6 Mayıs 2010 Perşembe

ADALAR POSTASI-2423: mete akyol'un 'yolsuz' yolu... aya yorgi'ye kadar vardı...

Büyükada'da...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

22 Mart 1900 Perşembe günlü Büyükada'da Hristos mevkiinde bulunan boş arazinin ihalesinin kurallara uygun yapılmadığının tahmin edildiği ve bunun için bir tahkikatın yapılmasının istendiğine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 5.5.2010.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

6 Mayıs 2010 Perşembe
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
10/22ºC
% 65-91 nem
Yıldız, K 20km/sa

Gündoğuşu 05:56... Günbatışı 20:05...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Thistle Fairy.


* * *

1- Atilla Güner: "Sanki Belediye Gazinosu'na çay içmeye gider gibiydi; takmış takıştırmıştı. 'Çocuklar neye baktınız,' diye sordu. İstanbullu'ydu, üstelik Ada'dan. Mahallemizi sordu, komşu çıktık. 'Hade bre pedimu, siz de mi Lalahatun'dansınız... Biz 64'te oturduk,' deyiverdi..."

2- Emine Çiğdem Tugay: "Aya Yorgi'ye çıkmaktan nefret ediyorum çünkü..."

3- Emine Çiğdem Tugay: "05/05/2010 Çarşamba günü saat 15:26'da Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde park eden Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli aracından, zabıta memuru olan şoförü haricinde 1'i hanım 3'ü erkek olmak üzere ―her kimseler― kanun kaide tanımaz 4 kişi inerek [Resim 1], lokantaya gitmiş [Resim 2], sözkonusu araç ve şoförü beklerken [Resim: 3, 4] diğerleri buradaki lokantada yemek yedikten sonra 16:00 sularında aynı araçla yokuştan aşağıya inmişlerdir..."

4- Emine Çiğdem Tugay: "Ekteki fotoğraflarda da açıkça görülebileceği üzere 05/05/2010 Çarşamba günü 15:27 itibariyle Büyükada Yüce Tepe'deki Aya Yorgi Kilisesi önünde park halinde gördüğümüz golf arabası yanı sıra buradaki lokantada bir masa başında bilgisayarıyla oturmakta olan Mete Akyol, 15:59'da bu aracıyla yokuş aşağı sağ yola saparak Adalılar'ın ve turistlerin esefle kınayan bakışları arasında eşine rastlanmayacak bir aymazlıkla usulsüz seyrine devam etmiştir. Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla Mete Akyol'a tebliğ edilen kararda geçen 'aracın sadece kendisi tarafından, ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği,' ibaresinin alenen ihlalinden dolayı gereğinin gereği gibi yapılıp Mete Akyol'un golf arabasının ivedilikle bağlanarak Ada'dan çıkartılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim..."

ADALAR POSTASI'nın 2423. sayısında...

)O(

..........................................................1

From: ATİLLA GÜNER
Subject:
Date: May 5, 2010 12:09:43 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Atilla Güner

"Ahh pedimu biz komşu çıktık…”

Yazmayacaktım aslında. 'Şahsi' bir seyahatti sonuçta. Ama, memleketin orasında burasında savrulan 'yumruk'lar ve matbuatın sağında solunda yumrukları aratmayacak kadar sarsıcı, acıtıcı yazılar okuyunca "Yaz bunları," dedi içimden bir ses... Çünkü, yok edici bir hiddetle sıkılan yumruklar yerine; tokalaşmak için dostça birbirini kavrayan farklı ellerin çok daha 'mühim' olduğunu anlatmak, bana da iyi gelecekti doğrusu...

Geçenlerde 4 günlüğüne Atina'daydık. İlkokulu Büyükada'da birlikte okuduğumuz kadim dostlarım Adil Bali ve Erkan Karaduman'la, çıkıverdik yola. Yurt dışına gittiğimizi gösterecek tek şey, bavulumuzdaki salep, akide şekeri ve Hacı Bekir lokumuydu.

Aslında kendi çocukluğumuza doğru çıkmıştık yola... Erik, incir aşırdığımız günlerdeki gibi heyecanlıydık. Gözümüzün önünde belirli belirsiz yüzleriyle Niko'lar, Despina'lar... Kulaklarımızda annelerin "Ela re Pedimu,"(Gel be çocuğum) yakarışları, arkadaşların "Minganiz re!" (Yapma be!) çıkışları... Eşi ölen Madam Katherina'nın siyahlara bürünüp Koliva'yı yan komşuya gönderişi... Onları şimdi başka bir mekânda, 40 yıl sonra görmeye gidiyorduk.

LaLahatun'da, Temenna'da, Çınar Meydanı'nda birlikte büyüdüğümüz, sobeleştiğimiz; faytonun arkasına birlikte takıldığımız akranlarımızın çoğunu göremedik. Ama iyi şeyler gördük.

Tramvay'daki eski komşu
Ekonomik krizin vurduğu Atina'da taksiler ve trenler o gün grevdeydi. Otelden de araç gönderemediler, "Saat 5'te tramvay grevi bitiyor gelirsiniz," dediler. Sakindiler, paniğe gerek yoktu. Dediklerini yaptık. Monastraki'de, Bayraktari ―İzmir kökenli bir ailenin, başbakanları konuk ettiği şirin mekân― lokantasında soğuk güzel mezelerimizi yedik. Bir saat gecikmeyle tramvaya bindik. Nerede ineceğimizi konuşurken, bir madam sokuldu yanımıza. Sanki Belediye Gazinosu'na çay içmeye gider gibiydi; takmış takıştırmıştı. "Çocuklar neye baktınız," diye sordu. İstanbullu'ydu, üstelik Ada'dan. Mahallemizi sordu, komşu çıktık. "Lalahatun 69'daydık biz," deyince, dili çözüldü birden. "Hade bre pedimu, siz de mi Lalahatun'dansınız... Biz 64'te oturduk," deyiverdi.

