30 Nisan 2010 Cuma

ADALAR POSTASI-2417: kınalıada sahilinde, kamu arazisi üzerine, bir ticari şirketin kaçak olarak iskele yapmasının görmezden gelinmesine karşı...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

5 Şubat 1900 Pazartesi günlü Rusya sefirinin Çarnumuriç vapuruyla adalara gidip döndüğü... İngiliz Sefaret vapuru Jalomander'in talim için Büyükada'ya gittiğine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada, 23.4.2010.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

30 Nisan 2010 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Az bulutlu
7/18ºC
% 52-89 nem
Poyraz, KD 28km/sa

Gündoğuşu 06:04... Günbatışı 19:59...

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca


* * *

Cicely Mary Barker, The Tulip Fairy.


* * *

1- Aris Kyriazis: "Mesajlarınızı devamlı alıyorum. Tebrikler..."

2- Avedis Hilkat: "Adalar'a çileli yolculuk..."

3- İsmail Gülmez: "Erkehan Teknesi'nin kaptanı olarak yanlış haberinizden rahatsızım. Teknedeki makina (motor) gürültüsünü lütfen bir ara beni yanınıza alarak dinletir misiniz?..."

4- Ruhat Sena Danışman: "Son bir çabayla İDO müşteri temsilcisini arayıp, "bakın bu iş böyle olmaz, kapasitenin neredeyse 3 katı yolcu var bu motorda, ayakta durmak mümkün değil, nefes alınmıyor, herhangi bir olumsuz durumda bunun sorumluluğunu kim alacak, nasıl altından kalkacaksınız bu durumun, yahu batacağız kardeşim göz göre göre!!!?" demek, sesini duyurmaya çalışmak... Veeee, "aaa hanımefendi o nasıl söz allah korusun!" cevabını almak!!!!..."

5- İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği: "Kınalıada sahilinde, kamu arazisi üzerine, bir ticari şirketin kaçak olarak iskele yapmasının görmezden gelinmesine karşı; İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği, Bölge Koruma Kurulu’na 24.03.2010 tarih ve 50 sayılı yazıyla müracaat etmiştir. Bunun üzerine, Bölge Koruma Kurulu’nun almış olduğu 05.04.2010 tarih ve 2465 sayılı karar ile 22.04.2010 tarih ve 834 sayılı cevap yazılarının suretlerini Adalar kamu oyunun bilgilerine ve takdirlerine saygılarımızla arz ediyoruz..."

ADALAR POSTASI'nın 2417. sayısında...

)O(

..........................................................1

From: ARİS KYRİAZİS
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2416: dün akşam saat 21:00'de bostancı-büyükada seferini yapan motoru görmenizi isterdim...
Date: April 29, 2010 1:44:57 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Mesajlarınızı devamlı alıyorum. Tebrikler.


..........................................................2

From: AVEDİS HİLKAT
Subject: ADALARA ÇİLELİ YOLCULUK
Date: April 29, 2010 10:17:11 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


ADALAR'A ÇİLELİ YOLCULUK!


İlkbaharın gelmesiyle İstanbul'da ısınan hava Adalar'a rağbeti artırdı. Ulaşımın çoğunlukla
İDO'ya ait vapurlarla yapıldığı İstanbul'un gözde sayfiye yerlerinden Adalar ilçesi hafta sonları
vatandaşların çok yoğun ilgisi ve günlük tatillerini deniz ve temiz havada değerlendirmeyi düşünen
İstanbullular'a ve turistlere 'çileli' Ada yolculuğu Adalıları üzüyor.


Şehir Hatları Kış Tarifesi'nde özellikle tatil günlerinde Adalar'a yapılan sefer sayısının azlığı —Kabataş'tan
Adalar'a günde 9 sefer yapılması, aralardaki boşluğun ise 2 saat olması— bir de buna ilaveten ufak ve eski vapurların sefere konulması, kapasitesinin çok üstünde yolcu alınması, insanların tıkış tıkış ayakta can ve mal güvenliğinden yoksun yaklaşık
1 saatten fazla yapılan bu çileli yolculuk karşısında Adalılar yetkilileri duyarlı olmaya, hiç olmazsa haftasonları
sefer sayısını artırmalarını, özellikle Kadıköy, Fatih adlı yeni vapurların Adalar hattına konulmasını ayrıca
istiab haddini aşmamalarını dile getirdiler.

Ekli fotoğraflar da da görülen bu tabloya yetkililerin çare bulunması günümüz Türkiye'sine yakışmayan bu tür taşımacılığa daha uygarca bir çözüm bulunulmasını istediler.

