22 Şubat 2011 Salı

ADALAR POSTASI-2556: heybeliada'dan bindiğimiz 'vapur' çok küçük olup oturma yerleri yeterli olmadığından...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

23 Aralık 1907 Pazartesi günlü, Yaver-i Hazret-i Şehriyari Kaymakamı Hasan Vasfi Efendi, Büyükada'da Hanımoğlu arsası denilen arsanın mevkiinin tayini için seçilen bilirkişinin, davalının idare meclisi azasından olması nedeniyle Adalar Polis Müdüriyeti'nce tehdid edildiğine dair şikâyette bulunduğundan gerekli tahkikatın yapılmasına dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'da, Şubat 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

22 Şubat 2011 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
4-10ºC
% 68-84 nem
Poyraz, KD 20km/sa
Gündoğuşu 06:49... Günbatışı 17:46...

* * *
Cicely Mary Barker, The Blackthorn Fairy.


* * *

1- Ugo Antonio Corintio: "Vapur herhalde tersten (karadan) yanaşacak iskeleye!..."

2- Zeynel Meriç: "Bu sabah (21.02.2011) 07:05'te hareketle Heybeliada'dan bindiğimiz 'vapur' çok küçük olup oturma yerleri yeterli olmadığından bazı yolcularımız ayakta kaldı ve oldukça sıkışık bir vaziyette yolculuk yaptık..."

3- Seyit Erçiçek: "Büyükada’daki Anadolu Kulübü, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan şantaj iddialarının ardından, bu kez de genel kurul seçimleri için adaya gelenlerin konakladığı bir otelin müdürü ve 3 çalışanının dövülmesiyle gündeme geldi. Ellerinde silahla oteli bastıkları iddia edilen Anadolu Kulübü’nün işletme müdürü ve beraberindeki 7 kişi ifade verdi..."

4- Muharrem Çağlar-Turan Arslanoğlu: "Anadolu Kulübü başkanlık seçimi için Büyükadaya'ya giden muhalif üyelerin kaldığı Prince Otel'in işletme müdürü Bekir İpek ve 3 çalışanın darpedildiği görüntülerde, Anadolu Kulübü İşletme Müdürü Gürkan Akbay ve beraberindeki 7 kişinin otelin girişindeki saldırı anları yer aldı..."

5- Hikmet Eliz: "Suçlu mu? Uzakta aramamalı, ben, sen, o, onlar, kısacası "Adalıyım," diyen herkes!..."

6- Yıkım çalışmalarının ardından bölgede incelemelerde bulunan Adalar Belediyesi Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Büyükada sahilinin 'tamamen değişeceğini' [?] dile getirdi...

7- Büyükada sahillerinde son durum...

8- Burgazadalılar'ın Aile Hekimi Dr. Can Ercan, Perşembe günleri Burgazada Sağlık Ocağı'nda...

9- Necmi Rıza Ahıskan: "Ada sahillerinde bekliyorum..."

)O(



_______________________________________________________1

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: _MG_0114
Date: February 19, 2011 9:57:32 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Vapur herhalde tersten (karadan) yanaşacak iskeleye!...



İYİ AKŞAMLAR,

BUGÜN (19 ŞUBAT) ADA'DAYDIM... SİZE BİRKAÇ KARE GÖNDERİYORUM...

VAPUR HERHALDE TERSTEN (KARADAN) YANAŞACAK İSKELEYE!!!!!!!

SELAM  VE SEVGILER,

UGO



_______________________________________________________2

From: ZEYNEL MERİÇ
Subject: adalar ulaşım
Date: February 21, 2011 10:36:06 AM GMT+02:00
To: info@sehirhatlari.com.tr
Cc: adalar.postasi@gmail.com

Adalar'da Ulaşım...


