7 Mayıs 2010 Cuma

ADALAR POSTASI-2424: büyükada ve diğer adaların çamlarına musallat olan tırtılların yok edilmesi için...

Büyükada, 1905.

http://cgi.ebay.com/7-ANTIQUE-PHOTOGRAPHS-PRINKIPO-TURKEY-1905-/320527186374?cmd=ViewItem&pt=UK_Collectables_Photographs_MJ&hash=item4aa0e8b9c6#ht_3916wt_826

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

10 Nisan 1900 Salı günlü Büyükada ve diğer adaların çamlarına musallat olan tırtılların yok edilmesi için sarf olunacak paraya bir karşılık bulunması ve acilen çamların kurtarılması talebine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 5.5.2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

7 Mayıs 2010 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
13/24ºC
% 69-90 nem
Poyraz, KD 19km/sa

Gündoğuşu 05:55... Günbatışı 20:06...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Wild Rose Fairy.


* * *

1- Kanun kaide tanımaz Akyol'un karayolunu durdur!

2- Resmi Gazetedeki İhaleler: "İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İDO), Bostancı Adalar hattında yolcu taşıttıracak. (20 Mayıs 2010 saat 15.00)..."

3- "Bu hafta sonu farklı bir etkinlik amacıyla Büyükada‘ya kaçtık. Gidecekler için kısa kısa anektodlar…"

4- Büyükada'da umut günü...

5- Meliha Okur, krizin izini Büyükada'da sürüyor...

6- İstanbul Üniversitesi Bisiklet Kulübü'nün 23 Mayıs Büyükada turu...

7- Vivian Hasatlıyan: "Tüm bunların yanı sıra Liman'daki 'bakımsız olan' teknelerin çıkarttıkları ses bir çevre kirliliği değil mi?..."

8- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Kardeş Şehir'den Adalar'a ziyaret... 23 Nisan'ı coşkuyla kutladık... Başkanlık makamında Adalar'dan Muş'a çocuk sesleri... Adalı çocuklar Karagöz ve Hacivat'la buluştu... Adalar Belediyesi'nden işçilere 1 Mayıs armağanı... Heybeliada'da meclis toplantısı..."

ADALAR POSTASI'nın 2424. sayısında...

)O(


Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip de atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
)O(



..........................................................1

KANUN KAİDE TANIMAZ
AKYOL'UN KARAYOLUNU...



Resim 1: Büyükada Aya Yorgi Kilisesi önünde Mete Akyol'un aracı park halinde, 5.5.2010 15:28.

Resim 2: Mete Akyol Büyükada Yüce Tepe'deki lokantada masa başında bilgisayarıyla oturmakta, 5.5.2010 15:30.

Resim 3: Mete Akyol aracıyla Büyükada Yüce Tepe'den dönüş yolunda, 5.5.2010 15:59.

Fotoğraflarda da açıkça görülebileceği üzere 05/05/2010 Çarşamba günü 15:27 itibariyle Büyükada Yüce Tepe'deki Aya Yorgi Kilisesi önünde park halinde gördüğümüz golf arabası yanı sıra buradaki lokantada bir masa başında bilgisayarıyla oturmakta olan Mete Akyol, 15:59'da bu aracıyla yokuş aşağı sağ yola saparak Adalılar'ın ve turistlerin esefle kınayan bakışları arasında eşine rastlanmayacak bir aymazlıkla usulsüz seyrine devam etmiştir.

Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla Mete Akyol'a tebliğ edilen kararda geçen "aracın sadece kendisi tarafından, ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği," ibaresinin alenen ihlalinden dolayı gereğinin gereği gibi yapılıp Mete Akyol'un golf arabasının ivedilikle bağlanarak Ada'dan çıkartılmasını istiyoruz!
)O(


..........................................................2

AA, 5.5.2010 13:41

Resmi Gazetedeki İhaleler

[...] İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İDO), Bostancı Adalar hattında yolcu taşıttıracak. (20 Mayıs 2010 saat 15.00)... [...]

...

ihaleye 'katılıyoruz'! :)
)O(




..........................................................3

http://www.x91.net/2010/05

3 Mayıs 2010

Bu hafta sonu farklı bir etkinlik amacıyla Büyükada‘ya kaçtık. :) Gidecekler için kısa kısa anektodlar…

Büyükada Mayıs'ın ilk haftası olmasına rağmen oldukça kalabalık, alışılageldiği üzere fayton olayı almış başını gidiyor. Dün havanın da biraz serin olması aslında Büyükada turu için oldukça güzel denk geldi diyebilirim çünkü çok fazla yürümek gerekiyor, öncelikle Bostancı’dan 15'er dakika arayla kalkan motorlara binebilirsiniz, Bostancı'dan gitmek daha kolay diye düşünüyorum kısa sürüyor zaten 30-40 dakika kadar, aynı şekilde Maltepe sahilinden de kalkan motorlar var.

