16 Mart 2010 Salı

ADALAR POSTASI-2389: hoş giyimli genç kızlar, adalar vapuru’nda...

Büyükada, 1931.

http://urun.gittigidiyor.com/BUYUKADA-SEMSIYELI-KIZLAR-2-ADET-FOTOGRAF_W0QQidZZ22775019


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

19 Şubat 1899 Pazar günlü Rusya Sefâreti tarafından Büyükada'da yapımına ruhsat istenilen hastahanenin bazı şartlarla inşasına müsaade olunmasına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 23.11.2008.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

16 Mart 2010 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
2/8ºC
% 67-86 nem
Karayel, KB 18km/sa

Gündoğuşu 06:14... Günbatışı 18:11

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *
Cicely Mary Barker, The Lords-and-Ladies Fairy.


* * *

1- Nesibe Günalp Kal: "Ada'dan pazar kaçamağı! Herkesler o yöne giderken sizleri Kartal'a davet ediyorum.

2- Serhan Bali: "Hoş Giyimli Genç Kızlar, Adalar Vapuru’nda adlı dördüncü bölümde flüt, fagot, klarinet dört alımlı İstanbul kızını, kanun ise kızların uğruna kavgaya tutuşacakları yakışıklı erkeği temsil ediyor. Tubanın vapur düdüğü olabileceğini de bu bölümde gördük! Burada da film müziği stili gözlenebiliyor..."

3- Zeynep Oral: "Bu onuru İstanbul’da yaşamamızı engelleyenleri, artık size havale ediyorum… Ama elbet “İstanbul Senfonisi”ni ülkemizde de dinleyebileceğiz. Şimdilik bildiğim Borusan Filarmoni Orkestrası’nın Gürer Aykal yönetimde “İstanbul Senfonisi”ni ekim ayında seslendireceği. Teşekkürler Fazıl Say. Müziğin için, besten için… İstanbul’u onurlandırdığın için. Türkiye’yi onurlandırdığın için, sonsuz teşekkürler..."

4- CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, merkezi Ataşehir’de bulunan Araştırma Kurtarma Derneği’nin (AKA) Elazığ depremini önceden İçişleri Bakanı ve bakanlık görevlilerine bildirmesine karşın hiçbir tedbirin alınmamasına tepki gösterdi. Elazığ depremi meydana gelmeden 3 gün önce bölgede deprem hareketlenmesi olduğunu ve önlem alınması gerektiğini İçişleri Bakanlığı’na bildiren AKA, Ataşehir ve Adalar Belediyesi desteği ile ilçelerde istasyon kuracağını açıkladı..."

5- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Adalar Kent Müzesi'yle ilgili duyuru..."

ADALAR POSTASI'nın 2389. sayısında...

)O(


..........................................................1

From: NESİBE GÜNALP KAL
Subject: Adalar Postası na iletmeniz ricasıyle...
Date: March 16, 2010 9:56:11 AM GMT+02:00
To: cigdem.selim.tugay@gmail.com


MERHABA!

Ada'dan pazar kaçamağı! Herkesler o yöne giderken sizleri Kartal'a davet ediyorum.

Nesibe Günalp KAL

...

KARTAL EKOLOJİK PAZAR'da
söyleşilerin ve film gösterimlerinin
MART AYI PROGRAMI:


07.03.2010
10:30 Söyleşi ve Film Gösterimi:
Kayıp Masallar (Yörük masalları)
Çağlar İnce


14.03.2010
11.00 ve 14.00 Söyleşi:
İklim Değişikliği ve Tarım
Dr. Uygar Özesmi- Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü

12.30 Belgesel Film Gösterimi:
Age of Stupid / Aptallar Çağı
Konu: İklim Değişikliği


21.03.2010
11.00 ve 14.00 Doğal Deterjan Yapımı Atölyesi:
Uygulayıcı: Kadriye Ülgen

12.30 Söyleşi ve Belgesel Film Gösterimi:
Konu: KuzeyDoğu'da Sizden Habersiz Neler Oluyor?
Nazlı Özyaprak- KuzeyDoğa Gönüllüsü
Belgesel: Doğu-Doğa


28.03.2010
10.30 ve 14.30 Söyleşi:
Permakültür / Kalıcı Tarım ve doğaya uyumlu tasarım
Cana Ulutaş


12.00 Belgesel Film Gösterimi:
Yerkürenin Bahçıvanı

Sizler söyleşilere katılırken bizler de çocuklarla eğleniyor olacağız! eee, o zaman koşun gelin...



