26 Ocak 2009 Pazartesi

ADALAR POSTASI-2230: ada'ya aday adayı...

ADALAR POSTASI
26 Ocak 2009

Heybeliada Bahriye Mektebi ogrencileri taamhanede, 1915.

http://www.dho.edu.tr/genelbilgi%5Csanal_album/foto/2_yemekhane.jpg

* * *
ADALAR'da TARIHTE O GUN:
08 Temmuz 1891 Carsamba gunlu Heybeliada'da vaki Mekteb-i Bahriye sakirdanina mahsus olmak uzere insa olunacak taamhane hakkinda...

* * *
http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarinca
26 Ocak 2008 Pazartesi gunu Buyukada'da HAVA DURUMU:
saganak yagisli
5/13ºC
% 73-94 nem
GB 33km/sa
* * *
Cicely Mary Barker, The Crab-Apple Fairy.
* * *

1- Engin Damci: "Adalara belediye baskani olmak isteyen aday adaylari icindeki kaldirim yatirimini dusununler, hic heveslenmesinler..."

2- ADALARIN SESI: "Alinan bir baska duyum, [Sedef] Ada sakinlerinin, Ada'nin korunmasiyla ilgili tum hukuki yollari kullanacagi ve bunun icin de cesitli STK'larla isbirligi yapacagi yonunde. Adalilar, avukatlari vasitasiyla, gerek tek tek Anitlar Kurulu uyeleri, gerekse Adalar Belediyesi ve Belediye yonetimleri nezdinde bu projenin takipcisi olacaklarini soyluyorlar ve kendilerine hukuk yollarinin her zaman acik kalacagi gorusundeler..."

3- Cemal Beskardes: "Cesme Ilcesi Belediye Baskan [Aday] Adayi (AKP) yerel secimler icin projelerini aciklayan bir PPS sunum hazirlamis..."

4- ADALAR POSTASI gururla sunar: ada'ya aday adayi...

ADALAR POSTASI'nin 2230. sayisinda...
)O(

..........................................................1
From: Engin Damci
Date: January 25, 2009 10:13:19 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

TiRiLYON

Adalara belediye baskani olmak isteyen aday adaylari icindeki kaldirim yatirimini dusunenler, hic heveslenmesinler. Belediyenin en basi yine yapti yapacagini... Kimseye vaat edecek is birakmadi. Tevature gore, cok tirilyon liralarla ihale edilen Adalar'in kaldirimlari; orospu donu gibi alacali bir sekilde dosenerek, bilinmez, kimlerin kalkinmasina vesile olacak.

Kil u kale gore, Adalar Belediyesi'nce ihale edilen "mucahid kalkindiran" kaldirimlarin malzemelerini Buyuk Sehir Belediyesi veriyormus... Kaldirimlari yapmayi ahd ve cehd edene de yalniz iscilik parasi verilecekmis... Bu paralar da bayagi tirilyon lira tutuyormus...

"Bu isler pek karisik / Balli baba, balli parmak, atistir kasik kasik..."

Sonra dusunduk... Iscilik verilecek ya!.. olsun, nihayet Ada cocuklari istifade eder dedik.

Nerdeeeeeeee?

Sorduk sorusturduk, kim bu iscilik yapacak bizim sansli Adalilar diye arandik, bakindik:

Degil isci, degil usta, amele bile bulamadik. Meger iscilikler disariya verilmis. Adalara ekonomik bir deger katmasi soz konusu degilmis.

Adalar'in degerlerini yok ederek, Adalar'in ekonomik imkanlarini nedense disariya akitarak hizmet yaptigini sanan A.Ka.Pe'li Belediye basi, gecen yil ISKI muteahhitlerinin sartnamelere uymadan berbad ettikleri Adalar'in sokaklarini, beles buldugu asfaltla yukselttikce yukselterek ortada kaldirim maldirim birakmadi. Sokaklar yukseldi, kaldirimlar cukurda kaldi. Hatta kendisinden evvel Belediye Baskanligi yapmis olanlari da harcamayi goze alarak; soruldugunda, kaldirimlarin cokmus oldugunu yaziyla bildirerek, zimnen onlarin curuk carik isler yapmis oldugunu da ifade etmekten cekinmedi.

