23 Ocak 2012 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2643: bas bas cehepeli belediyeleri akepe... bi daha mi gelicen hükümete!...

Kınalıada sahillerinde....

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

11 Nisan 1911 Salı günlü, Dersaadet Rıhtımını doldurmak için Kınalı, Burgaz ve Hayırsız adalarından taş getiren Rıhtım Şirketi aleyhine açılan davanın neticesine göre sulh akdinin yapılmasına dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2012.


* * *




ADALAR'da HAVA DURUMU:

23 Ocak 2012 Pazartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
6/11ºC
%60-67 nem
Lodos, GB 25km/sa
Gündoğuşu 07:23... Günbatışı 17:08...


* * *
Cicely Mary Barker, The Plane Tree Fairy.



__________________________________________

1- Elvan Ezber: "İstanbul polisi kendilerine gelen ihbar üzerine yol bakım onarım çalışmalarında, yemek ihalesinde, temizlik ihalesinde, personel alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Adalar Belediyesi’nde arama yaptı..."

2- Anadolu Ajansı: "Adalar Belediyesi'nde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin düzenlenen operasyonda çok sayıda belgeye el konuldu...."


3- İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 20 Ocak günü atılan e-postada, Adalar Belediyesi'nde bazı ihalelerde usülsüzlük yapıldığı iddia edildi...

4- Habip Atam: "Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bazı ihalelerde usüsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis, Adalar Belediyesi'nde arama yapıyor..."

5- Mustafa Başbay: "Nihayet Adalar Belediyesi'ni bastılar!..."

6- Adalılar ne dedi?...

7- Mine Şenocaklı: "AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun hedefi, Adalar’ı da AK Parti’ye kazandırmak!..."

8- Maziye (31.3.2009) bir nazar: "Adalar'da seçimi kazanan CHP'li Mustafa Farsakoğlu, önceki gece 01:00 sıralarında birkaç kişinin, Adalar Belediye Başkanlığı'na girerek bazı dosyaları dışarı çıkarma girişiminde bulunduklarını açıkladı. Farsakoğlu, tutanak tutulduğunu ve suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi..."

9- Selahattin Ünalan: "Bir Adalı'yı daha kaybettik! Büyükadalı Mehmet Ali Toruş 22.1.2012'de vefat etti..."


10- Mehmet Ali Toruş: "Tam 77 [79] yıldır aşığı olduğum Büyükada'da yaşamaktay[d]ım..."

11- Şükrü Abanoz: "Adalar'da yasadışı moloz-hafriyat ile kaçak inşaat birbirine karıştı..."

12- Leylek uçmuş, ardiye konmuş!...

13- Gürsan Ergil: "Garden Design Story, Buyukada, Princes Islands, Istanbul, Turkey, Gursan Ergil, garden design, garden history by minxerelli in Magazines/Newspapers..."

14- Mehmet Ali Toruş'un Taziye Defteri... 

)O(



_____________________________________________

Hürriyet, 22.1.2012
Elvan Ezber / DHA

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19745924.asp

Adalar Belediyesi'nde arama 

İSTANBUL polisi kendilerine gelen ihbar üzerine yol bakım onarım çalışmalarında, yemek ihalesinde, temizlik ihalesinde, personel alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Adalar Belediyesi’nde arama yaptı. 

Arama sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli iki uzman polis de hazır bulundu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne 20 Ocak Cuma günü, Adalar Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığı yönünde e-posta ihbarı geldi. İhbarda Adalar Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’nün yol bakım onarım çalışmaları, memur personele yemek hizmeti, katı atıkların toplanması, cadde ve sokakların süpürülmesi, kıyıların temizliğinin yapılması, atık nakledilmesi, bilgisayar kullanıcısı hizmet alımı, atölye ve garajlarda çalıştırılmak üzere 12 adet güvenlik hizmeti alımı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2010 yılı ve sonrasındaki tahakkuk fişlerinde usulsüzlük yapıldığı belirtiliyordu.

İddialar üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılığın verdiği talimat doğrultusunda Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün harekete geçti. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Adalar Belediyesi’ne operasyon düzenledi. Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere bütün birimlerde arama yapıldı. Arama sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli iki uzman polis de hazır bulundu.

Emniyet yetkilileri, aramanın Pazar günü yapılmasına "Pazar günü özellikle seçildi. Pazartesi delillerin karartılabileceği düşünülerek bugün yapıldı" şeklinde açıklama yaptı.


_____________________________________________



Anadolu Ajansı, 22.1.2012 18:45


ADALAR BELEDİYESİ'ne 
OPERASYON!...

Adalar Belediyesi'nde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin düzenlenen operasyonda çok sayıda belgeye el konuldu.


_____________________________________________


ntvmsnbc, 22.1.2012 19:12

http://www.ntvmsnbc.com/id/25315894/#storyContinued

Adalar'a 'yolsuzluk' baskını 

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Adalar Belediyesi'nde arama yaptı.

