9 Haziran 2011 Perşembe

ADALAR POSTASI-2592: adalar belediyesi'nin terrace-lido kaçağına dur diyen zabıt ve encümen kararları...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

19 Mart 1910 Cumartesi günlü, daha önce de silah kullanmasından dolayı hapse girip çıktığı anlaşılan sıvacı Dimitri veled-i Andon'un, mahkumiyet süresinin biterek döndüğü, Büyükada'da polislere karşı silah kullanması üzerine yakalandığına dair...


* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, Haziran 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

9 Haziran 2011 Perşembe
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Çok bulutlu
19/29ºC
% 61-84 nem
Poyraz, KD 12km/sa
Gündoğuşu 05:32... Günbatışı 20:34...
* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca

* * *

Cicely Mary Barker, The Thistle Fairy.


* * *

1- Avni Kurtuldu: "3 Haziran 2011 günü Adalar AKP ilçe binasında savcılığa ve basına yansıyan talihsiz bir olay yaşanmıştır..."

2- Onur Erem: "Büyükada’da yaşayan 43 yaşındaki Betül Karaca, 3 Haziran Cuma günü Büyükada sahilinde çay içerken AKP’nin ilçe binasından gelen gürültüden rahatsız oldu. İddiaya göre başbakanın bir mitingde yaptığı konuşmayı hoparlörlerle yüksek seste dışarı vererek gürültü kirliliği yaratan AKP binasına şikâyet için giden Karaca, burada beklemediği bir muameleyle karşılaştı..."

3- İstanbul Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu: "AK Parti demokrasiyi kullanarak iktidara geldi ama önce demokrasiyi çiğnedi..."

4- Yusuf Nihat Sümer: "Başbakan'ın bahsettiği Yassıada'da, Adnan Menderes ve arkadaşları sadece yargılandı, idamları ise İmralı Adası'nda infaz edildi. Şimdilerde..."

5- Adalar İlçesi Heybeliada Mahallesi 56 ada 1 parsel sayılı yerdeki meydan çeşmesinin isimlendirilmesi hakkında İBB Harita Müdürlüğü teklifi...

6- Selçuk Aral: "Biz Kınalıada’da yaşayan insanlar da, her hafta Salı günleri kurulan halk pazarının olduğu yerde, her geçen gün daha büyüyerek, bir tepe oluşturan bir çöp yığınının (inşaat artığı, moloz, ev eşyası, çayır-ot vs.), göze görünen çirkinliği ve yaşama kalitesini negatif etkilemesi haricinde verdiği sıhhi ―mutlaka eli kulaginda bekleyen― tehlikeyle de karşı-karşıyayız..."

7- İstanbul'a yakınlığıyla oldukça cazip olmasına rağmen sadece İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan tarafından keşfedilen [!] Büyükada'da önümüzdeki günlerde diğer konut üreticileri için de cazip hale gelebilirMİŞ!...

8- İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği: "Aylardır meşruiyeti tartışılan, yürürlükte olan nazım plâna göre %60 inşaat sahası olması gerekirken arsalarının yüzde yüzünü kaplayarak Adalar'ın en az %40 yeşil alanını, havasını ve manzarasını çalan, arsalarının denize bakan yüzünde kamu arazisi sınırında bulunan 59 selvi ağacını söken; bununla da iktifa etmeyip ruhsat ve eklerine uymayan, temel üstü vizesini almadan inşaatına devam eden bu inşaat şekavetine, belediyenin dur diyen zabıt ve encümen kararlarını Adalar kamuoyunun bilincine tevdien sunuyoruz..."

)O(


_______________________________________________________1

From: AVNİ KURTULDU
Subject: Akp Adalar ilçesindeki ayıp
Date: June 9, 2011 11:37:23 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

AKP Adalar İlçesindeki Ayıp!

3 Haziran 2011 günü Adalar AKP ilçe binasında savcılığa ve basına yansıyan talihsiz bir olay yaşanmıştır.

Büyükada'da ikâmet eden bir bayan arkadaşımız, seçim çalışmaları dahilinde yapılan yüksek sesli propaganda çalışmalarından rahatsızlığını dile getirmek için gittiği AKP Adalar ilçe merkezinden tartaklanarak ve adeta kollarından sürüklenerek bina dışına atılmıştır.

