12 Ocak 2010 Salı

ADALAR POSTASI-2370: birileri vatandaş duyarlılığı konusunda bir deney yapıyor olmalı... adaları da pilot bölge seçtiler zaar...

Büyükada, 1944.
http://urun.gittigidiyor.com/BES-ADET-1944-SENESI-BUYUKADA-TEMALI-FOTOGRAF_W0QQidZZ22961704


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

1 Temmuz 1898 Cuma günlü Büyükada jandarma çavuşlarından Mahmud'a görevli olduğu esnada hakaret edildiğine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Adalar Postası'nda, 7/01/2010 11:20


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

12 Ocak 2009 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Hafif sağanak yağışlı
5/11ºC
% 78-95 nem
Lodos, GB 29km/sa

Gündoğuşu 07:27... Günbatışı 16:56

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Poplar Fairy.


* * *

1- Kerem Cankoçak: "Dolayısıyla eğer vapurlarımızı geri istiyorsak, motorlara karşı dava açalım. Bunların yolcu indirme bindirmeye müsait olmadığını ispatlayalım. Bu denize elverişli olmadığını ispatlayalım, vapurlarımızı geri kazanmaya çalışalım..."

2- Kebir Ünal: "Bugün 05:45 Heybeliada-Bostancı seferini yapan motor 10 dakika geç geldi. Geldi dediysek geldiği yer [iskeleden] 50 metre [açıkta]. Arkadaşlar kalkamamışlar meğer İDO personelinin gidip uyandırması gerekti!..."

3- 'Fıstık' Ahmet Tanrıverdi: "TAŞ MEKTEP dediğiniz yer taş falan değil, ayrıca TAŞ MEKTEP demek istiyorsanız, biz eski Adalılar'ın değimiyle Taş Mektep, cami çıkmazındaki okuldur ki orası müze olmuyor arkadaşlar. İskenderiye Patriği'nin evi yığma tuğladır taş değil..."

4- Milliyet- Gülüm Dağlı: "Adalar, özellikle hayatının büyük bölümünü geçirdiği Burgazada, onun için bir kaçış yeriydi. Babasının Burgazada'da aldığı beyaz köşke önceleri sadece yaz aylarında giden yazar, bir süre sonra sürekli burada kalmaya karar verdi. Ve bu karar..."

5- CNN-Türk- İrem Ahmetoğlu: "Fenerbahçe müzelik oldu..."

6- 1000 değil 1 sene önceydi...

ADALAR POSTASI'nın 2370. sayısında...

)O(


.........................................................1

From: KEREM CANKOÇAK
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2369: yanlış anladılar zaar! yahu mopur değil vapur istiyoruz vapur!
Date: January 11, 2010 8:52:33 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


Adalar-Bostancı arasında vapurları kaldırmışlar... Artık sadece motorlar çalışacakmış...

Buna karşı hukuki zeminde direnelim. Bu motorların denize elverişli olmadığı ortada. Ayrıca önden yolcu alıp bindiriyorlar. Ben deniz hukukçusu değilim ama bu yaşıma kadar bunca yer gezdim gördüm, bu şekilde yolcu indirip bindiren bir deniz aracı görmedim. Denizdeki kurallar çok detaylı ve katıdır. Mutlaka bizim denizcilik yönetmeliğimizde de bu şekilde yolcu indirme bindirme yasaklanmış olmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü denizcilik yönetmeliklerimizde öyle maddeler var ki, bunlar tam anlamıyla uygulansa hiçbir deniz aracı denize çıkamaz.

Dolayısıyla eğer vapurlarımızı geri istiyorsak, motorlara karşı dava açalım. Bunların yolcu indirme bindirmeye müsait olmadığını ispatlayalım. Bu denize elverişli olmadığını ispatlayalım, vapurlarımızı geri kazanmaya çalışalım.

Kerem Cankoçak (Heybeliada)



.........................................................2

From: KEBİR ÜNAL
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2369: yanlış anladılar zaar! yahu mopur değil vapur istiyoruz vapur!
Date: January 12, 2010 8:51:10 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com


Bugün 05:45 Heybeliada Bostancı seferini yapan motor 10 dakika geç geldi.

Geldi dediysek geldiği yer [de iskeleden hepi topu] 50 metre [açıkta]. Arkadaşlar kalkamamışlar meğer İDO personelinin gidip uyandırması gerekti!

Hasılı o saatte İstanbul’un en uzak semtlerine ancak servis araçlarıyla gitmesi gereken bizler disiplinsiz birkaç kişinin yüzünden servisimizin İstanbul’un bilmem neresinden topladığı 15-20 kişiyi nasıl bekletebiliriz bilmiyorum. Bekletmezsek de Bostancı'dan misal Levent’e hangi yolla kaç saatte gidebileceğimizi tarif etsinler lütfen.

Bu arada motorların gürültüsü yüzünden yanınızda oturan arkadaşınızın sesini bile duyamıyorsunuz! Tuvaletinden, aşırı sallamasından, ayaklarımızı rahat uzatamamamızdan ve şu an sayamadığım diğer tüm konforsuzlukları unuttuğum için affetsinler beni ama hepsine rahmet okutan o motor sesine bir çözüm bulsunlar lütfen. Bunun için bazı maliyetlere katlanmaları gerekiyormuş. Ben katlanacaklarını pek sanmıyorum ya hep beraber göreceğiz.

Bugün olanların ardından bunu yaşayan yaklaşık 50 kişiden bakalım kaç mail alacaksınız merak ediyorum. Sesini çıkartmayan vatandaşa bu reva olabilir mi acaba?

Ya da birileri vatandaş duyarlılığı konusunda bir deney yapıyorlar da Adaları da pilot bölge mi seçtiler nedir!

Saygılarımla,

Kebir Ünal
Büyükada


.........................................................3

ADALAR POSTASI-2369 (11.1.2010)'da ====> http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/01/11-2369.html
5. sırada yayımlanan 10.1.2010 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ndeki "Taş Mektep" başlıklı haber hakkında düzeltim...


From: AHMET TANRIVERDİ
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2369: yanlış anladılar zaar! yahu mopur değil vapur istiyoruz vapur!
Date: January 11, 2010 10:16:19 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com


Allahınızı seviyorsanız lütfen bunu yayınlayın: TAŞ MEKTEP dediğiniz yer taş falan değil, ayrıca TAŞ MEKTEP demek istiyorsanız, biz eski Adalılar'ın değimiyle Taş Mektep, cami çıkmazındaki okuldur ki orası müze olmuyor arkadaşlar. İskenderiye Patriği'nin evi yığma tuğladır taş değil. Lütfen bu konuda hassas olun. Adalar Vakfı'nın müze koordinatörü de 27 Aralık 2009'da Haber Türk gazetesine verdiği demeçte, eski Türk İlkoklu'ndaki sunum ve şarap partisinde yaptığım konuşmaya rağmen yine 'TAŞ MEKTEP' lafını söyledi. Eğer bu söylem, bu yanlış ifadeyle evam ederse, BİLGİ ve BELGE YARDIMIMI durduruyorum. Anlayan anlar, anlamayan zaten benim için sivrisinektir bundan böyle. SIKILDIM bu konudaki açıklamalarıma rağmen inatlarından, DAN; DAN; DAN....