Merhabalar,

Sayın Şehir Hatları İşletmesi yetkilileri,
Bu sabah (21.02.2011) 07:05'te hareketle Heybeliada'dan bindiğimiz 'vapur' çok küçük olup
oturma yerleri yeterli olmadığından bazı yolcularımız ayakta kaldı ve oldukça sıkışık bir vaziyette yolculuk yaptık. Sabah saati olmasını gözönüne alarak neden böyle bir geminin tercih edildiğini öğrenebilir miyim?

Bostancı hattında bizi motorlara mahkum ettiğiniz yetmiyor, Kabataş hattında rahat yolculuk
etmemizi bize çok mu görüyorsunuz?

Heybeliada sakinlerinden
—Bu sabah hiçbirimiz sakin değildik!—
Zeynel Meriç


_______________________________________________________3

From: MEHMET GÖZGÜCÜ
Subject: BÜYÜKADA
Date: February 21, 2011 9:43:44 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Hürriyet, 21.2.2011
Seyit Erçiçek

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17076767.asp?gid=233

Büyükada’da büyük dayak

Genel kurul seçimleri öncesi önce ‘erotik şantaj’ iddialarıyla karışan Anadolu Kulübü, bu kez de ‘dayak’la gündemde.

İddiaya göre, seçimler için gelenlerin konakladığı oteli basan silahlı kişiler, otelin müdürü ve üç çalışanı sille tokat dövdüler.

BÜYÜKADA’daki Anadolu Kulübü, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan şantaj iddialarının ardından, bu kez de genel kurul seçimleri için adaya gelenlerin konakladığı bir otelin müdürü ve 3 çalışanının dövülmesiyle gündeme geldi. Ellerinde silahla oteli bastıkları iddia edilen Anadolu Kulübü’nün işletme müdürü ve beraberindeki 7 kişi ifade verdi.

1926’da Atatürk’ün emriyle kurulan, başkanları arasında İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün de bulunduğu Anadolu Kulübü’nün yakınındaki Prince Otel’in müdürü Bekir İpek ve 3 çalışanı dün Anadolu Kulübü İşletme Müdürü Gürkan Akbay ve beraberindeki 7 kişiden dayak yedikleri iddiasıyla Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

Muhalife karşı mühür
Otelin güvenlik kamerasındaki saldırı görüntülerini de polise teslim eden Bekir İpek, muhalifleri ağırlamamaları için mühürlendiklerini de iddia ederek şunları söyledi:

“Bizim otel 19 Şubat’ta saat 11:00 sıralarında belediye ekiplerince mühürlendi. Saat 15:00 sıralarında gelen belediye görevlileri, otel müşteri listesini Anadolu Kulübü Müdürü Gürkan Akbay’a vermemi istediler. Gürkan Akbay, "Açık konuşayım. Muhaliflerden herhangi biri kalırsa otelini mühürletirim," dedi. Ben de "Zaten mühürlendi, daha önce söyleseydiniz hassasiyet gösterirdim," dedim.

"Bekle geliyorum"
Saat 20:30 sıralarında konuşmak için Anadolu Kulübü’nü aradım. Gürkan Bey nerede olduğumu sordu. Ben de otelde olduğumu söyledim. "Bekle geliyorum," dedi. 10 dakika sonra Gürkan Bey yanında 7 kişiyle otele geldi. İçlerinden dördü hiçbir şey söylemeden üzerime saldırdı. Gürkan’ın şahıslara "Vurun," diye bağırdığını duydum. Otel çalışanları Köksal Kaya, Uğur Tütüneker Karaca ve Kemal Can yardım etmeye çalıştı. Şahıslar onları da dövdü. Bizi dövenlerin arasındaki Mazhar Algün, Köksal Kaya’nın başına tabanca kabzasıyla vurdu. Gelen bir kişinin elinde tabanca gördüm. Otele de zarar verdikten sonra gittiler.” Şikâyet üzerine polisce alınan 7 kişi, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.


