21 Mayıs 2010 Cuma

ADALAR POSTASI-2435: takke düştü kel göründü!...

Aya Yorgi Hazretleri komutasındaki Adalar Muhafız Birliği'nin kahraman neferlerinden... :)

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

15 Ağustos 1900 Çarşamba günlü Adalar zabıta memuru mülazım-ı sani Mustafa Efendi ile Büyükada İskelesi'nde polis memuru Mazhar Efendi'nin taltifine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 15 Mayıs 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

21 Mayıs 2010 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
12/21ºC
% 66-88 nem
Gündoğusus, D 10km/sa

Gündoğuşu 05:41... Günbatışı 20:20...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Foxglove Fairy.


* * *

1- İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Derneği ile Ada Dostları Derneği'nin başvuruları üzerine, İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 30.4.2010 günü yerinde yaptığı incelemeyi müteakiben ekteki 12.5.2010 tarih 2509 sayılı kararıyla; Kıyı Kanunu'na muhalefetle, 2368 sayılı yasa ve Çevre Kanunu dahi hiçe sayılarak sözkonusu Kurul'un görüşü ve izni alınmaksızın inşaa edilen Kınalıada'daki korsan iskelenin kaldırılmasına, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, —yalnız Adalar Belediye Temsilcisi'nin her nedense (?!) karşı oy kullanmış olmasına bakılmaksızın— Kurul asil üyelerinin "oybirliğiyle" karar verilmiştir. Kutlu olsun!

2- Ada vapuru yandan çarklı... Bayraklar donanmış cafcaflı... Yasakçı denetçi kotrolcü...

3- Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Adalar Belediyesi, Adalıları, Prens Adaları'na gönül verenleri, Adalar'a yolu düşen herkesi bu etkinliklere çağırıyor...

4- Abdulkadir Himmet isimli gencin kurtulduğu tekne kazasının ardından denizde kaybolan Cihan Şahin, Yücel Yazgan, Şerafettin Yakar ve Tolga Baştepe'yi arama çalışmaları devam ediyor... [MU?]

5- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Şerafettin Yakar, Cihan Şahin, Yücel Yazgan ve Tolga Baştepe’yi arama çalışmaları Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı A. Ercan Akpolat’ın ve Kınalıadalı gönüllü dalgıçların katılımıyla devam ediyor. Yapılan dalışlara Sahilgüvenlik botu ve helikopteri de nezaret ediyor..."

6- Adalar Orman İşletme Şefliği'nden ne haber?: "27. Ekotur 23 Mayıs 2010 Pazar günü saat 11:00'de Heybeliada'da yapılacak..."

ADALAR POSTASI'nın 2435. sayısında...

)O(

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip de atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
)O(



..........................................................1

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ!

İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Derneği ile Ada Dostları Derneği'nin takdire şayan başvuruları üzerine,

İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 30.4.2010 günü yerinde yaptığı incelemeyi müteakiben ekteki 12.5.2010 tarih 2509 sayılı kararıyla, Kıyı Kanunu'na muhalefetle, 2368 sayılı yasa ve Çevre Kanunu dahi hiçe sayılarak sözkonusu Kurul'un görüşü ve izni alınmaksızın inşaa edilen Kınalıada'daki korsan iskelenin kaldırılmasına, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, —yalnız Adalar Belediye Temsilcisi'nin her nedense (?!) karşı oy kullanmış olmasına bakılmaksızın— Kurul asil üyelerinin "oybirliğiyle" karar verilmiştir. Kutlu olsun!

"İbrettir! Takke düşmüş kimi 'sarsakoğulları'nın keli —Kınalı'nın (ç)akıltaşları üzerinde cascavlak— görünmüştür!" Yazıklar olsun!
)O(





...

From: İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ
Date: May 20, 2010 11:39:34 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com






..........................................................2

Penguen 2010/21- 400 (20.5.2010):

CEM.


Uykusuz 2010/21- 142 (20.5.2010):

Fırat Budacı.



..........................................................3

From: ADALAR BELEDİYESİ adalarbelediyesi@gmail.com
Subject: Kültür ve Sanat Etkinlikleri
Date: May 20, 2010 12:28:43 PM GMT+03:00
Date: May 20, 2010 12:40:44 PM GMT+03:00
Date: May 20, 2010 1:27:07 PM GMT+03:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com
Date: May 21, 2010 10:15:22 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


"… burası sanki dünyanın başkenti olmak üzere doğa tarafından yaratılmış gibidir…"
Busbecq

Tarihin yaratılmasına katkıda bulunan en uzun ömürlü üç imparatorluğun başkentidir İstanbul. Kaynağındaki olağanüstü zengin kültürel birikim, doğasının ve güzelliğinin cömertliğiyle birleşerek İstanbul’u eşsiz kılar.

