11 Ocak 2010 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2369: yanlış anladılar zaar! yahu mopur değil vapur istiyoruz vapur!

Burgazada, 1935.
http://urun.gittigidiyor.com/1935-BURGAZADA-HATIRASI-GORUNUS-FOTOGRAF_W0QQidZZ22188707

* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

30 Haziran 1898 Perşembe günlü Yunan uyruklu Londra'da oturan tüccar Teodiraki ile İngiliz Sefarethanesi despotunun Burgaz adasına giderek Rum patriğiyle görüştüklerine dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Büyükada, 10/01/2010 14:51


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

11 Ocak 2009 Pazartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
7/11ºC
% 63-87 nem
Gün Batısı, B 26km/sa

Gündoğuşu 07:27... Günbatışı 16:56

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Winter Jasmine Fairy.


* * *

1- Ocak 2010 itibariyle Adalar-Bostancı Şehirhatları Seferleri'nden vapurlar tamamiyle alınarak mopurlar çalıştırılmaktaymış! 10.000 küsur Adalıyı adamakıllı yanlış anladılar zaar! Yahu mopur değil vapur istiyoruz vapur!

2- Julia Oğuz: "Bostancı'dan turnikeden gecip tarifeli sefer için iskeleye geçtik ama vapur yoktu..."

3- Selah Özakın: "Pazarlığın pezevenk pelerini örtülerek kirletiliyorsa akşam / Ada’nın suçu değil ki bu..."

4- Adalar Belediye Meclisi'nden ne haber?: "Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 04.01.2010 tarih ve 09 sayılı Meclis Üyeleri Huzur Hakkı ile ilgili teklifi görüşülerek; mevcut üyelerin oybirliği ile teklif- karar olarak kabulüne karar verildi..."

5- Binlerce yıllık tarihi boyunca "evliya”, “kesiş”, “ruh”, “cin”, “halka” ve “prens” adaları olarak anılan İstanbul’un Adalar ilçesinin tarihi, Büyükada’da 140 yıl önce İskenderiye Patriği Sofronios’un yazlık evi olarak inşa edilen Taş Mektep binasında kurulacak müzede toplanacak...

6- WSJ- Michael Kuser: "The artistic program for the whole year includes university theater festivals, visiting artist workshops and new museum initiatives such as plans for a museum of island history on Büyükada, the largest of the Princes' Islands, just offshore Istanbul in the Marmara Sea...

7- Tüpler Boğaz’da batırılmadan önce Büyükada ile Sedef Adası arasındaki dalgasız bölümde deneniyor...

8- Fatih Çekirge: "BÜYÜKADA ’da Fıstık Ahmet’in lokantasında bir masa... Masamızda bir şair. Iskaladığımız hayallerin gizli kaşifi.. Ataol Behramoğlu..."

9- Yüksel Özcan: "2010 yılında ekolojik dengeye bir katkı sağlamak amacıyla saat 11:30'da Büyükada Orman İdaresi önünde toplanan katılımcılar, İstanbul Adaları'nın ekolojisi hakkında bilgilendirildikten sonra Nizam caddesi boyunca yürüyüşe başladı..."

ADALAR POSTASI'nın 2369. sayısında...

)O(

.........................................................1

Ocak 2010 itibariyle Adalar-Bostancı Şehirhatları Seferleri'nden vapurlar tamamiyle alınarak mopurlar çalıştırılmaktaymış! 10.000 küsur Adalıyı adamakıllı yanlış anladılar zaar!
Yahu MOPUR değil VAPUR istiyoruz VAPUR!

)O(



...

26.9.2009

ADALAR'A
MOPUR DEĞİL
VAPUR İSTİYORUZ!


__________________________________bombardıman!


Kadir Topbaş / İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Saraçhane İstanbul
Tel: 0212 455 14 00-01
Santral: 0212 455 13 00
Faks: 0212 455 27 00
baskan@ibb.gov.tr
http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Baskan/Pages/Iletisim.aspx
+
Ahmet Paksoy / İDO Genel Müdürü
İSTANBUL DENİZ OTOBÜSLERI SANAYİ ve TİCARET A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Kennedy Cad. Yenikapı Hızlı Feribot İskelesi
Eminönü İstanbul
Tel: 0212 455 69 00
Faks: 0212 517 39 58
info@ido.com.tr
+
Binali Yıldırım / Ulaştırma Bakanı
TC ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Hakkı Turayliç Caddesi No:5
Emek Ankara
Tel: 0312 212 44 16-18
Faks: 0312 212 49 30
binali.yildirim@tbmm.gov.tr
+
Hasan Naiboğlu / Denizcilik Müsteşarı
TC DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A
Maltepe Ankara
Tel: 0312 232 38 60 / 2150
Faks: 0312 232 47 70
hnaiboglu@denizcilik.gov.tr

__________________________________

26.9.2009


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı
Sayın KADİR TOPBAŞ,

İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü
Sayın AHMET PAKSOY,

TC Ulaştırma Bakanı
Sayın BİNALİ YILDIRIM,

TC Denizcilik Müsteşarı
Sayın HASAN NAİBOĞLU,


ADALAR'A
MOPUR DEĞİL
VAPUR İSTİYORUZ!


ADALILAR da İSTANBULLULAR da vapur yerine sefere konulan can güvenliği olmayan o uyduruk motorlarla yolculuk etmeyecek!

Şehir Hatları Vapurları'nın Kış Tarifesi'ne geçtiği 24.9.2009 Perşembe günü —ilgili tarifede bu minvalde herhangi bir ibare yer almamasına rağmen— vapurlarımızın yerine sefere konulan seyir dolayısıyla da yolcularının can güvenliği bulunmayan o uyduruk motorlarla değil emniyetli vapurlarımızla yolculuk etmek istiyoruz!

İlgisiz ilgililere, sorumsuz sorumlulara soruyoruz:

Her nasılsa T.C. Denizcilik Müsteşarlığı Marmara Bölgesi Müdürlüğü tarafından verilmiş "denize elverişlilik belgesi"yle tescil ve izinleri bulunan ya da bulunduğu söylenen ancak gerçekte Lloyd "Uluslararası Deniz ve Gemi Kazalarına Karşı Sigorta Zorunluluğu ve Sorumluluğu" maddeleri ve SOLAS "Denizde Can ve Mal Güvenliği" kapsamındaki kurallara uymayan dolayısıyla da seyir güvenliği bulunmadığından taşıdığı yolcuların can güvenliğini sorumsuzca tehlikeye atan sözkonusu motorların;

· 24.9.2009 Perşembe günü itibariyle başlayan Şehir Hatları Vapurları'nın Kış Tarifesi'nde —bu minvalde herhangi bir ibare yer almamasına rağmen— Adalar–Bostancı hattında vapurlar yerine sefere konulması, kamuoyunun alenen kandırılması değil midir?

· O günkü gün —ve elbette takip eden günlerde de— tarife uyarınca Heybeliada/Büyükada vapur iskelelerine gelen yolcular, tarifede yer aldığı üzere vapurla 45/30 dakikada Bostancı'ya geçecekleri yerde ancak 55/40 dakikada motorla Bostancı'ya varabildiklerinden; işlerine, okullarına, randevularına geç kalmışlardır. Bu kayıplar nasıl tazmin edilecektir?

· Dahası tarifedeki seferlerin vapurla ve 45/30 dakikada Bostancı'ya varacakları belirtilmişken motorla yapıldığı takdirde 7:10/7:25 Heybeliada/Büyükada-Bostancı seferinin yolcuları biçare 5:45/6:00 seferine yetişebilmek üzere Adalar'ın değişik mevkilerinden kim bilir saat kaçta evlerinden çıkmak zorunda kalarak türlü hava muhalefetinde sabahın kör karanlığında iskeleye koşturacaklardır? Yaklaşık bir hesapla ortalama 4:00/4:30'da uyanmak da haliyle öğrenciler için mümkün ve verimli olmayacağından meydana gelecek çözümsüzlüğe, müsebbihi İDO nasıl bir çözüm üretmeyi düşünmektedir? Ailelerin biçare Adalar'dan taşınmasına dahi neden olan/olacak böylesi bir mağduriyet İDO tarafından nasıl tazmin edilecektir?

