17 Şubat 2011 Perşembe

ADALAR POSTASI-2555: (büyük)ada sahilleri güllük gülistanlık... şimdilik...


* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

20 Aralık 1907 Cuma günlü, Tahlis-i can, katil derdesti ve itfa-yı harik hususlarında hüsn-i hizmetleri görülüp İftihar ve Tahlisiye madalyasıyla taltifleri talep olunanlardan Heybeliada'da müstahdem Polis Memuru İzzet, Meyve Gümrüğü Polis Çavuşu İzzet ile Üçüncü Komiser Mustafa efendilerin bu madalyalara sahip ve haiz olup olmadıklarının bi't-tahkik bildirilmesine dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ugo Antonio Corintio, Büyükada'dan, Şubat 2011.

* * *

ADALAR'da HAVA DURUMU:

17 Şubat 2011 Perşembe
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Parçalı bulutlu
3-9ºC
% 62-76 nem
Poyraz, KD 26km/sa
Gündoğuşu 06:56... Günbatışı 17:40...

* * *
Cicely Mary Barker, The Burdock Fairy.


* * *

1- Mustafa Farsakoğlu: "Adalar'ın her yanını, özellikle öngörünüm bölgelerini, gecekondu oluşumlarından, çirkinliklerden, yıkıntılardan ve harabelerden kurtaracak..."

2- Adalar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükada sahilinde çirkin görüntü oluşturan
restoran ve kafelerin, ön görünüm projesi çerçevesinde belediye ekipleri ve restoran sahiplerinin ortak çalışmasıyla yıkıldığı belirtildi.

3- Adalar Aile Hekimimiz Dr. Eyüp Borucu...

4- Ahmet Tanrıverdi: "Aile hekimliği uygulamasını başlatan hükümetimizi alkışlıyorum. Hakikaten yurtdaşa çok faydalı bir iş yaptılar. Senelerdir ızdırabı çekilen sağlık konusunda önemli bir adım atıldı. Ancak,...

5- Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (Sakin Şehri) olarak Türkiye'nin Cittaslow Başkenti olan Seferihisar, Sakin şehir olmak isteyen dört kentin dosyalarını İtalya'da gerçekleşen toplantıda birliğe teslim etti. Uluslararası Cittaslow ağına dâhil olmayı hedefleyen Sakarya Taraklı, Muğla Akyaka, Çanakkale Gökçeada, Aydın Yenipazar ilçelerinin Seferihisar'a yaptığı başvurularının ardından, hazırladıkları adaylık dosyaları İtalya Orvieto'da bulunan Cittaslow Birliği'ne iletildi..." Peki ya Adalar?...

6- Adalar Belediyesi hoparlöründen duyurulur!... "Adalar Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısı yapıldı... Türkiye'ye örnek, Adalar ekonomisini geliştirecek proje..."

7- Mustafa Farsakoğlu: "Söz verdik, yerine getirdik..." Halen huzurunuz kaldıysa şayet huzurlarınızda kat kat LİDO!... DİDO mu? LİDO mu? DİDO, dışı çikolata kaplı gofret! LİDO, dışı rant kaplı sorunlar yumağı!...

8- Yakup Barokas: "Büyükada Horoz Çayhanesi’nde Judeo-Espanyol lisanında şarkılar söyleyerek ‘remi’ veya ‘kumkam’ oynayan yaşlı hanımlar, ada vapurlarının güvertelerindeki kalabalık, canlı sohbetler…"

9- Mehmet Ali Demir: "1998 yılından beri Anadolu Külübü’nün başkanlığını sürdüren eski milletvekili Metin Cizreli, bazı yolsuzluk olayları nedeniyle geçen yıl Büyükada Şubesi Müdürü Bora Baycık’ı görevden aldı. Kulüp üyeliğinden çıkarılan Baycık, mahkemeye verildi ve Ankara’da yargılanmaya başlandı. Cizreli, aralarında husumet bulunan Baycık’ın yıllar önce kendisine tuzak kurduğunu geçen ay öğrendi..."

10- Ugo Antonio Corinthio: "Bir zamanlar Fenerbahçe vapuru vardı..."

)O(



_______________________________________________________1

ADALAR POSTASI-2239/2 (2.3.2009):

[...]

