28 Mayıs 2011 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2588: lido'nun 19,5m'lik libidosu yol kodundan 5,50m yükselmiştir!...

Adalar'a dört bakış, 1936.

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

2 Mart 1910 Çarşamba günlü, Kınalıada sahilinde bulunan cesedin Yalova kazası Ankere karyeli gemici Tanas veledi Pandezi olduğunun anlaşıldığı ve defnine izin verildiğine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, Mayıs 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

28 Mayıs 2011 Cumartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Gökgürültülü sağanak yağışlı
16/24ºC
% 73-91 nem
Poyraz, KD 27km/sa
Gündoğuşu 05:37... Günbatışı 20:25...
* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca

* * *

Cicely Mary Barker, The Bird's-foot Trefoil Fairy.


* * *

1- Nazife Akgün: "Duyan yok söyleme başında bin türlü bela olsa da!..."

2- Mustafa Gürmeriç: "Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, Kadir Topbaş ve İDO (İstanbul Deniz İşletmeleri Genel Müdürlüğü) hakkında görevini kötüye kullanmak, halkımızı zorla öngördükleri yayınlarla etkileyerek örtülü oy elde etmek için çalışmak ve etik davranmamak suçlarından kamu davası açılması için iddianame hazırlanmasını arz ve talep ederim..."

3- Halim Bulutoğlu: "NTV'nin çeşitli il ve ilçelerden bir süredir yaptığı seçime doğru programının bir ayağı, bu Cumartesi günü saat 17:00-19:00 arasında Burgaz iskelede yapılacak. İsteyen katılabiliyor bildiğim kadarıyla..."

4- Kayhan Karaca: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Ekaterina Ağnidis ve Evridiki Ağnidis adlı Türk vatandaşlarına 4 milyon Euro maddi ve manevi tazminat ile 11 bin Euro mahkeme masrafı ödenmesini kararlaştırdı. Burgazada ve Büyükada'daki gayrimenkul ve taşınmazlarının tapuları Türk mahkemelerinin kararlarıyla iptal edildiği gerekçesiyle daha önce mülkiyet haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti..."

5- Heybeliada açıklarındaki bir sürat teknesinde yangın çıktı. Denize atlayan iki kişi, balıkçılar tarafından kurtarıldı...

6- Beyoğlu'nda gezersen...

7- Gaziantep Üniversitesi Fotoğraf Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Adalar" adlı fotoğraf sergisinde, Heybeliada, Burgazada ve Büyükada'da çekilen birbirinden güzel fotoğraflar sanatseverlerle buluştu...

8- Lefter, uğursuzluk getirir diye Sivas maçı için yorum yapmamıştı. Müjdeyi eşinden duyunca da hislerini, 'İlk şampiyonlukta vardım, 18'inciyi de gördüm,' diye anlattı...

9- 1. Kadın Yazarlar Sempozyumu’nun ilk konusu ve konuğu Ayla Kutlu için bir çok yazar ve sanatçı, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve sanat eleştirmenleri ile sanatseverler, Büyükada Anadolu Kulübü’nde biraraya geldi...

10- İstanbullu Rum ressamların özgün eserlerinin gün ışığına çıkacağı sergide, Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Kapıdağlı Konstantin’e (Konstantinos Kizikinos) ait tablolar ve onun resimlediği kitapların yanı sıra, Armenopulos, Andreadis, Andoniadis, Flora-Karavia, İgum, İkonomidis, Ksantopulos, Mihelidakis, Petridu, Platonidis, Savidis, Skarlatos, Sofroniadis, Stavrakis, Vakalopulos gibi, 19.yy ve 20.yy’ın başında belge niteliğinde eserler üretmiş olan ressamların tablo ve ikonaları ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor...

11- Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Nepal Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Upendra Yadav ve beraberindeki heyeti Aya Yorgi Kilisesi'ne yayan mı otomobille dolanmak suretiyle mi çıkardı?

