8 Nisan 2011 Cuma

ADALAR POSTASI-2570: nice senelere, nice hayırlı haberlere, nice şen günlere!...

Büyükada hatırası...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

16 Eylül 1908 Çarşamba günlü, Kayseri piyade tahsildarlarından olup muhasebeyi devretmeden savuşmuş olan Topal Şükrü Efendi'nin, Büyükada'da mukim Kayseri Fırka Kumandanı Ferik Mehmed Paşa'nın nezdinde bulunduğu haber alındığından, gönderilmesinin istendiğine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

8 Nisan 2011 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
8/17ºC
% 59-94 nem
Günbatısı, B 11km/sa
Gündoğuşu 06:38... Günbatışı 19:34...

* * *
Cicely Mary Barker, The Windflower Fairy.

* * *

1- Nimet-Viktor Albukrek: "ADALAR POSTASI'nın ve ailesinin doğum günü kutlu olsun..."

2- Deniz Tüfekçi: "Haberleşmenin ötesinde, fark ettirmesi, işlediği konular ve yazılarla Adalar halkını bilinçlendirmesi en önemli işlevi olmuştur..."

3- Begüm Yavuz: "Adalarımızla ilgili bilgileri bizlere ilettiniz, bizlerin sözünü asla kesmeden cevap haklarımızı sonuna  kadar kullanmamıza destek verdiniz..."

4- Hayati Önel: "Bizlere ADALAR POSTASINI okuma zevkini verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyor ve..."

5- Fethi Okyar: "Bana ulaşan aşağıdaki bildiri, okuyucuların ilgisini çekebilir düşüncesiyle yolluyorum. Bu arada ADALAR POSTASI'nın doğum günü de kutlu olsun..."

6- Nevzat Akbal: "Rumu, Ermenisi, Müslümanı herkes destek verdi. Şimdi onun [Nilgün Akbal] adını taşıyan ambulans sayesinde Adalar'da başka hastaların hayatları kurtulacak..."

7- Hümeyra Ökten: "Heybeliada da sayfiyedeyken, İsmet İnönü ile Atatürk'ün arası açılmıştı..."

8- Adalar Satış Memurluğu gayrimenkul satış ilanı...

9- Adalar Belediyesi Cephe Tabela Rehberi ve Uygulama Yönetmeliği...


)O(



_______________________________________________________1

From: NİMET-VİKTOR ALBUKREK
Subject: Kutlu olsun!
Date: April 7, 2011 12:27:52 PM GMT+03:00
To: adalarpostasi@gmail.com

ADALAR POSTASI'nın ve ailesinin doğum günü kutlu olsun, nice senelere, nice hayırlı haberlere, nice şen günlere!...

Nimet ve Viktor Albukrek


_______________________________________________________2

From: DENİZ TÜFEKÇİ
Subject: nice yıllara
Date: April 7, 2011 7:12:26 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI,
Adalar kamuoyunun altı yıldan bu yana sesi, belki de en etkili ve sürekli çıkan sesi olarak, varlığı sivil toplumun gücüne dönüşmüştür. Haberleşmenin ötesinde, fark ettirmesi, işlediği konular ve yazılarla Adalar halkını bilinçlendirmesi en önemli işlevi olmuştur.

Nice yıllara,

Deniz Tüfekçi


_______________________________________________________3

From: BEGÜM YAVUZ
Subject: Re: http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/04/7-2569.html linkini halen açamayanlara...
Date: April 7, 2011 9:13:12 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi.2@gmail.com

Sevgili ADALAR POSTASI,
Adalarımızla ilgili bilgileri bizlere ilettiniz, bizlerin sözünü asla kesmeden cevap haklarımızı sonuna  kadar kullanmamıza destek verdiniz... Haberleşme ağı olarak muhteşem bir organizasyon kurdunuz, taraf olmadınız ve hiçkimseyi ötekileştirmediniz... ve bunları hastalarınız olmasına rağmen gerçekleştirdiniz. Söyleyecek söz kalmıyor artık sadece iyi ki varsınız her daim var olunuz diyorum...

