22 Mart 2011 Salı

ADALAR POSTASI-2561: 11:25'te saat kulesinin önünde!...




* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

27 Şubat 1908 Perşembe günlü, Burgaz Adası'nın Manastır Caddesi'nde Şehzade Sultan Mehmed Vakfı'ndan olup Evkaf'dan bulunan ve senedle Defter-i Hakani uhdesinde olan arazi üzerine ebniye inşasına müsaade edilmesine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Burgazadası, Şubat 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

22 Mart 2011 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Yağmurlu
6/9ºC
% 73-81 nem
Poyraz, KD 35km/sa
Gündoğuşu 06:06... Günbatışı 18:16...

* * *
Cicely Mary Barker, The Colt's-Foot Fairy.


* * *

1- Avedis Hilkat: "Türkkızılayı Adalar Şubesi, 20 Mart 2011 günü saat 14:05'te Büyükada Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılan açık toplantıda Büyükada 23 Nisan Cad. No: 32'de 13 Pafta, 21 ada, 28 parselde bulunan arsasını yap-işlet-devret usulüyle 30 yıllığına ihale etmiştir..."

2- Bu yıl ilk kez Heybeliada ve Büyükada'da belediyenin düzenlediği 'Nevruz' kutlaması yapıldı. Kutlamalarda, kavurmalı pilav yenerek halaylar çekildi...

3- Erdem Yücel: "İstanbul çevresinde Prens Adaları, Yassıada gibi adalar varsa da, demek ki, bunlar az gelmiş!..Yeni adalara gereksinim varmış!..."

4- Büyükada'da tartışmalı tuhaf bir park yıkımı...

5- Bülent Aydoğdu: "Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yaklaşık 150 kişilik ekip, parktaki çalışmaları yıkmak istedi ama... Büyükadalılar yıktırmadı..."

6- Kadir Topbaş: "Popülist bir siyaset olsun diye meydanlara el atıp kendi görev alanlarının dışına çıkıyorlar..."

7- Ahmet Cemal: "Hayalet Oğuz’u ölümünden dört gün önce, Heybeliada Sanatoryumu’na gidebilmesi için iskeleye bir üniversite öğrencisi bırakmış..."

8- Adalar Kaymakamlığı web sitesi  1 Mart'ta yayına başladı...

9- 21.03.2011'de, Aralık 2010 tarihli "Başkanın Mesajı" sayfası güncellendi... Mustafa Farsakoğlu: "Bahar mevsimiyle birlikte siz değerli hemşehrilerimizin bazı özlemlerinizin gerçekleştiğini göreceğinizi şimdiden müjdelemek isterim..."

10- Selçuk Aral: "Bugünlerde bütün dünya gözlerini Japonya'ya çevirmiş orada olup-biten kısmen hâlâ devam eden birbirinden beter 3 ayrı felaketi —Deprem/Tsunami/Atom— takip ederken: Ben de sizlere —çok daha masum olmasına rağmen— burnunuzun önünde duran bir benzerini göstermek istiyorum..."

11- "Seferoğlu'nun ağaçları yerli yerinde mi?" diye aciliyetle bakıp tespit edilmesi gerek zira vapurdan görünen manzara bir hayli endişe verici...

)O(



_______________________________________________________1

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: TÜRKKIZILAYI ADALAR ŞB. YAP-İŞLET-DEVRET İHALESİ YAPILDI
Date: March 21, 2011 8:24:19 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

TÜRK KIZILAYI ADALAR ŞUBESİ İHALESİ YAPILDI

BASIN BİLDİRİSİ


Türkkızılayı Adalar Şubesi, 20 Mart 2011 günü saat 14:05'te Büyükada Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda yapılan açık toplantıda


Büyükada 23 Nisan Cad. No: 32'de 13 Pafta, 21 ada 28 parselde bulunan arsasını yap-işlet-devret usulüyle 30 yıllığına ihale etmiştir. İhale ilanı, yerel gazeteler yanı sıra Kaymakamlık, Belediye ve Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada muhtarlıklarında ilan edilmiştir.

İhaleye tek olarak Çelik İnşaat sahibi Şahismail Çelik girmiştir. Kapalı zarf olarak teslim edilen evrak üzerinde yapılan incelemede, Çelik İnşaat Sahibi Şahismail Çelik'in evraklarının tamam olduğu tespit edilmiştir. Genel Merkez'ce Türkkızılayı Hukuk Bürosu'nda yapılacak incelemeden sonra ihale kesinlik kazanacaktır.


Firma sahibi Adalar'ın dokusuna uygun bir butik otel yapmayı düşündüklerini ifade etmiştir. Kamuoyuna duyurulur.

TÜRKKIZILAYI
ADALAR ŞB. YÖNETİM KURULU adına
AVEDİS HİLKAT


_______________________________________________________2

Bianet, 21.3.2011

http://www.bianet.org/bianet/diger/128746-milyonlar-newroz-piroz-be-dedi-savcilik-inceleme-baslatti

Milyonlar "Newroz Piroz Be" Dedi; 
Savcılık İnceleme Başlattı

İstanbul ve Diyarbakır'da yüksek katılımla gerçekleşen Newroz kutlamalarına, bugün başta Van ve Mardin olmak üzere birçok şehirde devam edildi. Prens adalarında bu yıl ilk kez 'Nevruz' kutlandı. Diyarbakır'da yapılan Newroz'a inceleme başlatıldı.
[...]
Bu yıl ilk kez Heybeliada ve Büyükada'da belediyenin düzenlediği 'Nevruz' kutlaması yapıldı. Kutlamalarda, kavurmalı pilav yenerek halaylar çekildi. [...]

Heybeliada; Ayyıldız Caddesi Topsahası önü;
Saat 11:30 Program:
Kavurma Pilav Ayran İkramı.
Nevruz ateşi
Halaylar
Türküler…

Büyükada; Tepeköy Mevkii , 125. yıl İlköğretim Okulu karşısındaki alan.
Saat:13:00 Program:
Kavurma Pilav Ayran İkramı.
Nevruz Ateşi
Halaylar
Türküler…

Tüm Adalılar Davetlidir…


_______________________________________________________3


KentHaber, 19.3.2011
Erdem Yücel

http://www.kenthaber.com/Haber/Genel/Kose/erdem-yucel/cilgin-proje--/0faa39f1-d805-4d9e-b40d-0beaddea542f

Çılgın Proje!..

[...] Çılgın proje buna denir diye düşündüm ama meğer daha da çılgını da varmış!.. Ne derece doğru bilemem ama ben Reha Muhtar’ın yalancısıyım…

İstanbul çevresinde Prens Adaları, Yassıada gibi adalar varsa da, demek ki, bunlar az gelmiş!..Yeni adalara gereksinim varmış!.. Yeni adalar eğlence ve aktivite adası olacakmış! Büyük olasılıkla da Dubai’deki ünlü Palmiye adasından esinlenilmiş olmalı… Arap’ta para bol çölde yeni eğlence yerleri kuruyorlar ama bir söylentiyle göre de yapay adalar denize kayıyormuş… Bir keresinde de Yassıada’ya koskoca Mevlana heykeli dikmeyi düşünmüşlerdi. Sonradan akıl verenler çıkmış olacak ki, bu acayip düşünceden vaz geçilmiş, proje rafa kaldırılmıştı… Belki de İstanbul ile Mevlana’nın ne alakası var diyenler çıkmış olmalı… [...]


_______________________________________________________4


DipnotTV, 18.3.2011

http://www.dipnot.tv/5191/Buyukadada-tartismali-tuhaf-bir-park-yikimi.aspx

Büyükada'da tartışmalı tuhaf bir park yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir parkı yıkmak istedi, halk direndi. Yıkım kararının gerçek nedeni ise tartışmalara neden oldu

İstanbul'un en sakin yaşam alanlarından olan ve herkesin bir haftasonu kafa dinlemek için gittiği Büyükada bugünlerde bir yıkım nedeniye gergin günler geçiriyor. Bu gerginliğin nedeni ise günler öncesine dayanıyor.

Adalar Belediyesi Meclisi, bir süre önce Büyükada’daki Çınar Parkı'nın ismini değiştirdi. Meclis kararıyla, 2007'de hayatını kaybeden yazar mimar Mehmet Bölük'ün adı parka verildi.

Ve o park, olaylı bir yıkıma sahne oldu...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 150’ye yakın zabıta görevlisi, belediye tarafından kiralanan bir gemi ile Büyükada’ya geldi. Parktaki Türk-Yunan dostluğunu simgeleyen anıtı ve Atatürk büstünü yenileyen ve adını da Mehmet Bölük parkı koyan Adalar belediyesinin bu proje için izin almadığını ve bu nedenle düzenleme yapılan yerleri yıkacaklarını söyleyen ekip, ada halkının tepkisiyle karşılaştı.

Gerginlik artınca zabıtalarla ve ada halkı atasında arbede yaşandı. Bu sırada bir vatandaş da hafif yaralandı.

Dipnot.tv olarak bu tartışmalı yıkımın nedeni araştırdık...

Adalar Belediyesi'nden görüştüğümüz bir yetkili, hiçbir yazı gönderilmeden, yıkım araçlarının gelmesini yadırgadıklarını söylerken, projeye ada halkının da destek verdiğini ve bu nedenle zabıta ekiplerine direndiklerini dile getirdi. Görüştüğümüz yetkili neden parka Mehmet Bölük ismini verdiniz diye sorumuzu da "Parkımıza gazeteci, yazar ve mimar Mehmet Bölük’ün isminin verilme sebebi, kendisinin Büyükada’da yaşamış ünlü bir isim olmasıdır" şeklinde cevapladı.

Mehmet Bölük'ün kim olduğunu araştırdığımızda ise karşımıza ilginç bir portre çıktı.:

14 Haziran 2007'de Ukrayna’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Bölük, bir zamanlar 'Adalar Gerçek' isimli bir gazete çıkarmıştı. Bölük, Prof. Nurettin Sözen’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ’imar danışmanlığı' yapmıştı. Bölük, 2001 ve 2002'de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili 'Fazilet’in İstanbul Asalakları - BİT’ler', 'El Tayyip Nasıl Umut Oldu', 'El Tayyip Rüzgardan Kasırgaya' isimli kitapları da yazmıştı.

Yıkım kararıyla ilgili bilgi almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de ulaştık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili Dipnot.tv'ye şu açıklamayı yaptı:

" Yasal yetki ve sorumluluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Büyükada-Çınar Meydanı’nda, kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarını bozarak, aynı noktada Adalar Belediyesi tarafından, izinsiz ve yetkisiz olarak yapılan bazı çevre düzenlemesi çalışmaları sonucunda bozulan alanları düzeltmek üzere, 17 Mart 2011 Perşembe günü (bugün) Büyükada’ya inmek isteyen ekiplerimizin engellenmesi üzerine aşağıda yeralan Açıklama’nın yapılması gereği doğmuştur.

17.12.2009 tarih 2009/8-1 sayılı UKOME kararı ile Çınar Meydanı ve İskele Meydanı yoğunluğu, işlevi, ve bağlantıları bakımından meydan niteliği taşıdığından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundadır.