ADALARIN SORUNLARI
ve
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

(Adalar İçin Etkin Bir Yerel Yönetim Modeli)

Dr. Mustafa FARSAKOĞLU
(Hukukçu-Kamu Yönetimi Doktoru)
CHP Adalar Belediye Başkan Adayı

OCAK 2009

[...]

· Adalar'ın her yanını, özellikle öngörünüm bölgelerini, gecekondu oluşumlarından, çirkinliklerden, yıkıntılardan ve harabelerden kurtaracak,

[...]






Büyükada, 16.2.2011.


_______________________________________________________2

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Büyükadada yıkım..
Date: February 17, 2011 6:39:38 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1040315&Date=17.02.2011&CategoryID=77

Büyükada'da yıkım!

Büyükada'da sahil şeridinde bulunan ve çirkin görüntü oluşturduğu belirtilen restoran ve kafeler yıkıldı.


İSTANBUL - Adalar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Büyükada sahilinde çirkin görüntü oluşturan
restoran ve kafelerin, ön görünüm projesi çerçevesinde belediye ekipleri ve restoran sahiplerinin ortak
çalışmasıyla yıkıldığı belirtildi.

Büyükada Gülistan Caddesi'ndeki toplam 9 restoran ve kafeteryanın, Kültür ve Turizm Bakanlığı
İstanbul 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun onayladığı proje ile yeni görünüme
kavuşacağı kaydedilen açıklamada, proje kapsamında 15 Şubatta başlayan yıkım çalışmasında, toplam
1200 metrekarelik alanın temizlendiği bildirildi.

Yeni düzenlemeyle insanların sahil şeridinden faydalanması için seyir ve yürüme alanları oluşturulacağı
belirtilen açıklamada, yıkımın ardından incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa
Farsakoğlu'nun, Adalar'a yakışmayan bu görüntünün artık sona erdiğini, diğer adalardaki ön görünüm
projelerinin de en kısa zamanda hayata geçirileceğini kaydettiği bildirildi.

Açıklamada, yıkılan balık lokantalarından biri olan Ali Baba Restoran'ın sahibi Ali Bayındır'ın ise
Modern görünümlü bir projenin müşterilerimiz açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım bu
proje en kısa zamanda gerçekleşir. Biz de müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunarız” görüşlerine yer
verildi. (aa)


_______________________________________________________3


Adalar Aile Hekimimiz Dr. Eyüp Borucu
Pazartesi, Perşembe, Cuma / Büyükada Sağlık Ocağı'nda,
Salı / Kınalıada Sağlık Ocağı'nda, 
Çarşamba / Burgazada Sağlık Ocağı'nda bakıyormuş.
)O(


Büyükada Sağlık Ocağı  382 62 10
Çankaya Cad. No: 6

Kınalıada Sağlık Ocağı 38140 60
Kınalıada Akasya Sok. No: 4

Burgazada Sağlık Ocağı 381 19 19
Burgazada Çınarlı Sok. No: 25


Heybeliada Sağlık Ocağı 351 84 44
Ayyıldız Cad. No: 61-A



_______________________________________________________4

From: AHMET TANRIVERDİ
Subject: tecavüz ve hekimler
Date: February 17, 2011 6:42:05 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi.1@gmail.com

tecavüz ve hekimler...

İki hususta yazmak ihtiyacı duydum.

Birincisi, son günlerde adının önünde profesör yaftası yapışmış sözde bir ilahiyatçı, kadınların dekolte elbise giyip gezmeleri halinde, taciz veya tecavüze uğramalarında kusurun yarısının, bu şekilde giyinen kadınlarda olduğu fikrini beyan etti ve sözünün arkasında durmakta olduğunu açıkladı. Sanırım şuur altında taciz ve tecavüz olgusunu yeşerten bu efendi, olası suçuna ortak ve kılıf arıyor.