Sevgi ve dayanışma dileklerimle,

Begüm Yavuz


_______________________________________________________4

From: HAYATİ ÖNEL
Subject: ADALAR POSTASI'nın altıncı yılı
Date: April 7, 2011 10:06:12 AM GMT+03:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Bizlere ADALAR POSTASI'nı okuma zevkini verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyor ve sizlere başta sağlık sıhhat, esenlikler diliyorum.

İYİ Kİ VARSINIZ!...

Hayati Önel


_______________________________________________________5

From: FETHİ OKYAR
Subject: Fwd: Mehmet Bölük'ü Tanıyalım Bildirisine Cevap
Date: April 7, 2011 1:45:55 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Bana ulaşan aşağıdaki bildiri, okuyucuların ilgisini çekebilir düşüncesiyle yolluyorum. Bu arada ADALAR POSTASI'nın doğum günü de kutlu olsun. Çabanız için teşekkürler,

Fethi Okyar


---------- Forwarded message ----------
From: ADALI DEMOKRATLAR
Date: 2011/4/3
Subject: Mehmet Bölük'ü Tanıyalım Bildirisine Cevap
To: FETHİ OKYAR


Mehmet Bölük'ü Tanıyalım Bildirisine Cevap

2009 yılı yerel seçimlerinde Belediye Başkanı aday adayı, CHP Adalar Eski İlçe Başkanı Avni Kurtuldu tarafından bir bildiri Mehmet Bölük’ün arkadaşlarının İBB’nin malum uygulamasını protesto etmek için Büyükada’ya geldikleri gün bizzat dağıtıldı.

Bildiride, Mehmet Bölük’ün yaşamı ve yazmış olduğu kitaplarının adı verildikten sonra Bölük’ün misyonunu “Yasadışı yapılan inşaatlarla mücadele” olarak tanımlamış. Ne yazık ki bildiriyi yazan arkadaş ya Bölük’ün ‘misyonunu' anlayamamış ya da bilinçli bir çarpıtma yapmış. Bir başka ihtimal ise Bölük’ün kitaplarının hiçbirini okumamış olmasıdır. Hatta Bölük’ün kitaplarının sadece isimlerini okusa Bölük’ün ‘misyonu’nun ne olduğunu anlayabilirdi. Bölük’ün kitaplarının hiçbiri özel olarak ‘kaçak inşaatla mücadele’ üzerine yazılmamıştır. Değerli bildiri yazarımız Bölük gibi bir mücadele adamının misyonunu ilaç reçetesi kadar kısa tutmuş ‘kaçak inşaatla mücadele’… Bu bidiriyi okuyan ve Mehmet Bölük’ü tanımayan biri, Bölük’ü sabah akşam kaçak inşaat, kaçak balkon çıkması peşinde koşan zabıta memuru zannedebilir. Mehmet Bölük kaçak inşaatlarla değil 12 Eylül Faşizminin ve onun devamı olan partilerin tüm yurt çapındaki talanına karşı mücadale vermiştir. Kıymetli yazarın, Bölük’ün misyonunu neden kaçak inşaata indirgediğinin sebebi sonraki maddelerde anlaşılmakta, meğerse Adalar Belediye Başkanı ne kadar rantı bol yer varsa imara açmış, ne kadar iri kaçak varsa altında belediye başkanın imzası varmış. Doğa ve çevre katliamı yaşanıyormuş ve bunun sorumlusu belediye başkanıymış. Bildiri, insan zekasına hakaret edercesine şöyle bitiyor ve yazarımız bunca mel’un işler yapan Farsakoğlu’na sesleniyor; "Adalılarla el ele vererek çevre ve doğa katliamına engel olmasını istiyoruz." Yani doğayı ve çevreyi katlettiğine inandığınız birinden bu duruma engel olmasını istiyorsunuz!!!…