Ne kadar yakınmışız. Oradan buradan isimleri andık, tarifte zorlanınca çaresiz Rumca konuşmaya başladı. Hatırlayamadığı her sözcük için üzgündü. Zaman tünelinden uzanıp, yakasından tuttuğu gibi çekip almak ister gibiydi o gençliğinin nankör sözcüklerini.

Elimi tuttu bir ara, kremle yoğrulmuş, iri nemli parmaklarıyla. Erkan, "Madam Vaso nasıl?" deyince, "Ona gidiyorum şimdi," diye sevinçle öne doğru atıldı. İskele çıkışındaki gazeteci Hristafi'nin, başöğretmene benzeyen kızına çaya gidiyordu. 1964'ten beri buradaydı Madam Amelia. Zorunlu olarak gelmişti. Hiç görmediği Kıbrıs'taki 'karışıklıklar nedeniyle' Ankara bir anda kapıyı göstermişti Yunan uyruklu ailesine. Çok özlüyordu Ada'yı... Ada'nın çocukları 'iyi gelmişti' ona. Her yerin çocukları iyiydi ama onları başka seviyordu. İşte onlar yüzünden şimdi ineceği durağı kaçıracaktı. Öpücük göndererek ayrıldı aramızdan.

Yorgo'nun Meyhanesi
Yorgo, Sirkeci'de tek tekçi meyhane işletmiş; görmüş geçirmiş bir Bakırköylü'ydü. Onun lokantasında ılık radika, sıcacık midye dolması, sarımsaklı çok özel bulgurlu köfte yedik. Köpekbalığı da kızarttı, denedik. Yorgo kırık ama akıcı Türkçesi'yle fıkralarını peşi sıra döktürürken, arı gibi de servis yaptı. Fıkralarıyla kahkahaya boğdu bizi. Fıstık Ahmet'in (Tanrıverdi) masa hakimiyeti burada sökmedi...

Türk yapımı Binbir Gece dizisini, yardımcısı yangözle takip ediyordu TV'den. Rumca altyazıyla verilen Türkçe dizi çok revaçtaydı. Abartılı belki ama, 25 bin İstanbullu Rum yaşadığı Palio Faliro'da dizi oynarken dışarı çıkan olmazmış. Türk diplomatların, gazetecilerin uğrak yeri olan mekânda hep İstanbul'a dönüş planları yapılmış yıllarca. Ama olmamış, Sirkeci'de mal sahibine kirayı ödemek için gittiği 1974'ün sıcak yazını unutamıyor Yorgo… Kapıyı gösteren 1964'teki gibi devlet değil, durumdan vazife çıkaran mülk sahibi olmuş… "Kaybol buradan," deyip, koparmış köklerinden Yorgo'yu... (Meraklısına: Yorgo'nun Evdomo adlı —Bakırköy'ün eski ismi— lokantası Palio Faliro'da Anfitea semtinde.)

Masadaki Niko
O akşam, Kalamaki'de uzun bir masada 10 kişiydik. Sıcak Girit böreğini yerken Ada'dan İstanbul'dan konuştuk. Mekânın sahibi Adalı Herman'ın, yüzünü Büyükada'dan zar zor hatırladığım eşi Anna, Stefo Baba'nın kızı olduğunu söyleyiverdi. Birden geçen yaz Kumsal'daki bir sahne canlandı gözümde... Abidin Abi'nin çalıştırdığı plajda bir çocuk koşarak gelip atıyordu kendini sığ sulara. Onu korkarak izlerken, birisi "Niko bekle…!" diye bağırdı. 9-10 yaşlarında bir Niko görmeyeli ne çok olmuştu, kala kaldım. Kimlerdensin diye sorunca, Stefeno'nun torunuyum demişti. "Dikkat et, siga siga," uyarısıyla arkadaş olmuştuk. Sonra babasıyla iskelede tanıştırdı beni. Duygulandık. Şimdi masada onun halası vardı. Anna'ya anlattım hikâyeyi, iri güzel gözlerini bir nem tabakası kapladı, sonra bir damla olup elmacık kemiğine doğru düştü. (Meraklısına: Ksilino Restaurant'ın adresi: Thoukithidou 32 Kalamaki-Athens Tel: 2109822500)

"Dur, çocuklar uyumadı..."
Babası 1923'te mübadeleyle İstanbul'dan gelmiş Vangelis, etli domates dolması ikram ettiği Monastraki'deki lokantasında bizi uzun süre dinledi önce… Sonra hatırladığı tek Tükçe cümleyi yakalayıp kuyruğundan koydu önümüze: "Bırak şimdi, çocuklar uyumadı." Böyle net bir cümle, anılar heybesinden nasıl çıkarıldı, anlamı neydi bunun diye düşünürken izah etti. Ev halkı gece uykuya çekilince, annesi babasını "Daha erken, dur biraz," anlamında bu sözlerle uyarırmış…
Atanos Restaurant'ın çıkışında, yaşlı bir İstanbullu amca buldu bizi... 10 dakikalık muhabbet sonrası, "Nefes aldım evlatlar, Boğaz havası, Ada havası getirdiniz. Sağolun..." deyip kayboldu kalabalıkta.
Yüzlerce Adalı komşumuzun bir sabah Ada'dan sessizce gidişi gibi...



..........................................................2

Aya Yorgi'ye çıkmaktan nefret ediyorum çünkü...

Her defasında bir daha çıkmayacağım diyorum, diyorum ya nafile her nasılsa bir bahane bulup çıkıyoruz yine!
Ve her ne vakit çıksak Aya Yorgi'ye hilafsız mutlak surette kamu araçlarının usulsüz seyrine seyirci kalıyoruz biçare!
Bu sefer de Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli aracı her kimlerse kanun kaide tanımaz birilerini yemeğe getirmişti usulsüzce...
Büyükada'nın yanlış yola sapmış yolsuzu Mete Akyol da aracıyla Aya Yorgi'deydi!
Tüm bu usulüzlüklere dair bilmem kaçıncı arzuhaller ekte... İlgi ve bilginize...
Emine Çiğdem Tugay
)O(

Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, 5.5.2010.

