8 Ocak 2010 Cuma

ADALAR POSTASI-2367: büyükada sahilinde bulunan cesedin osman paşa'ya ait olduğuna dair...

http://urun.gittigidiyor.com/BUYUKADA-ISKELESI-GORUNUS-ESKI-KUCUK-FOTOGRAF_W0QQidZZ22512650


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

28 Mayıs 1898 Cumartesi günlü Büyükada sahilinde bulunan cesedin Osman Paşa'ya ait olduğuna dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 01/01/2010 9:49

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

8 Ocak 2009 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
7/18ºC
% 65-75 nem
Lodos, GB 27km/sa

Gündoğuşu 07:28... Günbatışı 16:53

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Winter Aconite Fairy.


* * *

1- Baltalı Bayram Efendi, 'baltayı taşa vurdu' bu defa!

2- Despot Daniilidis tarafından Kınalıada'dan denize atılan haçı çıkaran İlia Davul’a Despot tarafından gümüş haç hediye edildi...

3- Adalar Belediyesi Prens Sanat Okulu'nun 'Yeni Yıla Merhaba' Konseri...

4- Büyükada, Merian Magazin İstanbul'da...

5- Adalar Müzesi`nin 2010 yaz aylarında kapılarını açması planlanıyor...

6- Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği'ni, iptali istemiyle Danıştay'a taşıdı. ÇMO, söz konusu yönetmeliğin, çevre ve insan sağlığının korunmasnıın, iletişim hakkından üstün olduğu gerçeğini gözardı ettiğini bildirdi...

7- Prinkipos... Büyükada Meziki Evi... Heybeli Evi...

ADALAR POSTASI'nın 2367. sayısında...

)O(


.........................................................1

BALTALI BAYRAM EFENDİ 'BALTAYI TAŞA VURDU' BU DEFA!

5/1/2010 14:23'te Adliye Sokağı'nın yamacında dalı kırılan bir çamı kimbilir belki de dalını kırdığı bir çamı baltayla kesen Baltalı Bayram Efendi'ye Adalar Orman İşletme Şefliği tarafından ceza kesildi.

...

From: YÜKSEL ÖZCAN
Subject: Re: baltalı bayram (tek) efendi fotografları...
Date: January 6, 2010 10:33:00 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

[...] arkadaşlar bir ceza uygulaması yaptı. [...]


.........................................................2

http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr67.asp

KINALIADA’DA HAÇ ATMA TÖRENİ

06 Ocak 2010


Hıristiyan inancına göre İsa peygamberin Ürdün Nehri'nde vaftiz edilişinin anısına, kutsal haç Kınalıada’da denize atıldı. Dini tören sabah saat 11.00’de Kınalıada Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nde başladı. Kilisedeki dini tören sonrasında Heybeliada Ruhban Okulu Despotu Apostol Daniilidis, din adamları ve kalabalık bir cemaat haç atma töreni için motor iskelesine yürüdü. Despot Daniilidis tarafından denize atılan haçı çıkaran İlia Davul’a Despot tarafından gümüş haç hediye edildi.


Tören sonunda bir konuşma yapan Despot Daniilidis, bu günün Ortodoks âlemi için kutsal bir gün olduğunu söyleyerek 2010 yılının sağlık ve mutluluk getirmesini diledi. Tören yılbaşı pidesinin kesilip dağıtılmasıyla sona erdi. Gelecek yılın haç atma töreni Büyükada’da yapılacak.



.........................................................3

http://www.adalar.bel.tr/images/duyuru/prensanat.png





.........................................................4

http://shop.merian.de/Produkt/Reisemagazine/MERIAN/Einzelausgaben/MERIAN-Magazin-Istanbul/id/10783


Verlag Travel House Media GmbH
Ausgabe 01/2010
Medium kartoniert
ISBN 9783834206732
7,95 €*
Sofort lieferbar

MERIAN MAGAZIN ISTANBUL
Das MERIAN Magazin Istanbul entführt Sie in diese aufregende Metropole, die Orient und Okzident miteinander vereint!