12- Nasuh Mahruki, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'na "Kendi Everestinize Tırmanın," kitabını hediye etti. Farsakoğlu Everesti'ne nasıl tırmanacağı merak konusu! Yayan mı? otomobille dolan mı?...

13- Bülent Cankurt: "Yılmaz Ailesi'nin, 11 Haziran'da 'Elio Sedef'de 300 kişilik bir davet vereceklerini duydum..."

14- Ada sahillerinden (b)öngörünümler...

)O(



_______________________________________________________1

From: NAZİFE AKGÜN
Subject: DUYAN YOK SÖYLEME BAŞINDA BİN TÜRLÜ BELA OLSA DA
Date: May 28, 2011 11:32:10 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

DUYAN YOK 
SÖYLEME 
BAŞINDA BİN TÜRLÜ BELA 
OLSA DA...

Büyükada kaçak mopur iskelesi, 28.5.2011.


SÖZE NEREDEN BAŞLAMALIYIM İNANIN BİLMİYORUM. HANİ BİR ATASÖZÜ VARDIR BELKİ DE BİRAZ KABACA GELECEK "BAK POPOM YER ETSİN, GÖR SANA NELER EDERİM," YAŞANAN AYNEN BÖYLE ;
BEN KINALIADA'DA YAŞARIM,  SIKLIKLA DA DİĞER ADALARA GİDER GELİRİM. ACABA HERKES BİLİYOR MU GECE 21:00'DEN SONRA BURGAZADASI VE KINALIADA'YA BÜYÜKADA'DAN HİÇBİR ŞEKİLDE DÖNÜLEMEZ, NE ŞEHİRHATLARININ VAPURU VARDIR NE DE MAVİ MARMARA'NIN MOTORLARI.

EĞER YİRMİ BİRDEN SONRAYA KALDINSA 23:40'TA KALKAN MAVİ MARMARA MOTORUNA BİNİP ÖNCE BOSTANCI'YA GİDECEK SONRA DA ORADAN 00:15 MOTORUYLA KINALIADA'YA DÖNECEKSİN. BUNUN NASIL BİR AZAP OLDUĞUNU ACABA BEN Mİ ANLATAMIYORUM?



NEDEN Mİ? "AZ YOLCU VAR KÂR ETMİYORUZ". ACABA ŞU ADALARIMIZIN BAĞRINA NASIL YAPILDIĞI BELLİ OLMAYAN İSKELELERİ YAPARKEN KÂR ETMEDİKLERİ İÇİN Mİ YAPIYORLAR, HELİKOPTER PİSTİNDEN DAHA BÜYÜK!

EĞER KAMU YARARI BİR İŞE SOYUNUYORSAN VE BİR KURUM OLMAK İSTİYORSAN BAZI ŞEYLERİ DE GÖZE ALACAKSIN KÂRI / ZARARI ONA GÖRE HESAPLAYACAKSIN.  ÜLKEMİZDE YAPILAN ÖZELLEŞTİRME HOKKABAZLIĞI İŞİ ALANA KADAR SÜRÜYOR ONDAN SONRA HİÇBİR DENETİM YAPILAMADIĞI VE TÜM ÖNERİ VE İSTEKLERE KULAKLARIN TIKANDIĞI BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDİLDİĞİ İÇİN İŞTE KARŞIMIZA ÇIKAN MANZARADA BU OLUYOR.

GERÇİ HAKSIZLIK ETMEYEYİM MAVİ MARMARA YÖNETİCİLERİ ŞAHSIMA HER ZAMAN SAYGI GÖSTERMİŞLER, TÜM ÖNERİLERİMİ DİNLEMİŞLERDİR. AMA BU OLGU NE YAZIKKİ BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİREMİYOR VE DEĞİŞTİREMEYECEK DE. BAZI ŞEYLER O İNSANLARIN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNE DE BAĞLI DEĞİL.

iNSANI YOLUNACAK KAZ, PARA KAZANILACAK VARLIK OLARAK GÖREN ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEDEN, İNSANA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMEDEN HİÇBİR ŞEYİ DEĞİŞTİREMEYİZ.

