6 Aralık 2011 Salı

ADALAR POSTASI-2628: hayırsızada'da mavnaların lodostan parçalandığına dair...



* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

21 Ekim 1910 Cuma günlü, Heybeliada'da bir kadının kulübesinde yanarak vefat ettiği ve Hayırsızada'da mavnaların lodostan parçalandığına dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'dan, 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

6 Aralık 2001 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
8-15ºC
%60-66 nem
Keşişleme, G 31km/sa
Gündoğuşu 07:13... Günbatışı 16:36...


* * *
Cicely Mary Barker, The Spindle Berry Fairy.

* * *

1- Funda Lena: "Evelallah..."

2- Mehmet Tolga Bektaş: "Babil- Adaevi Programı, 9 Aralık 2011, Cuma, 19:00 Bir Anadolu Köyü belgesel filminin gösterimiyle devam ediyor..."

3- Şükrü Abanoz: "Aralık ayı Meclis toplantısı yapıldı..."

4- Lena Gavuraki: "Acilen yuva arıyor!..."

5- Orhan Şevki: "15 yıldır Ada'da yayımlanan Son Vapur Gazetesinin artık FaceBook'ta da yer alması için..."


6- Çiğdem Şahin: "Kent Hareketleri'nden İstanbul'a uyanış çağrısı..."

7- Adalar Belediyesi'nde mobbing mi ne varmış?... :)

)O(



_______________________________________________________1

From: FUNDA KURTULDU
Subject: Buyukada Merkez Eczahanesi'nden Funda Lena'nin yeni albumu
Date: December 4, 2011 9:59:52 PM GMT+02:00
To: adalarpostasi@gmail.com

Büyükada Merkez Eczahanesi'nden 
Funda Lena'nın yeni albümü...

Merhabalar,
Ben Büyükada Merkez Eczahanesi'nin eczacısı Avni Kurtuldu'nun kızıyım. 4 yıldır profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum. Büyükada benim İstanbul'da en çok sayıda konser verdiğim, halkıyla canlı performanslarda çok defa buluştugum benim için öel bir yer. Bu yüzden ADALAR POSTASI vasıtasıyla Adalar halkıyla yeni albüm haberimi paylaşmayı çok isterim. Eğer ilgilenirseniz size ekte basın bültenimi ve aşağıda klibimin linkini yolluyorum. Gazetenizde bana yer verirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,

http://www.youtube.com/watch?v=-PqWeS4RNf0



Funda Lena
1982'de istanbul'da doğdu... Eczacı bir anne babanın tek çocuğu... Anne tarafından Rizeli, baba tarafından Makedon göçmeni... 1993'te Yeniköy İlkokulu'ndan, 2000'de Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'nden, 2004'te Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden, 2007'de Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Yüksek Lisans'tan birincilikle mezun oldu. Üniversite yılları boyunca Alper Orhon Ekonometri ve Murat Sertel Ekonomi Yüksek Lisans ödüllerini aldı. 

2008'de çıkardığı Yol Ayrımı isimli maxi single ve 2009 yılında çıkardığı Yeniden isimli albümden sonra, son bir yıldır çalışmalarını sürdürdüğü projesi Hazırım Evelallah'ı Kasım 2011'de dinleyiciyle buluşturdu. 3 şarkılık bu albümde şarkıcılığının yanı sıra söz yazarı, besteci, aranjör ve prodüktör olarak da imzası olan Lena’nın ilk klibi, Ulaş Elgin yönetmenliğinde Evelallah isimli şarkıya çekildi. Müzik sektörü içinde var olmaya çalışmaktaki en önemli amacının, Türk popüler müziğinde yeni ve farklı şeyler yapılması için uğraş veren tüm müzik insanlarıyla aynı safta mücadele vermek olduğunu söyleyen Funda Lena, bu yeni projesinde uluslararası isimlerle çalıştı. Yaylı düzenlemelerine katkısıyla Christopher Marion ve Beyonce, Shakira, Christina Aguilera, Madonna, Whitney Houston, Sting, Britney Spears ve Mariah Carey başta olmak üzere birçok dünya starıyla çalışmakta olan müzisyen Mac Quayle bu isimlerden başlıcaları.


