3 Nisan 2010 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2401: işin tuhafı!


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

21 Haziran 1899 Çarşamba günlü Heybeliada'da müslüman ve hıristiyanlar için yeni bir mezar yeri ayarlanmasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 28.3.2008.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

3 Nisan 2010 Cumartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Hafif sağanak yağışlı
9/16ºC
% 66-98 nem
Yıldız, K 12km/sa

Gündoğuşu 06:44... Günbatışı 19:30...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Speedwell Fairy.


* * *

1- İşin Tuhafı: Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği'nce 19.3.2010'da Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, 'Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı' seçilmişti! Farsakoğlu’na ödülü takdim edilirken kısa bir konuşma yapan İZDER Başkanı Ali Doğan şunları söylemişti: 'Toplumun hep lafta kalan şeffaflık özlemi nihayet Adalar Belediyesi’nde gerçekleşti...'

1.4. 2010'da Milliyet'e demeç veren Farsakoğlu, iskele inşaatı izninin Büyükşehir Belediyesi tarafından çok önceden verilmiş olduğunu belirterek, şöyle demişti: 'İŞİN TUHAFI yeni yapılan motor iskelesinin yanı sıra İDO iskelesi de kaçak. Hatta bu konuya tepki gösteren Mimoza Restoran’ın yeri de kaçak.'

1.4. 2010'da İBB: 'Öncelikle belirtmek gerekir ki S.S. Mavi Marmara Deniz Yolcu Eşya Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, ilgili yere yapı yapma izni Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Kasım 2009 tarih ve M.34.6.ada.0.12.2009/1692 sayı numaralı evrakla verilmiştir.

Seçilmiş Şeffaf Belediye Şefi affedilebilecek mi şimdi bakalım?! Şef-af!?

2- Milliyet (2.4.2010): "Büyükşehir Belediyesi, Milliyet'te, dün yer alan, 'Kınalıada'da kaçak İskele tartışması' ile ilgili dün bir yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, S.S. Mavi Marmara Deniz Yolcu Eşya Turizm Motorlu Taşıyıcılar Koopera-tifi'ne, ilgili yere yapı yapma izninin, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Kasım 2009 tarihli evrakla verildiği belirtildi..."

3- Sabah (2.4.2010): "Kaçak iskele için yasal işlem kapıda..."

4- Talin Etyemez: "[S.S. Mavi Marmara Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Bilgin Özkaynak] Hayırsever olduğu kadar doğasever mi?"

5- Avedis Hilkat: "ADALAR POSTASI'nın 5. yaşını kutlarım, emeği geçen herkese nice uzun yıllar birliktelik temennisiyle..."

ADALAR POSTASI'nın 2401. sayısında...
)O(



..........................................................1

"İŞİN TUHAFI"

DR. MUSTAFA FARSAKOĞLU,
“YILIN BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANI” SEÇİLMİŞTİ!



Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği'nin (İZDER) bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği 'Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları' ödülleri 19 Mart 2010 Cuma günü Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini bulmuştu. Yapılan anketler sonucu Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, "Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı" seçilmişti! Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’na ödülü takdim edilirken kısa bir konuşma yapan İZDER Başkanı Ali Doğan şunları söylemişti: “Toplumun hep lafta kalan şeffaflık özlemi nihayet Adalar Belediyesi’nde gerçekleşti..."

...

Kınalıada'da kaçak iskele, Fotoğraf: Gila Benmayor.

Gila Benmayor (Hürriyet, 21.3.2010): "[...] Geçen pazar günü Mimoza’da açık havada yemek yerken dehşetle izlediğim iskele inşaatı nedeniyle hemen telefona sarılıp Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nu aradım. Bu son iskelenin Kınalıada’nın “ölüm fermanı” olacağını söyledim. [...] Farsakoğlu, kendisini arayıp durumu ilettiğimde üç günlüğüne inşaatı durduracağını ve durumu inceleyeceğini söyledi. Ne yazık ki, dediğini yapmadı. [...] Farsakoğlu, Topbaş ve Paksoy, yani konunun bir numaralı ilgilileri bu tuhaf durumdan haberdar oldukları halde “motor iskelesi” tamamlanmak üzere. [...] Üzüntüyle görüyorum ki, Farsakoğlu’nun gücü bu “hoyrat elleri” durdurmaya yetmemiş. [...]"

