6 Nisan 2009 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2259: öyle bir ihtimal olamaz, sizler sebebini bizden iyi biliyorsunuz...

ADALAR POSTASI
6 Nisan 2009




http://cgi.ebay.com/GREECE-TURKEY-CONSTANTINOPLE-ISTANBUL-HALKI-COL-PPC_W0QQitemZ230286155888QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item230286155888&_trksid=p3286.m20.l1116

* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:

28 Mart 1893 Sali gunlu Heybeliada Telgraf ve Posta memuru Baha Efendi'nin zimmetinde bulundurdugu gelirlerle beraber ayrilmasi uzerine; kendine kefil olan sahisla yargilanacaklari mahkemede gozonunde bulundurulmak uzere Telgraf ve Posta Nezareti'ne tutulan raporun Sadaret'e takdimi hakkinda...

* * *
ADALAR'da BU GUN:


Buyukada, 20/03/2009 01:51

* * *
http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
6 Nisan 2009 Pazartesi gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
gok gurultulu sagnak yagisli
8/14ºC
% 59-95 nem
KD 28km/sa

* * *

Cicely Mary Barker, The White Bindweed Fairy.

* * *
1- Mehmet Gozgucu: "Yalvaririm TURING Iskele Cafe'yi BELTUR almasin, cunku..."

2- Talin Etyemez: "Cevabi bile bile soruyoruz bir ek sefer isteme ihtimali var mi diye..."

3- Mustafa Farsakoglu: "Cumhuriyet degerlerine sahip ciktiginiz icin sizleri kutluyor, sonsuz tesekkurlerimle birlikte..."

4- Engin Damci: " Resmi zabit resmidir.."

5- Sibel Guvenc: "Adam (gibi) ADAma sozune yarasir bir orgutlenme oldu belediyede!!!!! Ne yazik!!!"

6- TMMOB Mimarlar Odasi'ndan kamuoyuna...

7- ADALAR'a dair sanal alemde tesaduf edilen bir Danistay karari...

ADALAR POSTASI'nin 2259. sayisinda...

)O(


..........................................................1
From: Mehmet Gozgucu
Subject: Fw: ADALAR POSTASI-2258: tesekkurler adam gibi ada'ma...
Date: April 5, 2009 2:03:42 PM EEST
To: Undisclosed-Recipient:;

SEVGILI ADALAR POSTASI........................!

YALVARIRIM TURING ISKELE CAFE'YI BELTUR ALMASIN, CUNKU ORAYI DA MODA'YA BENZETIRLER, YINE ORASI BUYUKADA'NIN BIR INCISI OLARAK GOREVINI SURDURSUN, OYLE DEGIL MI???
SONSUZ BASARILARLA DOLU SAYGIN SEVGILERIMLE...

MEHMET GOZGUCU



..........................................................2
From: Talin Etyemez
Subject: Suc ve Ceza!
Date: April 5, 2009 2:37:30 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com


Suc ve Ceza!


Bugun 5 Nisan Pazar, gunesli guzel bir gun. Istanbul'da Polis Haftasi kutlaniyor. Yollar kapatilmis. Metro ve funikuler ile Kabatas'a deniz otobusu iskelesine variyoruz. Buyukada'ya acilen ulasmanin kisa yolu...
Bugun iskelenin kapilari daha erken kapanmis, bir turist grubu gelmis, deniz otobusu dolmus ve biraz erken kaldirilmis. Yolcular disarda birikmis. Adalilar, isi gucu olanlar, randevusu olanlar saat 12:00'ye kadar vapuru beklemek ve saat 14:00'e dogru varmak zorundalar Buyukada'ya. Randevular iptal! Gun bitti!
Cevabi bile bile soruyoruz bir ek sefer isteme ihtimali var mi diye.
Oyle bir ihtimal olamaz, sizler sebebini bizden iyi biliyorsunuz, deniyor.
Iste suc! Iste ceza!
Gerci biz Adalilar sucluyduk, bu cezayi onceden de haketmistik ama simdi daha bir hakettigimizi anliyoruz ve gerisin geriye eve donuyoruz.
Varin siz seyredin bu yaz olacaklari.
Vay haline Adalilar'in ve turistik Adalar'in!...

Talin Etyemez



..........................................................3
http://www.adalar.bel.tr


Sevginin, kardesligin, barisin, durustlugun ve onurun kazanmasini saglayarak Cumhuriyet degerlerine sahip ciktiginiz icin sizleri kutluyor, sonsuz tesekkurlerimle birlikte saygi ve sevgilerimi sunuyorum.

Dr. Mustafa Farsakoglu
Adalar Belediye Baskani



..........................................................4
From: Engin Damci
Subject: Resmi Zabıt Resmidir
Date: April 5, 2009 9:24:39 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com


BASKAN ve UYELER


...

