16 Eylül 2009 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2310: ibb başkanı ve akp hükümeti, chp’li bir belediye başkanı seçtiği için adalar halkını cezalandırıyor mu?


http://urun.gittigidiyor.com/Buyukada-gemiden-cekilmis-fotografi-9x14-cm-CIL_W0QQidZZ17923229


* * *
ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

26 Aralık 1894 Carsamba gunlu Büyükada'daki arsa satısında usulsüz muammelede bulunan vergi kâtibi Izzet ve Takrir Komisyonu Reisi ve Mal Müdürü efendilerin muhakeme edilmeleri gerektigine dair...


* * *
ADALAR'da BU GÜN:

Bizim AbdülKedim Hazretleri de kedi olali bir fare tuttu en niyahetinde! :)



Büyükada, 16/09/2009 04:03



* * *
16 Eylül 2009 Çarşamba günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
parçalı bulutlu
18-25ºC
% 58-96 nem
KD 17km/sa

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca



* * *

Cicely Mary Barker, The Ash Tree Fairy.



* * *
1- Adalar Belediyesi'nden ne haber?

- "16 Eylül 2009 Çarşamba günü saat 11:00’de Büyükada’daki Adalar Belediyesi Hizmet Binası’nda basın toplantısı... İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve AKP Hükümeti, Adalar halkını CHP’li Belediye Başkanı seçtiği için cezalandırıyor mu?"

- İBB’den Adalar Belediyesi’nin deniz taşıtlarına YARDIM YOK!


2- Tarkan Temur: "CHP'li belediyeye hizmet yok..."

3- CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin: "`Kadir Topbaş`ın bilgisi dışında bazı gelişmeler olmuş olabilir. Buradan kendisini uyarıyorum. Burada CHP belediye başkanı değil, Adalar cezalandırılıyor. Bu uygulamadan ivedilikle vazgeçecekler inşallah..."

4- Adalar halkı ölüme terkedildi...

5- Adalar Orman İşletme Şefliği'nden ne haber?

- "17. Ekotur Büyükada Dilburnu'nda yapıldı..."

6- Gertrude Bell: "[6 May 1899] Off early to Prinkipo [Büyükada] by steamer. There we lunched at a delicious hotel (Calypso) on a veranda overlooking the sea. Then took a carriage and drove round the island - lovely view to the Asian coast and over the Island of Halke..."

7- 6 Eylül'de 15. dönem Olağan Genel Kurul Toplantısını kulüp tesislerinde gerçekleştiren HSSK yeni başkanını seçti.

8- Mehmet Özoğan: "Adalar'da bilinç yüksek..."

9- Ali Asker Bal'ın “Gülsün Erbil ‘Sırdöngü’" kitabı yayımlandı...

10- Diyalog iftarının en dikkat çeken konuşmasını ise Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu yapmış. Konuşmasını `laiklik` eksenine oturtan Farsakoğlu, kimi davetlilerin tepkisini çekmiş. [!?]

ADALAR POSTASI'nin 2310. sayısında:
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/09/adalar-postasi-2310-ibb-baskani-ve-akp.html

)O(



* * *
BIR de BALIK:




.........................................................1



adalar belediyesi'nden
ne haber?


From: Fatma Safvet Özdil
Subject: Fw: [hssk] ADALAR BELEDİYESİ SİZLERİ BASIN TOPLANTISINA DAVET EDİYOR [1 Attachment]
Date: September 15, 2009 4:24:48 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com


From: Gunnar Köhne
Subject: Fwd: Adalar halkı CHP'li Belediye Başkanı seçtiği için cezalandırılıyor mu? Basın toplantısına davet
Date: September 15, 2009 6:32:07 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com



ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
 

BASIN TOPLANTISINA DAVET

İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve AKP Hükümeti, Adalar halkını CHP’li Belediye Başkanı seçtiği için cezalandırıyor mu?
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler için Adalar, Türkiye’nin bir parçası değil mi?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler için Adalar halkı vatandaş değil mi?

29 Mart seçimlerine kadar Adalar ve Adalar halkı, devleti ve İBB’yi yönetenlerin sorumluluk alanı içindeyken, Belediye Başkanı değişince neden hizmet götürülmesi gereken vatandaş olmaktan çıktılar?
 
İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve AKP Hükümeti, Adalar halkını CHP’li Belediye Başkanı seçtiği için cezalandırıyor mu?
 
Bu sorulara yol açan nedenlerin detaylarını ve 14 Eylül 2009, Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına sunulan, ancak AKP’li üyelerin oylarıyla gündeme alınması bile reddedilen önergeyi CHP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanı Sayın Gürsel Tekin, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ile İBB Meclis üyesi Oktay Altın, 16 Eylül 2009 Çarşamba günü, saat 11.00’de, Büyükada’daki Adalar Belediyesi Hizmet Binası’nda açıklayacak.  

Tüm basın mensupları davetlidir. Basın toplantımıza gereken ilgiyi göstereceğinize inanıyor, çalışmalarınıda başarılar diliyoruz.
 