Ancak Adalar Belediyesi, yukarıda açıklanan yasa ve maddelerle belirlenmiş görev, yetki ve sorumluluk alanı dışına çıkarak, (Büyükada) Çınar Meydanı’nda
Büyükşehir Belediyesi’nin onayı ve bilgisi dışında ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce yaptığı çevre düzenlemesi çalışmalarını bozarak
bazı düzenleme çalışmaları yapmıştır.

Bu nedenle;
**İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundaki Adalar İlçesi, Çınar Meydanı ve İskele Meydanlarında; 5216 sayılı yasanın 7/g ve İlçe Belediyelerinin görevlerini belirleyen (a) maddesine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izni olmadan herhangi bir uygulama yapılamayacağı, yapılacak tüm uygulama ve projelerde yetki ve tasarruf hakkının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu,

**Çınar Meydanı ve İskele Meydanı’nda Adalar İlçe Belediyesi tarafından yapılan harcamaların yetkisiz kamu harcamaları olduğunu Kamuoyunun ve Basınımızın bilgilerine saygı ile duyururuz.



Büyükada'da yıkım tartışmasının nasıl sonuçlanacağı şimdilik bilinmiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Adalar Belediyesi'nin resmi bir açıklama yaparak bu konudaki belirsizliği gidermesi bekleniyor.



_______________________________________________________5

Vatan, 18.3.2011
Bülent Aydoğdu

http://haber.gazetevatan.com/buyukadalilar-yiktirmadi/365868/1/Gundem


Büyükadalılar yıktırmadı

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yaklaşık 150 kişilik ekip, parktaki çalışmaları yıkmak istedi ama...


ADALAR Belediyesi tarafından Büyükada doğumlu CHP istanbul eski İl Başkanı mimar Mehmet Bölük adına yapılan park İstanbul Büyükşehir belediyesi engeline takıldı. Dün Büyükada’ya giden Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yaklaşık 150 kişilik ekip, parktaki çalışmaları yıkmak istedi. Ancak Adalar Belediyesi ekipleri ve esnaf, yıkım ekibini engelledi. Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, yetkinin kendilerinde olduğunu söylerken Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Çınar Meydanı’nın kendilerinin yetki ve sorumluluğunda olduğu, Adalar Belediyesi’nin çalışmasının yetkisiz olduğu belirtildi.


_______________________________________________________6


Haberler.com, 18.3.2011

http://www.haberler.com/kadir-topbas-in-buyukada-daki-cevre-2600678-haberi

Kadir Topbaş'ın 
Büyükada'daki Çevre Düzenlemesiyle İlgili Açıklaması

İBB Başkanı Topbaş, Büyükada'daki Çevre Düzenleme Çalışmalarıyla İlgili Olarak, "Popülist bir siyaset olsun diye meydanlara el atıp kendi görev alanlarının dışına Çıkıyorlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükada'daki çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak, "Popülist bir siyaset olsun diye meydanlara el atıp yarın da 'Buraya büyükşehir bakmıyor, biz yapıyoruz' demek adına kendi görev alanlarının dışında çıkmaktalar. Bunların hep tespitleri var. Bunlarla ilgili yasal süreçleri belediyemizin ilgilileri başlatmışlar" dedi.

Topbaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Büyükada Çınar Meydanı'nda Büyükşehir belediye ekiplerinin engellendiği iddiasıyla ilgili bir soru üzerine Topbaş, vatandaşlarla zabıta arasında sorun yaşanmayacağını belirterek, "Bu, vatandaşlar adına, vatandaşı tahrik eden veya belediye mensuplarının yaptığı. Maalesef bize ulaşan bilgi o tarzda. Çok olumsuz ve hiç hoş kabul edilmeyecek birtakım yansımalar oldu maalesef" diye konuştu.

Topbaş, yasaların büyükşehir ve ilçe belediyelerin görev alanlarını belirlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Meydanlar, ana arterler ve arterlerdeki sorumluluk alanları büyükşehire aittir. Bu yerlerde yapılacak bütün icraatlar büyükşehirindir ama ilçe belediyeleri maalesef meydanlara, kendilerine ait olmayan alanlara ve kendi sorumlulukları dışındaki yerlere bu tarzda müdahaleler ediyor. Bunu niçin yapıyorlar? İşte popülist bir siyaset, 'meydanları yapıyoruz' anlamında ve belki daha sonra 'büyükşehir buraya bakmıyor' demek için... Bir ilçe belediyesi kendi alanı dışındaki yerlerde bu tip yatırım yaptığı zaman o ilçe belediyesine kendi sorumluluk alanı dışındaki yerlerde yatırım yaptığı için zimmet çıkar, yapamaz..."

İlçe belediyelerin kendi alanlarında yatırım yapmaları gerektiğini vurgulayan Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'un tamamında hizmetlerimiz var. Adalar'a doğalgaz götürmüşüz, altyapısı gibi birçok iş yapmışız ama maalesef böyle bir yanlış manipülasyonların yansımalarını görmekteyiz. Herkes kendi alanında çalışmalarını yürütmeli. Bu tip çalışan belediyelerin arka sokaklarına gidiniz hak getire, arka sokaklarda problemler yaşanmakta. Popülist bir siyaset olsun diye meydanlara el atıp yarın da 'Buraya büyükşehir bakmıyor, biz yapıyoruz' demek adına kendi görev alanlarının dışında çıkmaktalar. Bunların hep tespitleri var. Bunlarla ilgili yasal süreçleri belediyemizin ilgilileri başlatmışlar. Ben yurt dışındaydım, bilgi bana ulaştı. Üzüldüm ve gerekli tahkikat yapılıyor. Herkes kendi görevini bilmeli."

Adalar Belediye Başkanı ile görüşüp görüşmediği sorulan Topbaş, şunları söyledi:

"Niye arayacağım ki ben kendisini? Hukuki süreç başladı. Eğer bir sonun varsa kendisi gelir yada arar. Orada ilçe belediyesinin yapmış olduğunu yanlış ve haksız bir uygulama var. Sorumluluk alanının dışında bir uygulama var. Biz bu tip yanlış tavır ve adımlara rağmen ilçelere hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz bunları bir siyasi malzeme olarak kullanmaya kalksak, halkımızı cezalandırmış oluruz. Biz bunlara bakmıyoruz, işimize devam ediyoruz."

Silivri Belediye Başkanı'nı ziyaret ettiğini aktaran Topbaş, "Biz bu kadar açık ve net uygulamalar yaparken böyle yanlışlık olmaz. Hatta bazı CHP'li belediyeler bizim bütçemizden çok ciddi paylar almışlardır. Yatırım listemizde bunlar var. Biz yatırımda hiçbir siyasi ayrım yapmayız ama maalesef bazı belediye başkanları çok maksadını aşan tarzlar sergilemekteler. Kendilerinin sorumluluk alanları dışında birtakım uygulamalar yapmaktalar. Bu gerginlikleri vatandaşlara yansıtmamak gerekir" dedi.

Topbaş, "Bunu bir Seçim öncesi yatırımı olarak görüyor musunuz?" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Maalesef popülist hareketler. Kendilerine ait olmayan yerlerde iş yapıp, daha sonra da 'Büyükşehir buraya bakmıyor, biz yapıyoruz' demek adına böyle bir yanlış mantık yürütüyorlar. Böyle siyaset olmaz, böyle anlayış olmaz. Vatandaşlarımız bunu görüyor. İstanbul'da maalesef bazı belediye başkanları var ki, sayıları da çok fazla değil, kendilerine özel tavırları olan, yerel yöneticiliği hazmedemeyen bir yönetim anlayışı sergiliyorlar. Herhalde bir müddet sonra kendilerine geleceklerdir."


_______________________________________________________7


Hakimiyet-i Milliye, 18.3.2011
Ahmet Cemal

http://www.hakimiyetimilliye.org/index.php/turkiye-siyaset/1078557-butun-hayatlardan-gecen-bir-hayalet-ahmet-cemal.html

Bütün Hayatlardan Geçen Bir Hayalet...

[...] Ve daha çok, ‘bütün’ parçalanmışlığı ile. Çünkü Sezer Duru ile Orhan Duru, “Hayalet Oğuz”u yazarken öyle yapmışlar. Yapı Kredi Yayınları için hazırladıkları “O Pera’daki Hayalet”, olmayan bir bütünlüğün yapay biçimde kazandırılmaya çalışıldığı bir yaşamöyküsü değil. Bu sayfaların okur açısından müthiş vuruculuğu, bir paramparçalığın ‘bütünüyle aslına sadık’ yansıtılmış olmasından kaynaklanıyor. Sezer ve Orhan Duru’nun asıl vefakârlıkları da bu noktada, yani bir yaşamın paramparçalığına duyulan saygıda odaklaşıyor.

Bu kitapta, geleneksel hiçbir yaşanmışlık kalıbına uymayan bir yaşamın öyküsü var. Ve bu öykü, yazarları tarafından okuyana neredeyse: “Belki de bütün bunlar hiç yaşanmamıştı!” dedirtecek ‘netlikte’ bir sis perdesine sarılarak önümüze konulmuş. Çünkü o yaşamın sahibi olan ‘Hayalet Oğuz’un veya ‘Oğuz Halûk Alplaçin’in - dikkat edilirse ‘asıl adıyla’ diye bir söylem kullanmadım; çünkü bu sayfalardaki yaşamın sahibinin geçtiği yollardan hangisinin onun ‘asıl hayatı’ sayılması gerektiğinin belli olmaması gibi, adlarından hangisinin ‘asıl adı’ olduğu da belirsiz - sanki yaşayıp yaşamadığı. Belki, yani kendisine göre, bir adı da yoktu!

Ama rastlantının bu kadarı mı olur? [...]

Hayalet Oğuz’u ölümünden dört gün önce, Heybeliada Sanatoryumu’na gidebilmesi için iskeleye bir üniversite öğrencisi bırakmış. [...]


_______________________________________________________8


Adalar Kaymakamlığı Web Sitesi 
Yayına Başladı... (01/03/2011)

İçişleri Bakanlığının İSAY projesi kapsamında tasarlanan http://www.adalar.gov.tr adresli Adalar Kaymakamlığı web sitesi yayına başlamıştır.

* * *

http://www.adalar.gov.tr/default_B0.aspx?content=48

Adalar Kaymakamlığının Tarihçesi

1867'de İstanbul’un bir ilçesi haline gelen Adalar'da, Kaymakamlık görevine ilk kez Mustafa Bey atanmıştır (1876). Önceleri yönetim bakımından 1 merkez, 3 nahiyeye ayrılmıştır. Bir kaymakam ve çeşitli cemaatlerden oluşan idare meclisi ile yönetilmiştir. Kaymakama bağlı olarak görev yapan nahiye müdürleri, bulundukları nahiyelerin yönetiminden sorumlu olmuşlardır. Bugün Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda yer alan iki katlı ahşap Kaymakamlık binası, 1895 te onarım görmüş, ancak 1927’ de yandığından, Kaymakamlık, Kiryako John Hacopulos’un (Adalar eski Belediye Başkanı’dır), Çankaya caddesi 44 no daki tarihi ahşap (bugünkü) binasına taşınmıştır. (1929)

Bugün itibariyle Kaymakamlığa bağlı ve ilgili kuruluş sayısı 24 olup, buralarda (Kaymakamlık: 3, Milli Eğitim Müd: 144, Sağlık Grup Başkanlığı ve Sağlık Ocakları: 34, Kartal Y. S. Has. Büyükada Ek Binası: 29, Nüfus Müd. : 5, Müftülük: 19, Malmüdürlüğü: 7, Vergi Dairesi Müd: 21, Tapu Sicil Müd: 6, Kadastro Şefliği: 1, Emniyet Müd: 135, Askeri personel 366, Özel İdare Müd. : 2, Gençlik ve Spor Müd: 1, Orman İşletme Şefliği: 15, Sivil Savunma: -, Posta İşletme Müd: 18, T. Telekom: 14 olmak üzere) toplam 454 personel, diğer kurumlarda ( Belediye: 115, Adliye: 12, Sosyal Yard. Day. V: 2 , İDO İşletmesi: 5, İtfaiye G. A: 89, İski Şefliği: 17, Ayedaş Şefliği: 31) 271 personel görevli olup, Adalardaki kamu kuruluşlarındaki genel toplamı 1091’dir.

