28 Mart 2009 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2253: adalar umum manzarası...

ADALAR POSTASI
28 Mart 2009


http://urun.gittigidiyor.com/BUYUKADA-FOTOGRAF_W0QQidZZ16518632


* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:

5 Aralik 1892 Pazartesi gunlu Buyukada Camii imamet ve hitabet cihetleri hakkinda...


* * *
ADALAR'da BU GUN:


Buyukada, 20/03/2009 02:01

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
28 Mart 2009 Cumartesi gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
parcali bulutlu
2/11ºC
% 53-86 nem
K 18km/sa

* * *

Cicely Mary Barker, The Lady's Smock Fairy.


* * *
1- Adalar Belediyesi Meclis uyesi adayi Raffi A. Hermonn'un evine cirkin saldiri...

2- Demokratik Adalar Girisimi– S. Cavdarli Tosun Secim Komisyonu: "Raffi H. Araks'in evine yapilan saldiriyi kiniyoruz!"

3- CHP Adayi Hermonn: "Ermenice 'hos geldin' dedim, saldirdilar..."

4- Hasan Cevad Ozdil: "Soylemezsem olmaz... gibi gelirdi bir zamanlar..."

5- Baz istasyonu kurmak uzere Kinaliada'ya giden bir gsm sirketinin teknik ekibini tasiyan tekne su alarak batti..."

6- Adalar Kaymakami Mevlut Kurban: "Dilekcenizde bahsi gecen 34 ZV 5377 plaka nolu arac Adalar Belediye Baskani makam araci olarak kullanilmakta olup..."

7- Nizamli Asik Hamdi Cakir: "Soz namustur boyle bilinir, Ozden / Bu kadar vefasiz olmaz insan..."

8- Mehmet Gozgucu: "Tabii o da orayi turistik (!!) olarak isletir, daha ne diyelim ki?

9- Adalar baskandan memnun MU?

ADALAR POSTASI'nin 2253. sayisinda...

)O(


..........................................................1
From: Gunnar Kohne
Subject: Fwd: Adalar Belediyesi Meclis üyesi adayı Raffi A Hermonn"un evine Çirkin Saldırı
Date: March 27, 2009 4:29:12 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


From: Saban Dayanan
Sent: Friday, March 27, 2009 4:09 PM
Subject: Adalar Belediyesi Meclis üyesi adayı Raffi A Hermonn"un evine Çirkin Saldırı


27 Mart 2009


Adalar Belediyesi Meclis uyesi adayi Raffi A. Hermonn'un evine cirkin saldiri

Marmara Bolgesi 'Prens Adalari' CHP'den Belediye Meclis Adayi, gazeteci- yazar- sinemaci Raffi A. Hermonn'un evi saldiriya ugradi. Raffi A. Hermonn, bir sure once kimler tarafindan dagitildigi bilinen ancak imza tasimayan illegal bildirilerle hedef gosterilmisti.

Gectigimiz hafta, CHP'li Baskan adayi Mustafa Farsakoglu ekibinin, Adalar Belediye yonetimine secilmesinden korkan bir grup, imzasiz brosur yayimlayarak, Turkiye Cumhuriyeti Hukumetleri, Disisleri'nin calismalarini yakindan takip ve takdir ettikleri, uluslararasi capta bir barissever ve diyalog yanlisi Raffi A. Hermonn hakkinda, tamamen ters ifadeler kullanarak iftiralarda bulunmus ve hedef gostermisti...

Bu hedef gosterme girisiminden sonra meydana gelen bu saldiri kaygi vericidir. Saldiriyi gerceklestirenler, varsa azmettirenler ortaya cikarilmadigi ve yargi karsisina cikarilmadigi surece bu kaygimiz devam edecektir.

Kinaliada'daki evi kimligi belir(li)siz kisilerce saldiriya ugrayan Gazeteci- yazar- insan haklari savunucusu Hermonn: "[...] Pankartlarimiz ve afislerimizde kullandigimiz tum vatandaslari kucaklayici uslubun, kimleri zivanadan cikardigini, bu kisilerin yenilgiyi hissedince nasil saldirganlastiklari boylece ortaya cikmistir. Bazilarinin seref ve ahlak kavramlariyla ne kadar mesafeli olduklari, duzeyleri boylece gorulmustur. Adalar'in hangi ve nasil bir zihniyetle yonetildigi gun isigina cikmistir. Ok yaydan cikmistir, gun maskelerin dusurulmesi gunudur!" demistir.

Belediye Meclis adayi ve gazeteci- sanatci ile CHP Adalar Yonetimi, butun cam ve cerceveleri kirilan (Proti) Kinaliada'daki eve saldiri duzenleyenler hakkinda Cumhuriyet Savciligi'na, Emniyet'e ve gerekli diger birimlere her tur suc duyurusunda ve sikayette bulunmuslardir.

