4 Ocak 2011 Salı

ADALAR POSTASI-2539: adalar... insanlar gibi... sualtından tutuşmuş elleri...





* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

9 Şubat 1907 Cumartesi günlü, Sabıka-i mükerrere ashabından olmakla hükümetin icraatına müdahaleye ve suçluları himayeye cüret eden Büyükada'da mukim İtalya Devleti tebaasından meyhaneci Andon Natali'nin adadan uzaklaştırılması istendiği, fakat Hariciye Nezareti'nin cevabında bahsedilen şahsın işlediği suçtan dolayı evrakı mahkemeye tevdi edildiğinden verilecek hükme göre muamele yapılması gerektiğinin bildirildiğine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:


Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 22.12.2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

4 Ocak 2011 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
6-9ºC
% 50-74 nem
Gündoğusu, D 12km/sa
Gündoğuşu 07:28... Günbatışı 16:48...


* * *
Cicely Mary Barker, The Eyebright Fairy.

* * *

1- Akif Poroy: "Alışverişten sonra eliniz dolu. At arabası kuyruğu —özellikle yaz aylarında— çok uzun, taşıyamıyorsunuz. Evinize nasıl dönersiniz?..."

2- Handan Altıneller: "Ada'da ev alırken bu konuyu kabul edip geldik zaten. Dolayısıyla..."

3- Rahatsızlandığı Atina'dan 14 gün önce özel bir ambulans uçakla İstanbul'a getirilen ve tedavisi sürdürülen Lefter Küçükandonyadis, Büyükada'daki evine gitmek üzere hastaneden ayrıldı....

4- Avedis Hilkat: "Lefter Küçükandonyadis, Büyükadası'na kavuştu..."

5- Mustafa Farsakoğlu: "Adalar Belediyesi sizleri Yeni Yıl Konseri'ne davet ediyor..."

6- Fazıl Say: "Hoş Giyimli Genç Kızlar, Adalar Vapurunda..."

7- Bülent Ortaçgil: "Adalar... İnsanlar gibi... Sualtından tutuşmuş elleri..."

)O(


_______________________________________________________1

From: AKİF POROY
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2538: adalar bezirgânlar yerine kendisine uygun olanlarca yönetilebilseydi...
Date: January 3, 2011 11:52:08 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

B.Ada'da Yaşayanlara 2011 Sınav Sorusu:

Alışverişten sonra eliniz dolu. At arabası kuyruğu —özellikle yaz aylarında— çok uzun, taşıyamıyorsunuz. Evinize nasıl dönersiniz?
a) Saat meydanında aldığım yiyecekleri araba beklerken yemeğe başlarım.
b) Taşımakta zorluk çekmemek için günde 10 defa çarçıya iner ufak alış verişler yaparım.
c) Yiyecekleri eve taşımaktansa çarşıda lokantaya giderim.
d) Belki Belediye 60 veya 65 yaş üstündekilere bir çözüm bulur diye çarşıda beklerim
e) Çarşıya inmişken B.Ada'yı terkederim

Sağlıcakla kalın...

Dr. Akif Poroy
Büyükada


_______________________________________________________2

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Re: bir soru(n)...
Date: January 3, 2011 2:47:01 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Kendi adıma cevaplarsam; iki tekerlekli bisiklete binmeyi bilmediğim için üç tekerlekli bir bisikletim var. Çarşıya da Perşembe günleri kurulan halk pazarına da onunla gidiyorum. Bir kenara bağlayıp sonrasında sepetine de aldıklarımı koyup, 56 yaşımda gidebildiğim kadar pedal çevirip, yokuşlarda bisikletten inip birlikte yürüyerek hem spor yapmış oluyorum, hem atlara eziyet etmiyorum, hem de fayton parası cebimde kalıyor. Ada'da ev alırken bu konuyu kabul edip geldik zaten. Dolayısıyla ne Belediye'den beklentim var, ne de o servisi görmeye —motorlu bir taşıt olduğundan— tahammülüm var. Çok büyük olmayan alışverişler için de küçük tekerlekli bir çantam var. Hiç sorun olmuyor bana...


_______________________________________________________3

Radikal, 3.1.2011 13:41

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1034992&Date=03.01.2011&CategoryID=84


Lefter: Kaleci olsaydım çok gol yerdim


Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter, hasteneden taburcu olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Lefter iyi bir kaleciydi' sözüne cevap verdi.

İSTANBUL - Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis, tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nden taburcu oldu.

