13 Kasım 2010 Cumartesi

ADALAR POSTASI-2512: atina büyükadalılar derneği başkanı sevgili fofi'nin ani vefatı...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

10 Temmuz 1905 Pazartesi günlü, Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi'nin çatı ve balkonlarının tamirine ruhsat verilmesine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada Aya Yorgi Kilisesi, Eylül 2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

13 Kasım 2010 Cumartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
13/21ºC
% 61-87 nem
Günbatısı, B 21km/sa
Gündoğuşu 06:48... Günbatışı 16:47...


* * *
Cicely Mary Barker, The Self-Heal Fairy.

* * *

1- Semiha Baltacı: "Atina Büyükadalılar Derneği Başkanı Sevgili Fofi'nin ani vefatı bizlerde büyük üzüntü yarattı. Başımız sağ olsun..."

2- Nazife Akgün: "Tüm dostlarımın bayramını kutlar, iyilikler, güzellikler dilerim..."

3- Özay Şendir: "Adalar Belediyesi vatandaşa saldığı yüksek vergiler nedeniyle uzun zamandır mercek altında. Son olarak Sedef Adası’nda temizlik adına vatandaşla karşı karşıya geldiler. Halk “Diktiğimiz ağaçlar söküldü,” diyor, belediye “Sökmedik ama zaten vatandaşın Hazine arazisine ağaç dikme hakkı yok,” diyor. Pazar yeri için bostan alanına beton dökebilenlerden gelen bu cevaba şaşırmadım ama şimdi Adalar Belediye Başkanı’na sormak istediklerim var..."

4- Yakup Koçal: "Şehir Hatları A.Ş yetkilileriyle konuştuk. Adalar'a gemi seferi konmasına yönelik talebimizi onlara da ilettik. Konuya sıcak baktıklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde bu konu netleşecek. Biz de Adalar-Yalova gemi seferlerinin yeniden konmasını çok istiyoruz. Böylece Adalar'la kopan ticari bağ da yeniden kurulmuş olacak diye düşünüyorum..."

5- Sergi'de, Eminönü-Karaköy-Beyoğlu-Cihangir-Pangaltı-Adalar-Boğaziçi-Kadıköy çizgisi üzerinde ve çevresinde bütün görkemleriyle ayakta duran, bu bölgelerin günümüzde de geçerliliğini sürdürerek mimari karakterinin oluşmasını sağlayan iş hanları, kiliseler, okullar ve apartmanların Rum mimarlarının eserleri yer alıyor.

6- Adalar Belediyesi hoparlöründen: "Sayın Adalılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andık..."

7- Genelkurmay Başkanlığı, MİLGEM Projesi adı altında, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda, 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan Heybeliada F-511 Korveti'nin 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirildiğini hatırlatırken, 02 Kasım 2010 tarihinde ise ilk seyrine çıktığını duyurdu.

)O(



_______________________________________________________1

From: SEMİHA BALTACI
Subject: başsağlığı
Date: November 13, 2010 1:25:03 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Atina Büyükadalılar Derneği Başkanı Sevgili Fofi'nin ani vefatı bizlerde büyük üzüntü yarattı. Başımız sağ olsun.
Kederli Ailesi'ne ve Atina Büyükadalılar Derneği üyelerine sabırlar dilerim.
Sevgili Arkadaşım Fofi toprağın bol, mekânın cennet olsun.
Semiha Baltacı


_______________________________________________________2

From: NAZİFE AKGÜN
Subject: İyi bayramlar
Date: November 13, 2010 9:38:14 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Tüm dostlarımın bayramını kutlar, iyilikler, güzellikler dilerim.
Sevgi ve saygılarımla,
Sağlıcaklı ve mutlu kalınız.
Nazife Akgün


_______________________________________________________3

StarGazetesi, 12.11.2010

Özay Şendir

http://www.stargazete.com/istanbul/yazar/ozay-sendir/tere-satiyorum-308637.htm

Tere satıyorum

GÖLGE BAŞKAN

Tereciye tere satan ya da satmaya çalışanları sevmem. Ama tereci işini layıkıyla yapmazsa tere de satarım, sorularımı da sorarım.

Adalar Belediyesi vatandaşa saldığı yüksek vergiler nedeniyle uzun zamandır mercek altında.

Son olarak Sedef Adası’nda temizlik adına vatandaşla karşı karşıya geldiler. Halk “Diktiğimiz ağaçlar söküldü,” diyor, belediye “Sökmedik ama zaten vatandaşın Hazine arazisine ağaç dikme hakkı yok,” diyor.

Pazar yeri için bostan alanına beton dökebilenlerden gelen bu cevaba şaşırmadım ama şimdi Adalar Belediye Başkanı’na sormak istediklerim var.

-İstanbul’da nüfusu düşen tek ilçe Adalar’ı cazibe merkezi haline getirmek için ne yapıyorsunuz, daha doğrusu birşey yapıyor musunuz?