Suclulugundan suphe duyulan kisi, cevreler tarafimizca hukuki izlemeye alinmis, olasi baska bir saldiriya karsi da Raffi A. Hermonn'un kendisi sIkI takibe ve korumaya alinmistir...

'Raffi A. Hermonn'un adaylik surecindeki,
Basin ve Halkla Iliskiler Burosu'
Iletisim: Saban Dayanan (0532 274 83 77)




* * *
Belediye Meclis Uyesi Adayimiz Raffi Hermonn Araks'in Kinaliada'daki Evine Saldiriyi Nefretle Kiniyoruz!


Degerli Adalilar,
CHP Belediye Meclisi 3. sira adayimiz Raffi Hermonn Araks'in Kinaliada'daki evi saldiriya ugradi. Secime iki gun kala gerceklestirilen bu hain saldiriyi nefretle kiniyoruz.

Adalarimiz'da secimin ahlaki ve hukuki kurallar icinde gecmesi icin basindan bu yana buyuk caba harcadik. Mumkun oldugu kadar rakiplerimizi hedef almaktan kacindik, daha cok Adalar ve Adalilar'in gelecegi icin gerceklestirmek istedigimiz projelerimiz uzerinden bir kampanya yuruttuk.

Ancak rakiplerimiz ortaya koyabilecekleri herhangi bir projeleri olmadigi icin saldirgan ve provokatif bir dille kaleme aldiklari imzasiz iftira bildirileriyle kiskirticiliga soyundular. Bu kiskirticiligin son halkasini fiili saldirilar olusturuyor. Once Kinaliada'da Bagimsiz Il Genel Meclisi Adayi Avedis Hilkat'in afisleri yirtildi, sonra da secime 2 gun kala, Belediye Meclisi'ne 3. siradan adayimiz Raffi Hermonn Araks'in evi saldiriya ugradi.

Bu tur alcakca saldirilarin karsisinda oldugumuzu belirtiyor, Kinaliada'daki bu tehlikeli girisimleri ve irkci saldirilari siddetle kiniyoruz.
Adalar'da yarisan tum siyasi partileri, alcak ve korkakca saldirilara ve provakatif girisimlere karsi tepki gostermeye davet ediyoruz.


Dr. Mustafa Farsakoglu Avni Kurtuldu
CHP Adalar Belediye Baskan Adayi CHP Adalar Ilce Baskani




* * *
CHP Adalar Ilcesi Basin Burosundan Aciklama

Kinaliada'da CHP Belediye Meclis Adayi Raffi Hermonn Araks'in evine yapilan alcakca saldiri kinandi.

CHP Belediye Meclisi 3. sira adayi Raffi Hermonn Araks'in Kinaliada'daki evi saldiriya ugradi.

Secime 2 gun kala gerceklesen saldiri, Kinaliada'da buyuk nefret uyandirdi.

Hermon'un annesi bayan Rita, sehirden Kinaliada'daki evlerine geldiginde camlarin kirildigini gordu ve karakola basvurdu. Yapilan tespit ardindan savciliga suc duyurusunda bulunuldu.

Ozellikle kis aylarindaki sakinligi ve huzuruyla bilinen Kinaliada'da boyle bir olayin gerceklesmesi, secimleri provoke etmeye yonelik bir girisim olarak nitelendi.

Adalar'daki siyasi ortami gerginlestiren ilk adim, imzasiz bildirilerle atildi. CHP Belediye Baskan Adayi Mustafa Farsakoglu'nun onunu kesmek icin rakipleri tarafindan dagitildigina inanilan bildiriler ve gazetelerde, Raffi Hermonn Araks, Ermeni diasporasinin diliyle konusmak ve kiskirticilikla suclanmis ve hedef gosterilmisti.

Olay, Kinaliada'da yasayan Ermeni vatandaslarimiz arasinda buyuk tedirginlik yaratti. Daha once de Il Genel Meclisi bagimsiz adayi Avedis Hilkat'in afisleri yirtilmisti. Iki yildir, ozellikle yaz aylarinda Kinaliada sahilindeki evlerin tacize ugradigi, basta Ermeniler olmak uzere Kinaliada sakinlerinin irkci-ayrimci soylemlerle rahatsiz edildigi bilinmekteydi.

Bu son saldirilarla, tacizin siyasi bir boyut kazandigi bildiriliyor.

