23 Mayıs 2010 Pazar

ADALAR POSTASI-2436: yılın 'şeffaf' büyükşehir ilçe belediye başkanı 'çıkar hesapları'nın asıl hangi yönde olduğuna dair de açıklaMA yapacaktır zaar!

Kınalıada'da...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

21 Ağustos 1900 Salı günlü Heybeliada'da açılışına izin verilen taş ocaklarından taş ihracı hususunda Kınalıada İhtiyar Meclisi'nin yazdığı telgrafnamenin Şehremaneti'ne gönderildiğine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Ada'ya gelirken, 15 Mayıs 2010.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

23 Mayıs 2010 Pazar
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
12/20ºC
% 64-93 nem
Poyraz, KD 20km/sa

Gündoğuşu 05:40... Günbatışı 20:21...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, Scarlet Pimpernel Fairy.

* * *

1- Engin Damcı: "Vahşi rezalet..."

2- Selçuk Aral: "Bu fotoğraf artık mazide kaldı. Selçuk bir daha onu çekemeyecek [mi?]; çünkü artık orada bir üçüncü iskele var..."

3- Takke düşmüş kel görünmüştür! Yılın 'Şeffaf' Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı, 'çıkar hesapları'nın asıl hangi yönde olduğuna dair de bir açıklaMA yapacaktır zaar! Ada sahillerinde bekliyoruz...

4- Abdurrahman Çelebi: "Bu Belediye'nin önde gidenlerinin organik bağımlılıkları olan bir takım vakıflar ve onların 'cillop' dergileri aracılığıyla Adalıları ikna etme ve çanakçılığın basit örneklerinden birini verdikleri röportajlarda o kaçak iskeleleri birtakım fermanlarla nasıl yaptıklarını anlatıyorlar. O kaçak, salaş, korsan iskele neymiş efendim, aynen alıyorum okumayanlar da okumuş olsun..."

5- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Atatürk’ün 91 yıl önce gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Adalar'da da coşkuyla kutlandı..."

6- 23 Mayıs Pazar günü '9. Bosphorus Cup' yelken yarışlarının Caddebostan-Adalar etabı gerçekleştirilecek..."

ADALAR POSTASI'nın 2436. sayısında...

)O(

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
)O(



..........................................................1

From: ENGİN DAMCI
Subject: Vahşi Rezalet
Date: May 22, 2010 11:49:32 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Büyükada Kasabası'nda...

...


yahşi batı film müziği | video.mynet.com



..........................................................2

Kınalıada.net,
Selçuk Aral

http://www.kinaliada.net/index.php?news-944


Bir Sanatçının Gözyaşları

3. İskele (Kınalıada - İstanbul)

Foto: Selçuk Aral ©

NOT: Bu fotoğraf artık mazide kaldı. Selçuk bir daha onu çekemeyecek; çünkü artık orada bir üçüncü iskele var.



..........................................................3

TAKKE DÜŞMÜŞ

KEL GÖRÜNMÜŞTÜR!

YILIN 'ŞEFFAF' BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI,
'ÇIKAR HESAPLARI'NIN ASIL HANGİ YÖNDE OLDUĞUNA DAİR DE
BİR AÇIKLAMA YAPACAKTIR ZAAR!

ADA SAHİLLERİNDE BEKLİYORUZ...


İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Ada Dostları Derneği'nin takdire şayan başvuruları üzerine,

İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 30.4.2010 günü yerinde yaptığı incelemeyi müteakiben 12.5.2010 tarih 2509 sayılı kararıyla,

Kıyı Kanunu'na muhalefetle 2368 sayılı yasa ve Çevre Kanunu dahi hiçe sayılarak sözkonusu Kurul'un görüşü ve izni alınmaksızın inşaa edilen Kınalıada'daki korsan iskelenin kaldırılması, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması yönünde Kurul asil üyelerinin "oybirliğiyle" aldığı karar sayesinde yoktan var edilen iskele bir gün elbet yok olacaktır yine...

bir yokmuş...

bir varmış...

bir yokmuş...

Ve fekat Kurul asil üyelerinin "oybirliğiyle" aldıkları "Kınalıada'daki korsan iskelenin kaldırılması, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulması" kararına karşın, asıl "işin tuhafı" şudur ki:

"1 tek" Adalar Belediyesi Temsilci üyesi karşı oy kullanmıştır!

Rezil rüsva!...


Oysaki Adalar Belediyesi, Kınalıada Motor İskelesi'yle ilgili her nedense 1 aylık bir gecikmeyle yaptığı http://www.adalar.bel.tr/duyurular/kinaliada_iskele.asp adresindeki duyurusunda:

"Kınalıada motor iskelesinin alanını kiralayan ve yapım iznini veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu nedenle Adalar Belediyesi olarak bu konuya müdahalemiz söz konusu olamamıştır,"
denmekteyken;

böylelikle müdahaleleri olabildiğinde de ne yönde (!) olduğu;

"Dolayısıyla Belediyemize yöneltilen eleştirilerin bir kısmı bilgi eksikliğinden kaynaklanmakta, bir kısmı ise çeşitli çıkar hesapları nedeniyle kasıtlı olarak üretilmekte ve yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır,"

palavrası peşi sıra takkenin düşüp de kelin görünmesiyle;

Yılın 'Şeffaf' Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı'na, 'çıkar hesapları'nın asıl hangi yönde olduğuna dair de ivedilikle bir açıklaMA yapmak lüzumu doğmuştur vesselam...

Kutlu olsun!
)O(



..........................................................4

From: ABDURRAHMAN ÇELEBİ
Subject: TAHRİBAT VE YAĞMA VE PILÂN HAKGETİRE
Date: May 23, 2010 5:16:30 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


NEREMİZDEN VURUYORLAR?