Büyükada’ya vardığınızda ilk yapmanız gereken sanırım dondurma yemek. Hayatımda sanırım ilk kez dondurma yerken sıkıldım, 15 dakikadan fazla sürdü zaten bitiremedim de bir yerden sonra artık yeter yahu yemiyorum diyor insan kesinlikle tavsiye olunur...

Ardından klasik yürüyüş parkuruna başladık, malum yolun sonu piknik alanlarına kadar gidiyor biraz mola verip oturdukdan sonra, Kilise’ye çıkmaya karar verdik, Büyükada’ya daha önceden bir kaç kez gitmeme rağmen Kilise’ye kadar çıkmamıştım, her neyse Kilise yolu televizyonda gördüğünüz gibi iplerin sağa sola savrulduğu bir yokuş, Kilise'ye çıkmak yaklaşık 30 dakika sürüyor.


..........................................................4

Tv 8, 23 Nisan 2010

http://www.beyazgazete.com/video/2010/04/23/buyukada-da-umut-gunu-tv8.html

Büyükada'da Umut Günü







..........................................................5

NTV Ekonomi Ekranı, 5.5.2009 15:43
Evdeki Hesap, Meliha Okur

Meliha Okur, krizin izini Büyükada'da sürüyor...

http://video.ntvmsnbc.com/evdeki-hesap-5-mayis-2009.html


..........................................................6

http://www.iubik.org/etkinlik/2010/05/23-mayıs-büyükada-turu

23 Mayıs Büyükada Turu...



..........................................................7

From: VİVİAN HASATLIYAN
Subject: Çevre temizliği için siz gereklisiniz...
Date: May 6, 2010 2:08:27 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


[...]
Yazılarınızı okuyorum gerçekten iyi konulara parmak basıyorsunuz.
Fakat bu araç konusunda görevli olanlara bile hız yapmalarının ne kadar yanlış olduğunu hiç kimsenin bildirmemesi ilginç!
Bu konu kimin işi acaba?
Emniyet mi bakar yoksa Belediye mi tam olarak bilmiyorum.
Tüm bunların yanı sıra Liman'daki 'bakımsız olan' teknelerin çıkarttıkları ses bir çevre kirliliği değil mi?
Aynı hızlı kullanım limanımızda balıkçı diye geçinen ehliyeti bile olmayan tiplerin kullandıkları teknelerin girip çıkması bunlar da mı Emniyet veya Belediye karışacak?
Merak ediyorum.
Limanın içindeki pisliklerde yüzen günübirlik gelen insanlara kim yardım edecek? Onlar da bizim insanımız değil mi? Bir taraftan kanalizasyon akıyor bir taraftan balıkçıların ağ temizledikleri pislikler arasında denize giriliyor… Ve de bu balıkçıların kulübelerinde tuvalet ihtiyacını Allah bilir direk denize yapıyorlardır….
Limana kim sahip çıkıyor? Kooperatif denen kuruluş ne yapıyor? Kapatılması gereken ilk yerin orası olması gerekmez mi? Balıkçıyız diyen bu kendini bilmez olanların pislik yuvası haline gelen Kumsal barınaklarının temizlenmesi için kime başvuracağız? Neden bunların üzerine gidilmiyor?
Yer kapanın oluyorsa bizler de yer kapalım o zaman!…
Nedir bu kumsaldaki tekne harabeliği, sanki çöplük… Tam ortadaki kulübe yayaların geçişini kapatıyor… Kaldıran bile yok… Neymiş efendim. Kooperatif'in yeriymiş. [...] bu konuları da yazın lütfen…
Aya Yorgi yolları kadar Kumsal limanı da önemli… Çünkü burası birçok teknenin gelip alış veriş yapmak istediği bir tekne bırakma yeri olması gerekirken hiç ilgi alakası olmayanların eline geçiyor… Horozun çay bahçesi ve devamındaki yerler ne kadar harabe… Arkasındaki binalar neden yıkılmıyor? Anıtlar kurulu önüne gelene fetva vereceğine bunları yıkımına karışsın….
[...]
Vivian Hasatlıyan

..........................................................8

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr87.asp

KARDEŞ ŞEHİR'DEN ADALAR'A ZİYARET

07 Nisan 2010


Ingegerd Thorngren, Anders Wennerström, Pyret Due Hedlund, Annika Londono ve Ingegard Angström dan oluşan Nacka heyeti 6 Nisan Salı günü Adalar’ı ziyaret etti.

