15 Ağustos 2009 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2301: "büyük" bir "ada"da "başbakan'la baş başa" kalsanız ne konuşurdunuz?

ADALAR POSTASI
15 Agustos 2009


http://urun.gittigidiyor.com/drhm-ISTANBUL-BUYUKADA-SELECT-LOKANTASI-SB-FK_W0QQidZZ19018134


* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:

20 Temmuz 1894 Cuma gunlu Buyukada'da Hristo Caddesi'nde bulunan bahceli hanenin kayit muamelesi ve tasarrufu hususunda gorulen muskilatin Defter-i Hakani Nezareti'ne bildirildigine dair...


* * *
ADALAR'da BIR GUN:


Buyukada, 27/04/2006 05:43


* * *
15 Agustos 2009 Cumartesi gunu
Buyukada'da HAVA DURUMU*
parcali bulutlu
29ºC
% 21 nem
KD 15km/sa

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Candytuft Fairy.


* * *
1- "Buyuk" bir "ada"da Basbakan'la bas basa kalsaniz ne konusurdunuz?

2- Ulasimin faytonlarla saglandigi ve kamu araclari disinda otomobilin bulunmadigi [!] Buyukada'da Basbakan Erdogan'in 6 saatini gecirecegi ogrenildi...

3- Recep Tayyip Erdogan: "Futbolla ilgilendigim zaman da Ermeni vatandaslarimiz arasindan beraber top oynadigim arkadaslarim oldu. Bunlari hep yasadik. Bu ozellikleri ortaya koyarken sahsima buradan bir ovgu vesilesi cikarmak, kendime bir gurur zemini olusturmak icin ifade etmiyorum... [...] Hicbir kompleksimiz olmadi. [?!] Bundan sonra da boyle bir cekincemiz olmayacak. Demokrasi ve yasalar cercevesinde, her seyden onemlisi insani duygularin rehberliginde ortak bir yasam alanini [Adalar] hep birlikte kullanmaya devam edecegiz..."

4- "Adalar Muzesi'ne Dogru" Sergisi internette...

5- Kalamis Koyu–Adalar parkurunda surecek Cumhurbaskanligi Uluslararasi Istanbul Yelken Yarislari 19 Agustos Carsamba gunu baslayacak...

6- Orhan Erdenen'in Istanbul Adalari...

ADALAR POSTASI'nin 2301. sayisinda...

)O(


* * *
BIR de BALIK:




.........................................................1

"Buyuk" bir "ada"da Basbakan'la bas basa kalsaniz ne konusurdunuz?

Isminin aciklanmasini istemeyen guvenilir kaynaklardan ADALAR POSTASI'na ulasan bilgiler dogrultusunda 15 Agustos 2009 Cumartesi gunu 14:00'te "Basbakan'in Buyukada'ya tesrifiyle" ev sahipligini aralarinda Adalar Vakfi'nin da yer aldigi sivil toplum kuruluslari [?] ve Adalar Belediye Baskanligi'nin yapacagi Anadolu Kulubu'nde ogle yemegi esliginde genis katilimli bir toplanti pesi sira Basbakan'la Adalar Belediye Baskani'nin bas basa gorusecekleri bundan yaklasik 3 hafta kadar once AKP'ye yakin cevrelerce bilinmesine ragmen her nasilsa ancak iki gun evvelinde CHP Il ve Ilce Baskanli'ginin sozkonusu "bas basa" gorusmeden haberdar edilmesi, daha onceleri de alinan kimi duyumlar cercevesinde Adalar Belediye Baskani'nin AKP'ye gececegi soylentilerine neden olmusmus! Yok artik daha neler! Gerci malumunuz ya bu Adalar neler gordu neler...

Bu firtinada bencileyin merakimiz 20 Eylul 2008'de Mercedes'li Buyukada cikartmasi yapan Basbakan'in, gecenlerde Adalar Belediyesi Eski Baskani ile AKP Adalar Meclisi Uyesi'nin "Aya yorgi'ye cikabilmeleri icin orman sefimizi arayarak aracla yardimci olmasinin imkani ricasinda bulunmalari"na ragmen Aya Yorgi'ye cikmasi nasip olamayan Tarim Il Muduru yani sira bakanlardan ve cemaat liderlerinden mutesekkil diger zevati da alip otomobiliyle Yuce Tepe'den soyle bir bakip bakmayacagi desem gulerdiniz degil mi? Gulunuz "seyirci kaldiginiz" aglanacak halimize o halde...