.........................................................4

Milliyet-Cadde, 12.11.2010
Gülüm Dağlı

http://cadde.milliyet.com.tr/Default.aspx?aType=CaddeHaberDetayArsiv&KategoriID=172&ArticleID=1184035


SAiT FAiK'iN GÖZÜNDEN iSTANBUL

Burgazada'nın balıkçıları, Galata rıhtımındaki hamallar, İstiklal Caddesi'nde gazete satan çocuklar... 'Adalı yazar'ın öykülerinden esinlenerek hazırlanan, 'Sait Faik'in İstanbul'u' adlı kitap, okuyucuları şehirde büyülü bir yolculuğa çıkarıyor...

Adalar, özellikle hayatının büyük bölümünü geçirdiği Burgazada, onun için bir kaçış yeriydi. Babasının Burgazada'da aldığı beyaz köşke önceleri sadece yaz aylarında giden yazar, bir süre sonra sürekli burada kalmaya karar verdi. Ve bu karar, yazı hayatı için de önemli bir dönüm noktası oldu. En güzel hikayelerini bu köşkte yaşadığı yıllarda yazdı. Burgazada balıkçılarının fakir hayatı onu çok etkilemişti. Bütün gününü balıkçılarla birlikte sohbet ederek geçirdiği, bazen de evden çıkmadan yazı yazdığı olurdu.

İBB Kültür A.Ş'nin hazırladığı 'Sait Faik'in İstanbul'u kitabında, yazarın Adalar'dan sonra en sevdiği semtin Beyoğlu olduğu görülüyor. Haliç, Galata, Şehzadebaşı, Kumkapı gibi yerler de, ikinci derecede de olsa belli bir ağırlığa sahip.

Şehir hayaleti
'İstanbul hikayecisi' olarak da tanımlanan Sait Faik, ömrünü hikaye yazmaya vakfetmiş bir sanatçı olarak günlerinin çoğunu şehri semt semt dolaşarak geçirir. Öyle ki yazar Sabri Esat Siyavuşgil, Sait Faik için 'şehir hayaleti' benzetmesini yapar. Yalnızlığın getirdiği sıkıntıyla gezer Faik, farklı mekanlara girer, sokaklarda yürür. Orhan Kemal, yakın arkadaşı Sait Faik'in İstanbul'u dolaşmakla geçen günlerini şöyle özetler: "İstanbul'u fellik fellik dolaşmaya çıkardı. Beyazıt'ta havuzun başına tünemişse 'Havuz Başı' öyküsünü, Boğaz'a sarkmışsa 'Menekşe Vadi'yi yazardı. İstanbul'un en kıyıda köşede kalmış yerinde rastladığı insanları da kolundan tutup öykülerine sokuştururdu." Hafta sonları ise adasına sığınırdı büyük yazar. Kendi köyünü, oranın insanlarını, balıklarını ve Sivriada'yla giriştiği komşuculuk oyununu anlatırdı.



.........................................................4

CNN-Türk, 11.01.2010 13:05:34
İrem Ahmetoğlu / MİHA
Fotoğraflar: Ahmet Bolat-İrem Ahmetoğlu-Tuğçe Bozkurt (MİHA)

http://www.cnnturk.com/2010/yasam/diger/01/11/fenerbahce.muzelik.oldu/558887.0/index.html

"Fenerbahçe" müzelik oldu


Fenerbahçe vapuru Marmara’nın mavi sularında ömrünü geçirdikten sonra şimdi Haliç’te Rahmi Koç Müzesi'nde yaşamaya [?] devam ediyor.

İstanbullular’a 55 yıl boyunca Adalar, Yalova, Kadıköy hattında hizmet veren Fenerbahçe Vapuru bıraktığı anılarla, hikâyelerle bir döneme tanıklık etti.

İstanbul’da yaşamış hemen hemen herkesin bir izi vardır onda. Uzun yıllar keyifle seyahat ettikleri Fenerbahçe Vapuru şimdi müzedeki yerini almasıyla gelecek nesillere de ulaşacak. İstanbul nostaljisi Fenerbahçe Vapuru Marmara’nın mavi sularında ömrünü geçirdikten sonra şimdi Haliç’te Rahmi Koç Müzesi'nde yaşamaya devam edecek.

1952’de İngiltere’nin Denny of Dumbarton Tersanesi’nde inşa edilen Fenerbahçe Vapuru, 14 Mayıs 1953 günü İstanbul Boğazı'nda hizmet etmeye başladı.

55 yıllık yolculuğunun ardından 22 Aralık 2008’de tarihi veda seferini yaptı.

İstanbul Boğazı'nın simgesi haline gelen vapur jilet olmaktan son anda kurtularak veda seferinin ardından, Hasköy’deki Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi’nde yerini aldı, şimdilerde binlerce sanatsever ve deniz tutkununu bir yılı aşkın süredir ağırlıyor.

Bugünlerde Rahmi Koç Müzesi’nde tatlı bir telaş var; tarihi vapur, Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği’nin “Gemi ve Deniz Sevgisi” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Gemi Modelcileri ve Gemi Severler Derneği üyelerince oluşturulan sergide özgün gemi modelleri, gemi yapılandırmaları, kartpostal koleksiyonu, Atatürk'ün deniz sevgisi ile ilgili fotoğraflar ziyaretçiler tarafından 14 Şubat 2010 tarihine kadar görülebilecek.

Kaptanı Fenerbahçe’yi anlattı

Fenerbahçe Vapuru’nu bir de ona kaptanlık yapmış olan Aslan Kocabal’dan dinledik. 43 senelik denizcilik hayatının son 12 senesini geçirdiği ve çalıştığı son gemi olması ile ayrı bir yeri var Fenerbahçe Vapuru’nun onun hayatında.

Denizciliğe 8 yaşında büyükbabası ile beraber Trabzon’da balıkçılık yaparak başlayan Kocabal, 13 yaşında İstanbul’a balıkçılık yapmak için gelmişler. Daha sonra balıkçılığı bırakarak "Sevim" adlı küçük balıkçı teknesinde makinistlik yapmaya başlamış.1946 yılında bahriyeli olarak askerliğe başlamış ve askeri görevini serdümen (dümencilerin başı) olarak yapmış. 1949 terhis olduktan sonra Şehir Hatları Kaptanlık Sınavlarına girmiş ve başarılı olmuş. İlk kaptanlığını Şehir Hatları vapurlarından “Nimet” adlı gemide yapmış. Daha sonra birçok gemide çalışmış. Ama en çok aklında kalanlar; İnkılap, Heybeli, Dolmabahçe, Paşabahçe ve Fenerbahçe gemileri.

