1 Nisan 2011 Cuma

ADALAR POSTASI-2566: adalar postası 6 yaşında!...



* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

27 Haziran 1908 Cumartesi günlü, Bulgar eksarhının Büyükada'da iki ay müddetle tebdil-i hava etmesi ve ikâmet edeceği hane kirasının Maliye'den itasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 12 Mart 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

1 Nisan 2011 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
7/15ºC
% 75-94 nem
Günbatısı, B 13km/sa
Gündoğuşu 06:51... Günbatışı 19:26...

* * *

Cicely Mary Barker, The Crocus Fairies.


* * *

1- Arif Çağlar: "İnşaat ruhsatı levhaları garabetine bir yenisi daha eklendi. Belediyenin denetimsizliğinden cesaret bulmuş olacak ki Büyükada sahilindeki motor iskelesi genişletme inşaatı ruhsat levhası aynen resimde görüldüğü gibi..."

2- 80 öncesi CHP Gençlik Kolları adına Deniz Tüfekçi: "Akbil yolsuzluğu başta olmak üzere Tayyip Erdoğan dönemindeki yolsuzlukları adalete taşıyan arkadaşımızın anısına, İstanbul Anakent Belediyesi'nin tepkisini protesto etmek, Adalıları cezalandırıcı eylemlerine devam eden AKP'yi protesto etmek ve CHP'ye sahip çıkmak adına Mehmet Bölük'ün 80 öncesi CHP gençlik kollarında beraber olduğu arkadaşları olarak 2 Nisan Cumartesi saat 12:30 civarında Büyükada'da olacağız. Mehmet Bölük adına saygı duyup sahip çıkan tüm Adalıları toplantıya ve basın bildirisine katılmaya davet ediyoruz..."

3- Miyase İlknur: "Büyükşehir’in Adalar Belediyesi’nin düzenlediği bu küçük parka karşı gösterdiği öfke, Mehmet Bölük’ün sağlığında, başta Akbil davası olmak üzere İGDAŞ, BRT’nin Kanal 7’ye peşkeş çekilmesi konularında savcılığa yaptığı suç duyurularına bağlanıyor. Bu davalar nedeniyle Başbakan R.Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok belediye yöneticisi hakkında dava açılmıştı..."

4- Adalar Kültür Derneği: "Kurulduğundan bu yana 16 yılı geride bırakan ve bu süre içinde çok çalışarak Adalar’da önemli bir sivil toplum kuruluşu haline gelen Adalar Kültür Derneği son iki senedir çeşitli baskılarla karşılaşıyor. Adalar Kültür Derneği’nin yaklaşık on yıldır Çınar Meydanı’nda süren kültür- sanat faaliyetleri Adalar Belediyesi tarafından engelleniyor..."

5- Selçuk Aral: "Ada’da büyük bir WC-Problemi mevcuttur. Sanırım Adalar’ın tümüne hiç yakışmayan bu durum en kısa zamanda halledilmesi gereken işler dosyasından çıkartılarak masanın üzerine konulmalıdır..."

6- Adalar Müzesi: "Çocuklarla Edebiyat Atölyesi, 19 Mart tarihinde yapıldı... On üç çocuğun katılımıyla gerçekleşen atölyenin ilk bölümüne, Sait Faik’in Adalar’da yaşayan bir köpeğin öyküsü okunarak başlandı..."

7- Ender Eren: "Bisikletliler Antinükleer konuşuyor..."

)O(


_______________________________________________________1

From: ARİF ÇAĞLAR
Subject: ruhsat levhası
Date: March 31, 2011 9:36:04 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ruhSAT levhası...

