11 Eylül 2009 Cuma

ADALAR POSTASI-2309: marmara'yı sel almış götürmüş...götürecek... kızılay başkanı adakule'de manzara seyrinde... temaşa-i dünya ve cefakâr u cefakeş..


http://urun.gittigidiyor.com/1930-LU-SENELER-HEYBELIADA-FOTOGRAF_W0QQidZZ18732151


* * *
ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

25 Aralık 1894 Salı günlü Heybeliada Zabıta memuru Jandarma Mustafa Efendi'nin vazifesindeki gayreti ve başarısından dolayı Mecidi Nişan'la taltifine dair...



* * *
ADALAR'da BİR GÜN:


Büyükada, 10/09/2009 07:57


* * *
11 Eylül 2009 Cuma günü
Büyükada'da HAVA DURUMU*
cok bulutlu, kuvvetli rüzgâr
22.4ºC
% 63-90 nem
KD 28km/sa

* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca


* * *

Cicely Mary Barker, The Alder Fairy.



* * *

1- 1509 Büyük İstanbul Depremi, Marmara Denizi'nde Adalar yakınlarında 10 Eylül 1509'da olmuş...

2- Lefter: "Çok sordular kim yaptı diye ama o gün de söylemedim bugün de söylemeyeceğim..."

3- Talin Etyemez: "Sevgili Levent Kırca'nın resimleri görülmeye değer, o kadar ilginç ve güzeller ki..."

4- Erdinç Ergenç: "Kınalıada'daki Surp Kirkor Lusavoriç Ermeni Kilisesi bahçesinde önceki akşam iftar yemeği verildi..."

5- Adalar Belediyesi'nden ne haber?

- Adalar Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı Sedefadası'nda yapıldı...

6- Adalar Orman işletme Şefliği'nden ne haber?

- Leylekler Adakule'de konaklıyor...

- Kuşlar yuvasız kalmasın...

- Kızılay Genel Başkanı Adakule'yi ziyaret etti...

[neylen: merkeplen?/otomobillen?/faytonlan?]

- Adakule'de Marmara Denizi'nden 222 metre yükseklikte yapacağınız seyir ve toplantılar için e-posta ya da telefonla başvuruda bulunabilirsiniz...

["Yangın Gözetleme Kulesi" olarak izinli?/izinsiz? inşa edilen kule de "turizm sevdası"na kapılmış olacak ki...]

7- Avedis Hilkat: Büyükada Sinagogu'ndan dünyaya anlamlı mesaj...

8- Ali Nesin: "Kötümserliğe kapılmaca yok... Hayat bir mücadeledir. Bu sel felaketini de bu mücadelenin bir parçasi olarak değerlendirip eski günlerimize dönmek için canla başla, aşkla şevkle çalışacağız. Eskisinden daha da güzel bir vakıf yapacağız..."

ADALAR POSTASI'nin 2309. sayisinda:
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/09/adalar-postasi-2308-duyduk-duymadik.html

)O(



* * *
BIR de BALIK:




.........................................................1

cnnTURK, 10.9.2009

http://www.cnnturk.com/2009/tarihte.bugun/09/10/tarihte.bugun.10.eylul/542775.0/index.html


Tarihte bugün: 10 Eylül



İstanbul'da 10 Eylül 1509'da "Küçük Kıyamet" adı verilen Büyük İstanbul Depremi yaşandı.

1509 Büyük İstanbul Depremi, Marmara Denizi'nde Adalar yakınlarında 10 Eylül 1509'da olmuş bir depremdir. Depremin büyüklüğü ve yarattığı ağır hasar sebebiyle halk arasında Küçük Kıyamet (Kıyamet-i Suğra) olarak adlandırılmıştır.

Depremde 160 bin nüfusa ve 35 bin yerleşim birimine sahip olan İstanbul'da, aralarında Osmanlı hanedanınından bazı kişilerin de bulunduğu 4 binden fazla kişi ölmüş, bin ev tamamen yıkılmıştır.

Depremde; Şehrin Surları, Edirnekapı, Silivrikapı, Yedikule, İshak Paşa Kapısı, Topkapı Sarayı, Fatih Camisi, Anadolu Hisarı, Yoros Kalesi, Boğaziçi, Heybeliada, Burgazada, Silivri, Rumeli Hisarı, Kızkulesi, Haliç, Galata ve Pera ağır hasar görmüştür. Birçok kervansaray, hamam, mescid yıkılmıştır.