· Lloyd "Uluslararası Deniz ve Gemi Kazalarına Karşı Sigorta Zorunluluğu ve Sorumluluğu" maddeleri kapsamındaki esas kurallara uymayan dolayısıyla da seyir güvenliği bulunmayan motorların, hava muhalefeti ve benzeri nedenlerle kaza yapması durumunda —çoğunda yeterli sayıyı bırakın, can yeleği dahi bulunmamaktadır— sorumluluk kimin olacak ve nasıl tazmin edilecektir?

· Vapurlarin dahi sefere çıkamadığı hava ve deniz muhalefetinde motorların para için her türlü riski alarak ve yolcusunu da riske atarak sefer düzenlemelerine izin verilmesi ya da engel olunmaması İDO'nun denetim ve sorumluluğunda mıdır? 8 Nisan 2007 tarihinde Boğaz trafiğinin sis nedeniyle trafiğe kapanmış olmasına rağmen Eminönü-Üsküdar arasında yolcu taşımaya devam eden İDO'ya bağlı TURYOL bünyesinde çalışan "Urfalı Cemal" adlı motorun Boğaz'dan transit geçiş yapan "Adil Kaptan" adlı kum kosterine çarparak kaza yapmasının ve dahası motorda yeterli can yeleğinin olmayışının nelere mal olduğu (1 ölü, 47 yaralı) ne çabuk unutulmuştur!

· İskeleye ancak burundan yanaşabilen, üst kata çıkan merdivenleri son derece dik olan motorlara inip binmek zaten son derece güç olmakla birlikte olası bir kazanın sorumluluğunu hangi kişi/kurum alabilecek? Can kaybına dahi neden olabilecek zarar nasıl tazmin edilecektir?

· Yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlar vapurlara inip binebilirlerken vapur yerine sefere konulan bu motorlara binemeyeceklerdir. "Kamu yararına eşit hizmet" böyle mi olur?

· Az sayıda yolcu alabilen motorların kapalı salonlarına Adalar yolcusu sığmamakta biçare üst kattaki açık alanda oturmak mecburiyetinde kalınmaktadır. Peki kışın ne olacak? Karda kışta motorun üst katında zatürree mi olacağız? Hastalanan Adalılar'ın sağlık masraflarını İDO Genel Müdürlüğü mü verecek? Bu mağduriyet nasıl tazmin edilecektir?

· Motorların oturma yerleri dar, tuvaletleri küçük ve yeterli değildir. Adalılar ve tüm İstanbullular attan inip eşeğe binmek misalinde üstelik de bu çağda neden böylesine ilkel ve uyduruk ulaşım araçlarına mahkum edilmektedir?

· Motorları kullanan “kaptan”ların yetersizliği ve acemiliği, hatta bazen neredeyse 18 yaşından küçüklerin eline bırakılması İDO'nun denetim ve sorumluluğunda mıdır?

· Kaptan köşkünde disko müziginin sonuna kadar açılarak yolculara rahatsızlık vermek suretiyle laubali ve sorumsuz bir şekilde yolculuk yapılması da İDO'nun denetim ve sorumluluğunda mıdır?

· Vapurlarda BELTUR tarafından işletilmekte olan büfelere kıyasla motorların büfeleri son derece pahalıdır. Neden ve asıl ne hakla?

· Her ne kadar belli bir standardı yoksa da motorların yolcuları adeta serseme çeviren motorlarının asgarî ve azamî desibeli kaçtır? Bu sesin insan sağlığı üzerindeki etkisi nedir?

· Yan ve arka egzozlarından özellikle de iskeleye yanaşıp kalkarken çıkan dumanın içeriği ve insan-çevre sağlığı üzerindeki etkisi nedir?

· Az sayıda yolcu alabilen dolayısıyla çok sayıda sefer yapılmasını gerektiren haliyle manasız bir deniz trafiğine ve israfa neden olan motorları vapurlar yerine sefere koyan İDO'nun yalnızca kendi kese/kasasını gözetirken "kamu yararı"nı hiçe saymaya hakkı var mıdır?

· Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden "kamu yararına hizmet vermek" şartıyla vapurları devralmış olan İDO'nun: "Yapılan saha araştırmalarının ve anketlerin, potansiyel yolcu sayılarının, çalışan hatların günlük, aylık, yıllık yolcu ve araç sayılarındaki değişimlerin takip edilerek incelenmesi sonucu; yolcu sayısındaki değişimler azalma eğiliminde olduğundan, gerekli düzenlemelerin yapılması ve seferlerin vapur yerine motorlarla yapılması kararı," minvalindeki mesnedsiz ve dahasi usulsüz türlü zirvayı beyan etmeye usulen/hukuken hakkı var mıdır?

· Kışın Adalar'da her ne demekse "yoğunluk" olmadığı bahanesiyle vapurlar yerine motorları sefere koyan İDO'nun "yoğunluk"tan kastı nedir? İGDAŞ yeterli nüfus olmadığı için mi Adalar'a doğal gazı getirmiştir? Adalar'da "yoğunluk" bu kış mı azalmıştır? Yoksa geçen senelerde gereği gibi ihtiyaca yönelik olarak tasarlamadığınız vapur seferleri arasına kasten koyduğunuz motor seferleri mi vapur yolcusunu çalarak sayısını azmış gibi göstermiştir? Bu haksız ve manasız rekabet değil midir?

· TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksek Kurulu’nun 31.3.1984 tarihli 2234 numaralı kararı uyarınca “Doğal ve Kentsel SİT Alanı Bütünü” ilan edilmiş olan İstanbul Adaları’nda, "görüntü" ve "gürültü" kirliliği nedeniyle her iki SİT kapsamına da aykırı olan motorların sefere konulması gayri kanunî değil midir?

· 1840'lardan beri vapurlarla ulaşımın sağlandığı Adalar'a 2000'lerde vapur yerine uyduruk motor seferleri koymanız, son yerel seçimlerde oylarımızı niçin hakketmediğinizi bir kez daha ayan beyan ortaya koymaktadır!

...

Yukarıdaki sorularımızın her birine —bugüne değin benzer başvurularımıza vermiş olduğunuz baştansavma basmakalıp uyduruk açıklamalar yerine— hak hukuka dayanan, bilimsel ve gerçek cevaplar vermenizi;

Adalar-Bostancı-Kartal arası da dahil olmak üzere İstanbul Boğazı'nda çesitli hatlarda İDO ve Denizcilik Müsteşarlığı denetiminde işletilen, "yüzerkondu" motorların tümüyle seferden alınarak şehir hatları vapurlarıyla ulaşımın sağlanması için gereğinin gereği gibi yapılmasını;

Ayrıca sözkonusu motorların arasında Lloyd "Uluslararası Deniz ve Gemi Kazalarına Karşı Sigorta Zorunlulugu ve Sorumluluğu" maddeleri ve SOLAS "Denizde Can ve Mal Güvenliği" kapsamındaki esas kurallara ŞAYET UYGUN OLANLAR VARSA, bunların bir listesinin açıklanmasını ve de her türlü hukukî hakkımız saklı kalmak koşuluyla gelişmeler hakkında tarafımıza ivedilikle bilgi verilmesini arz ederiz.

