4 Mayıs 2010 Salı

ADALAR POSTASI-2421: motorcular gocunmasın... adalar'dan vapurları kaldıranlar utansın…


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

14 Mart 1900 Çarşamba günlü Heybeliada'da mahlul olup tekrar ihale olan hanenin gelirinin aidiyeti hususundaki ihtilafın halledilmesine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 28.5.2006.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

4 Mayıs 2010 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
9/22ºC
% 64-93 nem
Poyraz, KD 20km/sa

Gündoğuşu 05:59... Günbatışı 20:03...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Strawberry Fairy.


* * *

1- Engin Damcı: "Motorlarla rekabet edecekleri yerde Adalıları 'mandepsiye' getirerek vapurları seferden kaldıran gerici taifesinin, yükü omuzlarından kaydırmak için Adalar yolcusuyla motorcuları 'mantara bastırıp' aradan sıyrılmaya çalışmalarına dikkat etmek ve Adalı yolcuyu vapur kılâsmanından motor kılâsmanına gerileten kaytakların (mürteci, gerici) 'dalgasına düşüp' de 'kolpoya' gelmemek lâzımdır..."

2- Ugo Antonio Corintio: "Bunları Belediye görmüyor mu?..."

3- Yazar mezar... mezar yazar... 2002'den beri Büyükada'da yatar Melih Cevdet Anday...

ADALAR POSTASI'nın 2421. sayısında...

)O(


..........................................................1

From: ENGİN DAMCI
Subject: Tufaya Gelmeyin
Date: May 3, 2010 1:09:21 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


MOTORCULAR GOCUNMASIN

Motorcular gocunmasın. Adalar'dan vapurları kaldıranlar utansın…

Motorcuların üzülmeleri bizleri de üzer. Kimsenin, helâlinden çalışıp kazanan motorcuyla işi olamaz. İyi günümüzde de kötü günümüzde de hep istifade ettik ve ediyoruz. Deniz araçlarının her türü Adalar'da olmalı ve yakışanı da budur. Tabii başta VAPURLAR olmak üzere. Onlar olmazsa olmaz!..

Motorlarla rekabet edecekleri yerde Adalıları 'mandepsiye' getirerek vapurları seferden kaldıran gerici taifesinin, yükü omuzlarından kaydırmak için Adalar yolcusuyla motorcuları 'mantara bastırıp' aradan sıyrılmaya çalışmalarına dikkat etmek ve Adalı yolcuyu vapur kılâsmanından motor kılâsmanına gerileten kaytakların (mürteci, gerici) 'dalgasına düşüp' de 'kolpoya' gelmemek lâzımdır.

Okuyoruz bazı iyi niyetli motor kaptanlarının savunmalarını.

Muhatab siz değilsiniz ki.

Vapurları kimler kaldırdıysa onlar ortaya gelecekler. Sizlerin yapacağı, Çevre Kanunu’nun dediklerini yapmak. Gürültülü ses, ekzos kirliliği ve rahatsız edici titreşimi yönetmeliklere uygun hale getirerek kaçakçılara, korsanlara alet olmadan çalışmaktır.

Bu arada vapurların seferden kaldırılmasını fırsat bilen bir kısım sarı sendikacı benzeri; onlara sarı motorcu diyelim, bunlar gericilerin işbirlikçisi durumuna düştüler. Adalılar'ın kadim menfaatlerini, kazanılmış haklarını, şuurla seçilmiş, tercih edilmiş alışkanlıklarını haleldâr ettiler. Adalar'a ve Adalılar'a güya 'ceza vermeye' kalkışanlara alet oldular. Hiçbir zaman vapur olmayan, ―istendiği kadar konforlu hale getirilmeye çalışılırsa çalışılsın― motörler, teknik olarak motördür. Vapur da vapurdur. Kılâsmanları farklıdır. Vapurun yerini almaya kalkışan motorlara herhalde iyi gözle bakılmayacaktır.

Motorcular motorlarına sahip çıksınlar. Korsan ve kaçak iskele işlerine sakın bulaşmasınlar ve helâlinden olan işlerine baksınlar.

Bizler de bin bir türlü 'dalga, dümenle' 'altmış altıya bağlanarak' kaldırılan vapurlarımızın tekrar seferlerine iade edilmesi istikametinde, gerici, geriye gidici, fırsatçı ve intikam hırsıyla Adalar’dan vapurları kaldıranlarla hukuk ve siyaset yollarıyla mücadele ederek haklarımızı almaya çalışalım vesselâm.


Engin DAMCI

3 Mayıs 2010


..........................................................2

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: IMG_0732
Date: May 3, 2010 12:15:42 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


İyi günler...

Bunları Belediye görmüyor mu? Yazık değil mi güzelim Adamıza... Nedir bu çirkinlikler?

