1 Mart 2010 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2381: büyükada'da islam kabristanı olmak üzere...


Les Iles des Princes, 25.10.1904.

http://www.karamitsos.com/preview.php?img=07810.jpg&item_id=5&auc=341


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

11 Ekim 1898 Salı günlü Büyükada'da İslam Kabristanı olmak üzere Hazîne-i Hassa'ya ait araziden iki bin beşyüz arşın mahallin ihsanına dair...



* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada'da bir hane, 2010.

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio.



* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

1 Mart 2010 Pazartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
11ºC
% 71 nem
Lodos, GB 8km/sa

Gündoğuşu 06:38... Günbatışı 17:54

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca



* * *

Cicely Mary Barker, The Daisy Fairy.


* * *

1- Yersen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Mantarımız TAY Haberler'de de bitiverdi!...

2- Nilgün Çevik: "Haftada 3 gün Büyükada İskelesi Turing Cafe'de Yoga çalışmaları başlıyor..."

3- Semiha Baltacı: "ADALAR POSTASI'na yeniden kavuştuğumuz için mutluyuz. Adalar Turizm İşletmecileri Derneği olarak bu yıl da EMİTT'e katıldık. Konuyla ilgili bir iki satır yazmak istedim..."

4- Begüm Yavuz: "CHP Adalar ilçemiz hepinizi bekliyor, yeni seçilen ilçe başkanımız Nazife Akgün Hoca'yı kutluyor başarılarının devamını diliyorum..."

5- Bülent Mısırlıoğlu: "01.03.2010 tarihli Belediye Meclis toplantısında Bağımsız Meclis üyeleri olarak Belediye Başkanı'ndan cevaplandırılmasını talep ettiğimiz soru önergelerimizi halkımızın bilgisine sunmak için ekte sunuyoruz. Üzülerek ifade etmek gerekir ki Sayın Başkanımız tarafından mecliste cevap verileceklere dahi cevap verilmeden yazılı cevap verileceği söylenmiştir. Yazılı cevaplar geldiğinde sizlerle paylaşacağız..."

6- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Adalar Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nün işbirliğiyle düzenlenecek olan felsefe toplantısı 6 Mart 2010 saat 16:00'da Adalar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacaktır..."

7- Gülsün Erbil: "İstanbul Modern Sanatlar Müzesi Derneği ve V Sanat' ın düzenlediği 100. yılında 8 Mart ''Kadın Gözüyle '' karma resim sergisine bekliyoruz..."

ADALAR POSTASI'nın 2381. sayısında...

)O(


..........................................................1


Yersen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Mantarımız TAY Haberler'de de bitiverdi! :)
)O(

http://www.tayproject.org


..........................................................2

From: NİLGÜN ÇEVİK
Subject: Büyük adada Yin Yoga çalışmaları
Date: February 26, 2010 12:08:16 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Selamlar,

Ada'da yapılan yoga çalışmalarını sizler aracılığıya Ada'da oturanlara duyurabileceğim söylendi. Pazar günü çalışmalara başlıyorum...
Bu konuda bir duyuru yapabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler,
Sevgiler,

Nilgün Çevik
0.544.743 63 69

Haftada 3 gün Büyükada İskelesi Turing Cafe'de Yoga çalışmaları başlıyor.

Aylık ücret 125 TL.

Her hafta;

Pazar 10:00 - 13:00 - 20:00
Çrş. 10:00 - 13:00 - 20:00
Cuma 10:00 - 13:00 - 20:00

her çalışma 90 dakikadır.

www.rasyoga.com

Nilgün Çevik
0.544.743 63 69



..........................................................3

From: SEMİHA BALTACI
Subject: emitt fuarı
Date: February 26, 2010 11:44:52 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


ADALAR POSTASI'na yeniden kavuştuğumuz için mutluyuz.
Adalar Turizm İşletmecileri Derneği olarak bu yıl da EMİTT'e katıldık.
Konuyla ilgili bir iki satır yazmak istedim.

...

ADALAR EMİTT 2010 FUARINDA


Adalar Turizm İşletmecileri Derneği 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen EMİTT'e (Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı) bu yıl da ikinci kez katıldı.