VELEV Kİ BİLDİRİNİZDEKİ İDDİALARIN HEPSİ DOĞRU;

Kendilerini Mehmet Bölük’ün kardeşi ve dostları ilan edenlerden herşeyden önce şu soruların cevaplarını bekliyoruz;

1) 25 yıldır Türkiye genelinde ve Adalar özelinde imar dahil her türlü talan yapılırken bu arkadaşlar ne yapıyordu? (En küçüğü 3 katlı) 650 tane kaçak yapı yapılırken nerdeydiniz, kaçak tv antenleri dikilirken, her villanın önüne kaçak iskeler yerleştirilirken, plajlar parsel parsel halka kapatılırken, her villaya kaçak havuzlar yapılırken, orman alanları yandaşlarına parsellenirken, hastaneler kapatılırken, tarihi eserler bir gecede yıkılıp yakılırken neredeydiniz? Bu tüm saydıklarımız ve sayamadıklarımız için bir tane bildiri yazdınız mı veya herhangi birşey yaptınız mı?

2) Mehmet Bölük bu zihniyete karşı mücadale ederken siz kimlerin yanındaydınız ve kimleri destekliyordunuz?

3) Yıllardan beri Adalar'da iktidar olan Anavatan Partisi zihniyeti ve devamı AKP kimlerin desteği sayesinde iktidar kalabildiler?

4) Yıllarca Adalar'da yapılan onca yolsuzluğa, gözlerinin önünde gün be gün artan yüzlerce kaçak yapılara, haksızlıklara, usulsüzlüklere sesi çıkmayan 'CHP'li bu arkadaşlar muhalefet etmek için 25 yıl neden CHP iktidarını beklediler?

5) 25 yıl sonra “Muhalefet” ihtiyacı duyan arkadaşlar önce belediye başkanlığına aday oldular ama istedikleri olmadı. Ardından CHP İlçe Başkanlığı’na ve yönetimine soyundular onu da beceremediler. İçinde başkanlık uhdesi kalan bu arkadaşların Adalılar'la el ele vererek çevre ve doğa katliamına engel olma talebinin arkasında yatan niyet ya ben yöneterim yoksa herşeye muhalefet ederim anlayışı mıdır?

6) Bu arkadaşların, 400 zabıta, çevik kuvvet polisi ve bir o kadar işçisiyle Adalar'a çıkartma yapan, Mehmet Bölük parkını yerle bir edenleri alkışlayanlarla, onlara su dağıtanlarla yan yana olmak ve bunların Adalar'daki AKP’nin ve İBB’nin baş destekçilerinin yayın organında CHP ve Adalar Belediyesi’ne muhalefet yapmak hangi sosyal demokrat ve devrimci ideallere sığmaktadır?

7) Yıllardır Mehmet Bölük’ün mücadale ettiği zihniyetle kol kola girip aynı zamanda Mehmet Bölük’ün ideallerini hep beraber savunalım çağrısı en hafif deyimiyle iki yüzlülük değil midir? Karşı cephede savaşıp, Mehmet Bölük anlayışının saflarında görünmenin adı oportinizm değil midir? Değilse nedir?

8) Her daim CHP’yi şimdilerde ise Belediye'yi de yönetme hevesinde olan, bu hevesleri bir türlü bitmeyen kronik aday arkadaşların kronik adaylık ve kronik ‘yönetilecek birşey varsa ben yönetirim’ anlayışlarını, siyasi kafa bulantılarını, sağcılarla kol kola girip kendini solcu zanneden kişilik bölünmelerini tedavi edebilecek bir ilaç eczanelerde var mıdır?

9) Geçmiş sosyalistliğinizle övünüp, günümüz faşistleriyle yan yana olmak hem Methmet Bölük’ün dostu olduğunu iddia edip hem Oral Çalışlar'la dost olmak, aynı zamanda iki farklı ilçeden birden aday olmak nasıl bir ruh halinin ürünüdür?