"Kaldirim muhendisliginde" kariyer sahipleri kadar uzmanlasmis ancak belediye hizmetlerinde sinifta kalmis adaylarina; milli muhafazakar, mu'tekid mutedeyyin, takva ve teenni sahibi A.Ka.Pe'liler nasil rey verecekler acaba? Iste muamma burada sakli...

Engin DAMCI
25.01. 2009


..........................................................2
From: ADALARIN SESI
Subject: Lutfen bu mesaji (cut and paste ederek) genis kitlenize duyurun - Tesekkürler
Date: January 26, 2009 12:45:34 PM EET
To: adalar.postasi@gmail.com

Sedef Adasi icin planlanan sorumsuz ve vahsi villa projesini gerceklestirme cabasindaki arsa sahibi-muteahhit-Belediye uclusu, bir adim daha atarak, 21 Ocak 2009 Carsamba gunku 5 No'lu Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu (Anitlar Kurulu) haftalik toplantisinin Sedef Adasi'nda yapilmasini sagladi.

Adalar Belediyesi'nde ve 5 No'lu Anitlar Kurulunda, Sedef Adasi villa projesinin is takipcisi konumunda olan ve muteahhit ve arsa sahibinin gizli ortagi oldugu artik acikca dile getirilen Adalar Belediyesi imardan sorumlu Baskan Yardimcisi Ibrahim Cirali ve onun Kurul icindeki bazi ortaklari, Anitlar Kurulu'nu kalabalik bir ekip halinde, Adalar Belediyesi'ne ait 'Horoz Reis' teknesiyle soguk ve yagmurlu kis gununde Sedef Adasi'na getirmeyi basardi.

Bu gezinin amaci, Adayi, bitki ortusunu, agaclari, kus neslini filan korumak kaygilari veya projenin Ada alt yapisina ne kadar uyacagi, Ada'nin bu olcekte ek
insaatlari kaldirip kaldiramayacagi hususu degil, projeye nasil kimselere duyurmadan ve yakinda yapilacak Belediye secimleri oncesinde Anitlar Kurulu'ndan onay cikartip, alelacele Belediye'den de geciririz dusuncesiydi.

Adalar Belediyesi Baskan yardimcisi Ibrahim Cirali ve bu sahsin emrinde calistigi arsa sahibi Esra Birgen ve muteahhit Yasar Ascioglu ekibi, bu projeyi ne pahasina olursa olsun Anitlar Kurulu'ndan gecirmek istiyorlar. Korkulari, Adalar Belediyesi'nde olasi bir yonetim degisikligi sonrasinda, Ibrahim Cirali'nin gorevden ayrilmak zorunda kalabilecek olmasi ve is takipciligini Belediye icinde devam ettiremeyecek olmasi.

Tam bu gunlerde Sedef Adasi 40 adet villa projesini incelemekte olan 5 No'lu Kultur ve Tabiat Varliklarini Koruma Kurulu'na ve Kurulu olusturan Ibrahim Cirali disindaki su uyelere

Mudur Metin Yildirimli,

Baskan Zinnur Buyukgoz (Gebze Belediyesi Imardan Sorumlu Baskan Yardimcisi)

Kutgun Eyupgiller - Baskan Yardimcisi (ITU Mimarlik Fakultesi)

Yucel Senyurt (Gazi Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Arkeoloji Bolumu)

Prof. Dr. Fulin Bolen (ITU Mimarlik Fakultesi, Sehir ve Bolge Planlamasi Bolumu Sehircilik Anabilim Dali)

Ali Reyhan Esen (Reyhan Mimarlik Muhendislik Ltd sahibi)

Onemli bir is dusuyor: Sedef Adasi Projesini, gorevlerini kotuye kullanmadan incelemek ve varlik nedenleri olan 'korumacilik' vasiflarini unutmamak.

Alinan duyuma gore, Sedef Adasi'na gelen Anitlar Kurulu uyeleri, ne Ada'nin agac envanterine, ne eski tas ocaklari nedeniyle kismen yok olmus yollarin yeni kadastro ve harita olcumlerine, ne de Sedef Adasi'nda mevcut arkeolojik varliga dair bir bilgi edinmek kaygisi tasimiyorlardi ve bu yonde bir degerlendirme gayreti icinde
degillerdi.