Kaygılarımızla,


ADALAR POSTASI
adalar.postasi@gmail.com
htpp://adalar-postasi-guncel.blogspot.com

Emine Çiğdem Tugay, Handan Altıneller, Şirin Ünal Kahraman, İpek Yağal Gül, A. Armağan Portakal, Davut Berker, Tuba İlkmen Şenay, Pınar Örtel, Yaşar Özürküt, Recep Yarlığan, Yasemin Baran, Tugay Kartal, Arif Pırnal, Begüm Yavuz, Fethi Okyar, Selda Arkan, Pınar Turhan, Ayşe Çağlar (Prof. Dr.), Birsen Sezgün, Sasa Vasiliadiz, Selah Özakın, Aris Kyriazis, Pınar Satıoğlu, Hakan Satıoğlu, Arif Çağlar (Dr.), Gökhan Akçura, Oya Koca, Orhan Bursalı, Sara Beşkardeş, M. Cemal Beşkardeş, Ali Fuat Beşkardeş, Ahmet Can Beşkardeş, Zehra Taşman, Fatma Samiye Beşkardeş, Selma Kurdakul, Cem Ertekin, Ömer Faruk Beşkardeş, İzzet Beşkardeş, Fatma Artunkal, Mercan Bursalı, Meryem Bursalı, Nisan Özdoğan, Seza Artunkal, Akgül Baylav, Cahit Baylav, Ayşe Bilgin, Ali Bilgin, Kerem Khan, Uğraş Salman, Mehmet Selim Tugay, Canan Alioğlu, Engin Damcı, Nesrin Yazıcı, Mehmet Onaner, Muharrem Demir, İsmail Serdar Demir, Alper Dizdar, Ender Eren, Ersin Güneralp, Seda Zobaroğlu, F. Nur Çakmak, M. Berken Çakmak, Musa Çakmak, Nesimi Büyükbabani (Prof. Dr.), Melek Kızıldağ, Arif Kızıldağ, Aziz Kızıldağ, Keklik Kızıldağ, Deniz Kızıldağ, Derya Kızıldağ, Çağlar Kızıldağ, Menteş Azuz, İlkay Kurdak, Istatis Arvanitis, Kenan Yüksel, Sibel Yüksel, Sinan Yüksel, Aykut Yüksel, Gamze Yüksel, Gülsevil Tüzün, Işık Meriç, Kaya Onur, Gönül Kurtkan, Kuten Kurtkan, Alanur Kurtkan, Altuğ Kurtkan, Sezin Kurtkan, Feride Özmat, Mustafa Özmat, İsmail Özsürücü, Nevin Özsürücü, İrem Özsürücü, Berkay Özsürücü, Nirva Özsürücü, Vildan Kaçar, Mete Kaçar, Ayşe Şive, Baturer, Avni Baturer, Burcu Özgültekin, Doğan Özgültekin, Deniz Özgültekin, Ayda Arel (Prof. Dr.), Selçuk Gül, Şebnem Aksan (Prof. Dr.), Nevin Arpaçay, İsmail Baysal, Sema Baysal, Gökhan Baysal, Ataol Behramoğlu, Hülya Behramoğlu, Barış Behramoğlu, Eren Sagay, Bingül Durbaş, Füsun Başer, Ron Rose, Emma Rose, Kerim Rose, Tiraje Dikmen, Dilek Zaptçıoğlu, Jurgen Gottschlich, Nilgün Cerrahoğlu, Ali Şenalp, Esen Çamurdan, Mine Baysan, Celâl Karaca, Ahmet Tanrıverdi, Hüsnü Fikri Karaman, Nurettin Karaman, S. Ufuk Tatlı, Nazaret Gezer, Mircan Göçer, Nuran Çelik, Levon Çelik, Uğur Ademoğlu, Harun Keşiş, Mustafa Altıneller, Can Altıneller, Cem Altıneller, Stelki Triyandafilidis, Ömer Faruk Şenay, Yurdanur İlkmen, Oğuz Argon, Eda Yurdakul, Nur Kızıltuğ, Celâl Kızıltuğ, Esra Kızıltuğ, Selçuk Kızıltuğ, Dilek İçinsel, Nezih Bayraktar, Ayşegül Bayraktar, Damla Bayraktar, Asuman Demir, Serap Güre Şenalp, İrini Notis, Diamandis İliadis, Uğurhan Öksüm, Efe Rıfat Öksüm, Umut Deniz Öksüm, İnciser Sayın, Emine Tosun, Zeynep Kalender, Serap Erdem, Hülya Balkay, Necdet Balkay, Bülent Baviker, Metin Karadağ, Rabia Gürol, Ayşegül Beton, Filiz Tokcan, Ceylan Yüceoral, Işık Yüceoral, Selen Tokcan, Sema Miller Çamurdan, Kâmil Masaracı, Yeşim Bayrak, Elif Acar, Hakan Senemoğlu, Semiha Baltacı, Baki Nedim Baltacı, Rezan Peya Gökçen, Tülay Çellek, Erendiz Özbayoğlu (Prof. Dr.), Sakine Fındık, Neşe Kıldacı, Murat Özen, Kâzım Şakar, Mustafa Gök, Mustafa Erol Yazman, Mustafa Araç, Ramazan Özen, Osman Yürük, Turgay Şakar, Zeynel Çelik, Ender Özbey, Yako Nigri, Melih Ürkmez, Ömer Ürkmez, Hacer Ürkmez, Hakkı Gezgin, Lütffiye Gezgin, Ali Murat Gezgin, Mahmut Bağrıyanık, Osman Yazıcı, Erol Çelik, İbrahim İşleyen, Sandy Ongan, Gülçin Delice, Satı Kıbıç, Cemal Uluca, Halil Özen, Şaban Güney, Ümit Ünal, Kemal Şakar, Hüseyin Çelik, Perihan Şakar, Leyla Demirkol, Derviş Güler, Galip Uçan, Salih Kuru, Musa Kâzım Biçer, Erkan Araç, Erol Kösciler, Hasan Kösciler, Gencay Ünal, Ali Tunç Şenbir, Mustafa Kerşit, Yücel Yıldırım, İsmail Gül, Murat Akdemir, Bayram Kaya, Osman Özen, M.Ali Vural, Hüseyin Aydın, Nazmi Arslan, Kadir Duman, Funda Gök, Necmettin Yödem, Cafer Şakar, Ruhser Şakar, Neslihan Şakar, Fatma Şakar, Rahime Aydın, İrem Aydın, Gülabi Şakar, Kemal Şakar, Leyla Şakar, İbrahim Yazganoğlu, Tuğrul Akoğlu, Sabri Poyraz, Hayrettin Kızılkaya, Celal Arpa, Tanla Özer, Selma Kösoğlu, Mahmut Öztürk, Seta Sahakyan, Fatma Ekşi, Gülsun Gürol, Ferhat Pehlivan, Filiz Altınbaş Yılmaz, Güney Kurdak, Deniz Kurdak, Mehmet Gözgücü, Ferda Erdinç, Hande Solakoğlu, Buket Uzuner, Murat Adalı, Süleyman F. Başaka, Sara Bahar, Nalan Cezer, Zübeyde Duran Dizdar, Feryâl Orhon Basık (Prof. Dr.), Celâlettin Basık, Birge Elif Basık, Makbule Orhon, Eşref Tümer, Adnan Mete, Can Öroğlu, Semra Öroğlu, Kıvanç Öroğlu, Güvenç Öroğlu, Dimitri Koçias (Taki), Nilgün Karsan, Başar İsmail Çetinelli, Kemal Çetinelli, Hüseyin Ateş, Kadir Çınar, Yusuf Çetin, Hüseyin Ünal, Kemal Satık, Müslüm Işık, Hüseyin Demir, Bayram Çiftçi, Yakup Şahin, Ekrem Hacı, M. Nuri Şahin, Hasan Işık, Rafel Çalışkan, Ahmet Emre, Sıracettin Şahin, Selahattin Altundağ, Turan Gürsözlü, Doğukan Kaynak, Hakan Gürsözlü, Kutbettin Atayan, Dursun Çelik, Turgay Çelik, Emrah Dursun, Zafer Aslan, Salih Çiçek, İsmail Hallaçoğlu, Nazmi Yüncü, Burhan Çiçek, İlyas Tetik, Siyami Tekin, Adem Söylemez, Rıza Girginer, Nedim Camer, Yavuz Üstünel, Aziz Tomar, Suat Kirpik, Özkan Çolak, Recep Altunbaş, Mura Çevik, Selahattin Şahin, Recep Şahin, Herekel Tokatlı, Alaaddin Karsan, Ersoy Tümay, Mustafa Atılgan, Nihat Atılgan, Murat Atılgan, Erdoğan Demir, Kâmil Dala, Göltan Getek, Kemal Kumlutepe, Kemal Şahin, Akın İdigül, Fikret Gedik, Salih Yakut, Mustafa Çalışkan, Engin Vay, Ayşe Yıldırım, Birsen Gürdağ, Esma Çetin, Münire Kocatepe, Veysel Öner, Rabia Sezer, Tuncay Duman, Atakan Söğüt, Tekin Söğüt, Süleyman Söğüt, Cafer Distas, Rüstem Kaya, Melahat Koç, Sertaç Dokuzer, Nureser Koç, Şaheser Özbalçık, Taceser Ergül, Şaziment Çolak, Fatma Küçüker, Burhan Yalçınçıray, Fikriye Akkemik, Mücella Ceylan, Mehmet Ceylan, Gönül Coşkuner, Remziye Çiftçi, Veli Çiftçi, İlker