büyükada motor iskelesi inşaat ruhsatı levhası 20110330


büyükada motor iskelesi inşaatı 20110330-1

büyükada motor iskelesi inşaatı 20110330-2

İnşaat ruhsatı levhaları garabetine bir yenisi daha eklendi. Belediyenin denetimsizliğinden cesaret bulmuş olacak ki Büyükada sahilindeki motor iskelesi genişletme inşaatı ruhsat levhası aynen resimde görüldüğü gibi sadece "Büyükada" ve "2011" ibaresini taşıyor, ekteki fotoğrafta görüldüğü gibi. Hemen karşısındaki hiçbir zaman ruhsat asmamış Lido inşaatından daha iyi bir durumda, hiç değilse boş bir ruhsat levhası var. Akşam üzeri gibi kalabalık bir saatte motora koşanların, inip binenlerin içinde koca bir kepçe çalışıyor. Bu iskelenin karşısında da mühürlenmiş Lido inşaatında çalışma devam ediyor. Belediye zabısı kulübesi sanki başka yer yokmuş gibi sahildeki yeşil alanın üzerine üstelik bu iki kaçak inşaatın ortasına kurulmuş. Adalar belediye başkanı Kınalıada'daki kaçak motor iskelesine yeterince göz yumduktan sonra çıkan tartışma basına yansıyınca motor iskelesinin İBB'den icazetli kaçak ve zaten deniz otobüsü iskelelerinin de kaçak olduğunu söylüyordu. Bu durumda kaçak inşaatlara ruhsat levhası asılmaması normal, aldatmaca bir ruhsat levhası asılması lütuf sayılabilir. Fotoğraflar 30 Mart 2011 çarşamba akşamı saat 18:40'da çekilmiştir.

Arif Çağlar



_______________________________________________________2

From: DENİZ TÜFEKÇİ
Subject: Mehmet Bölük adına
Date: April 1, 2011 5:23:41 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Mehmet Bölük adına...

Bildiğiniz gibi Büyükada Çınar meydanının adı bir süre önce CHP grubunun teklifi sonunda Adalar Belediye Meclisi'ndeki tüm partilerin temsilcileri ve bağımsız üyelerin oylarıyla, oybirliğiyle Mimar Mehmet Bölük alanı olarak değiştirildi.

Neden olduğu hepimizce malum nedenlerden dolayı, Adalar Belediyesi'nin park alanında yaptığı bu düzenlemeler ve isim değişikliği AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tepkisini çekmiştir. Akbil yolsuzluğu başta olmak üzere Tayyip Erdoğan dönemindeki yolsuzlukları adalete taşıyan arkadaşımızın anısına, İstanbul Anakent Belediyesi'nin tepkisini protesto etmek, Adalıları cezalandırıcı eylemlerine devam eden AKP'yi protesto etmek ve CHP'ye sahip çıkmak adına Mehmet Bölük'ün 80 öncesi CHP gençlik kollarında beraber olduğu arkadaşları olarak 2 Nisan Cumartesi saat 12:30 civarında Büyükada'da olacağız. Mehmet Bölük adına saygı duyup sahip çıkan tüm Adalıları toplantıya ve basın bildirisine katılmaya davet ediyoruz.

İstanbul'dan gelecekler için saat 11:00'de Eminönü Turyol iskelesinden, saat 12:00'de Bostancı motor iskelesinden özel motor kaldırılacaktır.

Tüm Adalı dostlarımıza duyurulur.

80 öncesi CHP Gençlik Kolları


_______________________________________________________3

Cumhuriyet, 31.3.2011
Miyase İlknur

http://www.gercekgundem.com/?p=361292

Akbil Davası'nın rövanşı

Mehmet Bölük Parkı’nın yıkılması cumartesi günü Büyükada’da protesto edilecek.


İstanbul’un Adalar Belediyesi tarafından Büyükada’da yaptırılan küçük bir parka “Mehmet Bölük Parkı ve Kültür Merkezi” adı verilmesi, Büyükşehir Belediyesi’nde öfke patlamasına yol açtı ve geçen hafta Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıktırılması CHP’lilerin tepkisine yol açtı. Mehmet Bölük’ün 1980 öncesi CHP Gençlik kollarından arkadaşları tarafından, 2 Nisan 2011 Cumartesi günü Büyükada’da “Mehmet Bölük Onurumuzdur” adıyla bir protesto eylemi yapılacak.

Mehmet Bölük’ün geçen yıl ölüm yıldönümünde Karacaahmet’teki mezarı başında düzenlenen törende Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu “İsmi Adalar’la özdeşleşmiş Mehmet Bölük’ün adını Büyükada’da yapacağımız bir park ve kültür merkezine vereceğiz” diye konuşmuştu.

