12 Ocak 2011 Çarşamba

ADALAR POSTASI-2544: yumurta sağlığımızın ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur... nasıl yemek istediğinizi icraatınız belirler...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

23 Haziran 1907 Pazar günlü, Büyükada'da Daire-i Belediye'ye ait olup, belediyenin masraflarına karşılık kiraya verilmek istenen dükkânın, ora telgrafhanesinin ihtiyacına binaen Posta ve Telgraf Nezareti'ne kiralanabileceğinin Şehremaneti'nden bildirilmesine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, 2011.


* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

12 Ocak 2011 Çarşamba
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
5-12ºC
% 69-87 nem
Gündoğusu, D 13km/sa
Gündoğuşu 07:27... Günbatışı 16:56...


* * *
Cicely Mary Barker, The Winter-Jasmine Fairy.

* * *

1- Şarl Berger Şahbaz: "Fügen Ünal Şen'in büyük bir zevkle okuduğum Frida-Diego-Troçki/Pera yazısında yukarıda gözüken alıntıda küçük de olsa önemli bir hata gözüme çarptı. Düzeltmekte yarar var:.."

2- Kaşıkadası'nın kaşıklanan ağaçları...

3- Begüm Yavuz: "Sevgili yazar, gazeteci, dost insan emeğin yanında olan bir tanecik NAZIM ALPMANımız keşke her sayıda bir-iki cümleyle bilgi paylaşsa... Bu bir okur talebidir..."

4- Deniz Tüfekçi: "Bu da fayton, İzmir'de böyle süslüyorlar, peki ya Adalar'da?..."

5- Engin Damcı: "Adalar Kent Konseyi’nin 2011 yılı Ocak Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıda yazılı Gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere 25 Ocak 2011 Salı günü saat 14:00’te Burgazada Adalar Su Sporları Kulübü'nde yapılacaktır..."

6- Avni Kurtuldu: "07.01.2011 günü yapılan Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan'ın kendince aldığı 'arazi olma' önlemiyle arbedesiz sona erdi!..."

7- Büyükada sahillerinde...

)O(


_______________________________________________________1

From: ŞARL BERGER ŞAHBAZ
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2543: mexico city'deki 'mavi ev'in sahibi frida ile büyükada'daki beyaz köşkün sürgün misafiri troçki...
Date: January 11, 2011 12:40:34 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Sevgili ADALAR POSTASI,

"İlişkileri bittikten üç yıl sonra (1940) Troçki bir suikast sonucu Meksika'da, Stalin'in ajanı ressam Siqueiros tarafından başına keser vurularak öldürüldüğünde ilk sorgulananlardan birisiydi Frida".

ADALAR POSTASI-2543/4 (11.1.2011)'de

Fügen Ünal Şen'in büyük bir zevkle okuduğum Frida-Diego-Troçki/Pera yazısında

Figen Ünal Şen, "Frida-Diego-Troçki, Fırtınalı Aşkların Kahramanları Pera'da Buluşuyor", Akşam- Pazar (9.1.2011).

yukarıda gözüken alıntıda küçük de olsa önemli bir hata gözüme çarptı. Düzeltmekte yarar var: Troçki'yi Ağustos 1940'ta başına buz keseri vurarak öldüren ressam Siqueiros değil, Raymond/Ramon Mercado idi. Troçki 1940 yılında iki Stalinist suikaste hedef oluyor. Birincisi 24 Mayıs 1940'ta Siqueiros'un da katıldığı başarısız makineli tüfek saldırısı. İkincisi ise üç ay sonraki başarılı keser operasyonu!
Gönül ister ki böylesine zengin bir serüvenden bir film daha çıksın!...

ADALAR POSTASI'nı Skandinavya'dan sevgi ve ilgiyle izleyen,
Şarl Berger Şahbaz


_______________________________________________________2


Kaşıkadası'nın kaşıklanan ağaçları...





Kaşıkadası, 8.1.2011.

_______________________________________________________3

From: BEGÜM YAVUZ
Subject: Re: ADALAR POSTASI-2543: mexico city'deki 'mavi ev'in sahibi frida ile büyükada'daki beyaz köşkün sürgün misafiri troçki...
Date: January 11, 2011 8:45:04 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

Sevgili Ada ve ADAlı dostu ADALAR POSTASI,

Her sayıya yorum yapmak istiyor insan, emeklerinize sağlık...

Sevgili yazar, gazeteci, dost insan emeğin yanında olan bir tanecik NAZIM ALPMANımız keşke her sayıda bir-iki cümleyle bilgi paylaşsa... Bu bir okur talebidir :))

Gülcemal çok önemli hakikaten hepimiz GÜLCEMALiz...

Sevgim ve dayanışma dileklerimle,

Begüm Yavuz


_______________________________________________________4

From: DENİZ TÜFEKÇİ
Subject: İzmir faytonu
Date: January 11, 2011 12:23:13 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi1@gmail.com


Bu da fayton, İzmir'de böyle süslüyorlar, peki ya Adalar'da?


_______________________________________________________5

From: ENGİN DAMCI
Subject: KENT KONSEYİ
Date: January 11, 2011 4:08:45 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

ADALAR KENT KONSEYİ'nden
DUYURU...

Adalar Kent Konseyi’nin 2011 yılı OCAK AYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI aşağıda yazılı Gündem maddelerini görüşmek ve karara bağlamak üzere 25 Ocak 2011 Salı günü saat 14:00’te Burgazada Adalar Su Sporları Kulübü'nde yapılacaktır.