 
Ayrıntılı Bilgi için;

Raffi A. Hermonn : 0538 683 61 45 - 0507 285 80 45- 0216 382 78 50

İletişim

Adalar Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Şebnem Kırteke

216 382 78 09/10 - 216 382 78 79 - 535 227 92 57
 
 
Önemli Not:

SAYIN KADİR TOPBAŞ MAZOTUMUZU KESMİŞ OLDUĞUNDAN
GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZI
BELEDİYEMİZE AİT TEKNEYLE ALIP GÖNDEREMİYORUZ!

Ulaşım Bilgileri

Şehir Hatları Vapurları

Kabataş Kalkış: 09.20             Büyükada Varış:10.40

Bostancı Kalkış:10.20             Büyükada Varış:11.00

Deniz Otobüsleri

Kabataş Kalkış: 09.50             Büyükada Varış:10.25

Motor Seferleri

Bostancı Kalkış:10.30

...

http://www.adalar.bel.tr/basin_aciklama.asp


İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz taşıtlarıyla ilgili yardım protokolünü yenilemedi

 
İBB’den
Adalar Belediyesi’nin
deniz taşıtlarına
YARDIM  YOK!






İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz taşıtlarıyla ilgili yardım protokolünü yenilemedi İBB’den Adalar Belediyesi’nin deniz taşıtlarına YARDIM YOK! Seçimlerden hemen sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar Belediyesi’nin deniz taşıtlarına verdiği akaryakıt, personel ve bakım-onarım yardımına büyük kısıtlama getirdi. 31 Ağustos’ta da, Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında 31 Ekim 2006 tarihinde yapılan ve deniz taşıtlarına bakım-onarım, motorin ve personel desteği sağlayan protokol İBB tarafından yenilenmedi. Dolayısıyla İBB hem motorini kesti, hem de deniz taşıtlarında görevli 29 personeli geri çekti.
 

 DENİZ TAŞITLARININ ADALAR İÇİN ÖNEMİ

 5’inde yerleşim bulunan 9 ayrı adaya hizmet veren Adalar Belediyesi bu benzersiz konumu nedeniyle dört adet deniz taşıtına sahiptir. Adaların anakara ve kendi aralarındaki her türlü ulaşımı deniz yoluyla sağlanmaktadır. Bu nedenle Belediye, İstanbul’un ve ülkemizin diğer ilçe belediyelerinden farklı konumu nedeniyle deniz ulaşım araçlarına sahiptir.

 Belediyeye ait deniz taşıtlarının 2’si tekne, 2’si çıkarma gemisidir. Çıkarma gemileri Devlet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Adalar Belediyesi ve diğer kuruluşlar tarafından yerine getirilen kamu hizmetleri ve diğer hizmetlerde; Horoz Reis teknesi deniz ambulansı olarak sağlık hizmetinde, Hızır Reis ise hem ambulans hizmetlerine yardım etmekte hem de hizmet teknesi olarak kullanılmaktadır.

 Ayrıca tüm deniz taşıtları orman yangınlarına müdahale, afet zamanlarında destek ve tahliye, Adalarımızdaki katı atıkların İstanbul’daki toplama yerlerine taşınması gibi güvenlik, çevre ve insan sağlığı ilgili konularda ve diğer her türlü kamu hizmetinin yürütülmesinde kullanılmakta ve büyük önem taşımaktadır.

 

ADALAR Belediyesi,
Merkezi Yönetimin
sorumluluk alanında bulunan
hizmetleri de üstlenmiş durumdaDIR!

Adalar Belediyesi, Adalar’ın sahip olduğu tek Deniz Ambulansıyla, Sağlık Bakanlığı’nın yapması gerekeni, yani hastaları gerekli tedavileri görebilecekleri hastanelere nakletme görevini de yapmaktadır. Çünkü Sağlık Bakanlığı, birkaç yıl önce Adalar’daki Heybeliada Sanatoryumu’nu kapatmış, Büyükada Devlet Hastanesi’ni ise Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’nin polikliniği haline getirmiştir. Bu hastanede, daha doğru deyimle bu poliklinikte bir hastanenin yapması gereken hizmetlerin büyük çoğunluğu yapılamamakta, küçük tıbbi müdahale gerektiren vakalar bile sık sık acil olarak Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’ne ve İstanbul’daki diğer hastanelere sevk edilmektedir. Bu sevk işlemi, Belediye’ye ait deniz ambulans teknesiyle yapılmaktadır.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Burgazada’da çıkan orman yangınında müdahale edecek itfaiye araçları, her zaman olduğu gibi Adalar Belediyesi’nin çıkarma gemileriyle taşındı. Ancak İBB’nin periyodik bakımını yapmadığı Heybeliada Çıkarma Gemisi arızalı olduğu için bağlı olduğu iskeleden kaldırılamadı. Küçük çıkarma gemimiz Şehit Nadir Güneş’te ise yeterli miktarda akaryakıt yoktu. Bu sorun da Heybeliada Çıkarma Gemisi’nden alınan akaryakıt transferiyle aşılarak itfaiye araçları gecikmeli olarak yangın yerine gönderilebildi.

Örneklerden de anlaşılacağı üzere, Adalar Belediyesi. yerel yönetim mevzuatının gereği olan yükümlülüklerinin yanı sıra, yasal olarak Merkezi Yönetimin sorumluluk alanında bulunan birçok kamu hizmetini de üstlenmiş durumda. Üstelik tüm kamu kurumlarının araçları, Adalar Belediyesi’nin çıkarma gemisiyle hiçbir ücret alınmadan taşınmaktadır.