...


Talin Etyemez (ADALAR POSTASI, 25.3.2010): "Adalara gönül verenler belli, onlar çok üzgün, bunca yıldır denize girdikleri yerde gereksiz bir iskele yapılıyor. Kahroluyorlar. Bu sebeple de ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar İstanbul’un en güzel ilçesini korumak için. Ama Adalar Belediyesi’nden en ufak bir destek yok! Adalar Belediyesi bir girişimde bulundu mu Adalarını korumak adına? Kendilerine gelen şikâyet dilekçelerini değerlendirdiler mi?..."

...


Lusin Zakaryan (Agos, 26.3.2010): "Adalar Belediye Başkanlığı [ve diğer ilgili mercilere] şikâyet dilekçeleri yollandı. Müracaatları değerlendiren resmi mercilerin çoğu, iskeleye dair herhangi bir izin talebinde bulunulmadığını belirtiyor.

[...] İskele inşaatına dair sorularımızı yanıtlayan Kınalıada Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hikmet Abanoz, [...] Adalılarla birlikte başkan Farsakoğlu’na bir dilekçe vererek 'Burası Kınalıada’nın en güzel sahili, berbat olacak, bu iskeleye izin vermeyin,' dedik. Başkan, 'Kesinlikle izin vermem, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı imar planı yürürlüğe girmeden, oraya bir çivi bile çaktırmam,' demişti. Ama söz öyle, uygulama böyle...

[...] Adalar Belediye Başkanı Başdanışmanı ve Meclis üyesi Raffi Hermon Araks, konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı açıklamada, adalardaki bazı bölgelerin Milli Emlak’a bazılarının ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait olduğunu belirterek, sürdürülen iskele inşaatının Adalar Belediyesi tasarrufunda olan bölge dahilinde olmadığını söyledi. İlçe sınırları içinde olmasına karşın, idari olarak kendilerinin mesul olmadıkları bir alandan sorumlu tutulamayacaklarını savunan Araks, konuya ilişkin olarak yapılacak itiraz müracaatlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi veya Hazine-Milli Emlak Daire Başkanlığı’na yapılması gerektiğini ifade etti. [...]”

...


Murat Öztürk (Milliyet, 1.4.2010): "Kınalıada sakinleri, yolcu motorları için yapımına başlanan iskelenin kaçak olduğunu belirterek, inşaatın durdurulmasını istediler. Ancak iskele, 5 No’lu Koruma Kurulu’nun ‘inceleme bitene kadar inşaatı durdurma’ kararına rağmen bitmek üzere... [...] Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, iskele inşaatı izninin Büyükşehir Belediyesi tarafından çok önceden verilmiş olduğunu belirterek, şöyle dedi: 'İşin tuhafı yeni yapılan motor iskelesinin yanı sıra İDO iskelesi de kaçak. Hatta bu konuya tepki gösteren Mimoza Restoran’ın yeri de kaçak.' [...]”


...


İBB (4.1.2010): [...] Öncelikle belirtmek gerekir ki S.S. Mavi Marmara Deniz Yolcu Eşya Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, ilgili yere yapı yapma izni Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa FARSAKOĞLU’nun imzasını taşıyan 2 Kasım 2009 tarih ve M.34.6.ada.0.12.2009/1692 sayı numaralı evrakla verilmiştir. 15 Mart 2010 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri 5216 sayılı yasaya göre, yapının durumunu tespit etmiş ve tutanağı Adalar Belediyesi’ne göndererek 15 gün içinde yasal işlemlerin yapılması ve neticeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi vermesini tebliğ etmiştir. [...]

...

ŞEFFAF ŞEF!
Seçilmiş Şeffaf Belediye Şefi affedilebilecek mi şimdi bakalım?!
Şef-af!?

)O(


..........................................................2

Milliyet, 2.4.2010


Büyükşehir Belediyesi, Milliyet'te, dün yer alan, "Kınalıada'da kaçak İskele tartışması" ile ilgili dün bir yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, S.S. Mavi Marmara Deniz Yolcu Eşya Turizm Motorlu Taşıyıcılar Koopera-tifi'ne, ilgili yere yapı yapma izninin, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Kasım 2009 tarihli evrakla verildiği belirtildi. İBB İmar Müdürlüğü ekiplerinin 15 Mart'ta 5216 sayılı yasaya göre yapının durumunu tespit ettiği ve tutanağı Adalar Belediyesi'ne göndererek, 15 gün içinde yasal işlemlerin yapılması ve neticeden bilgi verilmesini tebliğ ettiği vurgulandı.

