11 Şubat 2011 Cuma

ADALAR POSTASI-2552: adalar'da sağlık konusunda bu kadar ihmal ve geri kalmışlık örneği yazıyı okuyunca...




* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

29 Eylül 1907 Pazar günlü, Büyükada'da bulunan kulübün tarassuduna memur zabit ve memurlardan bir kıta jurnalin leffen takdim edildiğine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'dan, Şubat 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

11 Şubat 2011 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
1-8ºC
% 62-83 nem
Poyraz, KD 22km/sa
Gündoğuşu 07:03... Günbatışı 17:33...

* * *
Cicely Mary Barker, The Winter Aconite Fairy.

* * *

1- Celal Karaca: "Adalar'da sağlık konusunda bu kadar ihmal ve geri kalmışlık örneği yazıyı okuyunca durumu daha iyi anladım. Adalar Kent Konseyi, genel görüş olarak ele aldığı bilgiyi Belediye Başkanlığı'na bildireceğini yazmış... Teşekkür ederim… Ama şunu hayretle görüyorum…"

2- Akif Poroy: "Değerli Talin Etyemez Hanım'ın  'Bütün Adalılar birleşip protesto etmeliyiz ve motorlara binmemeliyiz! Hatta...' önerisini tüm Adalılar'ın desteklemesi gerekir herhalde..."

3- Stathis Arvanitis: "6 Şubat 2011 Cumartesi günü Paleo Faliro semtinde Atina'daki Heybeliadalılar Derneği'nin salonunda Büyükada Metropoliti Iakovos tarafından yılbaşı pitası kesme töreni yapıldı..."

4- Zafer Akbaş: "Beyin damarlarından birinin tıkanması nedeniyle geçen hafta ameliyat masasına yatan Fedon, hastaneden taburcu olup Büyükada’daki evinde dinlenmeye çekildi..."

5- Adalar Müzesi: "Adaevi, 2011 etkinliklerini Adalar Müzesi'yle birleştiriyor..."

)O(



_______________________________________________________1

From: CELAL KARACA
Subject: UNUTMA BİR GÜN SİZİN DE BUNA İHTİYACINIZ OLABİLİR
Date: February 10, 2011 11:13:56 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

UNUTMA, 
BİR GÜN SİZİN DE BUNA İHTİYACINIZ OLABİLİR!

ADALAR POSTASI'na teşekkürler, Adalar'da SAĞLIK konusunda bu kadar ihmal ve geri kalmışlık örneği yazıyı okuyunca durumu daha iyi anladım.

ADALAR POSTASI-2551/4 (9.2.2011):

Adalar Kent Konseyi, genel görüş olarak ele aldığı bilgiyi Belediye Başkanlığı'na bildireceğini yazmış... Teşekkür ederim… Ama şunu hayretle görüyorum… Eğer bu konu Belediye'nin yaptırımı içindeyse niye yapmadığını sormak değil yapacaksın arkadaş demek gerek. Belediye bu konuyu bilmiyor mu? Biliyor yapmıyorsa tek kelimeyle yazıklar olsun! Paramız yok diye yapmıyorsa yine yazıklar olsun! Organize olamadığından yapmıyorsa yine yazıklar olsun! Bu devirde ambulansların vızır vızır geçtiği İstanbul’da bu kadar geri kalmışlık yaşıyorsak sorumlusunu bulup cezalandırmak gerek. Kim bu sorumsuz kişi veya kişiler bilen varsa yazsın…

Kim ilgili ise ona sesleniyorum. Kaymakam mı, Belediye Başkanı mı, sağlıktan sorumlu hekim mi, kim bu vatandaş veya kuruluş? Gerçekten bilmiyorum. Kimseyi yanlış yere suçlamak da istemiyorum. Buna karar veren Belediye Encümeni mi, Belediye Meclisi mi, Büyükşehir Belediyesi mi, Sağlık Bakanlığı mı,
yoksa Başbakan mı, daha da ileri gideyim Cumhurbaşkanı mı?  Eğer bunu yapamayacak kadar aciz ise o görevi bırakır gider. 

