10 Nisan 2011 Pazar

ADALAR POSTASI-2572: gelin, 29 mayıs'ta içilecek kahvelerin sayesinde hatır-gönül ilişkilerine bir 40 yıl daha ekleyelim...

Lido'nun yerinde vaktiyle...

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

13 Aralık 1908 Pazar günlü, Büyükada'da sahil tarafında Hazine-i Hassa'ya ait bulunan arazi-i haliyede bir karakolhane inşasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada iskelesinde, 9.4.2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

10 Nisan 2011 Pazar
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
8/12ºC
% 69-91 nem
Günbatısı, B 27km/sa
Gündoğuşu 06:33... Günbatışı 19:37...

* * *
Cicely Mary Barker, The Daisy Fairy.

* * *

1- M. Cemal Beşkardeş: "Sevgili ADALAR POSTASI Ailesi, bülteninizin yıldönümünü candan kutlar, bugüne kadar bizlere ulaştırdığınız tüm bilgi, belge ve haberler için nice şükranlarımı sunarım..."

2- İnci İşbulur: "Tüm zorlukları aşıp ADALAR POSTASI'ını bize ulaştırdıgınız için çok teşekkür ederim. Etkiniz ve sesiniz daim olsun..."

3- Uğraş Salman: "Ayvalık yolunda feribotta Nisan Marie Claire Maison okurken ilanı gördüm... Bir de şiir yazmış!..."

4- Ugo Antonio Corintio: "Bugün Büyükada'daydım... Ancak bu sefer 'Nostalgie' havası olsun diye fotoğrafları siyah/beyaz ve seppia çektim... Umarım beğenirsiniz..."

5- İBB ekipleri, Büyükada'daki parkı yıkmaya düşman hatlarına sızan askerler gibi detaylandırılmış bir operasyona gidermiş gibi gitti. Büyük bir çıkarma gemisine kamyon, kepçe, greyder ve dozerden oluşan 9 adet iş aracından oluşan ekipmanlar yüklendi, yaklaşık 200 zabıta ekibi ve işçiler bindirildi.

6- Muharrem İnce: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlemlerin resmi belgeler ve kanunlara açıkça aykırı olduğu ortadayken, basına ve kamuoyuna kanunlara aykırı olarak yalan beyanlarda bulunan ve halkı yanlış yönlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adalarda suç işleyen İBB görevlileri hakkında soruşturma açtırmayacak mısınız?..."

7- Kartal Belediyesi organizasyonuyla uluslararası ilaç firmaları çalışanları, Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri'nde çöp topladı...

8- CHP’den aday adayı olan Büyükadalı Mari Gormezano şapka devrimi sırasında Atatürk'e kasket yapan Adolf Loker'in torunu...

9- Arif Kızıldağ: "Gelin, 29 Mayıs'ta VIII. HRGLliler Günü'nde içilecek olan kahvelerin sayesinde hatır-gönül ilişkilerine bir 40 yıl daha ekleyelim, ne dersiniz?..."

)O(



_______________________________________________________1

From: CEMAL BEŞKARDEŞ
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2570: nice senelere, nice hayırlı haberlere, nice şen günlere!...
Date: April 9, 2011 7:28:10 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Sevgili ADALAR POSTASI Ailesi,
Bülteninizin yıldönümünü candan kutlar, bugüne kadar bizlere ulaştırdığınız tüm bilgi, belge ve haberler için nice şükranlarımı sunarım.

Adalar'ımızın kültür mirasının, somut ve soyut kültür varlıklarının, geçmişten geleceğe taşınabilmesi amacıyla, yayına başladığınız günden itibaren bugüne kadar biz tiryakiniz okurlarınızla paylaştığınız harikulâde kartpostallar, eski fotoğraflar, yayınlar için, yoğun gayret ve emekleriniz için, kısacası sözle ifade edilmesi zor olan nice katkılarınız ve emekleriniz için size binlerce kez teşekkür ediyorum.