Haydi siz de bir dilek dileyip de atın Dilek Kutusu'na!
Ne olur ne olmaz tutmaz ya tutacağı da tutabilir!
Benim dileğim şöyle:
İlgisiz ilgililerin, sorumsuz sorumluların Adalar'da trafik canavarının usulsüz seyrine seyirci kalmaması!
)O(



..........................................................3

From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: ADALAR'da TRAFİK CANAVARININ USULSUZ SEYRİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ! (5.5.2010/15:26 Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli aracı neden Yüce Tepe'deydi?)
Date: May 6, 2010 11:01:42 AM GMT+03:00
To: Salih Keser adalar@istanbul.gov.tr, belediye@adalar.bel.tr, Mustafa Farsakoğlu mustafafarsakoglu@adalar.bel.tr, Halit Koçak
Cc: Yilmaz Arslan yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr, Ali Bakoğlu alibakoglu@istanbul.gov.tr, adalarkoruma@adalarkoruma.org


ADALAR'da
TRAFİK CANAVARININ
USULSUZ SEYRİNE
SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ!


Salih Keser / Adalar Kaymakamı
ADALAR KAYMAKAMLIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17
adalar@istanbul.gov.tr

Mustafa Farsakoğlu / Adalar Belediye Başkanı
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Altınordu Caddesi No:21
Büyükada 34970 Istanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85
belediye@adalar.bel.tr
mustafafarsakoglu@adalar.bel.tr

Halit Koçak / Adalar Cumhuriyet Savcısı
ADALAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 85 41

Yılmaz Arslan / İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri
TC. İÇİSLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERLIĞİ
Bakanlıklar 06100 Ankara
Tel: 0312 417 32 85
Faks: 0312 418 12 60
yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr

Ali Bakoğlu / İstanbul Vali Yardımcısı
İSTANBUL VALİLİĞİ
Ankara Caddesi, Cağaloğlu
Fatih 34410 Istanbul
Tel: 0212 455 59 00
Faks: 0212 512 20 86
alibakoglu@istanbul.gov.tr

Arif Çağlar / İAKTVKD Başkanı
İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ (İAKTVKD)

Güzeller Sokak No:30
Büyükada 34970 İstanbul
adalarkoruma@gmail.com


5 Mayıs 2010


ADALAR KAYMAKAMLIĞI,
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,
ADALAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI,

ilgisine;

TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ,
İSTANBUL VALİLİĞİ,
İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ,

bilgisine;

İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 16.06.1999 tarihli 11012 sayılı kararı uyarınca "[...] Adalar'daki bütün yolların prensipte de yaya yolu olması öngörüldüğünden, motorlu araçların kullanılamayacağı, ancak Belediye ve Kaymakamlığın sağlık, itfaiye, temizlik, orman hizmeti, emniyet hizmetleri için kullanılmak üzere kısıtlı miktarda araç kullanilabileceği [...]" açıkça belirtilmiş olmasına ve "[...] kamuya ait araçların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması, trafiğe çıktıklarında yerleşim alanlarında 30 km/saat, yerleşim bölgeleri dışında ise 50 km/saat hızla seyir etmeleri, yasak olan cadde ve sokaklara zorunlu olmadıkça giriş yapılmaması, yolcu ve eşya taşınmaması [...]" kaidesi

yanı sıra
ve üstelik

http://www.mustafafarsakoglu.com/MakamAraci.htm adresindeki ilgili yazıyı müteakiben ADALAR POSTASI-2253 (28.3.2009)'de de yayımlanan [ http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/03/adalar-postasi-2246-belediye-baskaninin.html ] "Belediye Başkanının Makam Aracı Fayton Olacak" başlıklı yazıda, CHP'den Adalar Belediye Başkanı adayı olarak 29.3.2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde 3930 oy alarak seçimi kazanan Mustafa Farsakoğlu'nun, "[...] kendi kaymakamlığı döneminde sadece belediye başkanının değil kaymakamın makam aracının da fayton olduğu [...]" ibaresi geçmekte;
yine bu yazının "Belediye Başkanının Makam Aracı Fayton Olacak" başlığında da açıkça bu konu vaad edilmekte;
ayrıca 7.3.2009 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan "Prens Adaları'nda Oy'lar Faytona" başlıklı yazıda da "Farsakoğlu, bu kez de CHP'nin belediye başkan adayı olarak diyor ki:" diye doğrudan Mustafa Farsakoğlu'nun demecinden aktarılan "[...] Makam aracımız yine fayton olacak; Adalar'da motor sesi kesinlikle duyulmayacak, [...]" vaadine;
ve asıl bizzat Mustafa Farsakoğlu'nun Ocak 2009 tarihli "Adalar'da Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlığıyla basılıp seçim propaganda broşürü olarak dağıtılan, bu suretle 01.03.2009 tarihli ADALAR POSTASI'nın 2239 sayısında da yayımlanan [ http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/03/adalar-postasi-2239-niye-kaldirim-sokup.html ] raporunun 3.6.2. numaralı "Adalar'ın İç Ulaşımı ve Taşımacılık (Faytonlar-Yük Arabaları) bölümünde: "[...] Adalar, özel motorlu taşıtların dünyada yasak olduğu ender yerleşim alanlarından biridir. Adalar'ı çok özel ve sağlıklı yapan bu durumun, ilgisizlik, plansızlık ve denetimsizlik sonucu Adalar'ın olumsuz imaj edinmesine de neden olduğu görülmektedir. [...]" ve yine aynı raporun 3.6.3. numaralı "Motorlu Taşıtlar" başlıklı bölümünde de "[...] Adalar'da, son yıllarda kamu kuruluşlarına ait olanların yanı sıra, başta kamyonlar olmak üzere özel motorlu taşıtların sayısında sürekli olarak artış olduğu görülmektedir. Bu durum, Adalılar arasında büyük tepki doğurmaktadır. [...] Bu tehlikeli gidişe son verilecektir. [...] Adalar'da ancak zorunlu bazı kamu hizmetleri için (ambulans, itfaiye, polis, zabıta gibi) motorlu taşıtlara sınırlı sayıda izin verilecektir. Belediye'ye ait çıkarma gemisiyle Adalar'a getirilebilen motorlu taşıtların yalnızca zorunlu gereksinmeler ve hizmetler dışında Adalar'a girmesi ve ancak hizmetin gerektirdiği zorunlu durumlar dışında çalıştırılmaları etkin bir denetim yapılarak kesinlikle önlenecektir. [...]" denilmesine;
rağmen