Aslan Kocabal Şehir Hatları’nın 1970 senesindeki en iyi vapurlarından biri olan İnkılap gemisinin kaptanı iken başarılarından dolayı emekli Kaptan Habib Mahmutoğlu’nun yerine 1980 Ocağı’nda Fenerbahçe gemisinde kaptanlık yapmaya başlamış.


Kocabal Fenerbahçe Vapuru’nun özelliklerini şöyle anlatıyor:

“Fenerbahçe’yi diğer gemilerden ayıran özelliklerden birincisi Kaptan köşkü ahşap olan tek gemidir. Şirket-i Hayriye gemilerinden olan Paşabahçe, Dolmabahçe, Fenerbahçe ithal olarak Türkiye’ye getirilmiştir. Fenerbahçe ve Dolmabahçe İngiltere’den, Paşabahçe iseİtalya’dan gelmiştir. Bu gemiler manevra kabiliyeti, hız ve dayanıklılık bakamından diğer Şehir Hatları vapurlarına göre daha dayanıklıydılar."

Fenerbahçe Vapuru’nun müzeye konulması hakkında Kocabal şunları söylüyor: “Benim açımdan çok gurur verici bir olay. Çünkü 12 sene Fenerbahçe Vapuru’nda kaptanlık yaptım. Birçok anı ve hatırası var. Müzede bir eser olarak saklanmasını sağlayan herkese teşekkür ederim. Paşabahçe de Fenerbahçe gibi Şehir Hatları’ndan çekilerek yılların yorgunluğunu ve hizmetinin karşılığını sergilenerek hafifletmelidir. Çünkü bu iki gemide tarihi bir eserdir.”

Kocabal gemideki en heyecanlı anısını şöyle dile getiriyor:

“Birçok anım oldu elbet ama en kalıcı olanını anlatayım. Heybeliada’dan binen yolculardan biri hamileymiş. Doğum sancısı tutunca gemide doğurmak zorunda kaldı. Yine şansı varmış ki gemide doktor da varmış. Bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Ben adının Derya olmasında ısrar ettim ama Deniz koydular.”

Ne çok insanın anısını taşıyan Fenerbahçe Vapuru şimdi bizleri Haliç’in kıyısında Rahmi M. Koç Müzesi’nde bekliyor. Zamanında simit için peşinden uçuşan martılar hâlâ yanında gelecek ziyaretçileri bekliyorlar. Her kısmında anılar biriktiren Fenerbahçe eski günleri yâd etmek için en güzel yerlerden biri artık. Hareket halinde olmasa da Haliç’te gün batımındaFenerbahçe Vapuru’nda bir yemek yiyebilirsiniz.


Fenerbahçe vapuru müzede yaşıyor

Uzun yıllar İstanbullular’ı taşıyan Fenerbahçe vapuru Marmara’nın mavi sularında ömrünü geçirdikten sonra şimdi Haliç’te Rahmi Koç Müzesi'nde yaşamaya devam ediyor... Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı'ndan Ahmet Bolat, İrem Ahmetoğlu ve Tuğçe Bozkurt'un fotoğraflarıyla Fenerbahçe vapurunun yeni hayatı


............................................................5

Fotoğraf: http://www.cnnturk.com/2010/yasam/diger/01/11/fenerbahce.muzelik.oldu/558887.1.14/index.html#photogal

1000 değil 1 sene önceydi...

Sütlüce sahilinde zamana demir atmış Fenerbahçe
vapurunda bir çocuk,
Düşünüyor eni konu
Akıl sır erdiremiyor
Şu güzelim vapuru müzeye kaldırıp da
İstanbulluları
O utanılası mopurlarla yolculuk ettirenlere
Bir kıyıdan geçen o ucube mopura bakıyor bir de vapura...
Babaannesinden duyduğu minvalde adeta söyleniyor erkâna
"Allah akıl fikir versin," diye... diye...
Ama asıl o koca yüreğinde henüz yılların zımparalayamadığı bir isyanla
Çılgınca ama tam da o anda
Fenerbahçe vapuruyla gitmek istiyor çooook ama çoooook uzaklara...
"Büyükler"in işlerine geldiği gibi işletilmeyen "sözde" değil "özde" demokrasi diyarına...
Hülyasıyla...
)O(
Büyükada, 11.1.2010

...

ADALAR POSTASI-2221 (10.1.2009): iki bin on'da şehre kültürel ve turistik bir zenginlik katılmasi için fenerbahçe vapurumuz...


http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/01/adalar-postasi-2221-iki-bin-onda-sehre.html

.........................1.
From: emine.cigdem.tugay@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S
Date: September 29, 2008 1:29:36 PM EEST
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr
Cc: MIMARLAR ODASI

.........................2.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S (290 imza...)
Date: October 7, 2008 10:02:59 AM EEST
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr
Cc: BASIN

.........................3.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S (650 imza...)
Date: October 21, 2008 8:39:19 AM EEST
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr
Cc: BASIN

.........................4.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S (780 imza...)
Date: November 2, 2008 9:18:00 AM EET
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr
Cc: BASIN

.........................5.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S (800 imza...)
Date: November 18, 2008 9:39:28 PM EET
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr, rmkmuseum@koc.com.tr
Cc: BASIN

.........................6.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuzun seferden kaldirilmasina seyirci kalmayacagiz! (810 imza...)
Date: December 5, 2008 10:25:50 AM EET
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr, rmkmuseum@koc.com.tr
Cc: BASIN

.........................7.
From: vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
Subject: fenerbahce vapurumuz icin S.O.S (812 imza...)
Date: December 19, 2008 2:40:59 PM EET
To: baskan@ibb.gov.tr, info@ido.com.tr, binali.yildirim@tbmm.gov.tr, hnaiboglu@denizcilik.gov.tr, ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr, ozelkalem@kulturturizm.gov.tr, kurullardairesi@kultur.gov.tr, dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr, gmo@gmo.org.tr, rmkmuseum@koc.com.tr
Cc: BASIN


FENERBAHÇE VAPURUMUZUN
SEFERDEN KALDIRILMASINA
SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ!



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. tarafından
10 Ekim 2008 tarihi itibariyle seferden kaldırılıp özel bir müzeye satılacağı açıklanan
M/V Fenerbahçe vapurumuzun gereken onarımı gereği gibi gördükten sonra
yeniden Şehir Hatları’nda sefere konulması için
ekteki dilekçeye imzanızı (ad+soyad) ekleyerek
vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com adresine göndermeniz
yanı sıra kamu baskısını sağlamak amacıyla
adres defterinizdeki tüm adreslere de iletmenizi rica ederiz.

VAPURLARIMIZI VERMİYORUZ! Kampanyası
ADALAR POSTASI
)O(

.................................
fenerbahçe vapurumuzun
seferden kaldırılmasına
seyirci kalmayacağız!

ad:...............................
soyad:.........................

vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
.............................