BELEDIYE MECLIS UYELERI


...

IL GENEL MECLISI


...

BAGIMSIZLAR




..........................................................5
From: Sibel Guvenc
Subject: Yan: ADALAR POSTASI-2258: tesekkurler adam gibi ada'ma...
Date: April 5, 2009 9:10:18 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com


Adam gibi ADAma sozune yarasır bir orgutlenme oldu belediyede!!!!!!! ne yazık ki!!!!
 

erkek erkege bir meclis ve il genel meclisi, cok dogru adam gibi adam a .
keske tesekkuru, kazanmalarında payları bulunan insanlara (kadın-erkek-bagımsız aday) etseydiniz daha adil daha dogru olurdu.
secim sonuclarına bir ara goz atın isterseniz.
 
gelecek yıllarda ADALAR'ı gercek ADALI kadınlardan da olusan meclis ve baskanlarla idare edilmesini biz gencler gorelim.
ada dısından ithal danısman ithal uye gelmesin.
 
sitemimiz buyuk cok buyuk.
selamla,

sibel ve dostlari



..........................................................6
Cumhuriyet, 6.4.2009



..........................................................7
http://www.danistay.gov.tr/kerisim/ozet.jsp?ozet=metin&dokid=9308

Dairesi Karar Yili Karar No Esas Yili Esas No Karar Tarihi
ALTINCI DAIRE 1991 1120 1990 118 14/05/1991

KARAR METNI

BUTUNU SIT ALANI OLARAK ILAN EDILEN ADALARIN (ISTANBUL) TUMUNDE 2863 SAYILI YASAYA, BU ADALARDA TURIZM ALAN VE MERKEZI ILAN EDILECEK YERLERDE DE 2634 SAYILI YASAYA AYKIRILIK BULUNAN DURUMLARDA 3194 SAYILI IMAR KANUNU HUKUMLERININ UYGULANMASININ MUMKUN BULUNMAMASI KARSISINDA ANILAN YASANIN 9.MADDESINE 3394 SAYILI YASANIN 7.MADDESI ILE EKLENEN FIKRA HUKMUNE DAYANILARAK PLANLAMA YETKISININ BAYINDIRLIK VE ISKAN BAKANLIGINA VERILMESINE ILISKIN BASBAKANLIK ISLEMI ILE BU ISLEME DAYANAK ALINARAK UYGULAMASININ BASLATILMASI YOLUNDAKI BAYINDIRLIK VE ISKAN BAKANLIGI ISLEMINDE HUKUKA UYARLIK BULUNMADIGI HK.

Davacinin Anayasaya aykirilik iddiasi ciddi bulunmayarak isin esasina gecildi.

Dava, Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Yuksek Kurulunca butunu sit alani olarak ilan edilen ve koruma planlamasi icin prensip kararlari getirilen Istanbul Adalar Ilce Belediyesi gorev kapsaminda kalan Buyukada, Heybeliada, Burgaz, Kinali ve Sedef adalarina ait Nazim ve Uygulama Imar Planlari ile adi gecen alanlarda bugune kadar Bakanlar Kurulu
karari ile tesbit ve ilan olunan ve bundan sonra da tesbit ve ilan olunacak Turizm Alan ve Merkezlerine ait Turizm disi kullanim kararlari iceren 1/1000 olcekli Uygulama Imar Planlarinin 3194 sayili Imar Kanununun 9.maddesi ve bu maddeye 3394 sayili Kanunun 7.maddesi ile eklenen fikra hukmu uyarinca re'sen yapma, yaptirma, degistirme ve onaylama yetkisinin 3 yil sure ile Bayindirlik ve Iskan Bakanligina verilmesine iliskin Basbakan oluru ile bu islemin uygulanmasi yolundaki Bakanlik isleminin iptalleri istegiyle acilmistir.

Kamu hukuku ilkelerine gore yetki bir kamu duzeni sorunu olup kanun koyucu tarafindan kime verilmis ise ancak onun tarafindan o olcude kullanilabilir. Yine Kanunun acik izni olmadikca yetkili merci bu yetkisini devredemez.