7 Nisan Çarşamba günü Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu tarafından Adalar Belediyesi’nin genel bakış açısı ve yönetsel perspektifi hakkındaki brifingiyle başlayan program 3 gün boyunca yoğun çalışma temposunda devam etti.

Gerçekleşen toplantılarda, eğitim, gönüllü çalışmaları, müzecilik, su sporları, kıyı temizliği, katı atık yönetimi, adalı kart, kültür sanat faaliyetleri, ulaşım, geriatri gibi konular görüşüldü.

Merve Kulbakan ve Burçak Demirok’un Adalar’daki Stratejik Atık Yönetimindeki gelişmelerle ilgili brifingin ardından, Kınalıada Su Sporlarında gerçekleşen oturumda Heybeliada Su Sporları Kulübü başkanı Selahattin Sönmez, Kınalıada Su sporları Spor ve İdari Müdürü Nazife Akgün ve Büyükada Su Sporları Kulübü Müdürü Ercan Yüksel spor kulüpleriyle ilgili faaliyetleri ve spordaki başarılarıyla ilgili bilgiler verdi.


Gırgır ağlarının yarattığı tehlikeleri gündeme getiren Serco Ekşiyan ise, kıyı ve denizaltı temizliğiyle ilgi yapılan çalışmaları video eşliğinde heyete sundu.

Kınalıada’da gerçekleşen oturumun sona ermesiyle Heybeliada’ya geçildi. Ruhban Okulu’na yapılan geziden sonra Halki Palas Otelinde Ömer Faruk Berksan tarafından Heybeliada Uluslararası Müzik Araştırma Merkezi ve Heybeliada İlmi Musiki Cemiyetiyle ilgili sunum yapıldı.

8 Nisan Perşembe günü Ada Evin’de saat 9 da başlayan programda Ender Gelen, Geriatri Projesi hakkında, Deniz Koç ise Adalar Müzesi projesi hakkında sunum yaptılar. Ardından Adalı Kart projesiyle ilgili Melih Agusman, Adalardaki kültür sanat etkinlikleriyle ilgili de Oya İslimyeli heyete bilgi verdi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI



2001 yılında imzalanan Kardeş Kent protokolünün güncellenmesi ve işbirliğinin kapsamı dışında kalan konuların protokolden çıkartılması ve yeni konuların eklenmesi Adalar Belediyesi Heyetinin 2009 yılı Nisan ayında Nacka’ya gerçekleştirdikleri ziyarette gündeme gelmiş, fikir birliğine varılarak, protokolün yeniden imzalanması gerekliliği vurgulanmıştı. 9 Nisan Cuma günü Meclis salonunda Adalar Belediyesi ile Nacka Belediyesi arasında Kardeş Kent Protokolü Adalar Kaymakamı Salih Keser’in de katılımıyla imzalandı.

...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr89.asp

23 NİSAN’I COŞKUYLA KUTLADIK

23 Nisan 2010


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Büyükada’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

90. yıldönümünü kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyükada Atatürk Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Adalar Kaymakam’ı Salih Keser, Heybeliada Deniz Lisesi Komutanı Kıdemli Albay Ender Güngör, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda adalı vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Salih Keser, Garnizon Komutan’ı Ender Güngör ve Başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Kutlamalar günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından çocukların gerçekleştirmiş olduğu gösteriler ve resmi geçitle sona erdi.






...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr85.asp

BAŞKANLIK MAKAMINDA ADALAR’DAN MUŞ’A ÇOCUK SESLERİ

23 Nisan 2010


Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı vesilesiyle koltuğunu hem Adalı öğrencilere hem de Varto’lu öğrencilere bıraktı.

Başkan Farsakoğlu’nun ilk ziyaretçileri Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu’ndan 5 öğrenci oldu. Başkanın koltuğuna ilk oturan 8. sınıf öğrencisi Reyhan Kaya’nın oldukça heyecanlı olduğu görüldü Farsakoğlu tüm çocukların 23 Nisan Bayramını kutlayarak bu bayramın ülkemiz ve insanımız için çok anlamlı olduğunu söyledi. Dünya da böyle bir bayramın örneğine rastlanmadığını sözlerine ekleyen Farsakoğlu; Atatürk’ün, 23 Nisan’ı hem ulusa hem de çocuklara armağan ettiğini ifade etti. Ziyaret sırasında Temsili İlçe Milli Eğitim Müdürü, Temsili Belediye Başkanı Reyhan Kaya’yı telefonla arayarak konuştular.

Daha sonra Muş’un Varto İlçesi İçmeler İlköğretim Okulu’ndan 13 öğrencinin ziyareti gerçekleşti. Başkan öğrencileri kapıda karşılayarak yanaklarından teker teker öptü. Bu defa başkanın koltuğuna 5. sınıf öğrencisi Elif Yaren Bingöl geçti. Çocuklarla ve öğretmenleriyle bir süre sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Farsakoğlu çıkışta öğrencilere kitap ve defter hediye etti.