CHP'li Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 20 Ocak günü atılan e-postada, Adalar Belediyesi'nde bazı ihalelerde usülsüzlük yapıldığı iddia edildi. Çeşitli ihalelerde usülsüzlük yapıldığı iddiası üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılığın verdiği talimat doğrultusunda, Adalar Belediyesi'ne giden ekipler başta Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere belediyenin bütün birimlerde arama yaptı. Aramalarda incelenmek üzere çok sayıda CD, bilgisayar kayıtları ile çok sayıda evrak ve doküman da Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yetkililer, aramanın Pazar günü yapılmasına ilişkin olarak, ''Pazar gününün özellikle seçildiği, Pazartesi günü delillerin karartılabileceği düşünülerek, operasyonun bugün yapıldığı,'' ifade edildi.


_____________________________________________


Milliyet, 22.1.2012
Habip Atam / DHA

http://gundem.milliyet.com.tr/adalar-belediyesi-nde-arama-yapiliyor/gundem/gundemdetay/22.01.2012/1492319/default.htm?ref=twshare

Adalar Belediyesi'nde arama yapılıyor 

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bazı ihalelerde usüsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında polis, Adalar Belediyesi'nde arama yapıyor 


Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan arama sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli iki uzman polis de hazır bulunuyor.

İstanbul polisi kendilerine gelen ihbar üzerine yol bakım onarım çalışmalarında, yemek ihalesinde, temizlik ihalesinde, personel alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Adalar Belediyesi'nde arama yapıyor. Adalar Belediyesi ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne 20 Ocak günü atılan e-postada Adalar Belediyesi’nde bazı ihalelerde usülsüzlük yapıldığı iddia edildi. Fen işleri Müdürlüğü’nün yol bakım onarım çalışmaları, memurpersonele yemek hizmeti, katı atıkların toplanması, cadde ve sokakların süpürülmesi, kıyıların temizliğinin yapılması, atık nakledilmesi, bilgisayar kullanıcısı hizmet alımı, atölye ve garajlarda çalıştırılmak üzere 12 adet güvenlik hizmeti alımı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2010 yılı ve sonrasındaki tahakkuk fişlerinde usulsüzlük yapıldığı öne sürülen mail üzerine Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılığın verdiği talimat doğrultusunda Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün öğle saatlerinde harekete geçti.

ARAMA DEVAM EDİYOR
Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saat 14.00 sıralarında Adalar Belediyesi’ne geldi. Ekiplerin, başta Fen İşleri Müdürlüğü olmak üzere belediyenin bütün birimlerde arama yaptığı öğrenildi. Arama sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli iki uzman polis de hazır bulunuyor. Arama çalışmaları halen devam ediyor. Emniyet yetkilileri, aramanın ihbardan iki gün sonra Pazar günü yapılmasına ilişkin ise, “Pazar günü özellikle seçildi. Pazartesi delillerin karartılabileceği düşünülerek bugün yapıldı" şeklinde açıklama yaptı.


_____________________________________________


Son Liman Gazetesi, 23.1.2012
Murat Başbay 

https://www.facebook.com/groups/152999051470373/permalink/168361559934122

NİHAYET ADALAR BELEDİYESİNİ BASTILAR 


Uzun zamandır merak içindeydik. Acaba Adalar Belediyesi niçin basılmıyor yoksa Belediye Başkanı AKP’ye mi geçiyor? Öyle ya çok gecikmişlerdi. Ve nihayet bugün merakımızı giderdiler. Belediye'ye girişte davul ve zurnalarla karşılan polis ekibine Başkan plaket ve çiçek verdi. Günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşmadan sonra nihayet aramalara geçildi. Başkan ve ekibinin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Acaba AKP bizi kendinden mi görüyor bu yüzden mi Belediyemizi basmıyorlar diye düşünen Başkan CHP’li olduğunu kanıtlayan baskının sevinciyle polislere yemek dahi ısmarladı….

Şaka bir yana;
Bugün geldiğimiz noktada dalga dalga operasyonlar bize diyor ki; Türk Ordusu ordu değil bir terör örgütü, çünkü Hükümet’i yıkmaya çalışıyor, anayasayı yok etmeye, TBMM’ni devirmeye… Yine dalga dalga operasyonlar bize diyor ki; bu belediyeler belediye değil çete, örgüt, hepsi yolsuz, yolsuzluk peşinde… Herkese ve herşeye operasyon, dalga dalga operasyon, aramalar, gözaltılar, ekranlarda ortalıklara saçılan özel hayatlar, ailelerin özeli, insanların özeli… İşbirlikçi medyanın haber peşinde koşmasına gerek yok zaten hazır geliyor haber kaynakları, hazır veriliyor haberler ve ekranlar, özeli katlediyor, onuru, şerefi, namusu, dürüstlüğü, masuniyeti ve masumiyeti…

Türk Milleti sanki bir millet değil, hepsi bir katil, hepsi bir suçlu, hepsi el ele vermiş suikast düzenliyor… Cumhurbaşkanı Gül’e suikast, Başbakan Erdoğan’a suikast, yardımcısı Arınç’a suikast, bir suikast zinciri dökülüp gidiyor. Yani hepimiz işi gücü bırakmışız habire örgüt kuruyoruz, habire Hükümet’i devirmeye çalışıyoruz, hepimiz habire suikast planları yapıyoruz, ihalelerde yolsuzluk yapıyoruz…