05/05/2010 Çarşamba günü saat 15:26'da Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde park eden Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli aracından, zabıta memuru olan şoförü haricinde 1'i hanım 3'ü erkek olmak üzere ―her kimseler― kanun kaide tanımaz 4 kişi inerek [Resim 1], lokantaya gitmiş [Resim 2], sözkonusu araç ve şoförü beklerken [Resim: 3, 4] diğerleri buradaki lokantada yemek yedikten sonra 16:00 sularında aynı araçla yokuştan aşağıya inmişlerdir.

Böylelikle "Makam aracımız yine fayton olacak; Adalar'da motor sesi kesinlikle duyulmayacak," vaadiyle oyumuzu verdiğimiz Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da bugüne değin bu minvalde sayısız usulsüzlüğü fotoğrafla belgeleyip dilekçeyle yaptığımız başvurulara rağmen gereğini gereği gibi yapmayan ilgili kişi/kurumlara ne yazık ki dahil olarak sorumluluğundaki kamu araçlarınn usulsüz kullanımına izin verip göz yummak suretiyle adeta suça teşvikle ortak mı olmuştur? Ne yazık!

Motorlu araçların kullanılmasının yasak olduğu Adalar'da, kamu araçlarının mesai saatleri dahilinde/haricinde, lüzumlu/lüzumsuz bu ve benzeri türlü usulsüz keyfi özel servis için kullanılmasına nasıl göz yumulabilir? Bu minvalde her türlü başvuru ve uyarıya aldırmaksızın tüm bu usulsüzlüklerin görmezden gelinmesi suretiyle gereğinin gereği gibi yerine getirilmediği bu koşullarda "Adalar'da motorlu araçların kullanılamayacağı," hükmünün ne hükmü kalır? İlgili yasağa rağmen sokaklarında sürekli arabaların turladığı üstelik de eşi benzeri görülmemiş bir aymazlıkla kamu araçlarının özel servis amacıyla kullanıldığı Adalarımız'daki tüm bu usulsüzlüklere göz yuman ve dahası mehtap sefasına dahi kamu araçlarıyla bizzat kendileri de çıkan, yakalarında Atatürk rozeti taşıyan sözde Atatürkçü idareciler için vaktiyle Atatürk'ün Büyükada'yı ziyaretinde geçen aşağıdaki anektod hiç mi bir şey ifade etmemekte hiç mi utanç vermemektedir? Bilmem daha ne diyebiliriz ki: Yazıklar olsun!

/
dün:
Ahmet Niyazi Banoğlu, Atatürk'ün istanbul'daki Hayatı (1933-1937), İstanbul (1974)252'de, Atatürk'ün sofracılarından Cemal Granda'nın bir anısını aktarır:
"Bir yaz akşamı Büyükada'ya gitmiştik. 1936 yılıydı. İskele'de Atatürk'ü büyük bir kalabalık karşıladı. İçten gelen sevgi gösterileri yaptı. Splendid Oteli'ne gidilecekti. Vapur iskelesine bir otomobil yanaştırmışlar. Ata'nın binmesi için... Oysa, Adalar'da tekerlekli, motorlu araçlarla gezilmesi yasak... Atatürk, otomobili görünce şöyle sordu:
― Ada'da otomobille dolaşmak yasak değil mi?
Sorusunun karşılığını daha beklemeden:
― Kaldırın bu otomobili.
dedi. Sonra, iki dizi halinde sıralanıp kendisine yol açan kalabalığın arasından yürüyerek otele geldi. Herkes yolda Atatürk'e çiçek atıyor, kalabalığı yaranlar eğilip elini öpüyorlardı."

bugün:
Adalar [eski] Kaymakamı Mevlut Kurban ve Adalar Belediyesi [eski] Başkanı Coskun Özden'in de aralarında bulunduğu zevat-ı mutade, Adalar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 34 BU 1450 plakalı minibüsüyle 01.06.2006 günü mesai saatleri haricinde Adalar Belediyesi [eski] Başkanı Coşkun Özden'in doğum gününü kutlamaya Aya Yorgi'ye mehtaba çıkmıştı!

29 Ekim 2009 Perşembe günü 17:00 sularında Yüce Tepe'ye çıkan yolda yine sıram sıram araba! Araba konvoyundan yol tıkanmış, görenlerin içi daralmıştı! Evvela Aya Yorgi'ye mum yakacak sonra Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacak! Usul adap görmemiş kanun kaide tanımaz erkan her nedense Yüce Tepe'ye yayan değil kamu aracıyla çıkacak! [ADALAR POSTASI-2334 (4.11.2009]: trafik canavarı bu otomobille gider yüce tepe'ye -----> http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/11/4-2334.html ]

"Hasta nakline yakıt yok," diye sızlanacak amma 2010 yılbaşında da şahit olduğumuz minvalde aslen bu usulsüzlükleri kovuşturmakla sorumlu kaide tanımaz zevat-ı mutade türlü bahaneyle kamu araçlarıyla bizzat kendisi keyfi Yüce Tepe'ye çıkmakta! [ADALAR POSTASI-2334 (6.2.2010)/4: http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/01/6-2366.html ]
Bunlar sadece tesadüf ettiklerimiz kimbilir daha neler...
/