Istanbul ist eine 15 Millionen Einwohner zählende Metropole, die weder der einen noch der anderen Welt angehört. Minarette und Minirock, Imam und iPod,Kopftuch, Kebab und Starbucks: Das sind die alltäglichen Bilder derMetropole am Schwarzen Meer. Zerfall neben Aufbruch, Konservierung neben Abriss. Eine Stadt, so widersprüchlich wie keine andere und mit dem typischen Klischee als eine, "in der sich Orient und Okzident treffen" nichtzu beschreiben. Istanbul ist eine extrem energiegeladene Stadt: Seit 1985 gehört die gesamte Altstadt zum UNESCO-Weltkulturerbe. Und 2010 wird sie als Europäischen Kulturhauptstadt noch mehr Aufsehen erregen.

Die Themen des MERIAN Magazin Istanbul
Byzanz: Europas glanzvolle Hauptstadt
Bosporus: Der Lebensnerv der Stadt
Basar: Einkaufen im schönsten Chaos

...

http://www.merian.de/fotostrecke/fotostrecke-49839-15.html





.........................................................5

www.gundem.info, 4.1.2010

Adalar Müzesi Bu Yaz Açılıyor


Tarihi varlıkları ve doğal güzellikleri ile geçmişte olduğu gibi bugün de farklı gündelik yaşam deneyimlerini barındıran, çok kültürlülüğü ile önemli bir yere sahip olan İstanbul`un incisi, nefes alma kanalı, Adaların tarihini bütünlüklü olarak sergileyecek Adalar Müzesi bu yaz açılıyor.

Nihayet Adalar ve İstanbul kent müzesine kavuşuyor. İstanbul Adalarının sosyal tarihini, bugünü ve geleceği ile birlikte anlatan, sahip olduklarını biriktiren, koruyan ve yarına aktaran bir müzesi olacak.

Kentlerin gelişkin toplumsal ve kültürel yaşam ortamları için vazgeçilmez mekanlar olan müzeler özellikle son yıllarda, müzecilik alanında yenilenen yaklaşımların katkısı ile, çok daha etkili, canlı, merak edilen yerler olma özelliği kazanıyor. Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi İstanbul`da da birbiri ardına yeni müzeler açılıyor ve var olan müzeler kendilerini yenileme gayreti içerisine giriyor.

Kent yaşamının vazgeçilmez bir parçası olan müzelerin önemi giderek daha doğru kavranmaya başlanıyor. Adalar da tarihini anlatan müzesini kurarak bu önemli kültür hareketine tarihsel bir katkı sunmaya hazırlanıyor.

Adaların tarihini anlatan bir müze kurulması yıllar süren bir hayalin, emeğin sonucunda nihayet Adalar Belediyesi ve Adalar Vakfı`nın işbirliği ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı finansal desteğinde somutlaşıyor. 7 Nisan 2009 tarihinde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile Adalar Belediyesi, Adalar Kaymakamlığı ve Adalar Vakfı arasında imzalanan protokol ile Adalar Müzesi kuruluş çalışmalarına resmen başlandı. Müze`nin 2010 yaz aylarında kapılarını açması planlanıyor.

Kaynak: Haber 34



.........................................................6

From: METİN KARADAĞ
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] 06 OCAK 2010 CARSAMBA - Kent HABERLERi – Enerji Sorunlari ve Alternatif Enerji HABERLERi - Suyun Gundemi HABERLERi - Kent DUYURULARI - Kuresel Tukenis HABERLERi
Date: January 6, 2010 6:06:43 PM GMT+02:00
To: kentliler@yahoogroups.com


BAZ ISTASYONLARI ANAYASA MAHKEMESI KARARI

13 Ekim 2009 SALI Resmî GazeteSayi : 27375

ANAYASA MAHKEMESI KARARI

YURURLUGUN DURDURULMASI ISTEMININ KONUSU : 4.2.1924 gunlu, 406 sayili Telgraf ve Telefon Kanunu’nun 16.6.2004 gunlu, 5189 sayili Yasa’nin 5. maddesiyle eklenen ek 35. maddesinin, Anayasa’nin 2., 10., 35., 56., 57., 123. ve 127. maddelerine aykiriligi saviyla iptaline ve yururlugunun durdurulmasina karar verilmesi istemidir.