Alinan bir baska duyum, Ada sakinlerinin, Adanin korunmasiyla ilgili tum hukuki yollari kullanacagi ve bunun icin de cesitli STK'larla isbirligi yapacagi yonunde. Adalilar, avukatlari vasitasiyla, gerek tek tek Anitlar Kurulu uyeleri, gerekse Adalar Belediyesi ve Belediye yoneticileri nezdinde bu projenin takipcisi olacaklarini soyluyorlar ve kendilerine hukuk yollarinin her zaman acik kalacagi gorusundeler.


..........................................................3
From: Cemal Beskardes
Subject: [vapurlarimizi_vermiyoruz] Fw: Bir Belediye Başkan aday adayı
Date: January 25, 2009 4:15:26 PM EET
To: vapurlarimizi_vermiyoruz@yahoogroups.com

Degerli Arkadaslar,

Cesme Ilcesi Belediye Baskan [Aday] Adayi (AKP) yerel secimler icin projelerini
aciklayan bir PPS sunum hazirlamis...

Partisinin genel goruslerini ve belediyecilik anlayisini da yansitan
bu muthis belediyecilik olayini (!) sizlerle paylasiyorum.

Istanbul'un her bir karis topragini, denizini, ormanini rant talanina kurban
edenleri uzaklastiracagimiz gunler yaklasiyor...

Sevgilerimle,

M. Cemal Beskardes

+ Teknik nedenler/engeller dolayisiyla "pps/ppt" sunumlari ADALAR POSTASI'nda yayimlayamadigimizdan, okurlarimizi bu projelerden mahrum etmemek dusuncesiyle sanal alemde yapmis oldugumuz arastirmalarda tesaduf ettigimiz, Cesme Belediye Baskani AKP'den aday adayi Mehmet Ali Gokceoglu'nun http://www.mehmetaligokceoglu.com adresli sitesinden derledigimiz fotograf ve bilgiler "ada'ya aday adayi..." baslikli yazida begeninize sunulmustur efenim!
)O(


..........................................................4
ADALAR POSTASI gururla sunar:

ada'ya aday adayi...

aday adayi
ada'ya dayi
ada ya dayi
aday ad ayi

Sayet Sevgili Cemal Beskardes, Cesme Belediye Baskanligi'na AKP'den aday adayi Mehmet Ali Gokceoglu'nun vaadettigi projelerin pps/ppt sunumunu gondermeseydi allah muhafaza bu olaganustu hal vaziyet ve sahsiyetten bihaber kalacaktik! Her ne kadar Cemal Beskardes'e biricik kardesim kadar guvenim tamsa da ne yalan soyleyeyim ne olur ne olmaz diye sunumda bahsi gecen gercek ustu adam ve projeleri gercek mi diye arastirdim sanal alemde, ADALAR POSTASI'nda yayimlamadan once! Gercek ustu gercekmis hemi de!

Neyseki AKP'nin ileri gelenleri/gidenleri Topbas Kadir'in bile fevkinde projeler ureten Mehmet Ali Gokceoglu'nu, Cesme'lerde filan harcamayip dogrudan Istanbul Belediye baskani, oradan da alisila geldigi/gittigi minvalde gunun birinde Basbakan yapmayi dusunmus olacaklar ki Cesme Belediye Baskani adaylarinin Mustafa Cenger oldugunu aciklamislar gecenlerde!

Adalar Belediye Baskani AKP adayi Coskun Ozden malum ya zaten ve aslen Trabzon milletvekili olmak istiyordu; firsat bu firsat Adalilar Topbas Kadir'in kadrini biliyor diye AKP'den istirham etsek acep Mehmet Ali Gokceoglu'nu Istanbul degil de Adalar Belediye Baskan adayi yapmazlar mi? Adalarimizin boylesi ozgun ve yerinde projelerle "turistik" bi hale gelmesi icin Adalilarin bila-istisna hepsi bir an bile dusunmeden oylarini vereceklerdir Mehmet Ali Gokceoglu'na, suphesiz degil mi?

