü'nün onayının ardından planın uygulanması için yıllık uygulamaların nasıl yapılacağına dair Silvikültür Planları'nın yapımına başlanacak.




_______________________________________________________10


Adalar Belediyesi, 6.1.2012

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr220.asp

HEYBELİADA'DA HAÇ ÇIKARMA TÖRENİ


Hz. İsa'nın doğuşu ve vaftiz edilişinin yıldönümü, 6 Ocak Cuma günü Heybeliada'da "Denizden Haç Çıkarma" töreniyle kutlandı. Marmara Denizi'nin soğuk sularına atlayan dört gençten Manoli Minaoğlu mücadeleyi kazanan kişi oldu. Heybeliada'daki Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayini Adalar Metropoliti Yakovoz Sofroniadis yönetti. Belediye Başkan Vekili Hıdır Uvaçin de katıldığı ayinin ardından kiliseden çıkan cemaat, dualar eşliğinde yürüyerek yolcu motor iskelesine geldiler. Burada motorla denize açılan Adalar Metropoliti Yakovoz Sofroniadis elindeki haçı denize atmasıyla birlikte Edvin Saro Avedikyan, Manoli Minaoğlu, Sotıri Papaz ve Habib Erdoğan Marmara Denizi'nin soğuk sularına atladılar. 


Su üstündeki tahta haça ilk ulaşan Manoli Minaoğlu elindeki haçı öperek Yakovoz Sofroniadis teslim etti. Sofroniadis denize atlayan gençlere ucunda haç olan altın kolye hediye ederek kutladı. 


Her yıl 6 Ocak'ta düzenlenen ve Fota Yortusu olarak da bilinen haç çıkarma törenini Rum Ortodokslar Hz. İsa'nın vaftizi ve suların kutsanması, Ermeniler ise Hz. İsa'nın doğumu olarak kutluyor.



_______________________________________________________11


AdaGazetesi, 13.1.2012
Şükrü Abanoz

http://ada-gazetesi.com/wp/?p=2394

NE YAPTIK?…


Göreve gelir gelmez yaptığımız öncelikli şey Adalar'ın öngörünümünü bozan ve yıllardır Adalar'ın çürük dişi haline gelmiş 23-24 yıldan beri duran Lido binası ve yanındaki tehlike arz eden binaların yıkılmasıyla başladık ve Anıtlar Kurulu'ndaki projesine uygun olarak yeniden yaptırdık, şu anda vapurdan geçerken baktığınızda Ada siluetine uygun ve Ada'ya yakışır bir şekilde otellerle birleşerek göze hoşgelen bir görüntü olduğunu bir vatandaş olarak görmekteyiz. Gene bir vatandaşımıza ait çirkin bir eski eser bina vardı onu yıktırdık vatandaşımızın izniyle, daha sonra Anıtlar Kurulu'nun izniyle orayı yapacak. 

Aya Nikola mevkii çöplük halindeydi, at ahırları vardı, depolama alanları vardı, uzun çalışmalarımız neticesinde halka açtık plaj haline getirdik ve karşı tarafında olan araziyi ahırlar bölgesi olarak tanımlanan bu bölgeyi temizleyerek sahra çadırlarını kurduk, hayvanları orada barındırıyoruz gidip gördüğünüzde güzel bir manzara göreceksiniz. 

İstanbul’un ilk Kent Müzesi'ni kurduk ve Genel Başkanımız Sayın Kemel Kılıçdaroğlu'yla açılışını yaptık. Aya Nikola Plajı'nın yanında —bu uluslararası yayınlarda da çıktı— Ada'nın eski yaşamış insanlarının tarihi, deniz altından çıkan eserleri, fosillerle, Ada'nın geçmişini orada sergiliyoruz. Bu öyle bir şey ki denizden yeni ikonlar çıktıkça orada sergileniyor ve Aya Nikola'nın bir özelliği daha var Adalar'da ilk yerleşim yeri olması bunu zaman zaman yayımladığımız büroşürlerde de okumuşsunuzdur. 