http://www.egecep.org.tr/mahkemedetay.aspx?id=27

BAZ İSTASYONLARI ANAYASA MAHKEMESİ KARARI


13 Ekim 2009 SALI Resmî GazeteSayı : 27375
ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

Anayasa Mahkemesi Başkanlığından:
Esas Sayısı : 2006/129
Karar Sayısı : 2009/19 (Yürürlüğü Durdurma)
Karar Günü : 1.10.2009
YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASI İSTEMİNDE BULUNAN : İzmir 3. İdare Mahkemesi
YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASI İSTEMİNİN KONUSU : 4.2.1924 günlü, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu’nun 16.6.2004 günlü, 5189 sayılı Yasa’nın 5. maddesiyle eklenen ek 35. maddesinin, Anayasa’nın 2., 10., 35., 56., 57., 123. ve 127. maddelerine aykırılığı savıyla iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemidir.
YÜRÜRLÜĞÜN DURDURULMASI İSTEMİNİN İNCELENMESİ
Yürürlüğün durdurulması istemini de içeren dava dilekçesi ve ekleri, bu konudaki esas inceleme raporu ve ekleri, iptali istenilen kural, dayanılan Anayasa kuralları ve bunların gerekçeleri ile öteki yasama belgeleri okunup incelendikten sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
4.2.1924 günlü, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu’nun 16.6.2004 günlü, 5189 sayılı Yasa’nın 5. maddesiyle eklenen ek 35. maddesi, 1.10.2009 günlü, E. 2006/129, K. 2009/121 sayılı kararla iptal edildiğinden, bu maddenin, uygulanmasından doğacak sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi ve iptal kararının sonuçsuz kalmaması için kararın Resmî Gazete’de yayımlanacağı güne kadar YÜRÜRLÜĞÜNÜN DURDURULMASINA, 1.10.2009 gününde OYBİRLİĞİYLE karar verildi

...

http://www.egecep.org.tr/basindandetay.aspx?id=83

BAZ İSTASYONLARI YÖNETMELİĞİ DANIŞTAY'DA (Evrensel)


Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği'ni, iptali istemi ile Danıştay'a taşıdı. ÇMO, söz konusu yönetmeliğin, çevre ve insan sağlığının korunmasının, iletişim hakkından üstün olduğu gerçeğini gözardı ettiğini bildirdi


Evrensel, 05/01/2010

Baz istasyonu yönetmeliği Danıştay’da

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği’ni iptali istemiyle Danıştay’a taşıdı.

ÇEVRE Mühendisleri Odası (ÇMO), Baz İstasyonları Yönetmeliği’ni iptali istemiyle Danıştay’a taşıdı. ÇMO, söz konusu yönetmeliğin, çevre ve insan sağlığının korunmasının iletişim hakkından üstün olduğu gerçeğini göz ardı ettiğini bildirdi.
Çevre Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Burçak Karaman Uysal, “Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik”in 4/1-F, G, L, Ö ile 6, 8/1, 9/1, 9/2 ve geçici 1.maddesinin iptali istemiyle Danıştay’da iptal davası açtıklarını bildirdi. Uysal yaptığı yazılı açıklamada güvenlik mesafesi, güvenlik sertifikası, meskun mahal, sürekli maruz kalma, montaj esasları ve ölçümler ile ilgili olan maddelerin iptal edilmesini talep ettiklerini hatırlattı. Uysal, yönetmeliğin tek korunma yöntemi mesafe tayini gibi düzenlendiğini, yaklaşımın da genel ve soyut olduğunu belirtti.

MÜCADELE EDECEKLER
“Gerçekleştirilecek projenin çevreye olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi, olumsuz etkilerin önlenmesi ya da en aza indirilmesi, seçilen yer ile alternatiflerinin değerlendirilmesi, projenin uygulanmasının izlenmesi” gerektiğini belirten Uysal, çevre ve halk sağlığını hiçe sayan düzenleme ve uygulamalara karşı, hukuksal ve toplumsal alanda her türlü mücadele aracını kullanarak karşı çıkacaklarını belirtti.
(Ankara/EVRENSEL)


.........................................................6

http://www.prinkipos.com/index.htm




Contact: DilekTepiroğlu
GSM: +905336638072
E-mail: i_prinkipos@hotmail.com


BÜYÜKADA MEZİKİ EVİ


















...

HEYBELİ EVİ