Projelerinin pariltisindan gozleri kamasmis olan bu AK parti aday adayi KARA gozluklerini de elinden eksik etmemis pozlarinda!

Kaldirim muhendisligi falan yahu coktan gecti bunlarin modasi, bilmem nelerine ve bilmem nereye "benzeterek" vadedilen projeler cagindayiz simdi!
Misal Cesme Belediye Baskanligi'na AKP'den aday adayi Mehmet Ali Gokceoglu: "Cesme'de YOL'dan baska bir seyler de yapilmasi gerektigini ispatlayacagiz"

Degil mi ki kadrini bildigimiz Kadir Topbas...

"Haydi Istanbul vapurunu sec!"* hani tam bir halk avcisi soylemi!
Haydeeeeeee! Secmece bunlar! Kavun karpuz sanki!
2004 Mart'inin 28'inde halis Istanbul halki Belediye Baskani'ni da sectiydi!
Bugun bakin Dersaadet'in su hal-i pur melaline! Ve dahi hal-i ihtizarda simdi
Hallac pamugu gibi atilan Istanbul'un tasi topragi altin(di) hani
Hazret: "Camur varsa, santiyeler vardir, is vardir" diye buyurdu ya yer gok halab ile harab
Halbuki Dr. Mimar Topbas Hazretlerinin oyle hemencecik hakkini yememeli
Halden anlamali secmece icraatini de haliyle bir bir siralamali:

Halihazirdaki zarif vapurlar kaldirilmali, Norvec'ten konserve gibi deniz otobusleri alinmali
Hayirsiz'a Mevlana heykeli... eteklerinin altina da dukkanlar yapilip isletilmeli
Istanbul'un sayfiyesi, kentsel ve dogal sit alani olan Adalari dogalgazla uyutulup tahrip edilmeli
Kartal'a ithal ipek kumastan "kentsel donusum" kefeni dikilmeli
Kadikoy'e ucan Fatih heykeli
Fatih'in Halic Tersanesi'ni de bir an evvel yok etmeli
Da Vinci koprusunun cagdasi (!) boganin boynuzlarindan gecmeli
Levent'e Dubai Kuleleri
Istanbul Muze-Kent diye diye Sur-i Sultani'nin de icine etmeli
2000'li yillarda Suleymaniye'nin 2000 tarihi evi yikilmali
Yerine Miniatura misali replikalari yapilmali
Topkapi Sarayi butunlestirilmeli
Zeyrek'te zeyrek proceler uygulanmali
Marmaray... ay! ay! ay!
Haydeee yok mu alan Haydarpasa taze geldi
Sirkeci Gari'ndan da galeri
Devletin mali deniz yemeyen domuz misali...
Marmara'da IDO tekeli... Biraz da TURYOL'a peskes cekilmeli
Boylelikle Bogaz'da gecekondu benzeri denizkondu motorlar isletilmeli
Hazret'in doktora tezi Hidiv Kasri'nin, gulleri sokulup yerine beton dokulmeli
Peki 3., 4., 5. kopru nereden gecirilmeli?
Galata Port! Zart zort!
Cadde-i Kebir'e, Taksim'den Tunel'e kadar granit doseyip halt etti
Yok olmadi begenmedi haldir haldir sokulmeli
Bilmem ki simdi yerine acep hali mi serilmeli
Istanbul kentsel donusmeli
Yedi tepe yedi tunel
Her bir yerlerine laleler ekilmeli
Velhasili melanur boylelikle geldi II. Lale Devri... boyle gitmemeli
Hal-i sahv Hazret'in bin bir zirvasiyla Istanbul yonetilmemeli!