Biz Sarıyer'de oturan 'Boğazici Sevdalısı' dostlarınızın 'Adalar Sevdalısı' da olmaları için elinizden geleni esirgemediniz...

Nice başarılı yayınlara ve aydınlık yarınlara erişmenizi dilerim.

M. Cemal Beşkardeş


_______________________________________________________2

From: İNCİ İŞBULUR
Subject: Yan: http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/04/8-2570.html linkini açamayanlar için...
Date: April 8, 2011 2:56:33 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi.2@gmail.com

Sevgili ADALAR POSTASI,
ADALAR POSTASI ve ailesinin 6. doğum günü kutlu olsun.
Tüm zorlukları aşıp ADALAR POSTASI'ını bize ulaştırdıgınız için çok teşekkür ederim.
Etkiniz ve sesiniz daim olsun.
Sevgilerimle,
Nice Yıllara...

İnci İşbulur


_______________________________________________________3

From: UĞRAŞ SALMAN
Subject: Lido teras siir
Date: April 8, 2011 8:17:02 AM GMT+03:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Merhaba,
Ayvalık yolunda feribotta Nisan Marie Claire Maison okurken ilanı gördüm...


Bir de şiir yazmış!




_______________________________________________________4


From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: DSC06521
Date: April 9, 2011 7:59:59 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

İYİ AKŞAMLAR,
BUGÜN BÜYÜKADA'YDIM... ANCAK BU SEFER 'NOSTALGIE' HAVASI OLSUN DİYE
FOTOĞRAFLARI SİYAH/BEYAZ VE SEPPIA ÇEKTİM... UMARIM BEĞENİRSİNİZ... 






BU KAREDE İSE MAALESEF ADA'NIN BİR ÇİRKİNLİĞİ... KAÇ ZAMANDAN BERİ BÖYLE... BUNU GÖREN YOK MU?...



GÜZEL BİR HAFTASONU DİLEĞİMLE...

UGO


_______________________________________________________5


Gazete Port, 8.4.2011

http://www.gazeteport.com.tr/SIYASET/NEWS/GP_884000

İstanbul Belediyesi'nin şafak baskını 
Meclis gündeminde


Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Büyükada'ya yaptığı inanılmaz "operasyon" Meclis gündemine taşındı. Muharrem İnce, CHP'li Adalar Belediyesi'nin yenilediği bir parkın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ve Çevik Kuvvet'le zorla yakılıp yıkılmasının hangi kamu çıkarı ile bağdaştığını ve yıkımın amacını sordu.

TBMM- CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, TBMM'nin 23. Dönemi'nin sonunda, Büyükada'daki bir parktaki çalışmalarla ilgili tartışmaları sordu.

İnce, İçişleri Bakanı Osman Güneş'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, CHP'li Adalar Belediyesi Büyükada'da bir parkı yenilediğini, ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yapılan düzenlemeleri ''zorla yıkarak, parkı eski haline getirdiğini'' iddia etti.

Muharrem İnce, şu soruları yöneltti.

''Yıkım hangi mevzuata dayanıyor?

Yasal yetkiler çerçevesinde, adalar halkı için hizmet getirmek amacıyla yapılan düzenlemenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 150 zabıta ekibi, iş makineleri ve çevik kuvvet polisi desteğiyle Ada halkının huzurunu bozacak şekilde yıkılarak bozulması hangi kanun ve hizmet anlayışı ile bağdaşmaktadır?

Yıkım, CHP'li Belediye Başkanı tarafından yönetilen Adalar Belediyesi'ni sindirmek amacı mı taşımaktadır?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, basına verdiği demeçlerde yetki konusunda kamuoyuna açıkça yalan beyanlarda bulunarak, halkı yanlış yönlendirmiştir. Başkan ve yıkımı yapan belediye görevlileri hakkında soruşturma açtırmayacak mısınız?''