On yıldan beri mezbelelik olarak atıl durumda bulunan alan, Adalar Belediyesi tarafından park olarak düzenlendi. Ancak Nisan ayında açılışa hazırlanılan park, yerle bir edildi. Geçen hafta sabah saat 6’da iki grup halinde, iki farklı iskeleden adaya adeta çıkarma yapan çevik kuvvet destekli 400 kişilik zabıta ve yıkım ekibi, parka gelerek Adalar Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yıktı. Ekipler, parkın alanını da daralttı.

Büyükşehir’in Adalar Belediyesi’nin düzenlediği bu küçük parka karşı gösterdiği öfke, Mehmet Bölük’ün sağlığında, başta Akbil davası olmak üzere İGDAŞ, BRT’nin Kanal 7’ye peşkeş çekilmesi konularında savcılığa yaptığı suç duyurularına bağlanıyor. Bu davalar nedeniyle Başbakan R.Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok belediye yöneticisi hakkında dava açılmıştı. Bu davalardan bazıları zamanaşımına uğramış, bazıları “Rahşan Affı” nedeniyle düşmüş, bazılarının hâkimleri de üst yargıya seçilmişti.

Farsakoğlu, Adalar’da diğer ilçeler gibi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ana artel bulunmadığını, Büyükşehir Belediyesi’nin planlarında ve trafik komisyonu raporlarında buranın yol düzenlemesi kapsamında olmadığını hatırlatarak şunları söyledi: “Yıllardır bu parka çivi dahi çakılmamış. İçindeki Atatürk büstünün kaidesi kırık döküktü. İnsanlar yararlanamıyordu. Yıllardır bir şey yapılamadığı için parkın yapımını projelendirdik ve yapmak için kolları sıvadık. Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı olarak Nisan başında açmaya hazırlanıyorduk ki, sabahın erken saatlerinde gelip yıktılar. İstanbul Valisi'yle görüşerek durumu anlattık, İBB’nin yaptığı hukuk dışı uygulamayı gözler önüne serdik ve kendisi sessiz kaldı. Asıl üzücü olan Çevik Kuvvet gönderilerek bu hukuksuzluğa göz yumulmasıdır.”


_______________________________________________________4

From: ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ
Subject: Adalar Kultur Derneği'nden
Date: March 30, 2011 11:52:26 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI'na sevgi ve saygılarımızla.

* * *

ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ

Kurulduğundan bu yana 16 yılı geride bırakan ve bu süre içinde çok çalışarak Adalar’da önemli bir sivil toplum kuruluşu haline gelen Adalar Kültür Derneği son iki senedir çeşitli baskılarla karşılaşıyor.

Adalar Kültür Derneği Belediye tarafından engelleniyor

Adalar Kültür Derneği’nin yaklaşık on yıldır Çınar Meydanı’nda süren kültür- sanat faaliyetleri Adalar Belediyesi tarafından engelleniyor.

Adalar Kültür Derneği’nin 2000 yılında başladığı ve 2004 yılında üç aya yaydığı yaz kültür- sanat programlarından bugüne kadar her yaştan Adalılar ücretsiz olarak yararlandı. Her hafta iki serginin açıldığı, hafta sonları bir konser ve bir gösterinin yapıldığı faaliyetleri, Adalılar yaz başında basılan programları alarak ve ayrıca her etkinliğin afişlerini görerek takip etti. Konserler, dia gösterileri, plak dinletileri, şiir akşamları, Karagöz- Hacivat, kukla, pandomim, dans gösterileri yanında, düzenlenen Adalar Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmaları büyük ilgi gördü.

Ayrıca 15 günde bir yayımladığı ADA Gazetesi ile yaz - kış Adalar’daki olayları okurlarına ileten Dernek, Adalarla ilgili yayınladığı kitaplarla da takdir kazandı. 1995 yılından bu yana çıkarılan Ada kitapları bir ‘Adalar Kitaplığı’nın oluşmasına büyük katkı sağladı. Derneğin Türk Müziği alanında yaptığı koro çalışmaları 2001 yılından bugüne kadar aralıksız devam etti ve her sene yapılan birkaç konserle çalışmalar sergilendi.