Çiftçi, İzzet Özacar, Güler Sarıgül, Ergün Sarıgül, Mustafa Güncan, Halil Çelen, Necdet Simdim, Hürriyet Yılmaz, Fevzi Miletli, Deniz Vaylayan, Meliha Barışkan, İsmail Yıldemir, Mustafa Gültekin, Eyüp Gültekin, Sevim Oğuz, Aysel Yazgu, Ruhugül Yaşar, Esra Tokmak, Hakan Zeyrek, Ayşe Tokmak, Nebahat Erdoğan, Sofia Koredis, Kamil Ceylan, Mualla Ceylan, Emine Miletli, Sabahat Bilensoy, Ender Varlık, Emine Kanbur, Nermin Yılmaz, Nilgün Koçtaş, Aynur Koçtaş, Aynur Bostan, İrem Erman, Aysel Sözer, Sami Başat, Kadir Dönmez, Gül Ersan, Nezmi Başbozkent, Ali İçin, Gürel Çoban, Zuhal Çetin, Vural Bereket, Eşref Arlı, Ayla Dönmez, Seyfetullah Taş, Kutbettin Taş, Murat Güneş, Yusuf Öztürk, Sema Damcı, Nefise Kayar, Güven Önen, Celal Önen, Fehime Merttürk, Günaydın Merttürk, Behçet Merttürk, A. Nazif Aydın, Sevgi Kunal, Habibe Terzi, Cesim Karasu, Turan Karasu, Serekan Erol, Serdar Karasu, Feyyaz Karasu, Rafet Karasu, Fırat Karasu, Erdal Karasu, Yusuf Öztürk, M. Emin Taş, Mehmet Taş, Abdülbaki Taş, Şefik Taş, Veysel Karasu, Ferman Aksu, Taner Erol, Mert Pala, Yavuz Çelik, Fadime Himmet, Hatice Özacar, Kadriye Sevin, Ünal Çelik, Tolga Itmeç, Yasemin Itmeç, Nevriye Yıldırım, Işıl Türk, Ayşe Eryaz, Bülent Er, Lale Göral, Asiye Özkan, Gönül Atak, Aydın Senbir, Cihan Talay, Esin Özbay, Kâzım Önel, Sercan Önel, Güler Dilmaç, Nurcan Arız, Yaşar Turan, Haşim İnatlı, Nurcan Karadağ, Şerife Can, Fesih Zencir, Atilla Kılıç, İsmet Sert, Ayten Atılım, Mustafa Levent, Kamil Orhan Güngör, Kezban Avşar, Cihat Yılmaz, Selami Vural, Yaşar Öner, Doğan Önder, Osman Levent, Davut Yıldırım, Ramazan Gencer, Haskız Albayrak, Fatma Başçılar, Burhan Deniz, Fidan Bozkırt, Turan Pala, Hava Özkaradeniz, Emin Özkaradeniz, Kemal Anaç, Celâl Anaç, Aysel Ay, Sinan Karasu, Safiye Çelik, Çetin Evdiz, Yaşar Türkmen, Fethi Yeşil, Ayşe Boz, Oya Özdemir, Neslişah Demirel, Akın Demirel, Kahraman Özdemir, Alaaddin Merttürk, Reyhan Merttürk, Ayşe Yanık, Hamide Günay, Fatma Şen, Tahsin Karataş, Gülçiçek Taşdemir, Aysun Duman, Büride Kayhan, Yuana Tukatlı, Nermin Ateş, Şevket Gülyar, Güzide Sarıbayraktar, Öznur Özana, Emine Mete, Sonay Balcılar, Fidaye Balcılar, Leyla Dönmez, Cemile Atalay, Hülya Kazancı, Murat Arlı, Vahdettin Zeren, Y. Aykut Çalık, Mukaddes Çalık, Erhan Bayram, Metin Bayram, Erdal Özkaynak, Mevlût Erdoğan, Ahmet Ünsal, Zehra Gürçay, Sebahattin Saraman, Tahsin Atılgan, Abdullah Atılgan, Abdullah Tuğlu, Hüseyin Tuğlu, Hamdi Güreş, Ansude Baytaş, Erol Baytaş, Pelin Baytaş, Tekin Zencir, Kalender Öney, Döne Türk, Seran Kahvecioğlu, Saliha Öcal, Gülsüm Emzikli, Ayla Karsan, Cemalettin Pelit, Serdar Özlük, Feyyaz Karasu, Mustafa Kaymaz, Yaşar Turgut Alp, Vilma Agopyan, Gülsüm Ok, Mine Kuşadalı, Fatma Yeğiner, Fatma Turna, Nebahat Çelik, Azmi Demir, Sevgi Altın, Emine Yılmaz, Murat Yılmaz, Zübeyde Balcı, Bahar Honet, Emine Akgün, İsmail Balcı, Kezban Koçyiğit, Gökhan Kaplan, Bekir Peker, Okan Aydın,Gunnar Köhne, Adnan Fındık, Deniz Fındık, İlyas Güler, Fatma Güler, Rıza Güler, Nilgün Güler, Seçkin Güler, Abidin Güler, Dawn Güler, Evrim Güler, Elyana Emilya Güler, Özlen Tümer (Dr.), Kubilay Beyhan, Reyhan Oksay, Zeynep Alemdar, Murat Tandoğan,Gonca Baviker, Ersin Saran, Tanya Özkan Saran, Bakır Yeğenoğlu, Gülhan Çakır, Hasan Yazıcı, Nejat Kâmil, Cemal Şakar, Mithat İlikçi, Berç Yazmacıyan, Ömür Güner, Mine Levent, Döndü Şener, Muhammet Tanık, Şeküre Çelen, Bircan Çelen, Cenan Kılınç, İsmail Tanrıverdi, Aynur Tanrıverdi, Azra Tanrıverdi, Fevzi Yorulmaz, Sevim Yorulmaz, Cenk Yorulmaz, Ayşın Baykan, Melda Çift, Aymelek Erdemir, Nursevil Özel, Aget Gülçiçek, Necla Kıncı, Altan Kılınç, Ramazan Temel, Eldebran Akünal, Ayten Sabis, Şeyma Dal, Şule Halatçı, Meral Ataç, Avni Kurtuldu, Selen Koca, Cüneyt Kurtuldu, Yeşim Ortaç, Zeynep Külek, Eser Ertuğrul, İhsan Şimşek, Peker Seyhan, Mithat Seyhan, Melahat Bayraktar, Tülin Halit, Habibe Çaşkurlu, Uğur Çaşkurlu, Ümit Tekin Önsal, Melike Önsal, Özlem Özvarış, Nesimi Özvarış, Recep Demirak, Selvinaz Demirak, Heylin Seyhan Sezginsoy, Yeşim Garip, Fadıl Teper, Nevhide Teper, Vildan Hanım, Beki Molho, Refail Molho, Sara Molho, Coya Motola, Moiz Motola, Natan Fermon, Diana Motola, Adel Katz, İshak Katz, Sima Molho, Burçak Demirok, Gülsen Bakiler, Ezel Garip, Kubilay Ertuğrul, Füsun Güneygül, Zuhal Kalender, M. Onur Emral, Serdal Yaşar, Kâmil Şahin, Muhammet Ali Çeniz, Galip Uçan, Sadık İmamoğlu, Hadiye Adakan, M. Emin Kelen, Turgay Önal, Yorgo Yorgiyadis, Saadet Öztürk, Serdar Coşar, Fatma Coşar, Hera Avedian, Tahsin Çiftçi, Selahattin Orhan, Kâmil Akın, Fehmi Akkaya, Arzu Savatlı, Hasan Savatlı, Tuğba Aküzüm, İsmail Aküzüm, Rahime Aydın, Şaban Tanık, Selçuk Toşdu, Fanayoti Nikolaidas, Batuhan Tanık, Şeyma Baharoğlu, Alin Uzman, Halim Güngör, Semra Has Çırpıcı, Arif Bozuçurum, Tuğçe Karsan, Tahsin Çiftçi, Ergün Sarıgül, Güler Sarıgül, Gülsen Aydemir, Gürsel Kaya, Abdullah Yıldırım, Yakup Sevinç, Salvo Bener, İris Kürkçübaşı, Erdoğan Güneş, Serhat Yüksel, Banu Yıldız, Neamo Kanitler, Armen Alacef, Özgür Bozkurt, Alman Bahar, Aslan Şirin, Duygu Çakır, Nazlı Denli, Tiginçe Oktar (Prof. Dr.), Taylan Karaduman, Hayati Önel, İlyas Yıldırım, Engin Paşa, Bereo Kuyumcu, Maria Maltezos, Lena Shulte, Mihal Manara, Noula Manara, Yasemin Yılmaz, Kâmil Yılmaz, Stelyo Karayani, Nursu Dönmez, Hatice Karakaş, Mikail Paşa, Serdar Köşker, Edibe Köşker, İlyas Yirmi, İspir Carcar, Simon Köşker, Ayfer Köşker, Erol Günay, Ferda Ertürk, Hamdi Çelik, Bülent Albayrak, Berker Albayrak, Reyhan Albayrak, Sabri Ertekin, İsmail Yıldırım, Sara Köşker, Mihail Köşker, Sultan Dilmaç, Fatma Dilmaç, Orhan Dilmaç, Fetma Dilmaç, Duygu Sütçü Girit, Olgaç Sütçü, Nafiye Dilmaç, Ramazan Dilmaç, Deniz Koç, Ozan Dilmaç, Okan Dilmaç, Sasi Nikolaidis, Yani Nikolaidis, Sotiriya