...

Yorumlar

[13:52 - ybahçelioglu] "belediyeler iş işten geçtikten sonra, el atsa ne fayda?"
Ne hikmetse, belediyeler imar durumunun müdahalesini işin başında değil, yapı tamamlandıktan sonra, el atarlar.

08:30 - Hep magdur halk] Milli irade
Milli irade sadece sandıkta konuşmaz tebrikler ada halkına



..........................................................3

Sabah, 2.4.2010

http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/04/02/kacak_iskele_icin_yasal_islem_kapida

Kaçak iskele için yasal işlem kapıda

Büyükşehir Belediyesi, "Kınalıada'da kaçak iskele iddiası"na ilişkin, Belediye İmar Müdürlüğü ekiplerinin, yapının durumunu tespit ederek tutanağı Adalar Belediyesi'ne gönderdiğini ve 15 gün içinde yasal işlemlerin yapılmasını tebliğ ettiğini bildirdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, S.S. Mavi Marmara Deniz Yolcu Eşya Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifine, ilgili yere yapı yapma izninin, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu'nun imzasını taşıyan 2 Kasım 2009 tarihli evrakla verildiği de belirtildi.



..........................................................4

From: TALİN ETYEMEZ
Subject: bilgin özkaynak, Mavi Marmara'nın kurucu başkanı
Date: April 2, 2010 4:07:37 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


HAYIRSEVER OLDUĞU KADAR DOĞASEVER Mİ?



Halikarnas Şirketler Grubu sahibi Bilgin Özkaynak ve ortaklarının düzenlediği Türkiye çapındaki 80 otobüslük Anıtkabir ziyareti 18-19 Kasım günlerinde gerçekleşti.

Haber
ADA Gazetesi, sayı 13
Kınalıada için ayrılan 100 kişilik kontenjana, ilköğretim oklulu öğrenciler, veliler ve Kınalıadalılar dahil oldular.

(Başka bir tarihte de Çanakkale Gezisi düzenlemişti.)

...

Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak

Halikarnas Grubu yaklaşık bir yıl önce ÖZAY-5'i indirdi. ÖZAY-6'da Faruk Türker ve Tamer Türker ile birlikte evlilik gerçekleştirerek 5 gemiyi birlikte üretme kararı aldık. Bu adımın daha sağlam, daha iyi yürüyeceğine inanarak, Türkiye'nin en güzel gemilerinin inşa edildiğini düşünüyoruz.


S.S. MAVİ MARMARA TURİZM MOTORLU TAŞIYICILAR KOOPERATİFİ
Bilgin Özkaynak, Bostancı Vapur İskelesi yanında kurulmuş olan kooperatifin başkanıdır.


TURİZM ve MARİNACILIK FAALİYETLERİ

Marmaris Yacht Marina
Marmaris Yacht Marina, Kara yoluyla şehir merkezine 8km uzaklıkta, deniz yoluyla 2 deniz mili mesafededir. Kışlık konaklama için kara park alanı, denizde konaklamalar için yüzer iskeleleriyle, motoryatlar, yelkenliler ve her türlü tekne için ideal bir marinadır. Türkiye ve Akdeniz'deki en büyük tonajlı 330 ton, 70 ve 50 tonluk 3 farklı liftiyle teknelerin büyük bir özenle karaya alınıp, denize indirilmesi, elektrik ve su imkanı ve takibinin sayaçlarla sağlanması, bünyesinde kameralı 24 saat güvenlik sistemi ile güvenliğinin sağlandığı dünyaca ünlü bir marinadır.

. . .