Bu arada adi "buyuk" amma Ada "kucuk" yer malum ya ADALAR POSTASI'na dair soylentiler de alip yurumusmus meger!Adalar Belediye Baskani bile kendisi hakkinda "hakaret" yazilari ciktigini soyledigi ADALAR POSTASI'ni okumadigini —bir 'hakaret' varsa/varsayiliyorsa sayet neden yazana/yazilana cevap haklarini kullanmamislar peki— ve dahi dava acmayi dusundugunu bildirmis! Oysa ADALAR POSTASI aslinda hic kimse... Ayni zamanda siz... Herkes... Hepimiz... Gercekte 1 Nisan 2005'ten beri sanal alemde bir haberlesme agi sadece... ADALAR POSTASI'nin ardinda ne bir kisi, ne bir parti, ne bir kurum, ne bir vakif, ne bir dernek var! Hicbirisiyle herhangi bir cikar iliskisi icinde "senkronize" su balesi yapmadigi icin de ele avuca alinmaz ozgurlugu ve tarafsizligiyla herkesin/her bir tarafin kendini ifade edebilecegi/ettigi bilabedel bagimsiz bir platformken de hicbirine "yaranamayip" herbirinin husumetini topluyor anlasilan.
Kutlu olsun!
)O(


.........................................................2
Dunya Bulteni, 15.8.2009

http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=86395

5 bakanla Buyukada cikarmasi

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, azinlik cemaatlerinin liderleri ile Buyukada`da bir araya gelecek.


( Gorsel: http://www.superpoligon.com/haber/5361 )

Gayrimuslimlerin yillardir huzur icinde yasadigi Istanbul`un Adalar ilcesi, Basbakan Erdogan`i agirlamaya hazirlaniyor. Buyukada`da bulunan Anadolu Kulubu`ndeki ogle yemeginin ev sahipligini aralarinda Adalar Vakfi`nin da yer aldigi sivil toplum kuruluslari ve Adalar Belediye Baskanligi yapacak.

`Kurt Acilimi` tartismalari icin onemli bir esik olan 15 Agustos`ta, Erdogan`in dini azinliklarin temsilcileriyle bulusacak olmasi gozlerin Buyukada`ya cevrilmesine neden olacak. Ulasimin faytonlarla saglandigi ve kamu araclari disinda otomobilin bulunmadigi [!] Buyukada`da Erdogan`in 6 saatini gecirecegi ogrenildi. Erdogan`in yemekten sonra Adalar`in CHP`li Belediye Baskani Mustafa Farsakoglu`nun misafiri olarak ada turu yapacagi kaydedildi.

5 bakan katilacak

Basbakan Erdogan`in, Buyukada zirvesine gelecek kabine uyelerini secimi de ilginc bir resim ortaya koyuyor. Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Bulent Arinc (Cemaat vakiflarini da denetleyen Vakiflar Genel Mudurlugu, TRT, AA ve RTUK Arinc`a bagli), Devlet Bakani Egemen Bagis, (AB ile iliskilerden sorumlu. Basmuzakereci. AB`nin Heybeliada Ruhban Okulu`yla ilgili talepleri masada), Milli Egitim Bakani Nimet Cubukcu (Azinlik okulllarinin gelecegiyle ilgili projenin muhatabi), Turizm ve Kultur Bakani Ertugrul Gunay (Cemaat temsilcilerinin kullanilmayan bazi okullari muze haline getirme talepleri var); Cevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu (Heybeliada`da kacak yapildigi icin Orman Sefligi`nce yikilan Hristos Manastiri dosyasi masasinda)...

Cemaatler tam kadro

Anadolu Kulubu`nde, Basbakan ve 5 bakanla bir araya gelecek isimler ise soyle: `Istanbul Fener Rum Patrigi Bartholomeos, Turk Musevileri Hahambasi Ishak Helava, Ermeni Cemati Lideri Bas Piskopos Aram Atesyan, Yedikule Surp Pirgic Ermeni Hastanesi Yonetim Kurulu Baskani Bedros Sirinoglu, Kinaliada Ermeni Klisesi Vakfi Yonetim Kurulu Baskani Levon Sadyan, Kumkapi Meryem Ana Klisesi Vakfi Yonetim Kurulu Baskani Hrant Moskofyan ve Istanbul ve Ankara Suryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Filuksinos Yusuf Cetin ile cemaatlerin onde gelenleri...` Yapilacak toplantida Istanbul Valisi Muammer Guler ve IBB Baskani Kadir Topbas, Adalar Belediye Baskani Mustafa Farsakoglu da hazir bulunacak.