Bu arada bayan arkadaşımız bir hata yapmış Büyükada meydanındaki başta inşaatı süren ucube mopur iskele inşaatı ve diğer kazı ve inşaatların durumunu sorgulamış hatta daha da ileri giderek bu yapıların ada dokusuna ve mimarisine uygun olması gerektiğini söyleme gafletinde bulunmuş.

Tabii ki gereken cevabı adeta "Gerekirse beş bin on bin gençle karşınıza dikiliriz," düşüncesinin yansıması olarak kabul edilebilecek bir anlayışla almıştır bayan arkadaşımız.

Küfür, tekme, tokat, dirsek darbeleriyle parti binasının dışına atılmıştır. Tüm bu bilgiler savcılık tutanaklarında kayıtlıdır.

İşin ilginç yanı bu olaylar vuku bulurken, esnaftan ya da halktan hiç kimsenin ―korku ve baskı imparatorluğunun ilçemizdeki etkileri nedeniyle olsa gerek― müdahale etmemesidir.

Daha da ilginci bayan arkadaşımızın yardım talep etmesine rağmen Adalar Belediye Başkanı'nın ve CHP Adalar İlçe Başkanı'nın bu olaya kayıtsız kalmaları, gereken ilgi ve yardımı bu bayan arkadaşımızdan esirgemeleridir. Sebebi Büyükada'daki bu çirkinlerden kendilerine pay çıkarmış olmaları mıdır?

Bu arada karakola kadar gelen ve bayan arkadaşımızdan özür dileyen AKP Adalar İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz'a, Adalılar adına teşekkür ederiz. Ancak bu olaya sebebiyet veren kişileri tesbit ederek gereken işlemleri başlatmasını bekliyoruz. Ancak bu şekilde özrü bir anlam kazanır.

Bayan arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, böyle bir ayıbın tekrar etmemesini umuyoruz.

Avni KURTULDU


_______________________________________________________2

Birgün, 8.6.2011
Onur Erem


Adada AKP dayağı iddiası


Büyükada’da yaşayan 43 yaşındaki Betül Karaca, 3 Haziran Cuma günü Büyükada sahilinde çay içerken AKP’nin ilçe binasından gelen gürültüden rahatsız oldu. İddiaya göre başbakanın bir mitinginde yaptığı konuşmayı hoparlörlerle yüksek seste dışarı vererek gürültü kirliliği yaratan AKP binasına şikâyet için giden Karaca, burada beklemediği bir muameleyle karşılaştı.

‘CİNSİYETÇİ KÜFÜRLER ETTİLER’
Karaca’nın iddiasına göre gürültü kirliliğinin yanı sıra sahile yerleştirilen barakaları ve ağaçların sökülmesini de şikâyet eden Karaca’ya, kim olduğunu bilmediği, “Uzun boylu, beyaz saçlı, mavi gözlü ve gözlüklü,” olarak tarif ettiği bir AKP görevlisi küstahça “Beğenmiyorsan git adadan o zaman,” dedi. Bunun üzerine sinirlenen Karaca “Siz ne diyorsunuz? Bu ne kabadayılık? Size oyum yok,” diye karşılık verdi. “Sen de kimsin, senin oyuna mı kaldık, git buradan,” diye hep bir ağızdan konuşan AKP’lilere Karaca’nın “Başbakanınız gibi kabadayısınız, kim bu hakkı size veriyor?” demesi üzerine AKP’liler “Başbakanımıza hakaret edemezsin,” diyerek küfür ettiler ve Karaca’yı itelemeye başladılar.

TKP’LİLER YARDIM ETTİ
Karaca’nın ifadesine göre 8-10 erkek tekme tokat Karaca’ya vurmaya başladı. Sırtına ve beline bile tekmeler yiyen Karaca, merdivenlerden yuvarlanmaktan son anda trabzanlara tutunarak kurtuldu. AKP’lilerin lincinden canını kurtarmak için bina dışına kaçan Karaca “yukarıda beni dövdüler” dese de esnaftan kimse kendisine yardım etmedi. Adalar Belediye Başkanlığı ve CHP binalarına da giden Karaca’ya hiç kimse yardımda bulunmadı. TKP seçim masasındaki bir görevlinin tavsiyesi üzerine ifade vermek için karakola giden Karaca’yı burada başka bir sürpriz bekliyordu.