Tarih bilgisinden yoksun bu badem bıyıklıya, Refik Ahmet Sevengil'in İletişim Yayınları'ndan çıkan; "İstanbul Nasıl Eğleniyordu" isimli kitabından bir alıntıyla ışık tutmak ve aydınlatmak isterim. "Üçüncü Murad zamanında itaatsizlik ve kargaşa alabildiğine genişlemişti. Bu arada özellikle Langa ve çevresinde yapılmadık rezalet bırakılmıyordu... Sarhoşlar huy edinmişlerdi: eğlence evlerinde içip içip yakındaki hamamın yolunu bekliyor, hamama gitmekte olan (her halde dekolte giyinmeyen) kadınlara saldırıp öpüyor, yol ortasında oralarını buralarını sıkıştırıyorlardı... Bir defasında böyle bir olayda kadınlar, hamama dalarak gözüne kestirdiği kadını iç bölmede sıkıştıran dağ yarması gibi bir levendi engelleyemeyince, yakındaki kahvede oturan erkeklerden yardım istemek zorunda kalmışlardı. Bunun üzerine sokakta ne kadar erkek varsa tecavüze uğrayan kadını kurtaracağız diye paldır küldür hamama dalmış, gözleri sabunlu, vücutları çıplak kadınlar neye uğradıklarını şaşırmışlar, bu kez de başka kepazelik ortaya çıkmıştı..."

Tecavüz ve tacize tevessül eden insan, suç işliyorsa edilgende de suç aramaya kalkmak, insanca bir düşünce olasa gerek. Tanrı hepimizi çağdışı sapık düşünceli yaratıklardan korusun.

Aile hekimliği uygulamasını başlatan hükümetimizi alkışlıyorum. Hakikaten yurtdaşa çok faydalı bir iş yaptılar. Senelerdir ızdırabı çekilen sağlık konusunda önemli bir adım atıldı. Ancak, hekimlerin ücretleri ve kesintileri sırasındaki uygulamada bir garabetlik ortaya çıktı. Damga vergisi olan binde sekizlik kesinti İstanbul ve İzmir hekimlerinden 24 aylık peşin olarak kesildi. Bu da 1.750.TL.ya tekabül ediyor. Yani bu ay hekimler aylıklarını 1.750 TL. eksik aldılar. Bu ne demektir? 24 ay ya kalıp hekimliğe devam edeceksiniz, ya da istifa edebilir, özel hastahanelerde göreve başlayabilirsiniz. Ya hekim bey vefat ederse ne olacak? Neden bu iki il de diğer iller değil? Adalet bunun neresinde? Ne demiş Atalarımız; Karamanın koyunu, sonra çıkar oyunu.


_______________________________________________________5

From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Onlar da sakin şehir olmaya aday..
Date: February 17, 2011 11:12:28 AM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com

HaberTürk, 17.2.2011

http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/601872-onlar-da-sakin-sehir-olmaya-aday

Dört kentin dosyaları teslim edildi


Türkiye'nin ilk Cittaslow'u (Sakin Şehri) olarak Türkiye'nin Cittaslow Başkenti olan Seferihisar, Sakin şehir olmak isteyen dört kentin dosyalarını İtalya'da gerçekleşen toplantıda birliğe teslim etti. Uluslararası Cittaslow ağına dâhil olmayı hedefleyen Sakarya Taraklı, Muğla Akyaka, Çanakkale Gökçeada, Aydın Yenipazar ilçelerinin Seferihisar'a yaptığı başvurularının ardından, hazırladıkları adaylık dosyaları İtalya Orvieto'da bulunan Cittaslow Birliği'ne iletildi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'le birlikte toplantıya Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Gökçeada Slow Food Convivium Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Başkanı Rıdvan Yurtseven, Akyaka Belediyesi Çevre Birimi sorumlusu Nilgün Eroğlu ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem katıldı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer dosyaların tesliminin ardından yaptığı açıklamada, Cittaslow Ağı'nda Türkiye Ulusal Birliği'ni kurmaya çok yakın olduklarını belirtti. Soyer; "Üye olduğumuz ilk günden itibaren, bunun bir yerel kalkınma modeli olduğunu ve Türkiye'de daha birçok yerin Sakin Şehir olabileceğini söyledik. Bugün dört şehrimizin dosyalarını ilettik. Aday dört kentimizde yaklaşık bir yıldır çok ciddi hazırlandılar. Bizde, bizim yol arkadaşımız olabileceğine inandığımız dört kentin aday dosyalarını götürdük. Umuyorum ki önümüzdeki günlerde Türkiye'de Sakin Şehir sayısı 5'e çıkacak. Türkiye'de Sakin şehir olmak isteyen çok sayıda şehrimiz var. Gün geçtikçe bu sayının artacağını düşünüyorum. Yurtiçi ve Yurtdışından Türkiye'nin Sakin Şehirleri için turlar düzenleyeceğiz. İnsanları Türkiye'deki Cittaslow'ları görmeleri için davet edeceğiz. Sakin şehirler olarak ortak projeler gerçekleştireceğiz. Ulusal Birliğimizi de kurarak her yıl bir kez yapılan Cittaslow Genel Kurulu'nu Seferihisar'da yapmak için aday olacağız" dedi.