Kadir Topbas / Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani
ISTANBUL BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI
Sarachane Istanbul
Tel: 0212 455 14 00-01
Faks: 0212 455 27 00
baskan@ibb.gov.tr

Ahmet Paksoy / IDO Genel Muduru
ISTANBUL DENIZ OTOBUSLERI SANAYI ve TICARET A.S. GENEL MUDURLUGU
Kennedy Cad. Yenikapi Hizli Feribot Iskelesi
Eminonu Istanbul
Tel: 0212 455 69 00
Faks: 0212 517 39 58
info@ido.com.tr

Binali Yildirim / Ulastirma Bakani
TC ULASTIRMA BAKANLIGI
Hakkı Turaylic Caddesi No:5
Emek Ankara
Tel: 0312 212 44 16-18
Faks: 0312 212 49 30
binali.yildirim@tbmm.gov.tr

Hasan Naiboglu / Denizcilik Mustesari
TC DENIZCILIK MUSTESARLIGI
Gazi Mustafa Kemal Bulvari No:128/A
Maltepe Ankara
Tel: 0312 232 38 60 / 2150
Faks: 0312 232 47 70
hnaiboglu@denizcilik.gov.tr

Ertugrul Gunay / Kultur ve Turizm Bakani
TC KULTUR ve TURIZM BAKANLIGI
Ataturk Bulvari No:29
Opera 06050 Ankara
Tel: 0312 311 19 32
Faks: 0312 311 14 31
ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.tr
ozelkalem@kulturturizm.gov.tr

TC KTVK GENEL MUDURLUGU KURULLAR DAIRESI BASKANLIGI
KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA YUKSEK KURULU
II. Meclis Binasi Yani
Ulus Ankara
Tel: 0312 310 53 64
Faks: 0312 310 91 12
kurullardairesi@kultur.gov.tr

Oramiral Metin Atac / Deniz Kuvvetleri Komutani
DENIZ KUVVETLERI KOMUTANLIGI
Bakanliklar Ankara
Tel: 0312 417 62 50
Faks: 0312 417 30 65
dzkkinfo@dzkk.tsk.mil.tr

R. Tansel Timur / TMMOB Gemi Muhhendisleri Odasi Baskani
TMMOB GEMI MUHENDISLERI ODASI
Postane Mahallesi, Tunc Sokak No:39
Tuzla Istanbul
Tel: 0216 447 40 30
Faks: 0216 447 40 33
gmo@gmo.org.tr

Rahmi M. Koc / Rahmi M. Koc Muzecilik ve Kultur Vakfi Yonetim Kurulu Baskani
RAHMI M. KOC MUZECILIK ve KULTUR VAKFI YONETIM KURULU'na
Haskoy Caddesi, No:27
Beyoglu Istanbul
Tel: 0212 588 37 70
rmkmuseum@koc.com.tr


28 Eylül 2008

Konu: M/V Fenerbahçe Şehir Hatları Vapuru’nun seferden kaldırılması girişimi

İSTANBUL DENİZ OTOBÜSLERİ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ne, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’na,
TC ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’na,
TC BAŞBAKANLIK DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI’na,
TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI’na,
TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI’na,
DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI’na,
TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI’na,
RAHMİ M. KOÇ MÜZECİLİK ve KÜLTÜR VAKFI YÖNETİM KURULU’na,

Hizmete girdiği 1952 yılından beri Sirkeci-Adalar-Yalova hattının yolcusunu taşımış olan M/V Fenerbahçe vapurunun pek yakında seferlerden alınarak bir müzede sergileneceği İstanbul Büyükşehir Belediyesi basın açıklamaları yanı sıra web sitesi üzerinden de ilan edilmiştir. http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/AnaSayfa2.aspx

Biz aşağıda imzası bulunan, bu vapurun yolcuları ve denize ve vapurlara gönül vermiş olan İstanbul ve Adalar halkı olarak:

1. İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini korumak görevini üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, şu ana kadar (28.09.2008) seferlerini başarıyla sürdüren M/V Fenerbahçe vapurunun statik bir müze olarak değil, Şehir Hatları tarifesi kapsamında seferlerini sürdüren aktif bir vapur olarak daha büyük değer içerdiğini,

2. Vapurun ihtiyaç duyacağı revizyonların dış görünüm ve güverte yerleşimine etkisinin düşük olduğunu; buna istinaden gerekli görülen sevk ve navigasyon sistemlerinin mevcut gemi içinde orijinalliği ciddi anlamda bozmadan yerleştirilebileceğini,

3. Tamirat için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından belirtilmiş olan “tamir maliyetinin yeni bir geminin maliyetinin yarısına eşit olması” durumunun, şu anda inşa edilmekte ve inşaatına devam edilecek olan 10 adet vapurun varlığı ve maliyeti düşünüldüğünde, M/V Fenerbahçe vapurunun tamirine ilaveten 9 vapur inşa edilmesi halinde toplam maliyeti yarım vapur maliyeti kadar azaltacak olması dikkate alındığında mantıklı olmaması,

4. Başta Adalar hattı olmak üzere, ağırlıklı olarak kış aylarında fırtına, tipi, sis gibi elverişsiz hava koşullarında seyir kabiliyetini kaybetmeden, bilhassa lodoslu havalarda diğer vapurlara nazaran yolcularına daha rahat ve güvenli bir yolculuk imkânı sağlaması,

5. Yeni inşa edilen vapurlar dahil, filodaki diğer vapurların seyir hızları 14 knot ve daha düşük değerlerdeyken, normal koşullarda 15-16 deniz mili hızla seyir ederek “İş Postası” olarak adlandırdığımız 07:00 Adalar-Kabataş ve 18:30 Kabataş-Adalar hattında sürat kabiliyeti sayesinde, çalışan Adalar halkının işe yetişme sıkıntısını hafifletmesi, gerek İstanbul Boğazı girişinde, gerekse muhtelif iskelelerde olası beklemelerden kaynaklanacak rötarın önüne geçebilmesi ve hatta çoğu zaman Kabataş İskelesi’ne erken ulaşması,

6. Açık ve kapalı güvertelerinin nispeten uzun sayılabilecek olan Adalar hattı yolcuları için diğer vapurlara nazaran daha yüksek bir konfora sahip olması,

sebepleri dolayısıyla Fenerbahçe vapurunun seferden kaldırılması yönünde alınan kararı uygun görmüyoruz.

Buna dayanarak:

Marmara Denizi’nin en çetin hatlarında 56 senedir üstün performansla çalışan ve gerek yolcusunu, gerekse karadan seyreden İstanbul vatandaşını tatmin eden ve özellikle uzun hatlar için uygunluğunu kanıtlamış M/V Fenerbahçe vapurunun, yetkin ve tecrübeli bir ekibin gözetim ve kontrolünde tamir ve revizyonlarının gereğince yapılmasını ve vapurun aktif olarak Şehir Hatları bünyesinde seferlerine devam etmesini istiyoruz.