Papadoplus, Mariya Coli, Naciye Dilmaç, Mariya Paşa, Hülya Yirmi, Ayşe İmil, Sotici Hacıyanakos, Kostandi Talyaduro, Vasil Lemopulo, Kâmuran Yalınca, Andın Lauter, Leman Taşkın, Güldane Milas, Rika Pandelara, Elçin Durmuş, Ayhan Aktaş, Suyun Tülbençi, Paulos Pandelara, Enzi Durmuş, Efe Durmuş, Aygin Güraslan, Emre Kayıkçı, S. Selen Sağlam, Özdemir Feyizoğlu, Zeynep Güzeldoğu, Ulaş Güzeldoğu, Talin Etyemez, Manuk Etyemez, Serda Etyemez, Fatoş Kendir, Janet Bilmen, Raffi Etyemez, Arman Etyemez, Zabel Etyemez, Tunç Öner, Ari Etyemez, Natali Etyemez, Ayk Etyemez, Annik Ableoğlu, Pier Ableoğlu, Ender Merter, Işıl Merter, Tankut Merter, Gökcin Merter, Handan Yalvaç Kaplan, Sofi Mitarakis, Özlem Kırval, Latif Sönme, Erol Günay, Sabih Gürce, Vasil Stavrapulo, Mümtaz Lumioscu, Gökalp Demir, Serdar Acı, Asalettin Ayrancı, Yalım Eralp, A. Nail Eti, Handan Eliz, Kemal Eliz, Hikmet Eliz, Hayrunisa Eliz, Selma Eliz, Kutsal Eliz, Eser Eliz, Ebru İnanç, Gültekin İnanç, Gülseren İnanç, Şeniz Demir, Doğan Demir, Derya Coşgun, Eda Altın, Elena Karadeniz, İdil Yanar, Gökhan Yanar, Ali Murat Gergin, Özen Çeliktemel, Ayten Ateş, Gül Malkoç, Hanna Yumurta, Nermin Çeliktemel, Mehmet Çeliktemel, Hızır Balcı, Ferzan Yıldırım, Melike Cerit, Efterya Yalmacı, Muharrem Yıldız, Celâl Karagül, Şeref İpekçi, Mustafa Savaş, İbrahim Çelgin, Recep Özen, Ayhan Arlı, Faruk Erişgin, Mehmet Şinik Elmas, Sedat Elmas, Beki Kalaoza, Eliya Levi, Amarya Levi, Ceni Benbase, Lara Pilavzade, Fatoş Sedetmen, Maria Cassa, Muzaffer Sedetmen, Şaduman Ünver, Efsane Celayi, Mehmet Makin Durak, Şeyma Eliz, İbrahim Hakkı İsaoğlu, Derya Mermertaş, Ebru Özen, Özlem Dalkılıç, Behçet Özen, Fikriye Öcal, Hakkı Kapan, Betül Keçeci, Esra Kılıç, Ezgi Yıldırım, Murat Ay, Halis Yılmaz, Ali Haliloğlu, Derya Cengiz, Mustafa Kerşit, Fatih Kelen, Özhan Özgün, Ayşegül Kakaliçoğlu, Kadir Ağbaba, Rıza Gülkanat, Osman Kad, Hayrettin Kızılkaya, Şeref Taş, Memet Demir, Gonca Elmas, Nermin Ayder, Ekrem Ayder, Özgü Ayder, Ali Özdemirler, Ahmet Şekerci, Bahar Cengiz, Zeynep Cavıldak, Suna Bıçakçıoğlu, Tülin Yazgan, Dilek Derman, Gönül Coşkuner, Ayhan Culum, Koray Kakaliçoğlu, Selahattin Koç, Can Kaplan, Orkun Tanrıkulu, Atilla Becan, Canan Kaplan, Zafer Acar, Ulviye Koç, Mustafa Koç, Mustafa Türkoğlu, Nebahat Kakaliçoğlu, Pınar Eliz, Hayrünnisa Eliz, Kutsal Eliz, Cavit Ülkü, Kemal Cebeci, Hüseyin Aksoy, Kenan Karakaş, Bülent Demirörs, Ayşe Bilgiç, Ahmet Hasip Bilgiç, Bahar Bilgiç, Dilara Eliz, İsaret Sura, Hasan Kafagil, Mehmet Tuhsol, Sallahi Aslan, Cemal Adnan Ginçay, Affan Ginçay, Hakan Kuru, Ahmet Sokullu, Kuzey Zobu, Musa Sarıgül, Toğyan Akdağ, Emel Akdağ, Murat Atay, Ergin Özdemir, Sadık Doğan, Yılmaz Akbulut, Gönül Dinler, Cabbar Doğan, Turgut Erdoğan, Gönül Serin, Abdullah Kalın, Gözde Acır, Mehmet Serin, Kevser Kocabaş, Hamza Şahin, Ebru Şahin, Muhittin Yıldırım, Bedriye Yıldırım, Bülent Atmaca, Tanay Garip, Nafi Haleva, Sevgi İmam, Songül Arcı, Tayfun Dinler, Bülent Akpolat, Mehmet Okumuş, Ahmet Okumuş, Hatice Özacar, Rıza Gülban, Orkun Tünay, Ayhan Karadeniz, Nebahat Karadeniz, Murat Serin, Sebahattin Koç, Soner Kurtses, Şevket Kahraman, Volkan Kaya, Sinan Özer, Yıldırım Koca, Firdes Barış, Ayla Erdik, Apti Erdik, Senem Şimşek, Emrah Şimşek, Renan Bilek, Manolya Bilek, Hakan Çelen, Azmi C. Kaynak, Selin Acar, Oya Özdemir, Hüseyin Çetin, Mehmet Erdik, Gülnaz Uzunyol, Ziya Ünver, Ali Akpolat, Makbule Armağan, Güzel Aydın, Hülya Akpolat, Melek Akpolat, Erdinç Tanrıverdi, Erten Yıldırım, Duygu Armağan, Menekşe Kiraz, İsmail Sarıkaya, Mehmet Şin, Nur Çelik, Ali Özdemirler, İffet Özdemirler, Veysel Almaz, Metin Akgün, Hatice Tokdemir, Gizem Tokdemir, Seda Bakır, Umut Varış, Zeynel Karakuş, Orhan Odabaşı, Roberto Calich, Didem Edman, Ali Erol, Neriman Erduman, Memduha Kuban, Sezai Yavuz, Enif Yavuz, Nurcan Aslan, Şerife Özdemir, İlgün Boran, Necle Çelikbaş, Ümit Çelikbaş, Banu Akçaoğlu, Hasan Selışık, Nazife Kırımlıoğlu, Babür Kırımlıoğlu, Can Kırımlıoğlu, Fatma Safvet Özdil, Pakize Kemik, Nino Varon, Harika Tiniş, Füsun Çelikbilek, Sabiha Çelikbilek, Ferşan Başaka, Süleyman Başaka, Orçun Başaka, Gül Tündoğan, Şenol Dilmaç, Volkan Dilmaç, Nusret Uzunyurt, Emel Dilmaç, Ayşe Söbütay, Emine Demirkaya, Ali Yüksel Meriç, Ülkü Özer, Ahkar Zapetan, Kiper Pehlivanzade, Demet Kavala, Murat Kavala, Enes Gülce, Mehmet Tertipli, Pırıl Şenyurt, Yeşim Mumcuoğlu, Esra Uğursay, Banu Şilte, Kadir Demircan, Meryem Yankol, Mehmet Altan Kaya, Burak Akpınar, Seçil Yavuz Akpınar, E. Arzu Akmeriç, Özgür Varlı, Levent Kılıç, Erhan Keseli, Levent Bulusan, Abdülbasit Gülsen, Burak Özgen, Ahmet Yılmaz, Pınar Can Kaya, Mihriban Karu, Duygu Atayurt, Sarp Aykut, Nahit Karslı, Tan Uras, H. Sevgi Özgen, Altan Özgen, Burcu Özgen, H. Cahit İlkmen, Bedriye İlkmen, M. Emin İlkmen, Şebnem İlkmen, Nisan İlkmen, Ahmet İlkmen, Suzan McClusky İlkmen, Erhan İlkmen, Yasemin Sohtorik İlkmen, Mustafa Mestanlar, Fikriye Mestanlar, Mehmet Mestanlar, Ömür Mestanlar, Mustafa Gevrek, Ayşe Gevrek, Yasemin Sönmez, Rozi Asa, Metin Berk (Dr.), Osman Bahadır, Zafer Ataylan, Nuran Ataylan, Utku Ataylan, Ezgi Ataylan, Ebru Şendoğan, Ayten Sendoğan, Ayfer Yavi, Erkal Yavi, Melis Akıllı, Sezen Çavdar, Kerem Çavdar, Nurşen Dönmez, İlgi Adalan, Şebnem Pekcan, Murat Pekcan, Nilgün Gömüç, Adnan Göker, Vedia Göker, Levent Göker, Cihangir Dönmez, Benkitül Dönmez, Altuğ Dönmez, Deniz Dönmez, Erhan Öztürk, Saadet Büyükengiz, Server Güzey, Arzu Kılıçöz, Altan Hüseyin, Betül Karaca, Ece Karaca, İ. Cem Yenigül, Fatma Subaşı, Aleksandra İliadis, Meryem Koray (Prof. Dr.), Hatice Yavuz, Gürol Kaymak, Özgür Kaymak, Olcay Başeğmez, Nursel Gülenaz, Deniz Kandiyoti (Prof. Dr.), Angela Berzeg, Şener Akdemir, ... (5 Kasım 2009 Çarşamba günü 19:09 itibariyle toplanan 1149 imza...)