Rahatsızlandığı Atina'dan 14 gün önce özel bir ambulans uçakla İstanbul'a getirilen ve tedavisi sürdürülen Lefter, Büyükada'daki evine gitmek üzere hastaneden ayrıldı.

Ambulansla Maltepe sahiline götürülecek Lefter, buradan Adalar Belediyesi'nin hizmeti olan ambulans bot ile Büyükada'daki evine gidecek.

Lefter'in taburcu olması nedeniyle Memorial Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, doktoru Deniz Şener, “Kendisi çok şükür sağlığına kavuştu, durumu iyi. Bir takım rahatsızlıkları ise devam ediyor. Kalp kapaklarındaki sorun ile ilgili yakın takibini sürdürmek zorundayız. Şeker hastalığı da var. Lefter'in belirli aralıklarla takip ve tedavisi devam edecek” diye konuştu.

Prof. Dr. Bingür Sönmez ise Lefter'in zaman zaman hastanelerini ziyaret edeceğini belirterek, “Ancak şu an durumu iyi, efsane adaya dönüyor” dedi.

LEFTER: “HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Basın toplantısına tekerlekli sandalye ile gelerek katılan ve durumu oldukça iyi görünen Lefter, kendisiyle ilgilenen ve hastanede ziyaret eden herkese çok teşekkür etti.

Lefter, özellikle Fenerbahçe Kulübü ile kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a ve iyileşmesinde emek harcayan doktorlara teşekkürlerini sundu. Lefter, bir basın mensubunun CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Ben Lefter'in çok iyi bir kaleci olması sayesinde Fenerbahçeli oldum” sözünü hatırlatması üzerine, “İyi ki başka bir şey dememiş. Kaleci değilim. Kaleci olsaydım çok gol yerdim” diye espri yaptı.

Lefter'in kızı Aleki Balkan da kendilerinden ilgisini eksik etmeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş ve Türkiye'nin Pire-Atina Başkonsolosu Beyza Üntuna'ya da teşekkür etti.

Lefter için düzenlenen basın toplantısına Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Beşiktaşlı eski futbolcu Recep Adanır, Fenerbahçeli kaleci Şükrü Ersoy, Galatasaray eski kaptanlarından Muzaffer Sipahi, Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Yılmaz Toköz de katıldı.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARDAN GELEN OLMADI
Lefter'i, hastanede kaldığı süre içinde çok sayıda kişi ziyaret ederken, Fenerbahçeli futbolculardan kimsenin gelmediği öğrenildi.
Fenerbahçe Kulübü'nün ambulans uçak tutarak İstanbul'a getirdiği efsanevi futbolcuyu, 14 gün süren tedavisi süresinde Fenerbahçeli futbolcuların ziyaret etmemesi ilginç karşılandı. (aa)


_______________________________________________________4

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: LEFTER BÜYÜKADA'SINA KAVUŞTU
Date: January 3, 2011 10:57:56 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS,
BÜYÜKADASI'NA KAVUŞTU!...



Geçtiğimiz Aralık ayında Atina'daki dostlarını ziyarete giden Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin medarı iftiharı, Türk futbol tarihinin 'ordinaryus' ünvanlı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, Atina'da rahatsızlanmış ve acil olarak yoğun bakıma alınmıştı. Bu kötü haber Türkiye'ye ulaştığında Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi derhal toplanıp Kulüp müdürü Serkan Acar'a görev veremişti. Özel bir uçakla Türkiye'ye getirilip tedavisinin burada yapılabilmesi amacıyla Dışişleri Bakanlığı'nca Türkiye'nin Atina Büyükelçisi'yle temasa geçilip Yunanlı yetkililer ve doktorlarla yapılan görüşmelerin ardından ambulans uçağıyla İstanbul'a getirilen Lefter, Florence Nihgtengale Hastahanesi'ne yatırılmıştı. Türk doktorların yerinde yaptığı müdahale neticesinde çok kısa sürede eski sağlığına kavuşan Lefter, 3 Ocak Pazartesi günü hastahaneden taburcu olarak Adalar Belediyesi ambulansı Horoz Reis'le Maltepe iskelesinden alınıp Büyükada'ya getirildi. 


Adalılarca sevinçle karşılanan Lefter, gözyaşlarına hakim olamadı. Karşılamada Adalar Belediyesi Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve Meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Dündar Traş ve Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda Adalı hazır bulundu. "Hoşgeldin Büyükada'na," sesleri arasında ambulans minibüsüne binen Lefter, sevinç gözyaşları içinde çok sevdiği evine gitti.