Bunun yanında pazar yeri, biz geldiğimizde bu yer Ada'nın tepesinde mezarlığa yakın kuruluydu, pazarcı arkadaşlarımız ve Adalı hemşerilerimiz çok sıkıntı içerisindeydi ve biz Adalılar'ın daha rahat etmesi için daha aşağıda bir yer yaptık ve önümüzdeki günlerde üstünü de kapatarak Ada'ya çok güzel bir yer kazandırmış olacağız. 

Bugüne kadar çiçeklerini hep dışarıdan alan bir belediyeydik, bir vatandaşımızın büyük bir arazisini bağışlamasıyla bir sera yaptık ve buradan vatandaşlarımıza çiçeklerimizi sunuyoruz. 

Adakart projesini gerçekleştirerek Adalılar'ın belediye hizmetlerinden ve Adalar'a yapacakları harcamalarda ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanmasını sağladık. 

Gene göreve geldiğimizde Adalarla ilgili hiçbir kayıt yoktu, bu sorunu çözerek güzel bir uygulamaya geçtik, parmağınızı bastığınızda herhangi bir adada ve herhangi bir sokağı görebilecek şekilde dijital bir sistem kurduk. 

Yeni belediyecilik anlayışıyla çalışan personelimize hizmet içi eğitimleri gerçekleştirdik. Aynı zamanda Ada esnafıyla toplantılar yaparak onların sorunlarını dinledik ve Adalarımıza verilen hizmetin kalitesini yükseltmeye çalıştık. Kınalıada'da yer alan ve insan sağlığını tehdit eden antenlerin yıkılması çalışmasına geçtik; 12 adet olan antenleri 4′e indirdik. Kalan direklerin yıkımı için de çalışmalarımız sürüyor. 

Şeffaf belediyecilik anlayışı gereğince mMeclis toplantılarımızı halka açtık, aynı zamanda her ay başka adada meclis toplantılarını gerçekleştirerek Adalılarımızın katılımını sağladık ve söz vererek, sorunlarını dinleyip çözüm oluşturduk. 

Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir kaçak yapılaşmaya izin vermedik. Ada plajlarını çeviren ve haksız kazanç sağlayanlarla mücadele ederek bu plajları halk plajları haline getirdik ve Adalılar'ın ücretsiz olarak bu plajlardan yararlanmasını sağladık. 

Yıllardır bakımsız haldeki görüntüsüyle çirkinlik abidesi haline gelen belediye binasını hizmete uygun hale getirdik. 

Adalar'ın en büyük sorunu olan sağlık sorunu konusunda çok önemli çalışmalarımız oldu. Belediye hizmet binasının yanında 112 acil yardım istasyonu kurduk. Aynı zamanda Maltepe üniversitesiyle işbirliği çerçevesinde Heybeliada'da sağlık merkezi kurduk. Adalar Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı Hudut-Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'yle protokol anlaşması yaparak Adalar'a tam donanımlı ambulans teknesi kazandırdık. Kınalıadadaki sağlık ocağını daha sağlam bir binaya taşıdık bu binaya 1.750TL aylık ödüyoruz. Adalar Belediyesi ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) işbirliği çerçevesinde kıyılar temizlenerek bilinçsiz ve sorumsuz avlanmanın yarattığı olumsuzlukları su yüzüne çıkarttık. 

Büyükada'da sahilde görüntü kirliliği yaratan 13 restoranın ön kısmındaki kaçak eklentiler yıkılarak görüntü kirliliğine son verildi. Yeni yapılan plan doğrultusunda sahil bölgesi insanların keyifli zaman geçirecekleri bir şekilde düzenlendi. 

Adalarımızın karakterist özelliği olan inanç, kültür, köken ve düşüncelere saygı gösterilmesine ilişkin kültürel ve sanatsal etkinlikler de bulunduk ilk defa bir kilisede semazenler eşliğinde sema gösterisinde bulunarak Şeb-i Arus'u kutladık. 

Fayton ve bisiklet denetimleri yaparak; trafiğe çıkmaya uygun olmayanları trafikten men ederek olası kazaların önüne geçtik. 

Çevre temizliği, önem verdiğimiz en önemli konulardan biriydi bu amaçla; Adalar Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği ve AKUT arasında atık yönetimi işbirliği protokolu imzalandı. Yine Adalar'da plastik poşetin kullanılması yasaklandı. 