..........................................................2

Radikal, 15.3.2010
Serhan Bali


İstanbul Senfonisi ayakta alkışlandı

Fazıl Say İstanbul Senfonisi’nde Türk ve Batı çalgılarını kullanarak İstanbul’u ‘anlatıyor’. FOTOĞRAF: MARK WOHLRAB

DORTMUND - Fazıl Say yeni eseri ‘İstanbul Senfonisi’nin dünya prömiyerinde, Dortmund’daki klasik müzik dinleyicisi tarafından tam 15 dakika ayakta alkışlandı! Bu, günümüzde dünyanın sadece bir iki ‘ciddi klasik müzik bestecisi’nin başına gelebilecek çok özel bir hadisedir.

[...]

Fazıl Say’ın 2008 yılında başlayıp iki yıl boyunca üzerinde çalıştığı ‘İstanbul Senfonisi’, alıştığımız anlamda bir senfoni değil. Bu, soyut bir ses evreni yaratmaktan çok, dinleyiciye bir şeyler ‘anlatmak’ yolunu seçen bir ‘programlı müzik’ örneği.

[...]

‘Hoş Giyimli Genç Kızlar, Adalar Vapuru’nda’ adlı dördüncü bölümde flüt, fagot, klarinet dört alımlı İstanbul kızını, kanun ise kızların uğruna kavgaya tutuşacakları yakışıklı erkeği temsil ediyor. Tubanın vapur düdüğü olabileceğini de bu bölümde gördük! Burada da film müziği stili gözlenebiliyor.

[...]

Bu bakımdan İstanbullular kendilerine böylesine zengin yazılmış bir senfoni armağan ettiği için Fazıl Say’la ne kadar gurur duysalar azdır. Aynı gururu, şehrimizi ve kültürünü yönettiğini iddia edenlerin de duyabilmelerini beklerdik. Keşke Dortmund’a gelip görselerdi, İstanbul’u anlatan bir programlı senfoniyi, yüzde doksanı Alman dinleyiciyle dolu 1,700 kişilik salonun nasıl da 15 dakika boyunca bağırış ve çağırışlarla ayakta alkışladığını. Belki o zaman anlarlardı, kuruş hesabının nerede yapılıp nerede yapılmayacağını...

...
Yazının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalYazarYazisi&ArticleID=985645&Yazar=SERHAN%20BAL%DD&Date=16.03.2010&CategoryID=113



..........................................................3

Cumhuriyet 16.03.2010
Zeynep Oral


Ruhr 2010 “Avrupa Kültür Başkenti” olma onurunu Fazıl Say’la yaşadı

Unutulmaz prömiyer


Dortmund Konzerthaus’ta “Fazıl Say Festivali”nin sonuncu konserinde İstanbul Senfonisi’nin dünya prömiyeri yapıldı. Salonu dolduran 1700 kişi dakikalarca Say’ı ayakta alkışladı.

Üzerinden üç gün geçti, hâlâ rüyada gibiyim. Konserin sonunda salonun ayağa fırlaması gözümün önünde. O dinmeyen alkış tufanı kulaklarımdan gitmiyor. Hâlâ Ruhr’un 2010 “Avrupa Kültür Başkenti” olma onurunu Fazıl Say’la yaşamayı seçmiş olmasını kıskanıp duruyorum… Dortmund Konzerthaus’ta “Fazıl Say Festivali”nin sonuncu konserinden söz ediyorum. İstanbul Senfonisi’nin dünya prömiyerinden… Ama bu kez heyecanımı yatıştırıp sakin anlatmalıyım.

[...]

“İstanbul Senfonisi”nin ilk notaları… Denizin dalgaları… Denizin gelgitleri… Su sesi yavaş yavaş ney seine dönüştü. İnsan soluğuna…

Yedi bölümlük eser… Adeta yedi tablo, yedi resim, yedi öykü… (“Müzikle resim yapıyor Fazıl” dedim, arkadaşlar çok sevdi bu deyişi.) Her bölümde farklı bir hikâye anlatıyor bizlere… Eserin üç solisti Burcu Karadağ (ney), Hakan Güngör (kanun), Aykut Köselerli (vurmalı çalgılar).

[...]

