17 Haziran 2010 Perşembe

ADALAR POSTASI-2446: adalar'da halk artık denize ulaşamıyor!...

Büyükada, 1929.

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

2 Şubat 1901 Cumartesi günlü Padişahın doğum gününde Büyükada Liman Dairesi sancak direğine sancak asılmaması hususunun tahkikine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Gün batımında Büyükada'da..., Haziran 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

17 Haziran 2010 Perşembe
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
21/32ºC
% 64-91 nem
Poyraz, KD 16km/sa
Gündoğuşu 05:31... Günbatışı 20:38...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca

* * *

Cicely Mary Barker, The Sorrel Fairy.

* * *

1- İDO Deniz Otobüsleri 2010 Yaz Tarifesi (21 Haziran-19 Eylül 2010) Adalar Seferleri...

2- Melek Merdinyan: "Heybeliada'da halk artık denize ulaşamıyor!..."

3- Selçuk Aral: "Geçen hafta Adalar Belediyesi'nin memurlarının kurup tahsilata başladıklari dikenli-telörgüyü İstanbul Büyükşehir Belediyesi memurlarının kaldırmalari üzerine yaşanan itişip-didişmelere ragmen..."

4- Sibel Güvenç: "Bülent Bey, 'bir yönlendirme, bir talimatlandırma' sözünüz beni çok rencide etmiştir, ben ne talimat alacak yaştayım ne de..."

5- Emre Özkanlar: "Sayın Ugo Corinthio'ya katılıyorum. Haftasonu özellikle Pazar günleri Büyükada çarşısı inanılmaz kalabalık oluyor. Yürümenin zaten zor olduğu çarşıda bir de bisikletlilerle uğraşmak sıkıntı yaratıyor..."

6- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Adalar Belediye Meclisi’nin 6. seçim dönemi 2. toplantı yılı Haziran ayı toplantısı 7 Haziran Pazartesi günü Burgazadası’nda yapıldı..."

ADALAR POSTASI'nın 2446. sayısında...

)O(

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
)O(


..........................................................1

İDO Deniz Otobüsleri 2010 YAZ TARİFESİ (21 Haziran-19 Eylül 2010) Adalar Seferleri...

Vapur Tarifesi ise yaymlanmamış daha!
E-Zor!

http://www.ido.com.tr/?page=SubPage&textid=2556&ln=tr



http://www.ido.com.tr/?page=SubPage&kapsam=223&textid=2534&ln=TR


...

http://www.ido.com.tr/?page=SubPage&kapsam=223&textid=2535&ln=TR



..........................................................2

From: MELEK MERDİNYAN
Subject: FW: ada kıyıları halka kapatılamaz
Date: June 16, 2010 5:58:01 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Heybeliada’da Halk Artık Denize Ulaşamıyor!


Heybeliada’da halkın denize ulaşabildiği son yerlerden biri de halka kapatıldı! Adalılar bir gün kalktıklarında Çamlimanı Mevkii’nin telörgülerle kapatıldığını gördüler. Adalar’ın halkçı belediyesi, zaten büyük bölümü çeşitli bakanlıklarca halka kap
atılan ada kıyılarının son kalan bölgesini de bizzat kendisi halka kapattı.

Çamlimanı Mevkii bundan böyle ada dışından gelenlerin parayla girebileceği, Adalıların ise şu anda parasız gireceği, ama yarın ne olacağının bilinemediği bir uygulamaya tabi olacak.Bu Deli Dumrul zihniyetidir. Bir yeri kapatıp, gelen geçenden para almanın başka bir adı olamaz!

Anayasaya göre kıyılar halka kapatılamaz, kamu yararını gözetmek önceliklidir. Peki, Adalar’ın halkçı belediyesinin bu uygulaması ne anlama geliyor? Para veremeyecek durumda olanlar Adalar’a gelmesin; gelebilirse de denize giremesin!

Kıyıların yağmalanmasını, halka kapatılmasını protesto eden Adalılar 12 Haziran Cumartesi günü Çamlimanı’nda toplandılar ve bu ayrımcı uygulamaya son verilmesini istediler. Protestocular, konunun takipçisi olacaklarını ve uygulamanın sonlandırılması için hukuksal mücadele başlatacaklarını da ifade ettiler.

Melek Merdinyan




..........................................................3

Kinaliada.net, 12.6.2010
Selçuk Aral

http://www.kinaliada.net/index.php?news-1003


Belediyelerin Savasi (<<<- Tetenoz tehlikesi)
Kinaliada’da Sessiz Boykot (Istanbul)


Sahildeki tek kisi Belediye Zabitasi (<<<- bugün)
Foto: Selcuk Aral ©


Sevgili Okurlarim!

Gecen hafta Adalar Belediyesi'nin memurlarinin kurup tahsilata basladiklari dikenli-telörgüyü Istanbul Büyüksehir Belediyesi (<<<- rakip partinin) memurlarinin kaldirmalari üzerine yasanan itisip-didismelere ragmen bu Cumartesi daha fazla eleman (<<<- zabita memurlarinin üc olan sayisi, kardes belediye Kadiköy’den alinan takviye kuvvetle 8’e cikartilarak) gene yollar kesilmeye basliyor.