"Haydi Istanbul vapurunu sec!" halk avcisi soylemiyle
Halk bilgi ve begenisiyle sanal alemden vapur secmece!
Unutma sakin bu hallab Hazret'i de sen sectiydin!
Aman sakin sec-ME!
Bu isin halli sanki yalnizca halk oylamasiyla olmamali!
Hal boyleyken sehir dustu dusecek kalmadi dayanacak hali
Halen akli basina gelmedi mi acep halis Istanbul halkinin
Halihazirda halas icin her halukarda bir hal caresi aranmali bulunmali... hal-i harb ilan edilmeli
Haleti ruhiyesi bozuk olan Hazret'in halefi bulunup derhal taht-i Istanbul'dan hal'edilmeli!
)O(

* http://www.haberler.com/haberf.asp?haber=324651
.......................................................
halis: saf
hal-i pur melal: keder verici durum
hal-i ihtizar: can cekisme, olum hali
halab: çamur, bataklık, bataklik arazi
hal-i sahv: daimi veya arizi bir sebepten dolayi suuru munselip bulunan bir sahsin akli melekelerini muvakkaten iktisabetmesi
hal-i harb: savas durumu, seferberlik
halas: Kurtulus
zeyrek: uyanik
hallab: cok yalanci, cok hilekar
hal'etmek: tahttan indirmek

derken Topbas'tan bir zirva daha... suni ada...
http://www.cnnturk.com/TURKIYE/haber_detay.asp?PID=318&haberID=397949

gelmisti ya...

Artikin Ahmet Vefik Alp'in de dahiyane fikir ve projeleriyle katilimiyla,

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/HaberDetay.aspx
aType=HaberDetay&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=999078&Date=05.10.2008&b=3.%20kopruye%20Marmara%20Denizinde%20alternatif&ver=62
Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Istanbul'un kuzeyine yapilmasi planlanan ucuncu kopru icin alternatif bir proje onerdi. Prof. Alp, Pendik ve Yesilkoy arasina yapilacak otoray ve yuzer viyadukle trafigin rahatlayacagini, ormanlarin da kurtulacagini belirtti

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp

Takim tastamam simdi!

Velhasili
Beyler, Bayanlar,
Cesme'deki evinin bahce duvarlarini
akvaryumdan insa edip
gunduzun sicaginda
haslanan baliklari
aksamleyin yiyen,
elinde hali hazirda
nice ada projesi yani sira
aya yorgi projesi bilem varolan
ada'ya aday adayi
birbirinden parlak fikir ve projeleriyle huzurlarinizda...
)O(

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/cesmeb.html

HEDEFLENEN PROJELER

TOKI ile yapilan calismalarimiz hizlandirilip, bir an once halkimizin kira oder gibi konut sahibi olmasini saglayacagiz.

Belediyeye 4 adet ambulans alinip yatalak hastalar, yaslilar ve ihtiyac sahipleri ucretsiz saglik kurumlarina ulastirilacaktir.

Ogrenci servisleri ucretsiz olacaktir.

Her otele degil her eve sicak su baglatilacak.

Su sirketi tekrar belediyeye baglanacak ve faturalar asgari limitten uygulanacaktir.

Merkezde bulunan Ro-Ro Limani sehir disina tasinip tir tasiyan yuk gemileri merkeze alinmayacaktir.

Cesme limani Fener burnundan ve tekke plajindan mendirek yapilarak dunyanin en buyuk yat limanlari bolgesi olusturulacaktir.

Sit dereceleri yumusatilip yarisma kazanmis projelerle ileri teknolojiyi getiren planlar yapilip uygulanacaktir.

En kisa zamanda elektrik ve telefon kablolari yeraltina alinacaktir.

Cesme merkez ve cevresinde ucretsiz otopark alanlari olusturulmasina onem verilecek.

Cesmede yapilacak olan oteller ve cesitli olusacak isletmelerde Cesme'de yasayanlarin calismasina oncelik verilip ortalama 3000 kisi olan issiz sayisini sifira indirmek en oncelikli amacimizdir.

Bizim isimiz sahil kenarlarindaki restoran ve isletmeleri yikip yakmak degil daha cok tesvik etmek olacaktir. Cesme sahil seridindeki cesitli devlet kurumlarina ait olan yapilari sahilden cok daha uygun yerlere tasiyip, bunlarin yerine bir turizm kentine yakisacak isletmeler yapilacaktir.

Eski Festival gunlerini aratmayacak Uluslararasi Muzik Festivalleri duzenlenip, turizm ve tanitim icin yurtdisinda yapilacak olan butun organizasyonlar, belediyemizin maddi ve organize calismalariyla en ust seviyede yapilacaktir.

Baskanligimizda her daim direk baskaniniz ile gorusebileceksiniz.