Adalar ise bu eşsizliğin, bu cömertliğin mikro ölçekteki bir örneği gibidir. Aynı anda farklı dillerin konuşulduğunu duyabilir; kısa yürüyüş mesafesinde camiyi, sinagogu ve kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. Tarihe tanıklık etmiş sokaklarda, eski Adalılar ile adaya sığınmaya henüz karar vermiş insanları barış ve dayanışma içinde dostça selamlaşırken görebilirsiniz. Yaşamın sanat, kültür ve tarihle harmanlanmasına tanık ve ortak olabilirsiniz.

‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti‘ etkinlikleri kapsamında Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Adalar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ bu zengin mirası yeniden ele almanın, yaşatmanın ve geliştirmenin yollarını aramayı amaçlıyor.

Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Adalar Belediyesi, Adalıları, Prens Adaları'na gönül verenleri, Adalar'a yolu düşen herkesi bu etkinliklere çağırıyor.

Kültür ve Sanat Etkinlikleri Programı:

Adalar Müzesi’ne kavuşuyor!
21 Mayıs 2010, Cuma
Saat : 17:00
Yer : Büyükada-Meydan

Adalar Edebiyat konuşuyor!
28 Mayıs 2010, Cuma
Saat :17:00
Yer : Heybeliada

Adalar Müzik keyfiyle buluşuyor!
[hangi gün acaba?]
Saat : 19:00
Yer : Büyükada-Meydan

...

ADALAR POSTASI-2432 (18.5.2010):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/05/18-2432.html

[...]

http://www.adalar.bel.tr/#



[...]



..........................................................4

Haberler.com, 17.5.2010

http://www.haberler.com/4-gencin-izinde-haberi


4 Gencin İzinde

Tekneleri Alabora Olan 4 Genç İçin Arama Çalışmaları Havadan ve Denizden Devam Ediyor... [MU?]



Düğün dönüşü Kınalıada'ya gitmek isterken bindikleri teknenin alabora olması sonucu kaybolan 4 genç için arama çalışmaları havadan ve denizden devam ediyor.

Marmara Denizi'nin Kınalıada açıklarında bindikleri teknenin alabora olması sonucu kaybolan 4 genci arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Pazar gecesi 02.00 sıralarında arkadaşlarının düğününden ayrıldıktan sonra Kınalıada'ya gitmek için bindikleri tekne alabora olan ve kaybolan 4 gençten hâlâ bir iz yok. Abdulkadir Himmet isimli gencin kurtulduğu tekne kazasının ardından denizde kaybolan Cihan Şahin, Yücel Yazgan, Şerafettin Yakar ve Tolga Baştepe'yi arama çalışmaları devam etti. Havadan helikopter Adalar ile Anadolu yakasındaki sahil şeridinde tur atarak arama yaptı. Denizden de Sahil Güvenlik teknesi ve bir bot kıyı şeridinden arama çalışmalarına katıldı. Sahil Güvenlik botu kuvvetli lodos nedeniyle denizde güçlükle ilerlerken yapılan araştırmalardan henüz bir sonuç çıkmadı. Kuvvetli lodos nedeniyle kıyıda dalgalar oluşurken arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. (Doğan Haber Ajansı) 17.05.2010 13:56




..........................................................5

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr91.asp

20 Mayıs 2010


Kınalıada’da teknenin batması sonucu kaybolan Şerafettin Yakar, Cihan Şahin, Yücel Yazgan ve Tolga Baştepe’yi arama çalışmaları devam ediyor.

16 Mayıs gecesi Bostancı’dan kalktıktan sonra Kınalıada açıklarında batan teknede bulunan 5 gencimizden 4’ü kaybolmuştu. Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi Adalar Belediyesi ve Kınalıadalı gönüllü dalgıçlar tarafından kaybolan 4 kişiyi arama çalışmaları 72 saat boyunca yoğun bir şekilde sürdürüldü.

Şerafettin Yakar, Cihan Şahin, Yücel Yazgan ve Tolga Baştepe’yi arama çalışmaları Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı A. Ercan Akpolat’ın ve Kınalıadalı gönüllü dalgıçların katılımıyla devam ediyor. Yapılan dalışlara Sahil güvenlik botu ve helikopteri de nezaret ediyor.






..........................................................6

ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ'nden NE HABER?

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=251&Itemid=1

27. Ekotur Heybeliada'da Yapılacak...

Yazan Yüksel ÖZCAN

23 Mayıs Pazar günü saat 11'de Heybeliada İtfaiyesi önünde toplanılacak.
Heybeliada Gönüllüleri Derneği üyelerinin katılacağı ekoloji gezisinde orman alanlarındaki pet şişe atıkları toplanacak. Orman idaresi tarafından yapılan ekolojik denge çalışmaları hakkında uygulamalı bilgilendirmeler yapılacak. Heybeliada ekolojisi ve bitkileri tanıtılacak. Kontrollü piknik yapılacak. Orman yangınlarının çıkmaması için yapılması gerekenler ile olası yangınlarda söndürme ve lojistik destek konusunda uygulama yapılacak. Orman İdaresine ait Yangın Arazözü tanıtılıp, katılımcıların arazöze nasıl yardımcı olabilecekleri anlatılacak.