16 Mart 2009 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2248: yasak yasak mı?

ADALAR POSTASI
16 Mart 2009


http://urun.gittigidiyor.com/drhm-BUYUKADA-SB-PG_W0QQidZZ16133328

* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:
8 Ekim 1892 Cumartesi gunlu muderrisinden Hadimizade Mustafa Necati ve Buyukada Liman Reisi Ismail Efendilere Tahlisiye Madalyasi itasi hakkinda...


* * *
ADALAR'da BU GUN:


Buyukada, 15/03/2009 03:40

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
16 Mart 2009 Pazartesi gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
cok bulutlu
2/9ºC
% 61-88 nem
B 18km/sa

* * *

Cicely Mary Barker, The Lords and Ladies Fairy.

* * *
1- Engin Damci: "Gecen mahalli secimlerde, anlatilanlara gore dolastigi butun parti ve partililer ile masum halkin bir kismini ifsad ederek A.Ka.Pe'nin Adalar'da kazanmamasi icin kendi sahsina ve o gunku partisine rey istemis olanlar, o gunlerde verdikleri sozlere sadik kalirlardi!.. Bugun ise acaba secmenin hafiza zafiyeti uzerine aralarinda bir bahse girdiler de kendilerinin zeka duzeylerini, secmenin zekavetiyle mukayese ederek secimi idrak testine mi tabi tutuyorlar?... Ne dersiniz?"

2- yasak yasak mi?

ADALAR POSTASI'nin 2248. sayisinda...

)O(

..........................................................1
From: Engin Damci
Date: March 15, 2009 2:50:44 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

Sayin Bay Cengiz Karatas,

ADALAR POSTASI'nin 2246. sayisinda nesrolunan aciklamanizda, saglikli ekmek cesitlerinden Adalar halkinin da istifade edebilmesi icin yaptiginiz calismadan bizleri de haberdar etmenize memnun oldum.

Bu calismaniz hususunda vermis oldugunuz bilgiden bir kerre daha sunu ogrendik ki Adalar Belediye Baskanligi Iktisat Isleri Mudurlugu'nun 30.07.2004 tarih ve 434 sayili yazilarinda konunun arastirildigi ve bilgi verilecegi bildirilmis.

Bu yazidan sonra, malum belediyenin Iktisat Isleri Mudurlugu'nun ikinci ve nihai bir yazisindan bahsetmediginize gore; sene 2004, sene 2009... Aradan gecmis bes sene...

Adalar Iktisat Mudurlugu'nun en basi yani bizlere karsi sorumlu olani demek ki hala arastiriyor. Arastirsin bakalim!..

Eger bu arastirmaci ve sahil isgalciligiyle salastan mekan sahibi yaratma konusunda pek becerikli olan kiyakcilar, Adalar'in halki icin iyi seyler dusunmus olsalardi:
Ne ada sahillerinin isgal ve tahribine izin verirlerdi ne de birtakim anonim sirketlerin reklam panolari icin onlari Anitlar Kurulu'nda resmen ve "IVEDILIKLE" temsile yeltenerek goruntu kirliligine alet olmazlardi!

Eger Adalari ve halkini yeteri kadar dusunebilselerdi, onlari gercek Istanbul'dan, Tarihi Yarimada'dan yani Sirkeci ve Eminonu iskelelerinden mahrum edip, sehir haricinde sayilacak Kabatas iskelesine mahkum etmezlerdi!

Marmara hatti olarak farkli boyuttaki gemilerin olmasi gereken, buna mukabil farkli fiyat uygulanan, Marmara'nin dalga boyuna ve hava muhalefetine gore secilen gemilerimizi, iktidara geldiklerinden itibaren geri cekip liman gemilerini seyr-i sefere koyarak en kucuk hava muhalefetinde Adalar'da yasayanlari perisan etmege devamda inat etmezlerdi!

Adalar'a devamli motorlu arac sokarak arabacilarina kazik atmazlardi!

Sirf para kazansinlar diye adamlarina yaptirdiklari ahirlarin yer secimini, pilanlamasini, detaylarini hakikaten mimar olanlara yaptirarak, mimarlarin kontrolunde insa ederlerdi. O vakit ahirda, seyisler ust uste yatmazlardi... Ahirlarin altindan su cikmazdi... Atlar yemliklerinde yemlerini yerken, kafalari gozleri yarilmazdi...

Dikkat edilirse, bunlar "ahirci" bile olamazlar... Bir ahiri dogru durust insa edemeyen, dogru durust idare edemeyenlerin Adalar'daki hali budur iste.