CHP Baskan Adayi Mustafa Farsakoglu, olayi kinadi ve gerekli hukuki girisimleri sonuna kadar gotureceklerini soyledi. Farsakoglu, Adalar'da birlikte yasama kulturu ve huzurun bozulmasina hicbir sekilde izin vermeyeceklerini, provokasyona dusmeyeceklerini, hangi partiden olursa olsun tum yarisan adaylarin bu saldiriya karsi ortak tepki gostermelerini bekledigini de dile getirdi.





..........................................................2
From: Ali Senalp
Subject: Raffi H.Araks'ın evine yapılan saldırıyı kınıyoruz.
Date: March 27, 2009 8:06:50 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


Raffi H. Araks'in evine yapilan saldiriyi kiniyoruz!

Raffi H. Araks'in evine yapilan alcakca saldiriyi nefretle kiniyoruz.

Adalar'daki hosgoru ve birlikte yasama kulturune yonelik olarak cesitli olaylarla surdurulen irkci ve gerici tacizler, bu saldiriyla kisilere yonelerek doruk noktasina cikmistir.

Hrant'in katilleriyle ayni kafa yapisina sahip olan bu karanlik odaklara karsi tum Adalilar, tum siyasi orgutler birlikte karsi durarak tertiplenmek istenen asagilik oyunu bozmalidirlar.

Irkci saldiriya karsi Raffi H. Araks'in yaninda oldugumuzu bildiriyor, bu anlamda yapilacak ortak girisimlerde yer alacagimizin bilinmesini istiyoruz.


Demokratik Adalar Girisimi
S. Cavdarli Tosun Secim Komisyonu



..........................................................3
http://www.bianet.org/bianet/kategori/bianet/113442/chp-adayi-hermonn-ermenice-hos-geldin-dedim-saldirdilar-diyor?from=rss

Bianet, 27.3.2009
Tolga Korkut

CHP Adayi Hermonn `Ermenice Hos Geldin Dedim, Saldirdilar` Diyor

CHP`nin Adalar`daki Meclis adayi Hermonn`un evine saldirildi, camlari kirildi. Hermonn `Once imzasiz brosurle hedef gosterildim. Sonra evimize saldirildi. Oylarin bize dogru meylettigini gorenlerin nasil saldirganlastigi ortaya cikti` diye konustu.

CHP`nin Adalar ilcesindeki belediye meclis uyesi adaylarindan Raffi Hermonn`un Kinailada`daki evine saldirildi, camlari kirildi.

bianet`in gorustugu Hermonn, annesinin sezonu acmak icin gittigi evde camlari kirilmis buldugunu anlatti. Hermonn, suc duyurusunda bulundu.

CHP`nin yaptigi aciklamaya gore, Kinaliada`da Bagimsiz Il Genel Meclisi adayi Avedis Hilkat`in afisleri yirtildi, daha sonra Hermonn`u hedef gosteren, `Ermeni diasporasinin diliyle konusuyor` diyen imzasiz, kiskirtici dille yazilmis bildiriler dagitildi. Son olarak da Hermonn`un evine saldirildi.


`Ermenice hos geldiniz dedim diye oluyor...`

Hermonn, imzasiz bildirilerin ve evine saldirilarin, CHP Istanbul Buyuksehir Belediye Baskan adayi Kemal Kilicdaroglu`na Ermenice hos geldiniz demesinden sonra gerceklestigini soyluyor.

`Afise, Latin alfabesiyle, Ermenice `Hos geldiniz sevgili kardesim` diye yazdim. Sonra bana `kiskirtici` diyen bu bildiriler ortaya cikti. Turkiye`de artik `su harfi kullandin, bu harfi kullandin` sacmaligi ortadan kalkti diye dusundugum, CHP Baskani Baykal`in da secim mitinginde Kurtce sozcukler kullandigini gordugum icin bunu rahatlikla yaptim.`

Saldirilarin asil nedeninin, Adalar`da oylarin kendilerine yonelmesi oldugunu dusunen Hermonn soyle diyor:

`Pankartlarimiz ve afislerimizde kullandigimiz, tum vatandaslari kucaklayan, kardesce uslubun aslinda kimleri zivanadan cikardigini, bu kisilerin yenilgiyi hissedince nasil saldirganlastigi ortaya cikti. Bazilarinin seref ve ahlak kavramlariyla ne kadar mesafeli olduklari, duzeyleri boylece gorulmustur. Adalar'in hangi ve nasil bir zihniyetle yonetildigi gun isigina cikmistir. Ama artik ok yaydan cikmistir gun maskelerin dusurulmesi gunudur.`

Bu arada, CHP`nin Adalar belediye baskan adayi Mustafa Farsakoglu da `Adalar`da birlikte yasama kulturu ve huzurun bozulmasina hicbir sekilde izin vermeyeceklerini, provokasyona dusmeyeceklerini, hangi partiden olursa olsun tum yarisan adaylarin bu saldiriya karsi ortak tepki gostermelerini bekledigini`acikladi. (TK)