İNANILMAZ PARK BASKINI BAKIN NASIL OLDU
İBB ekipleri, Büyükada'daki parkı yıkmaya düşman hatlarına sızan askerler gibi detaylandırılmış bir operasyona gidermiş gibi gittti. Büyük bir çıkarma gemisine kamyon, kepçe, greyder ve dozerden oluşan 9 adet iş aracından oluşan ekipmanlar yüklendi, yaklaşık 200 zabıta ekibi ve işçiler bindirildi.

Adalıların uykuda olduğu saatlerde İBB’nin çıkarma gemisi iskeleye yanaştı. Hiçbir direnişle karşılaşmayan ekipler gemiden ekipmanlarla inerken, parkı yıktırmamak için direnen Adalar Belediyesi ile bazı ada sakinleri gafil avlandı.

Zabıta ekipleri Çınar Meydanı’na kadar herhangi bir müdahaleyle karşılaşmadan ilerlerken, o saatte işlerine giden ada sakinleri, büyük bir ordu gibi çıkarma yapan İBB ekiplerini mahmur gözlerle şaşkınlık ve hayretle izledi.

Ekipler hiç zaman kaybetmeden Adalar Belediyesi’nin genişlettiği parkı yıkmak için harekete geçti. Küçücük park, dev iş makinelerinin gazabına uğrayarak birkaç dakika içinde yerle bir oldu. Ardından İBB ekipleri, parkı yeniden eski haline getirmek için çalışmalara başladı. Asfaltlar kazındı, taşlar yerlerinden söküldü.

Köşe başlarını tutan zabıta ekipleri, Adalar zabıtasının yıkıma müdahale etmemesi için geniş önlemler aldı.

ÇEVİK KUVVET KALKAN OLDU
Öğlen saatlerinde Adalar’da hareketlilik de arttı. Yaklaşık 50 kişilik tam teçhizatlı çevik kuvvet ekibi teknelerle geldi. Ellerinde coplar, gözyaşartıcı spreyler, bellerinde tabancalarla Çevik Kuvvet ekibi, uygun adım marş komutuyla direniş bekledikleri Çınar Meydanı’na doğru koşar adım yürümeye başladı.

İBB zabıta ekiplerinin bu baskınını öğrenen Adalar Belediyesi de, belediye hoparlöründen anonslarda bulunarak halkı sakin olmaya ve herhangi bir taşkınlık yapmamaya davet etti. Baskını öğrendikten sonra Büyükada’nın yanı sıra diğer adalardan gelen adalılar da, Adalar Belediyesi önünde toplanarak olayı protesto etti. Ada halkı, “Adalarda Büyükşehir terörü istemiyoruz”, “Parkımdan çık vapurumu geri ver” yazılı döviz ve pankartlar açtı. Bu arada Çevik Kuvvet ekipleri de, belediye yönünden gelecek herhangi bir müdahaleye karşı kalkanlarıyla setler oluşturdu.


_______________________________________________________6

Gerçek Gündem, 8.4.2011


İnce Büyükada'daki yıkımı sordu


İnce: Sözkonusu yıkım Adalar Belediyesi’ni sindirmek amacı mı taşımaktadır?

Büyükada’da yer alan bir parkın yıkımını Meclis gündemine taşıyan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Osman Güneş’e, “Söz konusu yıkım CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilen Adalar Belediyesi’ni sindirmek amacı mı taşımaktadır” diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanlığı’na, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 7 Haziran 2010'da Adalar Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Büyükada’da bulunan bir parka Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı isminin verildiğini belirten İnce, şöyle dedi:

“Tamamı ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında olan bu parkta yapılan düzenlemelere müteakiben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler Büyükada’ya gelerek söz konusu parktaki düzenlemeleri zorla yıkarak güya parkı eski haline getirmişlerdir.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Adalar Belediyesi’ne söz konusu yıkıma ilişkin herhangi bir yazı gönderip göndermediğini merak eden İnce, İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:
“Yapılan park yıkımı hangi mevzuata dayanmaktadır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlemlerin resmi belgeler ve kanunlara açıkça aykırı olduğu ortadayken, basına ve kamuoyuna kanunlara aykırı olarak yalan beyanlarda bulunan ve halkı yanlış yönlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adalarda suç işleyen İBB görevlileri hakkında soruşturma açtırmayacak mısınız?