Adalar ilçemizde görev yapmış Kaymakamlar
(GÖREVE BAŞLAMA TARİHLERİ)

1. Mustafa Bey 1876
2. Cevdet Bey 1886
3. Galip Bey 1889
4. Selahattin Bey 1902
5. Abdullah Sabri Bey 1906
6. İsmail Canbulad Bey 1908
7. Abdurrahman Sami Bey 1912
8. Kazım Güleç 1922
9. Emin Bey 1926
10. Şevket Altınalev 1936
11. Eşref Erkut 1942
12. Cemal Tarlan 1945
13. Remzi Zarakol 1946
14. Cemal Şaşıoğlu 1949
15. M. Ali Çeltik 1950
16. Orhan Kürkçüer 1950
17. Salih Tanyeri 1955
18. T. Fikret Aslan 1958
19. Hilmi Keçeci 1959
20. Hamdi Semih Işıklı 1960
21. Ahmet Tosun 1962
22. Fikret Turgut Sayın 1965
23. Hayrettin Gündeniz 1968
24. Zeki Ersan 1969
25. Hasan Kafagil 1970
26. İlhami Ballı 1976
27. Sefer Cansu 1977
28. Ertuğrul Tanç 1978
29. Turgay Zileli 1980
30. Necati Karakayalı 1983
31. Adnan Kurtipek 1986
32. T. Celalettin Eran 1986
33. Muammer Çetin 1991
34. M. Fevzi Çobanoğlu 1992
35. Muammer Çetin 1992
36. Mustafa Farsakoğlu 1996
37. F. Orhan Arasan 2001
38. Mevlüt Kurban 2004
39. Salih Keser 2009


_______________________________________________________9

http://www.adalar.bel.tr/b_msg.asp

21.03.2011'de, Aralık 2010 tarihli "Başkanın Mesajı" sayfası güncellendi...

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK


Değerli hemşehrilerimiz ve dostlarımız, zaman zaman yazı aratmayan bir sonbahar mevsiminin ardından kışa girdiğimiz bu günlerde, Adalarımızda göreceli olarak sakinlik ve dinginlik görülmekle birlikte, gündemimiz oldukça yoğun geçmekte. Belediye olarak bir yandan kısa erimli bazı projeleri uygulama alanına koyarken, diğer yandan yaz mevsimindeki yoğunlukta olmasa da çeşitli etkinliklerimizi sürdürmekteyim Bu sürede Adalı hemşehrilerimizin yanı sıra İstanbul'da da Adalar'dan çokça söz edildi. Örneğin, son üç aylık dönemde, ilk kez Büyükada'daki Sinagogda Musevi kardeşlerimizin ikinci kez verdiği iftar yemeği canlı yayınla televizyonlarda verildi. Yine ilk kez Aralık ayında Büyükada'da Latin Katolik Kilisesi'nde, semazenler eşliğinde kadınlardan oluşan tasavvuf grubunun ilahileriyle Şeb-i Aruz kutlandı. Bu etkinlikler, büyük ilgi uyandırmasının yanı sıra Adalarımızın karakteristik özelliği olan inanç, kültür, köken ve düşüncelere saygı gösterilmesi ve değer verilmesine ilişkin özelliğimizi de ortaya koydu.

Bu güzelliklerin yanında geçen süre içinde yine yoğun bir çalışma temposu içersinde sizlere hizmet etmeyi sürdürdük. En önemli etkinliklerden birisi de Cumhuriyetimizin 87. Yıl kutlamalarıydı. Adalılar olarak anlamını ve değerini çok iyi bildiğimiz ve korumakta kararlı olduğumuz Cumhuriyetimizin 87. Yılını olumsuz hava koşullarına rağmen üç güne yayılan coşkulu ve anlamlı etkinliklerle kutladık. Sonbahar ve kış mevsimi Adalarımız'da farklı yaşanır. Yaz yoğunluğunu ve yorgunluğunu üzerinden atan esnaf kardeşlerimiz biraz dinginlik yaşarlarken, özellikle kış mevsiminde zaman zaman siftah dahi edememekten yakınırlar. Zira Adalar'ın nüfusu ve günübirlik ziyaretçileri bu mevsimlerde dramatik bir düzeyde azalır. Ama sonbahar ve kış mevsimleri, aynı zamanda Adalar'daki esnafın yanı sıra kamu kuruluşları için de gelecek döneme ilişkin projeleri uygulama alanına koymak, yoğun bahar ve yaz mevsimine hazırlanmak anlamına da gelir.

İki yıla yaklaşan görev süremizde Belediye'de önemli ölçüde kurumsal yapılanmayı tamamladık. Yine bu dönemde hizmet içi eğitimlerle belediye çalışanları olarak donanım kazandık. Bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir. Çünkü görev ve sorumluluğumuzun, Adalı hemşehrilerimize ve Adalar'a gelen insanlara etkin, kaliteli hizmet vermek ve bir dünya mirası olan Adaları gelecek kuşaklara değerli bir armağan olarak teslim etmek olduğunun bilincindeyiz. Şunu gururla belirtmeliyiz ki, bazı kişilerin ve çevrelerin, merkezi yönetimin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçimden önce Adalar Belediyesi'ne yaptıkları ve Belediye bütçesinden daha fazla olan tüm para ve malzeme yardımlarını kesmesi sonrası, "üç ay dayanamaz ve iflas ederler" diye adeta sevinç çığlıkları atmalarına rağmen iki yıla yaklaşan sürede Adalar Belediyesi, iflas etmediği gibi, başta çalışanlarının geçmiş dönemden alacakları olmak üzere önceden devraldığı borçlarından bir kısmını ödemeyi başardı ve kalanlarını ödemeye devam ediyor. Bu başarıyı çalışma arkadaşlarımıza borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Belediye olarak iddiamız odur ki, çalışanlarına değer veren, belediye meclis toplantılarını gerçek anlamda halka açık yapan, hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla yönetime ilgi gösterdiği, Belediye'yi denetlediği, her konunun belediye meclisinde konuşulup tartışıldığı bir belediyeyiz. İki yıla yaklaşan görev süremiz içersinde, tüm engellere ve engelleme çabalarına karşın, hemşehrilerimizin destekleri, güveni, ilgisi ve çalışma arkadaşlarımızın çabalarıyla birçok ilki gerçekleştirmek bizler için övünç kaynağı oldu. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da değerli hemşehrilerimize minnet borcumuzu ancak teşekkürle ifade edebiliyoruz.

Yeni yönetim dönemine kadar, hiçbir zaman Adalar'da yaşanmamış halktan yana çalışmalar ve uygulamalara karşın, önceki dönemlerde meclis toplantılarına katılmak bir yana, Belediye Meclisi'nin toplantılarından bile bilgileri olmayan, Adalar'la ilgili alınan hiçbir karara katılma olanağı bulamayan ve kararlara ilgisi olmayanların, yeni dönemde, demokratik ve katılımcı yerel yönetim uygulamasının bir örneği olarak uyguladığımız halka açık, şeffaf ve herkesin konuşabildiği Belediye Meclis toplantılarında şov yapmaya çalışarak kendilerine kamuoyu yaratma çabalarını da ibretle izlemekteyiz.

2011 yılını karşılarken yeni umutlar, yeni coşkularla görevimizi en iyi şekilde yapmayı ve sizlere daha kaliteli hizmet vermeyi hedefledik. Bunları gerçekleştirmek için birçok proje üzerinde çalışıyoruz. Bahar mevsimiyle birlikte siz değerli hemşehrilerimizin bazı özlemlerinizin gerçekleştiğini göreceğinizi şimdiden müjdelemek isterim. 2011 yılının Adalarımızın yanı sıra ülkemize ve insanlığa esenlik, sevgi, başarı ve dostluklarla bezenmiş bir süreç yaşatması ortak dileğimizdir.

Yeni yılda daha farklı ve sorunlarının önemli bir kısmını çözmüş olan Adalar Belediyesi'ni göreceksiniz. Bunu birlikte başaracağız. Bu konuda inancımız tamdır. Enerjimizi ve gücümüzü siz değerli hemşehrilerimizin sevgi, güven ve desteğinden almaktayız.

Baharda daha güzel bir Adalar'da buluşma özlemi, sağlıklı ve iyi bir kış mevsimi dileklerimizle...

Dr. MUSTAFA FARSAKOĞLU
BELEDİYE BAŞKANI


_______________________________________________________10

From: SELÇUK ARAL
Subject: Kinaliada'da Ölü Toprak...
Date: March 17, 2011 2:55:10 PM GMT+02:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Selamlar...

Selçuk

* * *

Kinaliada.net, 17.3.2011

http://www.kinaliada.net/index.php?news-1343

Kınalıada'da Ölü Toprak...

Ibret olmasi icin lütfen fotografi acarak bakiniz!
Foto: Selcuk Aral ©

Sevgili Okurlarim!
Bugünlerde bütün dünya gözlerini Japonya'ya cevirmis orada olup-biten kismen hala devam eden birbirinden beter 3 ayri felaketi —Deprem/Tsunami/Atom— takip ederken: Ben de sizlere —cok daha masum olmasina ragmen— burnunuzun önünde duran bir benzerini göstermek istiyorum.

Lütfen yazimi okumadan önce fotografi acarak büyük formatina dikkatli bir sekilde bakin. Bu etrafi yesil bitki, agac, makilerle cevrili bu alanin ortasinda, sapsari kalmis —artik üzerinde canli yetismeyen— toprak cok yakin bir zamana kadar Kinaliada ve diger adalarin cöplügüydü.

Ev ve sokaklardan toplanan cöp ada'nin arkasindan cöplüge cikan bir yolla yukariya, tepeye tasinir: Gece karanliginda yavas-yavas nispeten kontrollü bir sekilde yakilirdi.



Cöplügün etrafinin insan boyunda duvarlarla cevrili olmasindan dolayi alevlerin yani atesin etrafa yayilip bir yangin haline gelmesi önlenirse de: Bir yanardagin tepesi gibi icin icin yanip, kaynayan cöplük, bilhassa uzun süre kurak gecen yaz aylarinda, havada ucan bir kivilcimin, etraftaki sararip-kurumus otlari tutusturmasiyla yangin cikartirdi.

Evlerinin önünden bütün süratleriyle, biran önce yangina yetisebilmek icin gecen itfaiye su kamyonlarinin siren seslerini duyan insanlar, vasitanin arkaya dogru yöneldigini gördüklerinde gene cöplükte yangin ciktigini tahmin ederlerdi.