..........................................................4
From: Hasan Cevad Ozdil
Subject: soylemezsem olmaz
Date: March 27, 2009 7:41:23 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com


soylemezsem olmaz...gibi gelirdi bir zamanlar, bir seyler kacacakmis gibi.
iki elim sudkostikte olsa da, en son saniyeye kadar propaganda yapmalar filan.
1 oy bir oydur, gibi dusunmeler.
sonra koprulerin altindan cok sular akti.
hatta kopruleri yikti seller.
...
ama yine icimdeki bu, son gune kaldim gibi bir his de ne ola ki?
...
iyisi mi ben sizden oy isteyeyim.
bir oy verir(mi)siniz kardesler, ablalar, amcalar.
...
aman ha, sakin yanlis anlasilmasin, kendim icin istemiyorum.
...
isteyenin bir yuzu diyerek.
...
kadinlara ama erkeklerin pesi sira seyirtmeyen ve erkeklesmemis kadinlara oy istiyorum.
sonra marjinal olarak adlandirilanlara oy istiyorum.
sonra irkcilik milliyetcilik yapmadan kimliklere sahip cikanlara oy istiyorum.
...
yani bana gore aslolanlara oy istiyorum.
...
bunun adalar'daki ve istanbul'daki karsiligi nedir derseniz cevabim sudur:
adalar belediye meclisi uyeligi icin bagimsiz aday sevim cavdarli tosun.
(merak buyurmayin kimsenin oyu bolunmez.)
ve irkci milliyetci olmayan diger kadin ve ermeni, rum, yahudi kadin/erkek adaylar.
istanbul belediye baskanligi icinse ortak aday istiyoruz kampanyasinin (www.ortakaday.net) destekledigi akin birdal.
...
iste soyledim.
o-oh, artik gelsin oylar.
...
saglik ve mutlulukla.
...
h. cevad ozdil



..........................................................5
http://www.stargazete.com/guncel/olum-kablonun-ucunda-177951.htm

Star, 26.3.2009

Olum kablonun ucunda

Faciaya kil payi

Baz istasyonu kurmak uzere Kinaliada`ya giden bir GSM sirketinin teknik ekibini tasiyan tekne su alarak batti. Teknede bulunan 10 kisi, baz istasyonu kurulmasi icin kullanilacak kablolar ve kutulara tutunarak bogulmaktan kurtuldu. Bolgeden gecen bir tekneden de atilan su damacanalari sayesinde kazazedelerden ucu hayata tutanabildi.


Baz istasyonu kurmak uzere Kinaliada`ya giden bir GSM sirketinin teknik ekibini tasiyan tekne su alarak batti. Teknede bulunan 10 kisi, baz istasyonu kurulmasi icin kullanilacak kablolar ve kutulara tutunarak bogulmaktan kurtuldu. Bolgeden gecen bir tekneden de atilan su damacanalari sayesinde kazazedelerden ucu hayata tutanabildi.

Edinilen bilgilere gore olay saat 10:30 siralarinda meydana geldi. Bir GSM sirketi calisanlari Kinaliada`ya baz istasyonu kurmak uzere yaklasik 500 kilogram yukle Firtina isimli tekneyle acildi. Maltepe Balikci Barinagi`ndan yola cikan tekne Kinaliada yakinlarinda su almaya basladi. Motor kismindan hizla su alan teknenin battigini farkeden yolcular kablo ve anten kutularini denize atmaya basladi. Bu sirada cep telefonu ile polisi arayarak yardim cagrisinda bulundular. Gemi sulara gomulurken yolcular denize attiklari kablolar ve kutulara tutunarak hayatta kaldi. 1 saate yakin suda kalan kazazedelerin yardimina Deniz Polisi, Sahil Guvenlik ekibi ve bolgeden gecen bir tekne yetisti. Adalarla Istanbul arasinda su nakliyati yapan tekneden atilan bos damacanalar sayesinde 3 kisi kurtarildi. Bu kisiler tekneye alinarak sicak bir odaya alindi ve donmamalari saglandi. Diger 7 kazazede ise Deniz Polisi ve Sahil Guvenlik teknelerine alindi. Hemen uzerleri kurutulan kazazedelere isinmalari icin battaniye verildi.

Olumden donen 10 kazazede kiyiya cikarildi. Ardindan hazir bekleyen ambulanslarla Kartal Dr.Lutfi Kirdar Egitim ve arastirma Hastanesi ile Yavuz Selim Arastirma Hastanesi`ne kaldirildi. Buyuk tehlike atlatan kazazedelerin durumlarinin iyi oldugu ogrenildi.