_______________________________________________________4

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Anadolu klubüne saldırı..
Date: February 21, 2011 10:33:11 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

HaberTürk, 21.2.2011 22.09.
Muharrem Çağlar-Turan Arslanoğlu

http://www.haberturk.com/yasam/haber/603476-buyukadadaki-dehset-goruntulerine-haberturk-ulasti

Büyükada'daki dehşet görüntülerine HABERTÜRK ulaştı!

Anadolu Kulübü'nde saldırı anı, kameralara yansıdı.

Atatürk'ün emriyle 1926'da kurulan, başkanları arasında İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün de bulunduğu Anadolu Kulübü'nün yakınındaki Prince Otel'de geçen hafta yaşanan bir darp olayının görüntülerine Habertürk ulaştı. Anadolu Kulübü başkanlık seçimi için Büyükadaya'ya giden muhalif üyelerin kaldığı Prince Otel'in işletme müdürü Bekir İpek ve 3 çalışanın darpedildiği görüntülerde, Anadolu Kulübü İşletme Müdürü Gürkan Akbay ve beraberindeki 7 kişinin otelin girişindeki saldırı anları yer aldı.

Otelin güvenlik kamerası görüntüleri çalışanların iddiasını doğruladı. Görüntülere göre akşam saatlerinde içeriye giren kalabalık grup içindeki bir kişi silahını çekiyor. Diğerleri ise otel personeline saldırmaya başlıyor. Çıkan arbedede otel personeli olduğu belirtilen 4 kişi silahlı zorbalardan feci şekilde dayak yiyorlar.

İFADE VERDİLER
Güvenlik kamerasının saniye saniye kaydettiği saldırı görüntülerini polise teslim eden Bekir İpek'in şikayeti üzerine aralarında Anadolu Kulübü İşletme Müdürü Gürkan Akbay'ın da bulunduğu 7 kişi ifade verdi. Karakola giden İpek ifadesinde Anadolu Klübü başkanlık seçimi için gelen muhalifleri ağırladıkları için otelin Belediye görevlileri tarafından 19 Şubat'ta mühürlendiğini söyledi.

İpek yaşananları şöyle anlattı: "Saat 20.30 sıralarında konuşmak için Anadolu Kulübü'nü aradım. Gürkan Bey nerede olduğumu sordu. Ben de otelde olduğumu söyledim. 'Bekle geliyorum' dedi. 10 dakika sonra Gürkan Bey yanında 7 kişiyle otele geldi. İçlerinden dördü hiçbir şey söylemeden üzerime saldırdı. Gürkan'ın şahıslara 'Vurun' diye bağırdığını duydum. Otel çalışanları Köksal Kaya, Uğur Tütüneker Karaca ve Kemal Can yardım etmeye çalıştı. Şahıslar onları da dövdü. Bizi dövenlerin arasındaki Mazhar Algün, Köksal Kaya'nın başına tabanca kabzasıyla vurdu. Gelen bir kişinin elinde tabanca gördüm. Otele de zarar verdikten sonra gittiler."

Silahlı baskın yapan saldırganların güvenlik kamerası görüntüleri ve şikayetçi olunmasına rağmen savcılık talimatı ile serbest bırakıldıkları öğrenildi. Bekir İpek ise saldırganlalrın cezalandırılıncaya kadar olayın peşini bırakmayacağını söyledi.



_______________________________________________________5

From: HİKMET ELİZ
Subject: yazı
Date: February 21, 2011 12:33:24 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Nereden Nereye!

Son yıllarda ilçemiz sokaklarında bellerinde silahlı adamlar görüntüsü çoğaldı. İşyerleri basılıyor, insanlar dövülüyor, bu haberler gazetelerde manşet oluyor.

1960'lı yıllarda ilçemizde Emniyet Amirliği görevinde bulunan Bülent Bey'in asayişle ilgili yaptığı huzur çalışmalarında, ceketi omuzda atılı, ayakkabısının topuğuna basık, ellerinde tesbihle gezen insanlara müsaade edilmiyordu.

