24 Mart 2010 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2394: adalarımızı motorlu taşıtlardan allah (mı) korusun!...



* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

10 Nisan 1899 Salı günlü müvekkilen Serkilari Osman Bey'in Büyükada'da bulunan arazisi üzerine bina yapma teşebbüsünün durdurulmasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 23.02.2010.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

24 Mart 2010 Çarşamba
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
6/13ºC
% 62-94 nem
Poyraz, KD 27km/sa

Gündoğuşu 06:01... Günbatışı 18:20

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Willow-Catkin Fairy.


* * *

1- Talin Etyemez: "Bu resme doya doya bakalım çünkü artık orada bir iskele var ve ikinci resimde gördüğünüz motorlar buraya yanaşacak. Peki vapur iskelesi ne işe yarıyor? Var mı bunun cevabı?..."

2- Kalpazankaya: "İki haftadır kıyameti kopardığınız [Burgazada] Kalpazankaya'daki iskele için sustum ancak [artık] dayanadım yazdım. Bu iskele yapılalı 30 yılı geçmiştir. Elimde fotoğraflar, belgeler, krokiler, haritalar mevcuttur. Ayrıca Adalar Belediyesi'nde, Orman İşletmesi'nde, Kadastro'da, Milli Emlak'ta, Anıtlar Kurulu'nda krokilerde, haritalarda ve projelerde mevcuttur...."

3- Adalarımızı motorlu taşıtlardan Allah (mı) korusun!...

4- Badem, Ege Adaları'nda turluyormuş! Marmara Adaları'na da bekleriz! :)

ADALAR POSTASI'nın 2394. sayısında...

)O(


..........................................................1

From: TALİN ETYEMEZ
Subject: artık orada bir iskele var...
Date: March 23, 2010 10:20:56 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Bu resme doya doya bakalım çünkü artık orada bir iskele var ve ikinci resimde gördüğünüz motorlar buraya yanaşacak. Peki vapur iskelesi ne işe yarıyor? Var mı bunun cevabı?



Orhan Bursalı Beyefendi ne kadar doğru bir teşhis koymuş olaya. Sabahtan beri araştırıyorum, görüşmeler yapıyorum fakat tek bir kurumun bile iskeleden haberi ve izni var diyemeyeceğim. Hepsi gazetelerden duymuş. Hepsi bir diğerine havale ediyor.

Sonuçta ortada Mavi Marmara tarafından gelen; 'ben yaptım oldu' gibi bir esinti var.

Adalar Belediyesi'nin uzlaştırıcı ve çözüm getiren bir rolü var mı? Oradan da ses gelmiyor. Gelse de net bir söylem yok.

Anlayacağımız şu; meydan boş! Yani bu yaz biz de ailecek, büyükşehirle kira kontratı yapıp, kendi sandalımız için küçük bir iskele kondurabiliriz evimize en yakın kıyıda, zira emsali mevcut.




..........................................................2

From: KALPAZANKAYA
Subject: kalpazankaya
Date: March 23, 2010 8:11:21 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Fotoğraf: Semra Dursun (MİHA)

İki haftadır kıyameti kopardığınız [Burgazada] Kalpazankaya'daki iskele için sustum ancak [artık] dayanadım yazdım. Bu iskele yapılalı 30 yılı geçmiştir. Elimde fotoğraflar, belgeler, krokiler, haritalar mevcuttur. Ayrıca Adalar Belediyesi'nde, Orman İşletmesi'nde, Kadastro'da, Milli Emlak'ta, Anıtlar Kurulu'nda krokilerde, haritalarda ve projelerde mevcuttur. Adalı olarak sizler bu iskeleden 30 yıldır bihabersiniz galiba! MİHA ajansının haberindeki [ http://www.euractiv.com.tr/cevre/interview/sait-faikin-burgaz-adasnda-sit-alanna-kaak-iskele-yaplyor-belediye-seyrediyor-009380 ] resimlerde zaten varolan iskele gözüküyor. Fazla söze gerek yok gerekli cevap haberi yapan muhabirlerin resimlerinde zaten mevcut. Yapılan sadece lodosta kırılan betonun tadilaltıdır.
İyi günler....



..........................................................3

ADALARIMIZI MOTORLU TAŞITLARDAN ALLAH (MI) KORUSUN!...

Büyükada, 23.02.2010 12:29.

İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 16.06.1999 tarihli 550 sayılı kararı uyarınca:

"[...] Adalar'daki bütün yolların prensipte de yaya yolu olması öngörüldüğünden, motorlu araçların kullanılamayacağı, ancak Belediye ve Kaymakamlığın sağlık, itfaiye, temizlik, orman hizmeti, emniyet hizmetleri için kullanılmak üzere kısıtlı miktarda araç kullanılabileceği [...]" belirtilmiş olmasına ve "[...] kamuya ait araçların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmaması, trafiğe çıktıklarında yerleşim alanlarında 30 km/saat, yerleşim bölgeleri dışında ise 50 km/saat hızla seyir etmeleri, yasak olan cadde ve sokaklara zorunlu olmadıkça giriş yapılmaması, yolcu ve esya taşınmaması [...]" kaidesine rağmen,

adeta film platosuna dönen Adalar'da, ada içinde yasal olan faytonla ulaşımı yok sayarak oyuncuların film çekim alanlarından iskeleye dahi nakillerinde türlü motorlu araçların kullanmasına izin verilip göz yumulduğu bugünlerden birinde (19.2.2010) 12:40 vapuruna yetişme telaşı içinde saat kulesi meydanı ile iskele arasındaki dar alanda, sadece 11 dakika içinde yani az zamanda objektife takılan motorlu araçlar...
Hayretle...
)O(







..........................................................4

Badem, Ege Adaları'nda turluyormuş!
Marmara Adaları'na da bekleriz! :)