HALİKARNAS DENİZCİLİK ADI ALTINDA YAPILAN FAALİYETLER

Özay 6 denize iniş töreni (SATILDI)
Yaklaşık 11 ay gibi çok kısa bir sürede yapımı tamamlanan Özay 6 Torlak tersanesinde görkemli bir törenle denize indilirildi. Törene Halikarnas Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Bilgin Özkaynak, Türker Şirketler Grubu yönetim kurulu başkanı Tamer Türker, IMEAK TDO yönetim kurulu başkanı Metin Kalkavan, Gispir yönetim kurulu başkanı Murat Bayrak, MHP İstanbul milletvekili Ali Torlak ve çok sayıda davetli katıldı. Ekim 2008 itibarı ile Özay 6 satılmıştır.

.

Özay 5 denize iniş töreni (SATILDI)
18 Mart 2007 Pazar günü Halikarnas Şirketler Grubu'na bağlı Özay 5 isimli gemi törenle denize indirildi. Ekim 2008 itibarı ile Özay 5 satılmıştır.

.

Özay 4 Denize indi. (SATILDI)
Halikarnas Şirketler Grubu'na bağlı Özay 4 isimli gemi törenle denize indirildi. Ekim 2008 itibarı ile Özay 4 satılmıştır.

. .

Erke Han denize indi.
Halikarnas Şirketler Grubu'na bağlı 800 kişi kapasiteli yolcu gemisi Erke Han 05.02.2010 tarihinde denize inmiştir.


SOSYAL KURUMLAR, KULÜPLER, DERNEKLER, KOOPERATİFLER

S.S. Bostancı Su Ürünleri Kooperatifi
Bilgin Özkaynak, Bostancı'da kurulmuş olan kooperatifin başkanıdır.

S.S. Mavi Marmara Turizm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi
Bilgin Özkaynak, Bostancı Vapur İskelesi yanında kurulmuş olan kooperatifin başkanıdır.

Bostancı Spor Klubü
Bilgin Özkaynak, halen Bostancı Spor Klubü'nün onursal başkanıdır.

Marmaris Spor Klubü
Önceki Dönem İsmail Karadinç başkanlığında, Marmarisspor'un Başkan yardımcılığını yapmıştır. İlerleyen zamandaki iş yoğunluğu nedeniyle devretmiştir.

Marmaris Türk Halk Müziği ve Dansları Derneği
Marmaris Türk Halk Müziği ve Dansları Derneği'nin onursal başkanıdır.

Bilgin Özkaynak'tan KurtKöy Spor'a otobüs bağışı
Bilgin Özkaynak, Sakarya amatör kümede yer alan Kurköyspor'a otobüs bağışladı.


EĞİTİM ve ÖĞRETİM ALANINDAKİ FAALİYETLER

Bilgin Özkaynak İlköğretim Okulu
1997 yılında Eğitime ve öğretime verdiği önemli katkılarla ,gelecek nesillerin en iyi şart ve ortamlarda yetişmesi için Sapanca-Kurtköy'de bulunan ve kendi adını taşıyan Bilgin Özkaynak İlköğretim okulu'nun temeli 1997 yılında atılmış , 13.5 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Faaliyetine 26.10.1998 yılında başlamış olan 3 katlı, 21 derslikli, 4 idari odası, 1 konferans salonu, 1 Bilgisayar odası, 1 Kütüphanesi , 2 Ana sınıfı , Sinema salonu, 1 Öğretmenler odası, 1 Hizmetli lojmanı , 1 Spor odası , 2 Araç gereç odasından oluşmakta oluşmaktadır.

Okulun Batı yönünde bulunan 2 binada Bora Özkaynak Fen Laboratuarı ve Okul kantini bulunmaktadır.

.
İlk ve Ortaöğretime Okullarında Kitap dağıtımı
İstanbul ve Gelibolu'daki çeşitli ilk ve ortaöğretim örencilerine tamamen eğitimlerine yardımcı, 100bin üzerinde kitap dağıtıldı.

Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu
Köyceğiz Meslek Yüksek Okulunun motor teknik bölümü, denizciliğin gelişmesine katkıda bulunacak yeni nesillerin yetişmesi için gerekli araç gereçle donatıldı.

Sarı Gazi Ülkü İlköğretim Okulu
Sarı Gazi Ülkü İlköğretim okulunun sinema ve tiyatro salonu dekorasyonu ve düzenlemesi yenilenmiştir.