Bugün operasyon yapılmayan ne kaldı ki; Ordu hedefte, belediyeler özellikle CHP ve MHP’li belediyeler hedefte, işadamları hedefte, dernekler hedefte, sendikalar, televizyonlar, medya, emekli askerler, emekli profesörler, gazeteciler, siyasetçiler, hepsi hedefte ama hedefte olmayan iki şey var bizim ülkemizde; biri AKP, diğeri PKK ve de arkasındakiler…

Peki sonuç ne olur? Mevcut muhalif belediyeler seçim mi kaybeder? Bana kalırsa bu sorunun cevabı kocaman bir "hayır!". Muhalif Belediyeler bu yerel seçimlerde de kendilerini herşeye rağmen korurlar. Sonuç olarak CHP ve MHP’nin kaleleri var, buralarda AKP’nin işi zor. İş hizmete gelince iktidardan yoksun olan muhalif Belediyeler hizmet yapmakta tabîki zorlanıyorlar, hizmet yaparken dahi bu belediyelerin çoğunda tedirginlik var. Belediyeler bakanlık müfettişleri tarafından da düzenli olarak inceleme geçiriyorlar. Neredeyse donuna kadar özellikle incelenen CHP’li ve MHP’li Belediyeler tecrübe sahibi de oldular. Düşünsenize üzerinize bu kadar gelinmesine rağmen ve bir gün sana da operasyon yapılacağı gerçeğini bilerek, sözde yolsuzluk, usulsüzlük yapar mısınız?

Buna kargalar güler. Ama siz gülmeyin…
Burası Türkiye dostlar, burası yargının siyasete dahil olduğunun gözlemlendiği ülke…
Burası durmadan hızlanarak hukuksuzluğa koşan bir ülke…
Gülmeyin, her an başınıza her şey gelebilir…

Bir örnekle bitirmek istiyorum müsaadenizle…

Naziler komünistleri götürdüklerinde sustum. Çünkü ben komünist değildim. Sendikacıları götürdüklerinde sustum. Ben sendikacı da değildim. Sosyalistleri içeri aldıklarında sesimi çıkarmadım. Ben sosyalist değildim. Yahudileri tutukladıklarında sustum. Çünkü ben yahudi değildim. Beni götürdüklerinde, geride artık karşı çıkabilecek kimse kalmamıştı.


_____________________________________________

Adalılar ne dedi?

bas bas cehepeli belediyeleri akepe... 
bi daha mi gelicen hükümete!...
malumunuz üzre
sütten çıkmış ak kaşık değildi cehepeli adalar belediyesi de!
selefi akepeli reis-i belediyesi misali!
hemencecik de unutmadınız öyle değil mi?
hani giderayak gecenin zifiri karanlığında coşkun'un makamından dosya tahliyesini!
derken suç duyurusunu dahi duymazdan geldiydi birileri!
bugünkü gün ne lido, ne seferoğlu, ne mavi marmara yolsuzlukları baskının sebebi değildi!
zira ve zinhar sacayağın biri basılansa, basandı diğeri!
hakikaten ve samimiyetle içimizden geçen şöyle:
hak etmeyeydi belediyemiz de keşke
lakin işin içinde iş var elbette!...
ADALAR POSTASI
)O(


* * *
From: NEVİN  TERZİ
Date: January 22, 2012 9:05:10 PM GMT+02:00 
Bu ne acıklı bir durumdur!
İki kepazeliğin üzerine gidildi. Lido, kaçak iskeleler, hayır bir de üçüncüsü motorlu taşıtlar, hayır, bunlarda yasalar, savcı, kaymakam, vali ve diğer sorumlu zevat tınmadı, şimdi ihaleden para aktarılmış ceplere haksız, haksız hükümetin adaletsiz mekanizması çalıştırılıyor. Yahu neredeydiniz bugüne kadar? Üstelik insan biraz da kendine bakar.
Bir anımsama da şöyle: Coşkun Özden'in AKP belediyesi değil miydi Farsakoğlu'nun seçilirken yolsuzluklarını avaz avaz ilan ettiği, hesap soracağını söyleyip sonradan vazgeçtiği. Demek ki aralarında anlaşmışlardı. Pekiyi şimdi anlaşamadıkları nedir? Neyi paylaşamadılar acaba?

* * *
From: ADALAR POSTASI
Date: January 22, 2012 20:35:15 PM GMT+02:00 
Saat 20:31 itibariyle polisler halen Adalar Belediyesi'nde!... 
)O( 

* * *
From: CENGİZ KARATAŞ 
Date: January 22, 2012 9:05:10 PM GMT+02:00 

AKP'Lİ BELEDİYE OLUNCA "İŞLEME KONULMAMASI"NA BAKAN OLURU,
CHP'Lİ BELEDİYE OLUNCA YOLSUZLUK BASKINI
BUYRUN SİZE ÇİFTE STANDART 

* * *
From: CENGİZ KARATAŞ 
Date: January 22, 2012 8:52:35 PM GMT+02:00 

Geçmiş belediye yönetimi (AKP'li) zamanında Adalar Cumhuriyet Savcılığı'na verilen şikâyetlerin hiçbiri işleme alınmadı.