Koromuz, TRT’de radyo ve televizyon programları da yaptı. Bütün yıl süren müzik çalışmalarının yanı sıra resim atölyesi de aralıksız olarak devam ediyor ve Adalıların sanatla içiçe olmasını sağlıyor. Zaman zaman çocuklar için yaz aylarında açılan resim, drama, satranç, tiyatro dersleri onların zamanlarını yararlı bir şekilde değerlendirmesini sağlıyor. Bunların dışında çevre çalışmalarına da katılan Dernek, yıllardır Büyükada’da belli aralıklarla ağaç dikim faaliyetleri yapıyor. Dünyada ilk defa çamkeseböceğine karşı ‘calosoma schophanta’nın üretilmesi için bir laboratuarı da Adalar Kültür Derneği kurdu. Bu öncü projeden sonra Orman Bakanlığı, programına alarak bu faaliyeti bütün Türkiye’ye yaydı.


2006 yılında açılan sergilerden görüntüler

Az sayıdaki sponsorla ve kısıtlı imkânlarla gerçekleştirilen yarışmalar dışındaki bütün bu kültür hizmetleri Dernek tarafından kendi olanaklarıyla gerçekleştiriliyor ve takdirle karşılanıyor. Dernek korosunun konserleri Adalar’da ve İstanbul’da çeşitli mekânlarda yapılırken, diğer faaliyetlerin büyük çoğunluğu yine dernek tarafından kültür - sanat alanı haline getirilen derneğin karşısındaki yerde gerçekleştiriliyor.


2006 yılında yapılan gösterilerden bazıları





2007 yılında alanın üzerine bir tente konulmaya başlanmıştı




2007 yazı 2008 yazı

Bu alan dernek tarafından 10 yıla yakın bir süredir kullanılan ve halkın kolayca, yapılan kültür hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalandığı özel bir yerken, 2009 yılında Adalar Belediyesi’nin müdahalesiyle bir mücadele alanına dönüştü. Adalar Belediyesi, 2009 Yaz Kültür - Sanat Programı başlamadan bir gün önce bu alanı çeşitli malzemelerle doldurarak etkinliklerin başlamasını önlemek istedi. Belediye yetkilileri yapılan başvurulara aldırmadı ve mantıklı bir cevap da vermedi. Daha sonraları Derneğe, yazılı olarak, alanın Adalar Belediyesi’nin sanat alanı olduğu bildirildi. Çaresiz kalan Dernek halkın da büyük desteğiyle programını “İçinden fayton geçen konserler” adıyla yolda uygulamak zorunda kaldı. Sanatçıların, halkın ve faytoncuların anlayış göstermesiyle konserler sorunsuz olarak yapıldı ancak sergi açanlar kaldırımda büyük zorluk çekti.


2009 yazında dernek zor durumda kaldı. Sergi açanlar eserlerini kaldırımda sergiledi









2009 yılında Adalılar yapılan konserlere büyük ilgi gösterdiler 
ancak kaldırım kenarlarında sefil oldular.


2009 yazında zor durumda kalan Dernek yönetimi 2010 için erken davranmak istedi. Önce her yıl olduğu gibi kaymakalıktan iznini aldı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etti. Çünkü etkinlik alanını da bünyesinde barındıran Çınar Meydanı tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanındaydı. Bu kurumdan alınan izinle önceki senelerde kullanılan tente sistemi kurularak etkinlikler için hazır hale gelindi. Ancak Adalar Belediyesi zabıta ekipleri bu tenteyi bütün itirazlara rağmen söktü. Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izinler Kaymakamlığa
ulaştırıldıktan sonra tekrar tentenin kurulması yine Adalar Belediyesi zabıtasınca önlendi. Mücadeleyi bırakmayan Dernek yönetimi bu sefer İBB Kültür Daire Başkanlığı ile programı birlikte uygulamak için bir işbirliği protokolü yaptı.

Adalar Belediyesi, tente sistemi kurulurken profilleri devirdiği gibi, kaldırımı da kazıdı.

