3 Ocak 2011 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2538: adalar bezirgânlar yerine kendisine uygun olanlarca yönetilebilseydi...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

8 Ocak 1907 Salı günlü, Büyükada sahilinden çıkarılan demir üstüvanın Tophane-i Amire Talimhanesi'ne teslimine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:


Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada sahillerinde, 22.12.2010.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

3 Ocak 2011 Pazartesi
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
6-9ºC
% 50-74 nem
Gündoğusu, D 12km/sa
Gündoğuşu 07:28... Günbatışı 16:48...


* * *
Cicely Mary Barker, The Orchis Fairy.

* * *

1- Engin Damcı: "İşte Sayın Başkan, Adalar bezirgânlar yerine kendisine uygun olanlarca yönetilebilseydi siz biraz zor alırdınız o 'Türkiye’deki ilk Yavaş Şehir' sıfatını…"

2- Adalar Belediyesi hoparlöründen duyurulur!... "Memurların Toplu [İş] Sözleşmesi Yenilendi..."

3- Ugo Antonio Corintio: "Güzel bir Pazar[ertesi] günü dileğimle..."

4- Mustafa Üstündağ, Büyükada'da altı kişilik bir grubun saldırısına uğradı...

5- Aydın Menderes: "Lefter Küçükandonyadis, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük futbolculardandır. Ben Lefter'i seyredebilmiş olmaktan dolayı kendimi hep bahtiyar hissederim. Koyu bir Galatasaraylı olmama rağmen..."

6- Arif Atılgan: "Yeni yılın tüm dostlara uğur getirmesi dileğiyle..."

7- İrini Noti: "Bütün sevgili Adalı arkadaşlara yeni yıl için en candan dilekler..."

)O(


_______________________________________________________1

From: ENGİN DAMCI
Subject: HER TÜRDEN MOTORCULARIN ADASINA
Date: January 2, 2011 3:43:11 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ALAY  EDER GİBİ…

Seferihisar Belediye Başkanı'ndan bahsediyorum…

Başkan!

ADALAR POSTASI'nın 2537. sayısında neşrolunan nazik tebriklerinizden alındım doğrusu…
ADALAR POSTASI-2537/4/ (1.1.2010)
Mahsus mu yapıyorsunuz? Hususen mi yaramıza tuz basıyorsunuz? Bakın şair ne demiş:

“Vurma zahm-ı sineye (yaralı göğüs) peykan peykan (ok ucu) üstüne” siz de mi öyle yapmak istiyorsunuz?

Diyorsunuz ki:

“Türkiye’nin ilk yavaş şehri Seferihisar”dır…


Emin misiniz?.. Yavaş şehir olabilirsiniz de ilk olmadığınızı da bilirseniz lütfetmiş olursunuz hani… Hakkımızı teslim etmek hususunda.


Başından beri sükûn beldesi olan Adalar “yavaş şehir” adını almaya lüzum dahi hissetmemişdir. Zaten yavaş şehir özlemi olanların örnek alması gereken ilk yerlerden biriydi. Ancak artık geçmiş olsun dileklerini kabul etme zamanı gelmiş bir halde hastalıklı halini sürdürmektedir… 1984 senesinden bu yana ve halen bütün hızıyla devam ederek o biçim siyaset bezirgânı belediyecilerin marifetleriyle yavaş olmaktan hızlı olmaya inkılâb eylemişdir. Yani o biçim devrime uğrayarak sükûndan gürültüye doğru inhiraf (dönme, sapma, doğru yoldan çıkma) ederek inhidam (yıkılıp viran olma) etmişdir…


Şimdi bu yazıyı yazarken, İstanbul’dan bir arkadaşımla yeni yıl münasebetiyle telefon konuşması araya girdi. Hoş beş derken sordu:
- Adalar nasıl? Dediği anda evin önünden koca bir kamyon (özel sektöre aid) gümbürtederek geçiyordu…
- İşte duyduğun gibi.
- Ben de İstanbul’da olduğunu sanmıştım. Dedi, gülüştük…

İşte Sayın Başkan, Adalar bezirgânlar yerine kendisine uygun olanlarca yönetilebilseydi siz biraz zor alırdınız o “Türkiye’de ilk” sıfatını… Fakat bir tavsiyem olacak; Tarihe hürmeten siz yine ilk olmayı Adalara bırakarak Adalar’dan sonra ilk “yavaş şehir” unvanını alsanız derim…

Büyük nezaket göstererek kendinize yakın hissettiğiniz Adalar'ın ahalisine yollamış olduğunuz yeni yıl tebrikiniz adeta yine şairin dediği gibi bir his hasıl ediyor.

