20 Mayıs 2012 Pazar

ADALAR POSTASI-2697: istanbul deyince aklıma adalar gelir...



* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

18 Ekim 1916 Çarşamba günlü, Büyükada'da bulunan İnas Mektebi yapılan ve bir kısmı zabıtaca işgal edilen Saint Antuan Mektebi binasının uygun bir yer tedariki halinde polisce Maarif'e terk ve teslim edileceğine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Adalar Postası'nda, 29.2.2012. 
)O(

* * *


ADALAR'da HAVA DURUMU:

20 Mayıs 2012 Pazar
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Gökgürültülü sağanak yağışlı
13/21ºC
%82-93nem
Günbatısı, B 13km/sa
Gündoğuşu 05:43... Günbatışı 20:17...


* * *


Cicely Mary Barker, The Wild Rose Fairy.


__________________________________________

1- İstanbul Adaları'nda Trafik Canavarının Usulsüz Seyrine Seyirci Kalmayacağız!...  Faytonlarımızı da Vermeyeceğiz!...

2- Emine Çiğdem Tugay)O(Mehmet Selim Tugay: "Vâlidemiz ZEHRA KADRİYE TUGAY'ın (2.3.1929–14.5.2012), rahatsızlığı esnasında tedavisini yürüten hekim, hemşire ve sağlık personeline; arayıp soran, ziyaretine gelen, cenaze merasimine katılan, acımızı paylaşan, taziyelerini ileten velhasılı yanımızda olan tüm dostlara* candan teşekkürlerimizle... Sağolun... Varolun..."

3- ⁒100 Elektrikli taksi dolmuş meselesi...

4- Gila Benmayor: "Dünyadaki önemli metropoller otomobillerinden kurtulmanın çarelerini ararken, Adalar gibi cennet mekânlara motorlu taşıtları dolduruyoruz..."

5- Deniz Toprak: "Yaşasın tırtıllar!… İyi ki varlar!..."

6- Serap Uzunlar: "Adalar'daki en zararlı böcek yakında gidecek..."

7- Murat Başbay: "Sana gelince Orman İşletme Şefi, Çam Limanı'ndaki işletmecinin işlerini takip ettiğin kadar çam kese böcekleriyle mücadele etseydin bugün İlçemizi televizyon ve gazetelerde Alerji Adası diye göstermezlerdi. Sayende Adaların yeni adı Kaşıntı Adası'na çıktı. Bazen acaba bu böceklerle bilerek mi mücadele etmediğini, bunun hükümet politikası mı olduğunu düşünmeden edemiyorum..."

8- Selin Aygün: "Küçük Doğa Severler iş başında yine…"

9- Erkan Gürpınar: "Seferoğlu Korusu'ndaki yıllanmış ağaçların katledilerek Adamız sahil şeridine kesinlikle uyum sağlamayan 300 yataklı SSk hastanesine benzer binanın yapılmış olmasına kesinlikle karşıyım..."

10- Ahmet Kıvanç: "Kentsel dönüşüm yasası henüz TBMM’den geçmeden bakanlığa başvuru yağdı. İstanbul’da özellikle Adalar ve Şişli Bölgesi’ndeki gecekondu bölgeleri ilk sırada yer aldı. İşte dönüşüm başvuruları..."

11- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kentsel dönüşümle ilgili 400 proje gönderildi. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'da belli kısımlar, riskli alan olarak tespit edildi...

12- Kentsel Dönüşüm Yasası, yaşam alanlarımızı talana açan en büyük afettir!...

13- Kaçak yapı Terrace-Lido’nun sahipleri İnanlar İnşaat’ın Baki Nedim Baltacı’ya açtığı tazminat davasında yazarın Mahkemeye verdiği cevap...


14- Kartal Belediyesi’nin üç yıl önce Orman Bakanlığı’ndan yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’sına kiraladığı Büyükada’daki Orman Kampı, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli personelin başını yaktı...

15- Ugo Antonio Corintio: "Bir bu eksikti!..."

16- Yeryüzü Derneği: "2012 Kent Bahçecileri Adalar buluşması..."

17- Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu şimdi de gözünü bisiklet kiralayan esnafın 'ekmeğine' dikti.

18- Murat Başbay: "11 Mayıs Cuma günü ilçenin plaj ihalesi yapıldı. İhaleye katılan firma 581.000TL. teklif vererek ihaleyi kazandı. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan bu ihalenin yapılması. Neden mi?..."

19- Uzan grubunun dünyaca ünlü yatı Frequency, önceki gün ada sahillerinde tura çıktı...

20- Adalar Kültür Derneği Yönetim Kurulu: "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun..."

21- İstanbulluların "Hayırsız Ada" ismini verdiği Sivriada'nın tek sakini balıkçıların "Kara" ismini taktığı ve adaya nasıl geldiği bilinmeyen bir kedi...

22- Bülent Baviker: "Okulumuz mezunlarından (HRGL) Sayın Lütfü Eti'ye çok acil B RHh+ kana ihtiyaç vardır..."

23- Murat Başbay: "Siz ilçe başkanlığına atamayla geldiğinizde Adalar’ın sorunlarına belki çözüm bulunur umuduyla bekleyip durduk. Peki sonuç ne oldu, tabi ki koca bir sıfır..."

24- Aslı Yalap: "25 Mayıs Cuma günü 15:00'da Heybeliada Kadın Festivali yapıyoruz. Herkesin katkılarını bekliyorum..."

25- Adalar Belediyesi'nden ne haber?: "Dünyanın renkleri Adalar'da... Ali Naki İlhan Resim Sergisi... DİSK Genel İş Sendikası ile Adalar Belediyesi toplu sözleşme imzaladı... Heybeliada Gönüllüleri 'gönülleri' fethetti... Sait Faik Burgazada'da yaşıyor... Adalı gençlerimizi mezarları başında andık... Adaar Belediyesi esnaf toplantılarına devam ediyor..."

26- Mehmet Çağlayan: "27 Mayıs 2012, 9. HRGLliler günü yemekli toplantı rezervasyon listesi...

27- Kuşlar Âlemi'nden...

28- Yüzler Defteri'nden...

)O(



19 Mayıs 
Atatürk'ü Anma, 
Gençlik ve Spor Bayramımız 
kutlu olsun!...
)O(




_____________________________________________

İstanbul Adaları'nda 
Trafik Canavarının 
Usulsüz Seyrine 
Seyirci Kalmayacağız!...



Faytonlarımızı da Vermeyeceğiz!...




ilgili kimi belge-bilgi:


ADALAR POSTASI-2697/1'e ek(20.5.2012):


Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da "Altın Fayton" http://cnnturk.com/n/661509 

Reha Erdem'e Büyükada'da "Teneke Kamyon" ödülü! http://instagr.am/p/Kz6732jjnY

Ve asıl soru(n) şu ki:
Tüm bu motorlu araçların Adalar'a çıkarılmasına izin veren
sorumsuz sorumlulara acep ne verilmeli?


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı uyarınca “İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına,” işaret edilmişliğine; “Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar verilmişliğine rağmen; 

Kentsel SİT Alanı Adalar'dan Büyükada'da
hele de Doğal SİT Alanı dahilinde orman içinde devrilen
bu aracın Ada'ya çıkış iznini kim ve neye istinaden verdi?

Büyükada Has Kalfa Sokak'ta, 18.5.2012.

ADALAR POSTASI-2697(20.5.2012) sefere çıktıktan bir kaç dakika sonra iskelemize ulaşan bu haberi derhal burada ek olarak yayımlıyor; sokaklarında gayri kanunî bir biçimde dahası Belediyesi ve Kaymakamlığı'nın oluru ve/veya göz yummasıyla vızır vızır trafik canavarının seyrettiği Adalar'da —misal mi sayısız film çekim araçları ki bu izni talep eden değil de istinatsız arz edenlerce— ne menem bir 'yalan dünya' hallerine seyirci bırakıldığımıza dair haberi ise belgeleriyle bir sonraki sayıya hazırlıyoruz!... 
)O(


Hürriyet, 20.5.2012
Fatma Aksu 

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20590027.asp

Adalar’ın simgesi faytonlar kalıyor 


Adalar’da çevre kirliliği yarattığı gerekçesiyle Şubat ayında sınırlama getirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 86 faytonu kamulaştırıp yerlerine 40 adet elektrikli faytonu devreye sokmak istediği fayton krizine İBB Meclisi el koydu. 

Meclis, faytonların imar planlarına işlemesini onaylayıp, “Adalar’da iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak,” şartı koydu. 

Konu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na CHP’li Adalar Belediyesi’nin yaptığı itiraz üzerine İBB Meclisi’ne taşındı. Adalar Belediyesi, Adalar’da iç ulaşımın, emniyet, sağlık, itfaiye, idari gibi zorunlu kamu hizmetleri dışında faytonlarla sağlandığını, faytonların Ada peyzajıyla bütünleşip simgeleştiğini belirtti. Adalar Belediyesi, yeni plan notlarına, “Adalar’da motorlu taşıt yasağının sürdürülmesi, kamu kurumlarının zorunluluk dışında (itfaiye, zabıta, öğrenci servisi, atık taşıma araçları) bütün hizmet taşıtlarının dört tekerlekli ve iki tekerlekli motorsuz akülü araçlar olması ve Belediye izni olmadan Adalar’da akülü ve motorlu hiçbir aracın kullanılamayacağı” hükmünün eklenmesini istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, talebi inceledi. Müdürlük, 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Genel Hükümleri’ne, “Adalar’da iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak olup, zorunluluk hallerinde ilgili kurumlardan izin almak koşuluyla kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere akülü ve motorlu araçlar kullanılabilir,” notunun eklenmesi yönünde görüş bildirdi. Müdürlüğün görüşü İmar Komisyonu tarafından da uygun görüldü ve bu şekilde rapor hazırlandı. İmar Komisyonu’nun hazırladığı rapor Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. 

Motorlu taşıt Adalar’ı bitirir 

DAHA önce de park düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’yle karşı karşıya gelen Adalar’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, motorlu taşıtları zorunlu hizmet dışında yaygınlaştırmanın Adalar’ı cazibe merkezi olmaktan çıkaracağını savundu. Adalar’daki bütün yolların yaya yolu olup motorlu taşıt trafiğine kapalı olduğunu ancak sınırlı sayıda kamu hizmetleri için motorlu taşıtlara izin verildiğini vurgulayan Farsakoğlu, faytonların, Adalar’ın vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Faytonların ıslah edileceğini söyleyen Farsakoğlu, hayvan hakları ve çevre sağlığı açısından Büyükada’da sayılarının azaltılacağını, benzin veya dizelle çalışan hizmet taşıtlarını da zaman içinde akülüye dönüştüreceklerini belirtti.


_____________________________________________

Vâlidemiz ZEHRA KADRİYE TUGAY'ın (2.3.1929–14.5.2012), rahatsızlığı esnasında tedavisini yürüten hekim, hemşire ve sağlık personeline; arayıp soran, ziyaretine gelen, cenaze merasimine katılan, acımızı paylaşan, taziyelerini ileten velhasılı yanımızda olan tüm dostlara* candan teşekkürlerimizle... Sağolun... Varolun... 


Emine Çigdem Tugay )O( Mehmet Selim Tugay 

Türkoğlu Sokak No:26
Büyükada 34970 İstanbul
cigdem.selim.tugay@gmail.com
http://o-pera-istanbul.blogspot.com

*
A Şükrü Abanoz, Adalar Kültür Derneği Yönetim Kurulu, Erdoğan Adaş, Meltem Ahıska, Sibel Akkaşoğlu, Nimet Albukrek, Viktor Albukrek, Jale Alguadiş, Dilek Çetinyol Alican, Yusuf Alican, Canan Barım Alioğlu, Mete Alioğlu, Pelin Alioğlu, Gülsüm Altan, Handan Altıneller, Mustafa Altıneller, Nalan Altınışık, Gülsüm Alyan, Amerikan Hastahanesi çalışanları, Katif Araz, Klodya Araz, Biricik Arcan, Fatma Arıkan, Arınsu Ailesi, Sami Aroyo, Stathis Arvanitis, Akgül Artunkal Baylav, Arzu Atabarut, Murat Atabarut, Mükerrem Atıcı, Güneşin Aydemir, Yeşin Aydemir, Semih Aygün, Sevil Selin Sezer Aygün, İlknur Ayışık, Okşan Aytaman, Betül Aytöre,

B Osman Bahadır, Yusuf Bahar, Ayten Baler, Mehmet Baler, Hakkı Baliç, İlkay Baliç, Sevinç Baliç, Maral Balimoğlu, Cemile Balkan, Kezban Balkan, Özge Balkız, Baki Nedim Baltacı, Semiha Baltacı, Ayşegül Bardakçı, Murat Bardakçı, Doğan Başak, A. Nazlı Başak, Tugay Başar, Olcay Başeğmez, Bülent Baviker, Kürşad Baykara, Süheyla Baykara, Hüseyin Bayraktar ve Ailesi, Mehmet Bayraktar, Mustafa Bayraktar, Nezih Bayraktar, Şükriye Bayraktar, İsmail Baysal, Ataol Behramoğlu, Hülya İşbilir Behramoğlu, Gila Benmayor, Serra Bereket, Metin Berk, Angela Berzeg, Korhan Berzeg, M. Cemal Beşkardeş, Sara Beşkardeş, Ahmet Beykan, Müren Beykan, Hülya Bilgi, Ömer Borovalı, Nilgün Börekçi Ülgen, Turgut Bozkurt, Ayşe Buğra, Orhan Bursalı, Coşar Büyükdığan,

C Roberto Calich, Resul Can, Zuhal Can, Hadiye Cangökçe, Hatice Celâloğlu, Tevfika Celâloğlu, Ayşenur Celayir, Muzaffer Ceylan, Ugo Antonio Corintio, Arzu Coşar, Sevim Cömert, Mehmet Cömert,

Ç Çağdaş Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Arif Çağlar, Ayşe Çağlar, Nur Çakmak, Nurdan Çelebi, Nokta Çelik, Tülay Çellek, Elif Çetrez, Halil Çetrez, Nemide Çetrez, Zeynep Çetrez, Suat Çevikel, Ömer Çolakoğlu,

D Engin Damcı, Apostol Daniilidis, Danişmend Ailesi, Deniz Danişmend, Nur Danişmend, Umur Danişmend, İsmail Serdar Demir, Ferda Deniz, Taner Deniz, Zeynep Denizmen, Duygu Derin (Doç. Dr.), Nükhet İpek Deriş, İvi Dermancı, Cem Dilan, Alper Dizdar, İsmail Hakkı Durmuş, Durusan Ailesi, Dikran Dülgeryan,

E Amelie Edgü, Tuğsal Eliz, Emcare Evde Bakım ve Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları, 2008 Emirgânlılar Derneği, Emirgân Camii Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Emel Eratlı, Eraslan Ailesi, Feride Tansuğ Erdoğan, Selçuk Erdoğan, Ender Eren, Sertaç Ergin, Arzu Enver Eroğan, Ömer Eroğan, Emre Eröncel, Joan Eröncel, Atilla Eröncel, Talin Etyemez,

F Ahmet Burhan Ferhanoğlu (Prof. Dr.), Nalan Fırat, Hür Fırtına,

G Gelincik Çiçekevi çalışanları, Semra Germaner, Teoman Germaner, Giuseppe Gandolfo, Aki Alfons Gizelo, Bülent Gökay, Mehmet Gözgücü, Janet Günberk, Nihan Gündem, Oya Gündoğdu, Ersin Güneralp, Mehmet Güreli, Rabia Gürol, Erkan Gürpınar, Hikmet Güveli,

H Gülzada Hamydowa, Berke Hatipoğlu, İlke Hatipoğlu ve eşi, Tülay Hatipoğlu, Haluk Hatipoğlu, Mediha Hilmi, Abbas Hilmi, HSBC Bank AŞ, Nimet Hüner, Levent Hüner,

I Aysel Özakın Ingham,

İ Esin İleri, Mehmet İleri, Mehmet İlhan, Muharrem İnce (Dr.), Muharrem İncer, Oya İslimyeli, İnci İşbulur, İstanbul Avcılık Atıcılık Kulübü, Günay İzgi,

K Nesibe Günalp Kal, Şirin Ünal Kahraman, Kahyagil Ailesi, Doğan Kantarcı, Yasemin Kaplan Curness, Metin Karadağ, Cevahir Karabulut, Celal Karaca, Osman N. Karaca, Erol Karadayı, Taylan Karaduman, Hatice Karakaş, Aybike Kargın, Gülperi Kargın, Gürkan Kargın, Tugay Kartal, Osman Kavala, Feyzi Muhtar Katırcıoğlu ve Ailesi, Dinçer Kaya, İsmet Kayalıbal, Filiz Kaynak Kavas, Aysun Kaynar, Defne Keskin, Neşe Kıldacı, Orhan Kılıç, Mehmet Kılıçel ve Ailesi, Suna Kılıçel, Altan Kılınç, Feyza Kıran, Turgay Kıran, Arif Kızıldağ, Güven Kızıltan, Kemal Kil, Kilercik Ailesi, Mehmetcan Kocabaşoğlu, Pınar Kocabaşoğlu, Umur Kocabaşoğlu, Ömer M. Koç, Celâl Kolay, Tarık Konal, Kaya Konuray, Elif Altuğ Kolsuk (Dr.), Gunnar Köhne, Hilmi Körbeyli (Dr.), Zeynep Kuban, Rukiye Kuneralp, Sinan Kuneralp, Ayşe Zekiye Kural (Dr.), Emel Kurhan, Avni Kurtuldu, Fikri Kurtuluş, Aynur Küçükyalçın, Erdal Küçükyalçın, Aris Kyriazis,