Adalar'da hastalandığın zaman Allaha emanetsin diyorsanız… Sorun bitmiştir! O zaman niye toplantı yapıyorsunuz. Niye Belediye'ye duyuruda bulunuyorsunuz ki? Tekrar ediyorum. Bu konu ilk kez mi yaşanıyor? Yani aniden çıkan bir olay gibi Konsey bu toplantıda karar almış ve bildiriyor. Hatırlatıyor demek belki daha doğru olur. Yani partiler kavgasından dolayı bu rezaletlik yapılıyor ise bunu da açık açık yazılması gerekmez mi? Hiçbir parti ve taraf tutmadan önce SAĞLIK sorununu derhal ÇÖZÜN!

Gelelim bir başka saçma konuya;
Belediye Kaldırım için şu kadar para istiyor vs. Kim dedi ona kaldırım yap diye? Sordun mu bana kaldırım yapıyorum sonunda parasını senden alacağım diye? İstemiyorum arkadaş kaldırım falan var olanla biz memnunuz. Niçin yaptırdın? KİM YAPTIRDIYSA O ÖDESİN! KİMLERİN İMZASI VARSA ONLARDAN TALEP EDİLSİN. Benden izin mi aldı yaptırmaya? 

Böyle bir para toplama işlemi yapılacaksa önce SAĞLIK sorunu için toplanırdı. Daha sonra kaldırım. Hasta sevkiyatı için bir değil iki adet deniz ambulansı alırım o paraya, 7 gün 24 saat sağlık ekibinin bulunması olmaz ise olmazlardandır. ALO dediğimizde Ambulans gerekli ekibiyle gelecek orada sevkine karar verecek gerekli insanı yanında getirecektir.

Yok şu izin versin, yok bu izin versin olmaz arkadaş. Adam ölüyor, kim sorumlu? Doktor mu? 24 saat işinin başında olacak. Ona göre eleman bulundurulacaktır. Ada yaşantısında şunu örgendim. Biraz rahatız, tamam geliyorum deriz ve yavaş hareket ederiz. Lütfen arkadaşlar, dakikaların önemli olduğu anlar olabilir. En kısa zamanda çözücü bir işlemin bulunması gerekmez mi?

Bu işin başındaki kişi bir anda hastalandı. Doktoru aradılar tuvalette! Bekle... Bekle… "Geliyorum siz hastaneye getirin," dedi… Hastamızı ambulansla hastaneye getirdiler. Acil karşıya geçmesi gerektiğini söyledi doktor. 30 dakika geçti bu arada… Şansın varsa helvanı pişirmezler! Yoksa arkadan "iyi bilirdik," deriz!…

Önemli olan işi çözmek. Nasıl çözeceğini bilip düşünecekler bu işe soyunan veya bu işi yapmakta olanlardır.

UNUTMA, BİR GÜN SİZİN DE BUNA İHTİYACINIZ OLABİLİR!

Yaz geliyor. Nüfus artıyor. Hasta oldun mu yandın. Ben de Ada'da oturmayan arkadaşlarımıza hava atıyordum. "Hasta oldun mu 10-15 dakikada en yakın hastaneye götürülüyorsun," diye… Kendi kendimi kandırmadan öte yalan söylüyormuşum meğer!...

Bu işi ya çözün ya da çözecek birilerini bulun… Lütfen cevap isteyip soru sormayın. Konu belli, uzatmadan, kimse bu işten sorumlu çözümünü getirsin ve açıklasın. Yoksa İSTİFA ETSİN!
Yeter ya… Devamlı sorun... Çözümsüz konuşmalar.... Kış ayları insanların Adalar'da işi gücü yok konuşuyorlar ve çözüm gereken zamanda yine konuşuyorlar… Susun ve görevliler işinizi yapın…
Uzun yazdım. Herkesten özür dilerim. Çok sinirlendim… Vaktinizi aldığım için bağışlayın.

Saygılarımla,

Celal Karaca


_______________________________________________________2

From: AKİF POROY
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2551: bütün adalılar birleşip protesto etmeliyiz ve motorlara binmemeliyiz! hatta...
Date: February 10, 2011 1:36:01 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

Tüm Adalılar'ın desteklemesi gerekir herhalde...


