25 Kasım 2009 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2346: büyükada'da geçen bir hortlak filmi "ölüler konuşmaz ki"yi gururla sunar...

http://urun.gittigidiyor.com/drhm-ISTANBUL-ADALARDAN-BIR-GORUNUM-SB-PG-KP_W0QQidZZ18750461


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

6 Haziran 1897 Pazar günlü Tophane'de akd edilecek içtimaın tarihine dair Büyükdere Rusya Sefiri'ne ve Büyükada Fransız sefirine çekilen telgrafın sureti hakkında...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 15/11/2009.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

25 Kasım 2009 Çarşamba günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
10-12ºC
% 86-96 nem
KB 9km/sa

Gündoğuşu 07:01 ... Günbatışı 16:39

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Box Tree Fairy.


* * *

1- Avedis Hilkat: "İşte sizlere bir sorumsuzluk örneği daha suç mahali BURGAZADA! Suça iştirak edenler İBB ve Adalar Belediyesi..."

2- Türk Kızılayı Adalar'da sağlık taraması yapacak...

3- ANGELA BERZEG: "Positive News!..."

4- ADALAR BELEDİYESİ'nden ne haber?: "24 Kasım Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimiz için kutlu olsun..."

5- Fener Rum Patriği BARTHOLOMEOS: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından mülkiyetinin Patrikhaneye verilmesi kararlaştırılan Büyükada'daki Rum yetimhanesinin 'çevre ve barış merkezine' dönüştürüleceğini" söyledi.

6- VASİL VASİLYADİS: "Çarşamba günleri öğlen yemeğine BÜYÜKADA’ya gider, kuzu çevirme yapardık. Müzeyyen Senar da gelirdi..."

7- GÜLPER REFİĞ: "Geçen sene Aralık ayında adaya gittik, en büyük tutkusu BURGAZADA’ydı. 'Ben buraya aitim' derdi..."

8- Büyükada'da geçen bir hortlak filmi: "Ölüler Konuşmaz ki..."

9- İmeceevi- KADRİYE SEZGİN ÜLGEN: "Ekolojik Yaşam adına..."

ADALAR POSTASI'nın 2346. sayısında...

)O(


.........................................................1

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: FW: Bugaz'da "iskelekondu".
Date: November 24, 2009 10:54:40 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Selam Arkadaşlar,
İşte sizlere bir sorumsuzluk örneği daha suç mahali BURGAZADA!

Suça iştirak edenler İBB ve Adalar Belediyesi. Duyarlı arkadaşımız Burgazadalı Ali Şenalp yetkililere sesleniyor ve bizler de diyoruz'ki:
"Biz ADALILARIN sesini duyun! Yerel seçimlerde vaatlerinizi, yapacaklarınızı, projelerinizi dinledik durduk... ŞİMDİ yapılan icraatları görüyoruz. Ne de inanmıştık sizlere! AMMA galiba yanıldık.

Sevgili ADALILAR,
Yerel seçimlerde bilindigi gibi şahsım AVEDİS KEVORK HİLKAT, İl Genel Meclisi'ne BAĞIMSIZ aday olmuştum.
—Kazandığımda ne yapacağımın bilincindeydim dersimi iyi çalışmıştım— ama kısmet değilmiş. Adalar'da %4 oy oranıyla 332 oy aldım, BAĞIMSIZ olarak katılan Adaylar'ın içinde en yüksek oyu ben aldım bu da bana MUHALEFET görevi vermektedir.

Sevgili Adalılar,
Bana verilen bu oylara LAYIK olacağım ve ASLA bir kenarda durmayacagım. İLKEM ADALAR'A HIZMETTİR.

Saygılarımla,

Avedis Kevork Hilkat


.........................................................2

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: TÜRKKIZILAYI ADALARDA SAĞLIK TARAMASI YAPACAK
Date: November 24, 2009 12:41:38 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


TÜRK KIZILAYI ADALAR'da SAĞLIK TARAMASI YAPACAK...

İstanbul'un Adalar ilçesinde TÜRK KIZILAYI yaklaşık 15 gün sürecek olan sağlık taraması yapacak.