* * *
From: CÜNEYT KURTULDU 
Date: January 22, 2012 9:46:07 PM GMT+02:00 

Suçlar veya suçlular er geç ortaya çıkacak!...

* * *
From: HOVSEP ÖZACAR 
Date: January 22, 2012 10:26:15 PM GMT+02:00 

CHP'li belediyelere yönelik baskının ADALAR versiyonunu izliyoruz, pek süpriz olduğu söylenemez, sıranın ne zaman geleceğini merak ediyorduk açıkçası. E-mail yoluyla gelen isimsiz bir ihbar olduğu savcılık kayıtlarında yazıyor, anlaşılan Belediyemiz çalışmalarını engellemeyi görev edinen birtakım odakların yeni bir girişimiyle karşı karşıyayız... Adaları çapulcu zihniyetten temizleyene ve hakettiği değeri buldurana kadar DEVRİM niteliğinde çalışmalara DEVAM...

* * *
From: CÜNEYT KURTULDU 
Date: January 22, 2012 10:49:47 PM GMT+02:00 

Sıranın ne zaman geleceğini mi yoksa Lido'nun, Seferoğlu'nun, kıyılara Mavi Marmara'nın yaptığı kaçak kuçak iskelelerin, ruhsatsız çalışan Migros'un, 3 yıldır yapılamayan çöp ihalesenin mi, şu anda sahilin hafriyatla dolduruşunun mu, yoksa tamir adı altında yapılan kaçak inşaatın mı, esnafa döşenen plastiklerin mi hesabı verilecek? Korkmayın verin hesabı...

* * *
From: OYA İSLİMYELİ 
Date: January 22, 2012 11:11:18 PM GMT+02:00 
To: adalar.postasi@gmail.com

Offf! :(( Üzülüyorum çok. Adalar hepimizin kendimizi ayrıcalıklı hissettirdiği coğrafyalardan biri. Bunlar umarım gerçek değildir. Çünkü söylentisi bile çok onur kırıcı.

* * *
From: CÜNEYT KURTULDU 
Date: January 22, 2012 11:12:32 PM GMT+02:00 

Emareler öyle demiyor malesef!

* * *
From: ADALAR POSTASI 
Date: January 23, 2012 1:00:00 AM GMT+02:00 

ADALAR BELEDİYESİ'nde mali işlere ait 250 klasöre el konulmuş. Baskın, İEMMEŞM'ye yollanan e-posta+süregelen yolsuzluklara dayandırılıyorMUŞ! 
)O(

* * *
From: AYŞEN ERTUR 
Date: January 23, 2012 1:02:05 AM GMT+02:00 

Belediyemiz dünyanın en harika çalışan belediyesi olmayabilir ama anlaşılan AKP de bir sonraki yerel seçimlere "Ne pahasına olursa olsun, bizim olacak," mantığıyla yaklaşıyor. İller bitti, CHP'li ilçelere saldırıya geldi sıra. İstanbul'un en küçük ilçesi olsa da... (Nüfus 14.000) 

"Yol bakım onarım çalışmalarında, yemek ihalesinde, temizlik ihalesinde, personel alımında usulsüzlük yapıldığı," iddiasıyla... Ben bu iddiaların arasında Seferoğlu, Lido, Mavi Marmara, kaçak inşaat göremiyorum!

* * *
From: ADALAR POSTASI 
Date: January 23, 2012 1:02:05 AM GMT+02:00 

Lido, Seferoğlu, MaviMarmara kaçaklarında sacayağın biri basılansa diğeri de basandır zira!... 
)O(


* * *
From: NALAN ALTINIŞIK
Date: January 23, 2012 9:08:48 AM GMT+02:00

Söylenecek bir şey bulamıyorum!


_____________________________________________


"AK Parti 
İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun hedefi,
Adalar’ı da AK Parti’ye kazandırmak!..."

ADALAR POSTASI-2625/1(11.1.2012):
(m)imar (s)inan ne dikmiş ada sahillerine? kaçak TL!...
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2012/01/11-2635.html


GazeteVatan, 9.1.2012
Mine Şenocaklı 


2014’te İstanbul’u yüzde 55 oyla alacağız! 


Tam 6 yıldır AK Parti’nin kalesi İstanbul ona emanet. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun hedefi, gelecek yerel seçimlerde referandumda alınan yüzde 55 oy oranına ulaşmak... Bitmedi, Maltepe, Kartal, Silivri, Çatalca, Sarıyer ve Adalar’ı da AK Parti’ye kazandırmak. Devamı da var, Büyükçekmece ve Avcılar. Bu sebeple Başbakan’ın “Artık Ankara’ya gel, milletvekili ol” teklifini kabul etmemiş. İstanbul’da kale duvarlarını sağlamlaştırıyor! [...] 