Değerli Talin Etyemez Hanım'ın önerisini
ADALAR POSTASI-2551/1 (9.2.2011):
bütün adalılar birleşip protesto etmeliyiz ve motorlara binmemeliyiz! hatta...
tüm Adalılar'ın desteklemesi gerekir herhalde...

Akif Poroy


_______________________________________________________3

From: STATHİS ARVANİTİS
Subject: ATINA YUNANISTAN HEYBELI ADALILAR DERNEGININ YILBASI PITASI KESME TORENI.
Date: February 10, 2011 12:04:48 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI üyeleri
ATİNA'DAN SİZLERİ SELAMLIYORUM...


6 SUBAT 2011 CUMARTESI GUNU, PALEO FALIRO SEMTI'NDE ATINA'DAKI HEYBELI ADALILAR DERNEGI'NIN SALONUNDA BUYUKADA METROPOLIT IAKOVOS TARAFINDAN YILBASI PITASI KESME TORENI YAPILDI. TORENDE ILK ONCE PALEO FALIRO SEMTININ BELEDIYE BASKANI DIONISIOS HACIDAKIS VE IKI MILLET MECLISI UYESI BAY HRISTO PROTOPAPAS VE KOSTAS GITONAS BULUNDU. TORENDE BU DAVETLILERDEN BASKA DERNEK BASKANI PERIKLIS PASHALIDIS'IN ATINA TIP FAKULTESI'NDEN TANIDIGI PROFESORLER KATILDI. SIZE TORENDEN FOTOGRAFLAR GONDERIYORUM.

SIZI ATINADAN SELAMLARIM,

STATIS ARVANITIS


_______________________________________________________4

Gerçek Gündem, 9.2.2011
HT MAGAZİN / Zafer Akbaş

http://www.gercekgundem.com/?p=350046

Şarkıcı Fedon taburcu oldu

Fedon, hastaneden taburcu olup Büyükada’daki evinde dinlenmeye çekildi.


Beyin damarlarından birinin tıkanması nedeniyle geçen hafta ameliyat masasına yatan Fedon, hastaneden taburcu olup Büyükada’daki evinde dinlenmeye çekildi.

Hayata dört elle sarılan Fedon’u kızı Natalie oğlu Teo ve arkadaşı Hayko yalnız bırakmazken, Fedon rakısından yine de vazgeçemedi. Sanatçı “İyiyim dostlarım, beni merak etmeyin” dedi. Basının hastanede kendisini ziyaret etmemesine içerleyen Fedon “Hastaneye ziyaretime gelmediler, yakında koluma genç bir kız takip gezeceğim o zaman da ben onlara röportaj vermeyeceğim” diyerek serzenişte bulundu.


_______________________________________________________5

From: ADALAR MÜZESİ
Subject: Adalar Müzesi - Adaevi ve Müze Ofisi Taşınıyor
Date: February 10, 2011 3:27:51 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Büyükada Adaevi yeni adresinde...

Adaevi, 2011 etkinliklerini Adalar Müzesi ile birleştiriyor...


3.5 yıldır yaz kış demeden Büyükada İskele karşısında faaliyet gösteren ve 2 yıldır Adalar Müzesi Proje Ofisi'ne ev sahipliği yapan Büyükada Adaevi, 2011 etkinliklerini Adalar Müzesi ile birleştiriyor...

Adaevi, Adalar Müzesi ile birlikte çok daha geniş bir alanda sergiler, konserler, atölyeler, Adalılar'ın katılmaktan büyük zevk duyduğu gösterimler ile Çınar sergi alanına taşınıyor.


Adaevi etkinlikleri, 2 ay sürecek taşınma hazırlıkları süresince Anadolu Kulübü ev sahipliğinde devam edecek.

Şubat ayı programı için tıklayınız..

Müze çalışanlarına ulaşmak isterseniz, bağışlarınız, görüşleriniz ve katkılarınız için Büyükada Çınar Sergi alanına uğrayabilirsiniz.

Adres: Büyükada Çınar Mevkii Adalar Müzesi Sergi Alanı
Tel: 0216 382 52 80
0216 382 76 86
0216 382 26 43
Fax: 0216 382 52 90