4. Bölüm: “Hoş Giyimli Genç Kızlar Ada Vapurunda”- Ah işte en cıvıl cıvıl bölüm! Hatta baştan çıkarıcı. Notaların ve çalgıların birbiriyle flört ettiği bölüm… Her çalgı bir genç kız sanki. Cıvıltılı, dans ritimlerine de yer veren, valse dönüşecekmiş gibi olan, bana Salâh Birsel’in “Boğaziçi Şıngır Mıngır”ını anımsatan… Başrol kanunda sanki… Yekta Kopan’ın “Senfoninin içinden Boğaz vapuru, vapur sesi geçti” tanımına hepimiz katılıyoruz.

[...]

Teşekkürler Fazıl Say

Eser bitti. O anda sanki sihirli bir değnek bir komut verdi: O görkemli salonu dolduran 1700 kişi aynı anda ayağa fırladı! Ayağa fırladı ve alkışlamaya başladı! Dünkü gazetede anlattım, alkışlar dinmek bitmedi. Ben şimdiye dek ne yurtiçinde ne yurtdışında hiçbir klasik müzik konserinde böyle alkış duymamıştım...

Dortmund Müzikevi Direktörü ve Genel Sanat Yönetmeni Benedikt Stampa “Ruhr, 2010 ‘Avrupa Kültür Başkenti’ olma onurunu Say’la yaşadı!” derken doğru söylüyordu.

Bu onuru İstanbul’da yaşamamızı engelleyenleri, artık size havale ediyorum… Ama elbet “İstanbul Senfonisi”ni ülkemizde de dinleyebileceğiz. Şimdilik bildiğim Borusan Filarmoni Orkestrası’nın Gürer Aykal yönetimde “İstanbul Senfonisi”ni ekim ayında seslendireceği.

Teşekkürler Fazıl Say. Müziğin için, besten için… İstanbul’u onurlandırdığın için. Türkiye’yi onurlandırdığın için, sonsuz teşekkürler.

...

Peki ya
Başkenti'nden
ne haber?
)O(


..........................................................4

Cumhuriyet 13.03.2010

‘Kimse bizi dinlemedi’

Elazığ’daki depremden 3 gün önce önlem alınmasını isteyen AKA, Ataşehir ve Adalar’da istasyon kuracak


İstanbul Haber Servisi - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, merkezi Ataşehir’de bulunan Araştırma Kurtarma Derneği’nin (AKA) Elazığ depremini önceden İçişleri Bakanı ve bakanlık görevlilerine bildirmesine karşın hiçbir tedbirin alınmamasına tepki gösterdi. Elazığ depremi meydana gelmeden 3 gün önce bölgede deprem hareketlenmesi olduğunu ve önlem alınması gerektiğini İçişleri Bakanlığı’na bildiren AKA, Ataşehir ve Adalar Belediyesi desteği ile ilçelerde istasyon kuracağını açıkladı.

AKA merkezinde, dün CHP’li vekil Sevigen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz ve AKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Hatunoğlu ile Operasyon-Sponsor Birim Sorumlusu Oksal Erev’in katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

‘Kimse önlem almadı’

Sevigen, “AKA’nın 5 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na bu bölgede 10 gün içinde deprem olabilir uyarısında bulunduğunu belirtiyorlar. Binde bir ihtimal olsa bile yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekiyordu” dedi. Sevigen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de olasıdepreme karşı tedbir almadığının altını çizdi. Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi de AKA’nın yüzde 70’i çarpık yapılaşma olan ilçede olmasının bir şans olduğunu belirtti.

AKA Başkanı Hatunoğlu ise, “Elazığ depremi öncesi belirtiler görünce gerekli makamlara bildirdik. Uyarı mesajı belki bakana ulaşmamış olabilir, buna bir şey demedik ancak yalanlama gelince toplantıya katıldık” diye konuştu.


..........................................................5

ADALAR BELEDİYESİ'nden NE HABER?


ADALAR KENT MÜZESİ İLE İLGİLİ DUYURU


Değerli Hemşehrilerimiz,

Adalar Kent Müzesi’nin kuruluş çalışmalarını sabote etmek için entrikalar dahil her yola başvuran bir grup tarafından hem şahsım üzerinden Belediyemize hem de aileme yönelik bir karalama, iftira ve saldırı kampanyası yürütülmektedir.

