24 Mart 2011 Perşembe

ADALAR POSTASI-2562: leylekler ile zabıtalar geldi... selviler gitti... ada sahilleri işgalle adeta topa tutuldu!... ateş altındayız vesselam!...




* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

9 Nisan 1908 Perşembe günlü, Büyükada'daki kulübün tarassuduyla görevlendirilen memurların gönderdiği jurnalin takdimine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Adalar Vapuru'nda, Mart 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

24 Mart 2011 Perşembe
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Yağmurlu
6/9ºC
% 73-81 nem
Poyraz, KD 35km/sa
Gündoğuşu 06:06... Günbatışı 18:16...

* * *

Cicely Mary Barker, The Elm Tree Fairy.


* * *

1- Leylekler geldiiii!...

2- Adalar Belediyesi ile İBB arasındaki ‘meydan savaşı’nda dün ikinci raunt yaşandı!...

3- Hovsep Özacar: "Büyükşehir Zabıtası Büyükada Çınar Meydanı'nda taş taş üstünde bırakmadı!..."

4- Ethem Esendemir: "Yıllardir çok kadim dostlarım olan Bay Andre Testa ve kardeşi Patrick Testa'nın Heybeliada'da doğmuş ve yaşamış olan babalarına ait izlerini/kayıtlarını araştırmaktayız..."

5- Yusuf Bahar: "Büyükada öngörünümünde yer alan LİDO İnşaatı’nın önündeki Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait ve ana arter olması nedeniyle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan 50-60 adet Selvi ağacı inşaat personelleri tarafından söküldü..."

6- Lido'nun selvilerine dair ADALAR POSTASI arşivinden:


Engin Damcı: "Bugün alınan bir duyuma göre devasa ve lüzumsuz yükseklikteki tahta perdelerin arkasında bırakılarak neden saklanılmaya çalışıldığı bir türlü anlaşılamayan selviler meğer “ötenazi” yapılmak için güya, korunmaya alınmış…"


Arif Çağlar: "Lido inşaatında selviler solmakta mıdır?"


İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği: "Derneğimizin Adalar Orman İşletme Şefliği’ne vermiş olduğu aşağıda suretleri görülen dilekçeyi ve buna verilen cevabi yazıyı Adalar kamuoyunu bilgilendirmek üzere takdim ve arz ederiz..."


7- Emine Çiğdem Tugay: "Ada sahilleri adeta topa tutuldu!... ateş altında vesselam!... Hokus! Pokus!... Adalar'ın her manada utanç abidesi usulsüz ve uygunsuz Lido inşaatının perdesiyle birlikte 59 selvi ağacı da yok ediliverdi! Yazık oldu!.. Yazıklar olsun!... Seferoğlu'nun içler acısı seferi hali..."

)O(



_______________________________________________________1

leylekler geldiiiii!...

23.3.2011 günü 12:40 vapurunda Adalar semalarında...

_______________________________________________________2

GazeteVatan, 23.3.2011

http://haber.gazetevatan.com/buyukadaya-safak-baskini/366931/1/Gundem

Büyükada'ya şafak baskını

Adalar Belediyesi ile İBB arasındaki ‘meydan savaşı’nda bugün ikinci raunt yaşandı


Büyükada’da Adalar Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki ‘meydan savaşı’nda bugün ikinci raunt yaşandı.

Çınar Meydanı düzenlemesi nedeniyle geçen hafta Büyükada’ya gelen İBB Zabıta ekipleri Ada zabıtası tarafından püskürtülmüştü.

Olayın ardından iki belediye de birbirini suçlayıcı açıklamalar yapmıştı. Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, İBB ekiplerinin müdahalesinin tamamen yasadışı olduğunu savunurken, İBB ise yaptığı açıklamada Çınar Meydanı’nda yapılan düzenlemenin yetkisiz şekilde bozulduğunu iddia etmişti.

400 ZABITA VE ÇEVİK KUVVETLE ŞAFAK BASKINI

Geçen hafta yaşanan olayın ardından bugün, İBB ekipleri 400 zabıta ve çevik kuvvet ekipleriyle Büyükada’ya çıkarma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalar Belediyesi arasında sorun haline gelen Büyükada’daki Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı, bu sabah Büyükada’ya çıkarma yapan Büyükşehir’e bağlı zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.