Istenen ücret 10 TL’den korkan halk yolunu degistirip memurlarin olmadiklari köselerden denize girmeye calisiyor. Bunlara Ada’nin yerlileri de dahil olmalilar ki (<<<- disardaki cöl sicakligina ragmen): Sahil (<<<- simdiye kadar hic raslamadigim kadar <<<- Aralik ayi boslugunda) bom-bos. Adeta danismadan-sözlesmeden boykot ediyorlar.

Simdi bütün halk merakla savasi hangi belediye’nin kazanacagini beklemekte. Bana gelince, buraya geleli 3 hafta olmus olmasina ragmen, Belediye’nin plaj’dir diye yutturmaya calisip, para toplamaya calistigi insaat enkazindan (<<<- yalinayak dolasirken, tetenoz olma korkusundan) hala denize adimimi atmadim.

Hosca ve dostca kalin.

Selcuk Aral

Adalar Belediyesinin Görevlileri
Foto: Selcuk Aral ©


Gesmis yillarda ayni yerdeki hayat (2007)
Foto: Selcuk Aral ©



..........................................................4

From: SİBEL GÜVENÇ
Subject: Yan: ADALAR POSTASI-2444: adalar'da halk plajları açarak gençlerimize istihdam yaratacaklarını söylemiş!...
Date: June 16, 2010 9:08:53 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Bülent Bey, 'bir yönlendirme, bir talimatlandırma' sözünüz beni çok rencide etmiştir, ben ne talimat alacak yaştayım ne de yönlendirilecek kadar geri zekalıyım!! Herneyse!!

Belediye Encümeni bir kuruldur ve bu kuruldakiler bildiğim kadarıyla belediye meclis üyeleri arasından seçilir yani bu yazımda da bir büyük hata yoktur...

Sizi çok hayrete düşürecek bir yazı yazdığımı da düşünmüyorum, bir siyasi partinin ilçe başkanlığını yapmıs olan kişi, düşmanmış gibi davranamaz, davranmamalıdır, parti suçudur aslında... Herneyse!!

Selamlarımla,

Sibel Güvenç



..........................................................5

From: EMRE ÖZKANLAR
Subject: Büyükada çarşıda bisikletliler
Date: June 16, 2010 9:14:22 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Sayın Ugo Corinthio'ya katılıyorum.

Haftasonu özellikle Pazar günleri Büyükada çarşısı inanılmaz kalabalık oluyor. Yürümenin zaten zor olduğu çarşıda bir de bisikletlilerle uğraşmak sıkıntı yaratıyor. Ben de bisiklete biniyorum ama insanların dip dibe yürüdüğü yerlerde binmiyorum. Ancak cezaların caydırıcı olmasını bırakın, caydırıcı olmayan cezayı bile kesmezsek durum bu hali alır tabi.

İstanbul'dan günübirlik gelip Ada'yı tanımayan insanlar olabilir, bisiklet kiralarken uyarılmalı. Çarşı o kadar kalabalık ve heryerde herşey var ki, Büyükada çarşısında "bisiklete binmek yasak" yazısını ve afişini bulmak için özel çaba sarf etmeniz lâzım.

Bisiklet kiralatan esnaf da uyarılmalı. Aslında öyle uçuk cezalar da vermeye gerek yok. 8-10 bisikletliye 30-40 lira ceza kesip bisikletini 1 günlüğüne bağlarsanız, bisiklet kiralatan esnaf mecburen uyaracaktır, böyle olaylar da olamayacaktır.

Aynı duruma zaman zaman Heybeli sahilinde de rastlıyoruz.
Ancak kalabalık daha az olduğu için bu kadar göze çarpmıyor.

Emre Özkanlar



..........................................................6

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr96.asp


ADALAR BELEDİYE MECLİSİ BURGAZADASI’NDA TOPLANDI

07 Haziran 2010


Adalar Belediye Meclisi’nin 6. seçim dönemi 2. toplantı yılı Haziran ayı toplantısı 7 Haziran Pazartesi günü Burgazadası’nda yapıldı.

Toplantıya Dr. Mustafa Farsakoğlu ve Akif Şekerci dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun yurt dışı ziyareti nedeniyle izinli sayıldığı toplantıyı başkan vekili olarak Aykut Mehmet Mutlu yönetti.

Toplantı, Oktay Altın, Bülent Mısırlıoğlu, Hıdır Uvaçin ve Müslüm Şahin’in sözlü ve yazılı önergelerinin ardından gündeme ilişkin maddelerinin görüşülmesine geçildi. 34 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı Adalar Belediye Meclisi’nin en çok gündem maddeli toplantısı oldu. Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havalesiyle sona eren toplantının ardından söz Burgazadalılara verildi.