..........................................................6
From: Mevlut Kurban
Subject: Emine Çiğdem Tugay
Date: March 27, 2009 2:54:38 PM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com



* * *
From: emine.cigdem.tugay@gmail.com
Subject: adalar'da trafik canavarinin usulsuz seyrine seyirci kalmayacagiz!
Date: March 18, 2009 2:11:57 PM EET
To: adalar@istanbul.gov.tr, belediyebaskani@adalar.bel.tr, belediye@adalar.bel.tr
Cc: yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr, tancanarpak@istanbul.gov.tr, adalarkoruma@gmail.com


Adalar'da
trafik canavarinin
usulsuz seyrine
seyirci kalmayacagiz!


Mevlut Kurban / Adalar Kaymakami
ADALAR KAYMAKAMLIGI
Cankaya Caddesi No:44
Buyukada 34970 Istanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17
adalar@istanbul.gov.tr

Coskun Ozden / Adalar Belediye Baskani
ADALAR BELEDIYE BASKANLIGI
Altinordu Caddesi No:21
Buyukada 34970 Istanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85
belediye@adalar.bel.tr
belediye@adalar.bel.tr

Yilmaz Arslan / Icisleri Bakanligi Genel Sekreteri
TC. ICISLERI BAKANLIGI GENEL SEKRETERLIGI
Bakanliklar 06100 Ankara
Tel: 0312 417 32 85
Faks: 0312 418 12 60
yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr

Halil Tancan Arpak / Istanbul Vali Yardimcisi
ISTANBUL VALILIGI
Ankara Caddesi, Cagaloglu
Fatih 34410 Istanbul
Tel: 0212 455 59 00
Faks: 0212 512 20 86
tancanarpak@istanbul.gov.tr

Arif Caglar / IAKTVKD Baskani
ISTANBUL ADALARI
KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEGI (IAKTVKD)
Guzeller Sokak No: 30
Buyukada 34970 Istanbul
adalarkoruma@gmail.com


18 Mart 2009

ADALAR KAYMAKAMLIGI,
ADALAR BELEDIYE BASKANLIGI,
ilgisine;

TC ICISLERI BAKANLIGI GENEL SEKRETERLIGI,
ISTANBUL VALILIGI,
ISTANBUL ADALARI KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEGİ,
bilgisine;

Istanbul III Numarali Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu'nun 16.06.1999 tarihli 550 sayili karari uyarinca "[...] Adalar'daki butun yollarin prensipte de yaya yolu olmasi ongoruldugunden, motorlu araclarin kullanilamayacagi, ancak Belediye ve Kaymakamligin saglik, itfaiye, temizlik, orman hizmeti, emniyet hizmetleri icin kullanilmak uzere kisitli miktarda arac kullanilabilecegi [...]" belirtilmis olmasina ve "[...] kamuya ait araclarin zorunlu olmadikca trafige cikmamasi, trafige ciktiklarinda yerlesim alanlarinda 30 km/saat, yerlesim bolgeleri disinda ise 50 km/saat hizla seyir etmeleri, yasak olan cadde ve sokaklara zorunlu olmadikca giris yapilmamasi, yolcu ve esya tasinmamasi [...]" kaidesine ragmen;

17/03/2008 Sali gunu saat 14:26'da Buyukada Cankaya Cadesi'nden Cankaya Meydani'na dogru gitmekte olan Adalar Belediyesi Fen Isleri Mudurlugu'nun 34 ZV 5377 plakali siyah renkli pikabi, sofor haricinde 3 kisi tasimaktaydi. Ayni arac birazdan diger yolcularini menzile birakmis olacak ki donus yaparak aldigi diger yolcularini da Adalar Kaymakamligi'na biraktiktan sonra 14:41'de Dogan Bey Sokagi'nin altindan donus yaparak yine Cankaya Meydani'na dogru yol alirken fotografini cekmekte olan bizlerin yanindan gectigi sirada yavaslayip aracin soforu tehditkar bir bicimde bizlere kotu kotu bakmak suretiyle meydan okumaktan da geri kalmamistir! Yoksa Adalar Belediyesi, Buyukada Iskelesi ve Adalar Kaymakamligi arasinda dolmus seferleri mi baslatilmistir?