 
ADALAR BELEDİYESİ,
İBB’NE AİT
İSKİ, İGDAŞ, İTFAİYE GRUP AMİRLİĞİ
GİBİ KURUMLARIN ARAÇLARINI DA
ÜCRETSİZ OLARAK TAŞIYOR

Adalar Belediyesi’ne ait çıkarma gemileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm kurumlarının ve birimlerinin araçlarının anakara ve adalar arası taşınma işini de ücretsiz olarak yapıyor. Oysa söz konusu kuruluşlar, Adalar Belediyesi’nin kullandığı elektrik, su ve doğalgazı normal tarifeden ücretlendiriyor ve bu faturalar ödeniyor. Dolayısıyla Adalar Belediyesi bu kuruluşlara verdiği hizmetten herhangi bir gelir sağlamıyor. Araçlarından taşıma ücreti alınması halinde ise, Adalar Belediyesi’nin kamusal görevlerini yerine getirmesinde engeller yaratılıyor.

 

PROTOKOLÜN GEREKÇESİ
ORTADAN KALKMADI

31 Ekim 2006 tarihinde Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolün gerekçesi, anakara ve kendi birimleri arasında deniz ve hava yolu dışında herhangi bir ulaşım imkânı bulunmayan Belediyenin içinde bulunduğu malî açmazlara rağmen yürütmek zorunda olduğu kamu hizmetlerinin vazgeçilemez ve ertelenemez olmasıydı.

 Bu gerekçe hiçbir biçimde ortadan kalkmadığı, tersine geçmiş belediye yönetimi tarafından devredilen ağır borç yükü nedeniyle daha da vahim hale getirildiği için geçerliliğini fazlasıyla koruyordu. Üstelik geçmiş yönetimden Belediye’nin tüm taşınmazları da hacizli olarak devredilmişti. Buna rağmen 29 Mart yerel seçimlerinde Adalar Belediye başkanının değişmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinin deniz araçlarına yaptığı yardımlarda (bakım-onarım ve akaryakıt) gözle görülür bir düşüş yaşandı (Tablo 1). Ayrıca protokolün süresinin dolmasına da az kalmıştı.


 
İBB, RESMİ İKİ YAZIYA DA CEVAP VERMEDİ

Bu nedenle Belediye, 18 Haziran 2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği bir yazıyla, protokol hükümlerine dayanarak konuyla ilgili sorunları ve ihtiyaçları bildirip yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini hatırlatma ihtiyacı duydu. Bu yazı, protokolün süresinin uzatılması talebini de içeriyordu. Ancak bu yazıya hiçbir cevap verilmediği için, 31 Temmuz 2009 tarihinde “KİŞİYE ÖZEL” kaydı ile ikinci bir yazı yazılarak talep tekrar iletildi. Fakat ne gariptir ki, kamu kurumlarına vatandaşlar tarafından verilen bir dilekçenin bile Anayasa ve kanunlar uyarınca en kısa sürede cevaplanması gerekirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, binlerce Adalının dilekçesi olarak da nitelenebilecek Adalar Belediyesi’nin iki resmî yazısına cevap verme gereğini bile duymadı. İBB tarafından protokolün yenilenmeyeceği, sona erme tarihinden bir gün önce, basında çıkan haberlerle kesinlik kazandı.

 Son olarak 14 Eylül 2009 Pazartesi günü İBB Meclisi’nde, Adalar Belediyesi ile “İBB Arasında Deniz Taşıtları Destek Protokolünün Uzatılması”na dair verilen önergenin gündeme alınması, AKP’li İBB Meclisi üyelerinin oylarıyla reddedildi.

 
SORUN,
BAĞIŞ VE ÖDÜNÇ MOTORİN ALINARAK
ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin motorin yardımlarını kısıtlaması nedeniyle halka verilen hizmetin aksamaması için büyük çaba gösterildi. Gerek bağışlar gerekse ödünç olarak motorin alımı yoluna gidildi, ancak bunlar ihtiyaçların sadece bir kısmını karşılayabildi.

1 Eylül 2009 tarihinden itibaren, zaten geçmiş dönemden kalan büyük bir borç yükü altında bulunan ve gelir alanları son derece sınırlı olan Adalar Belediyesi, kamu hizmetlerinde kullanılan deniz taşıtlarının personel, bakım-onarım ve akaryakıt giderlerini de kendi imkânlarıyla karşılamak zorunda kalmıştır.

Adalar Belediyesi, kendi imkânları ve Adalıların gönüllü katkılarıyla deniz taşıtlarıyla yürüttüğü zorunlu kamu hizmetlerini aksatmamaya çalışmaktadır.