60 ülke ve Türkiye'nin dört bir yanından 100'ü aşkın il ve beldenin temsilcilerinin katıldığı bu yılki fuarın konuk ülkesi Mısır'dı.

Toplam 3500 katılımcının yer aldığı fuar 102.000 kişi tarafından ziyaret edildi.

Dünyadaki turizm beldelerinden eksiği olmayan Adalar'ımızı olması gereken uluslararası plandaki yerine taşımak için çalışan Derneğimiz bu yıl fuardaki standını Adalar Belediyesi'yle ortaklaşa düzenledi. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi ve katılımcının uğradığı standımız büyük ilgi gördü. Standımızı İstanbul Valisi Sayın Muammer Güler, Adalar Kaymakamı Sayın Salih Keser, Adalar Belediye Başkanı Sayın Mustafa Farsakoğlu ziyaret ettiler. Çeşitli illerin ve ilçelerin kültür ve turizm müdürleri ve belediye başkanları da ziyaret edenler arasındaydılar.

Fuar boyunca Derneğimiz üyelerinden By Şükrü Restoran, Milto Restoran ve Kapri Restoran ziyaretçilere tarama, zeytinyağlı dolma, adaçayı vs. ikramında bulundular. Ayrıca konuklara Hacıbekir lokumu ve bademezmesi sunuldu. 2. gün Anadolu Kulübü'nün organize ettiği Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı bir de kokteyl düzenlendi.

Adalar ilçemizin çok özel atmosferinden kaynaklanan güzellikleri yüzbinlerin ziyaret ettiği fuar alanına taşımak Adalılar'ın esas amacı olmalıdır. Amatör bir ruhla çalışan ekibimizin ve sergilenen enstrümanların ötesinde bir performansı gerektiren Adalar'ın tanıtımında çok sayıda gönüllü Adalıların desteğine de ihtiyaç vardır. Adalar'ın tarihsel konumu ve zenginlikleri "Adalarımız çok güzeldir" terminolojisinin içine sığdırılamayacak büyüklüktedir. Amacımız turizm pastasından pay kapmanın ötesinde bize miras kalan bu güzelliklere sahip çıkmaktır.

Temennimiz gelecek yıl yalnızlaştırılmış bir Adalar tanıtımının aşıldığı, çok sesli, çok katılımlı Adalar görüntüsüdür.

Semiha Baltacı
Adalar Turizm İşletmecileri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı



..........................................................4

From: BEGÜM YAVUZ
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2380: Heybeliada Sanatoryumu'nun katma değeri yüksek 1 yatırım projesiyle değerlendirilmesi için Adalar Belediyesi&Vakfı tarafından 1 arayış toplantısı...
Date: February 27, 2010 8:59:12 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

Çok şükür sizden SES geldi...
Sizin sesiniz bizim esenliğimiz için çok önemli çok özel.
Adalar Müzesi çalışmaları doğrusu bizleri çok heyecanlandırıyor ve hayallerimiz gerçekleşiyor .
CHP Adalar ilçemiz hepinizi bekliyor, yeni seçilen ilçe başkanımız Nazife Akgün Hoca'yı kutluyor başarılarının devamını diliyorum...
Sevgi saygı ve dayanışma dileklerimle,

Begum Yavuz

CHP Parti Meclis üyesi
TKB Adalar Onursal Başkanı



..........................................................5

From: BÜLENT MISIRLIOĞLU
Subject: Meclise verilen Soru Önergeleri
Date: March 1, 2010 5:15:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

01.03.2010 tarihli Belediye Meclis toplantısında Bağımsız Meclis üyeleri olarak Belediye Başkanı'ndan cevaplandırılmasını talep ettiğimiz soru önergelerimizi halkımızın bilgisine sunmak için ekte sunuyoruz.

Üzülerek ifade etmek gerekir ki Sayın Başkanımız tarafından mecliste cevap verileceklere dahi cevap verilmeden yazılı cevap verileceği söylenmiştir. Yazılı cevaplar geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Saygılar,

Bülent MISIRLIOĞLU

...

ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’ NA

Konu: Stratejik Plan Çalışmaları ve Uygulamalar

07.09.2009 tarihli meclis toplantısında “değişime karşı kuşkulu ve tutucu bakan, değişimden sadece lafta söz eden yönetim anlayışının ancak Stratejik Planlama ile aşılabileceğini ve her ne kadar nüfus kriterine göre yasal zorunluluk olmasa dahi çalışmaları başlatmanızdan dolayı sizleri kutlamış ve göreve başladığınızdan beri gelen plansız çalışmanın bu sayede planlı hale gelebileceği umudumu belirtmiş idim.

Ancak geçen zaman içinde bu çalışmaların sadece kamuoyunda bir albeni yaratmak amacını taşıdığını maalesef söylemek durumundayım. Her şeyden önce Belediye yasasına göre yasal zorunluluk olmasa dahi plan çalışmalarına başlayan belediyelerin yasal zorunluluk prosedürüne uymalarına gerek bulunmadığına dair bir hükümde bulunmamaktadır. Plan çalışmaları içinde başta belde halkının, sivil toplumun ve özellikle Kent Konseyinin katılımının çok önemli olduğu ancak tüm aktörlerin ortak akıl noktasında buluştuğu hedeflerin ve sorunların çözümü hedeflenmesi gerekirken belli bir grubun katılımı, arzu ve istekleri ön planda tutulmaktadır.

Belediyenin web sitesinde yayınlanan 2010-2014 stratejik plan çalışmaları mevcut durum analiz raporu 2.sahifesinde Belediye olarak stratejik planlama çalışmaları başlığı altında Genişletilmiş grup olarak isimleri karşısında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Özel Kalem Müdürü ve Danışman olarak belirtilen kişilerin yasa gereği yaptığınız üst düzey atamalarınızın bu güne kadar meclis toplantısında meclisimize sunduğunuz isimler olmadığı ve Adaların stratejik plan çalışmalarında hangi sebeple Genişletilmiş kurul olarak sunulduğunun, kaldı ki bu kişilerin gönüllü veya sözleşmeli olarak çalıştırılmaları söz konusu ise bile bu ünvanların yasal olarak kendilerine verilemeyeceği ortadadır.

Söz konusu kişilerin şahsiyet ve kariyerleri ile en ufak bir tenkit ve endişemiz olmadığının altını çizerek, konunun sorumuzun özünde cevaplandırılmasını, ayrıca plan çalışmalarını yürüten Danışman Kuruluşa belediye bütçesinden yapılmış ödemeler var ise bunların açıklanmasını arzederiz.

Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



...


ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’ NA

Konu: İyileştirme çalışmaları

Sayın Başkan göreve geldiğinizden bu yana Adalarda gözle görülür biçimde ani bir değişim yaratma çaba ve gayretlerinizi saygıyla karşılıyorum. Aynen benim gibi aklıselim yaşadığı bu güzel beldeyi her türlü ufak menfaatlerinin üzerinde gerçekten seven tüm insanlarda böyle bir değişimi arzular ve beklerler. Bu anlamda özellikle mezbele hale gelmiş gereksiz şekilde kullanımdan dolayı olumsuzlukları artarak devam eden alanların rehabilite edilmeye çalışılması gerek belediyeye gerekse de Adalarımıza ekonomik katkı yapacak şekilde düzenlenmesi çok yerinde bir davranıştır.

Ancak planlamasının doğru şekilde ortaya konulması gerekir, Biraz önce Stratejik Planlama çalışmalarının yetersizliği eleştirilerimde bu yöndedir. Mevcut durum analizi esnasında özellikle bu tür alanların tespitlerini doğru yapmak ve bu alanlarda konuşlanmış olan kişi veya kurumların Adaların sosyo-ekonomik yapısı içinde gereklilikleri tespitinin de ayrıntılı yapılması gerekir. Gereklilikleri öngörülenlerin işlevlerini eksiksiz yerine getirecekleri taşınacakları yeni alanlarının her türlü alt yapısı ile planlamasının yapılmasından sonra harekete geçilmelidir. Bu anlayışın her konuda genel kural olması önemlidir.

Aksi halde her türlü yasal olmayan örneğin medeni hak olarak ortaya sunulduğu, İmar kirliliklerinin de artan yönde devam ettiği Adalarımızda hiçbir alt yapı planlaması yapmadan hele de ayrımcılık yaparak hareket etmek kötü örneklerin bu defa birbirlerini ihbar ve şikayet etmek yönüne iter ki, bu da Adalarımız için hiçte hoş olmayan kargaşa ve huzursuzluk ortamının doğmasına sebebiyet verir.