POLİS İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
AKP’lilerden dayak yediğini, şikâyette bulunacağını söyleyen Karaca’ya başkomiser “Çok uğraşırsınız bak, abi nasihati bu,” dedi. Yine de ifadesini yazdırmak isteyen Karaca’nın ifadesi yazılırken AKP İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz karakola geldi ve “Siz dava açarsanız biz de size karşı dava açarız,” dedi. Günay özür dileyince polis memuru dayak ve küfür kısmını ifadeden çıkarttı ve “Zaten özür diledi,” diyerek ifadeyi Karaca’ya imzalattı.

‘DARP AĞRILARIM DAHA DA ŞİDDETLENDİ’
Telefonla ulaştığımız Betül Karaca “Dayak yediğim için çok yorgundum, bitsin de kurtulayım diye imzaladım. Ama yaptığım hatayı sonradan farkettim ve bugün (dün) ek ifade vermeye gideceğim. AKP’ye dava açacağım. Darp ağrılarım bugün daha da şiddetlendi,” diye konuştu. Karaca, CHP ve Adalar Belediyesi’nin kendisiyle neden ilgilenmediğini sorduğumuzda ise bunu kendisinin de bilmediğini, danıştığı herkesin farklı şeyler söylediğini, Adalar’da büyük dolapların döndüğünü düşündüğünü söyledi.

‘DAYAK YEMİŞ OLSA HASTANELİK OLURDU’
Bu iddialar üzerine aradığımız AKP Adalar İlçe Teşkilatı ise Betül Karaca’nın iddialarını reddetti. Konuştuğumuz Başkan vekili Mustafa Şahan, "Bu hanımı tanımıyorum ama Adalı olduğunu zannetmiyorum. Bizim tek işimiz hizmet olduğu için bizi çekemiyorlar. Karaca’nın sokakta açtığı bir tezgâh vardı, park düzenlemesine başladığımız için açamıyor, ona sinirlenip böyle bir olay uydurmuş. O gün kendisi geldi, binamızda bize ve başbakanımıza küfretti. Biz de kendisini nazikçe uyararak dışarı çıkmasını söyledik. 8-10 erkekten dayak yiyen bir kadının yürüyebileceğini düşünüyor musunuz? 8-10 erkekten dayak yiyen bir kadın komaya girer, hastanelik olurdu," dedi.


_______________________________________________________3

Haber3, 8.6.2011

http://www.haber3.com/genel-secimlere-dogru-istanbul-adalar-belediye-baskani-farsakoglu--ak-parti-demo-885453h.htm

GENEL SEÇİMLERE DOĞRU 
İSTANBUL ADALAR BELEDİYE BAŞKANI FARSAKOĞLU: "AK PARTİ DEMOKRASİYİ ÇİĞNEDİ"

İstanbul Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, "AK Parti demokrasiyi kullanarak iktidara geldi ama önce demokrasiyi çiğnedi" dedi.

Farsakoğlu, memleketi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde partisinin açık hava mitingine katıldı. Buradaki konuşmasında, demokrasinin temelinde halkın yönetimi olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin yabancıların emeline göre bir Türkiye yaratmak istediğini ifade eden Farsakoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidara geldikten sonra ayrımcılığa başladı. İnanç sömürüsü yapmaya başladı. Müslümanlıkta da insanlıkta da böyle bir şey yok. Demokrasiyi kullanarak iktidara geldiler ama önce demokrasiyi çiğnediler. Anlayışları demokrasi ile bağdaşır değil. Önce ne dediler demokrasi bizim için bir araçtır. Demokrasinin temelinde ayrımcılık yasağı vardır. İnsan hakları vardır. Başta ayrımcılık yapmaya başladılar. Kendi partilerinden olmayanlara iş vermediler. Yandaşlar yarattılar. Benden olan, olmayan diye. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, hepimiz Türk insanıyız. Türkiye'nin birinci sınıf insanıyız."şeklinde konuştu.

Farsakoğlu, Düziçililerden CHP Osmaniye Milletvekili adaylarına destek olmalarını istedi.


