16 Kasım 2009 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2340: süt güğümü 2 lira! çift kapılı no frost buzdolabı 16 lira!

Büyükada- Etranje Oteli (Prinkipo- Hotel des Etrangers)
http://cgi.ebay.com/TURKEY-OLD-POSTCARD-HOTEL-DES-ETRANGERS-PRINKIPO-ISL_W0QQitemZ150388361772QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item2303d84a2c#ht_500wt_751


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

8 Nisan 1897 Perşembe günlü Beyoğlu'ndan Büyükada'da bir otele yemek hazırlanması hususunda çekilen telgrafın suretine dair...


* * *

ADALAR'da "BU GÜN"Ü DE Mİ GÖRECEKTİK?

Nizam Caddesi ile Akakça Sokak köşesinde
bir binakondu!

Büyükada, 11/15/2009.



* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

16 Kasım 2009 Pazartesi günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
sağanak yağışlı
9-13ºC
% 62-86 nem
GB 10km/sa

Gündoğuşu 06:49 ... Günbatışı 16:46

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, Spindle Berry Fairy.


* * *

ADALAR POSTASI'nın 2340. sayısında neler var şöyle bir bakalım:


1- ADALAR BELEDİYESİ'nden ne haber?:

- "Adalar 1 No'lu Acil Yardım İstasyonu hizmete başladı..."

- "Çevre gönüllüleri çalışma grubunun etkinlikleri kapsamında 15 Kasım Pazar günü Anadolu Kulübü toplantı salonunda, Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele” konulu konferans gerçekleştirildi..."

- "Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Adalar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Adalarda Felsefe etkinliği Dünya Felsefe Haftası dolayısıyla düzenlendi..."


2- ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ'nden ne haber?: "20. Ekotur, 22 Kasım 2009 Pazar günü saat 11:00'de Büyükada Çınar Meydanı'nda başlayacak..."


3- HANDAN ALTINELLER: "Geçenlerde Ada'ya gelirken vapur tarifelerinin iyice aralarını açmış olacaklar ki; saat 14:00'te baktığımda saat 15:00'te Bostancı-Adalar, saat 16:00'da Bostancı-Adalar ve ancak saat 17:00'de direkt Büyükada vardı. Yani 3 saat beklemek gerekiyordu. Oysa motorlar 14:15'te bir tane, saat 15:00'te de bir tane daha vardı. 15:30'da tabii bir tane daha... Ayrıca bir tabela konmuş gişelerin yanına, yük taşıma tarifesi..."


ADALAR POSTASI'nın 2340. sayısında...

)O(


.........................................................1

ADALAR BELEDİYESİ'nden ne haber?

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr50_2.asp


ADALAR 1 NO'LU ACİL YARDIM İSTASYONU HİZMETE BAŞLADI

28 Ekim 2009


Adalar 1 No'lu Acil Yardım İstasyonu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açıldı. Adalar Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü’yle yaptığı görüşmeler sonucunda, Musevi Cemaati’nin de katkılarıyla yaptırılan Adalar 1 No’lu Acil Yardım İstasyonu hizmete başladı.


İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokolün ardından 3 doktor ataması yapılan Acil Yardım İstasyonu 7 gün 24 saat hizmet verecek.


...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr59.asp

"YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN ELELE"

15 Kasım 2009


Çevre gönüllüleri çalışma grubunun etkinlikleri kapsamında 15 Kasım Pazar günü Anadolu Kulübü toplantı salonunda, Prof. Dr. Orhan Kural’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele” konulu konferans gerçekleştirildi.


Çevrenin sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları hakkında bilgi verilen konferansta, insan ile doğa arasında kurulacak denge ile doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamı ve kalkınması konuları değerlendirildi.


...

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr58.asp

ADALARDA FELSEFE ETKİNLİĞİ

14 Kasım 2009


Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Adalar Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Adalarda Felsefe etkinliği Dünya Felsefe Haftası dolayısıyla düzenlendi.

14 Kasım Cumartesi saat 16.00 da Adalar Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlik Dünya Felsefe Haftası dolayısıyla yapılan konuşmaların ardından Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erdal Yavuz’un “ Devlet Nedir?” konulu konuşması ile devam etti.


Her yıl dünyanın çeşitli yerlerinde etkinliklerle kutlanan Dünya Felsefe Günü, dünyada yaşanan problemlere felsefi bakış açısı ile de bakabilme bilincinin yaygınlaşabilmesi için önemli bir fırsat sunma amacıyla Prof. Dr. İoanna KUÇURADİ’nin başkanı olduğu Türkiye Felsefe Kurumu’nun önerisi ile UNESCO tarafından 2002 yılında ilan edildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda görüşülüp kabul edilen Dünya Felsefe Günü üç yıl Paris’te, UNESCO Merkezi’nde oldukça görkemli bir biçimde kutlandıktan sonra, felsefenin, dünyamızda çok daha geniş anlamda kabul görmesini sağlamak için ülkelerdeki kutlamalar yaygınlık kazandı.

Uluslararası Felsefe Kurumların yoğun çabası ile yaygınlaşan Dünya Felsefe Günü kutlamaları ülkemizde genellikle Kasım ayının 3. Haftasında yapılıyor. Her yıl Türkiye Felsefe Kurumu dâhil birçok kurum bu hafta nedeniyle etkinlikler düzenliyor.




.........................................................2

ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ'nden ne haber?

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=235&Itemid=1

20. Ekotur Büyükada'da Yapılacak

22 Kasım 2009 Pazar saat 11:00'de Büyükada Çınar Meydanı'nda toplanacak olan katılımcılar AKD (Adalar Kültür Derneği) Merkezi'nde Ekotur programı hakkında
bilgilendirilecek. Nizam Mahallesi Kadıyoran yolunda bulunan ender ağaç türleri katılımcılara tanıtılacak. Yolun sonunda bulunan alana varılarak bu alanda hazırlanan
ağaçlandırma sahasına AKD tarafından temin edilen fidanların dikimi yapılacak. Orman idaresi tarafından temin edilen kuş yuvaları dağıtılacak.Katılımcılar bu yuvaları ağaçlandırma sahasının bitişiğindeki orman ağaçlarına asarak ekolojik dengeye katkıda bulunacaklar.




.........................................................3

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Mopurların Yük taşıma tarifeleri de hayata geçmiş!
Date: November 14, 2009 11:46:20 PM GMT+02:00


[...] Geçenlerde Ada'ya gelirken vapur tarifelerinin iyice aralarını açmış olacaklar ki; saat 14:00'te baktığımda saat 15:00'te Bostancı-Adalar, saat 16:00'da Bostancı-Adalar ve ancak saat 17:00'de direkt Büyükada vardı. Yani 3 saat beklemek gerekiyordu. Oysa motorlar 14:15'te bir tane, saat 15:00'te de bir tane daha vardı. 15:30'da tabii bir tane daha... Ayrıca bir tabela konmuş gişelerin yanına, yük taşıma tarifesi ve artık kedi taşıdığımız için, valiz taşıdığımız için daha bir çok taşınacaklar için tarife oluşturmuşlar, fotoğrafını çektim tabii, ekte yolluyorum. Eskiden böyle bir tarifeyi hatırlamıyorum ama büyük bir yükünüz varsa birşeyler alıyorlardı galiba... Kediye, valize alındığını görmemiştim. Eh bunu da gördük ve daha kimbilir neler göreceğiz? [...]