26 Şubat 2009 Perşembe

ADALAR POSTASI-2236: büyükada'da çember oynayan çocuklar...

ADALAR POSTASI
27 Subat 2009

Buyukada'da cember oynayan cocuklar, 5.12.1927.

http://urun.gittigidiyor.com/BUYUKADA-DA-CEMBER-OYNAYAN-COCUKLAR-FOTO-1927_W0QQidZZ16149062

* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:
1 Kasim 1891 Pazar gunlu Heybeliada sakinlerinden Yorgi Vasilyadi ve arkadaslarinin ahaliye baski yaparak bir mahzar imzalatmalari caiz olmadigindan kendilerine tenbihatta bulunulmasi hakkinda...

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
27 Subat 2009 Cuma gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
yagmurlu
2/4ºC
% 75-82 nem
KD 39km/sa
* * *
Cicely Mary Barker, The Winter Jasmine Fairy.

* * *
1- Semiha Baltaci: "Partinin yetki verdigi bu sahislarin insan kisiligiyle lastik top gibi oynamalarina masaade etmeyerek tasarrufum olmayan listeden Ilce Secim Kurulu'na verdigim istifa dilekcesiyle ayrildim. Demokrat kamuoyuna bildirilir..."

2- Sener Akdemir: "Baki Bey'in yazisinda yer alan 'Yillardan beri ilce baskanligi yapmasina ragmen hicbir siyasal ve sosyal faaliyeti olmayan ilce baskaninin Belediye Baskani Coskun Ozden'e en ufak bir elestiri yapmamaya ozen gostermesiyle taninir. [...] Hele hele CHP gibi uretmeden, deger yaratmadan yasayan, uyelerinin kendini gecici bir olgu gibi hissettigi, sefe itaat kulturuyle beslenen sadece laiklik ekseninde zaman tuketmis bir organizmada bu is daha zordur.' aciklamalarini duzeltme ihtiyaci duyuyorum..."

3- Demokrat Parti Adalar Belediye Baskan adayi Yusuf Bahar: "Adalar'i bastan asagiya yenilemek icin egitim duzeyi yuksek, amaci hizmet olan bir ekip..."

4- ISTANBUL ADALARI KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEGI baskani Arif Caglar: "Buyukada Maden Mahallesi sokak kaldirimlarinin sokulerek yeniden yenilenmeye baslandigi goruldugunde..."

5- Turkoglu'nun mor salkiminin insanoglundan cektigi yeter!

ADALAR POSTASI'nin 2236. sayisinda...

)O(


..........................................................1
From: Semiha Baltaci
Subject: CHP yerel yönetim listeleri
Date: February 24, 2009 10:27:29 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

Degerli ADALAR POSTASI,
29 Mart 2009 tarihinde yapilacak yerel yonetim secimleri icin CHP'den Il Genel Meclisi'ne aday adayi oldum. Benimle birlikte 6 aday CHP Adalar'da aday adayi oldu. Listeler aciklandiginda 2 asil 2 yedek hicbir listede ismimin olmadigini gordum. Yani 1 kisinin CHP'den ancak girebilecegi Il Genel Meclisi'nde, Sn. Farsakoglu ve Ilce Baskani Akpolat Il Baskanligi'nin kendilerine liste yapma ozgurlugu tanimalarina ragmen beni 2 asil ve 2 yedege almayi gerek gormemislerdir. Buraya kadar bir anormallik yok. Bu iki kisinin sahsima yaptigi tercihtir. Nihai olarak on secim olmadigi icin fazla onemi yok. Fakat etik olmayan davranis bu asamadan sonra kendini gosteriyor. Muhtarlikta asilan listelerde yedege dahi alinmadigim Il Genel Meclis listesinden Belediye Meclisi listesinin yedegine kaydirildigimi gordum. Hicbir sekilde iradem olmadigi, aday adayi olmadigim belediye meclis yedek listesine savrulmam insan kisiligini ezmek isteyen, yok sayan bu davranis karsisinda ilk once sasirdim. Iradem olmadan dolgu maddesi olarak kullanilmam cok uzucudur. Partinin yetki verdigi bu sahislarin insan kisiligiyle lastik top gibi oynamalarina musaade etmeyerek tasarrufum olmayan listeden Ilce Secim Kurulu'na verdigim istifa dilekcesiyle ayrildim. Demokrat kamuoyuna bildirilir.

Ayrica belediye meclis listesinde secilebilir yerlerde hic kadin aday yoktur. Il genel listesinde 2 asilde de yine bayan yoktur. Il genel aday adayi olarak muracaat eden 6 kisiden 4 tanesinin bayan olmasina ragmen.