3194 sayili Imar Kanununun 8.maddesinde, belediye ve mucavir alanlari icerisinde nazim ve uygulama imar planlarinin ilgili belediyelerce yapilacagi veya yaptirilacagi ve belediye meclisince onaylanarak yururluge girecegi hukme baglanmistir. Ayni Yasanin 9.maddesinde ise, maddede sayilan hallerde plan yapma yetkisi istisnai olarak Bayindirlik ve Iskan Bakanligina verilmistir. Daha sonra yururluge giren ve 3194 sayili Yasanin bu maddesinde 3394 sayili Yasa ile eklenen fikra uyarinca gerekli gorulen hallerde 3030 sayili Yasaya tabi belediyeler dahil, imar plani yapma hususunda belediyelere verilen yetkilerin Basbakanin onayi ile gecici olarak Bayindirlik ve Iskan Bakanina verilebilecegi, bu durumda Bakan, bolge, cevre duzeni planlari bulunan alanlar dahil mucavir alan, belediye ve imar sinirlari icindeki cevre duzeni, nazim ve uygulama imar planlari ile revizyonlarini tamamen veya kismen, ada ve parsel bazina kadar re'sen yapma, yaptirma, degistirme ve onaylamaya yetkili kilinmistir. Dava konusu Basbakanlik islemi ise Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Yuksek Kurulunca butunu sit alani olarak ilan edilen adalara ait nazim ve uygulama imar planlari ile yukarida yazili maddenin verdigi yetkiye dayanilarak daha once turizm alani ve merkezi ilan edilen ve edilecek yerlerde re'sen plan yapma, yaptirma degistirme ve onama yetkisinin uc yil sure ile Bayindirlik ve Iskan Bakani tarafindan kullanilmasina iliskin bulunmaktadir.

Ancak, 3194 sayili Yasanin 4.maddesinde 2634 sayili Turizmi Tesvik Kanunu, 2863 sayili Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununun ve diger ozel kanunlar ile belirlenen veya belirlenecek olan yerlerde bu kanunun ozel kanunlara aykiri olmayan hukumlerinin uygulanacagi kurala baglanmis bulundugundan, turizm alan ve merkezi olarak belirlenen alanlarda 3194 sayili Yasanin 2634 sayili yasaya aykiri olan hukumlerinin uygulanmayacagi ve sonuc olarak planlama yetkisinin Basbakanlik onayi ile Bayindirlik ve Iskan Bakanina verilemeyecegi kuskusuzdur.

2634 sayili Yasanin 7.maddesi ile Turizm alan ve merkezlerinde Turizm Bakanliginca onaylanacagi, keza bu planlara uygun olarak hazirlanacak turizm amacli imar uygulama planlarinin da Turizm Bakanliginca onaylanacagi veya degistirilecegi hukme baglanmistir.

2863 sayili Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununun 17.maddesinde koruma amacli imar planlarinin kismen degistirilmesi ilgili kuruluslarca gerekli goruldugu ve bu konuda koruma kurulu karari alindigi takdirde koruma kurulunun bu durumu, ilgili belediyeye ve ayrica ilgili kurum ve kuruluslara yazi ile bildirilecegi, degisikligin bir ay icin-
de belediye meclisince karara baglanacagi bu sure icinde karar alinmadigi takdirde belediye meclisi kararina gerek kalmadan koruma kurulunca karara baglanan hususlarda degisiklik teklifinin kesinlesecegi belirtilmek suretiyle sit alani ilan edilen yerlerde her duzeydeki imar planlarinin nasil degistirilecegi yasada ozel olarak duzenlendiginden
bu yetkilerin 3194 sayili Yasanin degisik 9.maddesine gore Bayindirlik ve Iskan Bakanligina devrine olanak bulunmamaktadir.

Diger yandan, sozu gecen adalarin tumunun Tasinmaz Kultur ve Tabiat Varliklari Yuksek Kurulu karari ile sit alanlari butunu olarak ilan edildigi, bu karar uyarinca gecis donemi yapilasma sartlarinin bu kurul tarafindan belirlendigi, 1/5000 olcekli koruma amacli nazim imar plani ile 1/1000 olcekli koruma amacli imar uygulama planinin 2 nolu
Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulunca uygun goruldugu dava dosyasi icerisinde yer alan belgelerin incelenmesinden anlasilmaktadir.

Bu durumda, yukarida deginilen mevzuat kurallari uyarinca butunu sit alani olarak ilan edilen adalarin tumunde 2863 sayili Yasaya, bu adalarda Turizm alan ve merkezi ilan edilecek yerlerde de 2634 sayili Yasaya aykirilik bulunan durumlarda 3194 sayili Imar Kanunun hukumlerinin uygulanmasinin mumkun bulunmamasi karsisinda anilan Kanunun 9.maddesine 3394 sayili Yasanin 7.maddesi ile eklenen fikra hukmune dayanilarak planlama yetkisinin Bayindirlik ve Iskan Bakanligina verilmesine iliskin Basbakanlik isleminde hukuka ve mevzuata aykirilik acik oldugu gibi bu isleme dayanak alinarak uygulamasinin baslatilmasi yolundaki Bayindirlik ve Iskan Bakanligi isleminde de hukuka uyarlik bulunmamaktadir.

Aciklanan nedenlerle, dava konusu islemin iptaline karar verildi.


(DAN-DER, SAYI:84-85) BS/SE