`Arama toplantisi`

Adalar Vakfi`nin da hazirliklarina katildigi zirvede Adalar`da yasayan kanaat onderleri de hazir bulunacak. Adalar Vakfi Baskani Halim Bulutoglu, bulusmada beklentilerin dile getirilecegini soyledi. Bulutoglu, `Buyukada sadece tarihi ve dogasiyla degil kulturel cesitliligiyle de cok onemli, bu yuzden toplanti burada yapiliyor` dedi. Istanbul`daki Rum cemaatinin Buyukada iskelesine asilmasi icin `Hosgeldiniz`yazili bir pankart hazirlattigi ogrenildi.

Kaynak: Vatan


.........................................................3
Anadolu Ajansi, 15.8.2009

http://www.aa.com.tr/tr/demokratik-acilim-kavgasi-veriyoruz.html

"DEMOKRATIK ACILIM KAVGASI VERIYORUZ"



ISTANBUL- Basbakan Recep Tayyip Erdogan, bir demokratik acilimin mucadelesini, kavgasini verdiklerini ifade ederek, ''Eger birilerinin agzina bakacak olsak, bu adimi atmamiz mumkun degil'' dedi.

Basbakan Erdogan, Buyukada Anadolu Kulubu'nde Adalar'daki cemaat vakiflari, bazi sivil toplum kuruluslari ve Adalar Vakfi isbirligiyle organize edilen yemekte, diger dinlerin liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Sadece AA ve TRT'nin izlemesine izin verilen yemekte konusan Erdogan, Turkiye'nin su anda bir gecisi yasadigini soyledi.

''Bu gecis esnasinda tabii ki ulkemizin de vatandaslarimizin da soydaslarla ilgili konularda cektigimiz sikintilar var'' diyen Erdogan, bunlarin zaman zaman onlerine getirildigini ancak butun bunlara ragmen asli gorevlerinin hak ve hukuku gozetmek oldugunu vurguladi.

Erdogan, konusmasini soyle surdurdu:

''Su anda biliyorsunuz bir demokratik acilimin mucadelesini veriyoruz, kavgasini veriyoruz. Eger birilerinin agzina bakacak olsak, bu adimi atmamiz mumkun degil. Ancak biz bunun kararini verdik ve bunu da milletce, tum sivil toplum orgutlerimizle beraber, tum partilerimizle beraber tum bu ulkede bu konuda konusacak kim varsa akademisyenlerimiz, gazetecilerimiz, gerek gorsel gerek yazili nerede olursa olsun hepsi ile beraber cozmek istiyoruz ki bu sorunu asalim. Bu sorunu asmaya mecburuz. Cunku bizim birlige beraberlige ihtiyacimiz var. 71,5 milyon vatan evladinin birbiriyle saygi icerisinde, sevgi icerisinde kucaklasmasi artik bizim olmazsa olmazimiz.''

Basbakan Erdogan, 8 yil once bu yola cikarken 3 kirmizi cizgileri oldugunu ve bolgesel, etnik ve dinsel milliyetcilik yapmayacaklarini soylediklerini hatirlatarak, bunun su anda ilkelerinin icerisinde mevcut oldugunu ve aynen uygulamanin gayreti icinde bulunduklarini kaydetti.

Bolgesel milliyetcilik yaparak Dogu'nun, Guneydogu'nun, Dogu Karadeniz'in ve Ortadogu'nun belli bir kisminin ihmal edildigini, hep batiya yatirim yapmanin gayreti icerisinde olundugunu belirten Erdogan, 780 bin kilometrekarelik vatan topraginin bir yeri tamamen ihmal edilirken bir yerinin de ayaga kalktigini soyledi.

Erdogan, sozlerini soyle surdurdu:

''Bu tabii buyuk bir haksizlik. Bu tabii ister istemez tahrik ediyordu olumsuz istikamette... Iste bunu gidermenin gayreti icerisinde olduk. Hala da su anda bir gercegi goren var, gormeyen var. O da su, Guneydogu, Dogu butun buralarda sadece sorunlar psikolojik degil, sosyolojik degil, buralarda askeri, siyasi, diplomatik sorunlarimiz var, ekonomik sorunlarimiz var.''