ADALI DEMOKRATLAR


_______________________________________________________6


Sabah, 7.4.2011
Hasan Ay


Kınalıada'nın meleği 
yüzer ambulansta yaşayacak


Henüz 13 yaşındayken kanserden hayata veda eden Akbal için Kınalıada'daki üç cemaatin topladığı para ile yüzer ambulans alınacak. Hastalar 8 dakika içinde karşı kıyıya ulaşacak

Kınalıada'da Rum cemaatinden Mihal Şişko, Ermeni cemaatinden Avedis Kevork Hilkat ve Müslüman cemaatinden Hikmet Abanoz'un öncülüğünde düzenlenen kampanyada toplanan 40 bin dolar, 10 yılı aşkın süredir bankada bekliyordu. Kızılay Adalar Şube Yönetim Kurulu üyesi, kampanyanın öncülerinden Avedis Kevork Hilkat, "10 yıl önce Nilgün için düzenlenen kampanya, bugün sonuca ulaşıyor. Tüm Kınalıadalılar büyük özveri göstermişti. Küçük çocuklar dondurma paralarını vermişti. Bu parayı sağlık alanındaki projelerde kullanmak bugüne kadar mümkün olmadı. Şimdi, Kızılay'ın desteğiyle Adalar, Nilgün'ün adını taşıyan bir yüzer ambulansa kavuşacak," dedi. Kızının hastalığı sırasında tüm Kınalıada halkının seferber olduğunu belirten Nevzat Akbal da mutluluğunu şu sözlerle anlattı: "Rumu, Ermenisi, Müslümanı herkes destek verdi. Şimdi onun adını taşıyan ambulans sayesinde Adalar'da başka hastaların hayatları kurtulacak."


_______________________________________________________7

Dünya Bülten, 7.4.2011
Fatma Aydın

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=154602

Türkiye'nin doktor ablası: 
Ayşe Hümeyra Ökten -1-

[...]


Hümeyra Ökten anlatıyor:

1925'te Fatih Atikali'de iki katlı bir konakta dünyaya geldim. Çocukluğumu düşündüğümde aklıma Heybeliada'da ve Fatih'te Arkadaşlarımla oynadığım oyunlar gelir. [...] Yaz aylarında Heybeliada'ya giderdik. İlkokula başlayacağım yıl, Heybeliada'dan İstanbul'a bir ay geç geldiğimiz için okullarda yer kalmamıştı. [...] Heybeliada da sayfiyedeyken, İsmet İnönü ile Atatürk'ün arası açılmıştı. Atatürk, İnönü'yü görevden almış, yerine Celal Bayar'ı başbakanlığa getirmişti. İnönü de Heybeliada'da zorunlu ikamete tabi tutulmuştu. İnönü'nün adadan çıkması yasaktı. [...]


_______________________________________________________8

Cumhuriyet 01.03.2011

T.C.
ADALAR SATIŞ MEMURLUĞU GAYRIMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya No. 2010/5 SATIŞ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, adedi, önemli özellikleri TAPU KAYDI : Adalar Kınalıada Kınalıhamam (Beşiroğlu) sokak 1 pafta 19 ada 31 parsel sayılı 316,50 m2 yüzölçümlü dört kat üç daireli kagir apartmanın zemin kattaki 32/100 arsa paylı (1) nolu bağımsız bölümün 1/2 hissesinin Harmina Çelik, 1/2 hisseninde Agop sepetçi adına, 1 kattaki 36/100 arsa baylı (2) nolu bağımsız bölümün 1/2 hissesinin Hermina Çelik, 1/2 hissesinin Agop Sepetçi adına kayıtlı olduğu tapu kaydından anlaşılmıştır.