Kızılay'ın gezici sağlık araçlarıyla yapacağı sağlık taramasında, göz, diş ve istendiginde dahiliye hastalıkları tarama hizmetleri gerçekleştirecek.

TÜRK KIZILAYI Adalar Şubesi Yönetim Kurulu adına gazetemize açıklama yapan Yönetim Kurulu üyesi Avedis Hilkat, Kızılay'ın yapacagı sağlık taraması programını açıkladı. Sırasıyla Kınalıada: 14-15 Aralık, Burgazada 16-17 Aralık, Heybeliada 18-22 Aralık, Büyükada 23-26 Aralık tarihlerinde yapılacak sağlık taramaları, Pazar günleri hariç saat 9:oo'dan akşam 17:oo'ye kadar sürecek. Taramalar ücretsiz olacak, belirlenen hastalar gerektiğinde Kızılay'ın Sağlık Merkezi'ne sevk edilerek tedavileri
%50 indirimle yapılacak.

Hilkat yaptığı açıklamada Adalar'da Büyükada'da 200 talebe, Heybeli'de 500 talebe, Burgazada ve Kınalıada 50 talebe olduğunu ve yapılacak olan sağlık taramalarından öğrencilerin faydalanmasını istediğini ve ayrıca isteyen Adalılar'ın Kızılay'ın kurmuş olduğu bölümde kan bağışında bulunabileceklerini dile getirdi.

Avedis Hilkat
irtibat: 0532 312 80 00



.........................................................3

From: ANGELA BERZEG
Subject: RE: ADALAR POSTASI 'okuma klavuzu' :)
Date: November 24, 2009 8:13:18 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi.2@gmail.com


Positive News!!

Today I cruised directly to Bostanci on the 10 o'clock motor. Then walked leisurely to the denizotobus and caught the 10.45 arriving in Kabatas at 11.15!
What wonderful connections!!!
Angela Berzeg



.........................................................4

ADALAR BELEDİYESİ'nden ne haber?

http://www.adalar.bel.tr

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

TÜM ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN KUTLU OLSUN!





.........................................................5

CNN, 5.11.2009

http://www.cnnturk.com/2009/dunya/11/05/bartholomeos.abdde.turkiyeyi.elestirdi/550506.0/index.html

Bartholomeos ABD'de Türkiye'yi eleştirdi



Fener Rum Patriği Bartholomeos eleştirilerini ABD'den de sürdürdü. Patrik, "İstanbul'daki Büyükada'da, bir zamanlar Avrupa'nın en büyük ve en güzel ahşap binası olan tarihi yetimhanede kurulacak ve Patrikhanenin girişimlerinde yeni bir yönü temsil edecek. Yetimhane, dini hoşgörüsüz bir eylemle Türk yetkililer tarafından zorla kapatılmış olsa da AİHM'nin haklı kararıyla Patrikhaneye iade edilmişti" dedi.

[...]

Enstitüde konuştu

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından mülkiyetinin Patrikhaneye verilmesi kararlaştırılan Büyükada'daki Rum yetimhanesinin "çevre ve barış merkezine" dönüştürüleceğini söyledi.

[...]

"Yetimhane" eleştirisi

Patrikhanenin şimdiye kadar, doğal çevrenin korunması ve dinler arası diyalog ve anlayışın teşviki konularındaki bölgesel ve küresel farkındalığı artırmak için çabalarda bulunduğunu ifade eden Bartholomeos, "Çevre ve barış merkezi, İstanbul'daki Büyükada'da, bir zamanlar Avrupa'nın en büyük ve en güzel ahşap binası olan tarihi yetimhanede kurulacak ve Patrikhanenin girişimlerinde yeni bir yönü temsil edecek. Yetimhane, dini hoşgörüsüz bir eylemle Türk yetkililer tarafından zorla kapatılmış olsa da AİHM'nin haklı kararıyla Patrikhaneye iade edilmişti" diye konuştu.