L Çeli Levent,

M E. Oya Macun, Renata Corio Medici, Abbase Moralı, Gülen Moran ve çocukları,

N Neolife Tıp Merkezi çalışanları, Bilge Noyan, Galip Noyan,

O Ayşe Okan, Sedat Okan, Suat Okan, Ali Fethi Okyar, Sabiha Olça, Abdullah Onay, Günnur Onay, Erzen Onur, Atilla Onuk ve eşi, Banu Onuk, Murat Onuk, Orbay Ailesi, Ali S. Orbay, Ayşe Orbay, Dilek Orbay, Ferit Orbay, Nilgün Orbay, Seniha Orbay, Zafer Orbay, Mukaddes Orçun, Çağla Ormanlar Ok, İlber Ortaylı,

Ö Levent Öget, Nazan Ölçer, Levent Önel, Nurten Önen, Serdar Örnek (Dr.), Zeynep Örs Güzeldoğu, Selah Özakın, Erendiz Özbayoğlu, Ayhan Özbıçkıcı, Ayşe Özdem, Hasan Cevad Özdil, Erol Özdoğan, Ferhan Özenen, Aynur A. Özışık, Şerife Özkurt, Ahmet Özman, Mete Özman, Ümran Özman, Feride Özmat, Mustafa Özmat, Hilal Özpideciler, İ. Çağrı Özpideciler, Öztürk Ailesi, Tuna Öztürk, Yaşar Özürküt, Tolga Özyiğit (Dr.),

P Fevziye Peker, Oğuz Peker, Arzu Karamani Pekin, Ersu Pekin, Leyla Pekin, Rakım Pekin, Hakan Polat, Elif Posfor,

R Güneş Resul,

Sakıp Sabancı Müzesi,  Eren Sagay, Uğraş Salman, Cem Sancak, Samim Saner, Selen Manizade Saner, Pınar Savaş, Süleyman Savaş, İkbal Saviç, Ferdinand Schirza, Melis Seremet, Oya Sezer, Orhan Silier, Fulya Sönmez, Necmi Sönmez, Selçuk Sönmezer, Sırma Sönmezer, Sıtkı Sönmezer, Mehveş Subaşı, Yusuf Nihat Sümer,

Ş Şakir Şahin, Hasan Şamdancı, Mahiye Şamdancı, Ali Şenalp,

T İsmail Tanacar, Oğuz Tanındı, Mahire Tanış, M. Baha Tanman, Ahmet Tanrıverdi, Halim Tansuğ, İrem Tansuğ, İsmail Tatlıpınar, Aydın Teker, Emine Tekşen, Alev Tersakyan, Nesrin Terzioğlu, TEMA Vakfı, TEV Mütevelli Heyeti, TEV Yönetim Kurulu, Sarp Tiryakioğlu, Ali Fuat Tolga, Ahmet Nebil Topuzlu, Ahmet Toruş, Mehmet Toydemir, Sumru Toydemir, Zeynep Toydemir, Nevin Tugay, Kemal Tuksavul, Yeşim Turgay, Ömer Turgay, Deniz Tüfekçi, Orçun Türkay, Derin Türkömer, Şeniz Türkömer,

U Türkân Uçar, Hüseyin Veysel Uğur, Emre Ulusoy, Nadir Uyar, Semra Uyar, Uğur Uyguner, Buket Uzuner,

Ü Seyfi Ünal, Cemal Ünlü, Alper Ünsan,

V Gündüz Vassaf,

Y Meltem Toksöz Yalçın, Nimet Yalçınkaya, Yılmaz Yalçınkaya, K. İrfan Yalın, Lale Yalın, Bülent Yardımcı (Dr.), Çiğdem Kurdoğlu Yasa, Murat Yasa, Begüm Yavuz, Cem Yenigül, Sefa Yıldırım, Önay Yılmaz, Özcan Yüksek, M. Hızır Yüksel, Özlem Yüzak,

Z Dilek Zaptçıoğlu,

+ Ayşe Hanım, Hatice Hanım, Lale Hanım, Nermin Hanım, Sabiha Hanım, Semra Hanım, Şerife Hanım, ...

+ Ola ki anımsayamadığımız dostlar olmuşsa da affola!...

_____________________________________________


"⁒100 Elektrikli taksi dolmuş" meselesi...


"Konu" ne?

Adalar Belediyesi, "⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"a dair itiraz başvurumuz akabinde "Konu: Emine Çiğdem Tugay" diye bir AçıklaMA göndermiş Adalar Kaymakamlığı'na! :)

Traji-komik! Peki ya aslen "konu" ne?

Konu: "⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"un, 'elektrikli' kisvesi altında motorlu araç değilmiş yutturmacasıyla gayri kanunî bir biçimde üstelik de Belediyesi'nce Adalar'a çıkartılması..." diye yazacak değillerdi ya!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı uyarınca “İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına,işaret edilmişliğine; “Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar verilmişliğine rağmen tüm bu olan biten akıllara ziyan vesselam!
)O(

Peki ya asıl mesele neydi?


"⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"a dair itiraz başvurusu...


From: EMİNE ÇİĞDEM TUGAY
Subject: adalar'da dolmuşun işi ne?... 
Date: April 6, 2012 9:19:54 AM GMT+03:00 
To: Ertugrul Gunay ertugrul.gunay@kulturturizm.gov.trozelkalem@kulturturizm.gov.tr, TC KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MUDURLUGU kurullardairesi@kultur.gov.trbelediye@adalar.bel, Belediye Başkanı belediyebaskani@adalar.bel.tr, Baki Ergök bekirergok@istanbul.gov.tr, Derviş Ahmet Set dervisahmetset@istanbul.gov.tr, Ahmet Arabacı adalar@istanbul.gov.tr 


Ertuğrul Günay / Kültür ve Turizm Bakanı 
TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI 
Atatürk Bulvarı No:29 
Opera 06050 Ankara 
Tel: 0312 311 19 32 
Faks: 0312 311 14 31 

TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 
KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU 
II. Meclis Binası yanı Ulus Ankara 
Tel: 0312 310 53 64 
Faks: 0312 310 91 12 

A. Metin Yıldırımlı / 5. İKTVKK Müdürü 
İSTANBUL 5 NUMARALI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU Hobyar Mahallesi Büyük Postane Cad. Eski Sümerbank Binası 
Sirkeci İstanbul 
Tel/Faks: 0212 528 31 13 

Bekir Ergök / İstanbul Vali Yardımcısı 
Fevzi Güneş / İstanbul Vali Yardımcısı 
Derviş Ahmet Set / İstanbul Vali Yardımcısı 
İSTANBUL VALİLİĞİ 
Ankara Caddesi, Cağaloğlu 
Fatih 34410 İstanbul 
Tel: 0212 455 59 00 
Faks: 0212 512 20 86 

Ahmet Arabacı / Adalar Kaymakamı 
ADALAR KAYMAKAMLIĞI 
Çankaya Caddesi No:44 
Büyükada 34970 İstanbul 
Tel/Faks: 0216 382 60 17 

Mustafa Farsakoğlu / Adalar Belediyesi Başkanı 
ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI 
Altınordu Caddesi No:21 
Büyükada İstanbul 
Tel: 0216 382 78 50 (dahili 184) 
Faks: 0216 382 67 85 

Sami Yılmaztürk / TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ 
Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası Barbaros Bulvarı 
Besiktaş 34349 İstanbul 
Tel: 0212 227 69 10 
Faks: 0212 236 85 28 

Saltuk Yüceer/ TMMOB Mimarlar Odası Anadolu I. Büyükkent Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı 
TMMOB MİMARLAR ODASI ANADOLU I. BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ 
Rıhtım Caddesi İskele Sokak No:27 
Kadıkoy İstanbul 
Tel: 0216 348 14 05 

Arif Çağlar / İAKTVKD Başkanı 
İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ (İAKTVKD) 
Güzeller Sokak No:30 
Büyükada 34970 İstanbul 


6 Nisan 2012


TC KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI'na

TC KTVK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA YÜKSEK KURULU'na

İSTANBUL 5 NUMARALI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU'na

İSTANBUL VALİLİĞİ'ne

ADALAR KAYMAKAMLIĞI'na

ADALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'na

TMMOB MİMARLAR ODASI İSTANBUL BÜYÜKKENT ŞUBESİ'ne

TMMOB MİMARLAR ODASI ANADOLU I. BÜYÜKKENT BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ'ne

İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ'ne


İSTANBUL ADALARI'nda TRAFİK CANAVARININ USULSÜZ SEYRİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ! 


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı uyarınca “İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına,” işaret edilmiştir.

Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar verildi”ğindendir ki gereğinin gereği gibi yapılması gereğiyle yukarıda 4.4.2012 tarihinde Adalar Belediyesi bahçesinde park halinde fotoğrafı görülen "%100 elektrikli (!) taksi dolmuş"un ivedilikle bağlanarak Adalar'dan çıkartılmasıyla tarafıma bilgi verilmesini önemle arz ederim.

Kaygılarımla,

Emine Çiğdem Tugay
)O(
Türkoğlu Sokak No:26
Büyükada 34970 İstanbul

ADALAR BELEDİYESİ'nden gelen açıklaMA!

From: ŞENGÜL ALBAYRAK 
Subject: 
Date: April 27, 2012 12:13:28 PM GMT+03:00 


TC ADALAR BELEDİYESİ 
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 

SAYI : M.34.6.ADA.0.63.492 / …/04/2012 

KONU : Emine Çiğdem TUGAY 

Sayın : Emine Çiğdem TUGAY Türkoğlu Sokak No:26 Büyükada/İstanbul 

İLGİ : 06.04.2012 tarihli e-posta dilekçeniz. 

Belediyemiz hizmetlerinde, öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde kullanılan okul taşıtı ve pazara gelen hemşehrilerimizi evlerine gidiş gelişlerinde, yaşlı ve yürüme güçlüğü içerisinde olan hemşehrilerimizin ulaşım hizmetlerinde kullanılan benzinli ve dizel araçların yerine örneğin; PTT’nin kullanmakta olduğu akülü minibüs tipi araç gibi ilçemiz yollarında kullanıp kullanamayacağımızı görme amacı ile binek tipi akülü bir araçla, 2 saatlik bir deneme sürüşü yapılmış ve getiren firmaca geriye götürülmüştür. 

Bilgilerinizi rica ederim. 

Mürsel AYRANCI 
Başkan Yardımcısı 

İSTANBUL 5 NUMARALI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KURULU'ndan gelen açıklaMA!




ADALAR KAYMAKAMLIĞI'ndan gelen açıklaMA!









"⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"a dair bir kaç kelam...


4.4.2012'de Adalar Belediyesi bahçesinde park halinde fotoğrafı görülen "⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"un, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı "İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağı,” kararı yok sayılarak ve dahi “Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar veril”mişliğine rağmen bizzatihi Belediyesi'nce yapılan bu ihlal ne şaşılası bir hal! 

"⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"un, 'elektrikli' kisvesi altında motorlu araç değilmiş yutturmacasıyla her nasılsa Adalar'a çıkartılması, Adalar için tam manasıyla bir kırılma noktası zira nicedir Adalar'da seyreden trafik canavarının kanun/kural tanımazlığıyla seyrine seyirci kalan ilgisiz ilgililerin, peşi sıra imar canavarını da Adalar'a tastamam çıkartmak azimlerinin bir nevi âlamet-i farikası! 

"T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı uyarınca “İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına,” işaret edilmiştir.

Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar verildi”ğindendir ki gereğinin gereği gibi yapılması gereğiyle yukarıda 4.4.2012 tarihinde Adalar Belediyesi bahçesinde park halinde fotoğrafı görülen "%100 elektrikli (!) taksi dolmuş"un ivedilikle bağlanarak Adalar'dan çıkartılmasıyla tarafıma bilgi verilmesi"ne dair başvurumuza 27.4.2012 tarihinde Adalar Belediyesi'nden gelen açıklaMA uyarınca; 

"Yaşlı ve yürüme güçlüğü içerisinde olan hemşehrilerimizin ulaşım hizmetlerinde kullanılan," 'Hasta Nakil Aracı' Ada sakinlerinin malumu olduğu üzre türlü istismarla camiye Cuma namazına dahi servis yapıyor bu minvalde!... 

"Yaşlı ve yürüme güçlüğü içerisinde olan hemşehrilerimizin ulaşım hizmetlerinde kullanılan"ılmak üzere bilmem kaç tane 5-6 kişilik golf arabaları da çıkardılardı Ada'ya —ki içlerinde bu minval servis için sadece 1 adetle sınırlandırılmak üzere kullanılabilecek en ehveni galiba o yine de! 

Dahası hiç gerekmediği halde "Belediyemiz hizmetlerinde, öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde kullanılan okul taşıtı"yla servis yaptıklarını; "ve pazara gelen hemşehrilerimizi evlerine gidiş gelişlerinde,  benzinli ve dizel araçların yerine örneğin; PTT’nin kullanmakta olduğu akülü minibüs tipi araç gibi ilçemiz yollarında kullanıp kullanamayacağımızı görme amacı ile binek tipi akülü bir araçla, 2 saatlik bir deneme sürüşü yapılmış ve getiren firmaca geriye götürülmüş," olduğunu; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararını yok sayarak alenen bilgilerimize arz ederken senelerdir parası mukabilinde Aya Yorgi'ye dolmuş işlettikleriniyse yazmayı unutmuşlar zaar!... 

Faytonların kaldırılmak istenmesi hamlesiyle "⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"un ve dahi Terrace-LidoSeferoğlu inşaatlarının Adalar'da bitivermesi tesadüf olmasa gerektir! İşte tam da bu kırılma noktasında ilgili kurumlara yaptığımız ekli başvuruya verilen açıklaMA peşi sıra İAKTVKD'nin de (İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği) müdahil olup şu pek muallak bırakılan "ilçemiz yollarında kullanıp kullanamayacağımızı görme amacı"yla sevdasına bağlayıcı olacak bir biçimde ilgisiz ilgililere resmi bir başvuruda bulunması dileğiyle... 

1001 kez yinelediğimiz üzere: 
"İstanbul Adaları'nı benzeri sayfiye yerlerinden ayıran emsalsiz özelliği motorlu araç trafiğinin dolayısıyla gürültüsü ve kirliliğinin olmayışıyDI! Ancak bilinmelidir ki "araba sevdası"ndan muzdarip olanların gidecekleri pek çok yer varken, motorlu taşıtsız bir yaşantıyı tercih eden bizlerin gidebileceği başka herhangi bir yer yoktur! Haliyle İstanbul Adaları sakinlerinin de Yunanistan'daki Hydra Adası, Almanya'daki Baltrum Adası, Hollanda'daki Schiermonnikoog Adası, Fransa'nın güneyinde Toulon yakınındaki Ile de Porquerolles, Kanada'daki Torino Adaları, ABD'deki Mackinag Adası, Brezilya'daki Paqetá Adası, Çin'deki Gulangyu Adası ve benzeri çağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih eden tüm adalarının http://www.carfree.com/carfree_places_old.html mukimleri gibi motorlu taşıta izin vermeye hiç mi hiç niyetleri yoktur! Çağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih ederek cittaslow bayrağı altında birleşen kentleri yavaşlarken evvel zemandan beri haliyle bir cittaslow (sakin belde) olan Adalar'da da gaza basmanın âlemi yoktur!" 

Kaygılarımızla,
)O( 

NotAda Dostları Derneği'nden Mukaddes Orçun, Adalar'ın yakın/uzak geçmişinde Adalar'ın kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına dair verdikleri yaman mücadelenin kimi evrakını iletti 26.4.2012  Perşembe günü ADALAR POSTASI'na, 18:30 Adalar Postası'nda soluksuz okudum gıptayla... Bu meyanda Prof. Dr. Asım Mutlu'nun başvuruları tam bir mihenk taşı... İbret olsun diye yayımlayacağız yakında ADALAR POSTASI'nda...


tam yerine geldi manzara koyduk!...


Adalar Belediyesi (11.10.2011): "Büyükada Nizam Caddesi Türkoğlu Sokağı'na minibüs servisi konulmasıyla ilgili yapılan değerlendirmede servis hizmeti verecek aracın bulunmadığı ... ama belediyemizce başka bir araç temin edilmesi halinde konunun değerlendirilebileceğini bilgilerinize arz ederim."

* * *

Böyle gelmemişse de içler acısı bir biçimde böyle gitmekte olan bir nevi akıl-fikir, hak-hukuk kaymasıyla zaar resmi araçlarla türlü adrese yapılan gayrıresmi servislerden, dahası ücreti mukabilinde Aya Yorgi'ye, bilabedel çarşıdan evlere düzenlenen dolmuş seferlerinden aldıkları cesaretle olsa gerektir ki Büyükada'nın kimi sakinleri, Kadıyoran cihetine minibüs seferleri arzuhâliyle imza toplayıp başvurmuşlardı Adalar Belediyesi'ne! 

Adalar Belediyesi ise şöyle cevaplamış arzuhâllerini: 



[...]

"⁒100 Elektrikli taksi dolmuş"a Ada sakinlerinin tepkileri...


Subject: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır!
Date: Wed, 4 Apr 2012 13:36:27 +0300
To: ADALAR POSTASI

trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır!... 