Motorlu araclarin kullanilamayacagi hukmu bulunan Adalar'da mehtapli gecelerde Aya Yorgi'ye ucreti mukabilinde yolcu tasimak da dahil olmak uzere her turlu usulsuzlugu yapan Adalar Belediyesi'nin sozkonusu bu aracinin soforu, usulsuzlugune seyirci kalmayan Adalilara traji-komik tehditkari bakislariyla meydan dahi okumaktayken; bugune kadar bu minvalde sayisiz usulsuzlugu fotografla belgeleyip dilekceyle yaptigimiz basvurulara ragmen geregini geregi gibi yapmayan ilgili kisi/kurumlar ise tum bu usulsuzluklere goz yummak suretiyle adeta suca tesvikle ortak olmaktadirlar.

Motorlu araclarin kullanilmasinin yasak oldugu Adalar'da kamu araclarinin mesai saatleri icinde/disinda, luzumlu/luzumsuz bu ve benzeri turlu usulsuz ozel servis icin kullanilmasina nasil goz yumulabilir? Bu minvalde her turlu basvuru ve uyariya aldirmaksizin tum bu usulsuzluklerin gormezden gelinmesi suretiyle gereginin geregi gibi yerine getirilmedigi bu kosullarda "Adalar'da motorlu araclarin kullanilamayacagi" yasaginin ne hukmu kalir? Ilgili yasaga ragmen sokaklarinda surekli arabalarin turladigi ustelik de esi benzeri gorulmemis bir aymazlikla kamu araclarinin ozel servis amaciyla kullanildigi Adalarimiz'daki tum bu usulsuzluklere goz yuman ve dahasi mehtap sefasina kamu araclariyla bizzat kendileri de cikan, yakalarinda Ataturk rozeti tasiyan sozde Ataturkcu idareciler icin vaktiyle Ataturk'un Buyukada'yi ziyaretinde gecen asagidaki anektod hic mi bir sey ifade etmemekte hic mi utanc vermemektedir? Bilmem daha ne diyebiliriz ki: Yaziklar olsun!

dun:
Ahmet Niyazi Banoglu, Ataturk'un Istanbul'daki Hayati (1933-1937), Istanbul (1974)252'de, Ataturk'un sofracilarindan Cemal Granda'nin bir anisini aktarir:
"Bir yaz aksami Buyukada'ya gitmistik. 1936 yiliydi. Iskele'de Ataturk'u buyuk bir kalabalik karsiladi. Icten gelen sevgi gosterileri yapti. Splendid Oteli'ne gidilecekti. Vapur iskelesine bir otomobil yanastirmislar. Ata'nin binmesi icin... Oysa, Adalar'da tekerlekli, motorlu araclarla gezilmesi yasak... Ataturk, otomobili gorunce soyle sordu:
- Ada'da otomobille dolasmak yasak degil mi?
Sorusunun karsiligini daha beklemeden:
- Kaldirin bu otomobili.
dedi. Sonra, iki dizi halinde siralanip kendisine yol acan kalabaligin arasindan yuruyerek otele geldi. Herkes yolda Ataturk'e cicek atiyor, kalabaligi yaranlar egilip elini opuyorlardi."

bugun:
Adalar Kaymakami Mevlut Kurban ve Adalar Belediyesi Baskani Coskun Ozden'in de aralarinda bulundugu zevat-i mutade, Adalar Belediyesi Fen Isleri Mudurlugu'nun 34 BU 1450 plakali minibusuyle 1.6.2006 gunu mesai saatleri disinda Adalar Belediyesi Baskani'nin dogum gununu kutlamaya Aya Yorgi'ye mehtaba cikmisti!

Istanbul Adalari'ni benzeri sayfiye yerlerinden ayiran emsalsiz ozelligi motorlu arac trafiginin dolayisiyla gurultusu ve kirliliginin olmayisiyDI! Ancak bilinmelidir ki "araba sevdasi"ndan muzdarip olanlarin gidecekleri pek cok yer varken, motorlu tasitsiz bir yasantiyi tercih eden bizlerin gidebilecegi baska herhangi bir yer yoktur! Haliyle Istanbul Adalari sakinlerinin de Yunanistan'daki Hydra Adasi, Almanya'daki Baltrum Adasi, Hollanda'daki Schiermonnikoog Adasi, Fransa'nin guneyinde Toulon yakinindaki Ile de Porquerolles, Kanada'daki Torino Adalari, ABD'deki Mackinag Adasi, Brezilya'daki Paqetá Adasi, Cin'deki Gulangyu Adasi ve benzeri cagdas dunyanin motorlu tasitsiz yasami tercih eden tum adalarinin http://www.carfree.com/carfree_places_old.html mukimleri gibi motorlu tasita izin vermeye hic mi hic niyetleri yoktur! Cagdas dunyanin motorlu tasitsiz yasami tercih ederek "cittaslow" bayragi altinda birlesen kentleri http://www.cittaslow.net/sezioni/Rete%20Internazionale yavaslarken Adalar'da gaza basmanin alemi yoktur!

