12 Mayıs 2010 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2426: bu sene ido yaz tarifesine 15 mayıs'ta başlayacakmış!...

Büyükada Çankaya Caddesi'nde Sedefli Köşk vardı vaktiyle...

http://cgi.ebay.com/Original-Photo-1931-Villa-Izzet-Pacha-Prinkipo-/190394521377?cmd=ViewItem&pt=Art_Photo_Images&hash=item2c5465d721

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

5 Mayıs 1900 Cumartesi günlü Büyükada'da arazi-i haliyeden olan ve ucuza ihale ettirilen arazinin zararının sebep olanlarından tazminine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, Mayıs 2010.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

12 Mayıs 2010 Çarşamba
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
14/26ºC
% 64-83 nem
Gündoğusu, D 12km/sa

Gündoğuşu 05:49... Günbatışı 20:11...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca

* * *

Cicely Mary Barker, Greater Celandine Fairy.

* * *

1- Esra Boğazlıyan: "Her bahar aynı sorun... Havaların ısınmasıyla İstanbullular, Adalar'a akın ediyor. Ancak İDO henüz yaz tarifesine geçmiş değil. Sefer sayıları, talebi karşılamıyor. Vapurlar hıncahınç doluyor, vatandaş 'yeter artık' diyor..."

2- Ahmet Tanrıverdi: "Baharla beraber Adalar'a günübirlikçilerin akını başlıyor, İDO isimli kamu kuruluşu Adalar ilçesini tanımıyor. Evvelden ilkbaharda Şehir Hatları işletmesi ilave seferler ile beraber istihab haddi büyük olan vapurları sefere koyardı. Haliç'e, Üsküdar'a yeni ulaşım araçlarını devamlı koyan İDO bu kıyıdaki AKP'li Belediyelere hizmet götürürken, bu kez CHP'li Belediye'nin hizmetini seçen Adalar halkına ve tabii ki İstanbullular'a eziyeti reva görüyor..."

3- Kınalıada Postası: "Bunlar mıydı seçim öncesi verilen sözler, vaatler? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu muydu kefil olduğun aday? Böyle midir Sosyal Demokrat belediyecilik? Tekrar seçim olmayacak mı?..."

4- Engin Damcı: "05.05.2010 Çarşamba gecesi Büyükada Anadolu Kulübü'nde, Adalar Kültür ve Musıki Derneği bir müzik ziyafetinin sahibiydi..."

5- Ugo Antonio Corintio: "23 Nisan'dan arta kalanlardan bir kısmı Topuz Sokak saat 19:00 suları... Az ilerde çöp kutusu var!..."

ADALAR POSTASI'nın 2426. sayısında...

)O(

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip de atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
)O(



..........................................................1

Haber Türk, 1.5.2010

Esra Boğazlıyan

http://www.haberturk.com/yazarlar/511891-adalara-cileli-tarife-basladi

Adalar'a çileli tarife başladı!

Her bahar aynı sorun... Havaların ısınmasıyla İstanbullular, Adalar'a akın ediyor. Ancak İDO henüz yaz tarifesine geçmiş değil. Sefer sayıları, talebi karşılamıyor. Vapurlar hıncahınç doluyor, vatandaş 'yeter artık' diyor...

BAHARIN gelmesiyle birlikte, kentin yoğunluğundan, koşuşturmasından bunalan İstanbullular, soluğu Adalar'da alıyor. Özellikle hafta sonları, temiz hava almak, piknik yapmak isteyenler Adalar'a akın ediyor. Gel gelelim bu yolculuk eziyete dönüşüyor. Neden mi? Vapurlar tıklım tıklım da ondan... Hatırlayın, geçtiğimiz yıl bahar aylarında da bu sayfalarda aynı soruna değinmiştik. Kabataş ve Bostancı'dan kalkan vapurların hıncahınç dolduğunu, nefes alacak yer kalmadığını görüntülemiştik. İskelelerde de durum hiç farklı değildi. Öyle ki iğne atsanız yere düşmüyordu!