Adalar Belediyesi anayasal ve yasal tüzel kişiliğe sahip bir kamu kuruluşu mudur yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir şubesi midir?”

ANKA


_______________________________________________________7

Haberler.com, 8.4.2011

http://www.haberler.com/kartal-da-cevreci-uygulamalar-hayat-buluyor-2642795-haberi

Kartal’da Çevreci Uygulamalar Hayat Buluyor


Uluslararası İlaç Firması Çalışanları, Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri'nde Çöp Topladı

Kartal Belediyesi çevre kirliliğinin önüne geçmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Belediyesi sosyal sorumluluk projesi ve çevre bilincinin gelişmesi kapsamında özel bir ilaç firmasının çalışanlarından oluşan gönüllü çevrecilerle biraraya geldi.

81 ilden gelen gönüllü çevrecileri, Adalar İskelesi'nde Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Turgut Mermertaş, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Yazıcı, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz, Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Güler ve Kartal Spor Kulübü temsilcileri karşıladı.

300 gönüllü çevreci Büyükada'da

Kartal Adalar İskelesi'nde bir araya gelen ilaç firmasından üç yüz gönüllü çevreci, tekneyle Kartal Belediyesi Büyükada Tesisleri'ne geçti. Deniz yolculuğunun ardından Büyükada Sosyal Tesisleri'ne gelen çevre gönüllülerini burada Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli karşıladı. Adaya ayak basan çevrecilere çizme, eldiven ve çöp poşetleri dağıtıldı.

Çevreciler sahilden çöp topladı

Kartal Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesine ve çevre bilincine destek veren çevreciler, kendilerine dağıtılan çizme ve eldivenleri giydikten sonra Büyükada Sosyal Tesisi'nin sahilini temizledi. Poşetlerde toplanan çöpler daha sonra türlerine göre ayrıştırıldı. Birçok ülkede temsilciliği bulunan ilaç firması yetkilileri, Kartal Belediyesi'nin hayata geçirdiği çevre bilincinin gelişmesi yönündeki çalışmaları desteklediklerini ve bu çalışmada yer aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kartal Belediyesi'nden çevrecilere teşekkür plaketi

Çöp toplama çalışmasının ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Fügen Mavi, Turgut Mermertaş, ilaç firması yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Plaket töreninin ardından konuşan Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, uluslararası bir firmanın çevreci bir belediye olan Kartal Belediyesi'yle ortak çalışma yapmasının onur verici olduğunu belirtti. Etkinliğin sonunda ise Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz, etkinliğe katılan çevre gönüllülerine hediye takdim etti.


_______________________________________________________8

Dünya Bülteni, 9.4.2011

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=154841

CHP’den Yahudi aday adayı

Şapka devrimi sırasında Atatürk'e kasket yapan Adolf Loker'in torunu olan Yahudi Mari Gormezano CHP'den milletvekili aday adayı oldu.

Milletvekili aday listeleri 11 Nisan Pazartesi günü açıklanacak ama şimdiden bazı isimler öne çıkıyor tıpkı CHP'den aday adayı olan Mari Gormezano gibi.

CHP’den aday adayı olan Mari Gormezano şapka devrimi sırasında Atatürk'e kasket yapan Adolf Loker'in torunu.

Büyükadalı Yahudi Mari Gormezano, 12 Haziran seçimlerinde ‘Ben de Türkiyeliyim’ diyerek CHP'den aday adayı oldu.

Türkiye'de 20 bin Yahudi cemaati üyesi olduğunu belirten Gormezano, azınlıkların temsilinini çok önemli olduğunu vurguluyor.

Gormezano, “Ben gurur duyarak bir Türk Yahudisiyim diyorum. Bence tüm Türk halkı bizim birlikte yaşamamızdan gurur duyuyor değerinin farkında. Ne Türk vatandaşları ne de İsrail vatandaşları arasında böyle bir problem yok ve suni olarak bu yaratıldı ama bunun bir şekilde toparlanması lazım. Bence bu konuda bir misyonum olacağını düşünüyorum” dedi.