İşte bu yoğun teşkilatlanma ve saha çalışmasından dolayı şimdi hedefler zirvede! “Geçen seçimlerde ‘Referandumda aldığımız yüzde 55 hedefine ulaşabiliriz’ demiştim arkadaşlara. Kendimizi bu hedefe yaklaşabildiğimiz oranda başarılı görecektik ve tarihi bir fark yakaladık yüzde 49.5 oyla... Önümüzdeki yerel seçimlerde artık bu hedefi yakalayabileceğimizi düşünüyorum” diyor Babuşcu... 2011’den sonra ilçe ilçe değerlendirmelerini yapmışlar. Maltepe, Kartal, Sarıyer, Silivri, Çatalca ve Adalar AK Parti’nin kazanamadığı ilçeler, “Allah’ın izniyle bu ilçeleri de alacağız” diyor ve hemen ardından ekliyor; “Ama yetmez. [...] 


_____________________________________________

MAZİYE BİR NAZAR...

ADALAR POSTASI-2255/3/4 (1.4.2009):
adalar belediye başkanı mustafa farsakoğlu seçildi derken
eski başkanın giderayak hile hurdasıyla çıktı meydana foyası...
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/03/adalar-postasi-2255-adalar-belediye.html

[...]

.......................................3
Cumhuriyet, 31.3.2009 

Adalar'da suç duyurusu 

İstanbul Haber Servisi - Adalar'da seçimi kazanan CHP'li Mustafa Farsakoğlu, önceki gece 01.00 sıralarında birkaç kişinin, Adalar Belediye Başkanlığı'na girerek bazı dosyaları dışarı çıkarma girişiminde bulunduklarını açıkladı. Farsakoğlu, tutanak tutulduğunu ve suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

.........................................4
From: SELAH ÖZAKIN
Subject: Prenses Adaları sakinleri evlerinin önünü süpürdüler mi?
Date: March 31, 2009 9:40:01 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Prens Adaları sakinleri evlerinin önünü süpürdüler mi? 

Heyecanlı ve meraklı bir bekleyiş vardı Adalar'da Pazar akşamı. E malum. “Kim çıkacak acaba sandıktan?” sorusunu kendine soran, içinde bir değişiklik umudu taşıyan herkesin gözü kulağı sandıklardan gelecek haberlerdeydi. Ne kadar yer ki Adalar? Kaç seçmeni var ki? Yani sonuçların çabucak alınması gerekir diye düşünen Adalılar, akşamın ilerleyen saatlerinde, sonuçların gelmediği sandıklara koşup bir terslik olup olmadığını öğrenmek, eğer bir terslik varsa müdahale etmek üzere, oradan oraya koşuşturup durdular. İlerleyen zaman içerisinde Mustafa Farsakoğlu’nun seçimleri almış olduğu kesinleşmiş gibiydi. Ama her nedense, Kınalı’dan gelememişti sandıklar bir türlü.

Telefonlar edildi ve bir grup insanın sandıkların açılmasını engellediği öğrenildi. Başta Farsakoğlu olmak üzere, yaklaşık altmış kişilik bir adalı grubu, motorla Kınalı Ada’ya gitti ve sandıkları işgalden kurtardı. Bu olay üzerine yapılan yorumların birleştiği nokta, eğer zamanında gidilmeseydi bir seçim hilesi olacağıydı. E haksız da sayılmazlardı. Çünkü ülkenin pek çok yerinde, sandıkların kaçırıldığı, çuval çuval sahte oyların yakalandığı haberleri yer alıyordu televizyonlarda.

Kınalı Ada’daki sandıkların da sayıma eklenmesiyle Mustafa Farsakoğlu’nun kazandığı kesinleşti.

Adaların betonlaşmasından, rant yeri haline dönüştürülmesinden, bir SİT alanında olmaması gerekenlerin olagelmesinden, neredeyse trafik ışıklarını gerektirecek kadar motorlu aracın ada sokaklarında hız yapmasından uzun yıllardır dert yanan adalılardaki coşkuyu, sevinci anlatamam.

Uzun yıllardır ilk kez, sokaktaki insanların gözlerinde bir umut ışığı, rahatlıkla görülebiliyordu. Adalılar, evlerine sahip çıkmayı becermişlerdi.

Bu sevinçle birkaç adalı, sahilde oturup birer bira içip kutlama yapmaya karar vermişler. Ama o da ne? Belediyenin önündeki iskeleye deniz ambülânsı yanaşmış ve gecenin ileri saati olmasına karşın, bir minibüsten deniz ambülânsına bir şeyler taşınıyor! Merakla yanaşmaya başlamışlar. Onların yanaşmaya başlamasıyla minibüsün ışıkları kapatılmış!


Bu arkadaşlar da yapılacak en doğru şeyi yapmışlar. Taze belediye başkanına gidip durumu bildirmişler. Derhal olayın olduğu yere gidilip zabıt tutulmuş!


Ertesi sabah adadaki yorumların can alıcı noktası, eski belediye yapılanmasındakilerin seçimi yine kazanacaklarından çok emin olduklarından, yolsuz işleri ayıklamaya gerek görmedikleri, ama seçim kaybedilince, telaş içerisinde evrak kaçırmaya çalıştıklarıydı.

Neyse…

Türkiye genelinde olmasa bile, adalar için seçim iyi sonuçlandı en azından. [...]