+

"100 gemiyi aşan filosuyla günde 1300 sefer yapan 'Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Şirketi' unvanına sahip İDO"nun,
"diğer deniz araçları gibi [!?] konforlu [!?] ve güvenli [!?] olup, tüm hava koşullarında [!?] seyahat ehliyetine sahip, İDO’nun genel kriterleri ve kalite anlayışıyla tamamen örtüşen deniz araçlarından oluşan filosunundan Adalar'a sefer yapan kimilerini takdimle...
)O(


ADALAR'dan mopur manzaraları...

Büyükada, 13/12/2009'da iniyor mopur çıkıyor mopur... yanayor mopur yalpalıyor mopur... batıyor mopur çıkamıyor mopur...

...

motoİDO

"Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bu seferlere zorlanmadan [!?] geçiş yapabilmeleri için iskelelerimizde iyileştirme [!?] çalışmaları gerçekleştirilmiş ve rampalar eklenerek yolcularımızın seferlere kolaylıkla [!?] dahil olmaları sağlanmıştır."

motoİDo'lar da "abİDO’nun diğer deniz araçları gibi [!?] konforlu [!?] ve güvenli [!?] olup, tüm hava koşullarında [!?] seyahat ehliyetine sahip, abİDO’nun genel kriterleri ve kalite anlayışıyla tamamen örtüşen deniz araçlarıdır."

abido kolaylıklar diler!
)O(

...

oto-motoİDO

Asfalt kültürünü denize yamayan oto-motoİDO'larla yolculukta kendinizi adeta otobüs'te hissedeceksiniz!

Birer estetik ve tasarım harikası olan oto-motoİDo'lar da "abİDO’nun diğer deniz araçları gibi [!?] konforlu [!?] ve güvenli [!?] olup, tüm hava koşullarında [!?] seyahat ehliyetine sahip, abİDO’nun genel kriterleri ve kalite anlayışıyla tamamen örtüşen deniz [!?] araçlarıdır."
)O(

...

abİDO

Adalar'a yok vapur yok mopur yok kayık seferleri derken "100 gemiyi aşan filosuyla günde 1300 sefer yapan 'Dünyanın En Büyük Yolcu Taşımacılık Sirketi' unvanına sahip abİDO" abİDO'yu gururla sunar!

abiİDO'lar da "abİDO’nun diğer deniz araçları gibi [!?] konforlu [!?] ve güvenli [!?] olup, tüm hava koşullarında [!?] seyahat ehliyetine sahip, abİDO’nun genel kriterleri ve kalite anlayışıyla tamamen örtüşen adı üstünde ab=su yani "sulu" deniz araçlarıdır."

abİDO sulu yolculuklar diler!
)O(



.........................................................2

From: JULİA OĞUZ
To: MEHMET GÖZGÜCÜ
Cc: CEMAL BEŞKARDEŞ
Sent: Saturday, January 09, 2010 10:11 PM
Subject: Re: Fw: tıklayınız=====>http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/01/8-2367.html


Sevgili Mehmet,
28.12.09 tarihinde Büyükada'ya gittik, bir gece kalıp döndük. Çook güzeldi ama rahatsız olduğumuz bir konu oldu. Bostancı'dan turnikeden gecip tarifeli sefer için iskeleye geçtik ama vapur yoktu. Orada bulunan resmi giysili kişi bizi oradaki motora yönlendirdi. "Nasıl olur, olur mu? Biz vapuru bekliyoruz," dediysek de bunlar çalışıyor bundan böyle diye bindirildik. Baktık tüm vapur müşterisi orada. Kimi sızlanıyor, özellikle bayanlar lodostan rahatsız, motor sallanıyor, bol gürültülü ama yolsuz bir bir motor ve egsoz dumanları arasında normalden uzun bir yolculuktan sonra vardık. O gün yaptığımız konuşmalarda ada ahalisinin bunu şikâyet ettiği fakat muvaffak olamadığını ögrendik. Güçlü bir ses birligi olduğu hafta gene vapuru koymuşlar, hemen ardından gene motorları yerine geçirmişler. İskeledeki yetkili de bize "Bundan böyle bu şekilde," demişti. Acaba CHP seçimi aldı orada onun için mi?
İnsaniı aklına artık hiç de demokratik olmayan fikirler geliyor. Ertesi gün dönüşümüz de aynen motorla oldu —tarifeli seferler bunlar— dikkatinizi çekerim. Motorcular artık resmi olarak deniz yollarını temsil ediyor (edebilir mi?). Acı, ama çok acı.
Sana bunu yazmamın nedeni bu işlerle ilgili olman. Sana iletilmiş bu konuda muhakkak bir bilgi vardır.
Sevgiler,
Jülide

...