Kadıköy İlçe Milli Eğitim Binası
1995 yılında Kadiköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü esas binası deprem sonrası tamamen tahrip olmuş ve kendilerinin ile zemin etüdüyaptırıldıktan sonra güçlendirilip hizmete sunulmuştur.

Bostancı Atatürk İlköğretim Okulu
Bostancı Atatürk İlköğretim Okulunun Tüm iç restorasyonu değiştirilerek daha modern ve işlevsel hale getirildi.

Bostancı Kayalar İlköğretim Okulu
Bostancı Kayalar ilköğretim okulunun Ana sınıfını yeniden düzenlenip geleceğin büyüklerinin daha modern ortamda yetiştirilmesi için daha uygun hala getirildi.

Sapanca Aktar İlköğretim Okulu
Sapanca Aktar ilköğretim okulunun bilgisayar sınıfının son teknoloji ekipman ile yenilenip daha modern bir hale getirilmesi sağlandı.

Marmaris Halit Narin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
Marmaris Halit Narin Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi binalarının eğitim için gerekli yapı çalışmaları ve demirbaşlarının yenilenip daha modern bir hale getirilmesi sağlandı.

İstanbul / Pendik - Erol Türker İlköğretim Okulu
Pendik, Millet caddesinde bulunan Erol Türker ilköğretim okulu'na ait Müsamere salonu hazırlandı. Başta koltukları olmak üzere Salonun tüm Işıklandırma ve Ses düzeneği bağışlandı ve tamamlandı.

Bağcılar Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi
Bağcılarda açılan Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi'ne komple granit mermerden Atatürk Büstü yapıldı.

Gelibolu Lisesi Sınıf Kütüphaneleri
Gelibolu Lisesi'nin tüm sınıflarına Kitapları dahil olmak üzere Sınıf içi kütüphaneler kuruldu.



YURT İÇİN BAĞIŞLANAN/YAPTIRILAN BAYRAK DİREKLERİ ve ATATÜRK HEYKELLERİ

Çanakkale ve Gelibolu Bölgesi
Çanakkale ve Gelibolu bölgesine boyları 73 ila 80 metre arasında değişen 37 adet bayrak direği bağışlanmıştır. Direkler Çanakkale ve Gelibolu arasına dikilmiştir.

Gelibolu İçin Atatürk Heykeli
Dünyaca ünlü heykeltraş İtalo Dario tarafından yapılan Atatürk heykelinin tüm sponsorluğunu üstlenerek Gelibolu İlçemize bağışlanmıştır.

İstanbul Hastal Şehitliği
İstanbul Hastal Şehitliği'ne 30 metrelik Bayrak direği dikildi.

Çanakkale - Gelibolu
Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinin Yeni Belediye binasının önüne bayrak direği dikildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırı
Kuzey Kıbrıs Lefkoşe'de Metehan sınır kapısına (Kavşak'da) 40 metrelik Türk bayrağı dikildi.

. .
Mersin Erdemli ilçesi Kargıpınarı Beldesi
Mersin Erdemli ilçesi Kargıpınarı beldesi meydanına 73 metre yüksekliğinde bayrak direği ve 5 metre boyunda Atatürk heykeli yaptırıldı.

Bostancı ve Çevresi
Bostancı sahilindeki Su ürünleri kooperatifi önüne, Bostancı Mendireğine ve Kınalıada önündeki Çakar'a bayrak direkleri dikilmiştir.

Sarp Sınır Kapısı
Gürcistan'a komşu olduğumuz Sarp Sınır Kapısı'na 73 metre Bayrak direği ve 5 metrelik Atatürk Heykeli dikildi.

Yalova ili Çınarcık Şenköy Beldesi
Yalova ili, Çınarcık'a bağlı Şenköy Beldesi'nde bulunan Şehitliğine 30 metrelik bayrak direği dikildi

Sapanca, Kurtköy
Sapanca Kurtköy'de 53 metrelik bayrak direği dikildi.

Ayvalık, Gaziler Rehabilitasyon Merkezi
Ayvalık Gaziler rehabilitasyon merkezine 73 metrelik bayrak direği dikildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesine, Şanlıurfa Valisi Yusuf YAVAŞCAN'ın da isteği ile 35 metrelik bayrak direği dikildi.