TIKLIM TIKIŞ YOLCULUK

Nisan ve mayıs ayları boyunca İstanbullular'ın Ada vapurlarındaki izdihama dair şikayetlerine yer vermiştik. Tüm bu isyanlara rağmen İDO, yaz tarifesine ancak 15 Haziran'da
geçmiş, bu tarihten sonra sefer sayıları artmış ve yoğunluk sona ermişti. Şimdi, yine benzer şikayetler alıyoruz. Son günlerde, Acil Şikayet Hattı'na başvuran vatandaşlar Adalar'a giden vapurlardaki yoğunluktan yakınıyor. İşte bir okuyucumuzun isyanı... "Nisan ayının başından itibaren, yolcu yoğunluğu artıyor. Özellikle cumartesi ve pazar günleri, binlerce kişi Adalar'a gidiyor. Fakat şu anda hâlâ kış tarifesi uygulanıyor. Bu nedenle de sefer sayıları, talebi karşılamıyor. Zaten bu hattaki vapurlar ufak ve eski... Hal böyle olunca, vapurlar kapasitesinin üzerinde yolcu alıyor. Tıklım tıkış yolculuk yapıyoruz. Adalar, en uzun hat. Bir saatten fazla bu çileyi çekiyoruz. Üst üste yolculuktan bıktık usandık. Her yıl bahar aylarında aynı işkenceyi çekiyoruz. Adalar'a gitmek de gelmek de zulüm oluyor. Turistler de bu hengâmenin arasında sıkışıp kalıyor, neye uğradığını şaşırıyor. İDO'nun nisan ayının ilk haftasından itibaren Adalar için yaz tarifesine geçmesi gerekiyor. Ne var ki yıllardır bu isteklerimizi iletmemize rağmen yaz tarifesi gecikiyor. Ayrıca, Adalar hattına 'Kadıköy' ve 'Fatih' gibi yeni vapurların da verilmesini istiyoruz."

YAZ TARİFESİ 15 MAYIS'TA

Peki İstanbulluların bu serzenişlerine karşı İDO ne diyor? Ada vapurlarındaki izdihamın önlenmesi için ne gibi tedbirler alınacak? Yaz tarifesine ne zaman geçilecek? Bu soruları İDO yetkililerine sorduk ve şu yanıtı aldık: "İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, geçtiğimiz günlerde bir talimat verdi ve Ada vapurlarında izdiham yaşanmaması için kapasitelerinin altında yolcu alınmasını istedi. Hafta içi Bostancı'dan 28, Kabataş'tan ise 16 seferimiz var. Hafta sonları ek seferler düzenleniyor. Yaz tarifesine 20 Haziran'da geçiyoruz. Ancak bu yıl Adalar için bir değişiklik yaptık ve yaz tarifesini 15 Mayıs'a çektik. Bu tarihten itibaren sefer sayıları yeniden düzenlenecek."



..........................................................2

From: AHMET TANRIVERDİ
Subject: Vapursuz Adalar
Date: May 12, 2010 11:00:47 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com


08.05.2010 Cumartesi akşamı Büyükada'dan Bostancı'ya, bir zamanlar vapur kalkan iskeleden 19:10 seferini yapan Caner Kaptan motoruyla yolculuk yaptım. İskele memurunun şu anonsu ilgimi çekti. "Yolcu adedi dolduğundan gişelerden geçiş durdurulmuştur!" Motora binince boş yerlerin çokluğu ile yolcu adedini bildiren gemideki yazı ilginçti. "Yolcu sayısı 600, güverte yolcu sayısı 300, güverte yolcu sayısı 300, kış yolcu sayısı 280". Baharla beraber Adalar'a günübirlikçilerin akını başlıyor, İDO isimli kamu kuruluşu Adalar ilçesini tanımıyor. Evvelden ilkbaharda Şehir Hatları işletmesi ilave seferler ile beraber istihab haddi büyük olan vapurları sefere koyardı. Haliç'e, Üsküdar'a yeni ulaşım araçlarını devamlı koyan İDO bu kıyıdaki AKP'li Belediyelere hizmet götürürken, bu kez CHP'li Belediyenin hizmetini seçen Adalar halkına ve tabii ki İstanbullular'a eziyeti reva görüyor. İstanbul'un incisi diye nutuk atan mega kentin kasaba zihniyetli yöneticileri; motora hayır demiyorum, vapur seçeneğimizi elimizden alan zihniyeti ayıplıyorum. Unuttuğunuz bir çağdaş düşünceyi hatırlatıyorum: Önce İnsan.



..........................................................3

From: KINALIADA POSTASI
Subject: Kınalıada ' dan gelen acı ve sitem dolu bir mail !
Date: May 11, 2010 8:38:46 PM GMT+03:00
To: adalarpostasi@gmail.com


ORADA KİMSE VAR MI?