From: MEHMET GÖZGÜCÜ
To: JULİA OĞUZ
Sent: Sunday, January 10, 2010 1:05 PM
Subject: Re: Fw: tıklayınız=====>http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2010/01/8-2367.html

Çok Sevgili Jülide'ciğim.................!

Öncelikle yakın ilginden ötürü sana pek çok teşekkürler ederken, bana da sürekli bu konularda şikâyetler geliyor zaten ADALAR POSTASI'ndan, her gün şikâyetler alıyorum, onun başında da Emine Çiğdem Tugay diye bir hanım var, bir de bizim eski okuldaşımız Fatma Artunkal da bu işlerle ilgili gibi görünüyor, bunlardan başka benim çok sevdiğim Ömer Ener diye arkadaşım da zaten Büyükada'da oturuyor, fakat bütün bunların varlığı ne yazık ki sorunları halletmiyor, ha bir de DÜNYANIN EN BÜYÜK DENİZCİLİK ŞİRKETİ (???!!!) İDO denen var ya, artık bilemem o ne yapıyor, tabii hiiiç!!!!!!!!!!!

Ben senin bu yazını aynen ilgili dostlarıma ileteceğim diyor ve sonsuz sevgilerimle seni kucaklayıp öpüyorum...

Mehmet Gözgücü


.........................................................3

From: SELAH ÖZAKIN
Subject: ada şiirlerimden
Date: January 11, 2010 6:21:35 PM GMT+02:00
To: selah.ozakin@gmail.com


pazarlığın pezevenk pelerini örtülerek kirletiliyorsa akşam
Ada’nın suçu değil ki bu
katıksız şehvet giyerken birleşimi gökle yerin
öteye bakmayı bilen her göz
yüreğinde görür kızılını göğün
bir ateş oku gibi saplanırken denize güneş
ölen benim
aramayın faili
öldürensizim

selah
23:44
07 07 2008


.........................................................4

http://www.adalar.bel.tr/gundem.asp

T.C.
İSTANBUL
ADALAR BELEDİYESİ
Yazı İşleri Müdürlüğü

SAYI : M.34.0.6.ADA.0.10.301.03/2412 30.12.2009
KONU : Meclis toplantısı

ADALAR BELEDİYESİ MECLİS GÜNDEMİ

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince toplanacak olan Adalar Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı 2010/OCAK ayı toplantıları yapılacaktır.

2010/OCAK ayı toplantılarının 1. birleşiminin 04.01.2010 tarih, Pazartesi günü saat 14.00 ’da Olağan toplantı yapılacağından belirtilen gün ve saatte Belediye Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonunda katılımınızı rica ederim.

Dr. Mustafa FARSAKOĞLU
Belediye Başkanı


GÜNDEM :

1. Yoklama, açılış, geçen toplantı karar tutanağının okunması.
2. 5393 sayılı Belediye Kanununun 25. maddesine istinaden Denetim Komisyonunun kurulması ve üye seçiminin yapılması.
3. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 24.12.2009 tarih ve 490 sayılı yazısı ile Heybeliada Rum İlkokulu binasına ait kararın tashih teklifi.
4. 5393 sayılı Belediye Kanununun 20 maddesine istinaden Meclis tatil ayının belirlenmesi.
5. İmar ve Şehircilik müdürlüğünün 29.12.2009 tarih ve 493 sayılı yazısı ile teklifte belirtilen eski eser tescilli yapıların projelerin yaptırılması için İl Özel İdaresinden ödenek talebi teklifi.
6. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.12.2009 tarih ve 494 sayılı yazısı ile teklifte belirtilen eski eser tescilli yapıların projelerin yaptırılması için İl Özel İdaresinden ödenek talebi teklifi.
7. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 29.12.2009 tarihli 495 sayılı yazısı ile teklifte belirtilen maliye hazinesine ait Heybeliada ve Burgazada’ daki yerlerin Belediyeye tahsis teklifi.
8.
9.
10.

...

Karar No
Karar Tarihi
Kararın Konusu

1
04.01.2010
Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı, 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 04.01.2010 tarihli 1. birleşiminde Yazı İşleri Müdürlüğünün 17.12.2009 tarih ve 2338 sayılı teklifi görüşülerek; 5393 sayılı Belediye Kanunun 25. maddesine istinaden oluşacak Denetim Komisyonunun 3 üyeden oluşmasına, yapılan gizli oylama sonucu;mevcut 11 oydan Akif ŞEKERCİ 11 oy, Ali TOKDEMİR 10 oy ve Dursun ÖZDEMİRİN 7 oy alarak Denetim komisyonu üyeliklerine seçilmelerine oyçokluğu ile karar verildi.

2
04.01.2010
Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı, 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 04.01.2010 tarihli 1. birleşiminde Yazı İşleri Müdürlüğünün 29.12.2009 tarih ve 2390 sayılı teklifi görüşülerek; Temmuz ayının tatil ayı olmasına mevcut üyelerin oybirliği ile karar verildi.

3
04.01.2010
Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı, 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 04.01.2010 tarihli 1. birleşiminde Zabıta Amirliğinin 31.12.2009 tarih ve 2759 sayılı Zabıta fazla mesai ücreti hakkındaki teklifi görüşülerek; mevcut üyelerin oybirliği ile teklif- karar olarak kabulüne karar verildi.

4
04.01.2010
Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı, 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 04.01.2010 tarihli 1. birleşiminde Mali Hizmetler Müdürlüğünün 04.01.2010 tarih ve 08 sayılı Belediye Başkan Yardımcısı ödeneği hakkındaki teklifi görüşülerek; mevcut üyelerin oybirliği ile teklif- karar olarak kabulüne karar verildi.

5 04.01.2010
Belediye Meclisinin 6. seçim dönemi 1. toplantı yılı, 2010 yılı Ocak ayı toplantılarının 04.01.2010 tarihli 1. birleşiminde Mali Hizmetler Müdürlüğünün 04.01.2010 tarih ve 09 sayılı Meclis Üyeleri Huzur Hakkı ile ilgili teklifi görüşülerek; mevcut üyelerin oybirliği ile teklif- karar olarak kabulüne karar verildi.





.........................................................5

Cumhuriyet 10.01.2010

TAŞ MEKTEP

Adalar’ın tarihi müzede toplanacak

İSTANBUL (AA) - Binlerce yıllık tarihi boyunca “evliya”, “kesiş”, “ruh”, “cin”, “halka” ve “prens” adaları olarak anılan İstanbul’un Adalar ilçesinin tarihi, Büyükada’da 140 yıl önce İskenderiye Patriği Sofronios’un yazlık evi olarak inşa edilen Taş Mektep binasında kurulacak müzede toplanacak. “Adalar Müzesi” projesi koordinatörü Serhat Baysan restorasyon için mimari projenin hazır olduğunu ve müzenin yaz aylarında ziyarete açılacağını bildirdi.



.........................................................6

Hürriyet, 10.1.2010

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13432433

‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ne ‘Wall Street’ ilgisi

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin yakında başlayacağını belirterek, bir yıl boyunca sürecek etkinliklere geniş yer verdi. İstanbul’dan Michael Kuser tarafından kaleme alınan yazıda, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin 16 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılacağı, o gün kentin meydanlarında müzisyenlerin konser vereceği, sabaha kadar açık olacak müzelere girişlerin ücretsiz olacağı ve havai fişek gösterileri yapılacağı belirtildi.