10 yıldır atıl durumdayken Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen ve Nisan ayında açılışına hazırlanılan park yerle bir edildi. Sabah saat 06: 00’da iki grup halinde, iki farklı iskeleden adaya adeta çıkarma yapan çevik kuvvet destekli 400 kişilik zabıta ve yıkım ekibi, parka gelerek Adalar Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları yıktı. Ekipler, parkın alanını daralttı.

ADALILAR EYLEM YAPTI

Sabah uyandıklarında parkın içinde yıkımı gerçekleştiren ve adaya yayılmış kalabalık zabıta ve yıkım ekibini karşılarında gören ada halkı şaşkına döndü. Adalılar öğle saatlerinde belediye binası önünde bir araya gelerek bu durumu protesto etti. Adalılar hazırladıkları ‘Adalılar yapar, Büyükşehir yıkar!’, ‘Adalar’da Büyükşehir terörü istemiyoruz!’, ‘Büyükşehir parkımdan elini çek!’, ‘Parkımdan çık, vapurumu geri ver!’, ‘Park bahane, müdahale şahane!’, ‘Kışın baskına gelme, yazın yardıma gel!’ yazılı dövizlerle eylem yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI HALKA HİTAP ETTİ

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu İBB’nin yaptığı çıkarma ile gerdiği ada halkına hitaben yaptığı konuşmada Belediye önünde toplanan 250 kişiye şunları söyledi:
“Yıllardır bu parka çivi dahi çıkılmamış. İçindeki Atatürk büstünün kaidesi kırık döküktü. Atların işgalinde olup at pisliklerinden geçilmiyordu ve insanlar yararlanamıyordu. Ayrıca Adalara gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından da çirkin bir görüntü yaratıyordu. Yıllardır bir şey yapılamadığı için parkın yapımını projelendirdik ve yapmak için kolları sıvadık. Çok da güzel çalışmalar yaptık. İlk başta parkın alanını genişlettik. Peyzaj mimarımız bu park için güzel projeler hazırladı. İnsanların oturup rahat bir soluk alacakları bir dinlence haline getirecektik. Atatürk büstünü kaidesi ile beraber yeniledik. Mimar Mehmet Bölük Kültür ve Sanat Parkı olarak Nisan başında açmaya hazırlanıyorduk ki, sabahın erken saatlerinde gelip yıktılar. 10 yıldır hiçbir çalışma yapmadıkları park, biz sahip çıktık diye mi yıkıldı ve Ada halkı cezalandırıldı?

Bir süredir İBB’nin Adalar’da hukuka ve yasalara uymayan tutum ve uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Bunları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde soru önergeleriyle ilettik. Dün İstanbul Valisi ile görüşerek durumu anlattık, ilgili raporları kendisine sunduk, İBB’nin yaptığı hukuk dışı uygulamayı gözler önüne serdik ve kendisi sessiz kaldı. Asıl üzücü olan Çevik Kuvvet gönderilerek bu hukuksuzluğa göz yumulmasıdır. Biz hiçbir zaman kavgacı bir üslup içinde olmadık, hatta gelin projelerimize destek olun dedik. Ama görüyorsunuz yaptığımız çalışmalar destekleneceğine engelleniyor. Biz şimdi kendilerine çağrı yapıyoruz, daha düzenlenmesi gereken, projesi hazır 12 adet parkımız, 20 adet meydanımız var gelin aynı hızla bunları da tamamlayın. Destek olmayacaksanız da gölge etmeyin yeter.”


_______________________________________________________3

From: HOVSEP ÖZACAR
Subject:
Date: March 23, 2011 12:14:54 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADA MAFYASININ TAŞERONU HALİNE GELEN BÜYÜKŞEHİR ZABITASI BÜYÜKADA ÇINAR MEYDANI'NDA TAŞ TAŞ ÜSTÜNE BIRAKMADI! 