4 Şubat 2010 tarihli Sabah Gazetesi’nde, “Büyükada’da 2 milyon liralık müze karmaşası” başlıklı gerçekdışı bir haber yayımlanmıştır. Yine Hakimiyet adlı gazetenin Şubat 2010 tarihli Adalar Hakimiyet adlı aylık ekinde, “Büyük Vurgun”, 14 Şubat 2010 tarihli Hakimiyet gazetesinde de, “Müze Vurgunu” başlıklı ve tamamen iftiralardan oluşan bir “haber” yayımlanmıştır. Aynı gazetenin Kasım 2009 sayısında da, yerel seçimlerde göreve geldikten sonra eşim Hatice Farsakoğlu ile birlikte Adalar Vakfı’nın 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan para alabilmek amacıyla Adalar Kent Müzesi projesi hazırladığımız iddia edilmişti.

Bu “haberlerin” öncesinde ve sonrasında, yine aynı çevreler tarafından Belediye’nin yaptığı hizmetler ve başarılar görmezden gelinerek her konuda dedikodular yayılmakta ve Adalılar spekülasyonlar ve iftiralar üzerinden yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Bazı siyasi parti yöneticileri, Adalıların cep telefonlarına mesajlar göndererek bu iftira kampanyasına açıkça destek olma sorumsuzluğunu dahi göstermiştir.

Kamuoyunu bilinçli şekilde yanıltmak isteyen, hangi kaynaklardan bilgi, belge ve para aldığını tüm Adalıların çok iyi bildiği Hakimiyet adlı gazeteyi çıkartan, çıkarttıran ve dağıtan kişileri elbette ciddiye almıyoruz. Ancak Belediyemize, şahsıma ve aileme yönelik iftira ve dedikodu kampanyasını yürütenlerle yargı ve kamuoyu önünde hesaplaşmak kaçınılmaz hale gelmiş ve gerekli hukukî girişimlerde bulunulmuştur.

Bu arada, bu iftira kampanyası sırasında yol açılan yoğun bilgi kirliliği nedeniyle Adalar Kent Müzesi çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirme ve doğruları aktarma ihtiyacı zorunluluk olmuştur.

1. 1983 yılında sanatçılar, yazarlar, basın mensupları, bilim insanları ve işadamlarından oluşan Adalılarca kurulmuş bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Adalar Vakfında, Kaymakamlık yaptığım 1996-2001 yılları arasında mütevelli heyet üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Bu süre içerisinde Vakıf tarafından Hüseyin Rahmi Gürpınar Müze-Evi ile İsmet İnönü Müze-Evi’nin restore edilmesi ve halka açılması sağlanmış ve “Prens Adaları” adlı bir dergi yayımlanmıştır. Eşim Hatice Farsakoğlu da tüm bu çalışmalarda aktif olarak yer almıştır. O zaman bize engel olmak isteyenler, bugün bu müzelerin varlığıyla övünmektedir.

2. Adalar Kent Müzesi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı projesidir. İstanbul 2010 AKB Ajansı, 2 Kasım 2007’de 5706 sayılı Kanun’la kurulmuş olan bir devlet kuruluşudur. Ajansın koordinasyon kurulunda AB’den Sorumlu Devlet, İçişleri, Kültür ve Maliye Bakanları ile İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bulunmaktadır.

3. Adalar Vakfı’nın açıklamasına göre, Adalar Kent Müzesi için İstanbul 2010 Ajansı tarafından onaylanan bütçe 2,6 milyon liradır. İstanbul 2010 Ajansı bu bütçenin yüzde 60’ını, Vakıf yüzde 40’ını karşılayacaktır.

Şimdiye kadar Ajans, Adalar Kent Müzesi’ne taahhüt ettiği (1,56 milyon lira) miktarın 198 bin lirasını (KDV hariç) ödemiş, Vakıf ise müze projesi için kendi bütçesinden 300 bin lira harcamıştır. Bütçenin 860 bin liralık kısmı, doğrudan Ajans tarafından Büyükada’daki eski ilkokul binasının restore edilmesi için harcanacaktır. Dolayısıyla, Adalar Vakfı’na 2 milyon liralık bir ödeme hiç yapılmamıştır ve yapılmayacaktır.

4. Projeye göre, Adalar Kent Müzesi’nin iki mekânı bulunmaktadır. Bunlardan biri Adalar Vakfı’nın kullanımındaki Adaevi’dir. Diğeri ise, üzerinde spekülasyon yapılan ve 1979 yılından itibaren harabe halinde bırakılmış olan eski ilkokul binasıdır. Bu mekânın proje tahsisi şöyledir:

• İBB, eski ilkokul binasını, müze yapılmak üzere 14 Ekim 2005 tarihinde Adalar Belediyesi’ne tahsis etmiştir. Adalar Belediyesi, 6 Ekim 2008 tarihinde Belediye Meclisi kararıyla binayı, Belediye’nin de katıldığı Adalar Kent Müzesi projesine tahsis etmiştir.