“Rize-i elmas eker her açtığı zahma o şuh” yani, açılan yaraya saçılan elmas kırıkları gibi acı vermektedir, elmas parçacıkları olsa da saçtıklarınız.

Engin DAMCI
02.01.2011

* * *


Başkan Tunç Soyer Ege Tv Ana Haber Bülteni

* * *


Türkiye'nin İlk Yavaş Şehri Seferihisar


_______________________________________________________2


Adalar Belediyesi hoparlöründen...


http://www.adalar.bel.tr/haberler/hbr140.asp

MEMURLARIN TOPLU [İŞ] SÖZLEŞMESİ 
YENİLENDİ

27.12.2010


Adalar Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçiler Sendikası (TÜM-BEL-SEN) ile 28 Ekim 2009 da imzaladığı toplu iş sözleşmesini yeniledi.

Yeni bir yönetim anlayışıyla göreve gelen çağdaş, uygar ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yola çıkan Adalar Belediyesi, geçen yıl kuruluşundan bu yana bir ilki gerçekleştirmiş ve memurlarıyla toplu iş sözleşmesi imzalamıştı.

27 Aralık 2010 günü yapılan ve 1 Ocak 2011’den itibaren geçerli olacak yeni toplu iş sözleşmesi ile çalışanların ekonomik sosyal ve kültürel seviyesinin yükseltilmesi, Belediye ve çalışanlar arasındaki dayanışma gücünün artırılması amaçlanıyor.


Adalar Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen imza töreni öncesi konuşan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, göreve geldiklerinde belediyenin hem işçilere hem de memurlarına borcu olduğunu, bu nedenle ilk iş olarak bu borçları ödediklerini söyledi . En önemli değerin insan olduğunu belirten Farsakoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir kurumda en önemli şey insan değeridir. İnsanlar bir kaynak değil bir değerdir. Bu sözleşme, en önemli unsurun çalışanlar olduğu bilinciyle yapılmıştır. Bizim çalışanlardan tek isteğimiz, bütün enerjilerini, birikimlerini hizmete yönelik olarak vermeleridir.”

TÜM-BEL-SEN Genel Başkan Vicdan Baykara ise yaptığı konuşmada, Adalar Belediyesi ile ikinci defa kez bir toplu iş sözleşmesi imzalayacaklarını anımsattı. Baykara, daha toplu iş sözleşmesi gündeme gelmeden toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğini Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’nun gündeme getirip hatırlattığını belirterek, “Bu nedenle kendisine örgütüm adına teşekkür ediyorum” dedi.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılan toplu iş sözleşmesine, Belediye adına Başkan Dr. Mustafa Farsakoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Ercan Akpolat, TÜM-BEL-SEN adına ise Genel Başkan Vicdan Baykara, Genel Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Levent Metin, Şube Başkanı Hasan Güzel, Şube Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Naci Uslu ve İşyeri Baş Temsilcisi Fulya Erkan katılarak imza attılar. 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacak yeni sözleşme bir yıl boyunca yürürlükte kalacak.

duyurulur!


_______________________________________________________3

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: DSC_1404
Date: January 2, 2011 12:03:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


BÜYÜKADA FOTO ARŞİVİMDEN....

KUMSAL'DA...

GÜZEL BİR PAZAR[ERTESİ] GÜNÜ DILEĞİMLE...

SELAM ve SEVGILER,

UGO


_______________________________________________________4

İnternetHaber, 31.12.2010

http://www.internethaber.com/muro-buyukadada-saldiriya-ugradi-318178h.htm

Mustafa Üstündağ, 
Büyükada'da 
altı kişilik bir grubun saldırısına uğradı...




Kurtlar Vadisi'ndeki Muro rolüyle tanınan Mustafa Üstündağ Büyükada'da darp edilmek istendi. Üstündağ çifti ve arkadaşları Büyükada'da restorana gitti. Mekândaki iki kişi, Üstündağ'la fotoğraf çektirmek istedi. Üstündağ da kırmadı.