Kardeş belediyelerimizle ilişkilerimizi geliştirerek yeni projelere imza attık. 

Meslek odalarıyla işbirliği protokolü imzalandı. Böylece yaptığımız işlerde kendimizi denetleme yolunu açtık. 

İşçi ve Memur Sendikası'yla anlaşmalar yapılarak Belediye çalışanlarının daha iyi koşullarda daha iyi hizmet vermesini sağladık. 

Hıdır UVAÇİN


_______________________________________________________12


From: ARİF KIZILDAĞ 
Subject: Arif Kizildag seni "9.HRGL'liler Günü "Mert Okan'in Anisina" (HRGL 1963-1969)" etkinliğine davet etti.
Date: January 13, 2012 12:01:15 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

9. HRGL'liler Günü "Mert Okan'ın Anısına" 
(HRGL 1963-1969)

Ne zaman 27 Mayıs 2012 Pazar
Zaman 23:30 - 02:30
Nerede

Hüseyin Rahmi Gürpinar Lisesi eski-yeni ögrencileri, mensuplari ve ögretmenleri bulusma günü Açıklama Hüseyin Rahmi Gürpinar Lisesi eski-yeni ögrencileri, mensuplari ve ögretmenleri bulusma günüdür

Tarih: 27 Mayis 2012, Pazar (*)
Saat: 14:00
Yer: Heybeliada

www.hrgl.org (*) HRGL'LILER GUNU, her yil mayis ayinin son pazar gunu yapilir. Düzenleme Komitesi'nde görev almak isteyen kisiler, hrgl-owner@yahoogroups.com adresine yazabilirler. 



_______________________________________________________13


From: SİBEL AKKAŞOĞLU 
Subject: ADAEVİ OCAK PROGRAMI
Date: January 12, 2012 12:32:47 PM GMT+02:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

SEVGİLİ ADAEVİ DOSTLARI, 
İLİŞİKTE ADAEVİ'NİN OCAK PROGRAMINI GÖRECEKSİNİZ. BU AY AYLIK PROGRAMIMIZI SİZLERE İLETMEKTE ELİMİZDE OLMAYAN NEDENLERDEN BİRAZ GECİKTİK. AFFOLA.
SELAMLAR SEVGİLER,

SİBEL AKKAŞOĞLU
ADAEVİ-BÜYÜKADA
0533 514 88 03



_______________________________________________________14


From: ADALAR MÜZESİ 
Subject: Müze'de Maket Atölyesi - 14 Ocak 2012
Date: January 12, 2012 2:57:44 AM GMT+02:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Müze'de Maket Atölyesi
14 Ocak 2012



_______________________________________________________15


From: SİBEL AKKAŞOĞLU 
Subject: ADAEVİ BU HAFTA 13 OCAK CUMA VE 15 OCAK PAZAR
Date: January 11, 2012 2:15:24 PM GMT+02:00
To: undisclosed-recipients:;
Bcc: emine.cigdem.tugay@gmail.com

ADAEVİ'nde BU HAFTA
13 OCAK CUMA VE 15 OCAK PAZAR

Sevgili Adaevi Dostları,
Bu hafta sonu Adaevi'ndeki programları sizlere ileteyim dedim.

13 Ocak Cuma günü saat 20:00'de ''YARINLAR'' isimli belgeseli göstereceğiz.Yönetmen Angelos Abazoğlu'nun çektiği filmde, Yunanistan, Türkiye, Bulgaristan sınırındaki, batı ve doğu düşüncelerinin birleştiği, Batı Trakya bölgesindeki gerçek buluşmalar ve hayat hikâyeleri anlatılıyor.


15 Ocak Pazar günü saat 16:00'da bir kitap söyleşimiz ve imza günümüz var. Yazar IRMAK ZİLELİ ve sunucu CEREN CEVAHİR GÜNDOĞAN konuğumuz olacaklar. Remzi kitabevinden yayınlanan ''EŞİK'' bir ilk roman, yazar Irmak Zileli'nin kişisel anılarını arka plana alarak Eylül adlı bir kız çocuğunun siyasal ve ideolojik çatışmalar içindeki ailesi arasındaki varoluş mücadelesini anlatıyor. 

Hepinizi bekleriz. 