BIRAKIN DA ADALI DOSTLARIMIZLA İLİŞKİLERİMİZ SÜRSÜN, BÜYÜKADA İLÇE MERKEZİ, ORADA YAPILAN HERHANGİ BİR ETKİNLİĞİ BİZ DE İZLEYEBİLELİM, KATILABİLELİM. KISACASI BIRAKIN DA BU DÜZEN DENİLEN ÇARPIKLIKLAR GENÇLİKLERİMİZİ YAŞATMADI, MESLEKLERİMİZİ YAPTIRMADI, İŞİMİZDEN, AŞIMIZDAN, SEVDİKLERİMİZDEN ETTİ. BİZİM KUŞAĞIMIZ BİR SOLUK ALAMADI. ŞİMDİ BARİ RAHAT ÖLELİM.

TÜM ADALARA VE ADAYI ADA GİBİ GÖRMEK İSTEYENLERE SONSUZ SEVGİLERİMLE,

NAZİFE AKGÜN


_______________________________________________________2

From: ÖZLEM YÜZAK
Subject: topbas ve ido suc duyurusu
Date: May 24, 2011 4:15:39 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

İstanbul, 24 Mayıs 2011

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na
İstanbul

Müşteki : Mustafa Gürmeriç

Adres : Fevzi Çakmak Cad, Aktar Hüssam Mah,
3.Ada Sk. No: 5/8 16050 Osmangazi/Bursa
CHP Bursa İl Başkanlığı
CHP Osmangazi Üyesi
İnönü Caddesi, Has İş Merkezi No: 115
Kat:1 Osmangazi/Bursa
0 224 - 251 00 11

Şüpheliler : Kadir Topbaş İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı,  İDO Yönetim Kurulu Başkanlığı

Adres : Kadir TOPBAŞ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı/İSTANBUL
İDO Deniz OtobüsüYönetim Kurulu Başkanlığı/İSTANBUL

Konu : Şüphelilerin atılı (İsnad olunan) suçlamaya ilişkin yargılanması talebidir.

Açıklamalar : Kadir TOPBAŞ ve İDO Yönetim Kurulu Başkanlığı; kuruluşundan beri çalıştırdığı deniz otobüslerinde, yanlı, iktidar yanlısı yayınlara yer vermekte ŞU GÜNLERDE 24 TV Kanalı ile tek yanlı yayınlarla halkımızın beyni örtülü ve cebren yıkanmaktadır.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri, satılmış olmasına rağmen yanlı yayınlarına devam etmektedir.
Seçim öncesi AKP iktidarına destek vererek yanlı yayın yapan 24 TV Kanalı, İDO’nun çalıştırıldığı tüm Marmara genelinde yayınları kanalıyla İstanbul, Yalova, Bursa, Bandırma, Marmara adalarında ve ilişkili olduğu tüm yerlerde AKP yanlısı yayınlara devam etmektedir.

Yayın yoluyla AKP iktidarı yayınlarına yol açan uygulamanın durdurulması ve etik gereği yansız yayın yapan TV yayın kuruluşlarının yayınlarının bir düzen içinde ve sıra düzeninde yayın yapmasına geçilmelidir.

Yayıncılık ilkesi, bağımsız, adil, toplumcu ilkeleri kapsamalıdır. Toplumda ayrıma yol açmayacak ve toplumu germeyip bölmeyecek yayınlar desteklenmelidir. Toplumda huzur ancak böyle sağlanabilir.

Yanlı yayınlarla toplumun dolaşım özgürlüğü engellenmekte ve insanlarda örtülü stres ortamı yaratılmaktadır. Bu stres ortamının ortadan kaldırılmasını istemek bir vatandaşlık görevidir.