From: MARAL YILMAZ
Subject: Şu anda adalar belediyesinin yanında park halinde taksi dolmuş beklemektedir
Date: April 4, 2012 12:55:43 PM GMT+03:00


 


From: MEHMET GÖZGÜCÜ 
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 1:42:46 PM GMT+03:00 

ÇOK DEĞERLİ ADALAR POSTASI........................!
DEMEK ONLAR ADALARIMIZIN O GÜZELİM FAYTONLARINI YOK ETMEK İÇİN BU YÖNTEMİ GELİŞTİRMİŞ OLMUYORLAR MI DİYE SORMADAN GEÇEMİYOR VE HER ZAMAN YANINIZDA OLDUĞUMU BELİRTİP SONSUZ BAŞARILARLA DOLU SAYGIN SEVGİLERİMİ DE BUNLARA EKLİYORUM.......................
MEHMET GÖZGÜCÜ


From: NEZİH BAYRAKTAR 
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 2:01:26 PM GMT+03:00 

Daha özensiz çirkin bir adada yaşayacağız maalesef! Bu kadar mı hoyrat yöneticilik yapılır? Bu kadar mı estetikten uzak olunur? Kendimi bu vurdumduymazlık karşısında çok aciz hissediyorum. Biraz güzel örneklere bakılsa yurtdışındaki ne olur sanki... Üzülüyorum ve dünya mirasını korumaya çalışanlara karşı utanmadan bunları bize layık görenlere inat UTANIYORUM!!! 
KUSURA BAKMAYIN YÖNETİCİLERİMİZİN KÜLTÜRÜ BURAYA KADAR!!


From: SERAP UZUNLAR 
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 2:04:00 PM GMT+03:00 

Ah… Bu da nedir? O zaman sevgili Belediye, anlaşalım seninle... Bu dolmuş sadece yürümekte zorlanacak olan yaşlıları ve yürümesine engel bedensel engeli olanları taşısın. Bu çirkin aracın Ada'ya çıkması üzerine, görev dışı zamanlarda da görevde olmayan görevsizlerin binerek Adalarda fink attığı çirkin araçlardan da 3-5 tanesi eksilsin… Diğer araçlar da öyle zevattı, zerzavattı taşımasın… O zaman bir şey demeyeceğim ben bu beter duruma... Biz trafik istemiyoruz dedikçe, dalga geçer gibi yaptığın bu davranışı mazur göreceğim. Tamam mı? Belediye personeli diye görev dışı zamanlarda araçların hiç biri kullanılmasın ve sayısı da azalsın. Bu çirkin dolmuşu da sadece yaşlılar ve yürümesine engel bedensel engeli olanlar kullanabilsin…


From: UGO ANTONIO CORINTIO 
Subject: RE: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 2:09:16 PM GMT+03:00 

Normaldir… zira Allah’ın vermiş olduğu bütün güzellikleri, tabiat dahil, bozmak için ne mümkünse yapılıyor!!!!! 
Selam ve sevgiler,
Ugo


From: DENİZ TOPRAK 
Subject: Ynt: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 2:57:51 PM GMT+03:00 
Sülün Osman 

Vikipedi, özgür ansiklopedi 
Osman Ziya Sülün, (d.1923 ö. 1984) Dolandırıcılar kralı "Sülün Osman" olarak Türk tarihine geçen bir kişidir. Osman Ziya Sülün, 1923'te İstanbul'da doğdu. Adını duyurduğu ilk "işini" 1948 yılında Fatih'te yeni tuttuğu evin sahibini dolandırarak yaptı. 1950 ve 60'lı yıllardaki "işleriyle" ün kazanan "Sülün Osman", tramvay, Galata Kulesi, kent meydanlarındaki saatler, şehir hatları vapurları gibi kamu mallarını saf vatandaşlara 'satarak' ya da 'kiraya vererek' efsane haline geldi. Galata Köprüsü'nü satmak üzereyken tesadüfen yakalandı. Ölümüyle ilgili kesin bilgi olmamakla birlikte, polisin tahminlerine göre 1984'te Beyoğlu'nda sürekli kaldığı otelde kalp krizinden öldü ve kimlik taşımadığı için kimsesizler mezarlığına gömüldü. 

Demek ki Sülün Osman gerçekten ölmemiş…

Sonunda Adalar’ı da satmış birine belli ki. 

Alan adam da kafasına göre bina dikiyor, dolmuş çıkartıyor. 

Ama uyarmak lazım Adalar’ı satın aldığını sanan adamı, kandırıldığını söylemek lazım. “Adalar senin değil” demek lazım… 

“Her kimsen kandırmışlar seni hemşerim, Adalar’ı satın almadın, Adalar senin değil aslında. DUR!”


From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 4:31:46 PM GMT+03:00 

Yazıklar olsun diyorum, ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim diyorum, artık Ada'da yaşanmaz diyorum. Vah ki vah.. vah benim güzel Ada'm.. Daha neler gelecek başına kimbilir? İğrenç ötesi... 


From: CELAL KARACA  
Subject: Büyükada - Taksim seferleri başlıyoooorrrrr... 
Date: April 4, 2012 4:52:00 PM GMT+03:00 

Büyükada - Taksim seferleri başlıyoooorrrrr... 

Artık ne söylenir bilmiyorum… Bence TIR veya metrobüs getirmek lazım… Vur dedik ise böyle bir araç alternatif sunulursa çok güleriz… Bu araçla Büyükada-Kartal seferi mi yapılacak?... Veya Büyükada-Taksim seferi mi? Denizde gideni varsa tercihimizdir… Haydi hayırlısı… 


From: METİN KARADAĞ 
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 2:24:42 PM GMT+03:00 

ADALARDA TOKi BLOKLARI ARASINDA MEKiK DOKUMAK iCiN Mi, LAZIMMIS?


From: ŞİRİN KAHRAMAN
Subject: RE: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 4, 2012 5:16:11 PM GMT+03:00 

Peki ada olmanın ne özelliği kaldı, bu motorlu araç sayılmıyor mu ? Bence elektrikli çalışıyor diye bunu motorlu araçtan saymayanın bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor... Hem göz hem akıl sağlığını kontrol etmek lazım ...!!! Çok net açık açık soruyorum kimin bundan ne çıkarı var açık açık söylesin... (söylemeye yürek ister )


From: HABİB KENT 
Subject: Re: trafik canavarı belediyesi'nce ada'ya çıkartılmıştır! 
Date: April 5, 2012 11:03:41 AM GMT+03:00 

Rezalet, önce vapurlarımız sonra bakir koylarımız (çoğuna derme çatma, gecekondu 'plajlar!??' kondurulmuş), sonra ağaçlarımız, şimdi de faytonlarımız kim bunlar ya? 


From: HALUK DİRESKENELİ 
Subject: Re: adalar'da taksi dolmuşun işi ne?... 
Date: April 6, 2012 10:27:32 AM GMT+03:00 

Tebrikler... Sağolun varolun... 


From: MEHMET GÖZGÜCÜ 
Subject: Re: Fwd: adalar'da taksi dolmuşun işi ne?... 
Date: April 6, 2012 11:24:36 AM GMT+03:00 

ÇOK DEĞERLİ ADALAR POSTASI.........................................! 
AŞAĞIDAKİ KAYGILARINIZA AYNEN KATILARAK BU KONUYU ANLAYACAĞINA İNANDIĞIM HERKESE İLETİYOR VE SONSUZ BAŞARILARLA DOLU SAYGIN SEVGİLERİMİ DE TEŞEKKÜRLERİMLE KABUL EDECEĞİNİZE İNANIYORUM............................................................................... 
MEHMET GÖZGÜCÜ 


From: SERAP UZUNLAR
Subject: ADALARDA ARABA İSTEMİYORUZ...
Date: April 6, 2012 5:12:56 PM GMT+03:00

ADALAR'DA ARABA İSTEMİYORUZ…


Araba severiz vesselam biz
Gelişmişlik göstergesi der bineriz
Parayı bulduk mu bir araçla da yetinmeyiz
İkişer üçer alır ortalıkta gezeriz
Hatta gün gelir suyunu da çıkarırız
Adaları bile arabayla donatırız.
Kim miyiz biz?
Sorulur mu ayıp, haydi bulun siz…!


From: DENİZ TOPRAK 
Subject: Ynt: ⁒100 elektrikli taksi dolmuşa dair adalar belediyesi'nden... 
Date: April 27, 2012 2:43:08 PM GMT+03:00 

Hem neyi denediniz ki?


Elektrikle çalışınca da MOTORLU olmuyor mu bu meret! Hem neyi denediniz ki? Kim, hangi sıfatla, neyi denedi de karar verecek? Zat-ı muhterem beğendiyse kışın da zincir takıp mı dolaşacak bunlar Adalar'da? Yuh diyorum!... Akıl fikir diliyorum... 

From: ŞİRİN ÜNAL KAHRAMAN 
Subject: RE: ⁒100 elektrikli taksi dolmuşa dair adalar belediyesi'nden... 
Date: April 27, 2012 2:44:56 PM GMT+03:00 

HİÇ İNANDIRICI DEĞİL KUSURA BAKMASINLAR!...


2 saatlik bir deneme sürüşü yapılmış ve getiren firmaca geriye götürülmüştür.” 

Yani deneme sürüşü sonucu alınan karar ne olmuş onu yazmıyor! 

HİÇ İNANDIRICI DEĞİL KUSURA BAKMASINLAR! 

Bu dolmuşlar 1 + 3 + 4 = 8 kişi oturabiliyor.   

Okul taşıtı ise çocukların hacimsel boyutunu küçük sayarsak 12 diyelim değil yaa neyse kaç sefer yapacak, ben de 8 yıl Ada ilkokulunda, orta okulunda okudum, 3 yıl Heybeliada HRGL lisesine gittim geldim, ben de o yolu gidiyordum neden şimdiki çocuklar yürümüyor da servis konuyor Ada gibi yerde, temiz havada yürümek gibisi var mı ya da şimdikiler kıymetli biz mi kıymetsizmişiz anlayamadım...!!! 

Pazar servisi 8 kişi bindi ee 8 pazar arabası nereye konacak?... İstanbul'da kullanıyoruz boş alan o kadar yok.. 

Yaşlı ve yürüme güçlüğü çekenler için bu çok yerinde bir karar ama o kadar kamu aracı varken bir de halk için çalışsın ne kadar vaktini alır Ada'da, zabıta aracı, polis minibüsü var her dakika mı olay var? Karakolun önünde onca kamu aracı duruyor, kamu aracı benim bildiğim halk içindir yanlış mı biliyorum yoksa? 

HİÇ İNANDIRICI DEĞİL KUSURA BAKMASINLAR!... 

Selam ve saygılarımla, 

Şirin ÜNAL KAHRAMAN


Hürriyet, 20.4.2012

Gila Benmayor


Adalara sarı taksi şaka gibi 


ADALAR'dan günlerden beri SOS çığlıkları geliyor. Mesele şu: O güzelim Adalarımıza 100 adet [⁒100] elektrikli taksi-dolmuş getiriliyor. Önce Adalar’a elektrikli de olsa fayton dışında hiçbir araç aklıma getiremeyeceğim için haberlere inanmak istemedim. Ancak bu sabah gelen bir e-postada Adalar Belediyesi’nin bahçesine park etmiş “sarı taksi-dolmuşu” görünce durumun ciddiyetini kavradım. 

Motorlu taşıt, çocukluğumun, gençliğimin Adalar’ı için ölüm fermanı anlamında bana kalırsa. Dünya hızla motorlu taşıt barındırmayan “Yavaş Şehir” (Slow City) konseptine sarılırken, biz bisiklet, faytonlarıyla zaten “Yavaş Şehir” olan Büyükada başta tüm adaları hızla şehirleştiriyoruz. 

Vapurların yerini alan o korkunç motorlarla, üst üste yapılmış motor iskeleleriyle, çok katlı devasa binalarıyla (Bakınız Büyükada Terrace- Lido) ve şimdi motorlu araçlarla. Adalar’a 100 adet [⁒100] elektrikli taksi-dolmuş ne anlama geliyor? 

KORUMA KURULU KARARINA AYKIRI 
Gürültü, Adalar'a has o tatlı huzurun bozulması, çocukların serbestçe sokaklarda oynamamaları, bisiklet kullananların sürekli tedirgin olmaları demek. SOS’u gönderen ADALAR POSTASI’nın kurucusu Emine Çiğdem Tugay hatırlatıyor bu arada. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul V numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarihli 2232 sayılı kararında, Adalar genelinde motorlu taşıtlara izin verilemeyeceği maddesi var. Bunu ihlal edenlere hakkında işlem yapılması da. Dünyada ABD’den Fransa’ya Çin’den Yunanistan’a “motorlu taşıtlara” izin vermeyen onlarca ada örneği var. Hızla ve düşüncesizce modernleşmenin bedelini daha ne kadar ödeyeceğiz? 

Prens Adaları’na Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay acilen sahip çıkmalı.


_____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: Bisikletli İstanbul, otomobilli Büyükada
Date: May 10, 2012 5:19:53 PM GMT+03:00

Bisikletli İstanbul, otomobilli Büyükada... 

Film ekibi servisi turlamada...
Büyükada, 12.5.2012
)O(

Eskiden Adalar'ın Arnavut kaldırımlı sokakları vardı.

Bir tek güzellikler mi yok oluyor yahu?

Bu çirkinlikler neden hâlâ değişmeksizin var onlarca yıldır?

Cumhuriyet Gazetesi, 30.4.1943
Salahaddin Güngör

Büyükada’nın talihsiz çamları

Hastalıkla ve haşaratla 1916’da başlayan mücadelenin hazin tarihçesi

Ada çamlarının hazin akıbeti, ilgili makamlarda olduğu kadar Adaları seven vatandaşlar arasında da geniş akisler uyandırdı…

…İlk icraatımız, Ziraat Nezareti’nin orman mütehassısı sıfatıyla Avusturya’dan getirttiği profesör Fayt’ı, Ada çamlıklarında fenni tetkikler yapmaya memur etmek oldu. Fakat tam esaslı surette faaliyete geçeceği sırada Evkaf İdaresi, çamların sahibi sıfatıyla karşımıza çıktı…

…Ada Çamlarını Muhafaza ve Teksir Cemiyeti, her türlü hak ve vecibelerinden başka bankada biriken 24 bin lirasını da yeni cemiyete, Adaları Güzelleştirme Cemiyeti’ne devretti. Adaları güzelleştirme iddiasıyla ortaya çıkan bu yeni cemiyetin Ada’da güzel denilecek ne işler yaptığını hala merak edenler vardır… /…Bildiğim şey şudur; Adaları Güzelleştirme Cemiyeti, çamlıklarla meşgul olmayarak onları kendi hallerine terk etmiştir…

…Geçende de kaydettiğimiz gibi davayı artık Devlet Ormanları İdaresi bizzat eline almıştır…

Biz o tarihlerde yaşamadık ama demek ki o malum kafaların mirasçıları, o zihniyeti günümüze taşımak konusunda hiç bir fedakarlıktan kaçınmamışlar anlaşılan.

* * *

Hürriyet, 28.08.2007
Gila Benmayor


Bisikletli İstanbul, otomobilli Büyükada

İSTANBUL’da dün hepimizi ilgilendiren üç günlük bir konferans başladı.

"Otomobilsiz Şehirlere Doğru" Konferansı.

Konferansın ev sahibi Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği.

İstanbul Metropolitan Planlama Kentsel Tasarım Merkezi’nde yapılıyor.
Konferansı düzenleyen ise otomobil bağımlılığını azaltmayı hedefleyen "Dünya Otomobilsiz Şehirler Ağı"

Konferansı önemsiyorum.

Zira trafiğin giderek içinden çıkılmaz bir hal aldığı İstanbul için konu pek isabetli. /Bir de elbet "küresel ısınma" meselesi var.

Otomobillerin çevreye, atmosfere verdikleri zararı biliyoruz.

İstanbul gibi eski, tarihi şehirlerin dokusuna da.

Dünyanın önde gelen metropolleri çoktan önlemlerini almaya başladı bile.

Londra, Roma gibi şehirlerin merkezine özel arabanızla girmek pek mümkün değil artık.

Paris Belediyesi’nin bu yaz başında başlattığı müthiş bir "bisiklet" projesi var.

Başkentin çeşitli merkezlerindeki 750 bisiklet durağından abonman usulüyle bisiklet kiralamak mümkün.

Turist olsanız dahi.

Bir durakta alınıp diğer bir durakta bırakılabilen kiralık bisikletlerin sayısı 10 bin.

Paris Belediyesi, bu sayıyı 20 bine çıkartmak niyetinde.

OTOMOBİLSİZ PRENS ADALARI

İstanbul’daki konferansa dönersek üç günlük program oldukça yoğun.

Atölye çalışmalarında, "Avrupa Otomobilsiz Şehirlerin Gelişimi", ya da "Otomobil Bağımlılığının üstesinden gelmek" gibi ilginç başlıklar var.

Konferansın İstanbul’un ulaşımına yeni bir vizyon getireceğini umut ederken esas dikkat çekmek istediğim başka bir nokta var.

Konferansın ikinci gününde "Otomobilsiz Prens Adaları’na" gezi düzenleniyor.
İşte burada duralım.

Adalılar birkaç aydan beri "Trafik Canavarı"na savaş açmış durumda.

Yani "Otomobilsiz Prens Adaları"nda bal gibi motorlu taşıtlar geziniyor.

Oysa İstanbul 3. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 99/11012 sayılı kararı uyarınca Adalar’da motorlu taşıt kullanmak yasak.

Ada fayton ve bisiklet yeridir.

Ne ki özellikle Büyükadalılar her geçen gün motorlu taşıtların artmasından şikâyetçi.

Resmi araçların görev dahilinde ve haricinde servis aracı olarak kullanıldığı tespit edilmiş.

Adalar Kaymakamlığı’na "motorlu taşıt istemiyoruz" diye dilekçe gönderilmiş.

Besbelli bugünlerde Adalar’da "motorlu taşıt" krizi yaşanıyor.

Trafiksiz, otomobilsiz yaşamaya alışkın Adalılar isyan halinde.