"Adalar'da motorlu tasitlarin kullanilamayacagi" yasagina ragmen kamu araclarinin esi benzeri gorulmemis bir aymazlikla mesai saatleri icinde/disinda, luzumlu/luzumsuz bu ve benzeri turlu ozel servis icin kullanilmasina degin varan tum bu usulsuzluklere karsi gereginin geregi gibi yapilmasini ve tarafima bilgi verilmesini arz ederim.

Kaygilarimla,

Ad-Soyad : Emine Cigdem Tugay
Adres : Turkoglu Sokak No:28 Buyukada 34970 Istanbul
e-mail : emine.cigdem.tugay@gmail.com

.......................................................
Tarih : 17/06/2008
Saat : 14:26, 14:41...
Yer : Buyukada Cankaya Caddesi
Arac : Ekte fotografi gorulen Adalar Belediyesi Fen Isleri Mudurlugu'nun 34 ZV 5377 plakali siyah renkli pikabi
Gorev : ?

17/03/2009 14:26


17/03/2009 14:41


..........................................................7
From: Hamdi Cakir
Subject: TASLAMA
Date: March 26, 2009 9:14:08 AM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

VEFA

Diyordum secmene, insanin hasi!
Sana inanmistik yurekten nasil
Hata ettim, gec anladim velhasil
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Iki donem nasil inandik sana
Simdi kizacaksin sen yine bana
Sana inanip da kizmistim Can'a
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Ben sana guvenip vermistim deger
Vefasiz birisin bilmedim meger
Arkandan konusan doludur her yer
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Senin icin dostlara cekmistim resti
Bu yuzden dostlarim selami kesti
Sanma ki duzelir, kirildi testi.
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Insan sorumludur verdigi sozden
Tutmasa sozunu dusuyor gozden
Soz namustur boyle bilinir, Ozden
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Ne kadar anlatsam bitmez bu fasil
Cakir kurekleri bosa cek, asil
Isimiz Allah'a kaldi velhasil
Bu kadar vefasiz olamaz insan.

Nizamli Asik
Hamdi CAKIR
26.Mart.2009



..........................................................8
From: Mehmet Gozgucu
Subject: Fw: ADALAR POSTASI-2252: heybeliada'daki mekteb-i bahriye-i sahane'de icra edilen merasim...
Date: March 26, 2009 11:08:20 PM EET
To: Undisclosed-Recipient:;
 

SEVGILI ADALAR POSTASI DOSTLARI.......................!

BU ILETIDE GECEN "KASIKADASI" EPEY ONCE RAHMI KOC TARAFINDAN SATIN ALINMAMIS MIYDI DIYE SORARKEN, TABII O DA ORAYI TURISTIK (!!) OLARAK ISLETIR, DAHA NE DIYELIM KI?

MEHMET GOZGUCU

* * *
+ Rahmi Koc, Tuzla'da Deniz Harp Okulu'nun karsisindaki adayi 1970'lerin sonunda satin almisti. Kasikadasi ise bildigimiz kadariyla halen Omer Dinckok'un mulkiyetindedir. Omer Dinckok, Bodrum Gundogan Koyu'nun hemen karsisindaki Apostrol Adasi'nin da sahibidir. Eski adi 'Farilya' olan 800 donumluk ada once Tarim Bakanligi tarafindan zeytin alani olarak parsellenmis. 1986'da devreye giren Omer Dinckok, 1989'da kadar adayi koylulerden parsel parsel satin almaya baslamisti. 1990'dan sonra adada turizm tesisi kurmak icin basvuran Dinckok'un talebi bolge zeytin alani olarak ilan edildigi icin kabul edilmemistir.



..........................................................9
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=830177

Zaman, 26.3.2009

Istanbul`un incisi Adalar secimde rahat

Istanbul`un kendisiyle kara baglantisi bulunmayan tek ilcesi Adalar, sehrin en guzel sayfiye yerlerinden biri. Zengin dogal guzelligiyle Marmara`nin incisi ve Istanbul`un dogal akcigerleri olarak anilan Adalar ilcesi Buyukada, Heybeliada, Burgazada, Kinaliada, Sedefadasi, Sivriada, Yassiada, Kasik Adasi ve Tavsanadasi olmak uzere 9 adadan olusuyor.