Yukarıda anılan nedenler gereği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın KADİR TOPBAŞ ve İDO, insanlarımızı bilinçli zorlama yoluyla zorlamakta ve yanlı yayınlar ile beynini cebren yıkamakta olup sonucunda oya dönüşmesi için her türlü çabada da örtülü bulunmaktadırlar.

Bu zorlama yoluyla beyin yıkanarak oya dönüştürülme çabalarının önü kesilmeli ve ETİK GEREĞİ, tarafsız yayın organlarının yayınlarına kura yoluyla izleme yolunun önü açılması sağlanmalıdır.

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, Kadir TOPBAŞ ve İDO (İstanbul Deniz İşletmeleri Genel Müdürlüğü) HAKKINDA görevini kötüye kullanmak, halkımızı zorla öngördükleri yayınlarla etkileyerek örtülü oy elde etmek için çalışmak ve ETİK davranmamak suçlarından kamu davası açılması için iddianame hazırlanmasını arz ve talep ederim.

Saygılarımla,

Mustafa GÜRMERİÇ
16552756524


_______________________________________________________3

From: SİBEL AKKAŞOĞLU
Subject: Fwd: Ntv secim programi Cumartesi Burgaz'da
Date: May 25, 2011 12:42:48 PM GMT+03:00
To: undisclosed-recipients:;
Bcc: emine.cigdem.tugay@gmail.com

NTV seçim programı 
Cumartesi günü Burgaz'da...

Kimden: Halim BULUTOĞLU 

Tarih: 24 Mayıs 2011 18:30
Konu: Ntv secim programi Cumartesi Burgaz'da
Kime: Mustafa Farsakoglu, Zihni Tekin, Aykut Mutlu, Raffi Hermonn, Adnan Demir, Oral Çalışlar, Doğan Başak, Fethi Okyar, Hatice Farsakoglu, Ö. Faruk Berksan, Teoman Göral, Yenal Koçak, Gizem Altın, Turgut Kuli, Aylin Yengin,Mehmet Arıduru, Zafer Ataylan, Avedis Hilkat, Müfit Özdeş, Sosi Cindoyan, Gündüz Mutluay, Bülent Baviker, Bercuhi Berberyan, Nilgun Pala, Ahmet Tanrıverdi, Ali Şenalp, Esra Koç, Niyazi Dalyancı, Sibel Akkaşoğlu, Bülent Özden, Deniz Koç, Eda Yiğit

Merhaba
NTV'nin cesitli il ve ilcelerden bir suredir yaptigi secime dogru programinin bir ayagi, bu Cumartesi gunu saat 17.00-19.00 arasinda Burgaz iskelede yapilacak. İsteyen katilabiliyor bildigim kadariyla ve konusmacilara 3'er dakikalik zaman veriliyor. Bu da yaklasik 40 kisinin konusabilecegi anlamina geliyor.
Secim ortaminda Adalar'in parti ve adaylardan beklentilerini dile getirmek acisindan bu firsati iyi kullanalim derim.
Katilimi orgutlemek icin yazisalim.

Halim


_______________________________________________________4

ntvmsnbc, 24.5.2011
Kayhan Karaca

http://www.ntvmsnbc.com/id/25216285/

AİHM'den mülkiyet cezası yağdı

Ankara, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde bugün sonuçlanan üç değişik mülkiyet davasında toplam 6 milyon 222 bin Euro maddi ve manevi tazminat ödemekle cezalandırıldı.


STRASBOURG - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bugün ele aldığı üç ayrı mülkiyet davasında yine Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkum etti.

Mahkeme ilk davada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne ve Lefkoşa kentlerinde taşınmaz ve gayrimenkulleri olan Kostas Kalisperas adlı Kıbrıslı Rum'un davasına baktı. Mahkeme sonucunda Kalisperas’ın varisine, söz konusu mal varlığı 1974 yılından bu yana sahipleri tarafından kullanılamadığı gerekçesiyle 1 milyon 300 bin Euro tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. AİHM daha önce bu davada davacının mülkiyet hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti.