_______________________________________________________2


From: MEHMET TOLGA BEKTAŞ 
Subject: 'Babil Toplum Kültür Sanat Çalışmaları ve Belgesel Sinema Derneği'
Date: December 5, 2011 9:04:19 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Babil Toplum Kültür Sanat Çalışmaları 
ve Belgesel Sinema Derneği
Adaevi Programı....

Sevgili Babil dostları,
Babil- Adaevi Programı, 9 Aralık 2011, Cuma, 19:00 “BİR ANADOLU KÖYÜ” belgesel filminin gösterimiyle devam ediyor.

Ekte, Babil- Adaevi'nin Aralık Programı da yer alıyor. Belgesel filmlerimizle, Büyükada'da da birlikte olmak dileğiyle.

Herkese selamlar, sevgiler...

* * *







_______________________________________________________3

AdaGazetesi, 5.12.2011 
Şükrü Abanoz 


Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı 


Aralık ayı meclis toplantısı belediye binasında yapıldı.Toplantıda, bir türlü soru önergelerine cevap alamayan meclis üyelerinin, soru önergelerine devam etmesiyle başladı; 

Söz alan Oktay Altın

Temenni Konuşması; 

Sayın Başkan, Sayın Meclis üyeleri, 
Kış aylarında gelir getirici bir faaliyete konu olmayan alanlardan işgaliye harcının tahakkuk ettirilerek tahsil edileceğine dair görevliler tarafından bildirimde bulunulduğu anlaşılmaktadır. 

Kış aylarında Adalar'a gelen ziyaretçi sayısının yaz aylarına göre yok kabul edilebilecek seviyede olduğu gerçeğini hepimiz bilmekteyiz. 

Kış koşullarında işgaliye ödenen alanlarda bulunan masalarda kullanım hava şartları uygun olduğu takdirde mümkün olabilmektedir. Bu alanlarda genelde depolama dışında kullanım olmamasına rağmen, işgaliye harcı tahakkuku uygulamasını hakkaniyet ilkesine aykırı bulduğumu ifade etmek isterim. 

Bu gerçek göz önünde tutulduğunda kış aylarında işgaliye tahakkuku ettirilerek gelir beklemek anlamsız olacaktır, çünkü işgaliye mükellefleri bu alanları kullanmayacaklar ve yeterli kaynakları olmadığından işgaliye harcı ödemeyeceklerdir. 

İşgaliye mükelleflerinin büyük çoğunluğu kış boyunca katma değer yaratmayan alanlara tahakkuk edecek işgaliye bedellerini ödeme gücüne sahip değildir. Bu anlamda uygulama Adalar'da hayatın doğal akışına aykırıdır. 

İşgaliye uygulamasının 2,5 yıldır sürdürüldüğü gibi devam ettirilmesini arzu ettiğimi, Başkan'ın bu yönde beyanatının konuya taraf olan Adalı hemşerilerimiz tarafından beklendiğini Sayın Başkan ve Meclis üyelerinin bilgilerine arz ederim. 

Bu temenni konuşmasının ardından Sayın Farsakoğlu uygulamada bir değişikliğe gidilmediği, eski uygulamaya devam edileceği konusunu ifade etmiştir. Meclis üyesi Oktay ALTIN bunun üzerine Adalı hemşeriler adına Başkan'a teşekkürlerini sunmuştur. 


ÖNERGE 

Sayın Başkan Sayın Meclis üyeleri, 
Adalarda uygulanabilecek şehir mobilyaları ve reklâm standartlarını bildiğiniz gibi bir yönetmelikle yayımlamıştık. 

Şu anda uygulanmakta olan kaldırım kaplamaları da aynı bütünlük içinde yönetmeliğe ithal edilerek uygulamaya geçilecek bir konu olarak karşımıza çıkmaktayken, Encümen kararına dayanan bir işlemle gerçekleştirilmeye başlanmıştır. 