Isyeri acilisi yapilir iken esnafimizin ruhsat harclari taksitlendirilip kolaylik saglanacaktir.

Butun yollar ve mahalle aralari (ozellikle bayanlar icin) 24 saat yurunecek ve guvenlikli bir hale getirilecektir.

Isciler icin bekleme alanlari olusturulup, ulu orta meydanlarda bekleyen grup goruntuleri engellenecektir.

Cesme Tedasin arka tepesinden Karadag tepesine kadar teleferik hatti kurulacaktir.

Tabela vergileri ve isgaliye bedelleri alt limitten hesaplanip isletmelere katki saglanacaktir.

Belediyemiz sadece yerel yonetim hizmeti degil, cesitli isletmeler kurup saglamis oldugu kazanclar ile cok daha faydali yatirimlar yapacaktir.

Cesitli kultur etkinlikleri (Galeri, Sergi, konser, Konuk yazarlar ile soylesiler, Tartisma Forumlar vs.) duzenlenecektir.

Sehir ici ozel gezinti araclari ile sehir turu duzenlenecektir. (Tren seklinde traktor, Ustu acik otobus vb.)

Cesme'de yasayan ogrencilere dershane yardimi ve yuksekogrenim bursu verilecek.

Etrafina pis kokular yayan aritmalarin duzenli araliklarla filtreleri degistirilerek halkimizin rahatsiz olmasina firsat verilmeyecek.

Cesme'de arac muayene istasyonu yapilmasi icin tum girisimler ivedilikle yapilacaktir.

Yoksullar, kimsesiz ve yaslilar belediye tarafindan kurulacak bakim evlerinde ikamet ettirilecektir.

Cesme'yi havaalanina kavusturacagiz.

Halkimiz icin semt pazarlarina donus servisi tahsis edip herkesi evine yakin bir noktaya goturecek tasima sistemi olusturulacaktir.

Siklikla memnuniyet anketleri yapip, eksiklerimiz tamamlanacaktir.

Devlet memuru ve ozel sektorde calisan bayanlara kres yardimi yapilacak.

Cesme'de YOL'dan baska bir seyler de yapilmasi gerektigini ispatlayacagiz.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/altinkumb.html

ALTINKUM

Alacati Sea Side koyunda biten sahil yolu guney sahillerimiz boyunca devam ettirilip, Altinkum ve Ciftlik Yarimadasindan sahil yolu seklinde devam ettirilerek Cesme merkeze baglanti yolu yapilacaktir.

Tursite ve Altinkum plajlarimiz dunyanin nadide plajlarindandir.

Miami sahilleri benzeri bir planlama ile kiyi seridini koruyarak 150 metre iceriden gecen sahil yolu arasi plaj tesisleri olarak tum halkimizin faydalanabilecegi sekilde duzenlenecektir. Yolun ust tarafinda kalan bolgede turizm yatirimlarina acilip Turkiye'mizin ve guzel Cesme'mizin hizmetine sunulacaktir.

Butun Ciftlik Yarimadasi planlanacak olup, plani olmayan yer kalmayacaktir. Ciftlik Yarimadasina gecis otobandan cikildiginda, Karadag eteklerinden devam ettirilerek Girit Ovasina baglanacaktir. Bu yol Ovacik Ovasinda yapmayi planladigimiz Kanal ve Venedik Projesi ana baglanti ve Ciftlik Mahallesi cevre yolu olarak planlanmaktadir.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/ayayorgib.html

AYAYORGI

Cevre Yolu Migros kavsaginda caga uygun ciddi bir duzenleme yapilacaktir. Bu kavsakta towers veya gokdelen musaadesi verilmesi sehre ayri bir hava katacak olup, bir gokdelenin golgesinden gecmek dahi insana farkli duygu yasatacaktir. Eski doku ile yeni doku birbirine uyumlu gecisle bir arada yasatilacaktir.

Ayayorgi Koyu, Hacettepe Koyu ve Eski Dalyan Koyunda estetik turistik yapilanmaya musaade edilecek, mimari ozelligi olmayan ve dis gorunumu estetik olmayan klasik binalara izin verilmeyecektir.