HABER-FOTOĞRAF
AVEDİS HİLKAT



_______________________________________________________5


From: ADALAR BELEDİYESİ
Subject: Dünya Müzikleri Korosu Yeni Yıl Konseri
Date: January 3, 2011 5:03:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com



Adalar Belediyesi sizleri Yeni Yıl Konseri'ne davet ediyor. Katılımınızdan onur duyarız.

Adalar Belediye Başkanı
Dr.Mustafa Farsakoğlu


8 Ocak 2011 Cumartesi
Saat: 19:00
San Pacifiko Latin Katolik Kilisesi - Büyükada

(Katılım ücretsizdir)


_______________________________________________________6

Fazıl Say'ın 
İstanbul Senfonisi'nden

Hoş Giyimli Genç Kızlar, Adalar Vapurunda...



* * *

Serhan Bali, "İstanbul Senfonisi Ayakta Alkışlandı", Radikal (15.3.2010).



[...] ‘Hoş Giyimli Genç Kızlar, Adalar Vapuru’nda’ adlı dördüncü bölümde flüt, fagot, klarinet dört alımlı İstanbul kızını, kanun ise kızların uğruna kavgaya tutuşacakları yakışıklı erkeği temsil ediyor. Tubanın vapur düdüğü olabileceğini de bu bölümde gördük! Burada da film müziği stili gözlenebiliyor. [...]

* * *

Zeynep Oral, Unutulmaz Prömiyer, Cumhuriyet (16.3.2010).



[...] 4. Bölüm: “Hoş Giyimli Genç Kızlar Ada Vapurunda”- Ah işte en cıvıl cıvıl bölüm! Hatta baştan çıkarıcı. Notaların ve çalgıların birbiriyle flört ettiği bölüm… Her çalgı bir genç kız sanki. Cıvıltılı, dans ritimlerine de yer veren, valse dönüşecekmiş gibi olan, bana Salâh Birsel’in “Boğaziçi Şıngır Mıngır”ını anımsatan… Başrol kanunda sanki… Yekta Kopan’ın “Senfoninin içinden Boğaz vapuru, vapur sesi geçti” tanımına hepimiz katılıyoruz. [...]"


_______________________________________________________7


Bülent Ortaçgil - Sen
Müzik Marketlerde...

Türkiye'de şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, "Sen" isimli yeni albümünü Ada Müzik'ten çıkarttı.


* * *


Bülent Ortaçgil
Sen

Yapım: Ada Müzik
Söz / Müzik: Bülent Ortaçgil
Düzenlemeler: Baki Duyarlar
Stüdyo: Power Sound - Ada - Cem Aksel - Gürol Ağırbaş / Kuzguncuk
Tonmaister: Poul Pouwer - İhsan Apça - Özkan Mete - Cem Aksel - Gürol Ağırbaş
Editing: Özkan Mete - Cem Aksel
Mastering: Cem Büyükuzun
Fotoğraflar: Aykut Uslutekin
Grafik: Hayalgücü Tanıtım

* * *

6. Adalar / 3:20
Akustik Gitar: Bülent Ortaçgil
Vokal: Bülent Ortaçgil
Yaylılar: Sedar Erkmenis (1 Violin), Erica Von Gleich (1 Violin), Anouschka Joppe (1 Violin), Kamlung Cheng (1 Violin),
Catharina Ungvari (2 Violin), Olga Rybina (2 Violin), Ester Pampa (2 Violin), Mikhail Zemtsov (Viyola), Dan Zemtsov (Viyola),
Jeroen Quint (Viyola), Roeland Dujine (Çello), Thomas Guirten (Çello), Slava Kumanikin (C. Bass)
Klavyeler: Baki Duyarlar
Davul: Cem Aksel
Bas Gitar: Gürol Ağırbaş
Elektrik Gitar: Barlas Tan Özemek

* * *

Adalar... 


bülent ortaçgil - adalar - 2010 | izlesene.com


adalar 

gittik gittik 
denize açıldık
rüzgârlara bindik taşındık
şamanla süzülürüz bilinmeze
kaptanımız yaşlı ve usta
güneş kızgın tepemizde
yan yatmışız dostumuz poyraza

adalar
artık dar gelir bana bu odalar
adalar
her şeyden uzak
adalar
insanlar gibi
sualtından tutuşmuş elleri

dümene yapışmışım sevgilim sanki
dipsizliğin ortasında
liman da yok artık rotamızda
dökülmüş üstüme bir kova yakamoz
yıldızlı hem yaldızlı
ay ışıklı bir öyküde baş roldeyiz

adalar
artık dar gelir bana bu odalar
adalar
her şeyden uzak
adalar
insanlar gibi
sualtından tutuşmuş elleri