Marmaris Günnücek Orman Mevkii
Marmaris Günnücek Orman Mevkii'nde karayollarının bakımı kapsamında 3 adet künk köprü yaptırıldı. Ayrıca tüm giderleri karşılanarak, Marmaris'deki, sel nedeniyle kapandığı için şikayet edilen bazı yollara ıslah çalışması yaptırıldı.

Çankırı Orta ilçesi Yaylakent Beldesi
Çankırı Orta ilçesi Yaylakent beldesine 30 metrelik bayrak direği dikildi.


YURT İÇİN YAPILMIŞ DİĞER FAALİYETLER

İstanbul - Haydarpaşa Numune Hastanesi
Bilgin Özkaynak İntaniye Servisi - İstanbul Haydarpaşa Numune hastanesi Kadıköy İntaniye bölümü infeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji kliniğinin komple donatılıp, revizyon yapılması.

Gelibolu Bigalı Köyü Kütüphanesi
Atatürk'ün evinin bulunduğu Bigalı Köüne tüm kütüphane donanımı ve Kitapları dahil olmak üzere Belde Kütüphanesi yapıldı.

Sapanca, Kurtköy
Sapanca, Kurtköy'de Deprem bölgesi olması nedeniyle, olası elektrik kesilmelerinde kullanılması için yeterli büyüklükte bir Jeneratör tahsis edildi ve bağışlandı.

Sapanca Kurtköy Camii ve İmam-Hatip Lisesi
Sapanca, Kurtköy'deki Cami ve İmam-Hatip Lisesi binalarının bakım ve onarım işleri yaptırıldı. Ayrıca Kalorifer tesisati eklendi.

İstanbul - Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumu
İstanbul - Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumu odalarının restorasyonu yapılmıştır.

Gelibolu halkı için düzenlenen Anıt Kabir ziyareti
50 Otobüs tahsis edilerek tüm kumanyaları dahil olmak üzere Gelibolulular'ın Anıt Kabir'i ziyareti sağlandı.

Bingol Depremi (1 Mayis 2003 )
1 Mayis 2003 tarihinde meydana gelen Bingöl merkezli depremde zarar görenler için, Marmaris Yacht Marina yardım ekibi yardımda bulunmuştur.

Şehit Ailesine Yardım
Isparta'da ikamet eden bir şehit ailesine Tuğgeneral Atalay Kocatepe aracılığı ile ev bağışlandı.

Marmaris Turizm Danışma Müdürlüğü
Marmaris Turizm Danışma Müdürlüğü binasının restorasyonu ve bakım yapılması.


ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR

Geleneksel MEDRED Rally 2006 - 2007 - 2008
Tüm Avrupada, iyi bilinen bir yelkenli yarışıdır. Batı Akdaenizde Fransız rivierasından başlayarak Doğu Akdeniz'e giden değişen rotalarda yüzlerce yelkenli yatın katıldığı uluslararası bir organizyondur. Bu organizasyonun bitişi adına yapılan parti Marmaris Yacht Marina'da yapılır.

Offshore yarışları

2008 Türkiye Offshore Şampiyonası - Mersin MTSO Grand Prix
Architon Türkiye Offshore Şampiyonası'nın 6. Ayağı olan Mersin MTSO Grand Prix`inin ikinci gününde Marmaris Yacht Marina (10) ilk günde olduğu gibi yine birinci oldu ve Mersin halkının gönlünde taht kurdu.
http://www.ioc-tr.net/tr/newsbody.asp?newsid=24
http://www.ioc-tr.net/tr/newsbody.asp?newsid=25

Temmuz 2006 Offshore Marmaris
Temmuz 2006'da Marmaris Yalancı boğaz mevkii açıklarında düzenlenen offshore yarışlarına katılan Bilgin Özkaynak & Bahattin Çalışır ikilisi Show tv den canlı yayınlanan yarışda etapları 2. olarak tamamlayarak kürsüde kupasını kaldırmıştır.

. .

Halikarnas Şirketler Grubu Marmaris Yacht Marina Linkler Blog Bana Ulaşın



..........................................................5

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: ADALAR POSTASI 5 YAŞINDA
Date: April 3, 2010 10:48:00 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR POSTASI'nın 5. yaşını kutlarım, emeği geçen herkese nice uzun yıllar birliktelik temennisiyle...
Avedis Hilkat