Iktidarlari doneminde Guneydogu'ya yaptiklari yatirimlarin toplam tutarinin 13,5 milyar lira oldugunu anlatan Erdogan, yogun bir sekilde bu calismalari devam ettirdiklerini, calismalarinin oncelikle egitim ardindan saglik, adalet, emniyet ve enerji konularinda oldugunu soyledi.
Basbakan Erdogan, etnik milliyetcilige da karsi olduklarini, bu ulkede Turku, Kurtu, Lazi, Cerkezi, Gurcusu ve Abhazinin hicbir zaman hicbir ayrima tabi olmamasi gerektigini kaydetti.

Erdogan, dinsel milliyetcilige de karsi olduklarini vurgulayarak, Turkiye'de hangi dinin, hangi mezhebin mensubu olursa olsun herkese ayni mesafede bulunduklarini belirtti.

"HEPSINE YAKLASIM TARZIMIZ AYNI"

Basbakan Recep Tayyip Erdogan, "Ne Kurt ne Alevi ne azinlik kardeslerimin sorunlari hicbir zaman birbirine ustun veya az degildir. Hepsine yaklasim tarzimiz aynidir" dedi.

Turkiye'nin en onemli meselelerinden biriyle ilgili olarak kapsamli bir rapor hazirlandigini avukat Kezban Hatemi'den ogrendigini ve bundan mutluluk duydugunu dile getiren Erdogan, raporun kendilerine teslim edilecegi ani bekledigini kaydetti.

"Siyasi hayatim boyunca ulkemin neresinde olursa olsun, neresinde yasarsa yasasin, hangi etnik unsura mensup olursa olsun herkese yaklasim tarzim hep ayni mesafede olmustur" diyen Erdogan, cunku Yunus Emre'nin "Yaradilani yaradandan oturu sevmek" yaklasimini hicbir zaman ihmal etmediklerini dile getirdi.

Bu ulkeye vatandaslik bagiyla bagli olan her insanin, her turlu farkliligiyla gonlunde, yureginde, dunyasinda her zaman ayricalikli bir yere sahip oldugunu vurgulayan Erdogan, soyle konustu:

"Ulkemizdeki tum insanlari vatandaslik ortak paydasinda bir defa, bir arada gorduk. Onun icin de kucaklastik. Futbolla ilgilendigim zaman da Ermeni vatandaslarimiz arasindan beraber top oynadigim arkadaslarim oldu. Bunlari hep yasadik. Bu ozellikleri ortaya koyarken sahsima buradan bir ovgu vesilesi cikarmak, kendime bir gurur zemini olusturmak icin ifade etmiyorum. Bu ulke insaninin meselelerine, sizlerin meselelerine karsi bu zamana kadar duyarliligimizi gosterdigimizi ve bundan sonra da gostermeye devam edecegimizi ortaya koymak istiyorum. Ne Kurt ne Alevi ne azinlik kardeslerimin sorunlari hicbir zaman birbirine ustun veya az degildir. Hepsine yaklasim tarzimiz aynidir."

"HEP GUNDEMIMDE OLDU"

Basbakan Erdogan, Turkiye'nin sorunlarini dusunmeye, konusmaya, tartismaya basladigi gunden itibaren bu konularin her zaman gundeminde oldugunu belirterek, "Hicbir zaman gundemimin disinda kalmadi ve cozumu icin her zaman gayret gosterdim. Son 7 yillik donemde burada bulunan bircok dostumuz, arkadasimiz var ki ya birebir ya da karsilikli gruplar halinde bir araya gelerek sorunlarini gorusme, cozume kavusturma yollarina gittik. Ciddi bir kisminda basarilar sagladik" diye konustu.

Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani olarak gorev yaptigi donemde, paslanmis tankerlerle su tasinan Adalar'in bu sorununu cozduklerini, denizin altindan su getirdiklerini, bu donemde de dogal gaza kavusturduklarini anlatan Erdogan, artik Adalar'da vatandaslarin denize girebildigini soyledi.

IDO seferleriyle ulasim sorununu da cozduklerini ifade eden Erdogan, "Hicbir kompleksimiz olmadi. Bundan sonra da boyle bir cekincemiz olmayacak. Demokrasi ve yasalar cercevesinde, her seyden onemlisi insani duygularin rehberliginde ortak bir yasam alanini hep birlikte kullanmaya devam edecegiz" dedi.

Erdogan, Turkiye'ye gelen herkesin insanca yasamasini, seyahat etmesini, can ve mal guvenligini saglamanin ev sahibi olarak gorevleri oldugunu vurgulayarak, bunun icin de ellerinden gelen azami tedbiri aldiklarini kaydetti.