Hal böyleyken "Otomobilsiz Şehirlere Doğru" Konferansı’nın katılımcılarının "Adalarda motorlu taşıt yok" iddiasıyla geziye götürülmeleri oldukça garip.

Adalar’ın durumu "Alem gider tersine, biz gideriz Mersin"e durumu.

Dünyadaki önemli metropoller otomobillerinden kurtulmanın çarelerini ararken, Adalar gibi cennet mekânlara motorlu taşıtları dolduruyoruz.

Hangi sıfatı taşıyor olursa olsun, görevini yapmak mecburiyetinde olduğu halde türlü pislik ve usulsüzlüklere göz yumarak Adalar’ı bu hale getiren, hem maaşını alan hem de rantçı sülüklerin artıklarıyla yemlenen haysiyetsizlere yazıklar olsun.


Deniz Toprak


_____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: YAŞASIN TIRTILLAR… İYİ Kİ VARLAR!
Date: May 9, 2012 10:53:22 AM GMT+03:00

YAŞASIN TIRTILLAR… İYİ Kİ VARLAR! 


Ne tırtılmış arkadaş!

Thaumetopoea pityocampa

Ormanları pislik götürüyor, nedense ilk önce rantı yüksek alanlardaki ağaçlar kuruyor, hukuksuzluğu yetmezmiş gibi Terrace-Lido’daki selvilerin bir gecede yok olmasına göz yumuluyor, Seferoğlu (eski) Korusu'ndaki yüzlerce ağaç Orman İdaresi'nin bilgisi dahilinde, gözü önünde ama gözlerden uzak katlediliyor, yangın gözetleme kulesi bahanesiyle torpilli konaklama tesisi inşa ediliyor, telef edilen ama rantı düşük alanlardaki ağaçlar için Orman İşletme Şefi "bana ne" diyor, atlar için timsah gözyaşları dökenler kutsal hizmetlerinde kullanmak üzere (!!!) kendilerine fayton tahsis ediyor, Adalar’daki araç trafiği için ahkam kesenler işbirlikçilerini makam araçlarıyla taşıyacak kadar küçülüyor… iken kendine gelemeyenleri, kaşıyarak uyandıran TÜM TIRTILLAR’a sevgiler gönderiyorum.

Şimdi neymiş;

Ormanlardan Orman İdaresi sorumluymuş da hiçbir şey yapmıyormuş…

Yıllardır anlatılan mücadele koca bir balonmuş…

Sabah-ı şerifler…

Bu arada; rantçı sülüklerin menfaat tekerine çomak uzatanlara, asılsız çamurlar atan ya da susturabilmek için nafile çabalayan ne idüğü belirsiz pislik ordusunu kaşıyacak tırtıllar da var elbet, sabırla…


_____________________________________________

From: SERAP UZUNLAR
Subject: ADALAR'DAKİ EN ZARARLI BÖCEK YAKINDA GİDECEK .....
Date: May 9, 2012 12:18:39 PM GMT+03:00

Adalar'daki böcek alarmı haberlerine ve başka birilerine ithafen…

ADALAR'DAKİ EN ZARARLI BÖCEK YAKINDA GİDECEK... 


Ah Adam….Güzel Adam…Böcekli Adam….
Dayan Adam!
Çok az kaldı
Gidecek yakında zararlı
Hatta en zararlı…
Bazı zararlılar kelebek olur uçar,
Bazılarıysa tekmeyi yiyip kaçar…
Kimileri ağaçları yer kurutur,
Bir başkası elinin uzanabildiğini sömürür…
Ama önemli olan; Adalar'daki en zararlı böcek yakında gidecek!
Ve umut ediyorum ki yılların kiri temizlenecek…

_____________________________________________



From: MURAT BAŞBAY
Subject: [SON LİMAN GAZETESİ] SON DAKİKA !!!!!!
Date: May 8, 2012 10:20:25 PM GMT+03:00

Son Liman Gazetesi, 8.5.2012 22:20
Murat Başbay 
(Kaynak: Heybeliada Muhtarlığı)

SON DAKİKA !!!!!! 

ÇAM LİMANI MESİRE ALANINI KİRALAYANLAR YOLDAN GEÇENLERDEN PARA İSTİYORMUŞ! 


Bugün öğlen saatlerinde aldığım bir habere göre Heybeliada Çam Limanı'nda yeni bir Deli Dumrul türemiş ve Orman İşletme Müdürü'nün himayesinde yoldan gelip geçenden para alıyormuş. Her devrin adamı Orman İşletmesi herhalde başarısını AKP zihniyetini —siz anladınız— yaşatmaktaki hünerine borçlu. Bazı AKP'li vatandaşlar hemen çamuru Belediye Başkanı'na atarak halkı yanlış yönlendirme telaşına düşmüşler. O beyler şunu iyi bilsinler ki diğer seçmenler asla koyun olmayacaklar. Adalar ilçesinde Belediye'nin yaptığı çalışmaları sırf CHP'li oldukları için baltalamaya çalışan C. Ö. ve ekibi 2014 yerel seçimlerinde bunun karşılığını mutlaka alacaklar. Adalar halkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından uğradığı zulümlerin hesabını sormak için gün sayıyor. Sana gelince Orman İşletme Şefi, Çam Limanı'ndaki işletmecinin işlerini takip ettiğin kadar çam kese böcekleriyle mücadele etseydin bugün İlçemizi televizyon ve gazetelerde "Alerji Adası" diye göstermezlerdi. Sayende Adaların yeni adı "KAŞINTI Adası"na çıktı. Bazen acaba bu böceklerle bilerek mi mücadele etmediğini, bunun hükümet politikası mı olduğunu düşünmeden edemiyorum...

_____________________________________________


From: SELİN AYGÜN
Subject: Küçük Doğa Severler iş başında yine.
Date: May 9, 2012 2:28:03 PM GMT+03:00

Küçük Doğaseverler iş başında yine!...




Küçük Doğaseverler iş başında yine… 


Ada ormanında yürüyüşe çıktılar. İzledikleri patikanın yollarında düşe kalka



ama kendilerinden emin adımlarla ilerlediler. Çok meraklılar doğadaki herşeye…


Kâh karınca yuvasını  inceliyor,





kâh tırtıllarının terkettiği çam kese yuvasına bakıyorlar…



Orman içinde onların küçük vücutlarına göre engebeli yerler de var ama 5. kuşak Adalı olmanın hakkını veriyorlar.




Çok iyi tırmanıyorlar... Zafer onların…



Adayı seviyorlar… Orman çöplerini büyük sorumlulukla topluyorlar.


 


Çünkü daha şimdiden, bir çoğumuzdan daha çok farkındalar Adalı olmanın sorumluluğunun ve gururunun…. 


_____________________________________________

From: ERKAN GÜRPINAR
Subject: Sonuç olarak, Seferoğlu korusu katledilmiş görünüyor...
Date: May 8, 2012 7:52:11 PM GMT+03:00

Sonuç olarak, Seferoğlu korusu katledilmiş görünüyor... 

Seferoğlu tahribatı, 24.4.2012
)O(

Seferoğlu Korusu'ndaki yıllanmış ağaçların katledilerek Adamız sahil şeridine kesinlikle uyum sağlamayan 300 yataklı SSk hastanesine benzer binanın yapılmış olmasına kesinlikle karşıyım... Gecikmeden yıkım kararı çıkarılmalıdır...

Erkan Gürpınar

_______________________________

HaberTürk- Ekonomi, 17.5.2012 15:17:11
Ahmet Kıvanç


Kentsel dönüşüm için 400 proje 


Çevre Bakanlığı'na 81 ilden gönderilen listede hangi bölgeler var? 

Başbakan’ın “İktidarı kaybetme pahasına yıkacağız” dediği, Türkiye’yi 700 milyar liralık dönüşüme tabi tutacak yasa TBMM’den geçti. Belediyeler şimdiden 400’den fazla kentsel dönüşüm başvurusu ile sıraya girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van depreminden sonra “İktidarı kaybetme pahasına yıkacağız” dediği afet riski altındaki alanlarda yer alan yapıların yıkılarak yeniden yapılmasını öngören yasa, önceki akşam TBMM’de kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle 700 milyar liralık kentsel dönüşüm projeleri de başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilecek kentsel dönüşümler için aralarında CHP’lilerin de bulunduğu belediyeler şimdiden Bakanlığa 400’ün üzerinde proje başvurusunda bulundular. En fazla başvuru İstanbul’dan geldi. Halen 137 kentsel dönüşüm projesi yürüten TOKİ de bundan sonraki projelerini yeni yasa çerçevesinde gerçekleştirecek. TBMM’de önceki akşam kabul edilen yasaya göre, riskli yapıların yıktırılması için hak sahiplerine verilen asgari süre 30 günden 60 güne çıkarıldı. Bu süre içerisinde binasını yıktırmayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Afet riski altındaki alanların yanı sıra artık ihtiyaç duyulmayan askeri yasak bölgeler ve Hazine alanlarında da kentsel dönüşüm uygulanacak. Riskli yapıların yıktırılmasında öncelikle hak sahipleriyle anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşma ile tahliye edilen yapıların sahiplerine kira yardımı yapılabilecek.

700 MİLYARLIK DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mevcut 20 milyon dolayındaki konutun yaklaşık 7 milyonunun 2 yıldan 20 yıla varan periyotta yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti. Bayraktar, her bir konutun ortalama maliyetinin 100 bin lira olduğu varsayımıyla kentsel dönüşümün maliyetinin 700 milyar liraya ulaşacağını belirtti.

İSTANBUL'DA İLK SIRADA KUŞTEPE VE ADALAR VAR 

Kentsel dönüşüm yasası henüz TBMM’den geçmeden bakanlığa başvuru yağdı. İstanbul’da özellikle Adalar ve Şişli Bölgesi’ndeki gecekondu bölgeleri ilk sırada yer aldı. İşte dönüşüm başvuruları:

Büyükada: İskele-Lokantalar sahili Belediye-Balıkçı Barınağı ve Büyükada Su Sporları Kulübüne kadar olan sahil kesimi

Heybeliada: Askeri Çınar İskelesiSu Sporları Kulübü arasındaki sahil kesimi ile Balıkçı Barınağı-Deniz Lisesi KomutanlığıAskeri Afak Moral Tesisleri arası ve Çam Limanı bölgesi

Burgazada: Su İskelesinden 6 nolu plaja kadar olan kısım-Kalpazankaya Mevkii

Kınalıada: Su Sporları Kulübü’ne kadar uzanan sahil-Jarden İskelesi ve devamı

Ayrıca Şişli Belediyesi, gecekondu önleme bölgesinde yer alan Kuştepe ve Ayazağa’da; Küçükçekmece Belediyesi ise Halkalı, İnönü, İstasyon, Kanarya, Kartaltepe, Cennet, Yeşilova’nın bazı alt bölgelerinin kentsel dönüşüm kapsamına alınmasını talep etti.

Başbakan’ın “İktidarı kaybetme pahasına yıkacağız” dediği, Türkiye’yi 700 milyar liralık dönüşüme tabi tutacak yasa TBMM’den geçti. Belediyeler şimdiden 400’den fazla kentsel dönüşüm başvurusu ile sıraya girdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van depreminden sonra “İktidarı kaybetme pahasına yıkacağız” dediği afet riski altındaki alanlarda yer alan yapıların yıkılarak yeniden yapılmasını öngören yasa, önceki akşam TBMM’de kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle 700 milyar liralık kentsel dönüşüm projeleri de başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilecek kentsel dönüşümler için aralarında CHP’lilerin de bulunduğu belediyeler şimdiden Bakanlığa 400’ün üzerinde proje başvurusunda bulundular. En fazla başvuru İstanbul’dan geldi. Halen 137 kentsel dönüşüm projesi yürüten TOKİ de bundan sonraki projelerini yeni yasa çerçevesinde gerçekleştirecek. TBMM’de önceki akşam kabul edilen yasaya göre, riskli yapıların yıktırılması için hak sahiplerine verilen asgari süre 30 günden 60 güne çıkarıldı. Bu süre içerisinde binasını yıktırmayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Afet riski altındaki alanların yanı sıra artık ihtiyaç duyulmayan askeri yasak bölgeler ve Hazine alanlarında da kentsel dönüşüm uygulanacak. Riskli yapıların yıktırılmasında öncelikle hak sahipleriyle anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşma ile tahliye edilen yapıların sahiplerine kira yardımı yapılabilecek.

700 MİLYARLIK DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, mevcut 20 milyon dolayındaki konutun yaklaşık 7 milyonunun 2 yıldan 20 yıla varan periyotta yıkılarak yeniden yapılacağını belirtti. Bayraktar, her bir konutun ortalama maliyetinin 100 bin lira olduğu varsayımıyla kentsel dönüşümün maliyetinin 700 milyar liraya ulaşacağını belirtti.


______________________________

ntvmsnbc, 17.5.2012

http://www.ntvmsnbc.com/id/25349930

Adalar'da riskli alan tespiti 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kentsel dönüşümle ilgili 400 proje gönderildi. Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'da belli kısımlar, riskli alan olarak tespit edildi. 

Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanun, dün TBMM'de kabul edildi. Kentsel dönüşüm sürecinde 81 ilin belediye ve valileri, jeolojik, jeofizik, jeoteknik, mülkiyet hakkı, hak sahipliği gibi çalışmalarını tamamladıktan sonra riskli alanları belirleyerek, taleplerini Bakanlığa iletti.

İllerden Bakanlığa 400 proje ulaşırken, bunlar arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Kocaeli, Sakarya gibi afet riski yüksek, gecekondulaşmanın yoğun olduğu iller dikkati çekiyor.

BÜYÜKADA VE HEYBELİADA'DA RİSKLİ BÖLGELER

İstanbul Valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün gönderdiği projeye göre, Büyükada'da İDO İskelesi-Lokantalar Sahili-Belediye-Balıkçı Barınağı ve Büyükada Su Sporları Kulübü'ne kadar olan sahil kesimi, riskli alan olarak tespit edildi.

Heybeliada'nın riskli yerlerinin de Askeri Çınar İskelesi-Heybeliada Su Sporları Kulübü'ne kadar olan sahil kesimi ile Balıkçı Barınağı-Deniz Lisesi Komutanlığı-Askeri Afak Moral Tesisleri arası ve Çam Limanı bölgesi olduğu belirtildi.

Burgazada'da Su İskelesi-6 No'lu plaja kadar olan kısım-Kalpazankaya mevkisi, Kınalıada'da ise adanın batısı-Kınalıada Su Sporları Kulübü'ne kadar uzanan sahil-Jarden İskelesi ve devamının, kentsel dönüşüm kapsamına alınması istendi.

[...]

Bakanlığa gönderilen bazı projeler de yetersiz ve eksik bulundu. Uzman kuruluşların görüşü alınmadan hazırlanan projelerde; jeolojik, jeofizik, jeoteknik, mülkiyet haklığı, hak sahipliği gibi çalışmaların yapılmadığı, sadece alanın belirlenip gönderildiği öğrenildi.

Bakanlık, projeler hazırlanırken uzman kuruluşlar ve üniversitelerle ortak çalışılmasını, gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra projelerin gönderilmesini istiyor.



______________________________

Twitter,18.5.2012 20:18 
Ekümenopolis ‏ 
@Ecumenopolis 



“Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun”a Yönelik “ORTAK DEKLERASYON” 


KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI, 
YAŞAM ALANLARIMIZI TALANA AÇAN EN BÜYÜK AFETTİR! 

16 Mayıs 2012 tarihi itibariyle “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun”, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştır. Yasa, kamuoyuna yansıtıldığı gibi ülkemizin gerçek ihtiyacı olan kentlerin afetlere karşı duyarlı sakınım içerikli planlanmasını, denetimsiz ve mühendislik hizmeti almamış yapılaşmanın engellenmesini sağlayacak bir düzenleme olmaktan uzaktır. 

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de, özellikle büyük kentlerin gündeminde olan “kentsel dönüşüm”; “afet ve deprem riski” adı altında meşrulaştırılarak, son derece anti-demokratik, merkeziyetçi, bilimsel temelden yoksun, Anayasa ve uluslararası sözleşmelere açıkça aykırı bir yasa ile uygulamaya konulmuştur. Nitekim bu kadar hayati bir konuda, toplumun ilgili kesimlerinin görüşü ve onayı dahi alınmadan Meclis’ten geçirilen bu yasa ile ilgili toplumsal meşruiyet, görsel medya ve radyolarda, “depreme karşı seferberlik” şeklinde yayınlanan tanıtım ve reklam kampanyalarıyla sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu süreçte, toplumsal adalet ve kamu vicdanı göz ardı edilirken, insanlar özellikle deprem gerçeği ile korkutulmaktadır. 

Karşımızdaki yasa artık bir yol ayrımıdır. Ülkemizde kentleşme konusunda izlenen "ikiyüzlü" politikalar, bir yandan riskli yapı ilan edilen yapıların yıkıldığı, diğer yandan yeni riskli yapıların üretiminin sürdüğü, afet riski gerekçe gösterilerek tüm kentlerimizin bir getirim aktarım alanı haline dönüştürüldüğü bir gerçekliğe doğru yol almaktadır. Biz aşağıda imzası bulunan kurum, Kuruluş, Dernek ve Platformlar, birlikte oluşturduğumuz ve ortak kullanıcısı olduğumuz şehirlerimizde bizlere “insanca yaşama hakkı” tanımayacak boyutlarda, özellikle inşaat sektörünün gelişmesini amaç edinerek hazırlanan bu yasa ve uygulamalarına karşı çıkıyor ve meşruiyetini sorguluyoruz. Görünen odur ki, bugüne kadar afet ve kentsel dönüşüm konusunda yapılmış olan bütün bilimsel çalışmalar, depremle ilgili alınması gereken gerçek tedbirler ve ilgili alanlarda yaşayan nüfusların talepleri rant hırsı ve açgözlülükle göz ardı edilmiştir. Yasa ile birlikte, kamunun elinde kalan son araziler, orman, tarım, mera, kıyı ve koruma alanlarının dahi elden çıkarılması söz konusudur. Çıkarılan yasada şehirlerimizin son derece önemli bir sorunu olan “afet”e yönelik neredeyse hiçbir şey yer almaz iken; keyfi uygulamaların önünü açan, insanların hak arama yönündeki hukuki kanallarını tamamen ortadan kaldıran birtakım hükümler de yer almıştır. 