1950`den gunumuze kadar, Adalar`da surekli oturan nufus azalirken yorenin etnik ve sosyal yapisi da degisti. Hiristiyan, ozellikle de Rum, Gurcu ve Ermeni nufusta cok buyuk azalma olurken Istanbul ici ve disindan cok sayida goc aldi ilce. Adalar, cografi dagilimlari bakimindan merkezi ve cevresel olmak uzere iki grupta toplaniyor. Buyukada, Heybeliada, Burgazada ve Kasikadasi merkezi grubu olustururken, Kinaliada, Sedefadasi, Tavsanadasi, Yassiada ve Sivriada`dan olusan ikinci grup cevre adalar olarak adlandiriliyor. 16 kilometrekare yuzolcume sahip Adalar`in yaklasik 542 hektari binalarla kapli. Diger kisimlari genelde ormanlik, makilik ve kayalik olan bolgenin yerlesik nufusu 10 binlerde olsa da yazlari bu nufus 100 binleri asiyor.

Yerel secimlerde AK Parti Coskun Ozden`le devam karari alirken, CHP ilcenin eski kaymakami Mustafa Farsakoglu, MHP yazar Hasan Murat Basbay, ANAP besteci Gokhan Sen ve DSP Doktor Karabet Yayla ile vatandastan oy isteyecek.

Adalar baskandan memnun

AK Parti 29 Mart yerel secimlerinde 2 donemdir ANAP`tan Adalar belediye baskani secilen ve 2004`te AK Parti`ye gecen Baskan Coskun Ozden`i aday gosterdi. 1956 Trabzon dogumlu Ozden, uzun yillar Sisli, Galatasaray ve Gedikpasa kuluplerinde futbol oynadi. Gedikpasa Spor Kulubu`nden Fenerbahce Spor Kulubu`ne transfer olan Ozden 1977-1978 futbol sezonunda Fenerbahce Spor Kulubu`nde sampiyonluk yasadi ve ayni donem Milli Takim`a cagrildi. Daha sonra Vefa Spor Uskudar Anadolu ve Taksim Spor kuluplerinde oynayarak profesyonel futbol hayatini tamamladi. Futbol hayatindan sonra is hayatina atilan Ozden 1986`dan itibaren aktif siyasete girdi. 18 Nisan 1999 yilinda yapilan secimlerde Adalar Belediye Baskanligi'na secilen Ozden, iki donem belediye baskanligi yapti. Deniz otobusu iskelesinin onunden baslayip kumsala kadar giden bolge icin onemli bir proje hazirladiklarini belirten Ozden, `Yuruyus parklari, sahil duzenleme, tur yollari, oyun gruplarina uygun her turlu spor yapma imkanlari bu sahil seridinin icinde bulunacak. Buradaki mezbelelik ortadan kalkacak.` diyor. Adalar`da turizm yatirimlarina agirlik verip faytonculugun gelistirilmesine calistiklarini soyleyen Ozden, Adalar`in turizm potansiyelini gelistirmek amaciyla yatirimlara devam edecekleri sozunu veriyor. Ozden, "Adalar`i turizme hazirlama noktasinda parklarimizi, yollarimizi, manastirlarimizi, kiliselerimizi, camilerimizi yeniliyoruz. Onumuzdeki yillarda Adalar`in cok onemli bir turizm merkezi haline gelecegine inaniyorum." dedi. Adalar`da altyapinin yuzde 80 oraninda tamamlandigini belirten Ozden, `Artik spor, kultur, saglik konularinda calismalara hiz verecegiz. Deniz taksi seferleri, 250-300 teknelik marina, Heybeliada Halk Kutuphanesi, Lunapark`tan Aya Yorgi`ye teleferik kurulmasi gibi onemli projelerimiz var.` diyor.

Eski kaymakam baskanliga aday

CHP, Adalar belediye baskanligi icin 1996-2001 tarihleri arasinda ilcede kaymakamlik yapan Mustafa Farsakoglu`nu aday gosterdi. 1955 Osmaniye dogumlu Farsakoglu, 1977 Istanbul Universitesi Hukuk Fakultesi mezunu. 1978 yilinda basladigi Adiyaman Valiligi`ndeki kaymakam adayligi gorevinden sonra degisik ilce ve illerde gorev yapti. 1996-2001 yillari arasinda Istanbul-Adalar`da gorev yaptiktan soinra Yalova vali yardimciligi gorevinden 2006`da emekli oldu. Universitelerle isbirligi yaparak Guzel Sanatlar, Restorasyon, Su Urunleri gibi ilgili bolumlerin Adalar`a tasinmasi icin calisacaklarini belirten Farsakoglu projelerini su sekilde siraliyor: Cesitli meslek kurslari duzenlenmesi, engellilerin Adalarimiz'da rahat yasayabilmesi icin gerekli fiziki altyapi saglanmasi, Adalar arasinda ring seferleri duzenlenmesi. Adalarimizi muze-kent haline getirecegiz. Belediye bunyesinde `Uluslararasi Iliskiler ve Tanitim Birimi` kuracagiz.`