Selamlar, sevgiler, 

Sibel Akkaşoğlu
ADAEVİ-BÜYÜKADA
0533 514 88 03

_______________________________________________________16

From: SERAP UZUNLAR
Subject: ADALAR POSTASI-2634'e cevap
Date: January 11, 2012 3:57:11 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI-2634/17'ye cevap...

Yüksel Özcan: "Diğer 7 suçu işleyenlere ne diyecek Uzunlar acaba?"
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2012/01/10-2634.html

Yüksel Özcan Beyefendi... Hakkınızda gazetelerde çıkan bu haberleri görmemişim, bilememişim daha önce...
http://www.haberlink.com/haber.php?query=25539
http://emlak.ensonhaber.com/rahiplere-kacak-kilise-cezasi.html

Çok kınadım kendimi! Baksanıza size de haksızlık yapmışım. BU KADAR DAVA ARASINDA, BİR DE ADALARIN ORMANLARIYLA MI, HAKKIYLA UĞRAŞACAKSINIZ?

Malum, dava arası vaktiniz kalırsa, bir de hobilerinizle uğraşıyorsunuz DEVLETİN SİZE SAĞLADIĞI imkânlarla!

Öncelikle esefle karşıladım yıllardır Adalar'daki dinlerarası kardeşliğe "TEKME" vurmanızı... Utandım, bir devlet memurunun, ilçemizdeki en yetkili devlet görevlisi olan Kaymakamımız tarafından şikâyet edilen davranışları yapmış olmasından dolayı. Davalar, şikâyetler temyizde anlaşılan. Onun sonuçlarını da paylaşırsınız.

Suç işleyenlerin; suçluların cezasını bulması temennisiyle...

Şu durum da şok etti beni:
"Adalar Kaymakamı Mevlüt Kurban, 'mal zilyetine' tecavüz ettiği gerekçesiyle de Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan'ın 'orman alanına girmesini' engelleyen bir karar çıkarttı." Nasıl yani? Sizin ormana girmeniz yasak mı şimdi? Göremedim gönderdiğiniz belgeler arasında bu konudaki yasağın kalktığına dair bir bilgi de!


_______________________________________________________17

From: SERAP UZUNLAR
Subject: her taşın altından çıkan birine
Date: January 11, 2012 4:00:50 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Her taşın altından çıkan birine...

SEFEROĞLU... LİDO...
Bu konuda da Belediye'ye çok kızıyoruz. Ya diğer kurumlar, üzerine düşeni yapıyor mu? Katledilen alanlardaki ağaçları, Adalar Orman İşletme Şefliği'nin koruması gerekmez mi? Seferoğlu korusunun tahribatını görüyoruz, ağaçlar eksildi mi eksilmedi mi? Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan Beyefendi'den bu konuda bilgi istiyorum. 

[...] Ulusal Kanal'da mimar Osman Güdü'nün hazırlayıp sunduğu Kent ve Yaşam programına, 31.3.2011 tarihinde konuk olan Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'yla yapılan "Adalar'da Neler Oluyor?" başlıklı söyleşiye telefonla bağlanan Büyükada'dan Yusuf Ziya Varan'a Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nu :"[...] Lido'nun sınırları içerisinde doğrudur kaç adet olduğunu bilmiyorum, selvi ağaçları vesaire vardı, bunları Orman'a bildirirler, iş yapan, inşaat yapan insanlar veya bahçe düzenleyecek olanlar, bunlar onlarla Orman İdaresi'ni ilgilendirir. Belediye'yi değil! Efendim kendi mülkü içerisinde izni olmadan, onun kontrolü olmadan, onayı olamadan ağaç kesemezler. Ağaçları bildiğim kadarıyla bir başka yere nakletmişler, nereye naklettiklerini de bilmiyorum çünkü beni ilgilendiren orada yapının ruhsatsız olup olmaması, [...]" demiş! 

Adalar Orman İşletme Şefi Yüksel Özcan Beyefendi; Lido'nun Selvileri? Onlar duruyor mu? Bilgi verebilir misiniz bizlere... 