Ertesi gün bütün Istanbul'un gazeteleri bir agizdan bir günübirlikcinin attigi sigara izmariti cikardigi yangin yüzünden —Kinaliada tehlikeli anlar yasadi veya dün Adalilarin yürekleri agzina geldi— gibilerine yazardi.



Aslinda ada itfaiyesinin en büyük mesgalesi bu yanginlari etrafa yayilmadan —Burgaz Adasi Faciasi gibi büyümeden— önlemekti. Cünkü bu nevi yanginlar alisilagilmis tali (cok önemli olmayan, ikinci sinif) olaylardi hafta dokuz- gün ondokuz (zIrt-pIrt) tekrar ederdi.

Esasen tekmil Adalar'in ortak sorunlarinin en basinda "cöp'le mücadele" gelir. Adalilar'in bu cöp problemleri Istanbul'un diger semtlerine benzemez: Cünkü cok daha büyük'dür (iki katli).

Bertaraf edilmesi gereken cöp hem Ada'da yasayan, oturup-kalkan-calisan insanlarin evlerinin-is yerlerinin atiklari —Adalarin resmi nüfusu 2009 yilindaki hesaplara göre 14.341 kisi, Dogalgaz geldikten sonra mutlaka bu rakam daha artmistir, yazin bu rakam 82.000 kisiye ulasir— hem de Ada'ya ziyarete gelen günübirlikcilerin —belediye kayitlarinda resmi olarak ortalama 58 bin olarak gösteriliyor, tabi hafta sonunda cok daha artiyor, palavra nesriyatta 200-300 bin'den bahsedenler var, aslinda bu kadar fazla insani adalara götürüp-getirecek ne vapur, ne de motor mevcut— beraberlerinde getirip, dönerken arkalarinda —tabiki cöp kutusu ve konteynerlere attiklari— biraktiklari plastik/metal/cam'dan mamül sise, ambalaj vs.


Bugün artik toplanan cöp, kamyonlarlarla —cikarma gemileri vasitasiyla— karsi tarafa, cöpün tekrar kullanilmaya müsait maddelerinin ayiklanmasi icin toplama merkezlerine tasinmaktadir.

Buna ragmen —yukarda gördügünüz gibi— artik bizden sonraki nesile —sayet ayni topraklarda yasamak istiyorlarsa— bizim b*k'umuzu temizlemek düsmektedir. Insallah onlar da —bizden örnek alarak— bizim biraktigimiz yerden ayni sekilde devam etmezler.

Hosca ve dostca kalin sevgili Okuyucularim.

Selcuk Aral (17.03.2011, Pforzheim - Germany)

NOT: Bu fotografa ragmen Türk milletinin akillanabilecegine zerre kadar inanmiyorum. Bir taraftan eli kulaginda —ha patladi- ha patlayacak— diye Japonya'daki reaktör icin saatleri sayarken öbür taraftan basbakan Mersin'de kurulacak baska bir felaket kaynaginin müjdesini veriyor.


_______________________________________________________11

From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: seferoğlu'nun ağaçları seferi mi?
Date: March 21, 2011 3:35:21 PM GMT+02:00
To: ADALAR ORMAN İŞLETME ŞEFİ YÜKSEL ÖZCAN
Cc: adalarkoruma@adalarkoruma.org

Yüksel Bey,
24.1.2009 tarihli arzuhalle (Ek: 1) başvurumuz akabinde (Ek: 2) envanterini çıkarttığınız (Ek: 3), hakkında ilgili/ilgisiz bir de Kurul kararı (Ek: 4) da bulunan dahası suç duyurusunda bulunduğumdan Savcı'ya da ifade verdiğim Seferoğlu'nun ağaçları,
—Azaryan akabinde Seferoğlu evveli sahibi Zeki Paşa ahvadından o bahçenin ağaçlarının vaktiyle dünyanın dört bir yanından getirtilip özen ve merakla dikildiğine dair pek hoş bir evvel zeman hikâyesi dinlediydim—
yerli yerinde mi diye aciliyetle bakıp tespit edilmesi gerek zira vapurdan görünen manzara (Ek: 5) endişe verici...
Haber ile selam ederim vesselam...
Çiğdem
)O(

............................EK-1

ADALAR POSTASI-2227 (24.1.2009):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/01/adalar-postasi-2227-seferoglunda-neler.html

From: emine.cigdem.tugay@gmail.com
Subject: (buyukada) seferoglu korusu seferi midir?
Date: January 24, 2009 1:23:48 AM EET
To: ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, bolen@itu.edu.tr, tancanarpak@istanbul.gov.tr, adalar@istanbul.gov.tr, baskan@ibb.gov.tr, belediyebaskani@adalar.bel.tr, belediye@adalar.bel.tr, mimarist@mimarist.org.tr, samiyilmazturk@mimarlarodasi.org.tr, kadikoy@mimarist.org, mhtp.inan@gmail.com
Cc: BASIN

SEFEROĞLU
KORUSU
seferi midir?

Büyükada Seferoğlu, 4/01/2009 02:28.

Ertugrul Gunay / Kultur ve Turizm Bakani
TC KULTUR ve TURIZM BAKANLIGI
Ataturk Bulvari No:29
Opera 06050 Ankara
Tel: 0312 311 19 32
Faks: 0312 311 14 31
ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr
ozelkalem@kulturturizm.gov.tr


TC KTVK GENEL MUDURLUGU KURULLAR DAIRESI BASKANLIGI
KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA YUKSEK KURULU
II. Meclis Binasi Yani
Ulus Ankara
Tel: 0312 310 53 64
Faks: 0312 310 91 12
kurullardairesi@kultur.gov.tr


Dr. A. Metin Yildirimli / Kurul Muduru
Prof. Dr. Fulin Bolen / Kurul Uyesi
TC KULTUR ve TURIZM BAKANLIGI
ISTANBUL V NUMARALI
KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA BOLGE KURULU MUDURLUGU
Hobyar Mahallesi, Buyuk Postahane Caddesi No:72 Kat:4
Bahcekapi Eminonu Istanbul
Tel: 0212 512 09 20
Faks: 0312 528 31 13
bolen@itu.edu.tr


Halil Tancan Arpak / Istanbul Vali Yardimcisi
ISTANBUL VALILIGI
Ankara Caddesi, Cagaloglu
Fatih 34410 Istanbul
Tel: 0212 455 59 00
Faks: 0212 512 20 86
tancanarpak@istanbul.gov.tr


Mevlut Kurban / Adalar Kaymakami
ADALAR KAYMAKAMLIGI
Cankaya Caddesi No:44
Buyukada 34970 Istanbul
Tel/Faks: 0216 382 60 17
adalar@istanbul.gov.tr


Kadir Topbas / Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani
ISTANBUL BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI
Sarachane Istanbul
Tel: 0212 455 14 00-01
Faks: 0212 455 27 00
baskan@ibb.gov.tr


Coskun Ozden / Adalar Belediye Baskani
ADALAR BELEDIYE BASKANLIGI
Altinordu Caddesi No:21
Buyukada 34970 Istanbul
Tel: 0216 382 78 50-56
Faks: 0216 382 67 85
belediyebaskani@adalar.bel.tr
belediye@adalar.bel.tr


Sami Yilmazturk / Yonetim Kurulu Sekreteri
TMMOB MIMARLAR ODASI ISTANBUL BUYUKKENT SUBESI
Yildiz Sarayi Dis Karakol Binasi
Barbaros Bulvari
Besiktas 34349 Istanbul
Tel: 0212 227 69 10
Faks: 0212 236 85 28
mimarist@mimarist.org.tr
samiyilmazturk@mimarlarodasi.org.tr


Mehtap Inan / Yonetim Kurulu Uyesi
TMMOB MIMARLAR ODASI KADIKOY SUBESI
Rihtim Caddesi Iskele Sokak No:27
Kadikoy Istanbul
Tel: 0216 345 25 49
Faks: 0216 345 25 48
kadikoy@mimarist.org
mhtp.inan@gmail.com

23 Ocak 2009

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI,

TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU,

TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI
İSTANBUL V NUMARALI KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ,

İSTANBUL VALİLİĞİ,

ADALAR KAYMAKAMLIĞI,

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI,

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ YÖNETİM KURULU,

TMMOB MİMARLAR ODASI KADIKÖY ŞUBESİ YÖNETİM KURULU,

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kentsel SİT Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’ndan Büyükada’da Nizam Mahallesi’ndeki Çankaya Caddesi’nin deniz tarafında, günümüzde Seferoğlu Tenis ve Su Sporları Kulübü adıyla anılan, yaklaşık 20.000m2’lik parselde, 1890 yılında Fotiadis’in tasarlayıp Yorgo Simota’nın inşa ettiği, Ada’nın en güzel Art Nouveau yapılarından Azaryan (Zeki Paşa, Seferoğlu) Köşkü, 1989 yılındaki sahipleri Orhan Pekin tarafından ilgili Kurul’a yapılan başvuruyla 1. derece tarihi eser olarak tescillenmiş ancak 17.8.1999 depreminde zarar görüp tamir edilmekteyken 25.8.1999 tarihinde yanmış ve ne yazık ki günümüze bu eşsiz ahşap köşkten, ön cephesi kemerli ve revaklı kagir zemin katı ve terasının döküm korkulukları dışında hiçbir şey kalmamıştır.

İmar ve İskan Bakanlığı’nın 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayılı kararıyla Turizm Alanı ilan edilmiş ve yine aynı plan doğrultusunda tasdik edilmiş olan mevzii imar planıyla da apart binalar ve oteller inşa edilmiş olan sözkonusu alana vaktiyle yapılan bu binaların iskanı da alınarak kullanıma açılmış; yine aynı planda korunması gerekli ağaçların olduğu bölge de ayrılarak bugüne kadar muhafaza edilmiş olmasına rağmen geçenlerde mülkün yeni sahipleri tarafından inşaat perdesiyle kapatılan bu alandan, 4 Ocak 2009 Pazar günü 14:30 sıralarında atom bombası atılmışcasına duman çıktığı görülünce derhal Adalar İtfaiye Müdürlüğü’nü aradım.

Adalar’ı imar canavarına kurban etmek hevesiyle Kartal ve Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi kapsamında Adalar Belediyesi’ni Kartal Belediyesi’ne bağlama işgüzarlığının ilk adımlarından olarak Kartal’a bağlanan Adalar İtfaiye Müdürlüğü, üzerinde heyyula bir duman tüten Çankaya Caddesi üzerindeki Seferoğlu Tesisleri’ni uzun aramalardan neden sonra bulmaya muvaffak olunca “vatandaş yaprakları yakıyormuş” açıklamasını yaptı.