Bu konuyla ilgili tablolar aşağıdadır:

TABLO 1   
   
1 Nisan - Ağustos 2008 ve 2009 dönemleri motorin yardımlarını karşılaştırması şöyledir:


2008 Yılı

Nisan               41.469 Litre

Mayıs              24.356 Litre

Haziran            51.436 Litre

Temmuz           60.121 Litre

Ağustos           35.552 Litre
_______________________
Toplam:          212.934 Litre


 

2009 Yılı

Nisan               18.433 Litre

Mayıs              17.060 Litre

Haziran            17.155 Litre

Temmuz           14.950 Litre

Ağustos           15.000 Litre
_______________________
Toplam:          82.598 Litre

 
Kesilen miktar: 130.336 Litre



TABLO 2

HEYBELİADA ÇIKARMA GEMİSİ SEFER SAYILARI                                                   
(TEK YÖN)  01.04.2009 - 31.08.2009

 
ÜCRETLİ GEÇİŞ SAYISI 1.027
ÜCRETSİZ GEÇİŞ SAYISI 667

-

ADALAR BELEDİYESİ TOPLAMI 249
________________________________________
BELEDİYE MÜTEAHHİDİ CENAY İNŞAAT 59
BELEDİYE 190


 İBB VE KURULUŞLARI 140
_______________________________________
İTFAİYE 30
İGDAŞ 50
İSKİ 35
İBB 25

 
DİĞER KURUMLAR 242
_______________________________________
DENİZ LİSESİ 52
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 29
AYEDAŞ 52
ADALAR ORMAN İŞLETMES 17
İSTANBUL VERGİ DAİRESİ 25
KAYMAKAMLIK 8
SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI 14
YAVUZ SULTAN SELİM HASTANESİ 5
ADALAR MÜFTÜLÜĞÜ 9
PTT 6
TRT 7
BURGAZADA ÖĞRETMEN EVİ 2
SAĞLIK BAKANLIĞI İD. VE MAL. İŞ. BŞK 1
DEFTERDARLIK 3
KADIKÖY İSKİ ATIKSU 3
TÜRK TELEKOM 2
İLÇE MİLLİ EĞİTİM 1
ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ 1
İL AMBULANS SERVİSLİĞİ 1
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ 1
HEYBELİADA ANAOKULU 1
İL KÜLTÜR TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 1
HEYBELİADA KÜTÜPHANESİ 1

KAMU PERSONELİ 32
______________________________________

FAKİRLİK BELGESİ 4
_____________________________________

TOPLAM 1.694



TABLO 3

GİDERLER (01.04.2009-31.08.2009)

GÜNLÜK YAKIT SARFİYATI (YAZ-KIŞ ORTALAMASI)LT 900
153 GÜNLÜK SARFİYAT 137,700.00
1 LT MOTORİN TL FİYATI (KDV DAHİL) 2.56875

 
TOPLAM MOTORİN GİDERİ TL 353,716.88 TL

 
PERSONEL GİDERLERİ   496,008.05 TL
(2008 YILI GİDERLERİNE GÖRE)

 
BAKIM ONARIM GİDERLERİ 936,921.90 TL
(2008 YILI GİDERLERİNE GÖRE)
_______________________________________________________
TOPLAM
PERSONEL+YAKIT+BAKIM ONARIM GİDERLERİ 1,786,646.83 TL

 

ÜCRETSİZ GEÇİŞLERDEN KAYNAKLANAN
GELİR KAYIPLARI (01.04.2009-31.08.2009)

DİĞER KURUMLARDAN 72,600.00TL
(300 TL YE GÖRE)

İBB VE KURULUŞLARINDAN 42,000.00TL
(300 TL YE GÖRE)

KAMU PERSONELİNDEN 9,600.00TL
(300 TL YE GÖRE)

FAKİRLİK BELGESİNDEN 1,200.00TL
(300 TL YE GÖRE)
_______________________________________________________
TOPLAM KAYIP 125,400.00TL

 

 
GELİRLER (01.04.2009-31.08.2009) 517,209.25TL

GİDERLER+ GELİR KAYIPLARI 1,912,046.83TL
(01.04.2009-31.08.2009)
_______________________________________________________
ARADAKİ FARK: 1.394.837,58 TL


 
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçmiş dönemlerde Adalar Belediyesi’ne yaptığı nakdî ve aynî yardımları da kesmiştir.
Bunlarla ilgili tablolar aşağıdadır.

 

TABLO 4      


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden
2008-2009 yıllarında
herhangi bir proje karşılığı olmaksızın
Adalar Belediyesi’ne verilen nakdî yardımlar:


TARİH                       TUTAR

Ocak 2008                  300.000,00

Şubat 2008                  300.000,00

Mart 2008                   300.000,00

Nisan 2008                  300.000,00

Mayıs 2008                 300.000,00

Haziran 2008               300.000,00

Temmuz 2008              300.000,00

Ağustos 2008              300.000,00

Eylül 2008                   300.000,00

Ekim 2008                   300.000,00

Kasım 2008                 300.000,00

Aralık 2008                 300.000,00

Ocak 2009                  300.000,00

Şubat 2009                  300.000,00

Mart 2009                   300.000,00
______________________________
TOPLAM:                   4.500.000,00


Nisan 2009                 0,00

Mayıs 2009                0,00

Haziran 2009             0,00

Temmuz 2009 0,00

Ağustos 2009             0,00

Eylül 2009                  0,00

 


TABLO 5      


1 Ocak 2008 – 31 Aralık 2008 tarihleri arasında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin
Adalar Belediyesi’ne yaptığı aynî yardımlar:

 

MALZEME ADI BİRİMİ MİKTARI TOPLAM

Aşık taşı 6 cm. (Gri) Adet 497.664 151.372,46

Aşık taşı 6 cm (Renkli) Adet 467.481 153.359,74

Bahçe bordürü 50 cm (Gri) Adet 27.792 93.381,12

Bahçe bordürü 50 cm (Renkli) Adet 3.484 11.706,23

47 çeşit bitki Adet 17.726 159.020,00

2 çeşit gübre M3 28 1.960,00

Asfalt + Yol bakım-yama Ton 1.566.569 163.320,66

Gemilere ait akaryakıt Lt. 412.485 1.058.193,25

Gemilere ait bakım-onarım 2.248.612,58

Denizci personel Ad/Kişi 29 1.190.419,33
______________________________________________________
GENEL TOPLAM (TL) 5.231.345,37




TABLO 5      

1 Nisan 2009 – 31 Ağustos 2009 tarihleri arasında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin
Adalar Belediyesi’ne yaptığı aynî yardımlar:

 

MALZEME ADI BİRİMİ MİKTARI TOPLAM

Aşık taşı 6 cm (Gri) Adet 0 0

Aşık taşı 6 cm (Renkli) Adet 0 0

Bahçe bordürü 50 cm (Gri) Adet 0 0

Bahçe bordürü 50 cm (Renkli) Adet 0 0

47 çeşit bitki Adet 0 0

2 çeşit gübre M3 0 0

Asfalt + Yol bakım-yama Ton 0 0

Gemilere ait akaryakıt Lt. 82.59 210.459,78

Gemilere ait bakım-onarım 936.921,90

Denizci personel Ad/Kişi 29 496.008,05
__________________________________________________________
GENEL TOPLAM (TL) 1.643.455,73


 

.........................................................2

Cumhuriyet Portal, 15.9.2009
Tarkan Temur

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=82040


CHP'li belediyeye hizmet yok

Adalar Belediyesi'nin katı atık ve hasta nakil işlemleri için kullandığı deniz araçlarının giderlerinin İBB tarafından karşılanmasına ilişkin 2006 yılından beri yürürlükte olan protokol Adalar Belediyesi'nin CHP'li olmasının ardından sonlandırıldı.



Cumhuriyet- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP’li meclis üyeleri, çöp toplama kamyonlarının naklini sağlayan Adalar Belediyesi’ne bağlı “Heybeliada” ve “Şehit Nadir Güneş” çıkarma gemileri ile ambulans tekne olarak kullanılan “Horoz reis” teknelerinin giderlerinin karşılanmasına ilişkin protokolün uzatılmasını içeren önergeyi reddederek, önergeyi İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ulaşmadan meclis gündeminden düşürdüler. Uygulamanın iptal edilmesiyle 29 Mart seçimleri öncesi belediye başkanı AKP’li olan Adalar, yeni belediye başkanının CHP’li olmasıyla İBB’nin “hizmet götürülmemesi gereken ilçe” listesindeki yerini almış oldu.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve İBB Meclisi CHP’li üyesi Oktay Altın’ın, 31 Ekim 2006 tarihinden beri yürürlükte olan Adalar Belediyesi ile İBB Deniz Geçişi Destek Protokülü’nün uzatılmasına ilişkin önergesi, önceki gün İBB Meclisi’nde AKP’lilerin oyçokluğuyla reddedildi. Altın, İBB Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede Adalar Belediyesi’nin ilçe sınırları içerisindeki Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedefadası’nda,  İtfaiye, İSKİ, AKOM, İGDAŞ gibi kamu kurumlarının araçlar ile katı atıkları taşıyan kamyonların Anadolu yakasındaki çöp toplama istasyonlarına transferini sağlayan “Heybeliada” ve  “Şehit Nadir Güneş” gemileriyle, ambulans tekne olarak kulanılan Horoz Reis’in giderlerinin, daha önce alınan kararla İBB tarafından karşılandığını anlattı. Farsakoğlu ve Altın imzalı önergede, “Adalar ilçesinde yaşayanların, ana karadaki sağlık kurumlarına acil sevkleri, İBB hizmetlerinden yararlanabilmesi, kültür varlıklarının korunması, doğal SİT alanlarının afetlerden etkilenmesinin engellenmesi, katı atıkların transferi gibi insani ve belediyelerimizin ortak görevlerine ulaşma hakkı bulunmaktadır” ifadelerine yer verilerek,  İBB Deniz Geçişi Destek Protokülü’nün uzatılmasını istediler. Önergenin AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedilmesiyle konu İBB Başkanı Kadir Topbaş’a ulaşmadan gündem dışı kaldı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu, bugün Büyükada’da konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. 



.........................................................3

BigHABER, 16.9.2009
(Kaynak: Cihan)


http://www.bighaber.com/gursel-tekinden-babuscuya-cevap-akpye-attigimiz-bir-tane-iftira-gosterin/


Gürsel Tekin'den Babuşçu'ya cevap: AKP'ye attığımız bir tane iftira gösterin


[...]




CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Adalar`a sefer yapan çıkarma teknelerinin maliyetinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine ilişkin protokolün iptal edilmesi konusunda da, `Kadir Topbaş`ın bilgisi dışında bazı gelişmeler olmuş olabilir. Buradan kendisini uyarıyorum. Burada CHP belediye başkanı değil, Adalar cezalandırılıyor. Bu uygulamadan ivedilikle vazgeçecekler inşallah. Kendileriyle yarın ya da öbür gün görüşeceğiz. İnsanların burada sağlık sorunları var. Bunlar yok sayılamaz. Sayın Topbaş bütün İstanbul`un belediye başkanıdır. Kendisini doğru görev yapmaya davet ediyorum. Adalar`da sağlık sorunları olan insanların İstanbul`a nakledilmesi, yangın, yük taşıma işinde kullanıyordu bu tekneler. Bir ara Topbaş`ın suni ada fikri vardı. Sayın Topbaş, bırakın suni adaya trilyonlarca yatırım yapmayı burada güzel adalarımız var. Bunlara yatırım yapın. CHP olarak biz de size destek verelim. Yunanistan`ın yaptığı gibi adalarımızı turizme açalım.` şeklinde konuştu.



Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da, çıkarma gemilerinin adalara sefer yapmamasına ilişkin, `Adalar`da sağlık hizmetlerinden yük taşımacılığına kadar kullanılan 4 çıkarma gemisini Büyükşehir Belediyesi işletiyordu. 29 personeli olan bu gemilerin trilyonlarca liralık masrafı var. Ancak ne hikmetse Büyükşehir Belediyesi, 31 Ağustos`ta bütün personeli geri çekti. Bu uygulamayla Adalar`daki insanların canları tehlikeye atılıyor. Yangın çıkması halinde müdahalede bulunulamayacak.` dedi.



[...]


.........................................................4

Gerçek Gündem, 16.9.2009


http://www.gercekgundem.com/?p=218768


Adalar halkı ölüme terk edildi


Belediye AKP'den CHP'ye geçince, ilçenin deniz ambulansının mazotu kesildi.



İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Adalar'da ''ambulans ve mazot krizi'' yaşanıyor. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, CHP yönetimine geçen ilçe belediyesine yaptığı mazot yardımını kesti. Büyükşehir Belediyesi, bununla da yetinmeyerek 29 personelini geri çekti.

29 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP'den CHP'ye geçen Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin partizanca davrandığını ve ilçe halkını cezalandırdığı''nı ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'le belediye binasında yaptığı açıklamada, ''Biz rozetlerimizi çıkardık, partimizi unuttuk. Ancak Topbaş bizim partimizi unutmadı. Halkımız CHP'yi seçtiği için Adalar cezalandırılmak isteniyor'' dedi.


PROTOKOL DE YENİLENMEDİ

Adalar'ın İstanbul'la tek ulaşım yolu olan deniz araçlarına verilen mazotların kesildiğini belirten Belediye Başkanı Farsakoğlu, ''Seçim öncesi var olan protokol yenilenmedi. Geride bıraktığımız yıl AKP'li belediyeye Temmuz ayında 60 bin litre mazot yardımı yapılmıştı. Bu yıl ise sadece 14.950 litre mazot verildi'' dedi.


Adalar Belediye Başkanı Farsakoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Tekin.

Adalar'a yapılan mazot yardımıyla, yurttaşların Maltepe'deki hastanelere ''deniz ambulansı''yla götürüldüğünü anlatan Farsakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ancak mazot yardımı kesildiği için, yurttaşlarımız şu an tehlike altında. Çünkü; Kadir Topbaş hem mazotu kesti, hem de bu hizmetlerde çalışan 29 personeli geri çekti. Şimdi belediyeye ait ambulans-tekneyi yurttaşlarımız gönüllü olarak kullanıyor. Adaların gençleri sırayla nöbet tutuyor. Biri hasta olursa tekneyi gençlerimiz kullanıyor ve hastayı Maltepe'ye yetiştirmeye çalışıyor'' ifadesini kullandı.

İstanbul'a bağlı toplam 9 adaya konumları itibarıyla her türlü ulaşımın deniz yoluyla sağlandığını anımsatan Farsakoğlu, belediyeye ait 2 çıkarma gemisinin kamu hizmetlerini yerine getirdiğini, 2 tekneden birinin deniz ambulansı, bir diğerinin de hizmet teknesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Ayrıca, orman yangınlarına müdahale, afet zamanlarında destek ve tahliye, çevre ve insan sağlığı için her türlü kamu hizmeti veren bu deniz taşıtları için yapılan kesintiler zaten borç yükü içinde aldığımız belediyemizi iyice sıkıntıya sokmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında Adalar Belediyesine 5 milyon 231 bin TL ayni yardım yapmış. Bu yardımın sadece 1.5 milyon TL'si bu deniz taşıtlarının çalıştırılmasıyla ilgili. Büyükşehir diyor ki 'siz bu taşıtlardan kar ediyorsunuz'. Bizim 1 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında elde ettiğimiz gelir sadece 517 bin TL, kaybımız ise 1 milyon 917 bin 912 TL. Bunlar zaten her şeyi gösteriyor.''


''BİR YURTTAŞIMIZ ÖLSE SORUMLU KİM?''