Bir de daha önce de sormuştum ama yanıt alamamıştım. Tabelaların ağaçlara çivilenmesinin, ağaçlara zararı var mıdır, yok mudur? "Uzmanlar, kabuklarının ağaçları dış etkenlerden koruduğunu vurgulayarak, gövdeye kadar çakılan çivilerin geri döndürülemez hasarlara sebep olduğunu, özellikle çivilerdeki paslanmanın öz suyuna geçmesiyle ağacın kurumasına sebep olduğunu vurguluyorlar." yorumu doğru mu, doğru değil mi? 

Adalardaki ağaçları, Adalar Orman İşletme Şefliğinin koruması gerekmez mi? 


_______________________________________________________18

From: DENİZ TOPRAK 
Subject: YAZIKLAR OLSUN…
Date: January 12, 2012 11:14:27 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

YAZIKLAR OLSUN!… 

Sayın Şükrü Abanoz’a can-ı gönülden katılıyorum, destekliyorum. Devlet’in imkânlarını kullanarak RANT peşinde koşan herkese YAZIKLAR OLSUN!…

Şükrü Abanoz: [...] Adalar'daki kabul edilmez işleri yapan, yaptıran, göz yuman yetkilileri uyarıyor sadece Adalar'da yaşayanların değil tüm Adaları ziyaret edenlerin de bu dünya harikası güzelliklerin yok olmaması için her sağduyulu vatandaşın bu olaya sahip çıkması gerektiğini söylüyor, çevrenizdeki sadece Adalar değil illegal, kamuya zarar veren ne olumsuzluklar biliyor, görüyor, duyuyorsanız, bizimle paylaşın, takipçisi olalım, bu ülkeyi RANTçılara bırakmayalım diyor esenlikler diliyorum.  [...]


_______________________________________________________19

From: DENİZ TOPRAK 
Subject: Var mı? 
Date: January 12, 2012 11:20:03 AM GMT+02:00 
To: adalar.postasi@gmail.com 

Var mı? 

Cevap bulamayınca İstiklal Marşı okuyor :)
Öncelikle; Yüksel Özcan der (ama ne der, neden der?) ki;

http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2012/01/10-2634.html 
[...] Ben şairden daha çok milli şairimizi, şiirlerden daha çok marşları, marşların da marşı İstiklal Marşı'nı her harfini, özellikle de 3. ve 4. kıtasını daha okuyup yazmadan öğrendim. İşte ben buyum, Allahın kuluyum. [...]

Ne zaman okuyup yazdın, ne zaman ezberledin bilmiyorum ama olmamış! Bunu da becerememişsin Yüksel Özcan. Her harfini öğrendim demekle olmaz, göstermelik değil gerçekten öğrenmiş olmak da gerekir öğrendim diyebilmek için. Bak bu satırlar İstiklal Marşı’nı ezbere bildiğini iddia eden sana ait;

http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/11/25-2517.html
[...] yok etmek isteyen dahili ve harici bedbahtlar… [...] :))) BEDBAHT denmez ona, BEDHAH denir. İstiklal Marşı’nda da öyle der zaten. Aksi komik olur. Ezberleme, ÖĞREN. Benden sana tavsiye, öğren, İstiklal Marşı’nı öğren ama doğru öğren. Belli ki bilmiyorsun, işin kötüsü BİLMEDİĞİNİ BİLMİYORSUN. Bu arada, senin ezberlediğin (onu da yanlış ezberlemişsin) için gururlandığın O destanı canıyla yazanların torunuyum ben. Vatan sevgim oradan gelir, öyle ezberden değil. Bence o konuya hiç girme, havsalan yetmez… Sen sev diye göndermedim zaten ama madem ki sevmedin gönderdiğim şiirleri, sen sadece milli şairimizi seviyorsun madem ki, yeri gelmişken benim de sevdiğim dizelerini paylaşalım herkesle.

http://www.antoloji.com/adamligin-yolu-nerdense-bul-da-girmeye-bak-siiri
Nasihatım sana: Herzeyle iştigali bırak;
Adamlığın yolu nerdense, bul da girmeye bak.
Adam mısın: Ebediyyen cihanda hürsün, gez;
Yular takıp seni bir kimsecikler sürükleyemez.
Adam değil misin, oğlum: Gönüllüsün semere;
Küfür savurma boyun kestiğim semercilere.
Mehmet Akif Ersoy