Yine 1950-1960’lı yıllar arasında, hani sokak bekçilerinin "düüt! düüüüt!" düdük sesiyle sokaklarda geceleri dolaştığı, insanların birbirlerine saygı ve sevgi duyduğu, siyasilerin siyaset bezirgânlığı yapmadığı, her olayın altından kamu görevlilerinin çıkmadığı, hak ve hukukun doğrudan yana olduğu, ilçemizin kültür erozyanına uğramadığı o günlerin özlemini artık yaşamamalıyız; o günler bir sonbahar yaprağı gibi yere düştü süpürüldü kayboldu gitti.

Suçlu mu? Uzakta aramamalı, ben, sen, o, onlar, kısacası "Adalıyım," diyen HERKES!

Hikmet Eliz


_______________________________________________________6

HaberTürk, 18.2.2011

http://www.haberturk.com/yasam/haber/602261-adalara-yeni-yuz

Adalar'a yeni yüz!

Büyükada sahilinde çirkin görüntü yaratan kafe ve restoranlar yıkıldı


Ada sahilleri yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor. Büyükada Gülistan Caddesi’nde başlatılacak yeni proje kapsamında, yıkım çalışması gerçekleştirildi. Sahilde yıllardır salaş görünümleriyle çirkinlik abidesi haline gelen balık lokanları ve kafeler, ön görünüm projesi çerçevesinde dün belediye ekipleri ve işletme sahiplerinin ortak çalışmasıyla yıkıldı.

BAMBAŞKA OLACAK
Söz konusu proje kapsamında toplam 1200 metrekarelik alanda yıkım gerçekleştirildi. Caddede bulunan toplam 9 adet restoran ve kafeterya, Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayladığı proje ile yeni görünüme kavuşturulacak. Yeni düzenlemeyle birlikte insanların sahil şeridinden faydalanması için seyir ve yürüme alanları oluşturulacak.

İŞLETMECİLER MEMNUN
Yıkılan balık lokantalarından biri olan Ali Baba Restoran’ın sahibi Ali Bayındır, yapılan düzenlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Modern görünümlü bir projenin müşterilerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım bu proje en kısa zamanda gerçekleşir. Biz de müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarız,” dedi. Yıkımın ardından incelemelerde bulunan Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu ise Adalar’a yakışmayan bu görüntünün artık sona erdiğini söyledi. Farsakoğlu, “Diğer adalar için de planlanan ön görünüm projelerini en kısa zamanda hayata geçireceğiz,” dedi.

‘ADALAR BU GÖRÜNTÜYÜ HAK ETMİYORDU’
Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, yıkım çalışmalarının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Büyükada sahilinin tamamen değişeceğini dile getiren Farsakoğlu, diğer adalarda da aynı çalışmanın yürütüleceğini söyledi. Başkan, “Adalar bu çirkin görüntüyü hak etmiyordu,” dedi.


_______________________________________________________7

From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: _MG_0120
Date: February 19, 2011 10:13:44 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


* * *

[...] Büyükada Gülistan Caddesi'ndeki toplam 9 restoran ve kafeteryanın, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun onayladığı proje ile yeni görünüme kavuşacağı kaydedilen açıklama [...] uyarınca (?)
(Büyük)ada sahillerinde son durum...



Ugo Antonio Corintio, (Büyük)ada sahillerinde, 19.2.2011.


_______________________________________________________8

Burgazadalılar'ın Aile Hekimi Dr. Can Ercan,
Perşembe / Burgazada Sağlık Ocağı'nda bakıyormuş.
)O(

Burgazada Sağlık Ocağı 381 19 19
Burgazada Çınarlı Sok. No: 25


_______________________________________________________9

Necmi Rıza Ahıskan,

Ada Sahillerinde Bekliyorum...