İstanbul Adaları'nı benzeri sayfiye yerlerinden ayıran emsalsiz özelliği motorlu araç trafiğinin dolayısıyla gürültüsü ve kirliliğinin olmayışıyDI! Ancak bilinmelidir ki "araba sevdası"ndan muzdarip olanların gidecekleri pek çok yer varken, motorlu tasşıtsız bir yaşantıyı tercih eden bizlerin gidebileceği başka herhangi bir yer yoktur! Haliyle İstanbul Adaları sakinlerinin de Yunanistan'daki Hydra Adası, Almanya'daki Baltrum Adası, Hollanda'daki Schiermonnikoog Adası, Fransa'nın güneyinde Toulon yakınındaki Ile de Porquerolles, Kanada'daki Torino Adaları, ABD'deki Mackinag Adası, Brezilya'daki Paqetá Adası, Çin'deki Gulangyu Adası ve benzeri cağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih eden tüm adalarının [ http://www.carfree.com/carfree_places_old.html ] mukimleri gibi motorlu taşıta izin vermeye hiç mi hiç niyetleri yoktur! Çağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih ederek "cittaslow" bayrağı altında birleşen kentleri [ http://www.cittaslow.net/sezioni/Rete%20Internazionale ] yavaşlarken Adalar'da gaza basmanın alemi yoktur!

05/05/2010 Çarşamba günü saat 15:26'da Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde park eden Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli aracının trafiğe çıkma nedeni, görevi, taşıdığı kişilerin kimler olduğunun 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanu'nu uyarınca tarafıma bildirilmesi,

yanı sıra;

"Adalar'da motorlu taşıtların kullanılamayacağı," yasağına rağmen kamu araçlarının eşi benzeri görülmemiş bir aymazlıkla mesai saatleri dahilinde/haricinde, lüzumlu/lüzumsuz bu ve benzeri türlü özel servis için kullanılmasına değin varan tüm bu usulsüzlüklere karşı gereğinin gereği gibi yapılmasını, tarafıma da bilgi verilmesini arz ederim.

Kaygılarımla,


Ad-Soyad : Emine Çiğdem Tugay
Adres : Türkoğlu Sokak No:28 Büyükada 34970 İstanbul
e-mail : emine.cigdem.tugay@gmail.com
.......................................................
Tarih : 05/05/2010
Saat : 15:26...
Yer : Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde.
Arac : Ekte fotoğrafları görülen Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği'nin 34 EC 1329 plakalı gri renkli araç.
Görev : ?

Resim 1: Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği aracının, Büyükada Aya Yorgi'deki lokantaya yemeğe çıkardığı kanun kaide tanımaz zevatın resmidir, 5.5.2010 15:26.

Resim 2: Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği aracının, Büyükada Aya Yorgi'deki lokantaya yemeğe çıkardığı kanun kaide tanımaz zevatın resmidir, 5.5.2010 15:26.

Resim 3: Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği aracı Büyükada Aya Yorgi'deki lokantaya yemeğe çıkardığı zevatın yemeğinin bitmesini beklerken park halindeki resmidir, 5.5.2010 15:27.

Resim 4: Adalar Belediyesi Zabıta Amirliği aracı Büyükada Aya Yorgi'deki lokantaya yemeğe çıkardığı zevatın yemeğinin bitmesini beklerken park halindeki resmidir, 5.5.2010 15:33.



..........................................................4

From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: ADALAR'da TRAFİK CANAVARININ USULSUZ SEYRİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ! (5.5.2010/15:27 Mete Akyol'un plakasız aracı Yüce Tepe'deydi!)
Date: May 6, 2010 11:16:51 AM GMT+03:00
To: Salih Keser adalar@istanbul.gov.tr, belediye@adalar.bel.tr, Mustafa Farsakoğlu mustafafarsakoglu@adalar.bel.tr, Halit Koçak
Cc: Yilmaz Arslan yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr, Ali Bakoğlu alibakoglu@istanbul.gov.tr, adalarkoruma@adalarkoruma.org, ADALAR POSTASI adalar.postasi@gmail.com


ADALAR'da
TRAFİK CANAVARININ
USULSUZ SEYRİNE
SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ!


Salih Keser / Adalar Kaymakamı
ADALAR KAYMAKAMLIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17
adalar@istanbul.gov.tr

Mustafa Farsakoğlu / Adalar Belediye Başkanı
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Altınordu Caddesi No:21
Büyükada 34970 Istanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85
belediye@adalar.bel.tr
mustafafarsakoglu@adalar.bel.tr

Halit Koçak / Adalar Cumhuriyet Savcısı
ADALAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 85 41
adozer@gmail.com

Yılmaz Arslan / İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri
TC. İÇİSLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERLIĞİ
Bakanlıklar 06100 Ankara
Tel: 0312 417 32 85
Faks: 0312 418 12 60
yilmaz.arslan@icisleri.gov.tr

Ali Bakoğlu / İstanbul Vali Yardımcısı
İSTANBUL VALİLİĞİ
Ankara Caddesi, Cağaloğlu
Fatih 34410 Istanbul
Tel: 0212 455 59 00
Faks: 0212 512 20 86
alibakoglu@istanbul.gov.tr

Arif Çağlar / İAKTVKD Başkanı
İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ (İAKTVKD)

Güzeller Sokak No:30
Büyükada 34970 İstanbul
adalarkoruma@gmail.com


5 Mayıs 2010


ADALAR KAYMAKAMLIĞI,
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,
ADALAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI,

ilgisine;

TC İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERLİĞİ,
İSTANBUL VALİLİĞİ,
İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ,

bilgisine;

İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 16.6.1999 tarihli 11012 sayılı kararı uyarınca "Adalar'da motorlu taşıt kullanılamaz," yasağına ve Mete Akyol'un evinin bulunduğu Adliye Sokağı'na fayton çıkıyor olmasına rağmen, geçirdigi by-pass ameliyatı bahane edilerek uzun mesafe ve yokuş tırmanmasının yasak olduğuna dair alınan sağlık raporuyla başvurusuna Adalar Kaymakamlığı'nca verilen 2006/55 sayılı Olur'la, olur olmaz Ada yollarında turlaması üzerine Adalar Kaymakamlığı'na 21.8.2006 tarihli başvurumuz* neticesinde —aslen misalleri minvalinde bağlanarak Ada'dan çıkartılması lüzum ederken— Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla** kendisine tebliğ edilen kararda geçen "aracın sadece kendisi tarafından, ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği," ibaresine ve defalarca bu kaidenin de ihlalinin fotoğraflarıyla ADALAR POSTASI'nda yayımlanıp ilgili kişi/kurumlara da gönderilmesine*** rağmen, her nasılsa tüm bunlara aldırmaksızın geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Adalar Vakfı [Adaların Tarihi, Doğal, Kültürel Değerlerini Koruma ve Turizmi Geliştirme Vakfı-1983] kurucularından ve Mart 2010 Mütevelli Heyeti üyelerinden Mete Akyol golf arabasıyla ada yollarında keyfi turlamak suretiyle alenen kanun kaide tanımamaktadır!

Ekteki fotoğraflarda da açıkça görülebileceği üzere 05/05/2010 Çarşamba günü 15:27 itibariyle Büyükada Yüce Tepe'deki Aya Yorgi Kilisesi önünde park halinde gördüğümüz golf arabası yanı sıra buradaki lokantada bir masa başında bilgisayarıyla oturmakta olan Mete Akyol, 15:59'da bu aracıyla yokuş aşağı sağ yola saparak Adalılar'ın ve turistlerin esefle kınayan bakışları arasında eşine rastlanmayacak bir aymazlıkla usulsüz seyrine devam etmiştir.

Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla Mete Akyol'a tebliğ edilen kararda geçen "aracın sadece kendisi tarafından, ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği," ibaresinin alenen ihlalinden dolayı gereğinin gereği gibi yapılıp Mete Akyol'un golf arabasının ivedilikle bağlanarak Ada'dan çıkartılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.

Kaygılarımla,


Ad-Soyad : Emine Çiğdem Tugay
Adres : Türkoğlu Sokak No:28 Büyükada 34970 İstanbul
e-mail : emine.cigdem.tugay@gmail.com
.......................................................
Tarih : 05/05/2010
Saat : 15:27...
Yer : Büyükada Yüce Tepe'deki Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde.
Araç : Ekte fotoğrafları görülen Mete Akyol'un plakasız aracı.


Resim 1: Büyükada Aya Yorgi Kilisesi önünde Mete Akyol'un aracı park halinde, 5.5.2010 15:28.

Resim 2: Mete Akyol'un aracı Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde park halinde, 5.5.2010 15:27.

Resim 3: Mete Akyol'un aracı Büyükada Aya Yorgi Kilisesi'nin önünde park halinde, 5.5.2010 15:28.


Resim 4: Mete Akyol, Büyükada Yüce Tepe'deki lokantada, 5.5.2010 15:30.

Resim 5: Mete Akyol Büyükada Yüce Tepe'deki lokantada masa başında bilgisayarıyla oturmakta, 5.5.2010 15:30.

Resim 6: Mete Akyol aracıyla Büyükada Yüce Tepe'den dönüş yolunda, 5.5.2010 15:59.



____________________________________________________________________

ADALAR POSTASI-2407 (18.4.2010): mete akyol'un 'yolsuz' yolu'...
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/04/18-2407.html

[...]

METE AKYOL'un 'YOLSUZ' YOLU!...

Akyol'un karayolu trafiğini...


Mete Akyol sezonu açmış! Geçen gün usulsüz golf arabasıyla çarşıdan alışverişini yapıp dönüşte de hanımını Anadolu Kulübü'ne bıraktıktan sonra Adliye Sokak'taki evine doğru yol almış yine! Yahu hiç mi utanma sıkılma yok bu adamda? Peki ya ilgisiz ilgililer, sorumsuz sorumlular neden hâlâ uykuda? Oysa İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 99/11012 sayılı kararı uyarınca "Adalar'da motorlu taşıt kullanılamaz" yasağına ve Mete Akyol'un evinin bulunduğu Adliye Sokağı'na fayton çıkıyor olmasına rağmen, geçirdigi by-pass ameliyatı bahane edilerek "uzun mesafe ve yokuş tırmanmasının yasak olduğu"na dair alınan sağlık raporuyla başvurusuna, Adalar Kaymakamlığı'nca verilen 2006/55 sayılı Olur'la, olur olmaz Ada yollarında turlaması üzerine Adalar Kaymakamlığı'na 21.8.2006 tarihli başvurumuz* neticesinde —aslen misalleri minvalinde bağlanarak Ada'dan çıkartılması lüzum ederken— Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla** kendisine tebliğ edilen kararda geçen "aracın sadece kendisi tarafından, ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği," ibaresine ve defalarca bu kaidenin de ihlalinin fotoğraflarıyla ADALAR POSTASI'nda yayımlanıp ilgili kişi/kurumlara da gönderilmesine*** rağmen, her nasılsa tüm bunlara aldırmaksızın geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de Adalar Vakfı [Adaların Tarihi, Doğal, Kültürel Değerlerini Koruma ve Turizmi Geliştirme Vakfı-1983) kurucularından ve Mart 2010 Mütevelli Heyeti üyelerinden Mete Akyol golf arabasıyla ada yollarında torun-torba turlaMAkta!...