Burada sözlerimin olumlu yönde anlaşılmasının altını çizmek istiyorum. Hiçbir şekilde yasal olmayan uygulamaların üzerine gidilmemesi veya başka şekillerde örtbas edilmesi gibi bir kastım ve ifadem bulunmamaktadır. Sosyal Demokrat bir Belediye yönetiminde bulunması gereken hassasiyettir.

Bu çerçevede Şubat ayı içinde Büyükada Ayanikola bölgesi düzenleme çalışmaları içinde uygulama yanlışlığına değinerek;

1- Söz konusu bölgenin 5.8.2009 tarihli olağanüstü meclis toplantısında kabul edilen Belediyeye tahsis talebi işlemleri sonuçlanmış mı dır?

2- Bölge ile ilgili hazırlanmış ve ilgili kurullardan geçirilmiş proje var mıdır.?

3- Aynı bölgede bulunan Belediye Atölyesi ve garajının da o bölgede diğerleri gibi işgalci konumda olması sebebiyle yapılacak yeni projeye engel olmaması yönünde taşınacağı yer planlaması yapılmış mıdır.?

4- Bölgede bulunan kanımca Adalar için önemli bir hizmet sektörünün işgallerinin kaldırılması için yeni konuşlanacakları alan ve alternatif tahmil-tahliye iskelesine erişim yolları planlaması yapılmış mıdır.?

Sorularımızın cevaplandırılmasını arzederiz.01.03.2010

Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



...


ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞINA

Konu: Moloz ve yıkıntı atıklarının Ada dışına nakli yerine özel mülkiyete konu parsele Belediye tarafından dökülmesi

02.11.2009 tarihli meclis toplantısında Hafriyat ve Moloz döküm alanları ile ilgili soru önergeme bugüne kadar sözlü veya yazılı bir cevap alamadım.

Söz konusu önergem kısaca “ Hafriyat toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Kontrölü Yönetmeliği” kapsamın da geçici depolama alanlarının tespiti ve muhataplarına bildirim yapılıp yapılmadığı ile ilgiliydi ayrıca 04.05.2009 tarihli Heybeliada meclis toplantısında konu ile ilgili uygulama önerimi hatırlatmış idim.

02.11.2009 tarihli meclis gündeminde getirilen “ Moloz ve atıkların geçici depolama alanına mükellefçe taşınması halinde ” Ada dışına nakli için m3 başına alınacak ücretin 60 TL olarak tespit edilmesi hakkındaki başkanlık teklifi 06.11.2009 tarihli meclis toplantısında kabul edilerek ilgili tarihten itibaren Belediyenin geçici depolama alanına getirilen Moloz ve Yıkıntı atıkları için vatandaşlardan m3 başına 60 TL ücret alınmasına başlandı.

Ancak Aya Nikola mevkiindeki Belediyenin geçici depolama alanında biriktirilen Ada dışına naklinin Belediye tarafından yapılacağı gerekçesi ile ücreti de alınmış bulunan Moloz ve Yıkıntı atıklarının talimatınızla hemen yan tarafta özel mülkiyete konu parsele alel acele Belediye ye ait araçlarla taşındığı ve hiçbir şekilde NEBAT TOPRAK vasfına uymayan moloz ve yıkıntı atıkları ile tabii zemininin bozulduğu ortadadır.

Çevre Bakanlığından 18.03.2004 tarih,25406 sayılı RG yayınlanan Yönetmelik hükümlerine göre de açıkça aykırılık teşkil eden bu uygulamanın niçin yapıldığının.? , Şayet haklı bir gerekçeniz var ise neden Moloz ve Atık üreticilerinden m3 başına Ada dışına nakil ücreti aldınız ? Bunun yerine döküm yerinin adresini göstererek oraya dökebileceklerini ilan etmediniz.? Sorularımızın Adalar Kamuoyu adına cevaplandırılmasını arz ederiz. 01.03.2010

Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



...


ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’ NA

Konu: Temizlik hizmeti

Adalıların Belediye den beklentilerinin en başında gelen Temizlik hizmetinin doğru sunulmasıdır. Bu nedenle ikinci defa sonuçlandıramadığınız Temizlik İhalesi hakkındaki 01.02.2010 tarihli meclis toplantısında sormuş bulunduğum soruya ;

- Kamu İhale Kurumunun 12 gün önceden yani 21.OCAK.2010 tarihinde mevzuata aykırı ve düzeltici işlemlerle giderilemeyecek nitelikteki işlemler nedeni ile oy birliği ile almış olduğu İhale iptal kararını söylemek yerine İhalenin daha önceki yöntemlere göre yapıldığından KİK tarafından İptal edilmiş olduğunu ve gerekçeli kararın henüz yayınlamadığını bürokratlarınız ile birlikte söylediniz. Halbuki gayet iyi biliyoruz ki hizmetlerin özelleştirilmesinde önceki yöntemler diye bir kavramadan ziyade ihale iptal kararında da belirtildiği gibi 4734 ve 4735 sayılı Kamu İhale Kanunun ve ilgili yönetmeliklerin geçerli olduğudur.



İhale iptali kararından sonra 21/b Pazarlık usulüne göre yapılan ve Haziran ayı sonuna kadar geçerli olan ihale konusunda da yeterli cevap alamadığımdan , Halen de sürdürülen temizlik hizmetinde önemli eksikliklerin devam etmesinin halkımız üzerinde yarattığı belirsizliğin ortadan kaldırılması açısından;

- İhalenin başlama tarihinin, hizmeti sağlayacak firmanın adının , çalıştırılacak personelve araç ekipmanın sayılarının, Belediye ye ait araçların kullandırılması durumunda bunların maliyet bedeli içindeki durumlarının açıklanmasını,

- Yine 01.02.2010 tarihli cevabınız içinde söylediğiniz maliyet, fayda açısından Temizlik ihalelerinde işçiye 1günlük çalışması karşılığı, iki günlük ücret ödendiği tespitinizde, Belediye de gönüllülük esasında çalıştırdığınızı beyan ettiğiniz personelin etkisi var mıdır.?

Sorularımın cevaplandırılmasını arz ederiz.01.03.2010



Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



...


ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’ NA

Konu: Adalarda Trafik Düzeni

Adalarımızın bir bütünlük içersinde önemli bir sorun olan Trafik Düzeni gerek 1998 yılında alınmış bulunan İl Trafik Komisyonu kararının yetersizliği gerekse de Büyük Şehir yasası ile bu konudaki yetkilerin Büyükşehir Belediyesine geçmiş olması sebebiyle ve Sit alanı gerçeğinde çözümü daha da zor hal almıştır. Sorunun Kaymakamlık, Adalar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili Oda nezdinde ortak ele alınarak çözümü mümkün bulunmaktadır. Bu konu en son sedefadası toplantısında tarafımdan meclis gündeminde dile getirilmiş ve tarafınızdan da üzerinde çalışıldığı beyan edilmiştir.

Bu gerçek içinde 2009 yılı içinde Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezinin konuyu gündemine alarak yapmış olduğu çağrı üzerine Adalar Kaymakamlığı temsilcisi, Adalar Belediye Başkanlığı temsilcisi ve ilgili Oda temsilcilerinin katıldığı toplantıda sorunun kurulacak alt komisyon tarafından incelenmesi ve ortaya çıkacak taslağın Adalar kamuoyu ile paylaşımı sonrasında mutabık kalınacak Trafik Düzeni içinde gerek Anıtlar Kurulu gerekse de UKOME nezdinde teklifte bulunulacağı yönünde karara varılmış idi.

Ancak 25.12.2009 / 2232 sayılı İstanbul V numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı ile alınmış olan kararlar (ki bu kararın alınmasının yapılmış bir talebe dayalı olduğu net olarak anlaşılmaktadır) üzerine Adalar Belediye Başkanlığı olarak sorunun nasıl çözülmeye çalışıldığı noktasında Meclisimize bilgi verilmesini gerektirecek durum ortaya çıkmıştır.