Bugüne kadar “kentsel dönüşüm” adı altında yapılan tüm uygulamalar; Dikmen’de, Sulukule’de, Ayazma’da, Tarlabaşı’nda… ve daha birçok yerde, bölge halkının yıllardır yaşadıkları yerlerden zorla tahliye edilmelerine, işlerini kaybetmelerine, borçlandırılmalarına, sosyal, ekonomik ve kültürel hak ihlallerine maruz kalmalarına ve insan hakları mağduriyetlerine yol açarak, yıllarca kurdukları ilişkilerinin yok olmasına yol açmıştır. Boşaltılan tüm bu yerlerin rantı, lüks konut ve alışveriş merkezleri yapılarak; inşaat şirketleri, yerel ve merkezi idareler tarafından paylaşılmıştır. Diğer taraftan, bugün afet riski adına seferberlik ilan edilen yasayı çıkarmadan önce deprem adı altında yıllarca toplanan vergilerin duble yollara harcandığı görülmüştür. İşin özüne gelinirse bugüne kadar görülen “kentsel dönüşüm” projelerinin toplumun çok küçük bir kısmının aşırı derecede zenginleşmesine yol açarken toplumun büyük çoğunluğunun yoksullaşmasına, evsizleşmesine, kent çeperlerine sürgün edilmesine neden olduğu gözlemlenmektedir. 

Yasa ile planlama kararlarına yönelik “özel” standart belirleme yetkisi, sosyal ve teknik altyapı standartlarının düşürülmesinin önünü açan, yenilenen alanların yaşanabilir alanlar olmaktan uzaklaşmasına neden olabilecek bir düzenlemedir. Ayrıca kentsel, arkeolojik ve tarihi sit alanlarında yapılacak tespitlerde hangi bilimsel kriterler çerçevesinde değerlendirme yapılacağı ile ilgili açıklayıcı ifadelerin yer almadığı bu tasarı; kültürel ve tarihi varlıkların korunmasını amaçlayan bütün kanun, yönetmelik, ilke kararları ile çelişmektedir. Tasarı, yeraltı ve yerüstü kültür varlıklarını göz ardı etmekte, sahip olunan kültürel birikimin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Yeterli tanımlamalar yapılmadan; koruma kavramı ve korumacı yasalar devreden çıkarılarak hazırlanan bu tasarı, arkeolojik ve kültürel mirasın yitip gitmesine sebep olacaktır. Yine tasarıda öne çıkan deprem riski gerekçesiyle yapılacak yıkımlarla şehirlerin tarih içinde oluşan mekansal dokularının ortadan kaldırılması söz konusudur. TOKİ'nin yıkılan binaların yerine inşa edeceği tek tip ve kimliksiz apartmanları bu şehirlerin kimliklerini de tek tipleştirecektir. 

“Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile birlikte, devletin üzerinde şekillenmesi gereken “toplumsal adalet ve eşitlik zemini” afete maruz kalmıştır. Anayasa`nın 56. maddesinde yer verilen “Konut Hakkı”nı göz ardı eden yasa, yerinde dönüşüm, kiracıların durumu, geçici barınma sorunu, kaynak temini, toplumsal adalet ve eşitliğe uygun finansman modelleri ve tüm paydaşların dâhil olduğu uygulama ortaklıklarının kurulmasına yönelik ülkemizin gerçek ihtiyacı olan yasal boşluğu doldurmaktan, bu anlamda kentlerin afetlere dirençli hale getirilmesi hedefinden oldukça uzaktır. 

Tekrar belirtiyoruz, bu bir yol ayrımıdır! Bizler evlerimizi, mahallelerimizi, ormanlarımızı, suyumuzu kısaca yaşamımızı, rayiç bedeller üzerinden satışa sunmayacağımızı deklere ediyor, bundan sonraki süreçte de; gerek Anayasa, gerekse imzacısı olduğumuz Uluslararası Sözleşmeler ile garanti altına alınmış olan haklarımızın takipçisi olacağımızı açıklıyoruz. Tüm bu risklerin, mevcut imar ve yapılaşma düzeninin yaratıcısı olan siyasi idarenin işlediği suçun vebalini çekmeyeceğiz. /Bizler, “insanca, güvenilir, sağlıklı, kimlikli alanlarda barınma hakkımızı” sonuna kadar savunmaya devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, bu mücadelede rant hırsına karşı “yaşamdan, adaletten, dayanışmadan ve eşitlikten” yana olan herkesi bir arada durmaya çağırıyoruz. 

Saygılarımızla, 

İMZACILAR 
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Mimarları Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, Ankara Dikmen-Mamak-Altındağ Barınma Hakkı Meclisleri, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, Arnavutköy Derneği, Ataşehir Mahalle Derneği, Ayazma Mağdurları, Bakırköy Çevre Dostları Derneği, Bebekliler Derneği, Beylerbeyililer Derneği, Beyoğlu Bedrettin Mahallesi Derneği, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Devrimci Sendikal Birlik, Doğal ve Kültürel Çevre İçin Yaşam Girişimi, Ekoloji Kolektifi, Emirgan'ı Sevenler Derneği, Engelli Hakları Atölyesi, Eşitlik İzleme Grubu (EŞİTİZ), Fener-Balat-Ayvansaray Mülk Sahiplerinin ve Kiracıların Haklarını Koruma ve Sosyal Dayanışma Derneği, Halkevleri Barınma Hakkı Meclisi, İMECE-Toplumun Şehircilik Hareketi, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği, İstanbul S.O.S, İzmir Kuruçeşme Halk Girişimi, Kadınlarla Dayanışma Vakfı, Kandilli Derneği, Kamusal Sanat Laboratuarı, Kartal Hürriyet Mahallesi Güzelleştirme ve Koruma Derneği, Maltepe Başıbüyük Doğayı ve Çevreyi Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Kent Hareketleri, Konut Hakkı Koordinasyonu, Kuzguncuklular Derneği, Küçükçekmece İç-Dış Kumsalı Koruma Ve Yaşatma Sivil Toplumu Destekleme Derneği, Küçükçekmece Kanarya Derneği, Maltepe Gülsuyu-Gülensu Yaşam ve Dayanışma Merkezi, Mayısta Yaşam Kooperatifi, Mersin Akdeniz Belediyesi, Mersin Çay Mahallesi Muhtarlığı, Mersin Çilek Mahallesi Muhtarlığı, Mersin Özgürlük Mahallesi Muhtarlığı, ODTÜ Mezunları Derneği, Örnektepe Dayanışma ve Kültür Evi, Okmeydanı Çevre Güzelleştirme Derneği, Pendik Sağanbağları, Yeşilbağlar ve Yenimahalle Çevre Koruma Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, Politeknik, Sarıyer Derbent Mahallesi Derneği, Sarıyer Büyükdere Çevre, Kültür ve Güzelleştirme Derneği, Sarıyer Kazım Karabekir Mahallesi Yaşam Savunucuları, Sarıyer Maden Mahallesi Çevre Kor. Güzelleştirme Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Sarıyer Pınar Mahallesini Koruma, Yaşatma ve Sosyal dayanışma Derneği, Sarıyer Reşitpaşa Koruma ve Dayanışma Derneği, Sarıyer Rumeli Hisarı Güzelleştirme Derneği, Sarıyer Yaşam Platformu, Sosyal Haklar Derneği, Sulukule Platformu, Tarlabaşı Mülk Sahiplerinin ve Kiracıların Haklarını Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Tozkoparan Derneği (Toz-Der), Tüm Restoratörler ve Konservatörler Derneği, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Türkiye Ormancılar Derneği Marmara Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği, Validebağ Gönüllüleri Derneği, Yalı Mahallesi Derneği

______________________________



From: BAKİ NEDİM BALTACI
Subject:
Date: May 11, 2012 10:35:54 PM GMT+03:00


Terrace-Lido kaçağı, 12.5.2011
)O(

Kaçak yapı Terrace-Lido’nun sahipleri İnanlar İnşaat’ın Baki Nedim Baltacı’ya açtığı tazminat davasına yazarın Mahkemeye verdiği cevap aşağıdadır.


19. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI'na, 

Esas: 2012/346
Davalı: Baki Nedim Baltacı
Dava: Tazminat
Konu: Tarafıma açılan tazminat davasına verdiğim cevaptan ibarettir.

Açıklama: Öncelikle kat rezidans satışlarının engellenmesi için ortada hukuki değeri olan —kat mülkiyet kanununa uygun— bir eser olması gerekmektedir. Bahsi geçen Terrace-Lido inşaatın temel üstü ruhsatı yoktur, hiç alınmamıştır. Adalar Belediyesi'nden alınan sadece temel ruhsatıdır. Davacı avukatı "Prosedüre uygun olmadan inşaatın bu seviyeye gelme imkânı yoktur," demektedir. Bu dilekçe kapsamı içinde dahi davacı tarafın avukatı yanlış beyanda bulunarak kaçak olduğu için hiçbir hukuki değeri olmayan binayı ruhsatlı gibi göstermektedir. İnşaat kaçak olması nedeniyle arka arkaya binayı 3 sefer mühürleyen Adalar Belediyesi ayriyeten 2011/200 ve 210 sayılı dilekçelerle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Dolayısıyla İmar Kanunu'nun gerektirdiği temel üstü ruhsatı hiçbir zaman alamayan İnanlar İnşaat AŞ dava açtığı mahkemeye de inşaatın hukuki konumunu ispatlayan bu belgeyi ibraz etmemiştir, daha doğrusu edememiştir. Kat mülkiyet kanununun kapsamına girmeyen inşaat için mağduriyet söz konusu değildir. Oluşmamış bir hakka yaslanarak yok hükmündeki inşaat için bu nedenden dolayı tazminat davası açılamaz. Şirketin ticari itibarının kaçak yapı yapılarak korunması düşünülemez. Şirketin sahiplerinden Serdar İnan’a çıkan yazılarda en ufak bir hakaret yoktur. Yazılarda ağırlıklı olarak kaçağa göz yumanlar eleştirilmiştir. Sayın İnan’ın efsaneye dönüşen şöhreti ise Ada kamuoyu hatta kamu görevlileri tarafından benimsenmiş bir gerçekliktir. Zaten kendisi de şöhretinin artmasına katkı sunacak gazete ilanı vermektedir. Sayın avukat itibar kaybını şirketin yaptığı kaçak inşaatta mühür fekkinde, savcılık soruşturmasında ve de Bölge İdare Mahkemesi kararlarında araması gerekmektedir. Ayrıca iddianın aksine kaçak inşaat satışından haksız kazanç söz konusudur. Bahsi geçen konularda mağduriyet kamuya aittir.

Netice-i talep: Oluşmamış bir hakka yaslanarak yapılan yanlış işlerden bir mağduriyet çıkararak tazminat davası açılması hukukun nesnel verileriyle bağdaşmamaktadır. Davacının açmak istediği davayı çürütecek belgeler ekte olup, davanın reddini arz ederim.

Baki Nedim Baltacı


______________________________

From: HASAN DEMİR
Subject: Adalar orman
Date: May 10, 2012 5:10:36 PM GMT+03:00

KARTAL BELEDİYESİ ADALAR TESİSİ MAHKEMELİK 


Kartal Belediyesi’nin üç yıl önce Orman Bakanlığı’ndan yaklaşık 1 milyon 300 bin TL’sına kiraladığı Büyükada’daki Orman Kampı, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde görevli personelin başını yaktı. 


Yapılan suç duyurusu üzerine, mahkeme aralarında İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın da bulunduğu 11 personel hakkında, ihaleye fesat karıştırma, adam kayırma iddiasıyla dava açtı. Açılan davanın Kartal Belediyesi’ne de sıçraması bekleniliyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, göreve gelir gelmez Büyükada’da mülkiyeti Orman Bakanlığı’na ait olan orman kampının ihalesine girdi. Kartal Belediye Başkanı Öz’ün talimatıyla iştirakleri arasında bulunan KARTURS AŞ ve KARYAPSAN da bu ihalede yer aldı. Ancak KARTURS AŞ ve KARYAPSAN, belgelerinin eksik olması nedeniye ihaleden elendiler. Geri kalan kuruluşlar arasında yer alan Kartal Belediyesi, fahiş bir fiyatla Orman Kampı'nı 1 milyon 300 bin lira karşılığında kiraladı. Kartal Belediyesi, bir süre sonra Orman Kampı'nı işletmek üzere, ihaleden elenen KARYAPSAN’a aylık 10 bin TL karşılığında kiraya verdi. 

DAVA AÇILDI 

İhaleye katılan diğer firmaların şikâyeti üzerine, bakanlık müfettişleri İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ihaleyi mercek altına aldılar. Yapılan soruşturmada, müfettişler ihalede bulunan personeli suçlu bularak, haklarında ihaleye fesat karıştırma, adam kayırma suçlarından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Savcılığın yaptığı soruşturma neticesinde hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu. Mahkemenin kabul ettiği iddianamede aralarında İl Müdürü Mehmet Emin Bilpınar’ın da bulunduğu ihale komisyonunda yer alan 11 memur hakkında “ihaleye fesat karıştırma” ve “adam kayırma” suçlarından dava açıldı.

KARTAL BELEDİYESİNE SUÇ DUYURUSU

İhaleye giren şirket yetkilisi Yaşar Marangoz, Kartal Belediyesi ile ilgili de “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi. Bu sezon Kartal Belediyesi’nin muhtemelen kampı açamayacağını da belirten Marangoz, “Çünkü şu anda soruşturma bitti ve dava açıldı. İhalenin iptal edildiği yazısı da bu gün yarın Kartal Belediyesi’ne teblig edilir”dedi. Davayı kendisinin açtığını dile getiren Marangoz, “ Yaptığım şikayetin araştırılması yaklaşık bir yıl sürdü. Müfettişler geldi diğer şirket yetkililerinin de ifadelerine başvurduktan sonra rapor tuttu. Bilirkişinin “ihaleye fesat karıştırma” raporu da kabul edildi. İhalede görevli 5 kişi dosya kabul yeterlilik komisyonu, 5 kişi ihale komisyonu bir de İl Müdürü Mehmet Emin Birpınar olmak üzere 11 müdürlük çalışanı hakkında “ihaleye fesat karıştırma” “adam kayırma” iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme söz konusu memurlara tebligatlarını göndermeye başladı”dedi.

BELEDİYELER FATURA KESEMEZ 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı ihaleye 7 firma katıldıklarını bu firmalardan üç tanesinin Kartal Belediyesi iştirakleri olduğunu dile getiren Marangoz, “İhaleye Kartal Belediyesi’nin kendisiyle birlikte toplam 4 kuruluşu yer aldı. Bunların üç tanesi eksik evraktan elendi. Ama son anda Kartal Belediyesi’ne ihaleyi verdiler. Ama kanun Belediyelerin ticaret yapamayacağını fatura kesemeyeceğini açıkça belirtmiş, biz hem bundan dolayı hem de vergi ve SSK borcundan dolayı mahkemeye verdik. Bununla ilgili belgeleri de mahkemeye delil olarak sunduk ” dedi. Marongoz, normalde ihalenin kapalı zarf usulü ile yapıldığını, kapalı zarf usulü ihalede 453 milyarla işi kendilerinin aldığını ancak, açık artırmada 453 milyar liraya karşılık 860 milyar fiyat vererek ihaleyi Kartal Belediyesi’nin aldığını söyledi. Şartnamede de yanlışlık yapıldığını da sözlerine ekleyen Marangoz, “Birde diyor ki, şartnamede teklif verecek kişiler önce yazıyla, sonra yüzdelik, sonra rakamla yazılması lazım, bunlar ortaya sadece 300 yazmışlar, yüzde üç yüz mü, 300 milyar mı belli değil neyin 300’ü bu, biz ona da itiraz ettik çünkü belki de 30’du o, arkasına bir sıfır koydular dediler ki yüzde 300, yani her türlü Kartal Belediyesi’ne işi verdiler”

KARTAL BELEDİYESİNE DAVA

Marangoz, Kartal Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulunacağını dile getirerek, “Ben şu anda kurumu mahkemeye verdim ama, Kartal Belediyesi aleyhine de suç duyurusunda bulunacağım. Kartal Belediyesi’de ihaleye fesat karıştırarak bu işi aldı, artı usulsüz bir şekilde Karyapsan A.Ş’ye işlettirmeye başladı, geçen sene Karyapsan makbuz kesiyordu, bende misafir gibi gittim ve makbuzları topladım. Bu arada Kartal Belediyesi kamu kurumu olması nedeniyle bu tür ihaleye giremez, fatura kesemez, İç İşleri Bakanlığı bir kanunla bunlara şirket kurma ve iş yapma yetkisi vermiş ve bu yetkiye dayanarak bizimle ihaleye giren firmaların hepsi elendi, hepsi borç içinde, ihaleyi aldığı gün Kartal Belediyesi’nin 900 milyar artı faizli vergi borcu vardı, onları da mahkemeye delil olarak sundum”dedi.