Ada sakinleri kanun kaide tanımaz bu davranışından dolayı Mete Akyol'u esefle kınamakta! Peki ya Adalar Kaymakamlığı, Belediyesi ve dahi Cumhuriyet Başsavcılığı neden hâlâ uykuda? Sözkonusu karar uyarıca ivedilikle gereğinin gereği gibi yapılıp Mete Akyol'un golf arabasının bağlanarak Ada'dan çıkartılmasını talep ediyoruz!

Emine Çiğdem Tugay
)O(





.........................*

From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: ADALAR POSTASI: Adalar'da trafik canavarini istemiyoruz!
Date: August 21, 2006 7:31:09 PM GMT+03:00
To: Mevlut Kurban adalar@istanbul.gov.tr


21 Ağustos 2006

T.C. ADALAR KAYMAKAMLIĞI’na,

İSTANBUL 5. NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU MÜDÜRLÜĞÜ’ne,


İstanbul 3. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 99/11012 sayılı kararı uyarınca “Adalar’da motorlu taşıt kullanılamaz,” yasağına rağmen İstanbul Adaları’nda ve özellikle de Büyükada’da her geçen gün motorlu taşıt sayısı artmakta, resmi araçların ise görev dahilinde ve haricinde servis aracı olarak kullanıldığı gözlenmektedir. Belediye’nin kırmızı kamyonetinin kimi Adalılar tarafından sezon başında kiralanarak her türlü gayrıresmi servisi yaptığını acaba bilmeyen kalmış mıdır? İSKİ arabası Türkoğlu Sokak’taki evine neden görev aracıyla gidip gelmektedir? Aya Yorgi’ye mehtap sefasına çıkmayan bir resmi araç var mıdır?

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kensel Sit Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’nı benzeri sayfiye yerlerinden ayıran emsalsiz özelliği, motorlu araç trafiğinin dolayısıyla da gürültü ve kirliliğinin olmayışıdır. İstanbul Adaları’nda ulaşım aracı fayton ve elbette bisiklettir. Araba sevdası olanların gidecekleri pek çok yer varken, motorlu taşıtsız bir yaşantıyı tercih eden bizlerin gidebileceği başka herhangi bir yer yoktur!

Son zamanlarda Büyükada Karakolu’nun önüne dahi park etme aymazlığını gösteren bir taşıt farklı kişilerin kullanımında Büyükada yollarında görülmektedir. Bu aracın sahibi olan Adliye Sokak mukimlerinden Sayın Mete Akyol’un kalp rahatsızlığının olması kuşkusuz bu ayrıcalığı kendisine tanımaz. Kalp rahatsızlığının faytona binmeye engel teşkil etmeyeceği aşikârdır. Acil durumlar için ise ambulans tüm Adalılar’ın hizmetindedir.

Kuşaklar boyu Büyükadalı olan ve bugün 97 yaşındaki olan Koço Kalfa, iki bastonuyla Tepeköy’deki evinden çarşıya gidip gelirken hepimize örnek olmaktadır. Ahmet Niyazi Banoğlu, Atatürk’ün İstanbul’daki Hayatı (1933-1937), İstanbul (1974)252’de, Atatürk’ün sofracılarından Cemal Granda’nın bir anısını aktarır:

“Bir yaz akşamı Büyükada’ya gitmiştik. 1936 yılıydı. İskele’de Atatürk’ü büyük bir kalabalık karşıladı. İçten gelen sevgi gösterileri yaptı. Splendid Oteli’ne gidilecekti. Vapur iskelesine bir otomobil yanaştırmışlar. Ata’nın binmesi için... Oysa, Adalar’da tekerlekli, motorlu araçlarla gezilmesi yasak... Atatürk, otomobili görünce şöyle sordu:

- Ada’da otomobille dolaşmak yasak değil mi?

Sorusunun karşılığını daha beklemeden:

- Kaldırın bu otomobili.

dedi. Sonra, iki dizi halinde sıralanıp kendisine yol açan kalabalığın arasından yürüyerek otele geldi. Herkes yolda Atatürk’e çiçek atıyor, kalabalığı yaranlar eğilip elini öpüyorlardı.”

Büyükada mukimlerinden Sayın Korhan Berzeg (Doç. Dr.), 11 Haziran 1996 günü HABITAT Konferansı’nda sunmuş olduğu “Adalar: Motorlu Araçsız Yaşam ve Yapılanmanın Durdurulması” başlıklı bildirisinde araba sevdasının altında yatan tehlikeye dikkatleri çekmiştir:

“[...] Şurası muhakkak ki, Adalar’ın geri kalan dörtte üçünü yapılanmaya açmanın yarattığı iştah, Adaları motorlu araçlara açma gayretinin altında yatan ana sebeptir. Adaları karşı kıyılardaki taş yığınına çevirecek bu olasılıktır ki herkesi büyük bir azimle –pilli araçlar, dar raylı trenler gibi havayı kirletmeyen araçlar da dahil- tüm çağdaş motorlu taşıtlara karşı koymaya ikna etmelidir. [...]”

İstanbul Adaları’ndaki motorlu taşıtların, plaka, marka, renk, kurum ve görev bilgilerini içeren bir listesinin bizlere açıklanması; resmi araçların görev harici servis arabası olarak kullanımına katiyetle engel olunması; 2005 yılının sonunda Burgazada’daki motorlu taşıtların sahiplerine gönderilen “Adalarda motorlu taşıt kullanmanın yasak olduğu ve araçların kullanılması durumunda, bağlanarak yeddiemine teslim edileceği,” tebliğinin, Sayın Mete Akyol’a da iletilerek sözkonusu taşıtın Adalar’dan çıkartılması sağlanmalıdır. Başvurumla ilgili gelişmelerin tarafıma iletilmesini arz ederim.

Saygılarımla,

Emine Çiğdem Tugay

Türkoğlu Sokak No: 28
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 44 56
operad@e-kolay.net

...

