23 Kasım 2009 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2344: hem 10.000 imza verdi bu adalılar hem de...

http://urun.gittigidiyor.com/ADALAR-ISKELESINDE-BAYANLAR-FOTOGRAF_W0QQidZZ20892981


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

28 Mayıs 1897 Cuma günlü Mısırlı Fuad Paşa'nın torunu İzzet Paşa'nın büyük kızı Nazime Hanım'ın Büyükada'da tabancayla intihar ettiğine dâir...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 17/11/2009.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

23 Kasım 2009 Pazartesi günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
sisli
8-16ºC
% 74-96 nem
G 9km/sa

Gündoğuşu 06:59 ... Günbatışı 16:40

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Hazel-Catkin Fairy.


* * *

ADALAR POSTASI'nın 2344. sayısında neler var şöyle bir bakalım:


1- HANDAN ALTINELLER: "Hem 10.000 imza verdi bu Adalılar hem de gidip mopurcu teşkilatına, "aman bre, bize yetmiyor bu mopurlar, araya biraz daha ek seferler koyun..." diye baskı pardon anket yapmışlar..."


2- Büyükada bu mevsim çok tehlikeli!


3- ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ'nden ne haber?: "20. Ekotur Büyükada'da Yapıldı... Tur Yolu Orman Bakımı Devam Ediyor..."


4- Yurdun her köşesinde...


ADALAR POSTASI'nın 2344. sayısında...

)O(


.........................................................1

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Adalılar motor seferleri artırılsın diye anket doldurmuşlar!!!
Date: November 22, 2009 9:27:30 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


ADALAR POSTASI'nın son sayısı tam bir kara mizah... Gülerken ağlama duygusu uyandırıyor insanda... Emeğinize sağlık. Biz de bugün Ada'ya gelirken hem Bostancı mopur iskelesinde, hem de Büyükada'dakinde ekte size gönderdiğim afişi gördük. Valla onca emekler boşa gitti demek ki... Hem 10.000 imza verdi bu Adalılar hem de gidip mopurcu teşkilatına, "aman bre, bize yetmiyor bu mopurlar, araya biraz daha ek seferler koyun..." diye baskı pardon anket yapmışlar... Mopurcular da Adalılar'ın bu isteklerini hemen uygulamaya koyup ek seferleri emrimize amade hale getirmişler, varolsunlar doğrusu... Eh ne de olsa halka hizmet, hakka hizmet, kendileri için bir şey istiyorlarsa namerttirler vallahi!!!

Tabii bu kadar ek sefer yaptıracakları mopurları da yanaştıracak iskeleleri olacak değil mi? Bir de söyleniyorsunuz iskele yapıyorlarmış diye! Ee çalışıyor adamlar yani, daha ne yapsınlar?

Adalılar ne yapsın peki? Uyusun da büyüsün ee eee, tıpış tıpış mopura gitsin eee eee... Ooooff offf...

Moda sahillerinden Ada sahillerine sevgilerimle,

Handan




.........................................................2

Hürriyet, 21.11.2009
yatakta 5 kişi

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12995507.asp


Büyükada bu mevsim çok tehlikeli!

...
...

Hafta sonu annemlerin evde olmadığı günü kollayıp, sabah vapuruyla adaya gittik ve Efe’yi geri kaçırdık.

Akşam eve döndüğümüzde ilk olarak nereye gideceğini unutmamıştı; küvete. Bu sefer sadece ayak yıkatmakla kalmayacağını da tahmin ediyordu muhtemelen. İki şampuan ve dört posta taramadan sonra hâlâ simsiyah sular ve yumak yumak tüy vardı küvette. Annemler sağ olsun, canı acır diye taramıyorlarmış meğerse. Yıkanır yıkanmaz yatağına gitti, üstünde polar THY battaniyesiyle sabaha kadar uyudu. Annemlerde öğrendiği tek iyi şey bu; bizimki yerine kendi yatağında yatıyor bir hafta falan. Bizi en çıldırtan huyu da, annemin ev yemeği katkılı mamalarından sonra eve döndüğünde sade kuru mamayı reddetmesi.

Neyse, bugün Efe’den daha çok adayı yazmak istiyorum aslında.

Büyükada bu mevsim çok tehlikeli! Kötü anlamda değil tabii ki. Bir saatliğine bile gitseniz, İstanbul’a kucağınızda iki kedi yavrusuyla dönmeniz işten değil. İskeleden eve kadar olan beş dakikalık fayton yolculuğunda gördüğümüz yavru kedileri sayamadım. Büyükada kedileri güzeldir de, hepsi uzun uzun tüylü, ayrı bir ırk sanki. Bu mevsimde görüntüleri güzel. Bir de kışın gitmek lazım! Şimdi hepsi bakımlı, tombik. Ama havalar soğudukça, adalar kış ıssızlığına mahkûm olmaya devam ettikçe bu güzelim topalak yavrular aç kalıp gün gün eriyecek, bahar geldiğinde çoğu kışı çıkaramamış olacak. Arka sokaklardan, ormandan hiç bahsetmiyorum bile. Orada yazın bile sefalet içinde yaşayan köpek aileleri var. Ve hatta ölüme terk edilmiş atlar!