ÇETE SUÇLAMASI 

Tesislerin işletmesinin Karyapsan’a verilmesinin de usulsüz olduğunu iddia eden Marangoz, “İhale şartnamesi’nde diyor ki; iki yol sonra devredebilir, fakat kurum ve bakanlığın onayına sunuyorsun, kurum ve bakanlık onaylarsa o firmaya yüzde 10 kirası artma mukabilinde verebiliyorsun, bunlar belediye ile Karyapsan kendi arasında kabidik kubidik sözleşme yapmış Karyapsan’a usulsüz işletmiş, ben mahkemeye verdikten sonra bu sefer vatandaşa fiş’te vermemeye başladılar. Avukatımla görüştüm bu olayın üç kişiden fazla olması nedeniyle çete suçuna girmesini talep edeceğiz. Kartal muhtemelen orayı da açamayacak, çünkü şu anda dava açıldı, ihalenin iptal edildiği yazısı da bu gün yarın Kartal’a gelir.”


______________________________

From: UGO ANTONIO CORINTIO
Subject: Emailing: IMG_9681, IMG_9682, IMG_9683
Date: May 12, 2012 8:07:23 PM GMT+03:00

Bu zamanı mı beklediler?



Bugün 12 Mayıs...
Bu zamanı mı beklediler??????
Güzel bir hafta sonu dileğimle...
Selam ve sevgiler,
Ugo






From: UGO ANTONIO CORINTIO
Subject: Emailing: IMG_9712 (3)
Date: May 12, 2012 10:52:07 PM GMT+03:00 

??????????? BİR BU EKSİKTİ!!!!!



______________________________

From: AYTAÇ TOLGA TİMUR 
Subject: bulusma nokları 
Date: May 17, 2012 11:44:42 AM GMT+03:00 

Merhabalar, 
2012 Kent Bahçeleri Projesi'ne katılmak ve fide almak isteyenler için, önümüzdeki günlerde bir dizi buluşma organize ediyoruz. Buluşma noktalarını web sitemizde duyurduk, www.yeryuzudernegi.org 


Aytaç Timur


Yeryüzü Derneği, 17.5.2012 


2012 BAHÇECİLERİ BULUŞMA NOKTALARI 

Kent Bahçeleri Projemiz için ilk buluşmalarımız başlıyor... Eksik bilgiler önümüzdeki günlerde doldurulacaktır. 



Bahçecilerin Buluşması Başlıyor 


Kent Bahçeleri Projemiz için ilk buluşmalarımız başlıyor. Bu buluşmaların organizasyonunu beraber yapıyoruz. Gürültüsüz, rahatça birbirimizi duyabileceğimiz ve merkezi yerlerde buluşmaya çalışıyoruz. 

Lütfen bahçenizin tam büyüklüğünü, neler ekmek istediğinizi belirleyerek gelin. 

Tarih ve yer uygun olmayan bahçecimiz, bir diğer buluşmaya katılabilir. 

İletişim İçin; Ceyda; 532 487 37 99 - Devin; 505 252 44 78 - Aytaç; 533 968 08 84

[...]

Adalar Buluşması

Tarih: 22 Mayıs Salı
Yer:
Saat: 19:00
Sorumlular: Düriye Özalban ve Eser Öncel


______________________________

Hakimiyet Gazetesi, 15.5.2012

http://www.hakimiyetgzt.com/2012/05/1160

GÖZÜNÜ BİSİKLETLERE DİKTİ! 


İstanbul’un prensi Adalar’da faytonculuk, restaurant, otel, pansiyon gibi turizme hizmet veren sektörlerin yanında, yeni bir ekonomik alan açan “bisiklet kiralama” işi de tehlikeye girmeye başladı.  

İstanbul’un prensi Adalar’da faytonculuk, restaurant, otel, pansiyon gibi turizme hizmet veren sektörlerin yanında, yeni bir ekonomik alan açan “bisiklet kiralama” işi de tehlikeye girmeye başladı. Göreve geldiğinden bu yana önce plajcılara savaş açıp, sahilleri tel örgülerle kapatmaya çalışan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği öneriyle de Adalı faytoncuların kaldırılmasının fitilini ateşleyen CHP’li Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu şimdi de gözünü bisiklet kiralayan esnafın “ekmeğine” dikti.

ESNAF YOK EDİLİYOR

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun ilçenin can damarlarını oluşturan ve Adalar için olmazsa olmazların arasında yer alan meslek dallarıyla oynamaya devam ediyor. Turizme hizmet vermesi ve sezonun kısa olması nedeniyle, desteklenmesi gereken Adalar esnafı, her yıl Adalar Belediyesi’nin aldığı kararlar altında biraz daha ezilirken, sahil kesiminde bulunan restaurant işletmelerinin önce yazlık yerleri, daha sonra yollara döşenen parke taşlarından dolayı milyonlarca lira borçlandırılırken, son kurban ise bisiklet kiralayan esnaf oldu.

ÖNCE 60 SONRA 45 

Adalar Belediye Başkanlığına kazandıktan hemen sonra, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, işletme başı Büyükada’da 95 olan bisiklet plaka sayısını 60’a indirirken, Heybeliada’da 75’ten 50’ye Burgazada ve Kınalıada’da ise 50’şerden 40 plakaya indirildi. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yeni bir yönetmelik hazırlığı içine giren Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, bu yönde Zabıta Müdürlüğü’ne talimat verirken, Adalar’da plakalı bisiklet sayısının daha da azaltılacağı belirtiliyor.

TOKDEMİR DOĞRULADI 

Telefonla görüştüğümüz Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tokdemir, yeni çıkacak yönetmeliği doğrularken bisiklet sayısında da büyük oranda eksilme olacağını söyledi. Yeni çıkacak yönetmelikle birlikte Büyükada’da işletme başı 60’a indirilen bisiklet sayısının 45’e diğer mahallelerde de yüzde 50 daha azaltılması öngörülüyor.

ESNAFA PLAKA SATIYOR 

Öte yandan ise yeni yönetmelik hazırlığı içinde olan Adalar Belediyesi, bu kararı beklemeden esnafı ise mali zorunlu luk içine aldı. İşletme sahipleri geçtiğimiz yıl alınan karar doğrultusunda kendilerine tanınan plaka sayısına göre; adet başı Adalar Belediyesi’ne 41 TL. ruhsat ve plaka ücretini geçtiğimiz hafta ödemeye başladı. Bu ücreti ödemeyen esnafa çalışma izni verilmiyor.

KORKU İMPARATORLUĞU 

Adalar Belediyesi’nin çıkarmaya hazırlandığı yeni yönetmelikle bisiklet sayılarının daha da azalmasının büyük bir kaos yaratacağını öne süren esnaflar, Adalar Belediyesi’nin bu kararına ateş püskürüyorlar. Belediye’nin aldığı her kararı kabul etmek zorunda kaldıklarını dile getiren esnaflar, kabul etmeyen esnaflarında işyerlerinin turizm sezonu ortasında kapatılma ihtimali bulunduğunu dikkat çekerek, Adalar’ın korku imparatorluğuna teslim edildiğini öne sürdüler.

ESNAFI DÜŞMAN İLAN ETTİ 

Esnaflar “Belediye Başkanı Farsakoğlu, göreve geldiği günden bu yana esnafı düşman olarak görüyor. Adalar’ın mihenk taşlarını oluşturan meslek lerle uğraşmak, bu meslekleri yok etmek veya kaldırmak hiç bir kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, ilçemiz ekonomisine de büyük darbe vuruyor. Yerli ve yabancı turistler Adalar’a fayton’a ve bisiklete binmek için geliyorlar. Sadece bu ikisi için gelen ada ziyaretçileri diğer işletmelere de büyük kar payları bırakıyorlar”dediler.

KORSANLARIN ÖNÜNÜ AÇAR

Alınacak bu kararın korsan bisikletlerinde önünü açacağını belirten ensaflar, halen Adalar genelinde toplam kayıtlı 1,700 ticari bisikletin bulunduğunu dikkat çekerek, sayının daha da azaltılması karşısında ayakta durmalarının imkansız olacağını söylediler. Her işyerinde ortalama olarak 3-4 personelin istihdam edildiğini vurgulayan esnaflar, “Plaka sayısı düşürülmesi halinde aylık masraflarımızı bile çıkartamaz hale geleceğiz. Bir çok esnafımız kredilerle ayakta kalıyor. Bırakın personel, kira ve diğer giderlerini bisikletlerin tamir ücretlerini bile karşılayamayız. Alınan bu kararın yeni den gözden geçirilmesini ve alınacak her türlü kararlara ortak olmak istiyoruz. Bir sektörün ortaya çıkardığı sorunlar, o mesleği ortadan kaldırmakla çözmek mümkün değildir” Adalar’da aynı sektörde son zamanlarda merdiven altı işletmelerin çoğaldığını ve bu yerlerin denetim altına alınmasıyla birlikte sorunun büyük ölçüde çözüleceğini ifade eden bazı işletme sahipleri, “Şu an da Adalar’da kayıtsız bisikletlerle birlikte toplam 10.000 civarında bisiklet var. Adalar Belediyesi eğer, plakalı ve ruhsatlı bisiklet sayısını asgari duruma indirerek bunlarla mücadele edeceğini sanıyorsa, yanılıyor. Ruhsatlı işyerlerinde bile kayıtsız olarak çalıştırılan bisikletler mevcut. Bunlarla mücadele edilmesinin yanısıra Adalar genelinde hiç bir vergi kaydı, işletme ve bisiklet plakası ödemeyen “merdiven altı” diye tabir ettiğimiz işletmeler mevcut. Bu işyerleri denetim altına alınıp, çalışmalarına izin verilmemesi halinde Adalar’da bisiklet terörü kalmaz. Biz Adalar Belediyesi’nin bu işi mesleği haline getirip, ekmeğini kazanan esnaflarla savaşmayı bırakıp, ruhsatsız çalıştırılan bisik letler ile merdiven altı işletmelere karşı mücadele etmesi için göreve çağırıyoruz. Biz plaka başı Belediye’ye 41 TL. öderken, hiç bir kuruma karşı sorumlu olmayan bu gibi yerler bizimle rekabet içine giriyorlar”


______________________________

From: MURAT BAŞBAY
Subject: [SON LİMAN GAZETESİ] ADALAR'DA GEREKSİZ PLAJ İHALESİ…
Date: May 14, 2012 12:26:29 AM GMT+03:00


Son Liman Gazetesi, 14.5.2012 00:26 
Murat Başbay

ADALAR’DA GEREKSİZ PLAJ İHALESİ… 

11 Mayıs Cuma günü ilçenin plaj ihalesi yapıldı. İhaleye katılan firma 581.000TL. teklif vererek ihaleyi kazandı. Buraya kadar her şey normal. Anormal olan bu ihalenin yapılması. Neden mi? Belediye ilçedeki tüm plaj işletmecilerini toplayıp onlara bu ranta ortak olmak istediklerini, mali açıdan güçlük içinde olduklarını ve bu nedenle, büfe ve giriş ücretlerinde belediyenin %50, işletmecinin de geri kalan % 50'yi alması gerektiğini, şezlong ve şemsiye ücretlerinin de tamamının işletmeciye kalacağını söylese acaba kim çatlak ses çıkarır. İnanın bütün işletmeciler bu teklifi hemen kabul eder. O zaman ortada ne bir çatışma ne de sorun kalır. Yukarda yazılan ihale bedelinin çok üstünde bir gelir de belediyenin kasasına girer. Bence halen geç kalınmış sayılmaz. Haydi Mustafa Başkan göster sosyal demokratlığını ve yarın tez elden işletmecileri çağır ve anlaş. Çünkü onlar da uzlaşmadan ve paylaşmaktan yanalar. Benden söylemesi…


______________________________

Milliyet, 9.5.2012 
Haber Merkezi


Uzan’ın eski yatı ada sahillerinde 


Uzan grubunun dünyaca ünlü yatı Frequency, önceki gün ada sahillerinde tura çıktı

Uzan Ailesi'nin yıllarca kullandığı 1998 yapımı dev motor yata devlet el koymuştu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) defalarca satışa çıkardığı, ancak uzun bir hukuki savaşın sonucunda satabildiği mega yat, el değiştirirken isim de değiştirdi. TMSF’nin 27 milyon 500 bine sattığı Frequency adlı yeni ismi Shubra II oldu. Eski adları La Baronessa, Beluga, Nira, olan yatı satın alan son kişi Birleşik Arap Emirlikleri’nden Şeyh Hassan oldu. 59.4 metrelik yatı Global Services Ltd. olarak 28 milyon 500 bin dolara satıldı. Haber Hakkı adlı internets sitesinin haberine göre önceki gün Boğaz’dan gelen yat, Kınalıda, Burgaz, Heybeli ve Büyükada arasında gezintiye çıktı.


_____________________________

From: ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ
Subject: Fwd: 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN
Date: May 17, 2012 11:51:36 PM GMT+03:00


19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI TÜM ULUSUMUZA KUTLU OLSUN. 

ADALAR KÜLTÜR DERNEĞİ YÖNETİM KURULU


_____________________________

TGRT Haber, 18.5.2012


 'Hayırsız Ada'nın tek sakini kara kedi


İstanbulluların "Hayırsız Ada" ismini verdiği Sivriada'nın tek sakini balıkçıların "Kara" ismini taktığı ve Ada'ya nasıl geldiği bilinmeyen bir kedi...

İstanbulluların "Hayırsız Ada" ismini verdiği Sivriada, kültür ve turizm merkezi [!?] haline getirileceği günü bekliyor. Taş ocağı olarak kullanıldıktan sonra kaderine terk edilen Ada'da çöp birikintileri dikkat çekiyor. Yat sakinleri ve balıkçıların konakladığı Ada'nın tek sakini ise balıkçıların 'Kara' ismini taktığı ve adaya nasıl geldiği bilinmeyen bir kedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçtiğimiz yıl açıkladığı 'Adalar Projesi'nde Yassıada ve Sivriada'da kongre merkezleri, oteller, yat limanları kurulacağını kaydetmişti. Cihan Haber Ajansı (Cihan) ekibi Erdoğan'ın takvimine giren Sivriada'ya giderek, adanın bulunduğu son durumu görüntüledi.

Denizden yüksekliği 90 metre olan yaklaşık 100 dönümlük Ada'da 10. yüzyıldan kalma, bugün sadece bazı duvar kalıntıları görülen bir manastır bulunuyor. Herhangi bir yerleşimin bulunmadığı Ada'da Bizans İmparatorluğu döneminde din adamları ve imparatorların sürgüne gönderildiği rivayet ediliyor. Üzerinde eski bir Bizans manastırı yıkıntısından başka bir yapının olmadığı ve ıssız bir ada olan Sivriada'da, Kandilli Rasathanesi'ne ait deprem ölçüm cihazları bulunuyor. 

Kadıköy'den balıkçı teknesiyle yaklaşık bir saatte gidilebilen Ada'da ilk olarak taş ocağı için yapılan küçük limanla karşılaşılıyor. Sivriada'da martıların yuvaları ve balıkçıların beslediği bir de kedi var. Ada'da ayrıca yıkık bir bina ve hemen önünde helikopter inmesi için etrafı temizlenmiş düz bir alan bulunuyor. 

ADA SAKİNİ KARA KEDİ 

Ada'ya adım attığımızda karşımıza gelişigüzel etrafı kaplayan ot yığınları çıkıyor. Ada'yı dolaşmaya başladığımızda ise çalılıkların arasında bir kedi dikkatimizi çekiyor. Tek kare fotoğrafını çekme imkânı bulduğumuz ancak kamerayla görüntüleyemediğimiz kara kedi tekrar çalılıkların arasında bir anda kayboldu. Uzun uğraşlarımıza rağmen kedinin izine rastlayamadık. 

Ada sakinleri arasında tepesinden eksik olmayan ve buraya yuva yapan martılar da bulunuyor. Ada'nın zirve noktasına tırmanmaya başladığımızda martıların çığlıkları andıran sesleri şiddetini artırıyor. Bu seslerin sebebinin ise gördüğümüz yuva ve yumurtalar olduğunu sonradan anlıyoruz. Neredeyse zirve noktasında bulunan martı yuvasında iki yumurta dikkatimizi çekiyor. Yuvanın ve yumurtaların fotoğrafını çekerken anne martı sesini daha çok artırıp etrafımızda dönmeye başlıyor. Ada'ya tepeden baktığımızda doğal güzelliği kendini daha iyi hissettiriyor. Ancak Ada'nın silueti taş ocağı olarak kullanıldığı için bozulmuş. Zaman zaman ise bastığımız taş parçaları yuvarlanarak uçurum halini almış tepeden aşağı yuvarlanıyor. Tepe noktasından doğallığını daha iyi gördüğümüz Ada, ziyaretçilerin atıklarıyla bir bakıma çöplüğü andırıyor. Genel olarak yat sahibi ve balıkçıların uğrak yeri olan Ada'da yakıt ve yağ tenekeleri, plastik çöpler ve balık ağlarını hemen hemen her yerde görmek mümkün. 

ADA TAŞ OCAĞI OLARAK KULLANILMIŞ

Geçmişte Haydarpaşa mendireğinin inşaatı için kurulan taş ocağı dolayısıyla Ada'nın bu sivri tepesinin bir tarafının oyulduğu görülüyor. Sivriada'dan çıkarılan taşlardan İstanbul mendirekleri ve limanları yapılmış. Ada'daki taş ocağı şu an terk edilmiş vaziyette. Taş ocağının limanı yatçılar ve balıkçılar için barınak vazifesi görüyor. 

Sivriada'nın halk arasında 'Hayırsız Ada' olarak anılması ise 1900'lü yılların başında İstanbul'daki başıboş köpeklerin bu adaya getirilmesiyle başlamış. Aç kalan köpeklerin, susuzluktan, birbirlerini parçalayarak ölmeleri halk arasında infiale sebep olmuş. Öyleki İstanbul'un işgal edilmesi ve devletin başına gelen felaketlerin sebebi bu aç kalan köpeklere bağlanmış. 