Koço Kalfa (fotoğraf: İpek Çalışlar)

Belediye'nin aracı Aya Yorgi'ye servis yapıyor, 25/05/2005 17:47.

Büyükada Karakolu'nun önundeki meydan otopark görünümünde!

...

Ve Mete Akyol'un motorlu taşıtının fotoğrafları:

Kadıyoran Caddesi, 09/08/2006 07:06.

Büyükada Karakolu, 09/08/2006 07:09.

Adliye Sokak


.........................**

21/8/2006 tarihli başvurumuz üzerine verilen —zaten yetersiz olan— bu karar NEDEN uygulanmıyor?




.........................***

From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: mete akyol golf arabasiyla torun-torba turlaMAkta!
Date: June 17, 2008 12:40:40 PM EEST
To: adalar@istanbul.gov.tr, belediyebaskani@adalar.bel.tr
Cc: adalar.postasi@gmail.com


Adalar'da trafik canavarının usulsüz seyrine
seyirci kalmayacağız!



Mevlut Kurban / Adalar Kaymakamı
ADALAR KAYMAKAMLIĞI
Çankaya Caddesi No:44
Büyükada 34970 İstanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17
adalar@istanbul.gov.tr

Coşkun Özden / Adalar Belediye Başkanı
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Altınordu Caddesi No:21
Büyükada 34970 İstanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85
belediye@adalar.bel.tr


14 Haziran 2008

ADALAR KAYMAKAMLIĞI'na,

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'na,

İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 99/11012 sayılı kararı uyarınca "Adalar'da motorlu taşıt kullanılamaz," yasağına ve Mete Akyol'un evinin bulunduğu Adliye Sokağı'na fayton çıkıyor olmasına rağmen, geçirdigi by-pass ameliyati bahane edilerek uzun mesafe ve yokuş tırmanmasının yasak olduğuna dair alınan sağlık raporuyla başvurusu neticesinde Adalar Kaymakamlığı'nca verilen 2006/55 sayılı Olur'la, olur olmaz Ada yollarında turlaması üzerine Adalar Kaymakamlığı'na 21.8.2006 tarihli başvurumuz neticesinde —aslen misalleri minvalinde bağlanarak Ada'dan çıkartılmasi lüzum ederken— Adalar Emniyet Amirliği'nin 19.9.2006 tarih ve 64 sayılı yazısıyla kendisine tebliğ edilen kararda geçen "aracın sadece kendisi tarafından ikâmet ile şehir merkezi arasında tek bir güzergâh üzerinde kullanılması ve aracın tek kişinin kullanımına uygun hale getirilmesi aksi halde verilen iznin iptal edileceği," ibaresine her nasılsa aldırmaksızın geçtiğimiz yaz olduğu gibi bu yaz da Mete Akyol golf arabasıyla ada yollarında torun-torba turlaMAktadır!

Ekteki fotoğraflarda da açıkça görüldüğü gibi 14.6.2008 Cumartesi günü saat 20:50:02'de Mete Akyol tarafından kullanılan sözkonusu golf arabası Kadıyoran Caddesi'nden İskele'ye doğru inmekteyken, eski İbrahim Necmi Dilmen yeni Suiçmezler Köşkü'nün önünde 20:50:45'te ters istikamete dönerek ancak bu noktada karşılamaya yetişebildiği misafirlerini ve çantalarını alıp 5 kişi bu arabaya sığışmayı da başararak herkesin hayretle kınayan bakışları arasında 20:51:44'te yukarıya doğru seyretmiştir!

Adalar'da trafik canavarının usulsuz seyrine seyirci kalmayacağız!

Sözkonusu araç hakkındaki ilgili karar uyarınca gereğinin gereği gibi ivedilikle yapılmasını ve tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.

Kaygılarımla,

Ad-Soyad : Emine Çiğdem Tugay
Adres : Türkoğlu Sokak No:28 Büyükada 34970 İstanbul
e-mail : emine.cigdem.tugay@gmail.com
......................................
Tarih : 14/06/2008
Saat : 20:50-20:51
Yer : Büyükada Kadıyoran Caddesi
Araç : Mete Akyol'un mavi renkli plakasız golf arabası
Görev : ? Mete Akyol, Ada yollarında golf arabasıyla torun-torba turlaMAsı!

...

torun...
torba...
turlaMA!


Kadıyoran Sokağı, 14/06/2008

20:50:02...

20:50:45...

20:51:13...

20:51:38...

20:51:44...

Türkoğlu Sokağı, 9/08/2007 11:28...


[...]



____________________________________________________

ADALAR POSTASI-2409 (20.4.2010):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/04/20-2409.html

[...]

From: EROL ÖZDOĞAN
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2407: mete akyol'un 'yolsuz' yolu!...
Date: April 19, 2010 11:24:52 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Atatürk, 1936.

Mete Akyol, 14/06/2008 20:51:13...

Adalar'da bütün bypass ameliyatı olanlara Sayın Mete Akyol gibi bir golf arabasıyla gezme izni verilirse bence Adalar dünyanın en büyük golf arabası koleksiyonuna sahip olur! Ama ben Büyük Ata'ya bu kadar gönülden bağlı Sayın Mete Bey'in hiç değilse O'nun Ada ziyaretinde binmesi için getirilen otomobili redederek yürüyüp, kuralları ve kanunları bozmadığını bildiğini sanıyorum.

Erol Özdoğan



Haber7, 24.4.2006
http://www.tumgazeteler.com/www.gundem.info/?a=1465189

Gazeteci Mete Akyol Atatürk'ü anlattı

[...] Atatürk`ü anlamak ve algılamak istemeyenlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de aynı "aymazlığı" sürdürdüklerini savunan Akyol, "Atatürk`ü tanımayan kişiler, onun üstün dehası ve kişiliği ile devrimlerini anlamaktan yoksunluk çekmektedir. [...] dedi. [...]

[...]