ÖZELLİKLERİ : Adalar Kınalıada Kınalıhamam (Beşiroğlu) sokak 1 pafta 19 ada 31 parsel sayılı 316,50 m2 yüzölçümlü dört kat üç daireli kagir apartmanın;

Zemin kattaki (1) nolu bağımsız bölümün bağımsız bölümün girişte hol, salon, salon önünde ve çevresinde balkon, mutfak, banyo, yatak odasından oluşan toplam alanın 109.2 m2 olduğu, zeminin marley kaplı, duvar ve tavanının plastik boyalı olduğu, şehir şebeke suyu ve elektriğinin mevcut olduğu, çarşıya ve iskeleye yakın mesafede olduğu, normal kattaki, (2) nolu bağımsız bölümün 112.53 m2 olup, balkon zemini kara mozaik kaplı kısmi beton parapet üstü demir korkuluklu, mutfak zemin kara mozaik kaplı, tezgah ve asma dolabın bulunduğu, banyo zemin karo mozaik kaplı olduğu, şehir şebeke ve suyu ve elektriğinin bağlı bulunduğu çarşı ve iskeleye yakın mesafede olduğu anlaşılmıştır.

İMAR DURUMU : Adalar ilçesi, Kınalıada, 1 pafta, 19 ada, 31 parsel sayılı 1 nolu ve 2 nolu taşınmazların Adalar Belediyesinin yazısına göre 1/5000 ölçekli nazım imar planında konut alanında kaldığı, imar uygulamasının 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanmasından yapılacağı belirtilmiştir.

TAKDİR OLUNAN KIYMETİ : Taşınmazın değerlendirilmesinde, mevkii, sağladığı inşaat imkanı, ulaşım, çarşı ve iskeleye mesafesi, inşaat sistemi, binanın yapısı, yaşı, halihazır durumu ve etken sair durumları ve Belediye Emlak Dairesince bu semtlere takdir edilen arsa m2 fiyatları göz önünde bulundurularak Kınalıada, 1 pafta, 19 ada, 31 parsel sayılı 1 nolu bağımsız bölümün arsa payı ile toplam değerinin 160.000-TL Kınalıada, 1 pafta, 19 ada, 31 parsel sayılı 2 nolu bağımsız bölümün arsa payı ile toplam değerinin 200,000-TL edeceği, bilirkişi marifetiyle belirlenmiş olup, 1 nolu bağımsız bölüm 160.000-TL, 2 nolu bağımsız bölüm 200.000-TL üzerinden satışa arz edilecektir.

00-SAİR BİLGİLER : Daha fazla bilgi isteyenlerin Adalar Satış Memurluğuna Müracaatla satış memurluğunun 2010/5 Satış sayılı dosyasıyla, dosya içerisinde mevcut 12/01/2011 tarihli bilirkişi raporunu ve Adalar Tapu Sicil Müdürlüğünün yazısını incelemeleri gerekmektedir.

SATIŞ ŞARTLARI;

1) Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ile kıymeti belirtilen 1 nolu taşınmazın ; BİRİNCİ SATIŞI...08../..04.../2011 CUMA Günü saat: 14.00...den.l4.15 e kadar, 2 nolu taşınmazın satışı aynı gün 14.15’ den 14.30’a kadar Adalar Adliyesi Satış Memurluğunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60’ını ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, 1 nolu taşınmazın İKİNCİ SATIŞI:..18../..04.../2011 PAZARTESİ Günü saat: 14.00 den.. 14.15’e, 2 nolu taşınmazın satışı aynı gün 14.15’den 14.30’a kadar Adalar Satış memurluğunda ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse, gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2) Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye ve Tapu satım harcı satış bedelinden alıcıya iade edilecektir. KDV % ( 1) müşteriden alınacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenecektir.

3) İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve masrafa dair iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4) İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5) Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010 / 5 Satış Sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İc.İf.Ka. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. İşbu gayrimenkul satış ilanı ilgililere tebliğ mahiyetindedir. : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

(Basın: 13626)


_______________________________________________________9

http://www.adalar.bel.tr/images/cephetabela.pdf