300 KİŞİLİK ZABITA ORDUSU ADAMIZ'DA TERÖR ESTİRDİ... BUNUN BİRİNCİ SORUMLUSU OLAN ADA'NIN ŞEREFSİZ MAFYA BOZUNTULARINDAN HESAP SORULACAKTIR...
Hovsep.

_______________________________________________________4

From: ETHEM ESENDEMİR
Subject: Bay A. Testa'nin Heybeliada'da dogan babasina ait izler/kayitlar aramaktayim
Date: March 22, 2011 1:30:28 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Bay A. Testa'nın Heybeliada'da doğan babasına ait izler/kayıtlar aramaktayım...

Adim Ethem Esendemir. Amsterdam da yasamaktayim. Burada bir Turizm firmasinda mudur olarak calismaktayim.

Yillardir cok kadim dostlarim olan Bay Andre Testa ve kardesi Patrick Testa nin Heybeliada da dogmus ve yasamis olan babalarina ait izlerini/kayitlarini arastirmaktayiz. Bay Andre Testa ile 2 kez Heybeliada da konakladik ve hatta muhtara bile gittik lakin muhtarliktan bize babalarinin olasi kayitlarinin muhtemelen kilisede ve/veya Aya Triada manastirinda olabilecegini soylediler.

Bu kayitlara ulasabilmemizde bize yardimci olabilirmisiniz veya kim olabilir?
Bay Testa sayet babasinin dogum kayit orneklerini veya kutuk kayitlarina ulasabilse inaninki cok ama cok mutlu olacaktir cunku babasini kucuk yasta kaybetmis.

Sayet siz bu kayitlara ulasabilir iseniz bana bir kopyasini scan edip gonderebilir iseniz size cok ama cok mutessekur oluruz. Bulamaz olur iseniz de bizi herhangi bir kurum veya kisiye de yonlendirebilirsiniz. Her iki durumda da bu iyiliginizi kesinlikle unutmayiz.

Haberlerinizi bekler, iyi gunler dilerim.

Saygilarimla,

Ethem Esendemir

_______________________________________________________5

From: YUSUF BAHAR
Subject: Lido önündeki çam ağaçları
Date: March 24, 2011 1:20:26 AM GMT+02:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Çevre Katliamına Adalar Belediyesi sessiz kaldı…

Büyükada öngörünümünde yer alan LİDO İnşaatı’nın önündeki Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait ve ana arter olması nedeniyle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulunan 50-60 adet Selvi ağacı inşaat personelleri tarafından söküldü. Sökülen ağaçlar 22.03.2011 tarihinde akşam saat 20:00 sularında tekneye yüklenerek tespit edilemeyen bir yere nakledildi.

TC Çevre ve Orman Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği'ne, Adalar Kaymakamlığı'na ve Adalar Orman Şefliği'ne yazmış olduğumuz dilekçelerin cevabı neticesinde Adalar kamuoyunu bilgilendireceğiz. Çevreye duyarlı vatandaşlarımızı konuyla ilgili bilgi almaya davet ediyoruz.

Yusuf Bahar


_______________________________________________________6

ADALAR POSTASI-2492 (26.9.2010):



From: ENGİN DAMCI
Subject: Selviler
Date: September 23, 2010 10:12:17 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


KORUMAKTANSA KURUT!...



Bugün alınan bir duyuma göre devasa ve lüzumsuz yükseklikteki tahta perdelerin arkasında bırakılarak neden saklanılmaya çalışıldığı bir türlü anlaşılamayan selviler meğer “ötenazi” yapılmak için güya, korunmaya alınmış…

Bütün imar kurallarını hiçe sayarcasına ve nüfuz ticaretinin mümtaz misallerinden olacak olan Büyükada’daki Lido nam binanın Adalar’ın yürürlükte olan imar şartlarına aykırı ve cüretkâr mimari purojeleri ile Bölge Koruma Kurul’unun vazifeleri arasında olmamasına rağmen kurul kararı her ne kadar kitabına uydurulmuş olsa da Ada vapurlarını kaldıran motorculara kaçak iskele yaptıran Adalar Belediyesi’nin sorumsuzluğunda, şantiye çevresindeki selvilere kurumaları için zehirli ilac enjeksiyonu yapıldığı şüphesini doğurmuştur. Zamanında Belediye tarafından dikilen selvilerin kaldı ki inşaatın tapu tasarrufu hudutlarında olduğu da şüphelidir!..