Gelelim senin tıngırtılara. Bak senin gönderdiğin bu belgede
T.C. ADALAR ASLİYE CEZA MAHKEMESİ diyor ki,
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2012/01/10-2634.html


[…] Sanık Yüksel Özcan’ın mala zarar verme suçu sabit olduğundan… Yani; Ceza Mahkemesi Yüksel Özcan’a HAPİS CEZASINA HÜKMETMİŞ, hükmün açıklanmasını da ertelemiş. Yani yeni bir suç daha işlersen hüküm açıklanacaktır… demiş. Sen de doğal olarak temyiz için müracaat etmişsin. Temyiz edilmemiş, sadece müracaat etmişsin.

"Kanun yararına bozma isteminde bulunan 
Yüksel ÖZCAN" 

Yani beraat falan etmemişsin.
Tekziptir diye başlık yazmakla olmuyor o işler, neyi tekzip ediyorsun kendi kendine?
Bu da tekzibtir. Biz alıntılarla yazmayız.
Başka davaların var mı senin Yüksel Özcan, böyle cezaya hükmedilen ama senin temyize götürdüğün? Var mı? Varsa dikkat etmelisin bence. Adalet şakaya gelmez. Yoksa var mı? Bak ne diyor kararda, bir daha yaparsan hüküm açıklanır diyor. Var mı, yok mu ceza aldığın başka davan? SADECE SORUYORUM. VAR ya da YOK diyebilmen yeterli. İnanıyorum ben sana. Umarım yoktur. Varsa da neden var acaba? Yoksa Mahkeme’nin uyarısı işe yaramadı mı? Var mı ceza aldığın başka davan? Zaten inanmasam, senin gönderdiğin Mahkeme belgelerinde
açıkça ilan ettiğin kimlik bilgilerinle merak edip sorgulayabilirim de sanıyorum. Belki de sorgulanmıyordur, bilmiyorum. Ama ben inanıyorum sana. SADECE SORUYORUM. Var mı? Cezaya hükmedilen ama temyize götürdüğün bundan başka davan var mı diye soruyorum…


_______________________________________________________20

From: LUZ Cafe 
Subject: errata: eksik mail/ Ürün listesi
Date: January 12, 2012 1:07:07 AM GMT+02:00
To: buketyege@hotmail.com
Cc: ipekthevenon@gmail.com

Afedersiniz! Tuşların ve sakarlığımızın gazabına uğradık, mektubumuz bitmeden uçuverdi! Neyse zaten devamını biliyorsunuz artık: siparişler cumaya, teslimat pazara, afiyet tüm hafta...

Sevgiler, saygılar,

* * *


ORGANİK SEBZE LİSTESİ
Organik Sebzeler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Acur kg 0.00 0.00
Bakla İç kg 0.00 0.00
Bakla Taze kg 0.00 0.00
Bal Kabağı (Dilim) kg 4.25 0.00
Bamya kg 0.00 0.00
Bezelye kg 0.00 0.00
Bezelye Sultani kg 0.00 0.00
Biber Çarliston kg 7.65 0.00
Biber Dolmalık kg 7.65 0.00
Biber Kapya kg 10.20 0.00
Biber Kıl kg 0.00 0.00
Biber Sivri kg 7.65 0.00
Börülce kg 0.00 0.00
Brokoli kg 9.35 0.00
Deniz Börülcesi bağ 0.00 0.00
Domates kg 5.95 0.00
Domates Kokteyl kg 10.20 0.00
Domates Salkım kg 0.00 0.00
Enginar adet 0.00 0.00
Fasülye Taze kg 0.00 0.00
Fasülye Barbunya kg 0.00 0.00
Havuç kg 4.25 0.00
Kabak Sakız kg 6.80 0.00
Kabak Girit kg 0.00 0.00
Karnabahar kg 5.10 0.00
Kereviz kg 4.25 0.00
Kuşkonmaz kg 0.00 0.00
Lahana Beyaz kg 2.98 0.00
Lahana Brüksel kg 6.80 0.00
Lahana Kırmızı kg 2.98 0.00
Mantar kg 0.00 0.00 Mısır adet 0.00 0.00
Pancar kg 4.25 0.00 Patates kg 3.40 0.00
Patlıcan Bostan kg 0.00 0.00
Patlıcan Kemer kg 0.00 0.00
Pırasa kg 4.25 0.00
Salatalık kg 10.20 0.00
Sarımsak (250 gr) demet 4.25 0.00
Soğan kg 2.55 0.00
Turp Beyaz kg 3.40 0.00
Turp Kırmızı kg 3.40 0.00
Turp Siyah kg 3.40 0.00
Yer Elması kg 0.00 0.00
Zencefil (250 gr) kg 15.30 0.00
Toplam 0.00