ADA, YAT SAHİPLERİ VE BALIKÇILARA BARINAK OLDU

Ada'ya Bakırköy'den yatıyla geldiğini anlatan Jeofizik Mühendisi Hayrettin Edremitlioğlu, yaz sezonunda en az 15 kez Ada'ya geldiğini söyledi. Adanın İstanbul'a 8 millik mesafede olduğunu söyleyen Edremitlioğlu, adaya geldiklerinde ise insanın kendini çok farklı ve çok uzak bir yerdeymiş hissine kapıldığını anlatıyor: "Burası doğayla başbaşa kaldığınız ıssız bir ada. İstanbul'da denizi seven teknesi olan insanların haftasonu gelip sığındığı bir adadır." Kendilerinin Ada'da çevre temizliği yaptığını belirten Edremitlioğlu, "Buraya günü birlik gelen insanlar oluyor. Burayı kendi yerleri değil de düşman yeri gibi görerek bütün pislikleri bırakarak gidiyorlar," şeklinde serzenişte bulunuyor. Ada"yı uğrak yeri haline getiren balıkçı Ercan Günay ise Sivriada'nın doğal güzelliğinin taş ocağı kurulmasıyla birlikte bozulduğunu ifade ediyor. Yirmi yıl öncesine kadar Ada'da farklı hayvanların bulunduğunu anlatan Günay, şöyle devam ediyor: "Alınmaması gereken yerden taşlar alınarak doğal güzellik kaybedilmiş. Eskisi gibi martılar da çok barınmıyor. Ada'ya yapılan herhangi bir yatırım bulunmuyor. İnsanların gelip gitmesi için herhangi bir çalışma da bulunmuyor. Burası terk edilmiş bir ada konumunda." 

ADALAR PROJESİ 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Hazır Hedef 2023 adlı toplantıda, İstanbul için 3 yeni proje açıklamıştı. Başbakan Erdoğan, Adalar projesi kapsamında Yassıada ve Sivriada'da kongre merkezleri, otelller, yat limanları kurulacağını belirterek Yassıada'da idam edilen Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun eşyalarının sergileneceği müze oluşturulacağını kaydetmişti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Yassıada'nın müze olmasıyla ilgili olarak, "Bir anlamda bir demokrasi müzesi yapacağız. Ama bundan ibaret olmayacak, çevrede çeşitli kültür etkinlikleri yapılacak bir alan, belki küçük bir konaklama tesisi, sergi salonları, toplantı salonları gibi başka alanlar gibi düzenlemeler de yapacağız," demişti. 


_____________________________


From: MEHMET ÇAĞLAYAN
Subject: [HEYBELİADA MUHTARLIĞI- MUHTAR ASLI YALAP] DEĞERLİ ARKADAŞLAR,  Date: May 17, 2012 10:10:53 AM GMT+03:00
To:

Mehmet Çağlayan, HEYBELİADA MUHTARLIĞI- MUHTAR ASLI YALAP'da bir şey paylaştı 

Mehmet Çağlayan 17 Mayıs 10:10

DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
OKULUMUZ MEZUNLARINDAN (HRGL) SAYIN LÜTFÜ ETİ'YE ÇOK ACİL B RHh+ KANA İHTİYAÇ VARDIR. 

KAN VERMEK İSTEYENLERİN CERRAHPAŞA ACİL SERVİSİNE GİTMELERİ RİCA OLUNUR. 

AİLESİ ACİLDE, GELENLERİ KARŞILAYACAK.

BÜLENT BAVİKER

_____________________________

From: MURAT BAŞBAY
Subject: [SON LİMAN GAZETESİ] OLMADI ERDOĞAN BAŞKAN!
Date: May 17, 2012 12:37:12 AM GMT+03:00

Son Liman Gazetesi, 17.5.2012 00:37
Murat Başbay

OLMADI ERDOĞAN BAŞKAN! 


Siz ilçe başkanlığına atamayla geldiğinizde Adalar’ın sorunlarına belki çözüm bulunur umuduyla bekleyip durduk. Peki sonuç ne oldu, tabi ki koca bir sıfır. Sorunların çözümüne katkı bulacağınız yerde sizi oraya getirdiğini iddia eden kişinin adeta emir eri gibi çalışarak önce yönetimi gerçek AKP’lilerden temizlediniz. Yerel ve genel seçimlerde partinizi yerden yere vuran, gönüldaşlarınızı yaptırımlar uygulayarak mağdur eden kişileri baş tacı yaptınız. Yönetim kurulu toplantılarınızda bile malum kişiyi arayarak ondan aldığınız talimatla hareket ettiniz. 2009 yerel seçimleri öncesi malum kişinin meclis üyesi olmalarını ısrarla istediği iki kişi seçildikten sonra istifa ettiler ve siz bu duruma suskun kaldınız. Büyükada Mavi Marmara iskelesinin o çirkin görüntüsüne ses çıkarmadınız, göz yumdunuz. Orası tamamen Büyükşehir Belediyesi'nin izinleri ile yapıldı. Yine Büyükada sahilinde bulunan lokantaların olduğu yerdeki yol çalışmalarını engellemediğiniz için sizlere toplantıda kızan malum kişiye "Adalarda AKP politikasını ben belirlerim,’’ demekten aciz kaldınız. Sağlık konusunda bakanlığı harekete geçirmeyerek doktorsuzluk sonucu ölen vatandaşlarımızın vebalini yüklendiniz. Grup toplantıları düzenlemekten çekindiniz. İstanbul’da en pahalı vapur ücreti ödeyen Adalar halkını kaderlerine terk ettiniz. Muhalefet olmayı belediyeye iş yaptırmamak olarak değerlendirdiniz. Bu fikri size empoze eden zat aslında kendisine ve partinize zarar vermektedir. İnsan ve dost olarak mükemmel birisiniz ama dost acı söyler. Artık silkinin ve etrafınıza bir daha bakın. Siz ve Partiniz Adalar’da uçurumun kenarındasınız.

NASIL BİR İLÇE BAŞKANI?

Siyaseti, basit çıkar ilişkilerine indirgeyen kasaba politikacısı tiplerin yönetim kademelerine sızmalarına engel olan, Bakan ve milletvekilleriyle koordineli çalışma yapabilecek, hafta sonu İstanbul’a gelen milletvekillerini Adalar’a getirtip onları arı gibi çalıştıracak programları düzenleyip tatbik ettirecek dirayet ve liyakat sahibi bir ilçe başkanına ihtiyaç vardır. Onun bunun tesirine açık, kararsız ve iradesiz birisinin Adalar’da başkanlık yapması seçimlere 3-0 yenik başlaması demektir. Geçtiğimiz dönemlerde zaten bunun olumsuz örneklerini hep birlikte yaşadık.


_____________________________

From: ASLI YALAP
Subject: [HEYBELİADA MUHTARLIĞI- MUHTAR ASLI YALAP] 25 Mayıs Cuma Günü 15:00 da Heybeliada Kadın...
Date: May 15, 2012 3:43:39 PM GMT+03:00
To:

25 Mayıs Cuma günü 15:00'da Heybeliada Kadın Festivali yapıyoruz. Herkesin katkılarını bekliyorum.

_____________________________


ADALAR BELEDİYESİ'nden ne haber?

From: ADALAR BELEDİYESİ 
Subject: Adalar Belediyesi haberleri 
Date: May 8, 2012 11:18:40 PM GMT+03:00 


Adalar Belediyesi, 07.05.2012

http://www.adalar.bel.tr/icerik.asp?PostID=59

DÜNYANIN RENKLERİ ADALAR'DA 


Yeditepe Üniversitesi Folklar Grubu'nun "Dünya'nın Renkleri Yeditepe'de" sloganıyla 7 Mayıs Pazartesi günü düzenlediği; Slovakya, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 120 kişinin katıldığı folklor festivali, adalılara unutulmaz anlar yaşattı.

Adalar Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen festival kapsamında dans grupları ilk gösterilerini Heybeliada ardından Büyükada gerçekleştirdi.



Adalar Belediyesi, 02.05.2012


ALİ NAKİ İLHAN RESİM SERGİSİ 


Adalar Belediyesi Eğitim, Kültür, Sanat ve Gönüllüler Merkezi Resim Öğretmeni olan Ressam Ali Naki İlhan'ın resim sergisi 2 Mayıs 2012 tarihinde açıldı. Serginin açılış kokteyline DİSK Eski Genel Başkanı olan, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi de katıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı kokteyl sonrası, konuklar sanatçıyla birlikte sergilenen resimleri incelediler. Ressam Ali Naki İlhan'ın Adalar Belediye Binası içindeki sergisi, 16 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.


Adalar Belediyesi, 04.05.2012

http://www.adalar.bel.tr/icerik.asp?PostID=61

DİSK GENEL İŞ SENDİKASI İLE ADALAR BELEDİYESİ TOPLU SÖZLEŞME İMZALADI 



Disk Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şubesi ile Adalar Belediyesi arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) geçtiğimiz günlerde işbirliği ve uzlaşmayla bitirilmişti. Taraflar, 4 Mayıs günü Adalar Belediyesi bahçesinde düzenlenen bir törenle Toplu İş Sözleşmesini imzaladılar.


Törene DİSK'in Eski Genel Başkanı olan İstanbul CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, DİSK Toplu İş Sözleşme Daire Başkanı Alâeddin Öztürk ve CHP Adalar İlçe Başkanı M. Dündar Tıraş ile ilçe yöneticileri katıldılar. Törende Avrupa ve Anadolu Yakası Genel-İş Şube Başkanları ve Yöneticileri ile Maltepe, Beykoz ve Sancaktepe Belediyesi Genel-İş Sendikası İşçi Temsilcileri de hazır bulundular.


DİSK Genel-iş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Nevzat Karakaş'ın açılış konuşmasıyla başlayan törende DİSK Toplu İş Sözleşme Daire Başkanı Alâeddin Öztürk Sendika ve İşçiler adına TİS görüşmelerini ve sözleşmeyi değerlendirdi. İşveren olarak kürsüye çağrılan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'nun ardından DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi de bir konuşma yaparak, taraflara teşekkür etti.

Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasıyla devam eden tören, çekilen halaylar ve verilen kokteylle sona erdi.



From: ADALAR BELEDİYESİ
Subject: Adalar Belediyesi Haberleri
Date: May 14, 2012 4:04:02 PM GMT+03:00

Adalar Belediyesi, 05.05.2012-06.05.2012


HEYBELİADA GÖNÜLLÜLERİ “GÖNÜLLERİ” FETHETTİ 



“Zor Temizledik Birlikte Koruyalım” sloganıyla baharı karşılayan Heybeliadalılar, 5- 6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdikleri festivalle tadına doyulmaz bir hafta sonu geçirdi. İlk kez bu yıl düzenlenen ama her yıl aynı tarihlerde yapılması öngörülen festivalin, Hıdırellez şenliğiyle de birleştirilerek gelenekselleştirilmesi öngörülüyor.

İstanbul Prens Adalarının en yeşil adası olarak bilinen Heybeliada’da düzenlenen iki günlük etkinlik gönülleri fethetti. Bir sivil toplum kuruluşu olan ve yaz- kış Heybeliada’da yaşayanların oluşturduğu Heybeliada Gönüllüleri Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen, pek çok sivil inisiyatifin ve Adalar Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlik, adanın doğasına uygun olarak etnik kökeni farklı insanların bir arada, coşkuyla kutladığı bahar tadında bir festivale dönüştü.

Katılımcıları, müzik, şiir dinletisi ve gösterileriyle büyüleyen festival, Heybeliada Rıhtım Caddesi’nde gerçekleştirildi. İlk kez bu yıl düzenlenen ama her yıl 5- 6 Mayıs tarihlerinde yapılması ı öngörülen “Zor Temizledik Birlikte Koruyalım” sloganıyla baharı karşılayan festivalin, “Hıdırellez” şenliğiyle de birleştirilerek gelenekselleştirilmesi öngörülüyor.

Büyük bir özveriyle ve tam bir takım ruhuyla organize edilen, festival organizatörleri arasında; Birgül Taştan Meriç, Duygu Bakacak, Emre Kocabaş, Demir Kerem Atay, Mehmet Zeki Ataman, Osman Savaş, Süleyman Durmuş, Büşra Erdoğan, Gürsel Caniklioğlu, Gülten Caniklioğlu, Hülya Selimli, Nesrin Aksu, Seyhan Gemici, Mehmet Tolga Bektaş, Yasin Mercan ve Zeynel Abidin yer aldı.

“Zor Temizledik Birlikte Koruyalım” 


Heybeliada Gönüllüleri tarafından, “Zor Temizledik Birlikte Koruyalım” Festivali’nin amacı, çevrenin korunmasına dönük farkındalık yaratılması ve aynı zamanda korunması olarak açıklandı. Festivalin bir yıla yayılan bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Gönüllüler, çok sayıda üniversite öğrencisinin de katılımıyla “Heybeliada Çöp Toplama Kolu” olarak adlandırılan, tamamen gönüllülerden oluşan bir ekiple temiz ve yaşanabilir bir Heybeliada yaratmak için yola koyulduklarını belirtti.

Arka Güverte katılımcılarının ve Süleyman Durmuş’un öncülüğünde Heybeliada’nın temizlenmesine gönül veren Çöp Toplama Kolu, aynı zamanda bu festivalin de fikir babası. Bahar ve yaz aylarında İstanbul’dan piknik yapmaya gelen piknikçiler için de çöp toplayan “Çöp Toplama Kolu”, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre yaratmak için herkesin, adaların temizliğine özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Daha temiz bir çevre için farkındalık yaratılmalı 


Zor Temizledik Birlikte Koruyalım” Festivali’nin müzisyenler de dahil herkesin gönüllü olarak çalıştığı bir etkinlik olduğunu ifade eden Birgül Taştan Meriç, çevrenin ve doğanın korunmasında gönüllülük esasına dayanan çalışmaların oldukça önemli olduğunu, çevreye olan duyarlığını artırmak için bu tür etkinlerin yapılması gerektiğini söyledi. Meriç, “Heybeliada’da yaşayanlar olarak biz, daha temiz bir çevre istiyoruz. Özellikle, Heybeliada’ya yaz aylarında gelenlerin tıpkı kış aylarında bizim gösterdiğimiz özeni ve duyarlılığı göstermesini istiyoruz.. Yaz aylarında adamızı ziyaret edeceklere de temiz bir çevre bırakalım istiyoruz. Ama onların da giderken adamızı bize temiz bırakmalarını istiyoruz . “Zor Temizledik, Birlikte koruyalım” sloganıyla bunu başarmayı hedefliyoruz” dedi.

Diğer adalar için örnek oluşturabilir



Festivalde bir konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ise, emeği geçen herkese teşekkür etti. Adaların tarihi ve kültürel dokusunu korumada çevre faktörünün vazgeçilmez bir unsur olduğunu, festivalin bu anlamda genel olarak adalar, özel olarak da Heybeliada için çok önemli olduğunu söyleyen “ Farsakoğlu, “Biz Temizledik. Birlikte Koruyalım” Festivali” diğer adalarımız için de bir örnek oluştursun” dedi.

Şiir, müzik ve dans 


Etnik köken, dil, din, ırk cinsiyet, farklılıklarının olmadığı, herkesin dostça birbirini kucakladığı ve gönüllülerince eğlendiği festival, tadına doyulmaz grupların birbirinden güzel konserlerine de sahne oldu. Oldukça kalabalık bir seyirci topluluğunun izlediği festivalde Küresel karşıtı sanatsal çalışmasını Gül Bolulu üstlenirken, Enstalasyon Atölye Çalışmasını ise Buket Yege, İpek Thevenon, Yasin Bayrak ve Kenan Ataseven üstlendi. Halkın yoğun ilgisini çeken ve Heybeliada Rıhtım Caddesi’nde kurulan stantlar da ise festival kekleri, şapka, takı, ev yapımı reçeller, ahşap ürünler sergilendi.


İki gün boyunca süren ve sunuculuğunu Nesrin Aksu’nun yaptığı festivalde ünlü şairlerin şiirlerini okuyan Gürsel Caniklioğlu ise festivale ayrı bir renk kattı.

Festivali doyumsuz kılan sanatçılar… 


Sebastian Curier Çocuk Korosu ve Atölye Çalışması, Heybeliada İlkokulu Çocuk Folklor Ekibi, Deniz Denizer, Son Dakika Grubu, Kollektif İstanbul, Pal Sokağı Çocukları, Ras Gele, Bağlama Grubu, Mirror Ataber Dinç ile Serhad Can (rap), Ayça (Mim Gösterisi), Duygu Demir (Çello Sanatçısı), Örgü Project Gıbsy Kings Tribute, Light in Babylon, İsmail Darıcı Perküsyon Workshop, Muzaffer Özdemir (Halk Müziği Sanatçısı), Korkoro , Kara Güneş-Keyf-i Deng sahne aldı.



From: ADALAR BELEDİYESİ
Subject: Adalar Belediyesi Haberi
Date: May 15, 2012 2:10:21 PM GMT+03:00



Adalar Belediyesi, 12.05.2012

http://www.Adalar.bel.tr/icerik.asp?PostID=63

SAİT FAİK BURGAZADA’DA YAŞIYOR! 



Adalar Belediyesi, Burgazada'sında edebiyatımızın usta hikâyecisi Sait Faik Abasıyanık heykelinin açılışını yaptı. Sait Faik Abasıyanık'ın aramızdan ayrılışının 58. Yıldönümünde kendi adası olan Burgazada'sında bir anma ve açılış töreni düzenlendi.