Gecen mahalli secimlerde, anlatilanlara gore dolastigi butun parti ve partililer ile masum halkin bir kismini ifsad ederek A.Ka.Pe'nin Adalar'da kazanmamasi icin kendi sahsina ve o gunku partisine rey istemis olanlar, o gunlerde verdikleri sozlere sadik kalirlardi!..

Bugun ise acaba secmenin hafiza zafiyeti uzerine aralarinda bir bahse girdiler de kendilerinin zeka duzeylerini, secmenin zekavetiyle mukayese ederek secimi idrak testine mi tabi tutuyorlar?.. Ne dersiniz?

Umarimki Adalar secmeni zekavetmendane davranarak, avamfiriblerin avampesendane vaadlerine kanmadan gereken davranisi gosterir.

Ekmek meselesine gelince:
Ekmekten vaz gectik, bu kerre is daha da ciddi!

Benim demek istedigim; bunlardan zaten bir sey beklemek olmayip, [sozum] yeni yetmeleredir!..

Bu milletin yave ve mavala karni tokdur! O itibarla herkesin Adalar'in SIT oldugunu bilmeleri yonundedir. Cunku Adalari resmen SIT ilan etseniz de etmeseniz de Adalar SIT'dir!

Adalar'in SIT olmasi itibariyle restorasyonundan daha cok konservasyonu esasdir. Restorasyon cok ciddi insai bir faaliyetdir amma bildiginiz insaat degildir!..

Siyasi partilerin guruplarina sizan bezirgan turizimcilere (seyahatcilere- gezgincilere- hancilara- hamamcilara) simdiden istihalarini imsakla kontrol altina almalarini tavsiye ederim vesselam!

Engin DAMCI
15.03.2009


..........................................................2
yasak
yasak mi?


Buyukada, 15/03/2009 15:58

Adalar Kaymakamligi, adalardaki mimoza agaclarindan cicekli dal kesimi ve ada disina cikarilmasini yasaklamamis miydi?
http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6083357.asp?gid=67
yine kirildi ah mimoza dallari... yine kirildi ah mimoza dallari...
zaten hep kirikti mimoza dallari... zaten hep kirikti mimoza dallari...
)O(


...

ADALAR POSTASI-1442 (9.3.2007): duyduk duymadik demeyin... adalar'da mimoza yasagi!

Milena Mungiuru, Almanya'dan "Adalar'da mimoza yasagi" konuldugu haberini bildiriyor ayrica yasagin uygulamasini da merak ediyor!

Hakikaten bir basina su cumlenin hal vaziyet beyani dahi pek manidar!

Evvela ADALAR KAYMAKAMLIGI'na, "Buyuk Mimoza Katliami"ni durduracagini umdugumuz sozkonusu yasak icin sevincle tesekkurler... Ve dahi uygulamasinda muvaffakiyetler... Yasagin kapsami ve cezasini da duyuralim ADALAR POSTASI'ndan...

Bugune kadar mimoza agaclarinin dallarinin kirilarak Adalar'da, Istanbul'da alenen satilmasina dair herhangi bir yasak bulunmadigindan sabah ilk vapura yanasan at arabalarindan cuval cuval yuklenirdi vapura mimozalar... Gunun her saatinde iskele civarindaki saticilar yani sira vapurlarda da mimoza cuvallarina rastlamayanimiz yoktur zaar... Hafizam beni yaniltmiyorsa eger 3 sene evvel "23 Nisan Ada Istilasi"na tesaduf eden mimoza mevsiminde, Buyukada Iskelesi civarindaki tezgah ve cuvallardan yapilan mimoza ticareti utanc ve dehset verici bir sahneye neden olmustu vesselam... Bu sene evvela Nisantasi'nda mukim bir arkadasimdan aldim mimozalarin actigi haberini! Kuresel isinmayla pek erken acan Adalar'in mimozalari, Nisantasi'ndaki cicekcilerin tezgahina inmisti demet demet... ve dahi malum ya suru sepet...

Peki simdi bu "yasak" mimoza katliamini nasil durduracak? Evvela ilgili yasak ve uygulamasi cumle aleme iyice bir duyurulacak! Hic degilse iskeledeki polis memurlari mimoza yuklu at arabalarinin vapura yanasmasina mani olacak, mimoza dallarini yuklenmis zevati uyaracak ve vapura mimoza cuvallarini sokmayacak! Ada sahillerine yanasmasi olasi teknelere bilmem nasil bir gozetim uygulanacak? Haliyle hepimiz mimozalarin gonullu bekcisiyiz demektir bundan boyle...