“VAPURLARIMIZI VERMİYORUZ!” Kampanyası vapurlarimizi.vermiyoruz@gmail.com
ADALAR POSTASI adalar.postasi@gmail.com

Mehmet Adil Akgül, Arif Çağlar (Dr.), Emine Çiğdem Tugay, Mert Murat Erman, Melek Güngör, Tugay Kartal, Emre Altınbaran, Mahir Günşıray, Mehmet Selim Tugay, Okşan Aytaman, Selah Özakın, Ayşe Çağlar (Prof. Dr.), Süheyl Açıkel, Emel Deniz, Pano Nikolaidis, Mehmet Fuat Tönük, Gönül Tönük, Mustafa Cengiz Civan, Akgül Artunkal Baylav, Engin Damcı, Zeynep Erkut, Ersin Güneralp, İsmail Serdar Demir, Muharrem Demir, Funda Oral, Hatice İpek Yagal Gül, Orhan Bursalı, Sevan Özacar, Mehmet Yersel, Ercüment Gürçay, H. Yasemin Sönmez, Kamil Masaracı, Ruhan Çelebi, Neşe Kıldacı, Özer Kıldacı, Pınar Şatıoğlu, Lena Schulte, Karl Schulte, Levent Göktem, Metin Karadağ, Kerem Ateş (TÜRÇEK-Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu), Hasan Cevad Özdil, Soner Önal, A. Uğur Tarhan, Rüksan Tuna, Necati Önel, Begüm Yavuz (CHP Parti Meclis Üyesi), Neriman Erduman (TKB Kadıköy Onursal Başkanı), Şerife Özdemir (TKB Adalar Geçmiş Dönem Başkanı), Nazan Kuşçu, Ayda Arel (Prof. Dr.), Rabia Gürol, M. Cemal Beşkardeş (Dr. Yük. Müh.), Sara Beşkardeş (Op. Dr. Opth.), A. Fuat Beşkardeş (Psikyatr. Dr.), Ahmet Can Beşkardeş, Samiye Beşkardeş, Ömer F. Beşkardeş (Y. Mim.), İzzet Beşkardeş (İnş. Yük. Müh.), Saniye Beşkardeş, Sena Beşkardeş, Zehra Tasman, Mehmet Gözgücü, Selma Kurdakul, Cem Ertekin, Dilek Zaptçıoğlu, Jürgen Gottschlich, Rezan Peya Gökçen, Tuna Şişkolu, Begül Kılıççöte, Lale Akalın, Hülya İşbilir Behramoğlu, Ataol Behramoğlu, Rabia Irmak Tanış, Tilbe Saran, Coşar Büyükdığan (Gemi İnşaa ve Gemi Mak. Müh.), Hayriye Karaca, İpek Büyükdığan, Lütfi Büyükdığan, Şayeste Büyükdığan, Melek Kızıldağ, Aziz Kızıldağ, Arif Kızıldağ, Keklik Kızıldağ, Deniz Kızıldağ, Derya Kızıldağ, Çağlar Kızıldağ, Mutlu Ceren Cangöz, Emrah Başkan, M. Cem Gür, Olcay Başeğmez, H. Bayram Durmuş, Gül Tokay, Saadet Ünal, Nazife Akgün, Suar Gazaroğlu, Günay Göksu Özdoğan, Yavuz Osman Yılmaz, Ahmet Ektem (Y.Mim), Füsun Başer, Ron Rose, Gregory Kerim Başer Rose, Emma Aslıhan Başer Rose, Pınar Turhan, Aynur Gürsoy, Burak Erhan Güngörmüş, Mine Türkili, Zübeyde Atay, Günnur Onay, Gülsevil Tüzün, Jaklin Kornfilt, Özgür Barış Akbayır, İvi Dermancı, Alki Dermancı, Pelin Us, Özlem Us, Nimet Us, Ahmet Us, Ayşen Altınel, Aris Kyriazis, İsmail Baysal, Sema Baysal, Gökhan Baysal, Semiha Baltacı, Hüseyin Korhan Atay, Tezcan Gürsel, Tülay Çellek, Nazlı Pakkan, Ruşen Türkoğlu, Reyhan Oksay, Ahmet Ünver, Gülnur Aksop, Suna Öççetin, Esen Çamurdan, Esin Bozkurt, Aziz Yakup Erol, Selçuk Esenbel (Prof. Dr.), Bahadır Akbulut, Nesrin Yazıcı, Şendoğan Yazıcı, Savaş Çekiç, Onur Gökalp, Emir Uslu, Emir Erşahin, Şemsi Yazıcı, Şevkiye Sağbil (Dr.), İ. Yüksel Güngör, Jale Güngör, Yusuf Bahar (Genç Parti Adalar İlçe Başkanı), Cafer Güler (GP Maden Mahallesi Sorumlusu), Ergün Yetim (GP Burgazada Mahalle Yönetimi), Füsun Orta (GP Adalar İlçesi Kadınlar Kolu Başkanı), Behiç Ak, Nuran Ulutaş, Leyla Özalp, Ebru Okan Sarp, Zuhal Can, İrem Portakal, Sami Yenibahar, Uğraş Salman, Kubilay Beyhan, Cavid Alioğlu, İncilay Yılmazyurt, Nihan Mutcalı, Burçin Altınsay Özgüner, Emre Zeytinoğlu, Istatis Arvanitis, Gönül Kurtkan, Erol Özdoğan, Silvia Sazak, Veysel Şadan Özgür Kırca, Yeşim Tetik, Özgür Günelsu, Emin Günay, Emel Budak, Zafer Ataylan, Nuran Ataylan, Utku Ataylan, Ezgi Ataylan, Ebru Şenel, Ayten Şendoğan, Tülin Atalay, Nezih Atalay, Ayfer Yavi, Erkal Yavi, Melis Akıllı, Sezen Çavdar, Tuğrul Çavdar, Kerem Çavdar, Nursen Dönmez, Hayati Dönmez, Burak Boynuk, Ilgı Adalan, Sahure Ilgın, Erdoğan Ilgın, Şebnem Pekcan, Murat Pekcan, Alican Pekcan, Nilgün Gömüç, Şahin Tekgündüz, Güner Tekgündüz, Adnan Göker, Vedia Göker, Cihangir Dönmez, Benkitül Dönmez, Altuğ Dönmez, Deniz Dönmez, Altan Dönmez, Çetin Tuğ, Mukadder Tuğ, Belgin Tuğ, Erhan Başkurt, Emine Bakar, Halil Karabulut, Figen Karabulut, Işıl Cansel, Jale Anlı, Ekin Anlı, Melahat Özay, Kor Özay, Senem Deniz, Meziyet Pamir, Reyhan Pamir, Ece Pamir, Mustafa Sun, Saadet Çimender, Mustafa Koçkaya, Necat Karagöz, Niyazi Turan, Mübeccel Turan, Nurcan Acar, Öcal Ertüzün, Nilgün Ertüzün, Özen Ataylan, Pelin Ataylan, Öncel Ataylan, Rıfat Murat, Yeter Murat, Ülker Murat, Server Güney, Sevinç Öztürk, Zafer Kustu, Ufuk Şendoğan, Hilal