ADAY DOSYALARI TESLİM ŞARTLARI
Cittaslow birliği tüzüğü gereği, bir ülkeden ilk kabul edilen üye kent, o ülkenin başkenti olurken, aynı ülkeden birliğe üye olmak isteyen kentlerin başvurularını değerlendirme ve merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow Birliği'ne iletilmesi yetkisi o kente veriliyor. Türkiye'den üye olmak isteyen kentler dosyalarını sadece Türkiye'nin ilk Cittaslow'u Seferihisar aracılığıyla birliğe iletebiliyor. Kendi başına İtalya'ya gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınmıyor.

* * *

Peki ya Adalar?


Taaa 22 Eylül 2008 tarihli ADALAR POSTASI'nın 2157. sayısında
"Adalar'da gaza değil frene basalım! Haydi biz de yavaşlayalım! Citta Slow..." sloganıyla Citta Slow (Sakin Şehir) hareketinin tanıtımına yer verdiğimizden günden bugüne pek çok kereler Citta Slow bu sayfalarda konu edilmişken bir dem Adalar Belediyesi de Citta Slow'a başvuracağından bahsetmişti. Seferihisar'ın Citta Slow birliğine kabulü peşi sıra Sakarya Taraklı, Muğla Akyaka, Çanakkale Gökçeada, Aydın Yenipazar ilçeleri de Seferihisar'a yaptığı başvurularının ardından, hazırladıkları adaylık dosyaları İtalya Orvieto'da bulunan Citta Slow Birliği'ne iletildi. 

Peki ya Adalar nerede? Marmara Denizi'nde turizm-imar-trafik canavarının verdiği gazla gazlamak hevesinde!
)O(

Engin Damcı: [...] Başından beri sükûn beldesi olan Adalar “yavaş şehir” adını almaya lüzum dahi hissetmemişdir. Zaten yavaş şehir özlemi olanların örnek alması gereken ilk yerlerden biriydi. Ancak artık geçmiş olsun dileklerini kabul etme zamanı gelmiş bir halde hastalıklı halini sürdürmektedir… 1984 senesinden bu yana ve halen bütün hızıyla devam ederek o biçim siyaset bezirgânı belediyecilerin marifetleriyle yavaş olmaktan hızlı olmaya inkılâb eylemişdir. Yani o biçim devrime uğrayarak sükûndan gürültüye doğru inhiraf (dönme, sapma, doğru yoldan çıkma) ederek inhidam (yıkılıp viran olma) etmişdir… [...]



_______________________________________________________6


Adalar Belediyesi hoparlöründen duyurulur!...



ADALAR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 
ŞUBAT AYI TOPLANTISI YAPILDI

07 Şub, 2011

Adalar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı 7 Şubat Pazartesi günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu başkanlığında yapılan toplantıya tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantı, meclis üyesi Oktay Altın’ın kooperatiflere ait olan ve Adalara yolcu taşıyan deniz teknelerinin yasal standartlara uygun hale getirilmesi ve Heybeliada Sağlık Ocağı’nın çalışma saatlerine ilişkin önergesi. Meclis üyesi Ali Ercan Akpolat’ında Aya Nikola mevkiinde iskele yapılması ve Lido inşaatına çıkarma gemilerinin yanaşma bedelleriyle ilgili önergelerin Başkanlık Makamına havalesiyle başladı.

11 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 23 Nisan Caddesi’nde bulunan parka efsane futbolcu Lefter Küçükandonyadis’in adının verilmesi de görüşülüp ilgili komisyona havale edilmesiyle sona erdi.

* * *


TÜRKİYE'YE ÖRNEK 
ADA EKONOMİSİNİ KALKINDIRACAK PROJE


Projeyle, Ada halkına su sporları ile birlikte denizi sevdirecek ve İstanbullulara örnek olacak denizden yararlanmayı sağlayan projeler başlayacaktır.


Türk Balıkadamlar Başkanı Dr. Nezih Saruhanlı, “denize ve su altı yaşamına saygısı olan çalışkan Belediye başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu’nu kaymakamlık görevinden tanıdıklarını kulüp imkânlarını ve tesislerini ada halkının hizmetine sunmaya hazır olduklarını söyledi.” Diğer kulüp yöneticileri de verilecek eğitim sonucunda gençlere iş imkânı doğacağını belirterek bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdi.