Seferoğlu Tenis ve Su Sporları Kulübü’nün yer aldığı bu araziyi üzerindeki taşınmaz 1. derece tescilli kültür ve tabiat varlıklarıyla birlikte Orhan Pekin’den satın alan yeni mülk sahiplerinin sözkonusu alanda çok sayıda ağaç kesimi yaparak inşaata başlayacağı, bu kapsamda günümüzde kullanılmayan ancak 19. yüzyıla tarihlenen bazı havuz ve su yollarının da yok edileceğine dair ADALAR POSTASI’na ulaşan haberler doğrultusunda, Adalar’ın 1/1000’lik Nazım İmar Planları revizyon sürecinde askıya çıkmazdan evvel 29.3.2009 tarihindeki yerel seçimler öncesi hengamesinde, vaktiyle yanan Azaryan (Zeki Paşa, Seferoğlu) Köşkü peşi sıra yer aldığı çok sayıda anıtsal ağaçtan oluyan korunun da başının yanmasına göz yumulabileceği endişesiyle ADALAR POSTASI’nda yayımladığımız haber
sonrasında aldığımız duyumlar uyarınca 18.1.2009 günü sözkonusu korudaki ağaçların ne yazık ki tek tek kesilmekte olduğunu öğrendik.

Hal vaziyet bu minvaldeyken 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında belirlenen Kentsel ve Doğal SİT alanlarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu ilke ve kararları, Koruma Bölge Kurulu kararları ve koruma amaçlı imar planları ve/veya imar planları doğrultusunda, bu alanda yer alan 1. derece tescilli taşınmaz kültür varlığı kalıntıları yanı sıra İmar ve İskan Bakanlığı’nın 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayılı kararıyla Turizm Alanı ilan edilerek yine aynı plan doğrultusunda tasdik edilmiş mevzii imar planıyla korunması gereğiyle bugüne kadar muhafaza edilmiş çok sayıda ve çeşitli anıtsal ağaçlardan oluşan koru velhasılı tüm bu tabiat varlıklarının İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi misalinde bir kurum tarafından kapsamlı bir envanteri ve tescili yapılmış mıdır? Sözkonusu koruda kesilen ve/veya kesilmesi planlanan ağaçların yerine inşaat sonrası 80 ağaç dikileceği zırvasıyla kesilebilmesi için —hali hazırda Ada’nın ön görünümünü ve siluetini oluşturan anıtsal ağaçları kesip yerine sonradan ağaç dikmek hiç şüphesiz ki kentsel ve doğal varlıkların geri dönüşümsüz tahrip edilmesi anlamına gelecektir— İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin alınmış mıdır? Böyle bir izinin verilmesi söz konusu dahi olamayacağından ilgili kurum ve kişileri uyardınız mı? 1/1000 ölçekli imar planları da henüz ikmal edilmediğinden sözkonusu alanda yapılması tasarlanan inşai faaliyetler için İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden izin alınmış mıdır? Aksi halde kanuni tedbir ve müeyyide uygulatmak için hukuk yollarına başvurdunuz mu?

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kentsel SİT Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’nın, 1/1000 ölçekli imar planları da henüz ikmal edilmediğinden, doğal ve kentsel dokusunu tahrib ederek elde kalan sayılı kültür ve tabiat varlıklarından nicesinin daha elden çıkmaması için 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası kapsamında sözkonusu projenin gerçekleştirilmesine engel olunmasını, bilgi edinme yasası uyarınca varsa gerekçeli karar suretleriyle birlikte ivedilikle tarafıma bilgi verilmesini arz ve talep ederim.

Kaygılarımla,

Emine Çiğdem Tugay
Türkoğlu Sokak No: 28
Büyükada 34970 İstanbul
emine.cigdem.tugay@gmail.com



............................EK-2

ADALAR POSTASI-2231 (31.1.2009):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/01/adalar-postasi-2231-istanbul-adalari.html

From: emine.cigdem.tugay@gmail.com
Subject: Re: (buyukada) seferoglu korusu seferi midir?
Date: January 30, 2009 8:24:29 PM EET
To: Adalar Orman Isletme Sefi Yuksel Ozcan

Yuksel Bey,
Ozel mulkiyet alani icinde diye her nasilsa Orman Isletme Sefligi'ne gondermeyi dusunememisim! Neyseki bugun gelen bir oneri uzerine hemen yolladim size de...
Sanirim sokaklardaki agaclarin Belediye'yi ilgilendiriyor olduguyla mi karistirdim ne! Cunku neden sonra Ogretmenler Sokagi'ndaki bir evin bahcesindeki agaclara mudahalenizi animsadim! Elbette "Simdiye kadar da yapilan inceleme ve denetleme calismalari" ve bundan sonrakiler hakkinda merakla... ADALAR POSTASI'na bir kac satir da olsa yazsaniz keske... [...]

* * *

From: Adalar Orman Isletme Sefi Yuksel Ozcan
Subject: Re: (buyukada) seferoglu korusu seferi midir?
Date: January 30, 2009 8:05:33 PM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Merhaba Cigdem Hanim,
Daha onceki mektuplarinizda idaremizin adi gecmedigi icin mektuba cevap yazmayi uygun bulmamistim. Bu aksamki mektubunuzu okuyunca yazdim.
Olayla ilgili adima ve idaremize yazdiginiz dilekce derhal isleme konmustur. [...]


............................EK-3

From: YÜKSEL ÖZCAN
Subject: seferi inceleme raporu ve eki
Date: February 14, 2009 4:58:20 PM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com


Sn. Emine Çiğdem TUGAY
Büyükada

30 Ocak 2009 tarihinde e-posta yoluyla idaremize göndermiş olduğunuz dilekçeyle ilgili yapılan 13 Ocak 2009 tarihli inceleme raporu ekte sunulmuştur.

İNCELEME RAPORU

BİLGİ EDİNME: 30 Ocak 2009 tarihli Sn. Emine Çiğdem TUGAY dilekçesi

KONU: Büyükada, Nizam Mah. Çankaya Cad. Seferoğlu Tesis Bahçesinde ağaçların durumu ve korunması hakkında kaygılar.

İNCELEME : e- Posta yoluyla diğer kurumlarla birlikte idaremize göndermiş olduğunuz dilekçenizde;

1- 2863 sayili Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu kapsaminda belirlenen Kentsel ve Dogal SIT alanlarinda, Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Yuksek Kurulu ilke ve kararlari, Koruma Bolge Kurulu kararlari ve koruma amacli imar planlari ve/veya imar planlari dogrultusunda, bu alanda yer alan 1. derece tescilli tasinmaz kultur varligi kalintilari yani sira Imar ve Iskan Bakanligi'nin 16.6.1972 tarih ve 34 013 4051/4035 sayili karariyla Turizm Alani ilan edilerek yine ayni plan dogrultusunda tasdik edilmis mevzii imar planiyla korunmasi geregiyle bugune kadar muhafaza edilmis cok sayida ve cesitli anitsal agaclardan olusan koru velhasili tum bu tabiat varliklarinin Istanbul Universitesi Orman Fakultesi misalinde bir kurum tarafindan kapsamli bir envanteri ve tescili yapilmis midir?
2- Sozkonusu koruda kesilen ve/veya kesilmesi planlanan agaclarin yerine insaat sonrasi 80 agac dikilecegi zirvasiyla kesilebilmesi icin —hali hazirda Ada'nin on gorunumunu ve siluetini olusturan anitsal agaclari kesip yerine sonradan agac dikmek hic suphesiz ki kentsel ve dogal varliklarin geri donusumsuz tahrip edilmesi anlamina gelecektir?
3- Boyle bir izinin verilmesi soz konusu dahi olamayacagindan ilgili kurum ve kisileri uyardiniz mi? Konularında bilgi edinme yasasi uyarinca varsa gerekceli karar suretleriyle birlikte ivedilikle tarafinıza bilgi verilmesini arz ve talep etmektesiniz.

Konular hakkında gerekli büro ve arazi incelemeleri yapılarak, tespit edilen bilgi ve belgeler aşağıda sunulmuştur.

Büyükada, Nizam Mah. Çankaya Caddesindeki Seferoğlu Tesisleri mülk sahipleri araştırılmıştır. Söz konusu tesislerin Ekim 2008 tarihinden itibaren Akdağ Turizm ve İnşaat San. Ve Tic. A.Ş ‘nin özel tapulu mülkü olduğu tespit edilmiştir. Mülk sahipleri Büyükada’da ikamet etmediklerinden tesis bekçileri aracılığıyla haberdar edilerek, idaremizle irtibata geçmesi istenmiştir. Tesis sahibi olan firma yetkilisi idaremize gelerek kaygıların neler olduğu hakkında bilgilendirilmiştir. Firma yetkilisinden gerekli belgeleri tarafımıza sunması istenmiştir. Yetkili kişi ilgili belgelerin şirket merkezinde bulunduğunu belirterek daha sonra sunacağını belirtmiştir.Yetkili kişi 27 Ocak tarihinde idaremize tekrar gelerek bir dilekçe ekinde gerekli belgeleri sunmuştur.
Belgelerde yapılan incelemede;

Dilekçenizde bahsettiğiniz gibi geçmişte yapılmış herhangi bir envanter çalışması ve tescilin bulunmadığı ancak şu anki tesis sahibi firma yetkilisi tarafından, Adalar İlçesi, Meşrutiyet mahallesi, 29 Pafta, 127 Ada, 1 parselde kayıtlı taşınmazın yeşil alanındaki ağaçların röleve planının yapılarak tescillenmesi için 25.12. 2008 İ.Ü Orman Fakültesine başvurulduğu, başvuruyu değerlendiren İ.Ü. Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilen iki öğretim üyesi Doçent tarafından hazırlanan mevcut ağaçlara ait x,y,z koordinatlı röleve planı ve raporunun onaylanarak tescillenmiş olduğu tespit edilmiştir.İ.Ü. Orman Fakültesi tarafından onaylı x,y,z koordinatlı röleve plan ve raporunda ağaç nosu , türü, gövde çapı, boy, tahmini yaş, taç genişliği ve diğer açıklamalar bulunmaktadır. Raporda belirtilenler arazi de de idaremizce incelenip karşılaştırılarak tespit edilmiştir. Röleve listesindeki ağaçların koordinatları belirtilen yerlerde tamamı metal plakalarla numaralandırılmış olarak mevcut oldukları tespit edilmiştir.İlgili ağaçlar fotoğraflarıyla arşivlenmiştir. Fotoğrafların bir kısmı zip olarak ekte sunulmuştur.