• İstanbul 2010 Ajansı, 1 Aralık 2008’de, Adalar Vakfı tarafından sunulan Adalar Kent Müzesi projesini kabul etmiştir. 2 Şubat 2009 tarihinden geçerli olmak üzere Adalar Vakfı ile İstanbul 2010 Ajansı arasında imzalanan sözleşmeyle, Adalar Kent Müzesi, 2010 AKB projesi olarak kabul edilmiştir.

• 10 Mart 2009 tarihinde, İBB Encümeni tarafından eski ilkokul binasının Adalar Belediyesi’ne tahsis kararı iptal edilmiştir. Bina 18 Aralık 2009 tarihinde İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne Adalar Kent Müzesi projesinde kullanılmak üzere tahsis edilmiştir.

5. Müze içeriğinin ve sergilerinin hazırlanması için, 10 aydır Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, müzeciler, tasarımcılar ve uzmanlar, Adalı gönüllülerle birlikte çalışmaktadır.

6. Bizim durumumuz ise baştan bilinmektedir. Seçimden önce mal varlığını halka açıklayan tek belediye başkanı olduğumuz kamuoyunun malumudur. 2010 yılı itibariyle, eski ve yeni mal varlığı tablosu da yine halka açıklanmış olup, aşağıdadır.

7. Bu çirkin iddia, Adalarımızın gelişmesini istemeyen, halka yönelik her hizmeti engellemeye çalışan ve bugüne kadar Adalar’ın yağmalanmasına göz yuman çıkar çevrelerinin iftiralarından ve kasıtlı bir yalanların biridir. Onların tüm özlemi ve çabası, Adalar’a hizmet etmekten başka bir amacı olmayan yeni yönetimin başarısız olması ve yıllardır geri bıraktıkları Adalar’ın ilkel bir kasaba durumundan kurtulmamasıdır.

8. Adalar Belediyesi olarak, Adalarımızın gelişmesini sağlayacak, tarihî, doğal ve kültürel varlıklarının korunması ve geliştirilmesine hizmet edecek, Adalıların temel sorunlarını çözerek hayatını kolaylaştıracak her türlü projeyi destekleme ve ortak olma konusunda en küçük bir tereddüt yaşamıyoruz. Bu şekilde gerçekleştirilen ve yapımı devam eden projelerden bazıları şunlardır:

* Büyükada’da yapılan ve Ekim 2009 tarihinde hizmete giren Adalar 1 No’lu Acil Yardım İstasyonu (112 Acil Sağlık Hizmeti)

* Belediyemizle Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle yapımı devam eden Heybeliada Sağlık Merkezi Projesi

* Yapımı süren, Belediyemizin de proje ortağı olduğu ve yine İstanbul 2010 Ajansı’nın bir projesi olan Heybeliada Uluslararası Müzik Araştırma Merkezi

* İsveç’teki Kardeş Şehrimiz Nacka ile birlikte geliştirdiğimiz, Stockholm Belediyesi ve İBB’nin de proje ortağı olduğu katı atık ayrıştırma ve geri dönüşümü projesi TUSENET…

Sevgili Hemşerilerimiz,

Size verdiğimiz hizmet sözünü yerine getirmek için her türlü fedakârlığı ve çabayı gösteriyoruz, sizden de kendi haklarınıza ve Adalarımıza sahip çıkmanızı bekliyoruz.

10 Mart 2010

Dr. Mustafa FARSAKOĞLU

Belediye Başkanı



...

ADALAR VAKFI

Adalar Vakfı, 1983 yılında Adalarda yaşayan bilim, sanat, kültür ve iş insanlarıyla, cemaatlerin önde gelen isimleri tarafından kurulmuş olup, bugün Vakfın 94 mütevelli üyesi bulunuyor.