Tente malzemeleri kullanılamayacak durumda olan Derneğe, İBB yardım ederek yeni bir konstrüksiyon yapılması için talimat verdi. Yeni tente sistemi yapılırken Adalar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekibi yine engellemek isteyince İBB zabıtası müdahale etti ve polisin de yardımıyla çalışmanın devamı sağlandı. Ancak ertesi gün yapılan iş, Adalar Belediyesi’nce yıkıldı. Hatta zemin iş makinasıyla kazınarak kullanılamaz hale getirildi. Bunun üzerine Dernek yetkilileri belediyeden şikâyetçi oldu. Daha sonra İBB’ye bağlı yol bakım ekibi özel bir çıkarma gemisiyle gelerek bozulan zemini tekrar yaptı. Bu arada Adalar Belediye Zabıtası yine engel olmak istedi fakat İBB zabıta birimleri kalabalık sayıda geldi ve emniyet güçlerinin de desteğiyle duruma el koydu ve yerin yapılmasını sağladı. Bütün bunlara önemli ölçüde masraf yapıldı.

Çınar Meydanı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğunu gösteren kroki

İBB yol bakım ekipleri Adalar Belediyesi zabıtasının engelleme çabalarına 
karşı büyük bir gayretle yıkılan yeri tekrar yaptılar.


İBB’nin tamamen civatalı olarak yaptığı konstrüksiyon 
sabahın erken saatlerinde dozer tarafından yıkıldı. 
Parçaların bir kısmı belediyenin kamyonuyla götürüldü. 
Kalanı halkın gösterdiği tepki yüzünden yerinde kaldı.

Yıkımın ertesi günü İBB kalan parçalarla formu bozulmuş ve boyutları değişmiş olsa da 
konstrüksiyonu tekrar yaptı.

Aynı gün yapılan tentenin altında açılış konseri yapılarak 
2010 Yaz Kültür-Sanat Programı başlamış oldu. 
Adalılar büyük ilgi gösterdi.

Tenteyi ise İBB tamamen sökülebilir şekilde çivata bağlantılı olarak yaptı. Artık herşey hazırdı. İki gün sonra açılış konseri yapılabilirdi. Ancak ertesi gün sabahın erken saatlerinde Adalar Belediyesi bir iş makinasıyla bir gün önce yapılan konstrüksiyonu yıktı. Malzemelerin bir kısmını götürdü. Kalanını ise halkın hücum etmesi üzerine bıraktı. Ertesi gün kalan malzemeyi İBB ekipleri kesip biçerek, kaynatarak tekrar yerine dikti ancak ölçüler değişmişti. Yine de bir kaç saat sonra yapılacak konsere yetiştirdiler. Akşam İBB Kent Orkestrası’nın Türk Müziği Bölümü çok beğenilen bir konser verdi. Konsere Adalar Kaymakamı, İBB Kültür Daire Başkanı, Adalı STK’ların yöneticileri ve Adalılar katıldı. Bu konserle alana direkt müdahale bitti ancak çöp konteynırlarının konulması, Adalar’a giren kamyonların akşam park etmesi gibi tatsızlıklar sürdü. Bir ara Adalar Belediyesi, Derneğin önündeki kaldırımı kazmaya kalktı ama halkın yoğun protestosu sonucunda vazgeçti.

Bütün yaz Derneğin programı sürdü. İBB’nin zabıtaları uzun süre gündüz ve gece nöbet tuttu.





Derneğin 2010 Yaz Kültür-Sanat Programı önceki yıllarda olduğu yine halkın ilgi odağı oldu.