"Butun sorunlar A'dan Z'ye cozulmustur" demedigini, sikintilarin oldugunu ifade eden Erdogan, bu sikintilarin ilginc boyutlari bulundugunu, bunu zaman zaman dostlariyla yaptiklari gorusmelerde ifade ettiklerini anlatti.

HARBIYE KONGRE VADISI IMF TOPLANTISINA HAZIR

Basbakan Erdogan, Turkiye'nin sadece turizmden elde ettigi gelirin 8,5 milyar dolardan 22 milyar dolara ciktigini belirterek, ancak bunun da yeterli olmadigini, 22 milyar dolari Istanbul'un tek basina toplamasi gerektigini soyledi. Istanbul'un 6-7 Ekim 2009'da Uluslararasi Para Fonu (IMF) ve Dunya Bankasi'nin 2009 Guvernorler Toplantisi'na ev sahipligi yapacagini animsatan Erdogan, yaklasik 15 bin kisinin gelecegi bu toplanti icin 11 ayda Lutfi Kirdar Uluslararasi Kongre ve Sergi Sarayi ile Cemil Topuzlu Acik Hava Tiyatrosu arasinda yerin 7 kat altinda muhtesem bir kongre merkezi kurduklarini anlatti.

"Harbiye Kongre Vadisi"nde ayni anda 850 toplantinin ikili gorusmeler seklinde yapilabilecegini, 500 metrekareden 1500 metrekareye kadar toplanti salonlarinin bulundugunu ve ana toplanti salonunun 3500 kisilik oldugunu belirten Erdogan, Istanbul'un artik kongre merkezi olarak dunyadaki ornek yerlerden biri haline geldigini vurguladi.

Halic Kongre Merkezi'nin de onemli bir kongre merkezi oldugunu anlatan Erdogan, ancak Istanbul'da oteller konusunda sikinti bulundugunu ve daha cok otel yapilmasi gerektigini ifade etti.

Basbakan Erdogan, yemegin ardindan Rum Yetimhanesi, Aya Yorgi Kilisesi ve Hamidiye Camisi'ni de [Mercedesi'yle mi?] gezdi. Basbakan Erdogan, Buyukada'ya, Bostanci'dan bindigi Kiyi Emniyeti Genel Mudurlugu'ne ait tekneyle geldi.


.........................................................4
From: Adalar Muzesi
Subject: Adalar Muzesine Dogru Sergisi internette...
Date: August 14, 2009 11:19:28 AM EEST
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com



Adalar Muzesine Dogru Sergisi internette...

8 Agustos'ta Buyukada'da acilan ve 12 Eylul'e kadar surecek olan, Adalar Muzesine Dogru sergisi, www.adalar-istanbul.org/muze ve www.adalarmuzesi.org.tr adreslerinde gezilebiliyor.
2010 ortalarinda acılacak müzeye bilgi, belge ve obje bağışını artırmak amacıyla açılan Sergi, nasıl bir müze hedeflendiği konusunda fikir vermesi bakımından da önemli...


.........................................................5
Yeni Asya, 15.8.2009

Uluslararasi Yelken Yarislari basliyor

CumhurbaskanlIgI Uluslararasi Istanbul Yelken Yarislari, 19 Agustos Carsamba gunu baslayacak. Istanbul Yelken Kulubu tarafindan 20 yildir duzenlenen Uluslararasi Istanbul Yelken Haftasi kapsamindaki etkinliklerin bu yildan itibaren Cumhurbaskanligi Uluslararasi Istanbul Yelken Yarislari adi altinda yapilacagi bildirildi. Istanbul Yelken Kulubu`nde 19 Agustos Carsamba gunu acilis toreni yapilacak. Olimpik yelken sinifinda bulunan laser standart, laser radyal ve 470 siniflari ile gerceklestirilecek yarislarin Uluslararasi Yelken Federasyonu`nun yaris takviminde yer aldigi, Kalamis koyu-Adalar parkurunda surecek mucadeleye Turkiye`nin yani sira Kanada, Ingiltere, Portekiz, Israil, Tunus, Misir, Pakistan, Bulgaristan, Sirbistan, Makedonya, Romanya ve Moldova`dan yaklasik 120 sporcunun katilacagi kaydedildi. Yarislar, 23 Agustos Pazar gunu sona erecek.


.........................................................6
http://urun.gittigidiyor.com/Istanbul-Adalari_W0QQidZZ19289800

Orhan Erdenen, Istanbul Adalari, Istanbul (1962).