Güzel bir hafta dileğimle,

Ugo Antonio Corintio


Büyükada, 02/05/10








..........................................................3

Yazar mezar... mezar yazar...
2002'den beri Büyükada'da yatar Melih Cevdet Anday...


http://yazarmezar.com/Goster.php?y=3

yazarmezar.com
Edebiyatçıların Mezarları

MELİH CEVDET ANDAY
(13 Mart 1915 - 28 Kasım 2002)
Büyükada Mezarlığı


Orhan Veli Kanık ve Oktay Rıfat'la birlikte "Yeni Şiir" anlayışını geliştirerek "Garip Akımı"nı başlatmış olan Melih Cevdet Anday, 13 Mart 1915 tarihinde, babası avukat Cevdet Bey'in Çanakkale'nin bir köyünde askerlik yaptığı sırada, İstanbul'da dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini için Kadıköy’de tamamladı.1931 yılında mezun olduktan sonra, babasının Ankara'da avukatlık yapması nedeniyle, ailece buraya taşındılar. Melih Cevdet, lise öğrenimi için Ankara Taş Mektep’e (sonraki adı Ankara Gazi Lisesi) kaydedildi.

Liseden mezun olduktan sonra, Melih Cevdet, Oktay Rıfat'la birlikte Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve Orhan Veli de İstanbul'a, edebiyat okumaya gitti. Bu ayrılıktan sonra, bir süre, gençlerin edebi çalışmaları eski hızını kaybetti.

Melih Cevdet bu arada bölümünden ayrılıp, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ne geçiş yaptı. Fakat burada okumayı da istemeyerek öğrenimini yarıda bıraktı. Ardından Devlet Demiryolları'nda memur olarak çalışmaya başladı. Orhan Veli'nin Ankara'ya geri dönmesiyle birlikte eski havasını bulan genç şairler, yeniden kalemlerine sarıldı.

Üçlü, o sıralarda Ankara'da çıkarılan "Varlık" adlı kültür-sanat dergisinde şiirlerinin yayımlanması için, dergi sahibi Yaşar Nabi Nayır'a teklifte bulundu. Şiirleri inceleyen Yaşar Nabi, 1936 yılının Kasım ayında, genç şairlerin yeni tarzda kaleme aldığı manzumeleri, derginin birbirini izleyen sayılarında bastı. Bu vesileyle isimlerini edebiyat çevrelerine duyurdu.

Melih Cevdet, edebi çalışmalarına bir süre ara vererek 1938 yılında sosyoloji eğitimi almak amacıyla Belçika'ya gitti.

Melih Cevdet, II.Dünya Savaşı'nın yol açtığı gerginlik nedeniyle, 1940 yılında yurda geri döndü ve askere gitti. Aydın'da geçen vatani görevinin ardından, Hasan Ali Yücel'in bakanlığı döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı Neşriyat Yayın Müdürlüğü'nde danışman olarak çalışmaya başladı.

Şair, deneme, roman, tiyatro oyunu, anı, gezi yazısı gibi pek çok türde de eserler kaleme aldı ve edebiyatın hemen her alanında adından söz ettirdi.

1946 yılında yapılan siyasi seçimlerin ardından Konya'ya tayin edilen Melih Cevdet, Kütüphaneler Genel Müdürü'nün yardımıyla, bir süre sonra, Ankara Kitaplığı'na tasnif memuru olarak atandı.

Bu dönemde Melih Cevdet’in eserleri Ses, Yeditepe, Papirüs, Yeni Dergi, Soyut gibi dergilerde yayımlandı. 1949 yılında, Orhan Veli'nin çıkardığı "Yaprak" adlı dergide de Oktay Rıfat'la birlikte yer alarak, şiirde sürekli yeni bir form arayışına girdi.

1952'de çıkardığı Telgrafhane, bu dergide yayımlanmış şiirlerinden oluşuyordu.

1951'de, İstanbul'a taşınan ünlü şair, Akşam gazetesinde, iç sayfa sekreterliği yapmaya başladı ve aynı zamanda, kültür-sanat-edebiyat sayfasının da editörlüğünü üstlendi.

1954'te İstanbul Belediye Konservatuarı, Tiyatro Bölümü'nde, fonetik-diksiyon derslerinde eğitmenlik yapmaya başladı. LCC tiyatro okulunda, mitologya derslerine girdi. Aynı zamanda, Doğan Kardeş Yayınları için çalıştı. 1958 yılında, Tercüman gazetesine girerek, "Yaşar Tellidede" takma adıyla, köşe yazıları kaleme aldı. Bu dönemde, Niyaz Niyazoğlu, Murat Tek, H. Mecdi Velet gibi imzalar kullandı. 1960 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde yazmaya başladı ve bunu ölümüne kadar sürdürdü.

1964 -1969 yılları arasında, TRT Yönetim Kurulu üyeliği yapan Melih Cevdet, 1977 yılında Belediye Konservatuarı’ndan emekli oldu.

Garip (Orhan Veli ve Oktay Rıfat'la birlikte), Rahatı Kaçan Ağaç, Telgrafhane, Yanyana, Kolları Bağlı Odysseus, Göçebe Denizin Üstünde, Teknenin Ölümü, Sözcükler, Ölümsüzlük Ardında Gılgamış, Tanıdık Dünya, Güneşte, Yağmurun Altında isimli eserleri vardır.

Melih Cevdet, 28 Kasım 2002 tarihinde 87 yaşındayken böbrek ve solunum yetmezliğinden hayata veda etti. Şişli Camii'ndeki cenaze töreninden sonra Büyükada'da toprağa verildi.