Kınalıada'daki maruf yere inşa edilen iskelenin kaçakçılar tarafından korsanca yapıldığı, V Numaralı Bölge Kurulu’nun 10.05.2010 tarih ve 2509 sayılı kararıyla tescil edilmiş oldu. Bu kararın sonucunda aynen şöyle denmektedir:

“İstanbul İli, Adalar İlçesi, Kınalıada, 4 pafta, 158 ada, 1 parselde Kurulumuz üyelerince 30. 04. 2010 günü yerinde yapılan incelemede, Kurulumuzun izni ve görüşü alınmaksızın inşa edildiği görülen iskelenin KALDIRILMASINA, İLGİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINA, OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ.”

Şimdi sıkı durun! İnşaat kaçakçılarının korsanvari yaptıkları bu yere, yapıldığı esnada İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre muamele başlatması asli görevi olan Adalar Belediyesi’nin başının baş yardımcısı bu karara muhalif oy veriyor!...

Yani, kaçak inşaat orda kalsın kaldırmayalım, idare edelim diyor…
Yani, Kıyı Kanunu zaten delinmiş, bir defa daha delinmiş olsa ne olur demeye getiriyor…
Yani, İmar Kanunu mu? O da aynı o da aynı Kıyı Kanunu gibi, arayıp soranı yok, bu kere de öyle yapsak demek istiyor…
Yani, Çevre Kanunu, onu hatırlayan yok ki ne olacak sanki gibi hareket ediyor…
Yani, Eski Eser ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu bizi ırgalamaza getiriyor…
Yani, T.C.Kanunu … Yok olmadı, galiba onun farkında değiller…



Bu Belediye'nin önde gidenlerinin organik bağımlılıkları olan bir takım vakıflar ve onların “cillop” dergileri aracılığıyla Adalıları ikna etme ve çanakçılığın basit örneklerinden birini verdikleri röportajlarda o kaçak iskeleleri birtakım fermanlarla nasıl yaptıklarını anlatıyorlar. O kaçak, salaş, korsan iskele neymiş efendim, aynen alıyorum okumayanlar da okumuş olsun:

Ümit Ayaz, "Mavi Marmara Konuşuyor", Adalı Dergisi 74 (Mayıs 2010)6-8.

“Yani, buraya iskele yapıldı, Mavi Marmara buraya bir iskele yapmadı. O bizim şahsımızın malı değil. [Bak! bak! bak!] O bütün Adalılar'ın malıdır. [Burada bütün Adalılar 'kaçakçı' yapılmak istenmektedir, suç ortağı haline getirmeye çalışıyor!] Sonra biz bunu yapmadan evvel gitmişiz İstanbul Belediyesi’nden kiralamışız. Bunun üstünün kapatılmasıyla ilgili Adalar Belediyesi’nden müsaademizi almışız." [Fermana benzer bir kağıt diyerek de kaçak işle alakalarını ifşa ediyorlar.]

O kaçak korsan iskeleyi yapıp da Adalılara mal etmeye çalışanların işbirliğinde bulunduğu dergi de bakın Adalıları nasıl harcıyor!.. Aynen alıyorum okumayanlar da okusun diye;

“Adalar’da ikamet eden yurttaşlarımız o kadar rahat yolculuk etmeğe alışmış ki… Yıllarca koltuğu belliymiş, bir tarafa ayağını uzatırmış, ötekisine çantasını koyarmış…" [Rahatımıza göz diktiği belli, haset ediyor ve 'bir tarafa çantasını bir tarafa çayını koyma lüksünü ona vermek zorunda mısınız?' diyerek de her türlü mahrumiyeti tabii çerçevesi içinde yaşamayı bilerek seçen Adalılar'ın parasını ödeyerek satın aldıkları bu konforu veya lüksü de vapura nisbetle tırışkadan motorları için gerici İDO’nun işbirliğiyle kaldırmaya bakıyorlar. Şimdi buna bir de Adalar Belediyesi'nin işbirliğinin eklendiği görülmekte. Nasıl mı?

Kaçak iskelelere göz yummakla, güya çaktırmadan yayın organlarında röportajlarla konforumuza ve lüksümüze göz diken hasetleri şirin gösterme gayretleriyle.

Abdurrahmançelebi

23.05.2010.




..........................................................5

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr92.asp


ADALILAR GENÇLİK BAYRAMINI KUTLADI

19 Mayıs 2010

Atatürk’ün 91 yıl önce gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Adalar'da da coşkuyla kutlandı.

Büyükada’da Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından sırayı öğrencilerin dans ve spor gösterileri aldı. Gösteriler resmi geçit töreninin ardından sona erdi.




..........................................................6

Haberler.com, 21.5.2010

http://www.haberler.com/yelken-6-haberi

Yelken

'Shop&Miles Sailig Cup' kapsamında gerçekleştirilecek '9. Bosphorus Cup' yelken yarışları hafta sonu yapılacak. Yarışların ilk gününde yarın yapılacak boğaz etabının startı saat 12:00'de Ortaköy'den verilecek. Startın ardından Reina'da özel bir parti düzenlenecek. Parti, Emporio Armani, Gucci, Loro Piana ve In-Formal'ın 2010 yaz koleksiyonunun yanı sıra Arzu Kaprol'un yarışlar için hazırladığı özel tasarımların sunulacağı bir defile ile renklenecek. 23 Mayıs Pazar günü ise yarışın Caddebostan-Adalar etabı gerçekleştirilecek. Saat 11.00'de startı verilecek mücadelenin ardından Marmara Yelken Kulübü'nde ödül töreni yapılacak. (SEL-ÇET-MTE) - İSTANBUL (Anadolu Ajansı) 21.05.2010 11:13.