12 Mayıs Cumartesi günü Burgazada'da düzenlenen Sait Faik'i Anma ve Anıt Heykel Açılışı etkinliğinde, ünlü yazarın şiirleri ve öyküleriyle sunum yapıldı. Darüşşafaka Eğitim Kurumları Türkçe Bölüm Başkanı Gülsün Kaya; Sait Faik'in malvarlığını ve kitaplarının gelirini Darüşşafaka'ya bağışlamasının önemini vurguladığı bir konuşma yaptı. Açılışta sırasıyla; Uluslararası PEN yazarlar Birliği Türkiye Başkanı Tarık Günersel, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Mısırlı, Sait Faik'in komşusu olan Burgazada'lı Emekli Öğretmen Ayten Çetiner, Kar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Niyazi Yaşar ve Adalar Belediyesi Kültür ve Sanattan Sorumlu Başkan Vekili Raffi Hermon Araks birer konuşma yaptılar.



Açılış etkinliğinde son olarak; Adalar'da Kaymakamlık yaptığı dönemden itibaren kültür ve sanat etkinliklerine önem vermesiyle öne çıkan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu kürsüye davet edildi. Başkan Farsakoğlu, etkinlik için emek veren herkese teşekkür ettiği konuşmasında, Sait Faik için anma törenleri başlatan Burgazada'nın merhum muhtarı Güngör Yıldırım'ı yâd etti. Farsakoğlu, konuşmasını, 1960'lı yıllarda Sait Faik anma haftası düzenleyerek, yazarın evinin müzeye dönüşmesi için çaba harcayan Güngör Yıldırım'ın eşi Hediye Yıldırım'ı yanına alarak sürdürdü. O yıllarda Sait Faik anmasına katılamadığı için telgraf çeken zamanın Milli Eğitim Bakanı ile İstanbul Belediye Başkanı'nın mesajlarını okuyan Farsakoğlu, açılışa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. 2012 Sait Faik Hikâye Ödülü'nün sahibi yazar Yalçın Tosun'a bir plaket veren Farsakoğlu; Sait Faik heykelini yapan sanatçı Çağdaş Eraslan'ı ve Sait Faik'in komşusu Emekli Öğretmen Ayten Çetiner'i heykelin yanına davet ederek, heykel açılışını gerçekleştirdi.


Açılış sonrası Atatürk Meydanı'ndaki konser alanına geçildi. Burada konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu ve Darüşşafaka'lı öğrencilerin Sait Faik öykülerinden hazırladıkları gösteri izlendi. Sait Faik'in ''Şist'' Adlı hikâyesinden esinlenilerek hazırlanan gösterimin ardından, Buzuki Orhan ve İstanbul Rebetleri'nin konseri başladı. Konseri izleyenler zeybekten, harmandalına, kasap havasından sirtakiye halk danslarıyla sanatçılara eşlik ettiler.


Adalar Belediyesi, 16.05.2012 


ADALI GENÇLERİMİZİ MEZARLARI BAŞINDA ANDIK 



İki yıl önce bindikleri teknenin alabora olması sonucu boğularak hayatını kaybeden dört gencimiz; Şerafettin Yakar, Cihan Şahin, Yücel Yazgan ve Tolga Baştepe 16 Mayıs Çarşamba günü mezarları başında anıldı. 


Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, CHP Adalar İlçe Başkanı Mehmet Dündar Tıraş ve çok sayıda Adalının katıldığı anma töreninde Kuran okunarak dualar edildi. Kısa bir konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu yaşanan bu acı olayın üzüntüsü içinde olduklarını belirterek bundan sonra önemli olanın; gençlerimizin anılarını yaşatarak ailelerin acılarını paylaşmak olduğunu söyledi. 


Adalar Belediyesi, 16.05.2012 


ADALAR BELEDİYESİ ESNAF TOPLANTILARINA 
DEVAM EDİYOR 


Adalar Belediyesi esnafla toplantılarına devam ediyor. Yaklaşan yaz dönemi öncesi esnafın sorunlarını dinlemek, esnafla ilgili gelen şikâyet ve Ada Kart uygulaması hakkında bilgilendirme amacıyla 16 Mayıs Çarşamba günü Adalar Belediyesi Meclis Salonu'nda toplantı yapıldı. 


Toplantıda konuşan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, bu yıl Adalar'a gelecek günü birlik ziyaretçilerin geçen yıla oranla yüzde yirmi oranında artış beklendiğini ve her geçen yılda bu artışın devam edeceğini söyledi. Bu artışın Adalar'ın cazip bir merkez haline gelmesinin bir göstergesi olduğunun altını çizen Farsakoğlu, gerek Uluslararası Turizm Fuarı EMİTT'e katılmamız, gerek Adalar'da yapılan dizi ve film çekimleri, gerekse de katılınan çeşitli platformlardaki tanıtıcı çalışmalarının bu artışın oluşmasına katkı sağladığını belirtti. Artışın özellikle ada esnafı için sevindirici olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu, yalnız hizmetin sunulmasında bir takım sıkıntıların yaşandığını söyleyerek en çok şikâyetin fiyat tabelalarının konulmaması ve konulan fiyatlara riayet edilmemesi, yer işgalleri sonucunda yolların yürünemeyecek hale gelmesi ve hanutçuluk yapılarak gelen ziyaretçilerin rahatsız edilmesi olduğunu belirtti.

Örnek bir proje olan Ada Kart'a değinen Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Adalılar'a birçok avantaj sağlayacak kart uygulamasının yaygınlaşması konusunda esnafla tekrar görüşmeler yapılacağını söyledi.





_____________________________

From: MEHMET ÇAĞLAYAN
Subject: [Ben de Hüseyin Rahmi Gürpinar Liseliyim !!!] Yaklaşıyor...
Date: May 16, 2012 10:27:29 PM GMT+03:00

Mehmet Çağlayan, 16 Mayıs 22:27 

Yaklaşıyor...

27 MAYIS 2012 9. HRGL'LİLER GÜNÜ YEMEKLİ TOPLANTI REZERVASYON LİSTESİ 


Güncelleme Zamanı: 16/05/12 12:00

Adı-Soyadı / HRGL'li Yılları / Ada'sı
1 Yahya Kadri Diker 1964-1968 Heybeliada
2 Bülent Baviker 1963-1970 Heybeliada
3 Gülderen Baviker Konuk Heybeliada
4 Gonca Baviker Konuk Heybeliada
5 Güleren Eren 1976 Mezunu Heybeliada
6 Hakan Baviker Heybeliada
7 Ahmet Bölük 1975 Mezunu Büyükada
8 Arzu Bölük Konuk 9 Zeynep Bölük Konuk
10 Mehmet Çağlayan 1983-1990 Kınalıada
11 Nigar Çağlayan Konuk Kınalıada
12 Muzaffer Korkut 1983-1989 Kınalıada
13 I. Cem Yenigül 1975 Mezunu Heybeliada
14 Dilek Yenigül Konuk Heybeliada
15 Yağmur Yenigül Konuk Heybeliada
16 Moritz Luttichke Konuk
17 Mıgırdiç Sefer Konuk
18 Nune Sefer Konuk
19 Sıtkı Hosses Konuk
20 Selim Edin Konuk
21 Onur Belge 1958-1964 Kınalıada
22 Reyhan Gümüşçağlayan 1975 Mezunu Heybeliada
23 Zühtü Gümüşçağlayan Konuk Heybeliada
24 H. Cevad Özdil 1963-1970 Heybeliada
25 Sema Özdil Konuk Heybeliada
26 Cevahir Kurt Karabulut 1970 Mezunu Büyükada
27 Beyhan Yılgıç Çalışkan 1975 Mezunu Heybeliada
28 Hasan Çalışkan Konuk Heybeliada
29 Nur (Baysal) Çakmak 1965-1969 Büyükada
30 Nilhan (Seri) Aykutalp 1968-1974 Heybeliada
31 Leyla Okan 1975 Mezunu Heybeliada
32 Özgecan Okan Konuk Heybeliada
33 Meyra Okan Özpınar 1967 Mezunu Heybeliada
34 Miray Özpınar Konuk
35 Erturul Engindeniz 1965-1970 Heybeliada
36 Tayfur Pamukcu 1963-1969 Heybeliada
37 Leman Pamukçu Konuk
38 Şevket Demirören 1962-1968 Heybeliada
39 Serdar Akcan 1966-1969 Heybeliada
40 Şebnem Akcan Konuk
41 Filiz Karakaya Uraz 1972 Mezunu Büyükada
42 Tayfun Uraz 1968 Mezunu Heybeliada
43 Deniz Güveli 1970 Mezunu Kınalıada
44 Mediha Ozgül Güner 1969 Mezunu
45 Gürhun Güner Konuk
46 Mehmet Sayın 1969 Mezunu Heybeliada
47 Ahmet Cumhur Tarlan 1966 Mezunu Büyükada
48 Ayşe Türk Düztaş 1990 Mezunu Büyükada
49 Sedat Düztaş Konuk
50 Gökmen Kazak 1990 Mezunu Heybeliada
51 Nurdan Kazak Konuk Heybeliada
52 Cemalettin Akdemir Heybeliada
53 Leyla Işık Kalkan 1990 Mezunu Burgazada
54 Arif Kızıldağ 1977-1982 Burgazada
55 Arif Kızıldağ'ın Konuğu
56 Deniz Kızıldağ Burgazada
57 Belgin Yüksel 1986 Mezunu Büyükada
58 Esra Sezgün 1989 Mezunu Burgazada
59 Faruk Uyanık 1986 Mezunu Kınalıada
60 Ekrem İnözü 1965-1969 Heybeliada
61 Yüksel Tosun Bodur Büyükada
62 Aysel Tosun Arsoy Büyükada
63 Hasan Tosun Konuk Büyükada
64 Berna Tosun Konuk Büyükada
65 İlker Soytürk Konuk Heybeliada
66 Neriman Gökçe HRGL Okul Müdürü
67 Emine Yıldırım 1989 Mezunu Büyükada
68 Şükran Gürpınar 1979 Mezunu Heybeliada
69 Şebnem Özgan 1979 Mezunu Heybeliada
70 Şahika Erkan 1979 Mezunu Heybeliada
71 Özdemir Argun 1979 Mezunu Heybeliada
72 Cemal Doğan 1979 Mezunu Heybeliada
73 Naime Gülener Dede 1979 Mezunu Heybeliada
74 Adnan Güner 1968 Mezunu Heybeliada
75 İskender Çağdaş Konuk
76 Şevket Boray 1967 Mezunu Heybeliada
77 Yalman Ünal 1967 Mezunu Heybeliada
78 Hasan Göktan 1973 Mezunu Heybeliada
79 Nilgün Arıburnu 1974 Mezunu Heybeliada
80 Meltem Kıyak 1979 Mezunu Heybeliada



_____________________________


Kuşlar Âlemi'nden... 



Twitter, 18.5.2012 20:51
Nokta Çelik ‏
@noktacelik

Saha ve hava koşulları bu akşam adada Sevmek Zamanı'nı izlemek için uygun, linkini de buldum http://www.youtube.com/watch?v=4K6jH-wWWEc Tşk @DoganYarici :)

  

ADALAR POSTASI tarafından retweetlendi

[Büyükada'da] Sevmek Zamanı 
için ayrıca bkz. ---> ADALAR POSTASI-2347/2(26.11.2009)


Twitter, 18.5.2012 22:50 
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

PUL PUL

Yedi tepeye kurulmuş 
Pul pul 
Gümüş gümüş balıkları 
Pul pul 
Işıktan sudan örülmüş 
Canım İstanbul 

Bedri Rahmi Eyuboğlu 

Adalar Postası'nda, 3.4.2012.
)O(



Twitter, 18.5.2012 23:09 
ADALAR POSTASI ‏
@ADALARPOSTASI 

İSTANBUL DESTANI 

İstanbul deyince aklıma martı gelir 
Yarısı gümüş yarısı köpük 
Yarısı balık yarısı kuş [...] 

Bedri Rahmi Eyuboğlu

Adalar Postası'nda, 27.3.2012
)O(


Twitter, 18.5.2012 23:20 
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

İSTANBUL DESTANI 

[...] İstanbul deyince aklıma bir masal gelir 
Bir varmış bir yokmuş [...] 

Bedri Rahmi Eyuboğlu

Büyükada'da, 2.10.2005.
)O(


Twitter, 18.5.2012 23:39 
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

İSTANBUL DESTANI 

[...] İstanbul deyince aklıma Sait Faik gelir 
Burgaz adasında kıyıda 
Mavi gözlü bir çocuk büyür döne döne 
Mavi gözlü bir ihtiyar balıkçı gencelir küçülür 
İkisi bir boya geldi mi Sait kesilirler 
Bütün İstanbulu dolaşırlar elele başbaşa 
Ana avrad küfrederler uçan kuşa eşe dosta 
Sivri adada da martı yumurtası toplarlar çilli çilli 
Ziba mahallesinde gece yarısı 
Sabaha Galatadan geçer yolları 
Maytaba alacakları tutar kahvede 
Zararsız bir deliyi 
Ula Hasan derler gazeteyi ters tutaysun 
Çaktırmadan gazetesini tutuştururlar fakirin 
Sonra oturup sessizce ağlarlar 

İstanbul deyince aklıma Sait Faik gelir 
Taşında toprağında suyunda 
Fakir fukaranın yanı başında 
Bir kalem bir yürek bilendikçe bilenir 
Kıldan ince kılıçtan keskin 
Hep iyiden güzelden yana 
Hep kimsesizlerin 

İstanbul deyince aklıma Saidin son yılları gelir 
Hey Allahım en güzel çağında Saide 
Dörtbeş yıl ömrün kaldı denir 
Sait Sait olur da nasıl dayanır 
Mavi gözlü çocuk boşverir ölüm haberine 
İhtiyar balıkçı pis pis düşünür 
Bir zehir yeşilidir açılır  
Bir yeşil ki ciğerine işler adamın 
Bir yeşil ki kasıp kavurur 
Küçük mavi gözlü çocuk 
İhtiyar balıkçı 
Ve dilimize bulaşan zehir yeşili 
İstanbul çalkalandıkça bu denizlerde dipdiri 
Dilimiz yaşadıkça yaşasın Saidin şiiri [...] 

Bedri Rahmi Eyuboğlu



Twitter, 18.5.2012 23:53 
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

İSTANBUL DESTANI

[...] İstanbul deyince aklıma Adalar gelir 
Dünyanın en kötü Fransızcası orda harcanır
Çalımından geçilmez altmışlık madamların
Ağzı dili olsa da tenhadaki çamların 
Görüp göreceği rahmeti anlatsa insanların [...]

Bedri Rahmi Eyuboğlu


Büyükada'da, 23.2.2006.
)O(


Twitter, 19.5.2012 01:01
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

İSTANBUL HARİTASI

[...] Şehrin burasına dokunma kanar
1900’lerin kırkında
Diri diri bir budunu kesip kınalı kekliğin
Haydarpaşa’ya rıhtım yaptılar
Fukaranın bir yanı hâlâ sinsi kanar
Kınalıada [...]

Bedri Rahmi Eyuboğlu

Adalar Postası'nda, 18.3.2005.
)O(


Twitter, 19.5.2012 13:41 
ADALAR POSTASI ‏ 
@ADALARPOSTASI 

yeni komşularımız!

Büyükada'da, 18.5.2012.
)O( 


Twitter, 19.5.2012 14:01 
ADALAR POSTASI‏ 
@ADALARPOSTASI 

Ada sokaklarında insanın aklını başından alan bir rayiha var şu günlerde, Tesbih Ağaçları (Melia azedarach) çiçek açtı! 


Büyükada'da, 25.6.2006.
)O(



Twitter, 19.5.2012 14:12
ADALAR POSTASI
@ADALARPOSTASI

Ayın ışığını şakayıktan aldığını söyler kimileri, sürü ve çobanları korur kötü ruhları uzak tutarmış dikensiz gül şakayık...

Büyükada'da, 16.4.2005.
)O(
http://pic.twitter.com/hEbNG2Gi



Twitter, 19.5.2012 16:24
ADALAR POSTASI
@ADALARPOSTASI

aaaa! aaaa! bir yeni komşu daha!
4 kardeş bir de ana, bakalım kimler gelecek daha!...
:) :) otursunlar!...
)O(


Büyükada'da, 19.5.2012.
)O(
http://pic.twitter.com/50PRcuMm


Twitter, 19.5.2012 15:46
Telefizyon ‏
@Telefizyon

Flash Tv'den yeni yarışma:"Survivor Halay". Yarışmacılar Burgazada'da faytona binip halay çekecek, denizin altında zurna çalacak.



Twitter, 19.5.2012 17:17
sigaraacacagi ‏
@sigaraacacagi

Sette aksiyon bitmiyor @ Büyükada

http://instagr.am/p/Kz6732jjnY



Twitter, 19.5.2012 19:35
sigaraacacagi
@sigaraacacagi

@Nipplesjack temizmissiniz olum siz yine:D kamyon durup dururken asagi yuvarlaniodu



Twitter, 19.5.2012 20:19
Furkan Şahin
@furkansahin1

Adalar-Yalova seferleri baslamış gençler.

http://pic.twitter.com/VrAVF8si



Twitter, 19.5.2012 21:57 
Ebru Takmaz ‏
@ebrutakmaz 

Büyükada... 




_____________________________


Yüzler Defteri'nden...



Bu sefer de Yüzler Defteri'nin karman çorman sayfalarında dolanmaya zaman yetmedi! Bir dahaki sefere... Bu köşede yer almasını arzu ettiklerinizi doğrudan yollayabilirsiniz ADALAR POSTASI'na adalar.postasi@gmail.com
)O(