_______________________________________________________4

From: YUSUF NİHAT SÜMER
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2591: adalar-bostancı vapur seferleri nihayet başlamış ama...
Date: June 8, 2011 12:43:51 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Başbakan'ın bahsettiği Yassıada'da Adnan Menderes ve arkadaşları sadece yargılandı, idamları ise İmralı Adası'nda infaz edildi. Şimdilerde bu infazların yaşandığı yerde bölücü başı APO'ya özel konforlu ceza evi inşa ettiler ve orada her türlü iletişim imkânıyla konforuna ve sağlığına da özen göstererek yaşamına devam etmesini sağlıyorlar, ileride oraya da onun heykelini dikerek turizme açarlar herhalde!!!!!))))))


_______________________________________________________5

İBB, 7.6.2011

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=19498

İBB Meclisi 'Haziran Ayı' toplantıları başlıyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 6.ncı Seçim Dönemi, 3 inci Toplantı yılında yapacağı Haziran ayı toplantıları, 13 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. maddesi gereğince “her ayın ikinci haftası, 5 gün süreyle” toplanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 6.ncı Seçim Dönemi, 3 inci Toplantı yılında yapacağı Mayıs ayı toplantıları, 13 Haziran 2011 Pazartesi – 17 Haziran 2011 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Haziran ayı toplantı gündemi şöyle,

GÜNDEM:
[...] 16. Adalar İlçesi Heybeliada Mahallesi 56 ada 1 parsel sayılı yerdeki Meydan Çeşmesinin isimlendirilmesi hk. Harita Müdürlüğü teklifi.(2011/1286) [...]


_______________________________________________________6

From: SELÇUK ARAL
Subject: http://www.kinaliada.net/index.php?news-1424
Date: June 6, 2011 9:32:37 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Selamlar...

* * *

Kinaliada.net, 5.6.2011
Selçuk Aral

http://www.kinaliada.net/index.php?news-1424

Kinaliada’da tık-tık eden bomba…
veya
Halk pazarında çöp yığını…

 Fotos: Selcuk Aral ©

Sevgili Okurlarim!
Mutlaka hepiniz Almanya’da ortaya cikan (muhtemelen salatalik hiyar, damates ve kivircik salatadan bulastigi tahmin edilen) simdiye kadar 20 insanin ölümüne sebep olan (2000’den fazla insan kalin bağırsak ve böbrek hastaliklarindan dolayi hastaneye kaldirilmis durumda, büyük bir kismi agir hasta olarak yogun bakimda yatmakta) nereden, nasil, kimin tarafindan geldigi henüz bilinmedigi gibi ilaci ve tadavisi de henür kesfedilmemis bulunan EHEC-Bakterisinin ortaya cikardigi salgindan haberdarsinizdir.

Biz Kinaliada’da yasayan insanlar da, her hafta Sali günleri kurulan halk pazarinin oldugu yerde, her gecen gün daha büyüyerek, bir tepe olusturan (insaat artigi, moloz, ev esyasi, cayir-ot vs.) bir cöp yigininin, göze görünen cirkinligi ve yasama kalitesini negatif etkilemesi haricinde, verdigi sihhi (mutlaka eli kulaginda bekleyen) tehlikeyle de karsi-karsiyayiz.


Aslinda son senelerde Ada’nin tepesindeki cöplük kapandigindan, ev ve is yerlerindeki atiklar cöp kamyonlariyla toplanarak, cikartma gemisiyle karsi yakaya tasinip, Istanbul’un diger semtlerinin cöpleriyle birlikte ayni isleme tutulmaktadir.


Yalniz Ada’nin cöpü sadece ev’deki mutfak ve yemek vs. den geriye kalan artiklar degildir. Ada’nin nemli ve tuzlu deniz havasi, yilin büyük bir kisminda bos duran evlerininin nerdeyse tamaminin, her sene elden gecirilip, bakim-onarim-tamirini gerektirdigi gibi bir o kadar da ev ya yeniden insa edilir yahutta tadilat yapilir. Yani insaat artiklari, bahcelerde yetisen, ot-cayir-cimen, agac-yapraklari, kullanilmayan, camasir makinasi, buzdolabi, firin diger elektrikli aletler, yatak-yorgan-masa-kanape-dolap vs. esyanin da bir sekilde alinarak atilmasi gerekir.


