25 Mayıs 2012 Cuma

ADALAR POSTASI-2698: and the "teneke kamyon" goes to...



* * *

ADALAR'da TARİHTE O GÜN:

18 Ekim 1916 Çarşamba günlü, Bursa'da yetim ve kimsesiz kalan Marika'nın İstanbul Büyükada'da sakin Reşid Asım'ın yanına gelmesine müsaade olunmasına dair...

* * *

ADALAR'da BİR GÜN:

Fotoğraf: Ayşe Cemre Tatlıcı, Bugün gökyüzü deniz olsun!..." , 23.5.2012. 

* * *


ADALAR'da HAVA DURUMU:

25 Mayıs 2012 Cuma
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
13/21ºC
%81-92nem
Lodos, GB 18km/sa
Gündoğuşu 05:39... Günbatışı 20:22...


* * *


Cicely Mary Barker, The Poppy Fairy.


__________________________________________

1- İstanbul Adaları'nda Trafik Canavarının Usulsüz Seyrine Seyirci Kalmayacağız!...  Faytonlarımızı da Vermeyeceğiz!...

2- Fatma Aksu: "Adalar’da çevre kirliliği yarattığı gerekçesiyle Şubat ayında sınırlama getirilen ve İBB'nin 86 faytonu kamulaştırıp yerine 40 adet elektrikli faytonu devreye sokmak istediği fayton krizine İBB Meclisi el koydu. Meclis, faytonların imar planlarına işlemesini onaylayıp, 'Adalar’da iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak,' şartı koydu..."

3- and the "Teneke Kamyon" goes to...

4- Reha Erdem şu sıralar Büyükada’da yeni filmi Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı çekiyor...

5- Büyükada yolları otoban misali!...

6- Nilgün Çevik: "Yerine insanların az bir ücretle evlerine kolayca gidebileceği bir projesi var mı acaba?..."

7- Selin Aygün: "Adalar'da trafik istemiyoruz!..."

8- Avni Kurtuldu: "İnanlar Şirketi'nin, Terrace-Lido kaçağıyla ilgili yazdığı yazıdan dolayı tazminat davası açtığı Baki Nedim Baltacı'ya destek vermek üzere 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 12:00'de Büyükada'da Terrace-Lido kaçağının önünde basın açıklaması yapıyoruz! Haydi duyarlı gerçek Adalılar 'Ben de yazdım,' demeye var mısınız?..."

9- Büyükada'da hukuk dışı bir şekilde inşaatı tamamlanan Terrace-Lido rezidansıyla ilgili tartışmalar sürerken, konuyla ilgili Adalı TKP'lilerden bir açıklama geldi...

10- Arif Çağlar: " Ayrıca Adalar'da müdahele edilecek, mücadele edilecek yeterince felaket var, işte Seferoğlu faciası, işte Adalar'a çıkartılmak istenen motorlu araçlar, işte Adalar'ın kuruyan çamları, işte 1/5000'lik planlar, işte kentsel dönüşüm numarasıyla emlak yağması peşinde koşanlar v.s. Saymakla bitmeyecek kadar mücadele konusu var..."

11- Terrace-Lido kaçak inşaatı davası neydi? Ola ki unutanlar için bir anımsatma...

12- Deniz Toprak: "Adalar için son derece önemli bunca meselede elini taşın altına koymayan tüm dernek, vakıf, ıvır zıvırın Adalılar için bundan böyle Os…tan Tayyare Derneği'nden öte geçemeyeceğini hatırlatalım... "

13- Adalar Belediyesi, Heybeliada Değirmenburnu-Başkürekçi Sk. mevkiinde kestiği kuru ağaç dallarını 'kontrollü' bir biçimde yakmış!...

14- Selin Aygün: "Küçük çevreciler yağmura aldırmadan yalın ayak bahçeye fırlayıp..."

15- Deniz Toprak: "Seferoğlu Korusu’nun bugünkü haline baktıkça..."

16- Funda Lena: "Hazırım!..."

17- Ünsal Savaş: "Bu tekneler her durumda Yalova-Adalar arasında çalışmaya devam edecek..." 

18- Ebru Gümüş: "Artık İDO seferlerinde 'sanki cep telefonumuz kapalıymış gibi davranmak' zorunda kalmayacakmışız..."

19- Deniz Toprak: "Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi!..."

20- Adalar Belediyesi'nden ne haber?...

21- Sibel Akkaşoğlu: "Bu haftasonu Adaevi'nde..."

22- Aslı Yalap: "İBB Atık Yönetim Müdürlüğü tarafından Adamız bugün temizlenmiştir..."

23- Osman Boyraz, "Bölgenin sıkıntılarının çözümü noktasında parti olarak çalıştıklarını ifade ederek, faytoncuların sorunlarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulacağını, söyledi..."

24- Kuşlar Âlemi'nden...

25- Yüzler Defteri'nden...