İlk toplantıda çoğunluğun sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 30 Ocak 2011 PAZAR günü saat:11:30’da Burgazada ADALAR SU SPORLARI KULÜBÜ'nde ÇOĞUNLUK ARANMAKSIZIN YAPILACAKTIR. Duyurulur.

TOPLANTI GÜNDEMİ:

1. Açılış ve yoklama

2. Divan oluşumu

3. Saygı duruşu ve İstiklâl marşı,

4. Adalar Kaymakamı Sayın Salih KESER’in konuşması,

5. 08.10.2010 tarihli Olağan G.K.Toplantı Tutanağının Genel Kurul'a Sunumu,

6. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun Sit kuralları gereği tüm Ada yollarını yürüme yolu olarak kabulüne rağmen; Ada içinde sefer yapan motorlu motorsuz vasıtaların yarattığı sorunlar ile Cadde ve sokaklarda huzurlu, güvenli bir şekilde yürümeyi neredeyse imkansız hale getiren Trafik kaosu hakkında görüşme ve Genel Kurulca tespit olunacak çözüme ait ortak bildirinin Adalar Belediyesine sunulmasına karar verilmesi,

7. Adalar Belediyesince emlak sahiplerine yol yapım harcamalarına katkı payı olarak tarh, tahakkuk ve tebliğ olunan ve tahsilatı da başlanan Harcamalara Katılım Payı uygulamasının 08.10.2010 tarihli Genel Kurulda görüşülmesine rağmen konu hakkında tam bir ortak görüş hasıl edilememesi üzerine; Konunun Ada kamu oyunda yarattığı sıkıntıların devam etmesi nedeniyle bir kez daha görüşülerek Genel Kurul Ortak Görüşünün saptanması ve Adalar Belediye Meclisine havalesi hakkında karar verilmesi,

8. Büyükada da yapımı devam eden ve LİDO İnşaatı olarak bilinen yere Belediyesince verilen inşaat ruhsatının imar koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle Adalar Kamu Oyunda hasıl olan tereddüdün ilgililerince Kamu Oyunu tatmin edecek şekilde cevaplanamaması üzerine Adalar Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubunun açmış olduğu dava hakkında bilgi sunulması, konunun görüşülerek karara bağlanması,

9. Adaların Sağlık Sorunlarının görüşülmesi ve ortak görüşün tespit edilerek Belediye Meclisine Havalesine Karar verilmesi,

10. Temenniler ve kapanış,


_______________________________________________________6


From: AVNİ KURTULDU
Subject: Olağanüstü Acil !
Date: January 11, 2011 11:31:10 PM GMT+02:00
To: adalarpostasi@gmail.com


OLAĞANÜSTÜ ACİL MECLİS TOPLANTISI

07.01.2011 günü yapılan Ocak ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan'ın kendince aldığı 'arazi olma' önlemiyle arbedesiz sona erdi!

Bu arada bina girişinde yapılan kimlik ve yumurta arama kontrolleri sırasında Koç gibi iki gencimizin 'YUMURTA' taşıdıkları kuşkusuyla birleşim bitene kadar karakolda tutulmalarını sağlayan güvenlik görevlilerinin katkılarını da unutmamak gerekir.

Meclis Başkan vekili, ada içi hafriyat taşımayla ilgili komisyon kararını kendince açık ve net bir şekilde açıklamasına rağmen, salonda bulunanların yorumu bu işin uykuya yatırıldığı ve zamana yayıldığı doğrultusundaydı. Salonda bulunanların kafa bulanıklığını Makedonya anılarıyla dağıtmak isteyen Vekil'in bu isteği maalesef rağbet görmedi. Vekil Başkan, toplantıyı bitirirken dikkatleri çeken bir başka konu da kardeş (!) partili arkadaşların ve CHP ilçe yönetiminden hiç kimsenin orada olmamasıydı.

Herşey oldu bitti derken 11.01.2011 Salı günü sabah saat 10'da Meclis'in acil çağrısıyla olağanüstü toplandığı lafı dolaşmaya başladı ada sokaklarında. Başkan 5393 sayılı Belediye Kanunu 20. maddesi ek fıkrasının kendisine verdiği Meclisi acil olağanüstü toplama yetkisini neden kullanma gereği duymuştu? Hem de halkın katılımını önlemek için sabah erkenden ve yeterli duyuruyu yapmadan.

Ancak sonradan gündem maddelerini gördüğümüzde durumun ne kadar acil (!) ve vahim (!) olduğunu görüyoruz.

Aslında bu gündem maddelerinin Ocak ayı meclis toplantılarında görüşülmesi gereken konular olduğu, içerik olarak hiçbir aciliyetinin bulunmadığı olayın sadece yumurta telaşından kaynaklanan bir unutmadan ibaret olduğu ortaya çıktı. Ve herkes rahat bir nefes aldı.

Tıp profesörlerinin son açıklamalarıyla yumurtanın masumiyeti ispatlanmış olmasına rağmen hâlâ yumurtadan korkuyorsanız, yürüyüş yapın, gezin, halkın arasına karışın. Göreceksiniz tansiyonunuz ve kolesterolünüz düşecek, geriliminiz bitecek.

Yumurta sağlığımızın ve demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Nasıl yemek istediğinizi icraatınız belirler.

Avni KURTULDU

_______________________________________________________7

Büyükada sahillerinde...