İstanbul ve Pera'nın bazı bölgelerinde, yerde yarılmalar, su ve kum fışkırmaları oluşmuştur. Zelzele, tsunami'ye neden olmuştur. Tsunami, şehrin surlarını, Galata ve İstanbul'daki birçok duvarı aşmış ve ağır hasara neden olmuştur. Bu duvarlara yakın olan bazı evlerin denize battığı görülmüştür.

Deprem, Edirne, Gelibolu, İznik'te de önemli hasarlar meydana getirmiştir. Yunanistan'dan Nil Deltası'na (Mısır) kadar geniş bir bölgede hissedilmiştir.

Artçı depremler aylarca sürmüş ve birçoğu çok geniş alanlarda hissedilmiştir. 10 Eylül 1509 depreminden sonra II. Bayezid, imparatorluğun her bölgesinden toplattığı 66.000 işçi, 3000 ustabaşı ve 11.000 asistanı görevlendirerek, imar işlerini başlatmıştır. Ayrıca, halktan deprem için özel bir vergi toplatmış, ve Mart-Haziran 1510 tarihleri arasında hasarlar tamir edilmiştir.


.........................................................2

Birgün, 7.9.2009

http://www.birgun.net/sport_index.php?news_code=1252319648&year=2009&month=09&day=07


LEFTER: OMUZDA TAŞIRLARDI, O GÜN EVİMİ TAŞLADILAR



6-7 Eylül olaylarının yaşandığı günlerde, 50 kez Milli Takım forması giymiş olan Rum asıllı Lefter de linç tehlikesi atlattı

Fenerbahçe'nin efsanevi golcüsü, milli takımın yıldızı Lefter Küçükandonyadis, 6-7 Eylül olaylarını "Rum" olduğu için yaşadı. Yardımına ise takım arkadaşları koştu. Lefter o gün, Büyükada'da yaşadıklarını, şu şekilde anlattı: "Onbeş gün önce gol attığımda omuzlardaydım. O gün ise kayalar ve boya tenekeleriyle karşılaştım. En kötüsü harçlık verdiğim çocuklar evime saldırdı. Evde ne pencere, ne kapı kalmıştı. Kızlarım küçüktü, onları öldürmeye kalktılar. İstanbul'dan Emniyet Müdürü evime geldi. Gece gördüğü manzara karşısında 'Aman Allahım' demişti. Çok sordular kim yaptı diye, ama o gün de söylemedim, bugün de söylemeyeceğim."

Fenerbahçeli futbolculardan Melih Ilgaz, anlatıyor: "Lefter için çok endişelendik ve Büyükada'ya gittik. İbrahim Kösem, Niyazi Tamakan ve Şükrü Ersoy birlikte Lefter'i korumak için onun evinde kaldık."

Fenerbahçe'nin o zamanki kalecisi Şükrü Ersoy da şöyle anlatıyor: "Lefter'i korumak için bir gece evinde kaldık, ertesi gün birlikte idmana gittik. Birçok yabancı asıllı, İstanbul'u terketti ama, o gole devam etti."


.........................................................3

From: Talin Etyemez
Subject: Dünya bariş günü
Date: September 10, 2009 6:14:35 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com



Nişantaşı City's alışveriş merkezindeki, Dünya Barış günü sergimizin açılışına çok büyük ilgi olmasına rağmen henüz 3 eser satıldı.
Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki görme engelliler için alacağımız ses kayıt modülü için yeterli değil bu sayı. Sergideki eserlerin hepsi birbirinden güzel ve nitelikli. Sanırım sergileme süresini uzatacağız. Bu arada tanıtım çalışmalarımız da sürüyor.
Sevgili Levent Kırca'nın resimleri görülmeye değer, o kadar ilginç ve güzeller ki...
Maçka Rotary Kulübü olarak, bu hayırlı amaç için sergiye katılan sanatçı dostlara binbir teşekkür...


