1 Mayıs 2009 Cuma

ADALAR POSTASI-2268: hastalıklara sebebiyet vermemesi için adanın tenha yerine çekilmesi...

ADALAR POSTASI
1 Mayis 2009



http://cgi.ebay.com/1910s-TURKEY-Prinkipo-photo-postcard-Seaside-f-Marmora_W0QQitemZ190294313292QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item190294313292&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1729%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50#ebayphotohosting


* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:
05 Agustos 1893 Cumartesi gunlu Buyukada'nin pisligini almak icin bulundurulan mavnanin, hastaliklara sebebiyet vermemesi icin adanin tenha yerine cekilmesi hakkinda...

* * *
ADALAR'da BIR GUN:


Buyukada, 25/04/2007 06:23

* * *
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
1 Mayis 2009 Cuma gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
gokgurultulu saganak yagis
9-20ºC
% 66-93 nem
GB 19km/sa

* * *

Cicely Mary Barker, The Lilly-of-the-Walley Fairy.

* * *
1- Rezan Peya Gokcen: "Buyukada'nin 'Nizam' tarafi, adini Ali Nizam Bey'den almis olabilir mi?"

2- Minas Kalemkaryan: "Ada denizin ortasindadir. Ada insani da dalgalara alisiktir. Kisin in cin top oynarken, kiyiya vuran dalgalarla dalga gecmek ada insaninin sifir maliyetli bir eglencesidir..."

3- Kebir Unal: "Adalarin genelinde her ne amacla olursa olsun tum motorlu tasitlarin adedi ve bunlarin yillara gore adetsel artislari konusunda yakin zamanlarda istenen bir bilgi var midir acaba?"

4- Cemal Beskardes: "Sariyer'de ve Adalar'da secimleri kazanmamizda sivil toplumda birlikte calistigimiz arkadaslarimizin buyuk katkilari oldu..."

Barbaros Yarkin: "Eski bir Heybeliadali olarak 41 yil sonra belediyenin sosyal demokratlara gecmis olmasi ve il genel meclisinde Dz.H.O.'dan bir ogrencim olan Oktay ALTIN'in gorev yapacak olmasi sevincimdir..."

ADALAR POSTASI'nin 2268. sayisinda...

)O(

..........................................................1
From: Rezan Peya Gokcen
Subject: arka bahçeden...ilkbahar/ büyükada nizam'da köşkü olan ali nizami bey (bkz:a.ş.hisar) nizam'a 'nizam' ismini vermiş olabilir mi?
Date: April 24, 2009 3:22:21 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Buyukada'nin 'Nizam' tarafi, adini Ali Nizami Bey'den almis olabilir mi? Yoksa yerlesme cok 'nizami' sekilde, yani mimari eserler dogaya uyarak, nizam intizam icinde ve de her biri kendine ozgu insa edildigi icin mi bu ismi tasiyor? Belediye kayitlarinda bu tanimlama ilk ne zaman gecer? Size is cikardimsa ozur diler, menekselerin gonlunuzu alacagini umarim.
Rezan



..........................................................2
From: Minas Kalemkaryan
Subject: ergenekon davasının olası marmara depremnine katkıları
Date: April 25, 2009 12:25:53 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

bu ergenekon davasinin dalga dalga ilerlemesinden kimleri sikilmis, kimileri de memnun olmus olabilir.

ancak sunu gormemiz gerek; bir davanin gercekten "ASRIN DAVASI" olabilmesi icn, sonuclari itibariyle cok alanda yeni ufuklar acmasi, duzeltmelere yol acmasi gerek.

iste bu acidan bakildiginda ergenekon davasinin da cok faydasi olmus olabilir. devlet icindeki illegal yapilasmalar, yikici olusumlar, falanlar ve filanlar ve sonu "ler" ile biten daha neler neler...