Gormezano'nun ailesinin ilginç bir hayat hikâyesi var.

Şapka devrimi sırasında Atatürk'ün şapkalarını yapan dedesi Adolf Loker'e Atatürk, bir teşekkür mektubu da göndermiş.

“Dedem Atatürk’ün şapka devriminde çok katkıda bulunmuş hem tasarımcı hem de şapka imalatçısı olarka. Dedem çok memnun olmuş devrime katkıda bulunmaktan. Sonra yıllarca Heybeliada Deniz Okulun’un şapkalarını yaptı,” diyerek anlatıyor Gormezano dedesinin hikayesini.

Ancak hem mektup hem de Loker'in şapkaları 6- 7 Eylül olaylarında yok olmuş.

Kaynak: Ajanslar

_______________________________________________________9

From: ARİF KIZILDAĞ
Subject: (°:°) VIII. HRGL'liler Günü !!!
Date: April 9, 2011 11:16:12 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Hüseyin Rahmi Gürpinar Lisesi'nin 
sekizinci yemek gününe dair...

Hüseyin Rahmi Gürpinar Lisesi'nin sekizinci yemek gününe katilmak, HRGL'nde bulunmuş her kişiye açıktır. Hatta, onların misafirlerine bile... Bu satırlari okuyanlar olarak, siz HRGL'nde okuduysanız; siz, okumayıp da, okuyan tanıdıklarınız varsa bu güzel günü onlara haber vermeniz belki de o insanları mutlu edecektir...

Geçen sene, HRGL'den 40 yıl önce, 30 yıl önce, 20 yıl önce ve 10 yıl önce mezun olanların buluştuğu tarihi bir gün olmuştu. Bu sene de dikkat edilmesi gereken önemli bir konu ise 1971 yılında içilen kahvelerin hatir süresinin dolması. Gelin, 29 Mayıs'ta içilecek olan kahvelerin sayesinde hatır-gönül ilişkilerine bir 40 yıl daha ekleyelim, ne dersiniz?

Saygılarımla...

Arif KIZILDAĞ

* * *
From: Mehmet ÇAĞLAYAN
To: Hrgl Grubu
Sent: Thursday, April 07, 2011 7:10 PM
Subject: [hrgl.org] VIII. HRGL'liler Günü !!!

VIII. HRGL'liler Günü !!!

HUSEYIN RAHMI GURPINAR LISESI
ESKI-YENI OGRENCILERI, MENSUPLARI
VE OGRETMENLERI BULUSMA GUNU

Tarih/Saat: 29 Mayis 2011(*), Pazar-14:00

Yer: Heybeliada-Ada Restoran

www.hrgl.org

Katilacaklar Listesi

Yahya Diker/Heybeliada/1968/Balik
Cem Yenigul/Heybeliada/1975/Balik
Dilek Yenigul/Heybeliada/Misafir/Balik
Bulent Baviker/Heybeliada/1970/Balik
Gulderen Baviker/Heybeliada/Misafir/
Gonca Baviker/Heybeliada/Misafir/
Guleren Eren/Heybeliada/1976/
Hakan Baviker/Heybeliada/Misafir/
Ahmet Boluk/Buyukada/1975/
Arzu Boluk/Buyukada/Misafir/
Zeynep Boluk/Buyukada/Misafir/
Sengul Pamuk/Heybeliada/Misafir/
Saadet Erdeniz/Heybeliada/Misafir/
Mehmet Sayin/Heybeliada/1969
Beyhan Caliskan/Heybeliada/Balik
B.Caliskan'in Misafiri
Mehmet Caglayan/Kinaliada/1990/Balik
Nigar Caglayan/Kinaliada/Misafir/Balik
Erturul Engindeniz/Heybeliada/1970/Balik
Atilla Salih Tuncay/Heybeliada/1965/Balik
Nilgul Tuncay/Misafir/Balik
Tayfur Pamukcu/Heybeliada//1969
Leman Pamukcu/Heybeliada/Misafir
Kubilay Kutlu/Heybeliada/1966(orta)
Cigdem Unal Keskekci/Buyukada/1973/Balik
Reyhan Gumuscaglayan/Heybeliada/1975/Balik
N.Gokmen Kazak/Heybeliada/1990/Balik
Nurdan Kazak/Heybeliada/Misafir/Balik
Nilhan Seri/Heybeliada/1975
Ertugrul Ozemre/Buyukada/1968
Ferruh Nayman/Yalova/1967
H.Cevad Ozdil/Heybeliada/1970/Balik
Sema Ozdil/Misafir/Balik
Mert Okan/Heybeliada/1969/Balik
Leyla Okan/Heybeliada/1975/Balik
Ozgecan Okan/Misafir//Balik
Meyra Ozpinar/Heybeliada/1967/Balik
Miray Ozpinar/Misafir/Balik