.........................................................4

Sabah, 11.9.2009
Erdinç Ergenç

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2009/09/11/kilisedeki_iftarda_bassagligi_dilegi


Kilisedeki iftarda 'başsağlığı' dileği



Kınalıada'daki Surp Kirkor Lusavoriç Ermeni Kilisesi bahçesinde önceki akşam iftar yemeği verildi. Kilise Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Levon Şadyan'ın davetiyle gerçekleştirilen iftara, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Kaymakam Salih Keser, Müftü Faruk Tut ile Adalar'da yaşayan Müslüman, Hıristiyan ve Musevi vatandaşlar katıldı. Levon Şadyan yaptığı konuşmada, "Hangi dinden olursak olalım aynı Allah'a dua ediyoruz" dedi. Kilise Başrahibi Tatıl Anuşyan ise sel felaketinde hayatını kaybeden ve Güneydoğu'da şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.


.........................................................5

adalar
belediyesi'nden
ne haber?

http://www.adalar.bel.tr


ADALAR BELEDİYESİ EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI SEDEFADASI’NDA YAPILDI…



Adalar Belediye Meclisi’nin 6. seçim dönemi 1. Toplantı Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı 7 Eylül Pazartesi günü Sedefadası’nda Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu başkanlığında yapıldı.


.........................................................6

adalar
orman isletme sefligi'nden
ne haber?



Leylekler Adakule' de Konaklıyor



Adalar Orman İdaresi, 2007 yılından bu yana Adakule’den leyleklerin geçişlerini kayıt altına alarak hem görsel hem de yazılı veri tabanı oluşturuyor. Bu dönemde geçen yaklaşık 50 bin leylek kayıt altına alındı. Özellikle Büyükada'da konaklamayı seçen leylekler bir gece dinlendikten sonra yola devam ediyor. Yola devam için gerekli rüzgar hızını bekleyen leylekler, ertesi sabah 9:30 civarında rüzgâr hızının 10-12 km/h olduğunda havalanıp yol alıyor. O gün Büyükada kızılçam ormanlarının bir kısmı beyaza bürünüyor.


...


http://adalaradakule.com/content/view/38/1/


Kuşlar Yuvasız Kalmasın



Kuşlar yuvasız kalmasın kampanyasında, Adakule etrafına asılan kuş yuvaları, yavrularla doldu. Kulenin tam yanında bulunan zeytin ağacına asılı büyük boy kuş yuvasına yuvalanan bir florya, 9 yavrusunu beslemekte. Yavaş yavaş uçmayı öğrenen yavrular, oldukça sağlıklı durumdalar.

Yüksel Özcan

...

http://adalaradakule.com/content/view/41/1


Kızılay Genel Başkanı Adakuleyi ziyaret etti



10 Eylül Perşembe Günü Büyükada'ya gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükyalı Adakule’yi ziyaret ederek Yangın Gözetleme Sistemi ve Ada ormanları hakkında bilgi aldı. 177 Heliportu'nu da inceleyen Kızılay Genel Başkanı, yangın takip sistemi hakkında ayrıntılı bilgilendirildi. Adakule kapsamındaki araştırma istasyonları hakkında da bilgiler aldı. Ziyaretten oldukça memnun ayrılan Başkan, güzel manzara karşısında hayranlığını gizlemedi. Çalışmalarından dolayı orman idaresini kutlayarak Adakule'den ayrılıp diğer programlarına katılmak üzere Büyükada Kızılay Şube Merkezi'ne döndü.

Yüksel Özcan

...

?
Tüm bu zevat Adakule'ye neylen çıktı (merkeplen?/otomobillen?/faytonlan?) diye soracaktık aslında ya...


Değil motorlu araçların yasak olduğu Adalar'da kamu aracıyla keyfi Adakule seferleri,


—30 Temmuz'da Büyükada'ya gelen Tarım İl Müdürü'nün de Ayayorgi'ye çıkabilmeleri için eski Belediye Başkanı telefonla Orman Şefimizi arayarak araçla yardımcı olmasının imkânı ricasında bulunmuş, Şefimiz de gayet olumlu cevapvermişti—


yahu ziyaretin günü bile öylesine münasebetsiz ki!...