Tablo 1. 
Alanda Yer Alan Ağaç Formundaki Bitkilere Ait Özellikler

Sıra No. Ağaç Türü
d 1.3 m çapı (cm) / Boy (m) / Tahmini Yaşı (Yıl) / Taç Genişliği (m) / Açıklamalar

01. Akçaağaç (Acer negundo)
32 10 30+ 8 Tepe budanmış, gövdede kovuk başlangıcı var.

02. Dişbudak (Fraxinus sp.)
13 10 10+ 5 Güneydoğu yönde asimetrik tepe

03. Porsuk (Taxus baccata)
24 9 40+ 5 1.5 m den 2 çatal gövde, sağlıklı

04. Palmiye (Phoenix spp.)
23 10 20+ 2 Sağlıklı

05. Porsuk (Taxus baccata)
5 7 10+ 3 Dipten 18 çatal gövde, tepede yer yer kurumalar var.

06. Palmiye (Phoenix spp.)
27 3 1.5 Sağlıklı

07. Defne (Laurus nobilis)
7 8 10+ 4 Dipten 4 lü çatal gövde

08. Erik (Prunus domestica)
11 5 10+ 3 Tepe deforme olmuş

09. Palmiye (Phoenix spp.)
24 8 20+ 2 Sağlıklı

10. Palmiye (Phoenix spp.)
62 12 40+ 6 Sağlıklı

11. Palmiye (Phoenix spp.)
24 7 20+ 2 Sağlıklı

12. Palmiye (Phoenix spp.) 
24 6 20+ 1.5 Sağlıklı

13. Defne (Laurus nobilis) 
8 7 10+ 3 Dipten 2 li çatal gövde

14. Akçaağaç (Acer negundo)
37 8 20+ 3 2 m den tepe kırılmış

15. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 3 1,7 m den tepe kırılmış, kovuklu, tepe kuzey yönde asimetrik

16. Erguvan (Cercis siliquastrum)
19 8 20+ 4 Dipten 2 li çatal

17. At Kestanesi (Aesculus hypocastanum)
48 14 50+ 8 Sağlıklı, tepede yer yer kuruma var

18. Palmiye (Phoenix spp.)
26 7 20+ 2 Sağlıklı

19. Armut (Pirus communis)
21 6 20+ 4 1 m den 2 li çatal, kovuklu gövde, sağlıksız

20. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
9 10 10+ 4 Sağlıklı

21. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
18 9 20+ 2 Tepe aşırı budanmış, sağlıksız

22. Defne (Laurus nobilis)
11 9 10+ 4 Dipten 2 li çatal

23. Palmiye  (Phoenix spp.)
25 7 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

24. Defne (Laurus nobilis)
11 9 10+ 3 Sağlıklı

25. Defne (Laurus nobilis)
13 10 10+ 4 Sağlıklı

26. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

27. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Tepe yandaki defne ağacının baskısında, sağlıklı

28. Palmiye (Phoenix spp.)
19 4 20+ 1 Sağlıklı

29. Palmiye (Phoenix spp.)
20 8 20+ 3 Sağlıklı

30. Palmiye (Phoenix spp.)
23 6 20+ 2 Sağlıklı, tepenin alt kısmında kuruma var

31. Palmiye (Phoenix spp.) 
21 6 20+ 2 Sağlıklı

32. Palmiye (Phoenix spp.) 
20 5 20++ 2 Sağlıklı

33. Palmiye (Phoenix spp.) 
24 4 20+ 1 Sağlıklı

34. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

35. Palmiye (Phoenix spp.)
20 5 20+ 2 Sağlıklı

36. Palmiye (Phoenix spp.)
23 3 20+ 2 Sağlıklı

37. Defne (Laurus nobilis)
10 8 20+ 4 Dipten 2 li çatal

38. Palmiye (Phoenix spp.)
21 5 20+ 2 Sağlıklı

39. Palmiye (Phoenix spp.)
23 8 20+ 2 Sağlıklı

40. Palmiye (Phoenix spp.)
26 6 20+ 3 Sağlıklı

41. Porsuk 20 8 30+ 6 Sağlıklı
(Taxus baccata)

42. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
31 18 30+ 4 Sağlıklı

43. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
49 16 40+ 8 Güney yönde asimetrik

44. Palmiye (Phoenix spp.)
25 8 20+ 2 Sağlıklı

45. Sakız (Pistacia lentiscus)
16 6 20+ 4 Tepede deformasyon, kovuk başlangıcı

46. Palmiye (Phoenix spp.)
25 6 20+ 2 Sağlıklı

47. Palmiye (Phoenix spp.)
22 6 20+ 2 Sağlıklı

48. Palmiye (Phoenix spp.)
26 4 20+ 2 Sağlıklı

49. Palmiye (Phoenix spp.)
23 4 20+ 2 Sağlıklı

50. Palmiye (Phoenix spp.)
24 6 20+ 2 Sağlıklı

51. Palmiye (Phoenix spp.)
23 7 20+ 2 Sağlıklı

52. Kaysı (Prunus armeniaca)
43 6 40+ 31 m'den aşırı budanmış, sağlıksız, kovuklu

53. Palmiye (Phoenix spp.)
33 5 20+ 2 Sağlıklı

54. Palmiye (Phoenix spp.)
21 4 20+ 2 Sağlıklı

55. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
6 7 10+ 2 Sağlıksız, tepe zayıf, gövde halkalanmış

56. Palmiye (Phoenix spp.)
21 4 20+ 2 Sağlıklı

57. Porsuk (Taxus baccata)
17 9 30+ 6 Sağlıklı

58. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 6 Dipten 33 lü çatal

59. Palmiye (Phoenix spp.)
25 6 20+ 2 Sağlıklı

60. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
44 20 50+ 8 Sağlıklı, tepe güneye asimetrik

61. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
41 19 50+ 6 Sağlıklı

62. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
54 22 50+ 8 Sağlıklı

63. Sakız (Pistacia lentiscus)
76 18 100+ 12 Tepede %30 kuruma var, gövde kovuklu

64. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 4 Sağlıklı

65. Cehri (Rhamnus alotermus)
61 18 60+ 12 Sağlıklı

66. Defne (Laurus nobilis)
11 8 10+ 4 Dipten 2 li çatal

67. Porsuk (Taxus baccata)
20 8 40+ 8 Sağlıklı

68. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
32 14 40+ 6 Sağlıklı

69. Palmiye (Phoenix spp.)
27 7 30+ 3 Sağlıklı

70. Porsuk (Taxus baccata)
10 6 20+ 6 Dipten 64 çatal, sürgünlerin bir kısmı kurumus

71. Cehri (Rhamnus alotermus)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

72. Palmiye (Phoenix spp.)
25 4 20+ 2 Sağlıklı

73. Palmiye (Phoenix spp.)
26 4 20+ 2 Sağlıklı

74. Cehri (Rhamnus alotermus)
16 8 20+ 6 Kuzey yönde yatık gövde, sağlıklı

75. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
52 20 60+ 8 Sağlıklı

76. Defne (Laurus nobilis)
24 8 20+ 5 Sağlıklı

77. Palmiye (Phoenix spp.)
21 5 20+ 2 Sağlıklı

78. Palmiye (Phoenix spp.)
22 7 20+ 2 Sağlıklı

79. Porsuk (Taxus baccata)
14 7 20+ 3 Sağlıklı, dalların bir kısmı kırılmış

80. Palmiye (Phoenix spp.)
19 6 20+ 2 Sağlıklı

81. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
13 7 20+ 3 Sağlıklı, tepe deforme olmuş

82. Defne (Laurus nobilis)
18 8 20+ 5 Sağlıklı

83. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

84. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
16 7 20+ 4 Sağlıklı

85. Palmiye (Phoenix spp.)
16 7 20+ 2 Sağlıklı

86. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
64 18 70+ 10 Sağlıklı

87. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
49 16 50+ 8 Sağlıklı

88. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 19 30+ 5 Sağlıklı

89. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
9 5 10+ 3 Dipten 3'lü çatal

90. Defne (Laurus nobilis)
16 7 20+ 4 Sağlıklı

91. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
8 5 10+ 4 Dipten 5 li çatal

92. Pitosporum (Pitosporum microfilla)
10 5 10+ 4 Dipten 5 li çatal

93. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
17 7 20+ 4 Sağlıklı

94. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 5 10+ 4 Sağlıklı

95. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
112 20 60+ 10 Gövde kovuklu, tepede sağlık budaması yapılmalı

96. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
29 12 20+ 4 Gövdede kovuk başlangıcı var, sağlıksız

97. Cehri (Rhamnus alotermus)
10 7 10+ 4 1 m den 2'li çatal

98. Kızılçam (Pinus brutia)
67 12 40+ 6 2 m den 2 li çatal

99. Kızılçam (Pinus brutia)
80 14 80+ 8 Kuzey yönde asimetrik

100. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 20 60+ 8 Sağlıklı

101. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 16 40+ 4 Sağlıklı

102. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
31 18 40+ 6 Sağlıklı

103. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 2 Tepe kuzey yönde yatık, tepe % 80 kurumuş ve aşırı budanmış, sağlıksız,

104. Ihlamur (Tilia tomentosa)
29 10 20+ 5 Aşılı ıhlamur

105. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
13 8 20+ 3 Sağlıklı

106. Kızılçam (Pinus brutia)
45 10 40+ 7 Sağlıklı

107. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
23 10 30+ 2 Sağlıklı

108. Palmiye (Phoenix spp.)
12 5 20+ 2 Sağlıklı

108. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 5 Sağlıklı, kuzey yönde yatık

109. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
21 10 30+ 2 Sağlıklı

110. Porsuk (Taxus baccata)
22 7 40+ 4 1 m den 2 li çatal

111. Kızılçam (Pinus brutia)
25 10 30+ 6 Sağlıklı

112. Kızılçam (Pinus brutia)
32 12 30+ 6 Sağlıklı

113. Armut (Pirus communis)
22 7 20+ 6 0,5 m den 2'li çatal

114. Erik (Prunus domestica)
24 8 20+ 6 Sağlıklı

115. Palmiye (Phoenix spp.)
21 3 20+ 1 Sağlıklı

116. Palmiye (Phoenix spp.)
59 10 40+ 8 Sağlıklı

117. Porsuk (Taxus baccata)
23 9 40+ 6 Sağlıklı

118. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

119. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

120. Palmiye (Phoenix spp.)
17 5 20+ 2 Doğu yönde yatık, sağlıksız

121. Palmiye (Phoenix spp.)
15 4 20+ 2 Doğu yönde yatık, sağlıksız

122. Palmiye (Phoenix spp.)
22 5 20+ 2 Kuzey yönde yatık, sağlıksız

123. Porsuk (Taxus baccata)
22 7 40+ 6 2 m den 2 li çatal, sağlıklı

124. Cehri (Rhamnus alotermus)
5 7 5 1 m den 2'li çatal, sağlıklı, kovuk başlangıcı var

125. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
94 21 100+ 16 Sağlıklı

126. Palmiye (Phoenix spp.)
17 7 20+ 2 Sağlıklı

127. Sofora (Sophora japonica)
37 7 20+ 6 Kovuklu

128. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 12 30+ 6 Sağlıklı

129. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 11 50+ 10 Sağlıklı

130. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
27 10 40+ 5 Sağlıklı

131. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

132. Palmiye (Phoenix spp.)
22 5 20+ 2 Sağlıklı

133. Palmiye (Phoenix spp.)
20 6 20+ 2 Sağlıklı

134. Defne (Laurus nobilis)
15 10 10+ 2 Sağlıklı

135. Palmiye (Phoenix spp.)
24 6 20+ 2 Sağlıklı

136. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 12 40+ 3 Sağlıklı

137. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
75 16 80+ 10 Sağlıklı

138. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
57 16 70+ 7 Sağlıklı

139. Palmiye (Phoenix spp.)
20 7 20+ 2 Sağlıklı

140. Alev ağacı
45 9 40+ 8 Tepede yer yer kuruma var
(Photinia serrulata)

141. Porsuk (Taxus baccata)
19 7 30+ 6 Dipten 6'lı gövde

142. Dut (Morus alba)
31 8 30+ 6 Tepe budanmış, kovuk başlangıcı var, sağlıksız

143. Kokulu Servi (Cupresus arizonica)
38 12 50+ 5 Sağlıklı

144. Dut (Morus alba)
25 10 20+ 6 Sağlıklı, tepede yer yer kuruma var

145. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
67 15 70+ 10 Sağlıklı

146. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
14 7 20+ 2 Yandaki palmiyelerden dolayı gövde baskı altında, tek yönlü gövde
oluşumu var, parsel içinde taşınmalı