Şendoğan, Ümran Ökten, Mirabiye Ökten, Sami Solmaz, Yıldırım Baysal, Belkıs Baysal, Yıldız Ergüder, Güler Göker, Yurdagün Göker, Ümit Günal, Aynur Tanrıverdi, Tamer Garip, Hülya Garip, Nur Çelik, Kemal Ürgüp, Fevzi Karataş, Zekiye Karataş, Candan Özdemir, Erdem Özdemir, Deniz Canefe, Kenan Şahin, Engin Öztok, Türkan Öztok, Ayşenur Ökten, Gülhan Demir, Naci Güler, Handan Güler, Sevinç Alantar, Erdal Alantar, Meral Nisar, Arzu Kılıçöz, Altan Hüseyin, Teoman Onat, Levent Göker, İkbal Polat, Haluk Ağabeyoğlu, Hasan Selışık, Fehmi Hasanoğlu, Muhittin Mungan (Doç. Dr.), Ayşem Göktürk, Haluk Kulacaoğlu, Davut O. Berker, Ayşe Pakkan, Hakan Aydoğdu, Cemal Mersinli, Cengiz Karataş, Oğuz Köykıran, Haşmet Sarıyalçın, Ebru Şenher, Rukiye Kuneralp, Süleyman Savaş, Faika Savaş, Angela Berzeg, Şebnem Selışık Aksan (Prof. Dr.), Elif Elvan Uluutku, Nimet Yalçınkaya, Hasan Barış Sevin, E. Seda Uludüz, Sevcan Öz, Canan Alioğlu, Bilgehan Anıl, Erendiz Özbayoğlu (Prof. Dr.), Erdem Eroğlu, Serdar Şirazi (Dr.), Efe Çapar, Tiraje Dikmen, Gülay Şahin, Betül Adısönmez, Metin Adısönmez, Zehra Çetinok, Turhan Feyizoğlu, Ümit Sarıaslan, Zeynep Güzeldoğu, Nur Çakmak, Berken Çakmak, Musa Çakmak, Zerrin Bayrakdar (Prof. Dr.), Zafer Urfa, Hür Fırtına (Türk Loydu Malz. Ve Ür. Sert Bir. Bşk.), Fatma Utkan, Güçlü Utkan, Fatma Ökçe, Ömer Ökçe, Mevlide Ökçe, Nazmi Üney, Beril Alataş, Asef Kocabay, Hülya Tokmak, Yağmur Say, Selma Çekiç, Korhan Gümüş, Aynur A. Özışık, Aygül Hararlı, Erkan Gürpınar, Kaya Konuray, İbrahim Gençel, Ayhan Albayrak, Fatma Safvet Özdil, Bülent Kaçmaz, Can Şahbaz, Ali Fırat Alican, Sergio Mordo, Akın Ok, Tuba İlkmen Şenay, Yakup Balcı, Nihat Sönmez, Gürsel Kaya, Nilüfer Dinç, Halime Eryılmaz, Dursun Eryılmaz, Melek Eryılmaz, Levent Atmaca, Nedim Kulit, Leda Neruş, Cemal Bayrak, Burhan Çiçek, Ramazan Çiçek, Recep Hüseyin, Muammer Adok, Ömer Cengizhan Aktaş, Can Karabaş, Özkan Er, Sibel Sağır, Saim Dubeln, Mehmet Kara, Ali Berk, Hüseyin Demir, Metin Balcı, Gülbeyaz Balcı, Şerife Balcı, Davut Şekerci, Hatice Şekerci, Derya Şekerci, Hatice Bal, Bülent İşbilen, Orhan Bal, Levent Atmaca, Faik Özkurt, Sabri Öktem, Osman Gündoğan, Yalçın Keçeci, Ercan Şekerci, Zeki Yılmaz, Nejdet Aydın, Mehmet Öztunla, Mahmut Düzcan, Mesut Kaya, İbrahim Tekdal, Onur Ergenç, Burhan Ay, Mahmut Keklikçi, Fatih Özçelik, Umut Karpuzcu, Hakan Toprak, Görkem Dilmaç, Ahmet Mavna, İbrahim Kış, Kenan Çağlar, Mustafa Kalay, Ali Albayrak, İsmet Yıldız, Cemalettin Yılmaz, Sabit Araç, Abidin Salman, Yaşar Koç, Bayram Kerşit, Ayfer Eskici, Fuat Erdoğan, Abdülbari Gezer, Uluç Ulukaya, Oya Gökçen, Mehmet Balcı, Kaan Akbulut, Ömer Çolak, Neşet Kara, Sefa Yüksel, A. Murat Gezgin, Naciye Kuru, İhsan Özer, Murat Çatal, Meltem Sarp, Yakup Öktem, Mustafa Uzunyol, Ali Özbilge, Gülten Gözay, Ziya Mutlusoy, Muharrem Kerşit, Günay Karayaprak, Hüseyin Aydemir, Kemalettin Dinç, Harutün Kökçü, Aram Gülbenek, Kravçenko Elena, Sarven Somuncuman, Herman Mısır, Ohannes Pınarbaşı, Arpine Pınarbaşı, Kirkor Çanakoğlu, Ani Kökçü, Tülay Gülbenevi Musurken Olena, C. Somuncuyan Olena, V. Bayer, Aleks Satıryedi, Sarven S. Koçancı, Arsen Kovan, Mardik İnce, Hüseyin Atıcı, Beralhi İnce, Mukaddes Atıcı, Aliksan Donik, Z. Jüliyet Donik, Ari Donik, Arsen Donik, Hüsnü Çağatay, Haco Hacaduryan, Roni Manukyan, Hakan Bozbıyık, Yorgi Lukdes, Rejin Teoheridu, Cefri Sakızoğlu, Aram Günbilir, Aren Günbilir, Sema Bilgin, Erol Samanoğlu, Rozmeri Samanoğlu, Suat Samanoğlu, Yakup Samanoğlu, Sait Samanoğlu, Garbis Balıkçı, Ani Balıkçı, Sevak Şahin Balıkçı, Tekin Kaya, Tomi Krenorian, Dimustenis Fremenois, Mehmet Yılmaz, Ayten Canerten, Yüksel Karagöz, Karabet Karagöz, Aznif Hacaduryan, Akri Başoksen, Vahram Mumetinyan, Kerope Altıntop, Nevzat Çiçek, İlyas Çiçek, Ersan Günbatı, Filiz Günbatı, Avedis Hilket, İlyas Baler, Sona Kalfopulos, Niko Kalfopulos, Kevork Baltayan, Turgut Özden, Mehmet Malkoç, İ. Tanju Okay, Anto Dülger, Rober Kovan, Coşkun Çakar, Ergin Coşanyıldız, Turgay Özden, Arsen Abrahamyan, Hüseyin Günbatı, Fatih Günbatı, Ali Çakmaz, Taki Dimitro Lefteroğlu, Ayef Tekiş, Ayon Küçük, Ümit Kuyumcu, A. Hari Zanos, D. Hari Zanos, H. Elmasdağ, R. Kovafyan, D. Oduncu, Güzel Aydın, Savaş Aydın, Milkin Kalaycı, Artin Kahraman, Mario Kalya, Eleni Kalya, Hugida Kahraman, Vağarş Kavcıyan, Garbis