Bildiğiniz üzere 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde "Katılımcı, şeffaf, eşit ve çifte standarda son," yönetim vaadiyle ortaya çıkan CHP adayı Mustafa Farsakoğlu'nu oylarımızla iktidara getirdik. Ancak bir yılın sonunda gördük ki insan haklarından, demokrasiden, katılımcılıktan, şeffaflıktan, eşitlikten ve en önemlisi insan sevgisinden yoksun bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.

Bir yıllık süreçte yaşadıklarımız ve özellikle Kınalıada halkına yapılan zulüm göstermiştir ki CHP Adalar Belediyesi'nin uygulamaları Sosyal Demokrat yerel yönetim anlayışıyla taban tabana zıttır. Bu da gösteriyor ki Mustafa Farsakoğlu ve ekibinin CHP'yle, Sol'la, Sosyal Demokrasi'yle hiçbir ilgisi yoktur.

Farsakoğlu, son günlerin moda deyimiyle "Ben Başkanım istediğimi asarım, istediğimi keserim," diktatör anlayışıyla yönetmektedir ilçemizi.

Belediye Başkanı M. Farsakoğlu, kaçak olduğu gerekçesiyle, yüzlerce polis eşliğinde ve yıkım tebligatı yapmadan sabaha karşı aniden, insafsızca sahildeki bazı işyerlerini kepçelerle yerle bir etmiştir. Kendilerine süre verilmeyen işyeri sahipleri ne olduğunu anlayamadan binlerce lira zarara uğratılmıştır. Daha da acısı Belediye Başkanı ve karısı sabaha karşı yapılan bu insanlık dışı eylemi büyük bir zevkle kahve içerek izlemişlerdir.

Bu arada kaçak olduğu halde el sürülemeyen bazı iş yerleri ve su sporları kulübü çifte standardın sembolü olarak, mağdur edilmiş insanlarla alay edercesine faaliyetlerine devam etmektedir.

Ayrıca bizzat Belediye Başkanı M. Farsakoğlu'nun yazılı izniyle yapılan, kaçak inşaat abidesi Mavi Marmara yolcu motor iskelesinin yapımı da kör parmağım gözüne misali hızla tamamlanarak Kınalıada'nın böğrüne bir hançer gibi saplanmıştır.

Bu çifte standardın arkasında yatan nedir?

Sahillerin yerle bir edilerek yıkılması sonucu açılan yerlerin akibeti ne olacak?

Kaçak iskele inşaatına izin veren anlayışla, sahillerin akibeti ne olacak sorusunun cevabı maalesef örtüşüyor. PEŞKEŞ!

ÇİFTE STANDART, PEŞKEŞ, ADAM KAYIRMA, ZULÜM, SEVGİSİZLİK, DİKTA.

Bunlar mıydı seçim öncesi verilen sözler, vaatler?

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu muydu kefil olduğunuz aday?

Böyle midir Sosyal Demokrat belediyecilik?

Tekrar seçim olmayacak mı?

TARİHTE BİR OLAY ÜST ÜSTE İKİ KEZ YAŞANMAZ,

YAŞANSA BİLE BİRİNCİSİ TRAJEDİYSE, İKİNCİSİ KOMEDİ OLUR.

Kınalıada mağdurları adına Kınalılı bir genç.



..........................................................4

From: ENGİN DAMCI
Subject: CEMİYET HABERLERİ
Date: May 11, 2010 8:45:17 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


YAZA MERHABA KONSERİ

05.05.2010 Çarşamba gecesi Büyükada Anadolu Kulübü'nde, Adalar Kültür ve Musıki Derneği bir müzik ziyafetinin sahibiydi.

Dernek başkanı Gülşen Aşkın ve Yönetim Kurulu'nun ve de dernek üyelerinin katkılarıyla tertip olunan konserin ilk kısmında; değerli hocaları Sayın Murat Büyükkaya’nın şefliğinde TRT ekranlarından tanıdığımız mümtaz saz icracılarının refakatinde ve dernek üyelerinin musıki çalışmalarını sergileyen bayâti makamının güzide örnekleriyle sıralanmış dokuz eser ile bir fasıl icra edildi. Fasıl arasında şef Sayın Murat Büyükkaya’nın hissederek okuduğu gazelle yapmış olduğu ses taksimi de dinleyenleri büyüledi.

Konserin ikinci bölümünde, dernek üyelerinin çalışmalarını yansıtan şarkılar da dernek üyeleri tarafından solo olarak icra edildi.



..........................................................5

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: IMG_0308
Date: May 11, 2010 4:17:15 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


23 Nisan'dan arta kalanlardan bir kısmı Topuz Sokak (oturduğum sokak) saat 19:00 suları...
Az ilerde çöp kutusu var!!!!!