ORGANİK MEYVE LİSTESİ
Organik Meyveler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Armut deveci kg 8.50 0.00
Avokado adet 3.40 0.00
Ayva kg 5.10 0.00
Böğürtlen kg 0.00 0.00
Ceviz kg 0.00 0.00
Çağla kg 0.00 0.00
Çilek kg 0.00 0.00
Döngel (Muşmula) kg 0.00 0.00
Dut kg 0.00 0.00
Elma Kırmızı kg 5.95 0.00
Elma Grany Smith kg 5.10 0.00
Elma Golden kg 5.10 0.00
Framboaz kg 0.00 0.00
Greyfurt kg 3.40 0.00
Hünnap kg 0.00 0.00
İğde kg 0.00 0.00
İncir kg 0.00 0.00
Karpuz kg 0.00 0.00
Kavun kg 0.00 0.00
Kayısı kg 0.00 0.00
Kestane kg 11.05 0.00
Kiraz kg 0.00 0.00
Kivi kg 6.80 0.00
Limon kg 3.40 0.00
Malta Eriği kg 0.00 0.00
Mandalina kg 4.25 0.00
Mavi Yemiş (125 gr) kg 10.20 0.00
Muz Yerli kg 5.10 0.00
Nar (Hicaz) kg 3.40 0.00
Nar (Devedişi) kg 0.00 0.00
Portakal kg 3.40 0.00
Şeftali kg 0.00 0.00
Trabzon Hurması kg 0.00 0.00
Üzüm Beyaz kg 0.00 0.00
Üzüm Siyah kg 0.00 0.00
Vişne kg 0.00 0.00
Toplam 0.00

ORGANİK YEŞİLLİK LİSTESİ
Organik Yeşillikler
Birim Fiyat / Sipariş Miktarı / Tutar
Asma Yaprağı kg 0.00 0.00
Biberiye bağ 0.00 0.00
Dereotu bağ 1.70 0.00
Ebegümeci bağ 0.00 0.00
Fesleğen bağ 0.00 0.00
Gelincik bağ 0.00 0.00
Isırgan Otu bağ 0.00 0.00
Ispanak kg 4.25 0.00
Karalahana bağ 0.00 0.00
Kıvırcık adet 2.55 0.00
Kuzukulağı bağ 0.00 0.00
Labada bağ 0.00 0.00
Marul adet 3.40 0.00
Marul Iceberg adet 0.00 0.00
Maydanoz bağ 1.70 0.00
Pazı bağ 3.40 0.00
Radika bağ 0.00 0.00
Reyhan bağ 0.00 0.00
Roka bağ 1.70 0.00
Semizotu bağ 0.00 0.00
Şevketibostan bağ 0.00 0.00
Taze Nane bağ 2.13 0.00
Taze Sarimsak bağ 0.00 0.00
Taze Soğan bağ 2.13 0.00
Tere Su bağ 0.00 0.00
Tere bağ 2.55 0.00
Turp Otu bağ 0.00 0.00
Toplam 0.00

Bu liste bir hafta süreyle geçerlidir.
IBAN: TR79 0006 4000 0011 0140 3374 11
Tel: (212) 293 63 74 - Fax: (212) 293 63 50
www.ekolojikimece.com - siparis@ekolojikimece.com
 PTT Evleri Mah. Cami Sok. No:9 Sarıyer/İstanbul

_______________________________________________________21

Melis Danişmend - Büyük Kaçış 

Ayaklarımı kıçıma vura vura
Kaçmak istiyorum Büyükada'ya
Hani orada yaşayan bir adam var ya
Yıllardır inzivada