* * *

ADALAR POSTASI-2258/4 (5.4.2009): 

Hürriyet, 31.3.2009 
Yalçın Bayer 

[...] ADALAR'da kaybeden AKP'li Coşkun Özden'in gece eşyalarını ambulansla belediyeden çıkartırken CHP'liler arasında "ihale dosyası" kaçırtıyor iddiası heyecan yarattı. Daha sonra polis binayı kontrol altına aldı, gerçek durum daha sonra anlaşıldı. [...]
23.1.2012 01:00'de
adresinde yayımlandı!
Mürsel Polat ve Nur Çakmak bunu beğendi. 


_____________________________________________


Selahattin Ünalan'dan ADALAR POSTASI'na: 

BİR ADALIYI DAHA KAYBETTİK!

BÜYÜKADALI MEHMET ALİ TORUŞ 
22.01.12'de VEFAT ETTİ. 
CENAZESİ YARIN [23.1.2012] İKİNDİ NAMAZINA MÜTEAKİP BÜYÜKADA'DAN DEFNEDİLECEK. 


_______________________________


BÜYÜKADALI MEHMET ALİ TORUŞ


1932 yılında fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Futbola merakım dolayısıyla ADALAR takımında 10 yıl top oynadım. İstanbulsporlu Kasapoğlu'nun röpartajını yaptım. Rumca ve Fransızca konuşabiliyor[d]um. 

TAM 77 YILDIR AŞIĞI OLDUĞUM BÜYÜKADA'da YAŞAMAKTAY[D]IM... 

İlk kitabım ADALARDA ANILAR 2010 yılında basıldı. Serbest şiirler içerikli anılar ve Adalar'la ilgili vatanla ilgili duygularımı ifade etmeye çalıştım.


_______________________________


AdaGazetesi, 22.1.2012
Şükrü Abanoz

http://ada-gazetesi.com/wp/?p=2616

Adalar'da  
yasadışı moloz-hafriyat ile kaçak inşaat 
birbirine karıştı...


Adalar ilçesi Büyükada Kumsal Caddesi No: 66'da yer alan, eski 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda, bir kısmı yol, bir kısmı yeşil alan olan ve altından İSKİ boruları geçen alan, eski sahibinin yıllar yılı boşu boşuna bir şey yapmadan vergi ödediği cûzi miktarda arsasını satarak elden çıkarttığı yer, İBB İmar ve Şehircilik Müdürlüğü planlaması tarafından hazırlanan, 5 numaralı KTVKK kurul üyesi olan Adalar Belediyesi temsilcisi Sumru Süslü tarafından da imzalanan nazım imar planında, bir kısmı Belediye hizmet alanı, bir kısmı ise konut alanına alınmıştır.


Yeni sahibinin işbirliğiyle Belediye ikna olmuş ve İtfaiye'nin hemen yanına itfaiye araçlarının hareket alanını daraltacak şekilde ve en önemlisi İtfaiye'nin tüm itirazlarına rağmen yasalara uygunmuş gibi gösterilerek Büyükada 223 pafta, 32 ada, 37 parsel sayılı yere 22.11.2011 tarih ve 480 sayılı ENCÜMEN KARARI'yla 250 m2 arsaya 250 m2 geçici yapı izni verilmiştir.


Oysaki Adalar'da, Koruma Kurulu tarafından alınmış bulunan ilke kararıyla Adalar'da geçici yapılanma koşulları yasaklanmıştır. Bu bilindiği halde İmar ve Şehircilik Müdürü'nün imzasıyla karar alınmak üzere Encümen'e havalesi, Teknik Başkan yardımcısı ziraat yüksek mühendisi tarafından Belediye Başkanı'na uygun görüşle sunulmuştur.


Encümen tarafından oybirliğiyle alınan karar, Belediye Başkanı tarafından onaylanmış ve yürürlüğe alınmıştır. Encümen'de yer alan seçilmiş üyeler de bu karara itiraz etmemişlerdir. Seçilerek halkın iradesinin temsilcisi olan Encümen üyeleri de bu kararla yapılan yanlış işleme ortak olmuşlardır. Memurların irade gösterememesi anlaşılsa bile, seçilmişlerin bu karardaki sorumluluklarını kabul ederek, kendilerini ifade etmeleri Adalı seçmen tarafından beklenecektir.



Mal sahibi tarafından bu karara istinaden alınan inşaat yapma belgesinin ifadesi olan fotoğraf yukarıda görülmektedir. Bu tabelaya bakan Adalılar da kararı doğal olarak Belediye Encümeni üyelerinin verdiğnii düşünmektedirler. Belediye Encümeni'nde ise İmar ve Şehircilik müdürü bulunmaktadır, kendi teklif ettiği belgeyi kendisi onaylamaktadır yani teklif eden İmar ve Şehircilik müdürü, onaylayan İmar ve Şehircilik müdürü!!!



Encümen üyesi, Meclis üyesi, Meclis'te yapılan ve iki gün süren demokratik seçimle meclis denetleme komisyonu üyeliğine aday olup şeçilmemiş midir? Ne var ki bunda Belediye encümeni aldığı kararları Belediye Meclisi adına denetlese…… Seçim demokratik yapılmış ve yasalara da uygundur.


ADALILAR'A BURADAN MÜJDE VERİYORUZ!