Bartholomeos, merkezin, ekolojik transformasyon ve dinler arası hoşgörüyü geliştirmek amacıyla eğitim kaynakları sağlayarak, teoriyi pratiğe dönüştürmeyi amaçladığını belirtti.

Patrik Bartholomeos, "Merkez, iklim değişikliğine ve insan davranış ve ahlakı alanındaki kaçınılmaz değişikliklere odaklanacak, çevre ve barışla alakalı dini meselelerin çözümü için ortaya konan çarelerde ilham kaynağı ve farkındalık hizmeti verecek" dedi.

AİHM, geçen yılın temmuz ayında Büyükada'daki Rum yetimhanesinin mülkiyet hakkıyla ilgili olarak Fener Rum Patrikhanesi'nin açtığı davada Türkiye'yi haksız bulmuştu. Bu arada Washington'daki temaslarına da devam eden Patrik Bartholomeos, Brookings Enstitüsündeki konuşmasının ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato çoğunluk lideri Harry Reid tarafından Kongrede onuruna verilen yemeğe katıldı.



.........................................................6

Hürriyet, 4.10.2009
Cansu Çamlıbel

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=12613613

Kimse 94 yaşındaki Vasil Baba kadar iyi sirtaki yapamıyor


1915 Tophane doğumlu Vasil Vasilyadis, sadece İstanbul’da değil Yunanistan’da da “Sirtakinin Kralı” olarak tanınıyor. Ancak o, Türk-Yunan-Sırp figürlerini harmanladığı dansını “sirtaki” değil “kasap havası” olarak tanımlıyor.

[...] Çok insan tanıdım İstanbul’da. Çarşamba günleri öğlen yemeğine BÜYÜKADA’ya gider, kuzu çevirme yapardık. Müzeyyen Senar da gelirdi. Bir gazel patlat derdik, keyfi yerine gelince dur durak bilmezdi, sabaha kadar söylerdik. Çok kafadar kadındır. Zeki Müren’i de saunada tanıdım. Zeki Müren çok duygusal adamdı ama aynı zamanda mantıklıydı. Eften püften işlerle uğraşmazdı. Benim gibi İstanbul Rum’u şarkıcı Kazancidis’i çok severdi. Kazancidis’i dinlerken ağladığını bilirim. [...]




.........................................................7

Milliyet, 18.10.2009
Miraç Zeynep Özkartal

http://www.milliyet.com.tr/Pazar/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetayArsiv&KategoriID=26&ArticleID=1151518

“Üç fotoğraf ve nüfus kağıdımı istetti, evlilik teklifi buydu”



Gülper Refiğ: “Filminin müzikleri için çalışmaya başladım. Ama baktım ki benim kaç katım müzik bilen biri. Bir ay sonra filmin set amiri nüfus cüzdanımı ve üç fotoğraf istedi. Halit’in evlenme teklifi buydu. Hayat onun için sadece mânâ ve düşünmekti. Aradığım adam oydu. ‘Bu adamla evlenmem lazım’ diye düşündüm.”

[...] Gülper Refiğ 34 yıllık eşi Halit Refiğ’i kaybetti geçen hafta. Türk sinemasının en değerli isimlerinden, ulusal sinemanın babası Halit Refiğ’i. Onu bize anlatmasını istedik.

Acısı bu denli tazeyken zordu konuşmak; zaman zaman yutkunarak, zaman zaman gözyaşı dökerek tamamladı söyleşiyi.

[...]

Hastalık ne zaman teşhis edildi?

Geçen sene aralık ayında adaya gittik, en büyük tutkusu BURGAZADA’ydı. “Ben buraya aitim” derdi. Birdenbire iştahı kesildi, kahvaltı edemedi. Zaten son sene birazcık kabuğuna çekildi. Çok yakınlarını kaybetti, yalnız kaldı. O iştah kesilmesinden sonra bir ay rengi gitgide sarardı. Hiç doktora gitmek istemedi. Kan tahlillerinde sarılık çıktı. Sonra MR’lar, tomografiler; safra kesesi yollarında tümör anlaşıldı. Uzun süre belli etmedim ona. Üzülmesin diye sakladım. Ama anlamıştı çoktan.