Adalar'daki son 10 yilin en buyuk projesi olan Isvec-Nacka projesinde en fazla emegi olan ve halen projeyi devam ettiren kisi olmama, 2 yabanci dil bilen, Siyasal Bilgiler mezunu, Basbakanliga bagli bir kurulusta yonetim kurulu uyeligi yapmis, bir ozel bankanin dis islemler kambiyo mudurlugu yapmis olmama ragmen sahsima yapilan bu tercih tarafimdan fazla kayda deger bulunmamistir. Fakat yukarida belirttigim gibi iradem olmadan varmis gibi gosterilmemdeki keyfilige ortak olamayacagim icin belediye meclisi yedek listesinden istifa ettim.
Durumu bildirir, saygilar sunarim.



..........................................................2
From: Sener Akdemir
Subject: RE: ADALAR - SEÇİMLER
Date: February 25, 2009 11:22:30 AM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

Baki Bey'in belirtmis oldugu elestirilerinde hakli olmadigini dusunuyorum. Baki Bey'in yazisini okuyunca oldukca duygusal bir ruh hali icinde yazisini hazirladigini hissettim.

06.10.2004 ile 05.02.2009 tarihleri arasinda CHP Adalar Ilce Yonetim Kurulu'nda gorevde bulundum. Buyukada'ya dogru olacak ise asik ve Adalar icin caba sarfetmeye calisan bir yurttasim. Buradan Ali Ercan Akpolat'i kesinlikle savunmayacagim. Siyasetin dogru, dik durarak ve durust bir cizgide yapilmasini her ortamda dile getirdim.

Gorevde bulundugum sure icerisinde, Adalar'a gonul veren insanlarin bir araya gelip, proje uretmeleri, fikirlerini acikca dile getirmeleri icin cok ugrastim. Ancak bunu bir turlu basaramadik. Bunda hep kendimizi sucladim. Ama 2008 yaz doneminden sonra tum sucun bizlerde yani aktif siyaset yapanlarda olmadigini da cok acik gordum. Baki Bey'in yazisinda yer alan "Yillardan beri ilce baskanligi yapmasina ragmen hicbir siyasal ve sosyal faaliyeti olmayan ilce baskaninin Belediye Baskani Coskun Ozden'e en ufak bir elestiri yapmamaya ozen gostermesiyle taninir. [...] Hele hele CHP gibi uretmeden, deger yaratmadan yasayan, uyelerinin kendini gecici bir olgu gibi hissettigi, sefe itaat kulturuyle beslenen sadece laiklik ekseninde zaman tuketmis bir organizmada bu is daha zordur." aciklamalarini duzeltme ihtiyaci duyuyorum. Ilgili donemde Adali yurtdaslarimiza dagitilmak uzere binlerce bulten ve brosur hazirlattik. Bunlari yazin kavurucu sicaginda yurttaslara, evleri tek tek dolasarak dagittik. Bu bulten ve brosurlerde her defasinda ustune basarak sunu cok acik ifade ettik yazilarimizda. "Biz Cumhuriyet Halk Partisi Adalar Ilcesi olarak yalnizca elestirmeyecegiz. Elestirdigimiz konularin duzeltilmesi icin fikirlerimizi de beyan edecegiz. Yazilarimizda bunlari goreceksiniz." dedik. Tum yazilarimizda da buna uyduk. Elestirirken neler yapilmasi gerektigini dile getirdik. Belediye Meclis uyemiz Cengiz Karatas'in calismalarinin ve projelerinin yer aldigi kitapciktan 6.000 adet bastik. Bunlari tum adalara elden, hemen hemen tum evlere giderek dagittik.

Ilgili yerel yoneticilere sarf edilen elestirileri ve uretilen projeleri gormesi icin bu bultenlere bir kez daha bakilmasini tavsiye ediyorum. Isteyen olur ise mail ortaminda bu belgeleri gonderebilirim. Yerel yoneticilerin bizlere bu yazilarda yer alan elestirlerden dolayi dava acmamasinin tek bir nedeni vardir o da yerel secim doneminin yakin olmasidir. Bunu kendileri dile getirmislerdir.

Hazirlanan tum bultenler ADALAR POSTASI araciligiyla bu mail grubuna gonderildi. En son bultenimizin son sayfasinda yer alan yazimda sunu ifade ettim. Gelin birlikte calisalim. Birlikte projeler uretelim dedik. Kendi icimizde mail grubu olusturulacagi ve belirtilen mail adresine mail gonderilmesi halinde veri tabanina kaydedilecegini belirttik. Bilgilendirmelerin maille yapilacagini ilettik. Goruslerinizi, elestirilerinizi bizlerle paylasin dedik. Peki sizce kac tane geri donus oldu! Koskocaman bir hic. Yaklasik uc hafta boyunca gunde iki kez bu maili kontrol ettim. Ancak degisen hicbir sey olmadi. Tek bir mail gelmedi. Cok aci bir durum bence. Uretmek, yapici fikir beyan etmek zordur. Ama elestirmek her zaman cok kolaydir. Bunu yapabilmek icin insanlarin egitimli, vizyon sahibi olmalarina gerek yoktur.