Toplantıya katılamayan bazı yöneticilerinde katılımı ile çeşitli projeler geliştirilecektir. 1- Cankurtaran eğitimi 18 yaşını dolduran iyi yüzme bilen adalılara verilecektir. Mayıs 2011 itibarı ile açılacak plajlarda eğitimli cankurtaranlara iş verilecektir. Kurslar Nisan 2011 de başlayacaktır. 2- Temmuz ayında SÖRF, KÜREK, YELKEN, SU KAYAĞI, SU TOPU, SU ALTI HOKEY, SU ALTI GÖRÜNTÜLEME kursları başlayacaktır. 3- Her şeye rağmen yaşayan Marmara 21.ulusal sualtı görüntüleme yarışması 27 haziran2011-03 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılacaktır. 4- Uluslararası 11. Marmara sualtı görüntüleme festivali 27 haziran2011-03 Temmuz 2011 tarihlerinde yapılması planlanmıştır 01 Mart 2011 tarihinde yapılacak tertip komitesi toplantısına Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı, Adalar ilçesindeki su sporları kulüpleri, Kadıköy Sualtı Merkezi, Sayın Doğan ŞAHİN ve İlyas Tunaoğlu davet edilmiştir.


_______________________________________________________7

Mustafa Farsakoğlu: "Söz verdik... Yerine getirdik..." 

Halen huzurunuz kaldıysa şayet huzurlarınızda kat kat LİDO!... 


DİDO mu? LİDO mu? 


DİDO, dışı çikolata kaplı gofret! LİDO, dışı rant kaplı sorunlar yumağı!...




Büyükada, 16.2.2011

/
"Prince Otel Neden Mühürlendi?", Ada Gazetesi ? (?-?.12.2010)6-7.
Bu yazıyı sayfaların üzerine tıklayıp büyütmek suretiyle mutlak surette okumanız tavsiyesiyle!
)O(





_______________________________________________________8


Şalom, 16.2.2011
Yakup Barokas

http://www.salom.com.tr/news/detail/18536-Misirdaki-gelismeler-Iran-devrimini-animsatiyor-mu.aspx

[...]

SALZMANN’DAN TÜRKİYE YAHUDİLERİ

Daha evvelce Gözlem Yayınları tarafından 1991 ve 2003 yılında iki baskısı yayımlanan “Anyos Munchos i Buenos”un genişletilmiş bir baskısı, “Travels in search of Turkey’s Jews” adı altında Libra tarafından yayınlandı. Oldukça şık bir görünüme sahip kitabın arka kapağında yer alan ve Türkiye Yahudilerinin yaşamlarından kesitler sunan “Turkey’s Sefaradim: 500 Years” adlı DVDyi seyrettim.

Laurence Salzmann tarafından çekilen ve Ayşe Gürsan Salzmann’ın yorumlarını içeren belgesel 27 yıl kadar önce gerçekleştirilmiş.

Sanki yıllar sonra eski bir albümdeki fotoğraflara bakıyormuşum gibi nostaljik bir duyguya kapıldım. 1980’li günler de tarih olmuş; Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın aynı sıcak ifadesinin yer aldığı sakalsız hali, Büyükada Horoz Çayhanesi’nde Judeo-Espanyol lisanında şarkılar söyleyerek ‘remi’ veya ‘kumkam’ oynayan yaşlı hanımlar, ada vapurlarının güvertelerindeki kalabalık, canlı sohbetler…

[...]


_______________________________________________________9


Vatan Gazetesi, 15.2.2011
Mehmet Ali Demir

http://haber.gazetevatan.com/Haber/359607/1/Gundem

Atatürk’ün kurduğu kulüpte seks şantajı


Atatürk’ün 1926’da kurduğu Anadolu Kulübü yönetimi, ‘fotoğrafla şantaj’ nedeniyle birbirine girdi.

Kulüp Başkanı Metin Cizreli (81), kendisine tuzak hazırlanarak çekilen cinsel içerikli fotoğrafların 20 Şubat’taki seçimlerde önünü kesmek için kulübün Büyükada eski müdürü Bora Baycık tarafından dağıtıldığını iddia etti.