Anıtlar kurulu kararı ile “Katı atıklar ile, bağ-bahçe atıkları ve inşaat malzemelerinin Belediye tarafından taşınabileceğine,” denilmek suretiyle aslında bu hizmetlerinde kamusal ve gerekli bir hizmet olduğunun altı çizilmiştir. Peki Belediye bu hizmetleri hangi araçlarla yapabilecektir. Hiç kuşku yok ki ihtiyaca cevap verecek araçlarla yapabilecektir ve böyle bir karara gerek olmaksızın da yapabileceği belediyenin görevleri arasındadır. Ayrıca koruma kurulunun Adalardaki yol ağlarının ağır tonaja uygun olmaması gerekçesine karşılık isti hap haddi 32 tona kadar araçların Belediyenin izniyle Adalara girebileceği yönündeki kararı nasıl bir korumadır dedirtecek kadar düşündürücüdür.

Bu konu hakkında temel yol haritasının meclisimize bilgi olarak sunulması ve konunun meclis gündemine alınmasını arzederiz.01.03.2010

Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



...

ADALAR BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI’ NA

Konu: Reklam Panoları

Belediyemizin içinde bulunduğu gelir kaynakları yetersizliği nedeniyle 2006 yılında Belediye bütçesinden hiç harcama yapmadan yapılan protokol gereği tüm ekipmanı yüklenici tarafından yapılmak şartıyla 3 yıllığına kullanım hakkı verilmek üzere, Anıtlar kurulu onayı da alınarak tüm adalarda uygun yerlere konulmuş ışıklı ve ayaklı reklam panolarından üç yıl içinde tahakkuku eden yıllık ortalama 20-24 Milyon TL İlan reklam vergilerinin Belediye tarafından tahsil edildiği, Protokol süresi dolumu olan 2009/EYLÜL ayı itibari ile de yüklenici tarafından bakımları yapılarak yenilenmiş haliyle Belediye Mülkiyetine devredilecek panoların bu defa kullanım hakkı olarak ihale edilebileceği veya Belediyece işletilerek vergi haricinde yaklaşık yıllık olarak 60-70 milyon TL gelir kaynağı yaratılacağı imkanının kullanılmamış olduğu Reklam Panolarının durumundan anlaşılmaktadır.

Kaynak ihtiyacı had safhada olan Belediyemizde bu konunun neden değerlendirme dışı bırakılmış olduğunu ve protokol şartlarının yerine getirilmemiş olması ile neden kamu kaynağı kaybına sebebiyet verildiği konularında meclisimize bilgi verilmesini arzederiz.01.03.2010

Bülent MISIRLIOĞLU Müslüm ŞAHİN

Bağımsız Meclis Üyesi Bağımsız Meclis Üyesi



..........................................................6

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?

Adalar Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nün işbirliğiyle düzenlenecek olan felsefe toplantısı 6 Mart 2010 saat 16:00'da Adalar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacaktır...

http://www.adalar.bel.tr/duyurular/felsefe.asp


BÜYÜKADA'DA FELSEFE - SYNPOSION 5



YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ FELSEFE BÖLÜMÜ

ADALAR BELEDİYESİ


"Kadın Felsefeciler"

Yrd. Doç. Dr. Özge Ejder - "Feminizm Ne Değildir?"

Yrd. Doç. Dr. Hülya Durudoğan - "Cinsiyet Farklılığı Üzerine"


Moderatör
Prof. Dr. Tülin Bumin

6 Mart 2010 16:00
Adalar Belediyesi Meclis Salonu
Büyükada / İstanbul

sbabur@yeditepe.edu.tr / 0 578 08 87216 & 0 535 944 17 66



..........................................................7

From: GÜLSÜN ERBİL
Subject: FW: V Sanat "Kadın Gözüyle" Karma Sergi Davetiyesi
Date: February 28, 2010 6:09:19 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


İSTANBUL MODERN SANATLAR MÜZESİ DERNEĞİ ve V SANAT' IN DÜZENLEDİĞİ
100. YILINDA 8 MART '' KADIN GÖZÜYLE '' KARMA SERGİSİNE BEKLİYORUZ.
MODERN-IST

Açılış: 3 Mart saat: 18.00

V SANAT
Büyük Çiftlik Sokak Engin Konak Apt. No.16/A

Nişantaşı- İstanbul
0 212 231 58 80