Gecen gun Bostanci'da, tezgahindaki solmus mimoza demetlerine "bunu dahi aliyorlar" diye hayretle bakiyordu saticisi bile! Bu yil yine kirildi ah mimoza dallari, zaten hep kirikti mimoza dallari... (mimoza mevsimi gecmek uzere...) bakalim acep ne olacak yarin halleri?

2008 baharinda Adalara mimoza kirmaya degil temasaya gelinmesi dilegiyle...
)O(

...

From: Milena Mungiuru
Subject: Adalar’da mimoza yasağı
Date: March 9, 2007 12:38:47 PM EET
To: ADALAR POSTASI

Sevgili Adalilar,

Bugunku Hurriyet Cuma'da "Adalar’da mimoza yasagi" baslikli yaziyi okudum.

http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6083357.asp?gid=67

Adalar Kaymakamligi, adadaki mimoza agaclarindan cicekli dal kesimini ve ada disina cikarilmasini yasaklamis.

Motorlu araclari kontrol edilemiyen adalarda cicekli dal kesimini kim kontrol edicek cok merak ediyorum dogrusu????

Almanya'dan selamlar,

Milena

...

http://www.hurriyet.com.tr/cuma/6083357.asp?gid=67

HURRIYET-Cuma, 9.3.2007
Ersin Kalkan

Adalar’da mimoza yasagi


Istanbul’da baharin mujdecisi mimozalar acti. Dunyada 300’e yakin cesidi olan mimozalarin en guzel turlerinden biri Adalar’da yetisiyor. Ada mimozalarinin, Ege ve Akdeniz’de yetisen diger turlere oranla cicek toplari hem daha buyuk, hem de kokulu.

Adalarin yesil alanlari ve kosk bahcelerindeki mimozalarin cicek saticilari tarafindan izinsiz, olcusuz kesilmesi bu agac turunun gelecegini tehlikeye soktu. Adalar Kaymakamligi, adadaki mimoza agaclarindan cicekli dal kesimini ve ada disina cikarilmasini yasakladi.

Adalar Kaymakami Mevlut Kurban, son yillarda Adalar’daki mimoza agaclarinin azalmasinda en onemli etkenin korsan cicekciler oldugunu soyledi. "Cicek acar acmaz korsan cicekciler tarafindan hoyratca dallari kirilan agac kusuyor, bir yil sonra cicek acmiyor" diyen Kurban, Adalar’in erguvandan sonra en onemli simgesi olan mimozalari korumak icin kesimi yasaklamak zorunda kaldiklarini belirtti.

Adalar Kaymakamligi onumuzdeki gunlerde tum adalarin mimoza envanterini cikaracak. Mimoza sayisi eski duzeyine ulasana kadar yasak surecek.

...

ADALAR POSTASI: Arif Caglar'dan mektup var!
5 Mart 2006

(...)
Bir de mimozalar var
Hazir mevsimi gelmisken sunu da hatirlatmadan gecmeyelim: mevsim mimoza
mevsimi ya da bizim adalarda yasadigimiz sekliyle Buyuk Mimoza Katliami
Mevsimi. Agaclari yipratmadan iki uc kucuk dal mimoza alip gidene
soyleyecek sozumuz yok, bir doga guzelligini kucagina alip guzelligini
arttirmak isteyenler icin guzellikler onun olsun. Ama adalarin mimoza
agaclari ticaret icin uretilen malzeme degildir. Orgutlu ve
orgutsuz bir sekilde orman arazisi ve ozel mulkkiyete ait bahcelerde
mimoza dallari, hayir sadece dallari degil agaclarin tumu kiriliyor,
herkesin gozu onunde iskelelere, oradan vapur ve motorlara tasiniyor ve
satiliyor. En buyuk nakliye adadan kalkan ilk vapura mimoza dolu at
arabalari yanastirilarak yapiliyor, herkesin gozu onunde. Her yil
tekrarlanan bu Buyuk Mimoza Katliami'ni durdurmak icin Adalar
Kaymakamligi, Adalar Emniyet Amirligi ve Adalar Belediyesi gerekli onlemi
alirsa bu canhiras felaket durdurulabilir. Bakalim bu mevsim ne olacak?

Arif Caglar

...

Buyukada, 10/02/2007 17:10

Sehirden Adalara akin ederek mimozalarin dallarini hunharca kiran tahrip birlikleri,
IDO'nun deniz konserveleri araciligiyla karargahlarina donmekte...
)O(