Bu kaplamaların tek bir firma ürününe yönelik olması, pahalı olması, alternatiflerinin belirlenmemiş olmasının hatalı olduğunu düşünüyorum. Kaldırımlardaki düzenlemenin taş ürünlerinin de değerlendirildiği alternatifli bir uygulamaya geçilmesi, bu işleme ilişkin belediye meclisimiz tarafından kabul edilmiş bir yönetmeliğe ithal edilmek suretiyle mümkün olacaktır. 

Önergemin değerlendirilmesi ve sonuçlarının tarafıma yazılı olarak bildirilmesi maksadıyla Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederim. 


Soru Önergesi 

LİDO

Sayın Başkan, Sayın Meclis üyeleri, 
06.12.2010 tarihinde LİDO projesiyle ilgili bir soru önergesini Başkanlık makamına havale etmiş ve bu önergemize 03.01.2011 tarihli Sayın Başkan'ın kapak yazısı, Sumru SÜSLÜ’nün metin imzasıyla bir cevap almıştık. Bu cevap yazısının 9. maddesinde LİDO anılan alanda gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerine ait onaylı projesinin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları'na aykırılık taşımadığı açıkça ifade edilmektedir. 

Ağustos 2011 ayında bu konuda verdiğim bir başka önergeye ise ayni imza sahipleri tarafından verilen yazılı yanıtta, LİDO Proje alanının 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda Öneri Turizm Tesis Alanı'nda kaldığı açıkça ifade edilmektedir. 

Sayın Başkan, 
Soru önergelerime verilen cevaplarınızda yer alan bilgilere göre plan notlarında turizm tesisi yapılması gereken bir alanda konut yapılmasına onay verdiğiniz anlaşılmaktadır. Adalarımıza katma değer yaratacak Turizm Tesisi projesi yerine, rant projesi olan rezidans projesinin gerçekleşmesi yönünde, hangi gerekçelerle Koruma Kurulu nezdinde oy verdiğinizi ve uygulamaya geçirilmesini sağlandığını yazılı olarak tarafıma bildirilmesini, önergemin Başkanlık Makamı'na havale edilmesini arz ederim. 


Söz alan Bülent Mısırlı

Adalar Belediye Meclis Başkanlığı’na, 
Adalar Belediyesi'nin çıkarmış olduğu Ağutos-Eylül 2011 tarih, 9 sayılı bültende imzanızla yayınlanan bir beyanatınızla ilgili olarak; soru önergem Kaldırım Katkı payıyla ilgili olacaktır. 

Bilindiği gibi önceki dönemde yapılmış olan bordür ve tretuvar yenileme çalışmalarının malzemelerinin tamamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bedelsiz olarak temin edilmiş ve sadece işçilik kısmı, Adalar Belediyesi tarafından ödenerek hizmet Kınalıada ve Burgazadası'nda 2007 ve 2008 yılında, Büyükada Maden mahallesinde ise 2009 yılında, yani döneminizde tamamlanmış idi. 

Bu hizmetin, Kınalıada ve Burgazadası ihale bedelleri de 2007 ve 2008 yıllarında tamamen ödenmiş, sadece 3 milyon TL’lik Büyükada ihale bedeli borç olarak döneminize devredilmiştir. Belediye Gelirleri Kanunu'na göre bu hizmetin bedeli istifade edenlerden tahsili öngörülmektedir. 

Bu tahsilatlarında Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tamamlanıp hizmete sunulan yılı takip eden yıldan itibaren 5 yıl içinde yapılması öngörülmüştür. Bu tahsilatın yapılmasına imkân veren, hizmette kullanılan tüm malzeme bedelleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar Belediyesi'ne döneminizde yapılmış bir ayni yardım niteliğindedir. 

Bu çerçevede 2009 yılında başlattığınızı beyan ettiğiniz Katkı Payı uygulamasındaki yasal sürecin yanlışlığı, hesaplama hataları, listelerin yayımlanmaması ve fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle konu tarafımdan devamlı surette Meclis gündemine taşınmış ancak yeterli açıklama ve cevap verilememiştir. 