Bademli Koyuna yat limani projelendirilip hayata gecirilecektir.

Resimde gorulen projeler ornekleme olup diger bos alanlarin benzer sekilde plan ve duzenlemeleri yapilip hayata gecirilecektir.

Dalyankoy Mahallemiz, Ali Bostan Koyu, Uc Burun, Top Burun ve Havacilar bolgesi ozel tasarimla planlanacaktir.

Dalyankoy'umuzun dogal marinasi son teknoloji ile revize edilip, balikcimizin ve yatcimizin daha guvenli, temiz ve cagdas bir marinada konaklamasi saglanacaktir.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/celebib.html

CELEBI ADASI

Celebi Adamizin mulkiyeti Cesme'li vatandaslarimiza ait olup, kiyiya yakin olmasi nedeniyle cok ciddi turizm yatirimcilarinin yillardir dikkatini cekmektedir. Bu yatirimcilar mulk sahibi ailelerle, adayi satin alip yatirim yapmak icin gorusmelerine ragmen sonuca ulasilamamistir. 20 sene once turizm alani iken 1. Derece Dogal Sit Alani ilan edilmesinden dolayi sonuclanamayan bu gorusmeler, Turizm Bakanligimizin yeni baslattigi calismayla 2.Derece Dogal Sit Alanina (Turizm Tesis Alani) cevrilmek uzeredir.

560 donum olan bu adamizin projelendirilip turizme acilmasi Cesme'mize cok buyuk deger katacaktir.

Yillardir bu adamiza bir tasarim getirilmemesi ve kriterler getirilmedigi icin yapilasma yapildiginda cirkin yapilasmadan korkuldugundan dogal kalmasi yeglenmistir ve sit getirilmistir. Halbuki bu cag ve yeni yapilasma teknigi ile adada turizm harikalari meydana getirmek mumkundur.

Isi bize verin farki gorun!..

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/karakolib.html

TELEFERIK PROJESI

Cesme Tedas arkasindaki tepeden baslayip merkez uzerinden gecerek Karadag tepesine kadar uzanan bir teleferik hatti kurulacak. Yapilan on expertiz calismalari neticesinde 2500metre uzunlugunda olacak. Turkiye'nin en uzun ucuncu sehirici teleferik hatti olacak olan bu proje yaklasik 2 yil gibi kisa bir sure icerisinde tamamlanip, gunde yaklasik 2000 kisi tasiyabilecektir.

Cesme'nin cehresine yeni bir guzellik katacak olan bu hat, gece aydinlatmalari ile Cesme uzerinde Bogaz koprusu goruntusu vererek isikli gorsel sovlarla, ilcemize gelecek olan yerli ve yabanci butun turistlerin ve sizlerin Cesme'deki yeni eglence ve gezinti araci olacak. Cesme'yi kusbakisi izlemek isteyenler, gorecekleri manzaradan buyuk bir keyif duyacaklardir.

Karadag tepesi uzerindeki teleferik istasyonu cevresinde olusturulacak olan aquaparklar, piknik alanlari, sosyal tesisler ve eglence merkezleri turizme buyuk katkida bulunacak.

Ozellikle halkimiz bu tip guzellikleri elbette ki hak ediyor.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/fenerb.html

FENER PROJESI

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/ilicab.html

ILICA

Yaptigimiz teknik arastirmalara gore Palm Dubai'nin benzeri Palm Cesme'yi yildizburnunda, denizden cikan termal su kaynaklarimizin uzerine yapmamiz mumkun gorulmustur. Deniz derinligi ve zemin son derece musaittir.

Gunumuzde orijinal ve yenilikci mimari projelerin uretilme zamanidir. Kent cehresi uzerine daha istenen bir soylev baslatmanin tam zamanidir.

Gunumuzde bir kentin turizm merkezi olabilmesi icin sadece deniz manzarali odalar yeterli olmuyor. Gunumuzde turizm "toplu yasam deneyimine" donusmus durumda. Turistlere bircok farkli alternatifi bir arada sunmak gerekiyor. Modern turist kendini farkli bir mekanda evindeymis gibi hissetmek istiyor. Bu da tum ihtiyaclarini karsilayabilecegi oteller, alisveris merkezleri, sinema ve bircok etkinligin bir arada yer aldigi turizm merkezlerini yaratiyor.