Boyacıoğlu, Norayr Keskinkılıçyan, Hilda Keskinkılıçyan, Jüliyet Kavcıyan, Mehmet Ali Özten, Reşat Bereket Pala, Murat Çoğal, Bayram Çoğal, Oskiyan Elmas, Hüseyin Aldemir, Muzaffer Sözen, Mehmet Duman, Maz Tafruser, İsmail Akpolat, Ergin Özden, Metin Demir, Hasan Kızılbuğ, Sait Yavuz, Sıtkı Akkoyun, Sabit Polat, Kemal Aldemir, Salih Önal, O. Bahattin Ebe, Zeki Gültekin, Erdoğan Aydın, Ali Yetimoğlu, Abdullah Kayıkçı, Kerzun Aydın, Cemal Kazan, Ferime Kazan, Halil Çoğal, Ali Kabataş, Vesile Güveli, Ahmet Güveli, Marika Baler, İsmail Duman, Şükrü Duman, Aydın Alpay, Kerim Om, Macit Daral, Kerim Demir, Caner Gürsoy, Hızır Pala, Mehmet Kına, Saim Okay, Muharrem Battal, Mustafa Yüksel, Fazıl Öksüz, Hüseyin Şahin, Arman Sucuyan, Hampar Sucuyan, Hasan Yiğit, İsmail Alkaya, Lusiye Levyan, Gülnar Şensarı, Yaşar Sadık Acarlı, Sinan Acavli, Sevim Tüzüner, Rıza Kına, Ahmed Kına, Recep Yazgan, Sabahat Şahin, Muhammet Topal, Oskan Elbiçer, Fatma Evren, Rıdvan Evren, Rıfat Tosun, Yalçın Demir, Onur Tüfenk, Mustafa Kıvanç, Gürsel Caniklioğlu, Tanya Kantarcıoğlu, Yeğya Kantarcıoğlu, Serenay Şirin, Esra Dinç, Elif Dinç, Demet Akman, Selda Vural, Rabia Gürol, Özkan Gürol, Halis Deha Yürek, Selma Ada, Poli Geohanidis, Uğur Yıldırım, Dilek Yıldırım, Barış Güngörmez, Erdinç Özten, Erkan Karacıola, Mehmet Dayı Ertik, Ayça Geçtoğan, Filiz Eker, Duygu Çolak, Hülya Doğan, Osman Karan, Hüsnü Erten, Nurdan Çıtak, Işıl Karipyan, Josef Tarpinof, Fatma Subaşı, Cemalettin Özruhu, Cahit Göç, Bülent Vural, Nedim Ulaş, Salih Çiğliğ, Cem Bereket, Sinan Çankırı, Şennur Baybüke, Memet Tayak, Gülten Caniklioğlu, Konstantin Selduman, Cengiz Şirin, Sibel Özer, Abdullah Dolunay, Eyüp Yasin, Ahmet Kaya, Nerveş Yılmaz, Zeynep Kaya, Tülin Uzun, Saime Uzun, Alper Dizdar, Kaya Kılavuzoğlu, Mustafa Türk, Cennet Özcömert, Aytekin Karabulut, Mustafa Tuluy, Ümit Turcan, Remziye Akçay, Özlem Yüzak, Owen Matthews, Sinan Balcılar, Gönül Dinler, Mazlum Dinler, Tuğrul Akoğlu, Erdinç Tanrıverdi, Ferhat Okutan, Yasemin İnce, Gülizar Akarsu, Lale Orman, Sedat Çetin, Vedat Keskin, Ayfer Demir, Uğur Özçelik, Batuk Karadağ, Murat Özdilli, Şemsettin Özbıyık, Şenay Gülten, Ahmet Sarı, Nurten Gülten, Sema Özyurt, Ayten Güzel, Nurettin Çadır, Halil Kamış, Derya Dudullu, Zehra Dümenci, Ayşe Aygün, Mehmet Yanık, A. Kadir Öztop, Mir Demir, Mehtap Kök, Halil Çap, Figen Yılmaz, Abdullah Gül, Efe Çimen, Hatice Polat, Hıdır Günal, Firdevs Canpolat, Hüseyin İnan, Gökhan Şen, Ayşe Çetin, Gönül Çetin, Sedat Tek, Ahmet Mete, Şener Sevigenç, Murat Serin, Muttalip Serin, Mikail Paşa, Mariayu Paşa, İsmail Yıldırım, Vasiliki İksida, Fili Enepekoğlu, Engin Paşa, Hülya Paşa, Eleni Paşa Yıldırım, İlyas Yıldırım, Can Yaşar Kar, Heleni Kar, Miralle Kar, İlyas Yirmi, Hüsne Yirmi, Corc Yirmi, Mihail Köşker, Sara Köşker, Rahmi Köşker, Yusuf Köşker, Habib Kasaboğlu, Talin Etyemez, Mukaddes Orçun, Alp Orçun, Suna Orçun, Deniz Orçun, Faruk Salman, Beyza Salman, Oğuz Türkkan, Kemal Turgut, Ali Fuat Turgut, Zeynep D. Şallı, Aslı Bıçakçı, Zeynep Özoğuz, Melike Taş, Özge Taş, Şeniz Kalemen, Ahmet Bayraktar, Figen Kafesçioğlu, Murat Kafesçioğlu, Kâmuran Orçun, Osman Bayraktar, Gülsün Erbil, Servet Sarıaslan, Naci Uytun, Şükran Uytun, Baki Nedim Baltacı, Füsun Çelikbilek, Sevin Öce, Şenol Dilmaç, Volkan Dilmaç, Emel Berksoy, Sabiha Çelikbilek, Ferşan Başaka, Süleyman Başaka, Orçun Başaka, Görkem Dilmaç, Gül Tündoğan, Zuhal İçsev, Ülker Tanrıverdi, Güner Yüzak, Remin Gökgöz, Atakan Göktürk, Ayşem Birkırgız, Abdurrahman Göktürk, Hera Karadeniz, Tamer Mulhes, Ayşegül Kurt, Diana Uziel, Binnur Karaman, Mine Kuşçu, Sena İpekçi, Arif Sami, Müge Kuşçu, Feride Alaner, Işık Meriç, Ayşe Söbütay, Can Karabaş, Ali Atındağ, Ahmet Tanrıverdi, Azra Tanrıverdi, Gürhan Özçiftçi, Abdurrahman Küçüksarı (İstanbul İl Genel Meclis üyesi), Muhittin Mungan, Yaman Akalın, Cem Pinto, Arman Gazaroglu, Suna Susanne Gazaroğlu, Taskuhi Gazaroğlu, İstepan Gazaroğlu, Ali Kandemir, Varol Turan, Habibe San, Hanife San, Aziz Murat Kaya, Ulaş Gürpınar, Ara Nubar, Gülderen Baviker, Bülent Baviker, Güleren Eren, Fatih Eren, Canan Eren, Meliha Güler, Fevzi Atasay (Gemi inşa ressamı), Sirus Leki, Ayşegül Dondurmacı, Osman Erkmen, Nevin Arpaçay, Oktay Yüksel, Hakan Baviker, Gonca Baviker, Haluk Canıtez, Oya Koca, Teoman Göral, ...