ancak acaba hic dusundunuz mu, bir dava acaba deprem faaliyetlerini engellemese de, hasari azaltabilir mi, tsunami riskini az kayipli hale getirebilir mi?

ben cevabini buldum: getirir! :)

dalga dalga ilerleyen, her dalgasinin daga boyu bir oncekinden daha buyuk olan bir dava, allah gostermesin ama olmasi muhtemel ve beklenen marmara depreminden sonra olusabilecegi soylenen tsunamideki dalgalarin hiddetini azaltir mi?

ergenekon asrin davasi mi bilmiyorum ama bence haftanin sorusu bu olsa gerek! :)

ada denizin ortasindadir. ada insani da dalgalara alisiktir. kisin in cin top oynarken, kiyiya vuran dalgalarla dalga gecmek ada insaninin sifir maliyetli bir eglencesidir.

mizah iyidir.

adalar'dan selamlar.


..........................................................3
From: Kebir Unal
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2267: aya yorgi neden nasil ve ne zaman gununu sasti?
Date: April 24, 2009 11:55:35 AM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Adalarin genelinde her ne amacla olursa olsun tum motorlu tasitlarin adedi ve bunlarin yillara gore adetsel artislari konusunda yakin zamanlarda istenen bir bilgi var midir acaba.?.

Kebir Unal

* * *

Kebir Bey,
Son olarak ilgili bilgileri talep ettigim arzuhaller ve gelen aciklaMA'lar ekte...

ADALAR POSTASI-2207 (20.12.2008)'da da yayimlanan 19.12.2008 tarihli dilekcemdeki: "Adalar'da mevcut bulunan tum araclarin bagli bulundugu kurum, gorev tanimlari, arac plaka ve modelinin verildigi bir listenin Bilgi Edinme Kanunu uyarinca tarafima bildirilmesi," talebime cevaben Adalar Belediye Baskanligi'ndan gelen 26.12.2008 tarihli yazinin ekinde verilen listeyi (a) yeterli ve guncel bulmayip;

29.12.2008 tarihli dilekceyle: "Adalar'da mevcut bulunan tum araclarin bagli bulundugu kurum, gorev tanimlari, arac plaka ve modelinin verildigi bir listenin Bilgi Edinme Kanunu uyarinca tarafima bildirilmesini umud ve arz," etmistim.

Ayrica ADALAR POSTASI 2216 (3.1.2009)'da: "Peki 'Adalar'da mevcut bulunan tum araclarin bagli bulundugu kurum, gorev tanimlari, arac plaka ve modelinin verildigi bir listenin Bilgi Edinme Kanunu uyarinca tarafima bildirilmesi' talebi uzerine Adalar Belediye Baskanligi'ndan gonderilen 79 adet araci iceren liste guncel midir? Yoksa taaa 24/8/2007 tarihinde guncellenmis liste midir? Sanirim oyledir," diye yazdiktan sonra;

16.1.2009 tarihli dilekceyle bir kez daha: "26.12.20088 tarihli cevabi yazinizda verilen ilcede gorevli tum araclarin 79 adetlik listesi guncel olmayip sayinin 88 oldugu rivayet olundugu uzre araclarin gorev tanimlarini da iceren guncel bir liste gondermenizi rica," etmeme ragmen bugune degin "Adalar'da mevcut bulunan tum araclarin bagli bulundugu kurum, gorev tanimlari, arac plaka ve modelinin verildigi guncel bir liste," tarafimiza gonderilmemistir!

6. Daire sirtlarindan 7. Daire sahillerine haberle selam ederim,

Emine Cigdem Tugay
)O(

_________a








[...]



..........................................................4
From: Cemal Beskardes
Subject: Re: TEBRİK-KUTLAMA
Date: April 30, 2009 11:40:16 AM EEST
To: Barbaros Yarkin
Cc: adalar.postasi@gmail.com

Sevgili Barbaros Yarkin Kardesim,
 
Kutlama yazindaki yureklendirici ifadelerin icin sana icten tesekkurlerimi sunuyorum. 
Senin ve birlikte calistigin arkadaslarin emeklerini her zaman takdirle aniyoruz.
 