Değerli Adalılar,
Artık yıllarca beklemenize gerek kalmamıştır. İnşaat işleri için 5 numaralı KTVKK iznine ihtiyaç duyulmamaktadır. Encümen'den karar çıkartabilen istediği inşaatı yapabilecektir. Bu örnekle Belediye'ye müracaat ediniz, bu örnek varken geçici yapılanma koşullarının açık olmadığı gerekçesiyle sizleri nasıl rededeceklerdir?

Yukarıdaki hadiseyi fıkra olarak anlatsak komik olabilirdi ancak gerçekleri ifade ettik. Halen Büyükada sahilinde Kıyı Kanunu'na aykırı işlemleri devam ettiren —bu konudaki detaylı bilgileri ileride paylaşacağız— gözleri önünde kaçak olarak yapılan ve Koruma Kurulu tarafından yıkım kararı verilen Mavi Marmara iskelesine müsade eden, kaçak motor iskelesini [iskelelerini] görmezden gelen, SİT alanlarına moloz dökülmesine göz yuman, yaz tarihlerinde inşaat yasağını rant projeleri için ihlal eden, turizm alanına rezidans yapılmasına onay veren ve tamamıyla emir komuta düzenine tabi olarak karar veren yürütme unsurlarından, yasaya uygun yönetim tarzı beklemenin Adalılar tarafından pek gerçekçi olmadığı, yaptığımız araştırmalarda görülmektedir.

Yasal olmayan uygulamaların yasal olduğu algısını yaymaya çalışmanın, ileride önlenemez sorunlar ortaya çıkaracağı artık Adalılar tarafından da çok açık bir şekilde bilinmektedir…



_______________________________

leylek uçmuş,
ardiye konmuş!
)O(

Büyükada 24.11.2008. 
ADALAR POSTASI Arşivi'nden
/
Büyükada 12.1.2012


_______________________________

Gürsan Ergil, bir bağlantı paylaştı.

Garden Design Story

Buyukada, Princes Islands, Istanbul, Turkey, Gursan Ergil, garden design, garden history by minxerelli in Magazines/Newspapers






_______________________________

MEHMET ALİ TORUŞ'un 
taziye
DEFTERİ...


Mehmet Ali Toruş'un ailesi ve yakınlarına sabırlar dileriz.
ADALAR POSTASI
)O(

* * *
From: ERHAN HAZİNEDAR
Date: January 22, 2012 6:21:12 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin.

* * *
From: IŞIK UMAN
Date: January 22, 2012 6:24:03 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin.

* * *
From: ERHAN HAZİNEDAR
Date: January 22, 2012 6:24:07 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin. Ahmet ve Nimet'e sabır ve başsağlığı dilerim.

* * *
From: RESUL CAN
Date: January 22, 2012 6:25:13 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Işıklar içinde yatsın...

* * *
From: RABİA GÜROL 
Date: January 22, 2012 6:26:12 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin.

* * *
From: CENAN KILIÇ
Date: January 22, 2012 6:31:18 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Şahsına mahsus bir insandı Allah rahmet eylesin.

* * *
From: SEMİHA BATACI 
Date: January 22, 2012 6:34:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Toruş Ailesi'ne sabır, merhuma Allahtan rahmet dilerim.

* * *
From: RECEP ÇALI
Date: January 22, 2012 6:48:17 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Ada'da bulunduğum o kısacık sürede tanıdığım değerli insan Toruş'un, ailesine başsağlığı ve sabırlar dileğiyle merhuma allahtan rahmet diliyorum. Cenazede bulunmak isterdim ancak Ankara'da bulunmam nedeniyle katılamayacağım için üzgünüm.
Recep ÇALI
Adalar eski Fen İşleri Müdürü

* * *
From: MÜRSEL POLAT
Date: January 22, 2012 6:49:23 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Adamızın renkli simalarından birini daha kaybettik. Allah rahmet eylesin. Ailesinin (sevgili arkadaşlarımın) başı sağolsun....."

* * *
From: SEVAL PARS ALPİ 
Date: January 22, 2012 6:50:26 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin. Ailesinin başı sağolsun.

* * *
From: MİNE AKKEMİK TEZCAN 
Date: January 22, 2012 6:52:45 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Komşumuz sabahları günaydınsız geçmez. Çokk iyi bir insandı nurlar içinde yatsın.

* * *
From: KEMAL ELİZ 
Date: January 22, 2012 7:01:30 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin, bir çınar daha gitti. :(

* * *
From: HASAN ÇELİK
Date: January 22, 2012 7:08:58 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Nur içinde yat MEHMET ABİ :-(((

* * *
From: MERAL ÇELİK
Date: January 22, 2012 7:10:34 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

"Komşumuzun vefatı bizleri çok üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim."

* * *
From: MİNE ERKAVİM 
Date: January 22, 2012 7:15:04 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet etsin.

* * *
From: NURDANE KERŞİT
Date: January 22, 2012 7:17:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

"Mehmet Ali Toruş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim.

* * *
From: SEVGİ TORAMAN
Date: January 22, 2012 7:22:21 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Yattığı yerde nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun, Ada'nın renkli bir simasıydı. Eskiler gidiyor... Tüm ailesine sabırlar dilerim.