Esasinda bu is icin Ada’nin Istanbul’un Avrupa Yakasi'na bakan yüzünde (kuzey, Fazil Ahmet Aytac Sokagi'nin kösesinde arkaya dönen virajda) bir arsa tahsis edilmistir. Kisa bir zamana kadar birisi orada ücret karsiliginda getirilen bu tip cöpleri alirdi. Ayrica bir sürü insan (yikilmadan önce) tas ocagi mevkiindeki top sahasina kacak olarak getirdikleri molozlarini (kacak, illegal olarak) bosaltirlardi.


Artik bunlarin hepsi bir tarafa itilerek (kimin verdigi bilinmeyen izin ve yeni kuralla) Ada’da insaati olan ne kadar insan varsa yani iscisi-ustasi-amelesi, daha dogrusu herkes, cöpünü plastik cuvallar icersinde getirip yolun ortasina (Pazarin icersine, köyün basladigi yere) bosaltmaya baslamistir.


Ayrica (Isin en kötüsü ) burasi cikartma gemisinin yanastigi iskele (yani Ada'ya kara yoluyla gelen icilecek su, bakkala-carsiya-markete getirilen yiyeceklerin getirildigi) oldugu ve bu vasitalarin cogunun (bütün bir hafta) orada gelip giderken beklemeleri mecburiyetinde olmalari bu yigini her an faaliyete gecmeyi bekleyen (yani saat 12’ye 5 var) tik’lamaya devam eden bir bomba yapmaktadir.


Simdi bu yeni kuraldan son derece rahatsiz olan (eski sisteme dönülmesini bekleyen) Ada halki (bilhassa cöplügün civarinda evleri bulunan insanlar) bu pisligin, cöplügün bir an önce oradan kaldirilarak temizlenmesini beklemektedirler. Hayirlisi insallah. Bakalim bu daha cok Afrika’nin geri kalmis ülkelerinde veya Avrupa’da temizlik iscilerinin yaptigi grevlerde ortaya cikan manzaradan ne zaman kurtulacagiz?

Hosca ve dostca kalin sevgili Okurlarim!

Hepinize hayirli bir haftasonu dilerim…

 Selcuk Aral (5.06.2011, Kinaliada – Istanbul) 


_______________________________________________________7

http://www.emlaktasondakika.com/haber/Yazlik_Konutlar/Konutlara_yaz_geldi/9863.aspx

[...] ADALARIN YÜKSELİŞİ



İstanbul'a yakınlığı ile oldukça cazip olmasına rağmen sadece İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan tarafından keşfedilen Büyükada'da önümüzdeki günlerde diğer konut üreticileri için de cazip hale gelebilir.

Büyükada'nın tek markalı projesini geliştiren Serdar İnan, Adalar'a çok fazla inanıyor ve güveniyor, İnan; "Adalar, hem tarihi dokusu hem farklı kültürleri barındıran yapısıyla İstanbul'un gözbebeği. Adalara istediğiniz her projeyi yapamazsınız. Adanın ruhunu, dokusunu, yapısını çok iyi anlamanız gerekir. Biz de bunu başarıyla gerçekleştiriyoruz." diyor. [...]

* * *

AKILLARA ZİYAN VESSELAM!
)O(


_______________________________________________________8

From: İSTANBUL ADALARI KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEĞİ
Subject: ZABIT VE ENCÜMEN KARARLARI
Date: June 8, 2011 12:17:47 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Konu: Lido İnşaatı


Büyükada, 08 Haziran 2011

ADALAR POSTASI’na,
Aylardır meşruiyeti tartışılan, yürürlükte olan nazım plâna göre %60 inşaat sahası olması gerekirken arsalarının yüzde yüzünü kaplayarak Adalar'ın en az %40 yeşil alanını, havasını ve manzarasını çalan, arsalarının denize bakan yüzünde kamu arazisi sınırında bulunan 59 selvi ağacını söken; bununla da iktifa etmeyip ruhsat ve eklerine uymayan, temel üstü vizesini almadan inşaatına devam eden bu inşaat şekavetine belediyenin dur diyen zabıt ve encümen kararlarını Adalar kamuoyunun bilincine tevdien sunuyoruz.

Saygılarımızla,

İSTANBUL ADALARI
KÜLTÜR ve TABİAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEĞİ

* * *

belgelerin üzerine tıklayarak büyük boyutta açıp okuyabilirsiniz! 
okumalısınız!
)O(