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslenerek ''Partizanca tutumundan vazgeç. CHP'li Belediye Başkanı Farsakoğlu'nu değil halkı cezalandırıyorsun. Halk tercihini CHP'den yana yaptıysa, buna saygı duymalısınız. Siz İstanbul'un belediye başkanısınız. Buna göre davranın'' dedi.


İBB tarafından mazot verilmediği için çalışamayan tekneler belediye önüne çekildi.

Adalar halkının, 29 Mart'ta CHP'yi seçtiği için cezalandırılmaya çalışıldığını vurgulayan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sayın Farsakoğlu, bugün önümüze çarpıcı bir tablo koydu. Yapılan yardımlar sürekli azaltılmış. Hatta yok denecek düzeye gelmiş. Büyükşehir ile ilçe arasındaki yardım porotokolü de yenilenmedi. Biz, CHP Grubu olarak, Adalar'ın sorunlarını Belediye Meclisi'ne taşımak istedik. Ama bu isteğimiz bile AKP tarafından reddedildi. Konuyu gündeme bile aldırtmadılar. Soruyoruz, şimdi bir yurttaşımız mazot ve ambulans olmadığı için hayatını kaybederse, bunun sorumlusu kim olacak?''



.........................................................5

adalar orman işletme şefliği'nden
ne haber?

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=230&Itemid=1

17. EKOTUR BÜYÜKADA DİLBURNU'NDA YAPILDI

Yuksel OZCAN



12 Eylül Cumartesi günü saat 11 de Dilburnu'nda toplanan ekotur müdavimleri, adalar ekosistemi hakkında kısa bilgiler aldıktan sonra, yürüyüşe geçtiler. Kızılçamların oldukça canlı yeşil renkte olmalarının sebebini soran ekoturculara biy olojik denge çalışmaları anlatıldı. Kızılçamın biyolojisi anlatıldı. Adaların toprak yapısı ve anakaya hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Çamkeseböceği yumurta koçanlarını bulma yarışması yapıldı. Karınca yuvaları tespit edildi. 5 saat süren ekotur sonunda yarışmayı kazananlara zeytin fidanları hediye edildi.



.........................................................6


The Diaries


http://www.gerty.ncl.ac.uk/diary_details.php?diary_id=1907


06/05/1899

Sat 6. [6 May 1899] Off early to Prinkipo [Büyükada] by steamer. There we lunched at a delicious hotel (Calypso) on a veranda overlooking the sea. Then took a carriage and drove round the island - lovely view to the Asian coast and over the Island of Halke. Walked up to the monastery of St George where a friendly Greek couple offered us rose jam and coffee. Hot lovely day, lots of white and purple cistus, and a charming white heath. Took a boat and rowed and sailed over to the coast of Asia to a little place called Mal Tepe [Maltepe] where we caught the train to Haidar Pasha [Haydarpasa] and so home by boat, getting in past 7. The Berkeleys had Mr Scott of the Embassy and another man to dinner. They were dull!  

...


May 1905, Constantinople.

...

http://www.gerty.ncl.ac.uk/diary_details.php?diary_id=641

27/07/1907

Sat July 27 [27 July 1907] On to C'ple [Istambul (Constantinople)] early, saw McClean and did a lot of odd jobs. Back to lunch and at 3 onto the Imogen and off to Prinkipo [Büyükada]. Very pleasant. No one on board but Captain Taylor, the doctor and Mr Hodgson. Anchored off Prinkipo and Sir N [Nicholas O'Conor] and I went for a walk and called on the Pearses - he was away. Izzet has a big house here. Bridge till midnight.


.........................................................7

Hürriyet, 11.9.2009


HSSK yeni başkanını seçti



6 Eylül'de 15. dönem Olağan Genel Kurul Toplantısını kulüp tesislerinde gerçekleştiren HSSK, yeni başkanını seçti.

Türkiye'de su sporlarına olan ilgiyi artırmak ve bu spor dallarının tanınmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla kurulan Heybeli Ada Su Sporları Kulübü, 25 yıllık geçmişi ile adalar arasındaki en iyi Su Sporları tesisi.

Spor eğitimi ve ahlakını yerleştirmek, kulüp üyeleri arasındaki sevgi ve dayanışmayı da kendine amaç edinen HSSK, 1 Ağustos'ta muhteşem bir gece ile 25. yılını kutladı.


YENİ BAŞKAN SÖNMEZ OLDU

Yeni başkanı seçmek için, 6 Eylül'de 647 üyenin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda, beyaz ve mavi listeler kulüp yönetimi için yarıştı. Birlik ve dayanışma duygularının hakim olduğu seçimler sonucunda, Beyaz liste 487, Mavi liste ise 160 oy alarak seçimleri tamamladı.

Beyaz liste ile seçimlere giren Selahattin Sönmez, 2010-2011 dönemi için kulüp başkanlığına seçildi.

2010-2011 döneminde, HSSK adına yeni projeler ve yeni hedefler belirleyen yeni yönetim, ilk yönetim kurulu toplantısını yaparak komitelerini ve görev paylaşımlarını gerçekleştirdiler.



.........................................................8

Radikal, 19.6.2009
Mehmet Özoğan


http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=954740&Date=16.09.2009&CategoryID=77


İstanbul'da öğrencinin durumu feci

[...]