İkinci davada ise Ekaterina Ağnidis ve Evridiki Ağnidis adlı Türk vatandaşlarına ise 4 milyon Euro maddi ve manevi tazminat ile 11 bin Euro mahkeme masrafı ödenmesini kararlaştırdı. Mahkeme daha önce davacıların, Burgazada ve Büyükada'daki gayrimenkul ve taşınmazlarının tapuları Türk mahkemelerinin kararlarıyla iptal edildiği gerekçesiyle daha önce mülkiyet haklarının ihlal edildiğine hükmetmişti. 

* * *

Madam Ağnidis Köşkü/Büyükada, 6.5.201.

(Büyük)Ada'ya geldiğimiz 2001 senesi kışında Anadolu Kulübü'nü geçer geçmez Bahçelerönü Sokağı'na sapan ilk sağ köşedeki Madam Ağnidis'in köşkünün o penceresi bir film sahnesi misali hâlâ gözümün önünde... Uzun beyaz tül perde sola doğru bel veren bir kıvrımla toplanmış, sağ köşede Madam Agnidis koltuğunda kitap okumakta... Ve pencerenin içinde cam bir vazoda her gün değişen çiçekler durmakta... Kuaför İbrahim Bey anlatmıştı; Madam Ağnidis'in günaşırı dükkânına bir demet taze çiçek bıraktığını, Adalı tüm hanımların seyrine al gözüm seyreyle... Geçen geçtiğimde beyaz leylağı açmıştı yine... O hayal pencere ise Madam Ağnidissiz kaderine hoyratça savruk bir halde!... Ne yazık!...
)O(


_______________________________________________________5

AA, 24.05.2011

http://tr.euronews.net/ajans/938383-heybelada-aCiklarinda-can-pazari/

HEYBELİADA AÇIKLARINDA 

(A.A) – Heybeliada açıklarındaki bir sürat teknesinde yangın çıktı. Denize atlayan iki kişi, balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Heybeliada açıklarında hareket halinde olan ‘‘Dolcevita’‘ adlı sürat teknesinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Makine dairesinde başladığı tahmin edilen yangın sırasında tekne sahibi Doğan Daniel Diner ile yanında bulunan arkadaşı Burhan Kellece denize atladı.

Diner ile Kellece, yangını görerek yardıma gelen balıkçı teknesindeki balıkçılar tarafından kurtarıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, sürat teknesindeki yangını söndürdü.

Kıyıda önlem için bekletilen sağlık ekiplerince ambulansta muayene edilen Diner ve Kellece’nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangın sonucu büyük çapta hasar gören tekne, soğutma çalışmalarının ardından Deniz Polisi ekipleri eşliğinde Küçükyalı balıkçı barınağına çekildi.


_______________________________________________________6

Beyoğlu'nda gezersen...


Fransız Kültür Merkezi, 12.5.2011.


_______________________________________________________7

SonDakika.com, 25.5.2011

http://www.sondakika.com/haber-universitemiz-fotograf-toplulugu-ogrencileri-2749482/

Üniversitemiz Fotoğraf Topluluğu Öğrencileri 
Tarafından Slayt Gösterimi Gerçekleştirildi...


Gaziantep Üniversitesi geleneksel "Kültür Sanat Spor Bahar Şenlikleri", kapsamında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi'nde slayt gösterimi gerçekleştirildi.

Fotoğraf Topluluğu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen "Adalar" adlı fotoğraf sergisinde, Heybeliada, Burgazada ve Büyükada'da çekilen birbirinden güzel fotoğraflar sanatseverlerle buluştu.

Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Biten Aslan, Fizik Mühendisliği bölümü öğrencisi Caner Kılıç, Tıp Fakültesi öğrencisi Fikriye Güngören, Tarih bölümü öğrencisi Fırat Kıztanrı ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Osman Çağrı tarafından hazırlanan fotoğraflar öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Haberler.Com
Haber Yayın Tarihi : 25.05.2011 00:51


_______________________________________________________8

Sabah, 25.5.2011

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2011/05/25/lefterin-totemi-tuttu

Lefter'in totemi tuttu


Lefter, uğursuzluk getirir diye Sivas maçı için yorum yapmamıştı. Müjdeyi eşinden duyunca da hislerini, "İlk şampiyonlukta vardım, 18'inciyi de gördüm," diye anlattı

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu, takımın ordinaryüs lakaplı efsanevi oyuncusu 85 yaşındaki Lefter Küçükandonyadis'i Büyükada'daki evinde sevince boğdu. Rahatsızlığı nedeniyle heyecanlanmaması gereken ve bu yüzden maçı izleyemeyen ancak eşinden maç sonrası skoru öğrenen efsane oyuncu, bir şampiyonluk daha gördüğü için gurur duyduğunu dile getirdi. Maç öncesi uğursuzluk getirmesin diye Sivasspor maçıyla ilgili yorum veya tahmin yapmayan Lefter, "1959'da ilk şampiyonluğunda yer aldığım Fenerbahçem'in 18'inci şampiyonluğunu da gördüğüm için çok mutluyum. En başta Aziz Yıldırım, tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

KOÇ'TAN KUPA ÖNERİSİ
Dedesinin her zaman az ve öz konuştuğunu ancak tarifsiz bir mutluluk yaşadığını anlatan torunu Özlem Katmer de "Maçı biz bile heyecandan izlemekte zorlandık. Müsabaka biter bitmez anneannem dedeme haberi vermiş. Ardından da teyzem arayıp 'Şampiyonuz baba' demiş. Dedem müthiş duygulanmış" dedi. Şampiyonluk kutlamalarında Fenerbahçe Müzesi'nde yönetici Ali Koç ile karşılaşıp sohbet ettiklerini söyleyen torun Katmer, aralarında geçen diyaloğu şöyle anlattı: "Ali Bey dedeme, Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihini anlatan Asr-ı Fener kitabını hediye etmek istiyordu. Bana 'Alex'in söz verdiği gibi kupayı da getirsek ne iyi olur' dedi. Ben de 'Böyle bir şeyi talep edemeyiz ama gelirse çok büyük gurur yaşarız' dedim. Dedem heyecanlanmasın diye çok uğraşıyoruz ama öyle bir heyecanı yaşamayı kesinlikle çok arzu edecektir."


_______________________________________________________9

İskenderun Haber, 23.5.2011

http://www.iskenderunhaber.com/2011/05/sempozyumun-ilk-konugu-ayla-kutlu/


Sempozyumun ilk konuğu ‘Ayla Kutlu’


Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin düzenlediği “I. Kadın Yazarlar Sempozyumu” Adalar Belediyesi’nin katkısıyla 24-25-26 Mayıs tarihlerinde, Ayla Kutlu’nun katılımıyla Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşecek. Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin düzenlediği “1. Kadın Yazarlar Sempozyumu’nun ilk konuğu Ayla Kutlu olacak. Çağdaş Türk kadın yazarlarımızın en özgün isimlerinden biri olan Kutlu, üretken yaşamında Türk Edebiyatı’na sunduğu birbirinden değerli eserleri akademisyenler ve okurlarla paylaşılıp tartışılacak. 24-25-26 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliğin ilk günü (24 Mayıs 2011) Adalar Belediyesi ve Bilgi Yayınevi Ayla Kutlu için bir imza etkinliği düzenliyor. 25-26 Mayıs 2011 günlerinde ise sempozyum çalışmaları sürdürülüyor. Sempozyumun amacı toplumsal ve kültürel cinsiyet rollerini ve bu bağlamda Türkiye’nin tarihsel ve siyasi gelişimi içinde kadın üstündeki baskıyı vurgulamak ve toplumumuzu derinden etkileyen sorunlarının çözüm ipuçlarını ortaya koymak. 1. Kadın Yazarlar Sempozyumu’nun ilk konusu ve konuğu Ayla Kutlu için bir çok yazar ve sanatçı, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve sanat eleştirmenleri ile sanatseverler, Büyükada Anadolu Kulübü’nde bir araya geliyor. Böylece “kadının toplum içindeki yerini geniş zamanlar içinde tartışan, mitolojiyi ve tarihi yeniden irdeleyen” Ayla Kutlu’nun eserleri, disiplinler arası bir platformda değerlendirilecek.