(19.12.2008 Cuma günü saat 11:00 itibariyle toplanan 812 imzadır. İmza kampanyası devam etmektedir...)

...

From: Tugay Kartal
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] F.Bahçe Vapurunun KOÇ Müzesine Devri hakkında İBB den cevap geldi.Date: January 8, 2009 1:27:17 PM EET
To: vapurlarimizi_vermiyoruz@yahoogroups.com

Fenerbahce Vapuru'nun, Koc Muzesi'ne verilmesine iliskin Bilgi Edinme Kanunu kapsaminda yapmis oldugum basvuruya gelen cevap ve verilen cevap ekinde devre iliskin protokolun kopyasinin tarafima gonderilmemesi nedeniyle yazmis oldugum ileti asagidadir.
Bilgilerinize,

IBB'den gelen cevap iletisi

yanit : bilgiedinme@ibb.gov.tr
kime : TUGAYKARTAL@gmail.com
tarih : 08 Ocak 2009 Persembe 00:00
konu : BILGI EDINME BASVURU NO : 441565
gonderen: ibb.gov.tr

BASVURU TARIHI : 25/12/2008 10:37:00
AD : TUGAY
SOYAD : KARTAL
T.C KIMLIK NO : 25280072028
TUZEL KISILIK UNVANI : NULL
EMAIL : TUGAYKARTAL@GMAIL.COM

BASVURU ACIKLAMASI : Fenerbahce vapurunun, Istanbul Buyuksehir Belediyesi tarafindan Rahmi M. Koc Muzecilik ve Kultur Vakfi'na devir edilmesine ait protokulunun bir kopyasinin ivedilikle tarafima ulastirilmasini ve bu protokoluun hangi yasa ve yonetmelik kapsaminda imzalandiginin bildirilmesini arz ederim.


Sayin Tugay KARTAL,
Bilgi edinme talebiniz, oncelik ile IDO'ya iletildi. IDO'dan tarafimiza gelen cevabi yazi asagidaki gibidir.

IDO AS Hukuk Musavirligi'nden verilen bilgiye gore:

Sayin Tugay Kartal'in talep etmis oldugu Fenerbahce vapuruyla ilgili sozlesme, Istanbul Buyuksehir Belediyesi Emlak Mudurlugu tarafindan hazirlanmistir. Istanbul Buyuksehir Belediyesi ile Rahmi Koc Muzesi arasindan imza altina alinmistir. Dolayisiyla bu talebin Istanbul Buyuksehir Belediyesi Emlak Mudurlugu'ne yonlendirilmesi gerekmektedir. Bu bilgi isiginda soz konusu bilgi edinme talebiniz, Emlak Mudurlugu'ne iletildi. Emlak Mudurlugu'nden tarafimiza gelen cevabi yazi asagidaki gibidir.

Protokol 5393 sayili Belediye kanununun diger kuruluslarla iliskiler baslikli 75. Maddesinde gecen "Belediye, Belediye Meclisi'nin karari uzerine yapacagi anlasmaya uygun olarak gorev ve sorumluluk alanina giren konularda Bakanlar kurulunca vergi muafiyeti taninmis vakiflarla ortak hizmet protokolu gerceklestirilebilir" hukmu uyarinca ve buna bagli olarak RMK Vakfi'na 12/12/1997 tarih ve 97/10396 sayili Bakanlar kurulu karariyla Vergi muafiyeti taninmis olmasina istinaden duzenlenmistir. Geminin mulkiyet devri sozkonusu degildir. 10 yillik bir protokoldur.
Bilgilerinize sunulur...

BMS173 : MERVE KUCUKYAZICI

...
IBB ya yazdigim son ileti

kimden :
kime : bilgiedinme@ibb.gov.tr
tarih : 08 Ocak 2009 Persembe 11:08
konu : Re: BILGI EDINME BASVURU No:441565

25/12/2008 Bilgi edinme basvuru talebim iceriginde "Fenerbahce vapurunun, Istanbul Buyuksehir Belediyesi tarafindan Rahmi M. Koc Muzecilik ve Kultur Vakfi'na devir edilmesine ait protokulunun bir kopyasinin ivedilikle tarafima ulastirilmasi" acikca belirtilmesine ragmen gelen cevap iletiniz ekinde prtokol kopyasi (scaner taramasi) bulunmamaktadir.

Geregini rica ederim.

Tugay KARTAL

...
From: Tugay Kartal
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] Fenerbahçe Vapuru PROTOKOLÜ nü gönderdiler
Date: January 8, 2009 2:43:53 PM EET
To: vapurlarimizi_vermiyoruz@yahoogroups.com

IBB den talep ettigim soz konusu protokol biraz once tarafima gonderilmistir.

Degerlendirmenize Protokol etkedir.
trenci tugay







...

From: Emine Cigdem Tugay
Subject: abesle istigal...
Date: January 10, 2009 12:23:34 AM EET
To: vapurlarimizi_vermiyoruz@yahoogroups.com


neyseki protokolun amaci hakikaten pek ulviymis!

[...] Isbu protokolun amaci, Avrupa Birligi Bakanlar Konseyi tarafindan 2010 yili Avrupa Kultur Baskenti ilan edilen Istanbul'da, sehre kulturel ve turistik bir zenginlik katilmasi icin Istanbul'un simgesi haline gelmis bulunan sehir hatlari gemilerinden birinin, RMK Vakfi'na ait Rahmi M. Koc Muzesi'nde sergilenmesinde ve ulusal ve uluslararasi ziyarete acilmasina iliskin Taraflari'in hak ve yukumluluklerinin duzenlenmesi [...]

habitat evveli galata'daki 6. daire-i belediye'nin vaktiyle yaptirmis oldugu sahane granit bordurler sokulup de yerine insanlarin ancak ziplayarak cikabilecekleri yukseklikte beton bordurler koymaya basladiklari zaman sozkonusu uygulamanin derhal durdurulmasi yonunde basvurdugumuzda bize verilen cevabi animsadim sinirin tepeme ciktigi su anda:

– disaridan misafirlerimiz gelecek onlar icin sehrimizi hazirliyoruz da!

deli eder bu sehir adami deli...
kulaklarin cinlasin orhan veli...
)O(

+ 4. ve 14 maddelerdeki ilgili tarih bolumleri neden bos birakilmis?
+ protokol uyarinca hicbir kari olmadigi anlasilan ve dahi fenerbahce vapurunu niye devrettigininse anlasilmadigi
ibb'nin, bu devrin ardindaki asil amaci/cikari nedir?
+ yahu bir seyler yapmali...