Bu şüphenin ne kadar doğru ve haklı oluşu ile olmayışı ağaçların zaman içinde kurumaları veya kurumamaları sürecine bağlıdır… Bu ifadeler bir bühtan da olabilir ancak ve her şeye rağmen bu sıhhatli selvilerin bundan böyle bir çevre sorunu olması itibariyle duyarlı Adalıların müşahedesinde ve göz altı sürecinde olmasını icab ettirmektedir.

İstanbul’un çehresini; mensubu bulunduğumuz Avrupa kültür ve medeniyetinde olmayan gökdelenlerle çevirerek değiştiren, geçmişi yirmi yılı bile geçmeyen ve İstanbullu olmayan yabanilerin sermayeleri ile oluşan gökdelenlerin gökdelencileri, Adalar imar şartlarını zorlayarak güç ve nüfuzlarıyla hukuka aykırı farklar yaratma peşinde koşmaktalar. Esasen bu mertebedeki sermayedar ve işbirlikçiler, Adaların Nazım Pılân şartlarından 0,60 olan kat alanı kat sayısına uyarak 2783 m2 olan arsalarında 1670 m2 inşaat yapsalar kim ne diyebilir ki!..

Adalar’da nevzuhur bu inşaat yabanilerinin biraz hicab hissi olsa kanunlara saygının yanında, hemşerilerine de saygılı olmanın yolunu seçerler de onlara, “keriz silkeler” gibi 1670m2 yerine 7110m2, neredeyse dört katı büyüklüğünde aykırı bir inşaatla Adalar’a ekonomik ve mimari ve de “sanatsal” değerler kazandırıyor ayakları yapmaya kalkmazlar.

Nihayet bu kaba sermayenin Adalar çıkarmasına ön ayak olan o biçim belediyeciler ile o biçim vakıfçılar ve o biçim siyasi particileri, halka ve Adalara hizmet yerine, kendilerine iş bulmak ve iş yaratmak üzere “konuşlandıkları” kovuklarında, denetlemelerini, aklıselim sivil toplum kuruluşlarından (STK), vazifeleri olduğu için hatırlatır ve isteriz.

Engin DAMCI
23.09.2010


From: ARİF ÇAĞLAR
Subject: LİDO inşaatında selviler solmakta mıdır?
Date: September 25, 2010 8:55:38 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


LİDO inşaatında
selviler solmakta mıdır?











büyükada lido inşaatı selviler 20100924-1


24 Eylül 2010 Aya Yorgi gününde sabah erken çekilen fotoğrafta görüldüğü gibi Büyükada sahilinde
cürret edilen LİDO inşaatında selviler solmakta mıdır?

Arif Çağlar

büyükada lido inşaatı selviler 20100924-2



* * *


ADALAR POSTASI-2501/5 (23.10.2010):
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/10/23-2501.html

From: İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ
Subject: Sıra Selviler
Date: October 22, 2010 2:56:17 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ


Büyükada, 22 Ekim 2010
Sayı : --
Konu : bilgi saklama

ADALAR KAMUOYU’na,

Derneğimizin Adalar Orman İşletme Şefliği’ne vermiş olduğu aşağıda suretleri görülen dilekçeyi ve buna verilen cevabi yazıyı Adalar kamuoyunu bilgilendirmek üzere takdim ve arz ederiz.

Arif Çağlar yerine
Engin Damcı
(başkan yardımcısı)


_______________________________________________________7

ada sahilleri adeta topa tutuldu!... 
ateş altındayız vesselam!...


HOKUS POKUS!...

Şapkadan tavşan çıkarmak misali bir hokus pokusla Adalar'ın her manada utanç abidesi usulsüz ve uygunsuz Lido inşaatının perdesiyle birlikte 59 selvi ağacı da yok ediliverdi! 
Yazık oldu!... 
Yazıklar olsun!...
)O(
5.1.2011

16.2.2011

18.2.2011

23.3.2011

24.3.2011

* * *

Seferoğlu'nun içler acısı seferi hali...

24.3.2011

24.3.2011