147. Manolya (Magnolia grandiflora)
11 6 20+ 4 Sağlıklı

148. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 6 10+ 4 Sağlıklı

149. Porsuk (Taxus baccata)
12 6 20+ 3 Sağlıklı

150. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
12 6 10+ 5 Sağlıklı, dipten 2 li çatal, tepede yer yer kuruma var

151. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
24 12 30+ 4 Sağlıklı

152. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
25 13 30+ 4 Sağlıklı

153. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
22 12 30+ 4 Sağlıklı

154. Ceviz (Juglans regia)
22 10 20+ 5 Sağlıklı

155. Porsuk (Taxus baccata)
22 9 30+ 6 Dipten 6 lı çatal

156. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
10 7 10+ 4 Gövdede kovuk başlangıcı var, 1 m den 2 li çatal

157. Porsuk (Taxus baccata)
36 10 50+ 6 Sağlıklı

158. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
55 9 50+ 6 Tepe aşırı budanmış, kovuk başlangıcı var

159. Palmiye (Phoenix spp.)
76 5 50+ 4 Sağlıklı

160. Porsuk (Taxus baccata)
25 9 40+ 6 Sağlıklı

161. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
18 9 30+ 4 Sağlıklı

162. Dut (Morus alba)
76 9 50+ 5 Tepe aşırı budanmış, sarmaşık kaplı, kovuk başlangıcı var

163. Palmiye (Phoenix spp.)
16 6 20+ 3 Sağlıklı

164. Ihlamur (Tilia argentea)
38 9 40+ 6 Sağlıklı

165. Ihlamur (Tilia argentea)
13 6 20+ 3 Sağlıklı

166. Kızılçam (Pinus brutia)
38 15 40+ 6 Sağlıklı, inşaat alanı içinde büyüyor,yapılaşma ağacı
 etkileyeceğinden parselde uygun bir yere nakil edilmeli

167. Ihlamur (Tilia argentea)
22 10 20+ 4 Sağlıklı

168. Palmiye (Phoenix spp.)
14 6 20+ 3 Sağlıklı

169. Zeytin (Olea europea)
23 11 20+ 8 Sağlıklı

170. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

171. Palmiye (Phoenix spp.)
13 7 20+ 2 Sağlıklı

172. Porsuk (Taxus baccata)
31 8 40+ 6 Sağlıklı

173. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

174. Palmiye (Phoenix spp.)
18 5 20+ 2 Sağlıklı

175. Palmiye (Phoenix spp.)
12 4 20+ 2 Sağlıklı

176. Porsuk (Taxus baccata)
31 8 50+ 6 Sağlıklı

177. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
8 6 20+ 2 1 m den 2 li çatal

178. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
8 6 20+ 3 1 m den 2 li çatal

179. Palmiye (Phoenix spp.)
12 5 20+ 2 Sağlıklı

180. Oya Ağacı (Lagostremia indica)
11 6 20+ 2 Sağlıklı

181. Dut (Morus alba)
70 12 50+ 8 Kovuk başlangıcı var

182. Karaçam (Pinus nigra)
25 10 30+ 4 Sağlıklı

183. Palmiye (Phoenix spp.)
54 10 40+ 8 Sağlıklı

184. Manolya (Magnolia grandiflora)
22 10 30+ 6 Tepenin % 80'ni kurumuş, sağlıksız, yandaki palmiyelerin baskısında
parsel içinde nakil edilmeli

185. Palmiye (Phoenix spp.)
54 10 50+ 6 Sağlıklı

186. Palmiye (Phoenix spp.)
50 8 50+ 6 Sağlıklı

187. Palmiye (Phoenix spp.)
49 7 50+ 6 Sağlıklı

188. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
22 11 30+ 4 Sağlıklı

189. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
48 13 50+ 8 Sağlıklı

190. Karaçam (Pinus nigra)
24 8 30+ 3 Tepe budanmış, kuzey yönde asimetrik tepe

191. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
38 10 40+ 6 Sağlıklı, 2 m den 2 li çatal gövde

192. Karaçam (Pinus nigra)
27 10 30+ 6 Sağlıklı

193. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
48 13 50+ 6 Sağlıklı

194. Fıstık Çamı (Pinus pinea)
41 13 40+ 6 Sağlıklı

195. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
15 7 20+ 3 Sağlıklı

196. Alev Ağacı (Photinia serrulata)
12 8 20 5 Dipten 6'lı çatal, gövdede kovuk oluşumu var

197. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
17 10 20+ 4 Sağlıklı

198. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
34 9 30+ 6 Dipten 2'li çatal

199. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
48 9 30+ 6 2 m den 2'li çatal tepe budanmış

200. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
31 9 30+ 6 2 m den 2'li çatal tepe budanmış

201. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
17 7 30+ 4 Sağlıklı

202. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
38 9 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

203. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
18 9 30+ 5 Sağlıklı, Tepe budanmış, 2 li çatal

204. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
15 8 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

205. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
25 11 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

206. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
25 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

207. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
18 10 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

208. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
24 8 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

209. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
27 7 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

210. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
42 10 30+ 7 Sağlıklı, Tepe budanmış

211. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
40 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

212. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
35 8 30+ 3 Tepe aşırı budanmış, sağlıksız

213. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
32 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

214. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
24 8 30+ 6 Tepe aşırı budanmış

215. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
27 10 30+ 6 Sağlıklı, Tepe budanmış

216. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
20 7 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

217. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
22 6 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

218. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
23 8 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

219. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
31 7 30+ 4 Tepe aşırı budanmış

220. Dut (Morus alba)
55 9 40+ 8 Tepe aşırı budanmış, gövde kovuklu

221. Dut (Morus alba)
43 7 40+ 2 Tepe tamamen budanmış, 1 m den 2 li çatal

222. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
10 7 20+ 2 Tepe budanmış, sağlıksız

223. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
17 7 20+ 3 Tepe budanmış, tepede yer yer kurumalar var

224. Armut (Pirus communis)
18 8 20+ 5 Tepede yer yer kurumalar var

225. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
18 7 20+ 4 Tepede yer yer kurumalar var

226. Malta Eriği (Eriobotrya japonica)
13 6 20+ 3 Tepede yer yer kurumalar var

227. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
41 10 30+ 4 Sağlıklı, Tepe budanmış

228. Kızılçam (Pinus brutia)
64 15 60+ 6 Tepe aşırı budanmış, yandaki servi ağacına baskı yapmakta
gövdede 11 büyük budama yarası var,parsel içinde taşınmalı

229. Servi (Cupresus sempervirens)
31 17 30+ 4 Dipten 2'li çatal, tepenin % 60'ı kurumuş, sağlıksız

230. Servi (Cupresus sempervirens)
56 18 60+ 4 Sağlıklı

231. Kızılçam (Pinus brutia)
57 16 60+ 7 Sağlıklı

232. Erguvan (Cercis siliquastrum)
17 6 30+ 4 Sağlıklı

233. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
25 86 30+ 6 Dipten 2'li çatal

234. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
32 10 30+ 4 Sağlıklı

235. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 8 20+ 3 Tepe deforme olmuş

236. Erguvan (Cercis siliquastrum)
15 8 20+ 4 Tepe deforme olmuş

237. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
13 8 20+ 4 Sağlıklı

238. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
25 8 20+ 4 Sağlıklı

239. Erik (Prunus domestica)
14 8 20+ 4 Sağlıklı

240. Cehri (Rhamnus alotermus)
14 8 20+ 4 Sağlıklı

241. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
22 7 20+ 4 Tepe aşırı budanmış, kovuk başlangıcı bulunmakta

242. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
22 8 20+ 4 Sağlıklı

243. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
15 6 20+ 3 Sağlıklı

244. Erguvan (Cercis siliquastrum)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

245. Kızılçam (Pinus brutia)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

246. Kızılçam (Pinus brutia)
65 10 60+ 4 Devrik

247. Kızılçam (Pinus brutia)
29 6 30+ 4 Tepenin % 80 i kurumuş, sağlıksız,çıkarılmalı

248. Kızılçam (Pinus brutia)
32 6 30+ 4 Kuzey yönde yatık gövde

249. Söğüt (Salix spp.)
9 5 10+ 3 Sağlıklı

250. Kokar ağaç (Ailantus altissima) #BAŞV!
11 6 10+ 3 Sağlıklı

251. Sakız (Pistacia lentiscus)
18 7 30+ 5 Kuzey yönde yatık gövde

252. Cehri (Rhamnus alotermus)
11 6 20+ 3 Sağlıklı

253. Sakız (Pistacia lentiscus)
19 7 30+ 4 Sağlıklı

254. Defne (Laurus nobilis)
14 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

255. Defne (Laurus nobilis)
12 6 20+ 4 Dipten 5li çatal

256. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

257. Okaliptus (Eucalyptus spp.)
29 13 20+ 6 Sağlıklı

258. Palmiye (Phoenix spp.)
70 5 50+ 4 Sağlıklı

259. Kızılçam (Pinus brutia)
67 12 60+ 8 2 mden 2li çatal

260. Kızılçam (Pinus brutia)
70 10 70+ 8 2 mden 2li çatal

261. Kızılçam (Pinus brutia)
61 9 60+ 8 Dipten 2li çatal

262. Sakız (Pistacia lentiscus)
23 7 40+ 6 1 mden 3lü çatal

263. Sakız (Pistacia lentiscus)
15 6 20+ 4 1 m den 2li çatal

264. Kızılçam (Pinus brutia)
36 7 40+ 4 Sağlıklı

265. Kızılçam (Pinus brutia)
43 8 40+ 5 Tepenin % 50'si kuru, temel çukuru içinde, sağlıksız
 mantarlı gövde, çıkartılmalı

266. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

267. Kavak (Populus spp.)
38 7 20+ 0 Dikili kuru, ölmüş, çıkarılmalı

268. Ihlamur (Tilia tomentosa)
15 7 20+ 4 Dipten 2li çatal

269. Sakız (Pistacia lentiscus)
30 7 30+ 4 1 m den 2li çatal

270. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 4 Dipten 4lü çatal

271. Sakız (Pistacia lentiscus)
22 6 30+ 3 Sağlıklı

272. Sakız (Pistacia lentiscus)
12 6 20+ 3 Sağlıklı

273. Erik (Prunus domestica)
16 6 20+ 3 Sağlıklı

274. Kokar ağaç (Ailanthus altissima)
25 9 20+ 6 Sağlıklı

275. Defne (Laurus nobilis)
11 6 10+ 3 Dipten 3lü çatal

276. Erik (Prunus domestica)
11 6 10+ 1 Dipten 3lü çatal

277. Defne (Laurus nobilis)
15 7 10+ 3 Sağlıklı

278. Kızılçam (Pinus brutia)
45 7 50+ 4 Kuzey yönde yatık gövde

279. Kızılçam (Pinus brutia)
39 15 40+ 5 Yapılaşma alanına 40 cm mesafede , parsel içinde taşınmalı

280. Kızılçam (Pinus brutia)
43 10 40+ 3 Yatık gövde, sağlıksız devrilme riski nedeniyle çıkartılmalıdır

281. Kızılçam (Pinus brutia)
37 10 40+ 3 280 numaralı ağacın devirici etkisinde batı yönde yatık gövde, sağlıksız
devrilme riski nedeniyle çıkartılmalıdır