Konuştunuz mu hastalığı?

Hastaneye gitmeden konuştu benimle. “Bir tek senin için yaşamak istiyorum ama bu kadar da işkence çekmek istemiyorum” dedi. Sadece son anlarında güldü, bana güldü. Ben üzülmeyeyim diye, “Ben mesudum” demek istedi. [...]



.........................................................8

http://video.google.com/videoplay?docid=4133724403448590240#

Büyükada'da çekilmiş bir hortlak filmi: ÖLÜLER KONUŞMAZ Kİ...


Ölüler Konuşmaz ki - 1970

Sema Yaprak - Kerem Mertoğlu - Aytekin Akkaya

Yönetmen: Yavuz Yalınkılıç
Senaryo: Yavuz Yalınkılıç
Görüntü Yönetmeni: Mükremin Şumlu
Oyuncular: Sema Yaprak, Kerem Mertoğlu, Oya Evintan,
Doğan Tamer, Jirayir Çarkçı, Giray Alpan, Aytekin Akkaya
Yapımevi (şirket): Yavuz Yalınkılıç
Konu: Bir “perili ev” hikayesi.

Ölüler Konuşmazki yıllardır kayıp olan süper düşük bütçeli siyah beyaz bir Yavuz Yalınkılıç filmi. Geçmişte sadece afişinden bildiğimiz bu filmi, genç yaşta yitirdiğimiz sevgili arkadaşımız, sinema araştırmacısı Sadi Konuralp (1964-2003) kenarda köşede kalmış bir film deposundan bulup çıkarmış, topluma kazandırmıştı. Büyükada’da geçen bir hortlak öyküsü anlatan Ölüler Konuşmazki, kült oyuncu Aytekin Akkaya’nın da ilk filmlerinden biri olma özelliğini de taşıyor.

ADALAR POSTASI
Büyükada'da geçen bir hortlak filmi
"Ölüler Konuşmaz ki"yi gururla sunar:






.........................................................9

From: İMECEEVİ- Kadriye Sezgin Ülgen
Subject: [imece evi] Naturel Fuarı [1 Attachment
Date: November 23, 2009 12:52:30 PM GMT+02:00
To: imeceevi@yahoogroups.com


Arkadaşlar,

ŞEHİRDE EKOLOJİK YAŞAM konulu sunumumu gerçekleştirdim.
Katılımcım az olmasına rağmen çok verimli ve keyifliydi.
[...]
Aşağıda sunum için hazırlayıp katılımcılara da dağıtmış olduğum sunumumu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu sunumda yaşamımdan verdiğim örnekleri sizlerin de yaşamınıza yansıtmanız dileğiyle.....
Ekolojik kalın.


EKOLOJİK YAŞAM ADINA

1- Çöplerimizi ayırıyoruz.

2- Geri dönüşüm uyguluyoruz.

3- Plastik maddelerden uzak duruyoruz.

4- Organik besleniyoruz.

5- Yiyeceklerimizin mayalarını kendimiz evde üretiyoruz.

6- Poşet yerine file , bez torba,sepet kullanıyoruz.

7- Deterjan kullanmıyoruz. Kendimizin ürettiği kül suyu ile tüm temizliğimizi yapıyoruz.

8- Kişisel temizliğimiz için yerel üretildiğine güvendiğimiz zeytinyağlı sabun kullanıyoruz.

9- Markete gitmiyoruz. Ambalajlı ürünlerden kaçınıyoruz.

10- Sade yaşıyoruz. Fazla olanı tüketim adına satın almıyor, yaşamımızsokmuyoruz.Takası destekliyoruz.


YAŞAMIMIZDAN ÖRNEKLER

• Organik çöplerimizden balkonumuzda kompost yapıyoruz.

• Kağıt çöplerin boyasız düz kartonlarını sobada yakmak üzere ayırıyor, diğerlerini sokaktaki çöpün yanına kağıt toplayıcılarının ulaşabileceği şekilde koyuyoruz.