"Silivri, Çatalca ve Saray İlçeleri’nde birçok yerleşim yerinin sular altında kalmasına, 33 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına ve kullanılamaz hale gelen alt yapı nedeniyle vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğu temel hizmetlere ulaşamaz duruma gelmesine neden olan" Marmara Sel Felaketi akabinde, 
"Türk Kızılayı felaketin yaşandığı yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız için yardım çalışması başlatmış, tüm duyarlı vatandaşlarımızı, kurum ve kuruluşlarımızı bölgede ihtiyaç içinde bulunan vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaya çağırmakta"yken; 
Kızılay Başkanı, Büyükada'yı ziyaretle Yangın Gözetleme Sistemi, Ada ormanları vesaire hakkında bilgi edinmekte! Kendisi için birincil derecede elzem olmayan tüm bu bilgilendirmeler bahanesiyle de Adakule'den manzara seyrinde! Fesüphanallah! Umumi manzaranın vehametine hayretle! Seyreyle Dünyayı (Temaşa-i Dünya ve Cefakâr u Cefakeş)...


Kızılay http://bagis.kizilay.org.tr/bagis/msf.html adresinden Marmara Sel Felaketi için bağış toplamakta ya selde varını yoğunu yitiren Aziz Nesin Vakfı'na da yardım edecekler mi acaba?
)O(

...

http://adalaradakule.com/component/option,com_frontpage/Itemid,1/limit,1/limitstart,3


ADAKULE



Büyükada Hızır İlyas Tepesi'ndeki ADAKULE'de Marmara Denizi'nden 222 metre yükseklikte yapacağınız seyir ve toplantılar için e-posta ya da telefonla başvuruda bulunabilirsiniz. Marmarayı kuş bakışı seyretmeye doyamayacaksınız.


?

Doğal ve Kentsel SİT Alanı olan İstanbul Adaları'ndan Büyükada'da Hızır İlyas Tepesi'nde, Orman İşletme Şefliği'nce "Yangın Gözetleme Kulesi" olarak inşa edilen kule de "turizm sevdası"na kapılmış olacak ki bu minval etkinlikler için kiralanmakta... Bu meyanda motorlu taşıtların yasak olduğu Adalar'da, Adalar Orman İşletme Şefliği'ne ait motorlu araçla Ada Kule'ye her türlü servis de yapılmakta! İlgili İstanbul V. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bolge Kurul Müdürlüğü'nden "Yangın Gözetleme Kulesi" olarak izin alıp (yoksa izinsiz kaçak mı?) restaurant olarak işletilebildiğine göre Adalar Kaymakamlığı da sahibi bulunduğu tarihi Hacopulos Köşkü'nü, Adalılar da sahibi bulundukları arsalara ulvi+elzem bir bahane adı altında dikecekleri binaları da otel motel olarak işletebilirler bu mantıkla! "Ey benim dev memesinde cüceler emziren acayip memleketim!"
)O(




.........................................................7

From: Ali Senalp
Subject: FW: BÜYÜKADA SİNAGOGUNDA İFTAR
Date: September 11, 2009 12:24:33 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com

Bilginize…

...

From: Avedis Hilkat
Sent: Friday, September 11, 2009 11:59 AM
To: ...............................................
Subject: FW: BÜYÜKADA SİNAGOGUNDA İFTAR


BÜYÜKADA SİNAGOGU'ndan DÜNYAYA ANLAMLI MESAJ


Büyükada'da yaşayan Musevi cemaati Ada'da yaşayan Müslüman komşularına iftar yemeği verdi.

Dünya Müslümanlarınca "11 ayın sultanı" olan Ramazan ayı günümüz Türkiye'sinde huzur ortamında yaşayan semavi dinlere mensup yurttaşlarımız tarafından verilen iftar sofralarında büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İstanbul'un şirin ilçesi Adalar dünya insanlık alemine adeta örnek temsil edecek bu tür organizasyonlara ev sahipligi yapması, Adalar'da yaşayan müslim ve gayrımüslim vadandaşların yüzyıllardır kardeşçe mutlu bir şekilde birlikteliginden dünya insanlıgının feyz alması istendi. Büyükada Sinagogu'ndan yükselen ezan sesiyle iftarlarını açan konuklar, sevgi ve paylaşımın en güzel örnegini gösterdiler.

Öte yandan iftara katılan gecenin süpriz konuğu Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Kızılay Adalar Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan ve Yönetim Kurulu geceye renk kattı.

Fotoğraf: (soldan saga) Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Adalar Şube Başkanı Ömer Faruk Berksan, Yönetim Kurulu üyesi Avedis Hilkat, İsmail Durmuş, Büyükada Sinagogu'nda iftarda, 10.9.2009.