Adalar Kültür Derneği’ne yapılan baskılar bitmiyor

Adalar Kültür Derneği’nin, Çınar Meydanı’ndaki halka ücretsiz olarak verdiği kültür-sanat hizmetini engelleyemeyen Adalar Belediye Başkanı bu sefer Adalar Belediye Meclisi’nden bir karar çıkarttırarak Derneğin içinde bulunduğu binanın Adalar Belediyesi’ne tahsisi yönünde harekete geçti. Ancak binanın durumunu iyi bilmediği anlaşılan Başkan Farsakoğlu bu konuda sonuca varamadı. Çünkü Azınlık Vakıfları Yasası ile bina 2010 Ekim ayında Balıklı Rum Vakfı’na geçti. Durumu farkedemeyen Başkan binayı alamadı. Dernek daha önce davranarak Balıklı Rum Vakfı’yla kontrat yaptı. Ancak Derneğin şansı yaver gitmeseydi bugün Adalar Belediyesi tarafından sokağa atılmıştı. Yıllarca gönüllü olarak çalışmanın Adalar ile ilgili kitaplar yayınlamanın, halka ücretsiz hizmet etmenin, çocukları, gençleri, kadınları ve her yaştan Adalıyı sanata, kültüre teşvik etmenin, ilgilenmelerini sağlamanın ve onlara bu konularda eğitim vermenin ödülü bu mu olmalıydı?


2010 yılında Dernek faaliyetleri

Derneğin çalışmaları yıl boyunca devam etti. 2009’un son günlerinde yayımlanan Alberto Modiano tarafından yazılan “Büyükada arkamdan bakar” isimli kitabı 2010 yılında, “Adalar’da Geçmiş Zaman Olur ki” (Osman Bahadır), “Belgelerde İstanbul Adaları”, “Adalı Ressamlar” (Talin Etyemez) isimli kitaplar takip etti. Bu arada 2001 ve 2006 yıllarında yayımlanan Büyükada Rehberi-Guide güncellenerek tekrar basıldı. Böylece Adalar Kültür Derneği tarafından yayımlanan kitap sayısı tekrar basımlar hariç 13’e çıktı.

Koromuz yine kış-yaz çalışarak beğenilen konserler verdi. İlk olarak Anadolu Kulübü’de düzenlenen “Yaz Konseri”nden sonra Çınar Meydanı’nda “Ramazan Konseri” ve son olarak Kasım ayında yine Anadolu Kulübü’nde “Öğretmenler Günü Konseri” yapıldı. Yaz kültür-sanat programı bütün engellemelere rağmen başarılı bir şekilde devam etti. Dernek Merkezinde ve Adalar Halk Kütüphanesi’nde sergiler açıldı. Haftasonları Çınar Meydanı’nda ve Dernek Merkezi’nde konserler, plak dinletileri, dia gösterileri, söyleşiler yapıldı. Büyükada Splendid Palas’ta ‘Belgelerde İstanbul Adaları’ isimli sergi açıldı. Ardından 9. Adalar Fotoğraf Yarışması düzenlendi. Böylece dolu dolu bir yaz geçirildi.

Bahar ve kış aylarındaki gezilerimiz devam etti. 500.Yıl Müzesi ve İstanbul Modern Müzesi, Şile-Ağva ve Kütahya gezilerine ilâve olarak, Beyaz Geceler-Rusya ile Endülüs gezileri yapıldı. Dernek içindeki atölye çalışmaları da bir önceki yıl olduğu gibi devam etti. Ressam Ferruh Ertürk ile resim atölyesi, Meral Kanık ile çocuklar için resim çalışmaları, ve Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği Takı Kursu Derneğimizin eğitim faaliyetleri olarak 2010 yılı faaliyetlerimiz içinde yerini aldı.
Yaprak Zihnioğlu ile başlayan Tai-Chi çalışmaları belli bir program çerçevesinde yaz ayları hariç devam etti.

Derneğimizin yayın organı ve altı yıldır aralıksız yayımlanan ADA Gazetesi yayın hayatını sürdürerek haberlerini, röportajlarını, yazarlarının makalelerini okurlarına iletmeye devam etti. Bütün bu çalışmalar kısa bir süre sonra www.buyukada.org adresindeki web sitesinden izlenebilecek. Uzun bir süredir güncellenemeyen web sitesi yeni bir anlayışla yeniden yapılmaya başlandı. Böylece Derneğin duyuru sorununun aşılacağına inanılıyor.

Yönetim kurulumuzun en çok karşılaştığı sorulardan biri de “finansman kaynağınız nedir” sorusu. Derneğin yılda elli lira üye aidatından başka geliri yok cevabına herkes çok şaşırıyor. Bir miktar da gezilerden kalıyor. Üyelerin çalışmaları sayesinde bu kadar çok faaliyet normal maliyetlerinin çok altında gerçekleştiriliyor.