Adalar’da bilinç yüksek
 
 
Olumsuz davranışların azaltılmasına yönelik oluşturulan grup çalışmalarında Çatalca, yüzde 28’le; yüzde 5 olan İstanbul geneline göre yüksek bir orana sahipken, Eyüp yüzde 1 ile listenin en altlarında... Aile içi şiddet, zararlı alışkanlık, çocuk hakları konularının ele alındığı veli eğitimlerinde Adalar yüzde 115’le ilk sırada yer alırken, velilerin en az bilinçlendirildiği ilçenin Bağcılar olduğu saptandı.

Öte yandan, sosyal ve kültürel aktivitelere en ilgili öğrenci Adalar’da, en ilgisizi Küçükçekmece’de.

[...]


.........................................................9

From: Engin Damci
Subject: Fw: "Gülsün Erbil 'Sırdöngü'"- Kitap Tanıtım Yazısı ve Kitap Kapağı
Date: September 11, 2009 9:26:44 PM EEST
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com


Kimden: gulsun erbil
Konu: Fw: "Gülsün Erbil 'Sırdöngü'"- Kitap Tanıtım Yazısı ve Kitap Kapağı
Kime: "ENGİN DAMCI
Kopya: "GULSUN ERBiL
Tarihi: 8 Eylül 2009 Salı, 23:50



GÜLSÜN ERBİL “SIRDÖNGÜ”
Ali Asker Bal
Mas Matbaacılık A.Ş., 2009
Sanat, 280 sayfa

“Gülsün Erbil ‘Sırdöngü’" adlı kitap, halen Üniversitede çalışan, akademisyen ressam Ali Asker Bal’ın Sanatta Yeterlik tezi için araştırma yaparken karşılaşıp-tanıştığı ressam Gülsün Erbil’in sanatı hakkında hazırladığı bir ilk çalışma. Devlet Güzel Sanatlar Fakültesi (Mimar Sinan Üniversitesi), yüksek resim bölümünden 1971’de mezun olan ve İstanbul’da başladığı sanat yaşamını Londra, New York’tan sonra tekrar İstanbul’da sürdüren Gülsün Erbil, Türk resminde kavramsal soyut sanatın ilk modern temsilcisidir. Sanatçı, soyut sanatına kavram olarak “mistik döngü”yü seçmiş, bu kavramı zenginleştirip-derinleştirerek yaşamına yaymış ve plastik sanatların bütün dilleriyle bunu ifade etmiştir. Gülsün Erbil, Türk resim sanatına katkılar yapmış; birçok sanatçıyı etkilemiş, dünya sanatına da birçok yeni düşünce, proje ve anıtsal yapıt kazandırmıştır. Kitap, sanatçının portfolyosundan derlenmiş zengin resim görselleri eşliğinde, “gözlerden kaçırılmış” güçlü bir sanatçı portresini tüm yönleriyle okuyucuya sunmayı amaçlıyor. (gulsunerbil@yahoo.co.uk)


.........................................................10

Dünya Bülteni, 11.9.2009


http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=89097


ERMENİ KİLİSESİ'NDE İFTAR YEMEĞİ

Kınalıada`da bulunan Ermeni Kilisesi, adada yaşayan Müslümanlara iftar yemeği verdi.



Türkiye`nin Ermenistan`a karşı açılım girişimleri devam ederken, ülkede yaşayan Ermeni vatandaşlardan da olumlu mesajlar geliyor. Kınalıada S. Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi tarafından düzenlenen iftarda diyalog ve kardeşlik mesajları verildi. 500`den fazla kişinin katıldığı ve kilisenin karşısında yer alan spor salonunda düzenlenen iftara, iki dinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Menüde, çorba, pilav ve et sotenin yanı sıra iftar tabağı yer aldı. Program Kınalıada Camii imamı Cemalettin Pektaş`ın yaptığı duayla sona erdi. Törene iki dinin temsilcilerinin verdiği birleştirici ve kardeşlik dolu mesajlar damga vurdu.

Kınalıada S. Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Levon Sadyan, `Hangi dinden, milletten olursak olalım; aynı Allah`a inanıyoruz.` dedikten sonra, Başbakan Erdoğan`ın sözlerini hatırlattı: `Paylaşırsak hepimiz kardeş oluruz.`

Adalar Müftüsü Faruk Tut ise iftardan önceki gün bir sinagogda iftar yaptıklarını belirterek, `Artık insanlar birtakım tabuları yıkarak bu güzel dünyada beraber yaşayacağını göstermiş oluyor.` sözlerini kullandı. Ev sahipliğini yürüten S. Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi`nin başrahibi Tatul Anuşyan ise `Bu toprağın insanlarının dostluk, beraberlik, sevgi içinde yaşadığını göstermek istedik. Bu ülkenin havasını binlerce yıl beraber soluduk. Biz de büyük oruç döneminde `sevgi sofraları` kuruyoruz. İftar sofraları, sevgi sofralarıdır.` diye konuştu. Diyalog iftarının en dikkat çeken konuşmasını ise Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu yaptı. Konuşmasını `laiklik` eksenine oturtan Farsakoğlu, kimi davetlilerin tepkisini çekti. [!?]