282. Kızılçam (Pinus brutia)
12 7 20+ 3 Sağlıklı

283. Kızılçam (Pinus brutia)
36 7 40+ 4 Kuzey yönde yatık gövde,

284. Kızılçam (Pinus brutia)
22 7 20+ 4 Sağlıklı

285. Kızılçam (Pinus brutia)
37 8 40+ 5 Kuzey yönde yatık gövde

286. Ihlamur (Tilia tomentosa)
11 6 20+ 3 Sağlıklı

287. Kızılçam (Pinus brutia)
45 9 50+ 6 Sağlıklı

288. Salkım Söğüt (Salix babylonica)
17 7 20+ 4 Sağlıklı

289. Palmiye (Phoenix spp.)
80 5 60+ 4 Sağlıklı, mevcut binanın bitişiğinde yapılaşmadan
zarar görmemesi için taşınmalıdır

290. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
15 10 20+ 4 Sağlıklı

291. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 8 10+ 3 Sağlıklı

292. Palmiye (Phoenix spp.)
13 5 20+ 2 Sağlıklı

293. Defne (Laurus nobilis)
25 11 20+ 6 Dipten 6'lı çatal

294. Defne (Laurus nobilis)
17 10 20+ 3 Dipten 2 li çatal

295. Palmiye (Phoenix spp.)
19 4 20+ 2 Sağlıklı

296. Palmiye (Phoenix spp.)
20 7 20+ 2 Sağlıklı

297. Cehri (Rhamnus alotermus)
11 6 10+ 4 Dipten 2li çatal

298. Yalancı Akasya 25 10 20+ 6 Sağlıklı
(Robinia pseudoaccacia)

299. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
17 10 20+ 4 Sağlıklı

300. Erguvan (Cercis siliquastrum)
9 7 10+ 3 Dipten 2li çatal

301. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
31 11 30+ 8 Sağlıklı

302. Zeytin (Olea europea)
24 8 30+ 4 2 mden 2li çatal

303. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 2 Sağlıklı

304. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
20 10 20+ 3 Sağlıklı

305. Defne (Laurus nobilis)
11 8 10+ 4 Dipten 2li çatal

306. Ihlamur (Tilia tomentosa)
13 8 10+ 4 Dipten 2li çatal

307. Erguvan (Cercis siliquastrum)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

308. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
12 8 10+ 3 Sağlıklı

309. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)

11 8 10+ 3 Sağlıklı

310. Defne (Laurus nobilis)
15 10 20+ 3 Sağlıklı

311. Defne (Laurus nobilis)
14 6 20+ 3 Sağlıklı

312. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 4 Dipten 2li çatal

313. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

314. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
10 7 10+ 3 Sağlıklı

315. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 3 Sağlıklı

316. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
11 7 10+ 2 Sağlıklı

317. İncir (Ficus carica)
50 7 40+ 4 Kuzey yönde asimetrik tepe,kovuk başlangıcı mevcut

318. Dut (Morus alba)
15 7 20+ 2 Tepede yer yer kuruma var

319. Defne (Laurus nobilis)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

320. Ceviz (Juglans regia)
25 8 20+ 6 Sağlıklı, kovuk başlangıcı mevcut

321. Defne (Laurus nobilis)
14 7 20+ 3 Sağlıklı

322. Ceviz (Juglans regia)
24 7 20+ 5 Sağlıklı, kovuk başlangıcı mevcut

323. Defne (Laurus nobilis)
12 7 10+ 2 Dipten 3lü çatal

324. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 2 Dipten 2li çatal

325. Defne (Laurus nobilis)
8 6 10+ 2 Sağlıklı

326. Defne (Laurus nobilis)
11 7 10+ 5 Dipten 6lı çatal

327. İncir (Ficus carica)
19 7 20+ 5 Dipten 2li çatal

328. Defne (Laurus nobilis)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

329. Atkestanesi (Aesculus hypocastanum)
25 10 30+ 5 Dipten 2li çatal

330. İncir (Ficus carica)
13 6 20+ 3 Dipten 2li çatal,kuzey yönde yatık gövde, sağlıksız

331.  Zeytin (Olea europea)
38 10 40+ 6 1,5 mden 2li çatal

332. Erik (Prunus domestica)
26 6 30+ 4 1,5 mden 2li çatal,kovuk başlangıcı mevcut

333. Cehri (Rhamnus alotermus)
9 6 10+ 3 Sağlıklı

334. Erik (Prunus domestica)
13 5 10+ 3 Sağlıklı

335. Defne (Laurus nobilis)
12 7 10+ 4 Sağlıklı

336. Defne (Laurus nobilis)
11 6 10+ 3 Sağlıklı

337. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 2 Sağlıklı

338. Palmiye (Phoenix spp.)
68 5 50+ 6 Sağlıklı

339. Defne (Laurus nobilis)
9 6 10+ 3 Dipten 3lü çatal

340. Defne (Laurus nobilis)
10 5 10+ 3 Sağlıklı

341. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
23 8 20+ 4 Sağlıklı

342. Erguvan (Cercis siliquastrum)
38 5 40+ 3 Tepe aşırı budanmış

343. Erguvan (Cercis siliquastrum)
15 6 20+ 3 Sağlıklı

344. Erguvan (Cercis siliquastrum)
52 7 50+ 3 Sağlıklı, tepe budanmış

345. Erguvan (Cercis siliquastrum)
18 8 20+ 4 Sağlıklı

346. Erguvan (Cercis siliquastrum)
20 8 20+ 6 Sağlıklı

347. Erguvan (Cercis siliquastrum)
24 5 20+ 6 Sağlıklı

348. Erguvan (Cercis siliquastrum)
13 7 20+ 3 Tepe aşırı budanmış

349. Armut (Pirus communis)
30 7 20+ 2 Sağlıklı

350. Sakız (Pistacia lentiscus)
24 7 40+ 5 Sağlıklı

351. Ihlamur 17 7 20+ 5 Sağlıklı
(Tilia tomentosa)

352. Defne (Laurus nobilis)
10 7 10+ 3 Dipten 2li çatal

353. Armut (Pirus communis)
11 4 10+ 3 Sağlıklı

354. Erik (Prunus domestica)
19 5 20+ 3 Kovuk başlangıcı mevcut

355. İncir (Ficus carica)
18 7 20+ 4 Kovuk başlangıcı mevcut

356. Dağ Açaağacı (Acer pseudoplatanus)
8 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

357. Dağ Açaağacı (Acer pseudoplatanus)
8 6 20+ 3 Dipten 3lü çatal

358. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
10 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

359. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
10 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

360. Yalancı Portakal ağacı (Maclura pomifera)
8 6 10+ 3 Dipten 2li çatal

361. Palmiye (Phoenix spp.)
73 10 60+ 6 Sağlıklı

362. Erik (Prunus domestica)
8 5 10+ 3 Dipten 2li çatal

363. Kızılçam (Pinus brutia)
25 10 30+ 6 Sağlıklı

364. Defne (Laurus nobilis)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

365. Defne (Laurus nobilis)
8 7 10+ 3 Sağlıklı

366. Kokarağaç (Ailanthus altissima)
9 7 10+ 3 Sağlıklı

367. Defne (Laurus nobilis)
 9 7 10+ 4 5li Defne grubu

368. Karaağaç (Ulmus spp.)
11 8 10+ 3 Sağlıklı

369.  Zeytin (Olea europea)
15 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

370. Karaağaç (Ulmus spp.)
12 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

371.  Zeytin (Olea europea)
13 6 20+ 3 Güney yönde yatık gövde

372. Kızılçam (Pinus brutia)
49 7 50+ 6 Tepenin %80'ni budanmış, sağlıksız, kök açıkta,
yatık gövde çıkartılmalı

373.  Zeytin (Olea europea)
15 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

374.  Zeytin (Olea europea)
16 6 20+ 3 Dipten 2li çatal

375. Defne (Laurus nobilis)
34 8 20+ 4 Sağlıklı

376.  Zeytin (Olea europea)
17 6 20+ 3 Sağlıklı

377. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
27 11 20+ 4 Sağlıklı

378. Kızılçam (Pinus brutia)
32 8 30+ 5 Sağlıklı

379. Kermes Meşesi (Quercus coccifera)
10 6 20+ 4 Dipten 5li çatal

380. Erik (Prunus domestica)
15 6 20+ 4 Kovuk başlangıcı mevcut, tepe kuzey yönde asimetrik

381. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
15 7 20+ 3 Sağlıklı

382. Erguvan (Cercis siliquastrum)
9 6 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

383. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 7 10+ 4 Sağlıklı

384. Erguvan (Cercis siliquastrum)
13 7 10+ 3 Sağlıklı

385. Yalancı Akasya (Robinia pseudoaccacia)
21 8 20+ 4 Sağlıklı

386. Atlas Sediri (Cedrus atlantica)
29 8 30+ 3 Sağlıklı

387. Erguvan (Cercis siliquastrum)
10 7 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

388. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
9 6 10+ 2 Tepe çok zayıf ,sağlıksız

389. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 8 10+ 3 Sağlıklı

390. Kurtbağrı 9 6 10+ 2 Sağlıklı
(Ligustrum vulgare)

391. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
14 8 10+ 3 Sağlıklı

392. Himalaya Sediri (Cedrus deodora)
44 12 50+ 6 Sağlıklı

393. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
8 8 10+ 3 Dipten 3lü çatal

394. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
14 8 10+ 3 Dipten 2li çatal
395. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
8 7 10+ 3 Sağlıklı

396. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
9 7 10+ 3 Sağlıklı

397. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
13 7 10+ 3 Dipten 3lü çatal

398. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
16 7 20+ 3 Dipten 3lü çatal

399. Kurtbağrı (Ligustrum vulgare)
21 7 20+ 3 Dipten 4lü çatal

400. Palmiye (Phoenix spp.)
16 6 20+ 2 Sağlıklı

401. Palmiye (Phoenix spp.)
65 9 50+ 6 Sağlıklı

1- Yeşil alanda yapılan araştırma neticesinde çalı formundaki bitkilerde bahçe temizliği sırasında çalı formlu bitkilerde ve kök sürgünü nedeniyle ocak halini almış defne, zeytin, kurtbağrı v.b ağaçlarda tekleme çalışmalarının yapılmış olduğu, bazı meyve ağaçlarının sağlıklı meyve vermesi için budandığı, yeşil alandaki korunun sağlığını için yapılmış olduğu, korunması gerekli ağaçlara dokunulmadığı tespit edilmiştir.

2- Yetkili kişiler bu konuda fazlasıyla uyarılmış, olup röleve plan ve raporunun kurul tarafından da onaylanması gerektiği hatırlatılarak, bundan sonraki işlemlerin kurul onayından sonra yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

Kaygılarınız ve duyarlılığınıza ve de bilgilerinize rica ederim.

Yüksel ÖZCAN
Adalar Orman İşletme Şefi
Büyükada


............................EK-4





............................EK-5

ADALAR POSTASI-2560 (21.3.2011):
mehmet bölük'ün hatırasına hürmetle; kaşıkadası, lido, seferoğlu'nun imara açılarak ada
sahillerinin tarumar olmasına göz yumarken, çankaya meydanı'na heykelini dikmek!...
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2011/03/21-2560.html

derken bir nebze gözden ırak Seferoğlu da tarumar!