Dubai'de yapilan dunyanin en devasa bu mega yapitinin satisa cikarilmasindan 3 gun sonra butun evler satildi. Alicilar arasinda Ingiliz futbolcu David Beckham, Tom Cruise, Michael Dougles ve daha bircok dunyaca unlu yildiz ve zengin bulunuyor.

Dubai'de bu talep uzerine ilk adadan 2 kat daha buyuk olan Jebel Ali nin insaatina start verildi. Jebel Alinin capi ilk adadan 8 km daha buyuk ve 500.000 insana hizmet vermesi planlaniyor. Ve gunumuzde halen bircok kisi, Dubai de birincisini bitirip ikincisini de bitirmek uzere iken, hayal olarak goruyor. Yapilmasi gereken; projeni uret, yasa ve kanunlarini cikar, dunyanin tum sermayesi ve yatirimcilari zaten projeye yatirim yapmaya hazir hale gelmis oluyor. Kaldi ki bu projeye turkiyemizde de yatirim yapacak bircok grup ve yatirimci mevcuttur.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/sifneb.html

SIFNE

Pasalimani, Sifne koprusunden Sifne Burnuna kadar olan bolge termal turizm bolgesi olup, 25 senedir planlamasi ruhsat asamasina gelememistir. Bu bolgenin planlamasi hemen bitirilip ciddi tesisler yapilacak sekilde imar adalari olusturulup E:3 verilecektir. Bu sayede ilcemizde ciddi anlamda istihdam olusturulacaktir. Ayrica DLH tarafindan 700 yatakli yat limani projesi onaylanmistir.

Bu bolgemiz MTA tarafindan termal bolge ilan edilmis olup, Balcova Termal Tesisleri kuzeyli turistleri yilin 12 ayi sehir merkezinde agirlarken, denize sifir termal suyu olan ve Turkiye'mizin ikinci degerli termal suyu bizde iken bu projeleri hayata gecirmek mantikli ve Cesme'yi dusunen insanlar icin cok kolaydir. Yeterki Cesme'nin turizmde buyumesini isteyelim.

...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/ufo/ufo.html


...

http://www.mehmetaligokceoglu.com/joomla/images/projebuyuk/bandob.html

Belediye Baskani oldugumda ilk yapacagim is bir bando takimi kurmak olacak, neden mi? Benim issizime is verecek as verecek yatirimciyi Belediye onunde Bando takimi ve kirmizi hali ile karsilayacagim da ondan. Belediye hoparlorunden "bu gun su kisi ve firmalar yatirim icin Cesme'mize gelmislerdir" diye hoparlor ile ilan verdirecegim. Cimentosunu biz tasiyacagiz yolunu hemen yapacagiz. Yeter ki istihdam saglansin, yeterki Cesme'miz guzellestirilsin, guzel bir sey yapsin, turizme katkisi olsun.

Mimar ve Muhendislerin sanatina karisilmayacak, eli tutulup engellenmeyecek. Imari 1 veya 2 bagimsiz bolumse bagimsiz bolumleri arttirmadan, kimsenin kati, kotu, cati arasi, cati egimi, pencere sekli, teras buyuklugu ile ugrasilmayacak, hatta taks ve kaks sinirlamasi dahi getirilmiyecektir. Yeterki kuracagimiz sehir esnetik kurulumuzca distan guzel bir bina oldugu tastik edilsin.

Dunyada proje yarismasi kazanmis binayi cesmemize uygulayamiyoruz. Boyle bir gorus cagi yakalayamamak demektir. Tekrar ediyorum bagimsiz bolumu arttirmadan bina yapiminda guzel olan her seye izin verilecektir. Cesmemizde yasayan tum muhendis arkadaslarin yuzde ellisinin onayini almayan mimari projeler uygulatilmayacaktir. Biz dunyayi buraya cekecegiz diyoruz. Cesme'mizi butun muhendisler, emlakcilar, sivil toplum kuruluslari ile birlikte dunyaya tanitacagiz. Cesmemizi bir yatirim ve ornek sehir haline getirecegiz.