-Nüfusu artırmak kolay değilse de Adalar’da ticareti hareketlendirmek daha kolay. Kış tarifesinde Adalar’a en az vapur kalkan gün pazar günleri, oysa tatil olduğu için en fazla turizm hareketi o gün yaşanabilir. Bu durumun düzeltilmesi için İDO ya da Şehir Hatları yetkilileriyle hiç konuştunuz mu?

-İnsanlar hafta sonları taze ve hesaplı balık yiyebilmek için Anadolu Yakası’ndan bile Rumeli Kavağı’na gidiyor, yolda 4 saate yakın bir zaman harcamayı göze alıyorlar. Oysa Bostancı’dan en uzak ada 1 saat. Adalar’a bu tür mekanlar açılması için hiç yatırımcı davet ettiniz mi?

-Mimoza zamanı cennet gibi olan Adalar’da en azından mevsimlik hareketlilik yaratmak adına düzenlediğiniz, düzenlemeyi düşündüğünüz tek bir etkinlik var mı?

-İstanbul’da kiracı olarak bulunduğu yerlerde sorunlar yaşayan fakülteler var. Adalar’da onlara tahsis edilebilecek tek bir bina bile yok mu? Varsa onlarla hiç konuştunuz mu? Ulaşımı daha kolay hale getirmek ya da kışın Adalar’da öğrencileri misafir etmek için attığınız tek bir adım oldu mu?

-Adalar’da doğalgaz olduğundan çoğu kişinin haberi bile yok, dolayısıyla da insanlar kışın barınmanın zor, kiraların yüksek olduğunu düşünüyorlar. Gazetelerin emlak ekleriyle temas kurup Adalar’ın sadece iki ay hareketli emlak pazarını canlandırmak için ne yaptınız?

Sorularım bunlar. Bir gazetecinin aklına geliyorsa mutlaka Belediye Başkanı’nın da aklına gelmiş olması ve bu konularda bazı hamleler yapılmış olması lazım. Peşin hükümlü davranmak istemem, cevaplar için 1 hafta bekleyeceğim, sonra Adalar’a tekrar döneceğim...


_______________________________________________________4

Yalovamız, 12.11.2010

http://www.yalovamiz.com/news.php?id=15829&t=Adalar-Yalova_Seferleri_%C4%B0%C3%A7in_Ad%C4%B1m_At%C4%B1ld%C4%B1

Adalar-Yalova Seferleri İçin Adım Atıldı


Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova-Adalar arasında yeniden vapur seferi başlatılabilmesi için İstanbul Şehir Hatları İşletmesi'yle görüşeceklerini söyledi.

Yalova-Adalar arasında bir dönem çok hareketli olan Adalar vapur seferlerinin yeniden hayata geçirilmesi gündeme geldi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal bu hattın Yalova açısından önemine değindi. Yıllarca Yalova’dan Adalar'a bu gemiler sayesinde bir köprü kurulduğunu söyleyen Koçal, “Şehir Hatları A.Ş yetkilileri ile konuştuk. Adalar'a gemi seferi konmasına yönelik talebimizi onlara da ilettik. Konuya sıcak baktıklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde bu konu netleşecek. Biz de Adalar-Yalova gemi seferlerinin yeniden konmasını çok istiyoruz. Böylece Adalar'la kopan ticari bağ da yeniden kurulmuş olacak diye düşünüyorum,” diye konuştu.


CUMHURİYET ALANINA PEYZAJ YARIŞMASI

Cumhuriyet Alanında süren düzenleme ile ilgilide açıklamalarda bulunan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Cumhuriyet Alanından Barış Manço Açıkhava Tiyatrosuna kadar Osmanlı Parkında bir peyzaj düzenlemesi yapılacak. Bunun için bir peyzaj yarışması açtık. Beyzaj Mimarları Kasım ayı sonuna kadar projelerini bize ulaştıracaklar. Bizde oluşturulacak bir kurulla bu projelerden birisini seçerek Cumhuriyet Alanının peyzaj çalışmasının startını vereceğiz” dedi.


”ORHANGAZİ’NİN YALOVA’YA BAĞLANMASINA İZİN VERMEZLER”

Orhangazi’de sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu bir platform tarafından başlatılan Yalova’ya bağlanma çalışmaları hakkında da görüşlerini paylaşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Orhangazi, Karamürsel ve İznik’in Yalova’ya bağlanmasını elbetteki ister ve sıcak bakarım. Ama bunun pek imkan dahilinde olduğunu sanmıyorum. Bu konuda başta Bursa Büyükşehir ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere bu illerin milletvekillerinin de izin vereceğini düşünmüyorum. Sonuçta iş sadece halkın kararıyla da bitmiyor. İçişleri Bakanlığının onayı gerekiyor. Bu durumda siyasi baskılar devreye girer ve Orhangazi’nin Yalova’ya bağlanmasına izin vermezler” şeklinde konuştu.