* * *
From: SEVİLAY ÖZGÜL 
Date: January 22, 2012 7:25:27 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin.

* * *
From: ŞAHESER ÖZBALÇIK YASİN
Date: January 22, 2012 7:42:33 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Mekânı cennet olsun, ailesıne başsağlığı diliyorum.

* * *
From: TURGUT REİS 
Date: January 22, 2012 7:42:35 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Toruş Kardeşler'in başı sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Üzüntüm sonsuz. Komsumuzdu, abimizdi.

* * *
From: TUGAY KARTAL
Date: January 22, 2012 8:02:41 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Başsağlığı ve sabırlar diliyorum ailesine ve sevenlerine.

* * *
From: GÜLTEN VURAL 
Date: January 22, 2012 8:03:28 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Nimet, başın sağolsun Allah sabırlar versin.

* * *
From: GÜLTEN VURAL 
Date: January 22, 2012 8:23:01 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Nimetciğim başın sağolsun, şimdi öğrendim. Ne zaman baban vefat etti? Allah rahmet etsin. Çocukluğumuz aklıma geldi, ne güzel günlermiş meğerse hep birlikteydik. Şimdi o eski komşuluk yok, evlere gidip gelmek yok, benim de ablam çok hasta, aylardır ablamla ilgileniyorum. Annene iyi bak seni çok seviyorum. Allah sabır versin.

* * *
From: BANU ATILGAN 
Date: January 22, 2012 8:32:51 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın! Allah'tan size ve ailesine sabır dilerim...

* * *
From: TUNA ÖZTÜRK
Date: January 22, 2012 8:40:30 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com "başınız sağolsunn"

Başınız sağolsun.

* * *
From: MÜRÜVVET TUNCA
Date: January 22, 2012 8:44:17 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Başınız sağolsun. Bir Adalı'yı daha kaybettik. Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin.

* * *
From: FATMA AKDENİZ 
To: adalar.postasi@gmail.com 

Nimetcim başın sağolsun hayatım. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin hayatım. Mehmet Ali Amcamız nurlar içinde yatsın :(

* * *
From: NİLÜFER DİNÇ 
Date: January 22, 2012 9:07:48 PM GMT+02:00 
To: adalar.postasi@gmail.com 

"Nimetcim başın sağolsun, Allah sabır versin. 

* * *
From: CENGİZ KARATAŞ 
Date: January 22, 2012 9:43:32 PM GMT+02:00 
To: adalar.postasi@gmail.com 

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır dilerim.

* * *
From: BEGÜM YAVUZ 
Date: January 22, 2012 9:43:42 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com  

Çok üzüldum çok... Aynı sokakta yasıyoruz yıllardır, BÜYÜKADA'yı kendi ADAsı gibi sevdi, sardı, sarmaladı, temizledi, emek verdi, şiir yazdı kitapta topladı... Kızıyla her zaman çok onurlandı. Çok iyi insandı, çok üzüldüm çok...

* * *
From: AYŞEGÜL TUNCA 
Date: January 22, 2012 11:39:21 PM GMT+02:00 
To: adalar.postasi@gmail.com 

Nurlar içinde yatsın. Mekânı cennet olsun. 

* * *
From: ANGELA GÜNBERK
Date: January 23, 2012 1:11:10 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

AH! ÇOK ÜZÜLDÜM AMA ÇOK. BEN ÇOK SEVERDİM, ADA'NIN BİR GÜZELİĞİ DAHA YOK OLDU AMA KALBİMİZDE DAİMA MEHMET AMCAMIZ YAŞAYACAK, ALLAH RAHMET EYLESİN.

* * *
From: NİHAT SÜMER
Date: January 23, 2012 1:19:22 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Büyükada'nın kilometre taşlarından, sayın büyüğümüz MEHMET ALİ TORUŞ'un vefatı nedeniyle, kendisine Allah'tan rahmet ve mekânının cennet olmasını, ayrıca kederli aile efradına ve tüm Büyükadalı dostlarına da başsağlığı ve sabırlar dilerim...

* * *
From: NİNO MİZRAHİ 
Date: January 23, 2012 1:52:23 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Yazık! Çok üzüldüm, Adamızın renli simasıydı ne yazık ki bu insanlar gittiğinde gözler bu kişileri arıyor, evimizden geçtiğinde selamsız geçmezdi en çok Fransızca hatırımı sorup selam vermesini arayacağım, allah rahmet eylesin.

* * *
From: HALO UÇAR 
Date: January 23, 2012 2:14:52 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin, nur içinde yatsın, başımız sağ olsun, çok üzüldük Lefter Amca, Mehmet Amca... Kalanlara Allah sağlık versin.

* * *
From: NAZİFE AKGÜN
Date: January 23, 2012 10:26:03 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Çok Sevgili ve Sayın Mehmet Ali Toruş,
Sizinle karşılaştığım her zaman sıradan, dümdüz, hilesiz /hurdasız insan olmayı ve huzuru yaşardım. Nurlar çinde huzurla yatın, üstünüzde çiğdemler açsın her zaman.
Nazife Akgün