Simdi yapilmasi gereken mevcut yerel yonetimin degismesidir. Bu donemde buna zarar verecek olusumlardan ve hareketlerden demokrat olarak gecinen kismin kacinmasi gerektigini dusunmekteyim. Adalarimizi karanlik zihniyete teslim etmemeliyiz. Kirginliklarimiz olabilir. Benim de kirginliklarim var ancak duygularimizin aklimizin onune gecmesine izin vermemeliyiz. Birlik olmali ve Mustafa Bey'i sonuna kadar desteklemeliyiz.

Saglicakla kalin,

Sener Akdemir



..........................................................3
From: Yusuf Bahar
Subject: demokrat parti meclis üyeleri
Date: February 23, 2009 3:09:08 AM EET
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Demokrat Parti Adalar Belediye Baskan Adayi Yusuf Bahar, Adalar'i bastan asagiya yenilemek icin egitim duzeyi yuksek, amaci hizmet olan bir ekip olusturdu. Son 25 yildir Adalar'da bu kadar deneyimli, egitimi yuksek ve Adali bir kadro goreve talip olmadi.

Meclis Uyelerinin tanitimi...

Yahya Oktay EDIP - Siyasal Bilimler (Universite)
Yildizay ZORER - Mimar - Sehir Planlamacisi (Universite)
Bahattin BINGOL - Mali Musavir (Universite)
Tulin AKYOL - Jeoloji Muhendisi (Universite)
Mehmet ALTINISIK - Turizmci - Edebiyat Fakultesi (Universite)
Nurhan KOVAN - Serbest Meslek - Kuyumcu
Akin DEMIREL - Iktisat (Universite)
Celal KARAGUL - Serbest Meslek
Bulent OZDEMIR - Serbest Meslek
Sami ERIM - Isletme (Universite) - Turizm
Aybent GOKGOZ - Elektrik Muhendisi (Universite)

Il Genel Meclis Uyelerinin Tanitimi...

Hayat BAYBURTLUAOGLU - Serbest Meslek
Cenk Baris ERDOGAN - Serbest Meslek



..........................................................4
From: ISTANBUL ADALARI KULTUR ve TABIAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEGI
Subject: Büyükada Maden Mahallesi Kaldırımları
Date: February 26, 2009 10:56:14 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

ISTANDUL ADALARI 
KULTUR VE TABIAT VARLIKLARINI
KORUMA DERNEGI
 
Buyukada, 24 Subat 2009
 
Konu : Buyukada Maden Mahallesi Kaldirimlari
 
 
ADALAR POSTASI'na
 
Buyukada; Maden mahallesi sokak kaldirimlarinin sokulerek yeniden yenilenmeye baslandigi goruldugunde; insaat mahallerinde yapilan arastirmada, gerek Istanbul Imar Yonetmeligi gerekse Ihale Kanunu'na gore olsun, yapilan ihalenin ve insaatin aciklamasini iceren resmi veya resmi olmayan bir tabelaya rast gelinmemistir.
 
Bu durum karsisinda, ISTANBUL ADALARI KULTUR VE TABIAT VARLIKLARINI KORUMA DERNEGI Yonetim Kurulu aldigi bir kararla:
1- Istanbul Buyuksehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Mudurlugu'ne (KUDEB'den)
2- Istanbul Buyuksehir Belediyesi  Imar ve Sehircilik Daire Baskanligi'ndan
3- Adalar Belediye Baskanligi'ndan,
ayri ayri olmak  uzere, kentsel ve dogal SIT alani olan mahallerde yapilan bu insai faaliyetlerin kanuni durumunu sormus, bilgi ve belge talebinde bulunmustur.
 
SIT alanlarinda her turlu insaat ve fiziki mudahale icin ilgili kanunlar nezdinde resmi-sivil kurum ve sahis farki gozetilmeksizin BOLGE KORUMA KURULLARI'ndan uzmanlarinca hazirlanmis projelerin onaylatilmasi suretiyle izin alinma mecburiyeti vardir. Bunun disindaki faaliyetler ilgili kanunlara muhalefet etmektir.
 
DERNEK, amaci dogrultusunda yapmis oldugu muracaatlara verilecek bilgilere gore hareket edecek ve Adalar kamu oyunu bilgilendirecektir.
 
Arif CAGLAR
(Baskan)     



..........................................................5
Buyukada-Turkoglu Sokagi, 12/02/2009 12:30

Son olarak Adalar Belediyesi tarafindan Kurban Bayrami'nda (Aralik 2008) katledilen
http://adalar-postasi-guncel.blogspot.com/2009/01/adalar-postasi-2228-seferoglu-korusu.html
anitsal mor salkima bir kez daha hunharca saldirildi!
Turkoglu'nun mor salkiminin insanoglundan cektigi yeter!
Bu kacinci saldiri!
Ve neden?
)O(