_______________________________________________________5

From: METİN KARADAĞ
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] 12 KASIM 2010 CUMA - Kent DUYURULARI ve Kent HABERLERi
Date: November 12, 2010 6:01:11 PM GMT+02:00
To: kentliler@yahoogroups.com

BATILILASAN iSTANBUL’UN 
RUM MiMARLARI
SERGiSi

Açılış: 22 Kasım 2010 Pazartesi

Saat: 18:30

Yer: Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu

Adres: Meclis-i Mebusan Caddesi No:24, Fındıklı, 34427 İstanbul

Sergi 3 Aralık’a kadar Mimar Sinan Üniversitesi Osman Hamdi Bey Salonu’nda ve

17 Aralık 2010 -16 Ocak 2011 tarihleri arasında Beyoglu - Şişmanoglio Megaro binasında görülebilir.

Sergi, İstanbul’un belirli bölgelerinde 19. ve 20. yüzyılın basında kentin modernleşme tarihine ışık tutan Rum mimarların yaşam öykülerinin ve eserlerinin sunulduğu bir çalışmayı kapsıyor. Çalışmada, bugün hâlâ Eminönü-Karaköy-Beyoğlu-Cihangir-Pangaltı-Adalar-Boğaziçi-Kadıköy çizgisi üzerinde ve çevresinde bütün görkemleriyle ayakta duran, bu bölgelerin günümüzde de geçerliliğini sürdürerek mimari karakterinin oluşmasını sağlayan iş hanları, kiliseler, okullar ve apartmanların Rum mimarlarının eserleri yer alıyor.


_______________________________________________________6


Adalar Belediyesi hoparlöründen duyrulur...


Sayın Adalılar,

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr131.asp

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANDIK


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Büyükada’da yapılan törenlerle anıldı.
Büyükada Atatürk Meydanı’nda başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törenlere, Kaymakam Salih Keser, Heybeliada Askeri Lisesi komutanı Albay Şevket Gündüz, Adalar Belediye Başkan vekili Dursun Özdemir, askeri ve mülki erkân katıldı.

Daha sonra Anadolu Kulübü’nde devam eden törenlerde öğrenciler şiir okuyarak, Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve Atatürk oratoryosunu seslendirdiler.


_______________________________________________________7

Radikal, 13.11.2010
Ümit Kozan
Ankara/DHA

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=1028741&Date=13.11.2010&CategoryID=80

Heybeliada Korveti'nin deniz macerası başladı


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın MİLGEM (Milli Gemi) projesi kapsamında üretilen Türkiye'nin ilk savaş gemisi ilk seyrine çıktı. Projenin ikinci gemisi olan Büyükada'nın (F-512) tekne inşasına ise İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam edildiği duyuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı, MİLGEM Projesi adı altında, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda, 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan Heybeliada F-511 Korveti'nin 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirildiğini hatırlatırken, 02 Kasım 2010 tarihinde ise ilk seyrine çıktığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MİLGEM Projesiyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savaş gemisinin savaş sistemleri de dahil olmak üzere tüm tasarım, entegrasyon ve analiz aşamalarını tamamen milli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın, bu projeyle çok sayıda milli sanayi kuruluşu, üniversite ve bilimsel kurumu da bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe birikimiyle Türkiye'nin kendi savaş gemisinin tasarım ve üretimini yapmasını sağlandığıda açıklandı.

Yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Türkiye'nin ilk milli üretim savaş gemisi olan Heybeliada (F 511)'nın donatım, test/tecrübe ve eğitim faaliyetlerine yoğun bir program dahilinde devam edilmektedir.

Bu kapsamda; 02 Kasım 2010 tarihinden itibaren Deniz Kabul Tecrübelerine başlanılan Heybeliada (F-511)'nın, ana tahrik (ana makina), seyir sistemleri ve savaş sistemlerinin deniz şartlarındaki performans kontrolleri yapılmaktadır. Projenin ikinci gemisi olan BÜYÜKADA (F-512)'nın tekne inşası da İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam etmektedir. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Heybeliada'nın (F-511) tasarım, inşa ve kullanım sürecinden elde edilecek bilgi ve tecrübeler ışığında Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik su üstü ve su altı silah sistem ve platformlarının geliştirilmesine devam edilecektir."

5 YILDIZLI KONFORA SAHİP
MİLGEM projesi kapsamında üretilmeye başlanan Türkiye'nin ilk savaş gemisinin 5 yıldızlı konfora sahip olduğu öğrenildi. Tüm kamaralarda modern mobilya ve aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı gemide, toplam 108 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor. Helikopterin konuşlanması için hangara, 10 tona kadar helikopterlerin gece gündüz iniş kalkış imkanına sahip olacak. Denizde kalma süresi lojistik destekli 21 gün, lojistik desteksiz 10 gün olan gemide 20 tona yakın tatlı su üretilebilecek.