• Ambalajlı ürünleri tercih etmememize rağmen, o kadar yaygın ki kurtulmak nerdeyse imkansız olduğundan, bunları da geri dönüşüme çevirdiklerimiz hariç, ambalaj toplayıcılarının ulaşabileceği şekilde çöpün yanına koyuyoruz.

• Her hafta Cumartesi günleri kurulan Organik Pazara uğrayıp, her türlü sebze, meyve, bakliyat, çay, yoğurt, süt, yumurta, ekmek,un, v.b ihtiyaçlarımızı temin edip, bir hafta boyunca içeriğini bilmediğimiz ürünlere yaklaşmamaya çalışıyoruz.

• Evimize aldığımız organik gıdalardan mümkün olduğunca yemek yapıp, iş yerinde dahi dışarıdan yiyecek tüketmemeye çalışıyoruz. Her zaman tercihimizi kendi ürettiğimizden yana kullanıyoruz.

• Bir takım maya yapma yöntemlerimiz mevcut. Bunları uygulayarak kendi ekmeğimizi üretiyoruz. Organik taze süt bulabilsek yoğurdumuzu hatta peynirimizi de kendimiz üretme yetisine sahibiz.

• Poşeti reddediyoruz. Ama bunu yapabilmek ve poşete hayır diyebilmek için, yanımızda çantamızın içinde file ve bez torba, arabamızın bagajında sepet taşıyoruz. Çok etkileyici sonuç verdiğini söyleyebilirim.

• Temizlik için kendi ürettiğimiz kül suyunu kullanıyoruz. Çamaşır makinesinin deterjan gözüne ve bulaşık makinesinin deterjan gözüne sıvı deterjan olarak kül suyunu koyduğumuzda, bulaşık makinesi parlatıcısı da sirke oluverdiğinde deterjandan çok daha iyi sonuç alabiliyoruz. Çünkü çamaşırlar temizliğin yanında yumuşacık çıkıyor. Bulaşıklar da yeterince temiz.

• El ve banyo temizliğinde şampuan olarak zeytin yağlı sabun kullanıyoruz.

• Markete gitmiyoruz. Çünkü markette satılan hemen her üründe katkı maddesi mevcut. Ayrıca ambalajsız ürün neredeyse yok.

• Evimizde kağıt peçete kullanmıyoruz. Onun yerine leke tutmayan bez peçeteler çok daha kullanışlı.

• Tuvalet kağıdı gibi zorunlu ihtiyaçlarımız için ise mahalle bakkalı yeterli oluyor.

• Gezinti alanı olarak Alışveriş merkezlerini tercih etmiyoruz. Doğa bizim öncelikli tercihimiz. Böylelikle tüketimi azaltıyoruz. Sade yaşam, mutlu yaşam.

• İhtiyaç fazlası metaryellerimizi takas etmeyi tercih ediyoruz.

• Mutfağımızın balkonunda küçük çaplı ekim-dikim işleri yapıyoruz.Yeşil soğanımız, maydanozumuz, adaçayı ve reyhanımız oradan sağlanıyor.


İmece Evi Dogal Yasam ve Ekolojik Çözümler Çiftligi.
İmece Ekoköyü Dogal Yasam ve Ekolojik Çözümler Derneği.
Imece Ekoköyü Kooperatif Girişimi.

www.imeceevi.org
0546-6335979
imeceevi@gmail.com

İmece Ekoköyü'nün adresi;
İzmir;Turgutlar Köyü (eski adı Dutlar).Menemenin doğusundaki Dumanlıdağın 22km içerisinde.
www.imeceevi.com

Duyuru grubumuz; http://tech.groups.yahoo.com/group/imeceevi
Haberleşme grubumuz; http://tech.groups.yahoo.com/group/imeceiletisim
Üye olmakta zorlanıyorsan bizden yardım isteyebilirsin ::-)

Şehir bağlantılarımız;
İstanbul
Mustafa Ülgen 0533-7405395
Tülay Ararat 0532-2236554

Ankara
Hatice Doğan 0534-2234945

İzmir
Veli Metinoğlu 0505-4341575