Haber-Fotograf: Avedis Hilkat / Kınalıada-İstanbul




..........................................................3

From: İSMAİL GÜLMEZ
Subject: ERKEHAN HAKKINDAKİ ŞİKAYETİNİZ
Date: April 29, 2010 7:23:21 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com


Selamlar,
Erkehan Teknesi'nin kaptanı olarak yanlış haberinizden rahatsızım. Teknedeki makina (motor) gürültüsünü lütfen bir ara beni yanınıza alarak dinletir misiniz? Makina dairemizde 2 adet 1000HP Yanmar motor bulunmaktadır. Makinaların standart izolasyonunun 3 katı izolasyonla hiçbir ses yaratmayan teknemizde sizin motor sesi dediğiniz ses, fan sesidir. Makinaların üzerine klima hava üflemekte fan da havayı döndürüp dışarı basmaktadır. Yani fan gürültüsü zaten plan dahilinde giderilecekti. Fakat sizin yanlış yorumunuz bizi rahatsız etmiştir. Armatörümüz bütün bu lüksü zaten siz Adalılar için yapmadı mı?

Ayrıca Ada'ya yarım saatte gidilmesi kesinlikle kooperatifin saat ve tarifeleri sebebiyledir. Ayrıca ben akşam 18:15 ve 21:00 seferlerinde her zaman 22 ya da 25 dakikada Büyükada'ya gidiyorum. En azından insanlar 10 dakika da olsa evlerine erken varabilsinler diye fakat ne kadar erken gitsem de saatim dolmadan Ada iskelesinden ayrılamıyorum. Siz de Heybeli'de ikâmet ettiğinizden her zaman tarife saatinde Ada'ya varacaksınız. Lütfen yazınızı düzelterek size Adalılar'a emek veren bu tekne ve personeline saygı gösteriniz.



..........................................................4

From: RUHAT SENA DANIŞMAN
Subject: İDO Müşteri temsilcisinden "temenni"ler :)
Date: April 30, 2010 2:21:07 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Eeee artık güzel adalarımıza bahar da geldi gibi... Ancaak... Hani vapurlarımız? Ya haftasonları o müthiş kalabalıkta, "vallahi inanın çok büyük ve vapur konforunda" diyerek bizlere yutturulmaya çalışılan motorlarda nefessiz kalmak, batma tehlikesi geçirmek... Koridorlara doluşmak, yetmedi üst katı doldurmak, yetmedi zaten daracık olan koltuk aralarına sığışmak, o da mı yetmedi "kapılara doğru ilerleyelim, bekleme yapmayalım, kapılara ilerleyelim" anonsları, metrekareyi en az "beşlemek"... Son bir çabayla İDO müşteri temsilcisini arayıp, "bakın bu iş böyle olmaz, kapasitenin neredeyse 3 katı yolcu var bu motorda, ayakta durmak mümkün değil, nefes alınmıyor, herhangi bir olumsuz durumda bunun sorumluluğunu kim alacak, nasıl altından kalkacaksınız bu durumun, yahu batacağız kardeşim göz göre göre!!!?" demek, sesini duyurmaya çalışmak... Veeee, "aaa hanımefendi o nasıl söz allah korusun!" cevabını almak!!!! nasıl?...
İDO, bravo sana İDO. yaz böyle geçer mi İDO? eh ama bize de bravo.

RS.


..........................................................5

From: ENGİN DAMCI
Subject: KAÇAK KORSAN İSKELELER
Date: April 29, 2010 8:26:18 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com


İSTANDUL ADALARI
KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ
e-posta: adalarkoruma@adalarkoruma.org
elektronik ağ: www.adalarkoruma.org


Büyükada, 29 Nisan 2010

Konu: Kanunlara, kurallara aykırı kaçak ve korsan iskeleler.

ADALAR POSTASI’na,

—BİLGİLENDİRME—

Kınalıada sahilinde, kamu arazisi üzerine, bir ticari şirketin kaçak olarak iskele yapmasının görmezden gelinmesine karşı; İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Bölge Koruma Kurulu’na 24.03.2010 tarih ve 50 sayılı yazılarıyla müracaat etmiştir. Bunun üzerine:

Bölge Koruma Kurulu’nun almış oldukları 05.04.2010 tarih ve 2465 sayılı karar ile 22.04.2010 tarih ve 834 sayılı cevap yazılarının suretlerini Adalar kamu oyunun bilgilerine ve takdirlerine saygılarımızla arz ediyoruz.

...