Son secimlerde, paylasimci, katilimci demokrasi ve sosyal demokrasi ilkelerine gonulden
inanmis kentli yurttaslarla birlikte yaptigimiz calismalar, AKP'den aldigimiz bilinen
ilcelerde basariyla sonuclandi. Artik programlarimizi ve projelerimizi uygulamaya koymak
uzere ise baslarken ozellikle son secimlerde yeni kazandigimiz ilcelerde mali
imkanlarimizi, kaynaklarimizi saptamaya calisiyoruz.
 
Sariyer'de ve Adalar'da secimleri kazanmamizda sivil toplumda birlikte calistigimiz
arkadaslarimizin buyuk katkilari oldu. Arkadaslarimiz secimlere 2-3 ay kala degil,
2005 yilindan beri IBB ve Ilce Belediyelerinin calismalarini yakindan izleyerek,
hatali uygulamalarini, yolsuzluklarini halkimizla paylasarak bu gunlere geldiler...
 
Kutlamalarini Sayin Sukru Genc'e ve Sayin Sinasi Yalcin'a dogrudan iletmek ve
"semt evlerinde" yapilacak mahalle meclisi toplantilariyla ilgili goruslerinizi,
"cocuk kulupleri ve ana okullari" konularinda verebileceginiz destek ve katkilarinizi
aktarmak isterseniz seni ve degerli esini istediginiz bir zamanda Sariyer'e davet edebiliriz.
 
Sevgi ve saygilarimla,
 
M. Cemal Beskardes
 
 
----- Original Message -----
From: Barbaros Yarkin
To: Cemal Beskardes
Sent: Thursday, April 30, 2009 5:53 AM
Subject: TEBRİK-KUTLAMA

Degerli gonuldasim, merhaba...
 
Bugune kadar vermis oldugun bilgiler icin tesekkur ediyorum.
Izledigim ve her turlu destegini verdigini bildigim Sariyer Belediyesi icin gostermis oldugunuz mucadeleden dolayi seni (senin gibi durust, samimi, demokrasi mucadelesi veren tum insanlari)  ve kazanan degerli Sukru GENC'i kutluyorum. Eski bir Heybeliadali olarak 41 yil sonra belediyenin sosyal demokratlara gecmis olmasi ve il genel meclisinde Dz.H.O.dan bir ogrencim olan Oktay ALTIN'in gorev yapacak olmasi sevincimdir. Senin de Adalar icin ne denli icten yaklasimlarin oldugunu da biraz bilenlerdenim. Bu nedenle de kutluyorum.
Sariyer'de yeni goreve gelen Baskan yardimcisi Sinasi Yalcin Beye de basarilar diliyorum.
Yapilmasi gerekenleri goreve gelen degerli insanlar mutlaka bilimsel yaklasim yontemleriyle irdeleyerek yurutecekler ve saglikli sosyal toplum ogelerinin hayata gecirilmesini saglayacaklardir. Buna inaniyorum.
Hem stratejik planlamaci hem de bir egitim degerlendirmecisi olarak bir onemli hususun altini  da cizmeden gecmeyeyim istiyorum. Gelecegin orgutlenilmesi ve aydinlik bir gelecegin olusturulmasi icin Sariyer'deki mahallelerde cocuk kulupleri ve ana okullari acilmasi icin calismaya behamahal baslanilmasi, orada gorev alacak ogretmenlerin secilmesi ve onlara onderlik edilmesi dogrultusundaki orgutlenme konusunda, egitimci uzman esimin ve benim her turlu katkimizin olabilecegini bilgilerine sunuyor, sevgilerimi ileterek sizlere kolayliklarla iyi calismalar diliyorum. 
 
Barbaros YARKIN