Bu adada barınak yok mu diyenlere: Büyükada Barınağı’nın durumu hiç iyi değil. Kışın bazı hayvanseverler toplanıp adaya mama yardımı yapıyor ama çok yetersiz kalıyor. Üstelik sırf mama değil ki ihtiyaç. Barınağın kapasitesi ve bakım koşullarının iyileşmesi, aşı, sevgi, kısırlaştırma... Hepsi birden lazım.

Bugün izninizle iki öneride bulunmak istiyorum;

1- Adalar’ın yeni bir belediye başkanı var, Mustafa Farsakoğlu. Sevilen, insana ve doğaya saygılı, harika biri. Biliyorum, Adalar’ın ciddi bir bütçe problemi var ama bir kampanya düzenlese, Adalılar da ellerini ceplerine atsa, şu sahipsiz hayvanların en azından bir kısmı kısırlaştırılsa?

2- Kış gelirken hayatına bir kedi sokmak isteyen birçok kişi duyuyorum çevremde. Onlar ve siz; bu hafta sonu birkaç saatinizi ayırıp Adalar’a doğru uzansanız? Hem temiz hava alırsınız hem de onlarca yavru kedi arasından birini sahiplenirsiniz. Olmaz mı? Yanınızda biraz mama, su ve plastik kap da götürürseniz, sokak aralarına, köşelerine bırakır, sevap işlersiniz.



.........................................................3

ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ'nden ne haber?

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=235&Itemid=1

20. Ekotur Büyükada'da Yapıldı

22 Kasım 2009 pazar Saat 11.00'de Büyükada Çınar Meydanı'nda toplanan katılımcılar AKD (Adalar Kültür Derneği) Merkezi'nde Ekotur programı hakkında bilgilendirildi.

Nizam Mahallesi Kadıyoran ve Yeniyol da bulunan ender ağaç türleri katılımcılara tanıtıldı. Önce Devlet hastanesi bitişiğindeki sokak kenarına dikilmiş olan Akçaağaç türü tanıtıldı. Daha sonra Yeniyol Caddesi'nde bulunan ŞİLİ ARAKARYA'sı olarak tanınan Aracaria araucana Maymun çıkmaz ağacı ve ardından Japon Mabet ağacı olarak tanınan Gingko bloba ağacı tanıtıldı. İsatepe su deposu bitişiğinde bulunan Anıt özelliğindeki SAKIZ ağacının yanına varıldı. Sakız ağacı hakkında bilgiler verilerek, farmakolojide ve mutfakta kullanımı değerlendirildi.

Yolun sonunda bulunan alana varılarak bu alanda hazırlanan ağaçlandırma sahasına AKD tarafından temin edilen ZEYTİN VE FISTIK ÇAMI fidanlarının dikileceği alana varıldı. Zeytin fidanlarının açılan çukurlara dikmeden önce ve dikimde nelere dikkat edilmesi gerektiği uygulamalaı olarak anlatıldı. İsatepe ormanlık alanında yapılan ekolojik denge çalışmaları anlatıldı. Anakaya, bakteri, alg, liken, yosun gelişimi ve bitkilerin ortaya çıkışı hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Ormandaki ekolojik dengede kuşların önemine dikkat çekilerek, yuvalanmalarına ve beslenmelerine yardımcı olunması vurgulandı. Orman idaresi tarafından temin edilen kuş yuvaları dağıtıldı. Katılımcılar bu yuvaları ağaçlandırma sahasının bitişiğindeki orman ağaçlarına asarak ekolojik dengeye katkıda bulundular. İsatepe'de bulunan İsa Manastırı ziyaret edildi. AKD tarafından çay ikramı yapıldı. Ekotur, katılımcıların bilgi formu doldurmalarının ardından tamamlandı.

...

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=1

Tur Yolu Orman Bakımı Devam Ediyor

Büyükada Büyük Tur yol kenarı orman alanlarında bakım çalışmaları hızla devam ediyor. Ekim ayı sonunda başlayan silvikültür uygulamalarında, Kızılçam ormanında alt tabakada bulunan yoğun maki örtüsü seyreltiliyor. Maki florasında bulunan Kocayemiş,Zeytin, Akçakesme,Sakız,Ardıç,Defne ve Kartopu korumaya alınarak sık olanlar arasında en iyiler seçiliyor. Yapılan çalışmalarda sahada gelişmeyi önleyen bireyler yongalanarak tekrar aynı sahaya organik madde olarak geri kazandırılıyor. Böylelikle hem olası yangınlarda yanıcı materyal azaltılmış oluyor, hem de gelecek vadeden maki bireylerinin ağaç formuna ulaşmasına ortam sağlanıyor. Geçen yıl çalşma yapılan alanlardaki özellikle Kocayemiş ve Zeytin bireyleri daha dolu ve daha çok meyve verdi. Akçakesme ve defneler ise oldukça hızlı bir büyüme kaydetti.


.........................................................4

reklamlar...

http://urun.gittigidiyor.com/Piyale-Makarna-Reklami-Buyukada-1961-DIVA_W0QQidZZ21739420