...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr86.asp

ADALI ÇOCUKLAR KARAGÖZ VE HACİVAT’LA BULUŞTU

24 Nisan 2010


Adalar Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla organize edilen Karagöz ve Hacivat “Sihirli Tohum” gölge oyunu 24 Nisan Cumartesi günü Belediye Toplantı Salonu’nda sergilendi.

Ağaç dikme kampanyasına katılan Karagöz’ün evine bir ağaç dikmesi ve ardından uyuyakalmasıyla gelişen gerçeküstü olayları anlatan Sihirli Tohum’a çocuklar kadar büyükler de ilgi gösterdi.

Kanlı Kavak adlı oyundan Karagöz ustası Alpay Ekler tarafından adapte edilen gölge oyununun oynatımını Deniz Karalar, asistanlığını Barış Baş, müziklerini ise Cantekin Kafalı yaptı.

Çocukların büyük bir ilgi ve heyecanla izlediği gösteri öncesi bir konuşma yapan Başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu adalar içinde çocukların gidecekleri yeterli sosyal alanlar olmadığını belirterek bundan sonra çocuklar için bu tür etkinliklerin daha çok yapılacağını söyledi.

Halk Plajları Müjdesi

Seçim öncesi çalışmalarda kendilerinden en çok istenen şeyin adalıların ücretsiz olarak denize girebilecekleri halk plajlarının açılması olduğunu sözlerine ekleyen Farsakoğlu, bu yıl içerisinde tüm adalarda halk plajlarının açılacağını ve adalıların aileleriyle rahat bir şekilde denize girebileceklerinin müjdesini verdi.



...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr84.asp

ADALAR BELEDİYESİ’NDEN İŞÇİLERE 1 MAYIS ARMAĞANI

30 Nisan 2010


Adalar Belediyesi, Belediye-İş Sendikası’yla 30 Nisan Cuma günü Maltepe İDO iskelesinde toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza töreni; Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve Türk-iş’e bağlı Belediye-iş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul tarafından imzalandı. Açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul Adalar ve Maltepe belediye başkanlarına seslenerek burada imzalanacak toplu sözleşmenin Türkiye’ye ve hatta Avrupa’ya örnek bir toplu sözleşme olduğunu; bütün işçi sınıfı adına kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti. Yurdakul’un konuşmasının ardından söz alan Başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu kendi dönemlerinde hiçbir işçinin işten çıkarılmadığını, tüm zorluklara rağmen memur sendikalarıyla da sözleşme imzaladıklarını ve 2 yılı kapsayan bu toplu iş sözleşmesini, sosyal ve demokratik belediyecilik ilkesine katkı sağlamak için geliştirdiklerini söyledi. Farsakoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “ İşçi arkadaşlarımızın yanında memurlarımız da düşündük çünkü biliyorduk ki bu arkadaşlarımıza olumlu çalışma ortamı yaratamazsak onların geçim sorunlarını kısmen de olsa rahatlatamazsak belediyeler olarak yerel yönetim olarak halka yeterli düzeyde hizmet sunamayacaktık”. Son olarak konuşan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, hayatında ilk kez işveren olarak tanımlandığını kendisinin işveren olmadığını belirterek, “Siz emekçilerin daima yanındayım, destekçisiyim. Emekçi düşmanlığı aydınlık düşmanlığıdır” dedi.




...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr88.asp

HEYBELİADA’DA MECLİS TOPLANTISI

03 Mayıs 2010


Adalar Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Dönemi 2. Toplantı Yılı Mayıs Ayı toplantısı Heybeliada’da gerçekleşti. Dr. Mustafa Farsakoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı. Kaya Sönmez, Raffi Hermonn Araks, Dursun Özdemir ve Bülent Mısırlıoğlu’nun sözlü ve yazılı önergelerinin ardından gündeme ilişkin maddelerin görüşülmesine geçildi. Heybeliada’nın sorunlarına ilişkin verilen önergelerde, çevre düzeni, temizlik, başıboş köpekler ve engellilere ilişkin yapılması gereken çalışmalar gündeme geldi.

Meclis Toplantısı’nın ardından söz Heybeliada halkına verildi. Heybeliada İlköğretim Okulu’nun eksikliklerini dile getiren bir vatandaş, Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarda yetersiz kaldığını, Belediyeden okullara destek olunmasını istedi. Ardından bisikletlerle ve parklarla ilgili sorunlar dinlendi ve bisiklet yasağının başlanacağının bilgisi verilerek toplantıya son verildi.