İftara Adalar Kaymakamı Salih Keser, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoglu ve eşi, Adalar Emniyet Müdürü, Büyükada Hamidiye Camii İmamı, Musevi Cemaati Büyükada Başkanı, Büyükada Sinagogu Hahamı, Musevi Cemaati temsilcileri, Adalar Sivil Toplum örgütleri temsilcileri, eski Çevre Bakanı Türk Sinaması'nın unutulmaz ismi Ediz Hun ve eşi, siyasi partilerin Adalar İlçe Başkanları ile yöneticileri ve Adalı vatandaşlar katıldı. İftardan sonra yapılan konuşmada son günlerde yaşadıgımız sel felaketi ve Güney Dogu'da vatanları uğruna şehit olan Mehmetçiklerimize rahmet ve dua edildi. Daha sonra da iftarın, kardeşligin, paylaşımın, semavi dinlerin ortak noktalarını belirten konuşmalarla son buldu.

Haber Fotoğraf: Avedis Hilkat


.........................................................8

From: Ayda Arel
Subject: FW: [NESIN Vakfının yardıma ihtiyacı var /Sel
Date: September 10, 2009 6:32:46 PM EEST
To: adalar.postasi@gmail.com


Kimden: duyurular-bounces@nesinvakfi.org bu kişinin yerine: Nesin Vakfi
Gönderilmiş: Per 10.09.2009 14:55
Kime: duyurular@nesinvakfi.org
Konu: [duyurular] Nesin Vakfi'ndan Dostlara


Sevgili Dostlar,

Kotumserlige kapilmaca yok.

Hayat bir mucadeledir. Bu sel felaketini de bu mucadelenin bir parcasi olarak degerlendirip eski gunlerimize donmek icin canla basla, askla sevkle calisacagiz. Eskisinden daha da guzel bir vakif yapacagiz.

Yarin cok daha kotu bir sel felaketi bekleniyormus. Nasil mumkunse!
Elimizden geldigince hazirlaniyoruz.

Kucuk cocuklarimizi anneleriyle birlikte Istanbul'daki evlerimize yolladik. Vakif'ta sadece eli is tutan gencler kaldi.

Gormeden anlasilmaz ama felaketin boyutlarini anlatmaya calisayim.

Su anda camurdan bir vakfimiz var desem abartmis olmam.

Bodrum kat bastan asagi, giris kati bir bucuk metre kadar su altinda kaldi.

Bahcedeki su dune kadar boyu asiyordu.

Simdi suyu gitti diz boyu balcigi kaldi. Cizmeyi birakmadan ayaginizi balciktan kurtarmaniz zor. Selin surukledikleri meyve agaclarinin arasina takilmis, agaclari egmis, kocaman bir bariyer olusturmus. O yemyesil bahceden geriye eser kalmadi. Coluk cocuk hep birlikte o kadar da cok emek vermistik ki...

Hayvanlarimiza yem icin ektigimiz onlarca donum tarla batakliga dondu.

Seralarimiz kimbilir nerelerdeler.

Komsu haradaki onlarca at boguldu. Muhtesem atlardi. Hep birlikte kosmaya basladiklarinda zemini zangir zangir titretirlerdi.

Cocuklarimiz, o atlari kucucuk boylariyla citin ustunden uzanarak, bahceden kopardiklari tutam tutam cimlerle beslerlerdi. Minicik ellerle atlarin koca koca dislerini yanyana gormenin keyfine doyum olmazdi ...
Baskalarina para kaynagi olan o atlar bizim nese kaynagimizdi. Gitti gider canim atlar.

Tiyatro salonumuz taninmaz halde. Su anda icine bile girilemiyor.

Mutfagimiz kullanilmaz durumda, icine zor giriliyor.

Camasir makinalari, bulasik makinalari, kurutma makinasi, buzdolaplari, firinlar, sogutma depolari, kalorifer kazani... Medeniyet namina ne varsa yok oldu.

Et stogumuz perisan. Kokusmadan gommek gerekiyor. Ama nereye? Her yer balcik.

Su, elektrik, telefon, internet kesik elbet.

"Dereboyu"ndaki evime uzun sure ulasamadik. Aziz Nesin'in en onemli notlari oradaydi. Sel, agac kutugunden karavana kadar, ne bulmussa onune katmis tum siddetiyle akiyordu. Neyse ki ev yikilmadi ve notlara bir sey olmadi. Mucize diyesim geliyor.