_______________________________________________________10

From: TALİN ETYEMEZ
Subject: Fw: İSTANBULLU RUM RESSAMLAR TOPKAPI SARAYI’NDA-GREEK PAINTERS OF ISTANBUL AT THE TOPKAPI PALACE
Date: May 23, 2011 10:20:05 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

İSTANBULLU RUM RESSAMLAR
TOPKAPI SARAYI’NDA


Anonim; İsa Mesih; Meryem Ana Kilisesi (Beşiktaş)

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğinde Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay ve Rum Patriği I. Bartholomeos Hazretleri himayelerinde hazırlanan İSTANBULLU RUM RESSAMLAR TOPKAPI SARAYI’NDA başlıklı sergi, Topkapı Sarayı Has Ahırlar Sergi Salonu’nda 23 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de düzenlenecek kokteyl ile açılıyor. 30 Haziran’a kadar devam edecek sergide, birbirinden değerli tablo ve ikonalar ilk kez İstanbullularla buluşacak.

Mayda Saris’in Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul’da doğmuş ya da İstanbul’da yetişmiş (Tebaa-i Osmani) Rum ressamlarını konu alan İstanbullu Rum Ressamlar/Greek Painters of Istanbul kitabından yola çıkılarak hazırlanan sergi için, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Yusuf Benli ve Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas’ın çok değerli katkılarıyla, Topkapı Sarayı, Rum Ortodoks Patrikhanesi ve Heybeliada Ruhban Okulu koleksiyonlarının yanı sıra, İstanbul’daki Rum kiliseleri ve özel koleksiyonlarda yer alan eserler titizlikle seçilerek bir araya getirildi.

Osmanlı kültürüne önemli katkıda bulunan ancak Osmanlı kaynaklarında ve günümüz kaynaklarında ayrıntılı bilgiye rastlayamadığımız İstanbullu Rum ressamların özgün eserlerinin gün ışığına çıkacağı sergide, Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Kapıdağlı Konstantin’e (Konstantinos Kizikinos) ait tablolar ve onun resimlediği kitapların yanı sıra, Armenopulos, Andreadis, Andoniadis, Flora-Karavia, İgum, İkonomidis, Ksantopulos, Mihelidakis, Petridu, Platonidis, Savidis, Skarlatos, Sofroniadis, Stavrakis, Vakalopulos gibi, 19.yy ve 20.yy’ın başında belge niteliğinde eserler üretmiş olan ressamların tablo ve ikonaları ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Tematik ve kendi içinde kronolojik olarak bölümlendirilen sergi, Padişah ve Osmanlı ileri gelenlerinin portreleri, Heybeliada Ruhban Okulu koleksiyonundaki Patrik portreleri, kiliselerden seçilen ikonalar, İstanbul manzaraları ve natürmortların yer aldığı yaklaşık 100 eserden oluşuyor. 

Küratör: Mayda Saris
Sergi Danışmanı: Mine Çağlar Dikbaş
Sergi Koordinatörleri: Aysel Çötelioğlu, Artemis Papatheodorou
Mekan Tasarım: Leyla Aykut

Basın mensupları hariç, açılışta giriş davetiyelidir. Salı günleri Topkapı Sarayı Müzesi kapalıdır.


_______________________________________________________11

11.5.2011

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr159.asp

ADALAR VE NEPAL ARASINDA 
DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU


Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu Nepal Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Upendra Yadav ve beraberindeki heyeti ağırladı.

4. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı için İstanbul'a gelen Nepal Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Upendra Yadav ve beraberinde 30 kişiden oluşan heyet; Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'nu makamında ziyaret etti

Başkan Farsakoğlu bu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdiği konuşmasında; "Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda Nepal Fahri Baş Konsolosu Prof. Günseli Malkoç'unda ilgisi ve işbirliği ile Pochara ve Adalar Kardeş Belediye olmuştur. Adalar çok özel bir yer, biraz sonra bunu göreceğiniz için çok ayrıntıya girmek istemiyorum," diyerek, Şeref Defteri'ni takdim etti.

Adalar Belediyesi Şeref Defteri'ne, ziyarete dair duygularını yazan Nepal Dışişleri Bakanı ve Başbakan Vekili Upendra Yadav, Adalar gibi güzel bir yerde ağırlandıkları için teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Buraya LCD zirvesi için gelmiş bulunuyoruz. Böylece İstanbul'u ve İstanbul kadar güzel tarihi ve içten bir şehri görme fırsatı da bulmuş olduk. Burada bulunduğumuz 3 gün boyuca fark ettiğim şey insanların sıcaklığıydı. İstanbul'un güzelliğinin yanı sıra çok güzel bir dostlukla karşılandık. Bunu da takdirle karşıladığımı Sayın Başkan'a söylemek isterim.

Bu buluşmanın iki ülke arasında dostluğu daha iyi bir seviyeye çıkacağını, daha sıkı bağlarla bizi birbirine bağlayacağını düşünüyorum. Daha iyi bir dayanışma ve daha ileri bir işbirliğine dönüşeceğini umut ediyorum.

Kültürünüz çok zengin bütün dünyaca bilinen bir kültür. Aynı zamanda Nepal kültürü de çok zengin ve bölgemizde bilinen bir kültür. Bu kültür değişimi sayesinde insanların çok daha fazla birbirini anlayabileceğini, empati kurabileceğini ve buradan bir dayanışma sağlanacağını düşünüyorum.

Ve son olarak bize böyle güzel bir fırsatı sunduğunuz için ben hepinize ülkem ve bütün delegasyon adına teşekkür ediyorum.'' dedi.


Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'nun Nepal Başbakanı Rt. Hon Mr. Jhala Nath Khanal'a iletilmek üzere sunduğu plaket ve armağanların verilmesinin ardından, Başkan Dr. Farsakoğlu, Adaları tanıtan bir sunum yaptı.


Adalar Kent Müzesi ve Aya Yorgi Kilisesi ziyaretlerinin ardından Heybeliada Halki Palas'ta onurlarına düzenlenen yemeğe katılan heyet, daha sonra Adalar'dan ayrıldı.


_______________________________________________________12

HaberTürk, 21.5.2011



_______________________________________________________13

Sabah, 27.5.2011
Bülent Cankurt

http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/cankurt/2011/05/27/yilmaz-ailesi-sedefe-cikarma-yapacak

Yılmaz ailesi Sedef'e çıkarma yapacak!


Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz; franchise'ını aldıkları Quick China'nın ardından, Nişantaşı'nda ve Sedef Adası'nda 'Elio' adını verdikleri yeni mekânlarını hizmete açtı. Yılmaz Ailesi'nin, 11 Haziran'da 'Elio Sedef'de 300 kişilik bir davet vereceklerini duydum. Mesut-Berna Yılmaz çifti, 120 kişilik kendi davetlilerini İstinye'de demirli Halas Yatı'na bindirip, bir kokteyl eşliğinde Sedef Adası'ndaki davete götürecekmiş. Yavuz ile Hasan da, kendi davetlileri için Kabataş'tan başka tekne kaldıracakmış. [...]


_______________________________________________________14

ada sahillerinden (b)öngörünümler...

12.5.2011
tabela iskelesi!

lido'nun 19,5m'lik libidosu yol kodundan 5,50m yükselmiştir!...


seferoğlu tarumar!