Ancak iddiaya göre alkollü grup, oyuncu ile yanındakilere sözle sataştı. Tartışma kavgaya dönüştü. Habertürk'ün haberine göre grup, Üstündağ'ı darp etmek istedi. Üstündağ, restoran sahibinin evine sığınırken, 6 kişilik grup, evin önünde sopalarla beklemeye başladı.

Üstündağ, sabah 05.00'te saldırganların gitmesi üzerine adayı terk etti. Habertürk'e konuşan Üstündağ, "Olay doğrudur, biz de alkollüydük, karşı taraf da. Daha sonra barıştık ve olay tatlıya bağlandı" dedi.


_______________________________________________________5

Yeni Asır, 3.1.2011
Aydın Menderes

http://www.yeniasir.com.tr/Yazarlar/aydin_menderes/2011/01/03/lefterin_ogrettigi


Lefter'in öğrettiği

Lefter Küçükandonyadis Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük futbolculardandır. Ben Lefter'i seyredebilmiş olmaktan dolayı kendimi hep bahtiyar hissederim. Koyu bir Galatasaraylı olmama rağmen Lefter'in futboluna hayrandım. Lefter'in attığı çalımları, penaltıları ve frikikleri dünyada bile onun kadar beceriyle yerine getirebilecek çok az futbolcu yetişmiştir.

Lefter'in ağır hasta olup Atina'da bir hastanede yattığını okuduk. İçim yandı. Fenerbahçeli yöneticiler onu derhal bir ambulans uçakla Türkiye'ye getirdiler. Hızla sağlığının düzeldiğini öğrenerek sevindik.

Lefter aslen Rum'du. Hep Büyükada'da oturdu. Uzun yıllar en fazla milli olan ve milli maçlarda gol atan futbolcu unvanını elinde tuttu.

Hele bir maçı vardır ki tek kelimeyle efsanedir. 1948'de Türk ve Yunan milli takımları Atina'da maç yapmaktadırlar. Yunanlılar penaltı yapar. Lefter'de hiç göz kırpmadan ve stattaki tezahürata kulak asmadan penaltıyı atar. Tabi gol olur. Türkiye maçı bir sıfır kazanır. O tarihten itibaren Lefter bütün Türkiye'nin sevgilisi ve milli kahramanı olur.

İstanbul'da hasta yatağında bu olay Lefter'e hatırlatılır ve duyguları sorulur. Lefter'in verdiği cevap hele günümüz için son derece de kıymetli ve öğreticidir.

Lefter ''Irkımın milli takımına karşı ulusumun takımının golünü attım'' der. Futbolun ordinaryüs profesörü lakabıyla anılan Lefter bu sözleriyle büyük bir insanlık, tarih ve sosyoloji dersi vermektedir. Irk başkadır, ulus veya asıl ifadesiyle millet başkadır. Bir ırkı ayrı şartlar meydana getirirken bir milleti ve devleti tamamen farklı şartlar oluşturur.

Safeviler Türk'tü ama Osmanlı devletiyle büyük bir rekabet içindeydiler. Yavuz Sultan Selim'in emri ve İdris-i Bitlisi'nin maharetiyle Türk Osmanlı, Türk Safevilere karşı Kürtlerle gayet önemli bir stratejik ittifak yaptı. Tarih buna benzer nice örneklerle doludur. Lefter aslen Rum olabilir. Hıristiyan olabilir. Ama öz be öz bir Türk çocuğudur. Ay yıldızlı forma çok az futbolcuya ona yakıştığı kadar yakışmıştır. İftiharımızdır.

Bu verdiği dersten dolayı kendisine bir kere daha teşekkür ediyorum. Uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Böyle etnik kökü ve inancı ne olursa olsun müstesna insanların varlığıyla milletler oluşmuştur.



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 


_______________________________________________________6

From: ARİF ATILGAN
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2534: gereği gereği gibi yapıldı...
Date: January 2, 2011 12:33:02 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Yeni yılın tüm dostlara uğur getirmesi dileğiyle...

ARİF ATILGAN


_______________________________________________________7

From: İRİNİ NOTİ
Subject: RE: ADALAR POSTASI-2534: gereği gereği gibi yapıldı...
Date: January 2, 2011 8:02:24 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Bütün sevgili Adalı arkadaşlara yeni yıl için en candan dilekler. Yeni yıl sağlık, huzur, neşe ve sevgi dolu olmasını dilerim.