Bu uzun yazıyı sabırla okuyanlara teşekkür ederiz. Bir teşekkür de yönetim kuruluna ve fedakârca Dernek çalışmalarına katılan değerli üyelere...


_______________________________________________________5

From: SELÇUK ARAL
Subject: http://www.kinaliada.net/index.php?news-11
Date: April 1, 2011 1:59:26 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Selamlar...

Selçuk

* * *

Kinaliada.net,
Selçuk Aral


Mummy&Daughter 
(Mamma ich mussssss aufs klo!!!) Hahaha... 
(Kinaliada - Sahil)

Foto: Selcuk Aral ©

Sevgili Ziyaretciler, Kinalili'lar, Günü-birlikciler!
Burada benim, zorda kalmis minik bir kizin imdadina yetisen annesine, güldügüme bakmayin. Aslinda Ada’da büyük bir WC-Problemi mevcuttur. Yaz gelip deniz mevsimi acildiginda (birakalim hafta sonunu) her gün binlerce insan iyi bir gün gecirmek, yüzmek, piknik yapmak icin Kinaliyi ziyaret eder.

Günün hemen hemen tamamini sahilde geciren bu halkin ihtiyaclarini giderebilmeleri icin yeterli sayida WC mevcut degildir. Artik sezlonglardan denize girmekte zorluk cekilen Kinalida: Bu sezlonlari kiraya veren isyeri sahiplerinin son senelerde akillarina müsterilerinin soyunup/giyinmeleri icin (ücretli) kabin yapmak akillarina gelmisse de, WC yapmayi hic düsünmemislerdir. Koskoca sahilde tek bir WC yoktur.

Ihtiyaci gelenler, islerini adet ola, ya denizde, yahutta kenara-köseye, cali-cirpiya, onun-bunun bahcesine veya senin-benim duvarima yaparlar. Tanimadiginiz bir insanin kapinizi calarak tuvaletinizi kullanmak istemeside hic nadir olan vakaalardan degildir. Sorarim size? Siz olsaniz hic tanimadiginiz, yabanci birisini evinize sokar misiniz? Yasli-basli, iyilik seven, kadinlarin bu yüzden baslarina nasil kötü olaylar gelmektedir: Hepimiz, hergün gazetelerde okumaktayiz.

Sanirim Adalar’in tümüne hic yakismayan bu durum en kisa zamanda halledilmesi gereken isler dosyasindan cikartilarak masanin üzerine konulmalidir.

Hosca ve dostca kalin.

Selcuk Aral


_______________________________________________________6

From: ADALAR MÜZESİ
Subject: Adalar Müzesi Bülteni - Nisan 2011
Date: March 31, 2011 3:41:14 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

http://www.adalarmuzesi.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=161:adalarda-bir-oykunun-pesinde-cocuklarla-edebiyat-atolyesi-yapildi&catid=1

"Adalar'da Bir Öykünün Peşinde"


Çocuklarla Edebiyat Atölyesi, 19 Mart tarihinde yapıldı...





On üç çocuğun katılımıyla gerçekleşen atölyenin ilk bölümüne, Sait Faik’in Adalar’da yaşayan bir köpeğin öyküsü okunarak başlandı. Yarım bırakılan öyküyü, çocukların kendi hayallerinde canlandırdıkları adayı düşünerek tamamlamaları istendi.


Atölyenin ikinci bölümde ise resimleriyle de zenginleştirdikleri öykülerini birbirlerine anlattılar. Atölye sonunda çocuklar üretimlerini müzeye bırakırlarken, müze maskotu Marti’nin boyama çıkartması evlerinde boyamak üzere hediye edildi. Çocuklar ve veliler, yeni bir öykü ve yeni bir Adalı yazarla buluşmak üzere müzeden mutlu ayrıldılar.





_______________________________________________________7

From: ENDER EREN
Subject: Bisikletliler Antinükleer konuşuyor...
Date: April 1, 2011 3:20:40 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Bisikletliler, antinükleer konuşuyor...