Kullanilmaz hale gelen koltuk, kanape, yatak yorgandan ya da tamamen suya gomulen elbise depolarimizdan soz etmiyorum bile.

Bitirmek uzere oldugumuz "Sanatci Evi" perisan. Yeni bastan yapacagiz.

Kitap depolarindaki on binlerce liralik Aziz Nesin kitabi mahvoldu.

Aziz Nesin'in yillarca biriktirdigi gazete koleksiyonunun buyuk bir kismini ciltletmistik. Buyuk olcude parasizliktan ama bir miktar da
ihmalkarliktan ciltletemedigimiz binlerce gazete hamur oldu. 1976'nin Politika gazetelerini gordum. Icim acidi.

Mezunlar dahil butun buyuk cocuklarimiz Vakf'a geldiler. El birligiyle Vakf'i temizlemeye calisiyorlar.

Felaketin boyutunu anlamak icin gormek, yasamak lazim.

Iki tesellimiz var:

1) Hicbirimize bir sey olmadi.

2) Aziz Nesin'in butun arsivi kurtarildi. Cocuklarimizin ilk aklina bu notlar gelmis. 3000 dolayinda dosya... Inanilmaz bir surat ve
imrenilecek bir isbirligiyle cocuklar butun dosyalari su basmadan kutuphaneden ikinci kata cikarmislar. Sabahin korunde uykularindan firlayip... Cocuklarimizin kimisi haylaz kimisi yaramaz kimisi soz dinlemez olabilir, ama hic gormedikleri Aziz Dede'lerinin notlarinin ilk kurtarilacak esya oldugunu biliyorlar... Egitim iste boyle bir sey olmali.

Her seye karsin iyimserligimizi elden birakmayacagiz ama. Surekli ileriye bakmaya and ictik. Mucadeleye devam!

Sevgili Dostlar,

Nesin Vakfi'nin ana binasini depreme karsi guclendirmek gerekiyordu. Bu sel felaketiyle birlikte binanin zemini daha da zayiflamistir. Binayi guclendirmenin maliyeti 350-400 bin lira arasinda. Sel felaketi dolayisiyla zararimizin da (insan gucunu saymazsak) 250 bin TL dolayinda oldugunu saniyorum. Bizim boyumuzu fersah fersah asan meblaglar bunlar.
En zor zamanlarimizda hep yanimizda olan sizlerden butcenize gore bir katki bekliyoruz. Internetten bagis icin:
https://secure.cs.bilgi.edu.tr/nesinvakfi/bagis.php. Banka hesap numaralarimiz asagida.

Cok tesekkurler.

Sizlere ve gelecege inancimiz sonsuz.

Hepimizden sevgiler, saygilar.

Ali Nesin


(www.nesinvakfi.org < http://www.nesinvakfi.org  />)

*TL hesaplari:*

İş Bankası, Parmakkapi Subesi Sube kodu 1042 Hesap no. 0714327

*Ziraat* Bankasi, Catalca Subesi, Sube kodu *130, *Hesap no.* 952 22 32
- 5001*

*Vakıf Bank,* Catalca Subesi, Sube kodu 237, Hesap no. 434 84 59

*Posta Çeki* no.*164 00 09*

* *

*Euro hesaplari*

*Ziraat Bankası*, Catalca Subesi, sube kodu *130, Hesap no. 952 55 01 --
5003 (IBAN: *TR 80000 1000 1300 9525501 5003)

*Vakıf Bank*, Catalca Subesi, sube kodu *237, Hesap no. 400 79 36*

Dolar hesabi:

*Ziraat Bankası*, Catalca Subesi, sube kodu *130, hesap no. 952 55 01 --
5001* (*IBAN: *TR 37000 1000 1300 9525501 5001)

*Vakıf Bank*, Catalca Subesi, sube kodu *237, hesap no. 400 79 37*

*CHF hesabi*

*Ziraat bankasi,* Çatalca Şubesi, sube kodu *130, hesap no. 952 55 01 --
5002* (*IBAN: *TR 10000 1000 1300 9525501 5002)

Swift Kodlar:
Ziraat Bankasi, Çatalca Subesi Swift kodu: TCZBTR2A
Vakif Bank, Çatalca Swift kodu: TVBATR2A