Lutfen, menu tercihiniz ile birlikte bildirin: mehmet_caglayan@yahoo.com
1.HGRL'LILER GUNU 19.05.2005, 2.HGRL'LILER GUNU 27.11.2005, 3.HGRL'LILER GUNU 19.05.2006, 4.HRGL'LILER GUNU 20.05.2007, 5.HRGL'LILER GUNU 25.05.2008, 6.HRGL'LILER GUNU 31.05.2009, 7.HRGL'LILER GUNU 30.05.2010 TARIHLERINDE YAPILMISTI.. .

Geleneksel HRGL'liler Gunu yemegi, HRGL'den mezun olmus, ogrencisi olan, gecmişte emeği geçmiş veya halen çalışan öğretmenleri ve çalışanların katıldığı resmi olmayan bir toplantıdır. Amacı ise Ada Kulturu'nu geliştirme ve HRGL'lilerin kaynasmasini, hasret gidermesini saglamaktir.
(*)HRGL'LILER GUNU, her yil mayis ayinin son pazar gunu yapilir.
Ada Restaurant'in 8.hrgl'liler gunu fiyat listesi

Ickisiz Monu;
Fiyati: 40 TL
Monu Detaylari
Sicak Secenekleri: Kofte, Tavuk, Cipura, Levrek veya Istavrit (varsa)
Serpme Mezeler: Fava, Dolma, Pilaki, Saksuka, Kavun, Beyaz Peynir
Ara Sicaklar: Kalamar Tava ve Borek
Salata: Mevsim Salata veya Sogus Salata
Meyve: Karisik Meyve
İcecek: M.Suyu, Kola veya Ayran

Ickili Monu:
Fiyati: 50 TL
Monu Detaylari
Sicak Secenekleri: Kofte, Tavuk, Cipura, Levrek veya Istavrit (varsa)
Serpme Mezeler: Fava, Dolma, Pilaki, Saksuka, Kavun, Beyaz Peynir
Ara Sicaklar: Kalamar Tava ve Borek
Salata: Mevsim Salata veya Sogus Salata
Meyve: Karisik Meyve
Icki: 70 cl Rakı veya Sarap Dort Kisiye Servis Edilecektir. (1/4 Buyuk)

Ekstra Icecekler:
0,33 cl Kola, Gazoz: 3 TL
50 cl Bira: 6 TL
70 cl Sarap (Angora veya Cankaya): 30 TL
35 cl Sarap (Angora veya Cankaya): 20 TL
70 cl Yeni Raki: 50 TL
70 cl Yesil Efe: 50 TL
70 cl Tekirdag Raki: 50 TL
35 cl Yeni Raki: 30 TL
35 cl Yesil Efe: 30 TL
20 cl Yeni Raki: 20 TL
20 cl Yesil Efe: 20 TL

Ekstra Yemek ve Meze:
Ada Restaurant'in Mayis ayi liste fiyati uzerinden %15 Indirimli olacaktir.