Yeni müze girişimleri
Haberde açılış günü pop yıldızı Tarkan’ın Taksim Meydanı’nda konser vereceği, İstanbul Mehter Takımı’nın kentin tarihi semti Sultanahmet’te gösteri yapacağı ve ardından Mercan Dede’nin sahneye çıkacağı belirtildi. Gazete, tüm yıl boyunca sürecek kültürel etkinliklerde üniversitelerde tiyatro festivallerinin yapılacağını, pek çok serginin düzenleneceğini, Büyükada’da düzenlenecek ‘Ada Tarihi Sergisi’ gibi yeni müze girişimlerine de yer verileceğini kaydetti. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Danışma Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, “Bizler bu büyük kültürel mirasın emanetçileriyiz, sahibi değiliz. Sadece bu yıl değil, 2015 ya da 2030’larda İstanbul için planlananlar, çocuklara nelerin miras kalmasının istendiği asıl önem taşıyan konu” dedi.

Eric Clapton ve U2 geliyor
Etkinlikler çerçevesinde İstanbul’da her yıl bahar ve yaz aylarında düzenlenen film, müzik ve caz festivallerinin de devam edeceği, ünlü müzisyenler Eric Clapton ve Steve Winwood’un 13 Haziran’da “Santral İstanbul”da, İrlandalı ünlü rock grubu U2’nun 6 Eylül’de Atatürk Olimpiyat Stadında konser vereceği, koreograf Pina Bausch’un da haziran ayında İstanbul’dan esinlenen ‘Nefes’ adlı gösterisini sunacağı belirtildi.

...

Wall Street Journal, 8.1.2010
Michael Kuser

http://online.wsj.com/article/SB126288755770720003.html

The City on the Bosphorus Kicks Off a Year of Art and Entertainment Events

By MICHAEL KUSER

Istanbul 2010 ECoC Agency
Sultanahmet Mosque
Istanbul

On Jan. 16, Istanbul will launch its year as European Capital of Culture with an all-night party throughout the city. Musicians will perform at six different public squares, museums will be free and open until dawn, and fireworks will sparkle over the city's fabled waterways.

Turkey's president and prime minister will inaugurate the year-long festivities with speeches at a convention center on the Golden Horn, a natural harbor at the mouth of the Bosphorus. Guests will then step outside for a music and light show set to kick off at precisely 20:10. The 15-minute show will be broadcast live on huge screens set up at entertainment spots around the city, stretching nearly 50 kilometers east and west of the Bosphorus Strait that divides Asia from Europe.

Turkish pop star Tarkan will perform at Taksim Square in the center of town starting at 8:30 p.m., following a fireworks show. In the historic district of Sultanahmet, the city's Ottoman Military Band will play at 7 p.m., followed with a performance by Mercan Dede, one of Turkey's most renowned fusion artists.

The artistic program for the whole year includes university theater festivals, visiting artist workshops and new museum initiatives such as plans for a museum of island history on B[uuml ]y[uuml ]kada, the largest of the Princes' Islands, just offshore Istanbul in the Marmara Sea.

H[uuml ]samettin Kavi, chairman of the advisory board to the Istanbul 2010 organization, said the city having been chosen capital of culture has shown him that "we are merely custodians of this great heritage, we do not own it. The significance of the honor is not this year's program, but what we plan for 2015, or 2030, what we want our children to inherit."

The Istanbul 2010 organizers also rely on existing cultural programs such as the Istanbul film, music and jazz festivals that take place every spring and summer. Those festivals have yet to announce their full line-ups, but a few headliners have been confirmed.

Eric Clapton and Steve Winwood will perform on June 13 at Santral Istanbul, a venue on the Golden Horn campus of Bilgi University. Another hot ticket this summer is U2 playing at the Atat[uuml ]rk Olympic Stadium on Sept. 6, part of the group's 360 Tour. Choreographer Pina Bausch in June will stage several performances of her 'Nefes' dance piece, inspired by Istanbul. Tickets for the concerts and other events are available online through www.biletix.com.

Throughout the year, visitors in need of late-night food and entertainment can head to the central arts district of Beyoglu, where some restaurants have special "touristic" permits that allow them to serve alcohol from 4 a.m. to 7 a.m.

Getting around has also become easier. Last year the city abolished a 50% surcharge on taking taxis at night. Yet visitors should be mindful of standard charges, such as 15 lira between Sultanahmet and Taksim Square, or 35 lira for an airport run from the center of the city.

—Michael Kuser is a writer based in Istanbul.



.........................................................7

Milliyet, 8.1.2010



[...]

Özel çimento harcı
Kapakların parçalanma işleminden önce ise, Salacak’taki şantiyede bulanan ve Japonya’dan getirilen özel santralda, tüpler için Boğaz tabanında kazılan drenaj bölümüne özel çimento harcı dökülüyor. Türkiye’de üretimi yapılamayan özel çimento sayesinde, Tuzlatersanelerinde üretilen ve boyları 135 metre, ağırlıkları ise 18 bin ton olan tüneller, Boğaz tabanına kenetleniyor. Tüpler Boğaz’da batırılmadan önce Büyükada ile Sedef Adası arasındaki dalgasız bölümde deneniyor.

[...]


.........................................................8

Hürriyet, 11.1.2010
Fatih Çekirge

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13438912

[...]

Sizi en çok ne mutsuz eder?

BÜYÜKADA ’da Fıstık Ahmet’in lokantasında bir masa... Masamızda bir şair. Iskaladığımız hayallerin gizli kaşifi..
Ataol Behramoğlu...
Ve Hülya, Nehir, Tuna...
Dışarıda birkaç martı çığlığı.
Nebil Özgentürk’ün bir yeni televizyon programı projesini konuşuyoruz. 60 keskin soru... Sırayla hepimize soruyor. Heyecanlanıyoruz. Sorulardan birisi şu:
- Sizi en çok ne mutsuz eder?
Hepimiz bir şey söylüyoruz. Ama en yaralı cevabı şair veriyor:
- Kendimi tarif edemeden yitip gitmek...
Bu sözü duyunca masa donuyor. Dışarıdaki dalga sesleri donuyor. Martı çığlıkları, balıkçı ağları donuyor.
- Kendinizi tarif edemeden yitip gitmek.
Geriye doğru yaslanıyorum. İçimden asi bir ses yükseliyor:
- Toplum olarak geldiğimiz bu noktada kim kendisini tarif edebiliyor ki...
- Üzerimize çöken bu “zihin karışıklığı” içinde kendimizi nasıl tarif edebiliriz?
Yitip gidiyoruz.. Kendimizi tarif edip anlatamadan. Birbirimize anlatamadan yitip gidiyoruz...
Belki de artık içine düştüğümüz bu uçurumda;
Siyasetçilerden çok şairlere ihtiyacımız var?
Eğer siz de böyle düşünüyorsanız çekinmeden sorun kendinize:
- Sizi en çok ne mutsuz eder?...

[...]



.........................................................9

http://www.adalarorman.com//index.php?option=com_content&task=view&id=241&Itemid=1

23. Ekotur 10.01.2010 Pazar Günü Büyükada'da Gerçekleşti...

Yazan Yüksel ÖZCAN



2010 yılında ekolojik dengeye bir katkı sağlamak amacıyla saat 11:30'da Büyükada Orman İdaresi önünde toplanan katılımcılar, İstanbul Adaları'nın ekolojisi hakkında bilgilendirildikten sonra Nizam caddesi boyunca yürüyüşe başladı. Cadde üzerinde bulunan ve adada ve istanbul'da ender olan ağaç türlerini de yakından tanıdı.

Aşıklar mesire alanına varılıp, kızılçam ormanı ve kızılçamın biyotik zararlıları hakkında bilgi verildi.

Orman idaresi tarafından yapılan ekolojik denge çalışmaları anlatılıp, bu çalışmalar kapsamında tırtıl paraziti üretmek için çamkeseböceği keseleri toplanması uygulamalı olarak yapıldı. Az sayıda tespit edilen keseler toplandı ancak içlerindeki böcek tırtıllarının hepsinin parazitler tarafından parçalandığı gözlendi.

Önceki ekotura katılan katılımcılara Orman idaresi tarafından hediye edilen kuş yuvaları kızılçamlara asıldı. Ve ekolojik dengede kuşların önemi vurgulandı.