Fotoğraflar postayla gönderildi

1998 yılından beri Anadolu Külübü’nün başkanlığını sürdüren eski milletvekili Metin Cizreli, bazı yolsuzluk olayları nedeniyle geçen yıl Büyükada Şubesi Müdürü Bora Baycık’ı görevden aldı. Kulüp üyeliğinden çıkarılan Baycık, mahkemeye verildi ve Ankara’da yargılanmaya başlandı. Cizreli, aralarında husumet bulunan Baycık’ın yıllar önce kendisine tuzak kurduğunu geçen ay öğrendi. Çevresindeki kişilere gönderilen bazı cinsel içerikli fotoğraflar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulundu. Posta yoluyla gelen fotoğrafları gönderenlerin herhangi bir talebi olmadığını belirten Cizreli, fotoğraflar için bir dönem birlikte çalıştığı kulübün Büyükada eski şube müdürü Bora Baycık’ı suçladı. 20 Şubat’ta yeni başkan seçimlerinin yapılacağını belirten Cizreli, bu fotoğraflarla kendisine şantaj yapılmak istendiğini bildirdi. Fotoğrafların 2005 yılında Bora Baycık’ın evinde çekildiğini belirtti. Davet edildiği bu eve bir masözün geldiğini belirten Cizreli, Baycık’ın bu sırada giçli kamerayla çekim yaptığını öne sürdü..

“Bu bir tezgahtır”

Gözaltına alınan Baycık, fotoğraflardan haberi olmadığını belirtti, karalamaya yönelik bir çalışma olduğunu öne sürdü. Başkan Cizreli ile eskiye dayalı bir husumetlerinin olması nedeniyle, başkanın kendisini kulüpten uzaklaştırmaya çalıştığını iddia eden Baycık, “Cizreli’nin benim önümü kesmek amacıyla böyle bir tezgah kurduğunu düşünüyorum. Benim sözkonusu fotoğraflardan haberim yok” dedi. İfadesi alınan Baycık, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Buruda ifadesi alınan Baycık, daha sonra serbest bırakıldı.

Baycık’ın adı yolsuzluk iddialarına karıştı

Suçlanan eski genel müdür Bora Baycık’ın adı yolsuzluk iddiasıyla gündeme gelmişti. Bora Baycık hakkında, kulübün eski yöneticileri yolsuzluk iddiasıyla 2009 yılında suç duyurusunda bulunuldu. 5 bin üyesi bulunan kulubün gelirlerinin bazı yöneticiler tarafından sahte faturalar, hayali işler ve hayali ödeneklerle zimmete geçirildiği öne sürülmüştü.

Suç duyurusunda 2006 yılında toplam 400 bin liranın bu şekilde muhasebe kayıtlarına işlendiği ve derneği gelirinden düşüldüğü kaydedilmişti. Yine aynı yıl kulübün bahçesinde 40 apart daire yaptırılması projesi gündeme gelmiş, bazı üyelerden para alınmıştı. Bu proje dönemin TBMM Başkanı Hikmet Çetin’in devreye girmesiyle engellenmişti. Bu olay da gazetelere rant kavgası şeklinde yansımıştı.

ATA ‘KAYNAŞIN’ DİYE KURDU

Anadolu Kulüp, Atatürk’ün yönergesiyle toplumsal gelişmeye katkıda bulunması için 31 Ekim 1926 yılında kuruldu. Yönetim Kurulunu da yine o günün Bakanlar Kurulu oluşturdu. Yönetim Kurulu Başkanı Atatürk’ün silah arkadaşı ve devlet adamı Başbakan İsmet İnönü, Yönetim Kurulu Üyeleri de Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, Milli Savunma Bakanı Recep Peker, Denizcilik Bakanı İhsan Divetçiler, İçişleri Bakanı Cemil Ubaydın, Maliye Bakanı Abdülhalik Renda, Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati, Bayındırlık Bakanı Behiç Erkin, Ticaret Bakanı Rahmi Köken, Sağlık Bakanı Refik Saydam’dan oluşmuştur.


_______________________________________________________10


From: UGO ANTONİO CORİNTİO
Subject: Emailing: Ri-esposizione diDSC_0300
Date: February 14, 2011 11:53:06 PM GMT+02:00
To: adalar.postasi@gmail.com


BİR ZAMANLAR "FENERBAHÇE" VAPURU VARDI...