Bültendeki yazınızda bahsi geçen “Çıkar grupları, halkı aldatanlar vb.” ifadelerinizi çok yakışıksız bulduğumu ifade ederek, bir Meclis üyesi olarak yanlış ve yasalara aykırı bir uygulama konusunda halkımızın çıkarlarını koruma görevimin en önde olduğunu, bir vatandaş olarak da kendi çıkarlarımı korumamın da çok doğal bir davranış olduğunu ifade ederim. Ayrıca vatandaş olarak da tarafıma tebliği yapılan ihbarname konusu işleme dava da açmış bulunmaktayım. 

Bu açıklamalarım çerçevesinde aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını arz ederim. 

Katılım payı uygulamasında 2011 yılında yeni tahakkuklar yapılmakta mıdır?
Katılım payı uygulamasında bugüne kadar yapımış olan toplam tahsilat miktarı ne kadardır?
Bu hizmette kullanılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınmış tüm malzemelerin miktar ve tutarı ne kadar dır?
Yargı süreçleri tamamlanan ve kazanıldığı beyan edilen dava sonuç ilamları isim ve adres bilgileri gizlenerek kamuoyuna açıklanması ve tarafıma verilmesi mümkün müdür?
İhale bedelini ödeyemediğinizden dolayı Belediye'ye icra emri gönderen müteahhide kalan borç miktarı nedir? 

Gündemin diğer maddeleri konuşulduktan sonra meclis sona erdi. 

Haber-Fotoğraf Şükrü Abanoz


_______________________________________________________4

FaceBook, 5.12.2011
Lena Gavuraki 

https://www.facebook.com/lenagavuraki


Dün Beşiktaş'ta araba motorunun icinden kurtarıldı. Orda kalması tekrar bir motorun icine girmesi ve araba çalıştığında ölmesi ya da bir arabanın altında ezilmesi demekti. Acilen yuva arıyor. Lütfen paylaşın. — Cenk Karayazgan ve 49 diğer kişi ile birlikte.


_______________________________________________________5


From: SON VAPUR
Subject: Mustafa Guvener seni "SON VAPUR" altındaki "SON VAPUR" grubuna ekledi.
Date: December 5, 2011 7:30:54 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

SON VAPUR


ONBEŞ YILDIR ADA'DA YAYIMLANAN SON VAPUR GAZETESİ'NİN ARTIK FACEBOOK'DA DA YER ALMASI İÇİN SER MELEK YILDIRIMGENÇ VE ŞEFİKA HOLAT'LA BİRLİKTE BİR GRUP KURMAYA KARAR VERDİK. SON VAPUR ADINI TAŞIYACAK OLAN BÜLTENLERİMİZDE ADALAR DIŞINDA, İSTANBUL VE DİĞER KENTLERDEKİ SEMTLERDEN DE HABERLER OLACAK. AYRICA SEÇİLMİŞ GÜZEL MÜZİKLER, ÇEŞİTLİ SANAT DALLARINDAN ÖRNEKLER, ÜRETİMLERİMİZ, AMATÖR SPOR DALLARINDAN ETKİNLİKLERİ DE BURADA BULACAKSINIZ. SON VAPUR ŞU ANDA YOLA ÇIKIYOR VE TÜM İSKELELERE UĞRAYACAK. SİZİ İSKELENİZDEN ALIP GÖTÜRECEĞİZ.VAR MISINIZ?

ORHAN ŞEVKİ


_______________________________________________________6

From: ÇİĞDEM ŞAHİN
Subject: KENT HAREKETLERİNDEN İSTANBUL'A UYANIŞ ÇAĞRISI
Date: December 5, 2011 9:33:59 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