ADALAR VAKFI KURUCULARI (1983)

M. Necati Karakayalı Müteveffa Kaymakam), Orhan Yalvaç, Prof. Dr. Kenan Tunçomağ, Ali Şıkoğlu (Avukat), M. Metin Cizreli (Anadolu Kulübü Bşk.), Celalettin Tüfekçi (E. Em. Gen. Md.), Prof. Dr. Halil Nadaroğlu, Mehmet Uzunhasan, Nazif İlter, Robert Nahman Susar (İşadamı), Necmi Tanyolaç (Gazeteci-Yazar), Yaşar Acarlı, Eyüp Haydar Sicimoğlu, Yaşar Azmi Dodanlı (İşadamı), Osman Fazıl Erbelger (İşadamı), Bension Ernekavi, Tülin Kulen, Orhan Pekin (İşadamı), Hamra Suyabatmaz, Necmiye Bağrım, İ. Feridun Adalı, Ali Rıza Toprak (Müteveffa)

ADALAR VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ (Mart 2010)

Abdülkadir Bayazıt (Avukat), Adnan Demir (Elek. Müh.-BSSK Bşk.)), Ahmet Tan (İstanbul Milletvekili, Gazeteci), Ali Gömeç (İşadamı), Ali Sirmen (Gazeteci-Yazar), Ali Şıkoğlu (Avukat), Arman Manukyan (Prof. Dr.), Arslan Kahraman (Yayıncı), Avram Habib (İşadamı), Aykut Mutlu (Mimar, İşadamı, Adalar Belediye Meclis Üyesi), Ayseli Öymen (Müsteşar), Azmi Özler (Doç. Dr.), Bension Ernekavi, Bingöl Erdumlu, Bülent Bıçakçı (Diş Hekimi), Celalettin Tüfekçi (E. Em. Gen. Müd.), Cem Kuşadalı (SYDV Başkanı), Coşkun Özden (Adalar eski Belediye Başkanı), Doğan Başak (Doç. Dr.), Doğan Şahin (Hacıbekir San. A.Ş. Yön. Kur. Bşk.), Ediz Hun (Sanatçı, eski Milletvekili), Emre Burçkin (Prof. Dr.-Kınalıada SSK Bşk.)), Feridun Yenisey (Prof. Dr.), Ferruh Ertürk (Ressam), Feryal Orhan Basık (Prof. Dr.), Fevzi Yorulmaz, Füsun Özbilgen (Gazeteci), Gönül Uçar, Gül Üstün, Güven Alpay (Prof. Dr.), Haldun Dimicioğlu, Halim Bulutoğlu (İşadamı), Hamra Suyabatmaz, Hasan Hararlı, Hatice Farsakoğlu (Em. Öğretmen), İbrahim Akkaya (İnönü Vakfı Müd.), Kenan Tuncomağ (Prof. Dr.), Kurtuluş Morhaim (Av. Musevi Cemaati), Lale Tuna, Lefter Küçükkandonyadis (Eski Milli Futbolcu), Levon Berç Kuzukoğlu (İşadamı), Mahmut Carın (Prof. Dr.), Mahmut Yerlikaya (Burgazada Öğretmenevi eski Müdürü), Mahmut Nedim Doral (Prof. Dr.), Mehmet Akyol, Mete Akyol (Gazeteci-Yazar), Metin Berk (Yrd. Doç. Dr.), Metin Cizreli (Anadolu Kulübü Başkanı), Mustafa Farsakoğlu, Münir Hamamcıoğlu (Splendid Oteli sahibi), Nazif İlter, Necmi Tanyolaç (Gazeteci-Yazar), Necmiye Bağrım, Nilgün Aktürk (Avukat), Nuran Ataylan, Nuri Aydın (Em. Öğretmen), Nursen Kitapçı, Oktay Ekinci (Mimarlar Odası eski Başkanı), Oktay Yenal (Prof. Dr.), Oral Çalışlar (Gazeteci-Yazar), Orhan Pekin, Osman Boyner (İşadamı), Osman Fazıl Erbelger, Ömer Faruk Berksan (İşadamı), Özer Kangür, Pulat Akçın, Rıfat Şaban (Avukat, Musevi Cemaati Eşbaşkanı), Robert Nahman Susar, Selim Sohtorik (İşadamı), Seval Bulutoğlu, Sevin Zorlu, Seza Uğrubol, Sibel Akkaşoğlu, Sunay Özmen, Ş. Erikan Ağma, Şafak Toprak Paksoy (Gazeteci), Tahsin Öztiryaki (İşadamı), Taylan Karaduman, Teoman Göral (İşadamı), Tuncay Hotman (İşadamı), Tülin Külen, Umur Dramur (Prof. Dr.), Üner Kırdar (Em. Büyükelçi), Vasil Lemopulo, Yahya Oktay Edip (Em. Diplomat), Yaşar Azmi Dodanlı, Yaşar Özürküt (Gazeteci-Yazar), Yavuz Canevi (Merkez Bankası eski Bşk., TEB Y.K. Bşk.), Yücel Yaman (İşadamı), Zafer Ataylan (Reklamcı).