KENT HAREKETLERİNDEN 
İSTANBUL'A UYANIŞ ÇAĞRISI 

Merhabalar,
6 Aralık Salı akşamı (yarın) Makine Mühendisleri Odası'nda, odalar, şubeler, platformlardan temsilcilerin de gözlemci ya da katılımcı olarak yer alacağı geniş katılımlı bir Kent Hareketleri toplantısı yapılacaktır.Toplantı çok önemli olduğu ve yeni katılımları sağlamayı amaçladığı için birçok kişi tarafımızdan telefonla da aranmıştır. Bu açıdan kalabalık bir topluluk bekliyoruz (UMUYORUZ ÖYLE OLUR) Bu toplantı, sonrasında, ciddi bir eylem planı ve bu eylem üzerinden biraraya gelebileceğimiz ortak bir zemin oluşturma toplantısı da olacağı için gerçekten önemlidir. Bugün zorunlu tahliyeler, dışlanma, mahalle boşaltmaları, soylulaştırma, tarihi semtlerde süren yıkım çalışmaları, gibi kentsel dönüşüm sürecine eşlik eden hak ihlallerinin ve hukusuzlukların ciddi bir insan hakları ve yaşam alanı hakkı sorunu haline geldiği bir süreç yaşıyoruz. Bu süreci daha da kötüleştirecek 'Çoğunluk Yasası', 'Deprem Yasası' gibi çok büyük iki tehlike var önümüzde.

Gerek bu yasalarla amaçlanan gerçek niyeti kamuoyuna anlatabilmek gerekse bu yasaların yol açacağı sorunlara karşı toplumda farkındalık uyandırmak, bilgisizlikleri gidermek, iktidarın halkı yanıltan söylemlerini deşifre eden karşı bir söylem oluşturup bunu halka aktarabilmek, bu amaçla ciddi kampanyalar, etkinlikler, bilinç artırıcı halk toplantıları düzenlemek; belgeseller ve diğer görselleri kullanarak daha çok insana ulaşmak; kentsel dönüşüme eşlik eden insan hakları sorununu Meclis'e taşıyacak bir komisyon oluşturmak —bu girişim hali hazırda başladı— hiçbir kurumsal kimlik ya da platformun baskın olmadığı ve kendi kimliğini ön planda tutmadığı bu hareketin motoru olacak bir yürütme kurulu veya komisyonu oluşturmak istiyoruz.

Bu kurul ya da komisyon adeta kent hareketinin beyni olacak ve bütün kurum, platform ve oluşumların bugüne kadar boşa giden, zaman ve enerji kaybına yol açan eylem biçimlerinin terkedilip daha katılımlı, etkin eylemler yapılmasının önünü açacaktır. Adeta kent muhalefetini ortak eylemler için harekete geçiren ilk tetikleyici dinamik olarak işlev gösterecektir. Bu kurul ya da komisyonda kent hareketleri içindeki her kurum, kuruluş, platform ve oluşumlardan temsilci olması özellikle önemlidir. Böylece bu kişiler üzerinden bütün kent hareketleri ile bir ilişki ağı kurularak ortak kararlar verilebilecektir. Birçoğumuz bunun zaten denenen bir şey olduğunu söyleyeceğinizi biliyorum, evet denedik, başarısız olduğumuz konular oldu ama süreç devam ediyor, hem de daha da kötüleşerek, üstelik şimdi eskisinden de çok insan ve yaşam alanı bu sürece katılmış durumda; eğer durdurulmazsa bütün İstanbul bu sürecin kurbanı olacak.

Önümüzda çoktan ortak yapabileceğimiz iki eylem zaten var; 10 Aralık Cumartesi, Dünya İnsan Hakları gününde halihazırda kararı alınmış —u toplantı fikrinden önce alınmış bir karardı—  bir eylem; onun üzerine tartışıp, bu eylemi daha katılımlı ve etkin hale getirmek için ne yapabileceğimizi konuşabiliriz. Ayrıntıları toplantıda anlatacağım.

İkincisi Cihan arkadaşımızın başlattığı uluslararası katılımlı sıfır tahliye eylemleri... Bu iki eylemi başarıyla yapmamız bile hepimize çok büyük motivasyon sağlayacaktır...

Yarın görüşmek üzere...

İlk kez aramıza katılanlar için yeri bulmada sorun yaşarlarsa telefonum ve Makine Mühendisleri Odası'nın adresi aşağıdadır.

Çigdem Şahin: 0535 815 76 62

Adres: Katip Çelebi Mah. İpek Sok. No: 9/2, Beyoğlu, Taksim.

Fransız Kültür Merkezi'nin karşısına denk gelen karşı cadde üzerinde ilk aradan girebilirsiniz.


_______________________________________________________7


Adalar Belediyesi'nde 
mobbing mi ne varmış?...