)O(



_____________________________________________
_____________________________________________

Hürriyet, 20.5.2012
Fatma Aksu 


Adalar’ın simgesi faytonlar kalıyor 


Adalar’da çevre kirliliği yarattığı gerekçesiyle Şubat ayında sınırlama getirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 86 faytonu kamulaştırıp yerlerine 40 adet elektrikli faytonu devreye sokmak istediği fayton krizine İBB Meclisi el koydu. 

Meclis, faytonların imar planlarına işlemesini onaylayıp, “Adalar’da iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak,” şartı koydu. 

Konu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na CHP’li Adalar Belediyesi’nin yaptığı itiraz üzerine İBB Meclisi’ne taşındı. Adalar Belediyesi, Adalar’da iç ulaşımın, emniyet, sağlık, itfaiye, idari gibi zorunlu kamu hizmetleri dışında faytonlarla sağlandığını, faytonların Ada peyzajıyla bütünleşip simgeleştiğini belirtti. Adalar Belediyesi, yeni plan notlarına, “Adalar’da motorlu taşıt yasağının sürdürülmesi, kamu kurumlarının zorunluluk dışında (itfaiye, zabıta, öğrenci servisi, atık taşıma araçları) bütün hizmet taşıtlarının dört tekerlekli ve iki tekerlekli motorsuz akülü araçlar olması ve Belediye izni olmadan Adalar’da akülü ve motorlu hiçbir aracın kullanılamayacağı” hükmünün eklenmesini istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, talebi inceledi. Müdürlük, 1/5000 Ölçekli Adalar Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Genel Hükümleri’ne, “Adalar’da iç ulaşım aracı olarak fayton kullanılacak olup, zorunluluk hallerinde ilgili kurumlardan izin almak koşuluyla kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere akülü ve motorlu araçlar kullanılabilir,” notunun eklenmesi yönünde görüş bildirdi. Müdürlüğün görüşü İmar Komisyonu tarafından da uygun görüldü ve bu şekilde rapor hazırlandı. İmar Komisyonu’nun hazırladığı rapor Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. 

Motorlu taşıt Adalar’ı bitirir 

DAHA önce de park düzenlemesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’yle karşı karşıya gelen Adalar’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, motorlu taşıtları zorunlu hizmet dışında yaygınlaştırmanın Adalar’ı cazibe merkezi olmaktan çıkaracağını savundu. Adalar’daki bütün yolların yaya yolu olup motorlu taşıt trafiğine kapalı olduğunu ancak sınırlı sayıda kamu hizmetleri için motorlu taşıtlara izin verildiğini vurgulayan Farsakoğlu, faytonların, Adalar’ın vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Faytonların ıslah edileceğini söyleyen Farsakoğlu, hayvan hakları ve çevre sağlığı açısından Büyükada’da sayılarının azaltılacağını, benzin veya dizelle çalışan hizmet taşıtlarını da zaman içinde akülüye dönüştüreceklerini belirtti.



T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı hâli hazırda hüküm sürerken; Adalar'daki motorlu araç seyrine bir hayli esneklik getiren —misal Adalar'da Kentsel SİT'le bütünlüklü motorsuz yaşam kültürünü çiğneyerek bugünlerdeki film çekimlerinde "kültür ve sanat etkinlikleri için" bahanesiyle sözde "günübirlik" —ya kimbilir kaç günlük— Ada'ya çıkartılmasına izin verilen motorlu taşıtlar misali— nice hinlikle de olsa sözkonusu kararın 1/5000'liklere işlenmesi hayırlıdır herhalde gerçi ya bundan İBB Meclisi ve dahi Adalar'da trafik canavarının usulsüz seyrine seyirci kalan bizzatihi müsebibi Adalar Belediye Başkanı'nın eşine az rastlanır akıllara durgunluk veren bir riyakârlıkla kendilerine paye çıkartmaları tahammül edilir şey değil doğrusu! Yalan Dünya!...
)O(

_____________________________________________

and the
"TENEKE KAMYON" 


goes to...


Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da "Altın Fayton" http://cnnturk.com/n/661509 

Reha Erdem'e Büyükada'da "Teneke Kamyon" ödülü! http://instagr.am/p/Kz6732jjnY

Ve asıl soru(n) şu ki:
Tüm bu motorlu araçların Adalar'a çıkartılmasına izin veren
sorumsuz sorumlulara acep ne verilmeli?


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 25.12.2009 tarih ve 2232 sayılı kararı uyarınca “İstanbul ili, Adalar ilçesinde Motorlu Taşıt kullanımına ilişkin; bütün yolların prensipte yaya yolu olarak belirlendiğine, bu nedenle ilçenin kültür kimliği ve diğer özelliklerinin korunmasının bir gereği olarak Adalar genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve Adalar'ın bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına,” işaret edilmişliğine; “Bu karara uymayanlar hakkında 2863 sayılı kanun uyarınca yasal işlem yapılmasına, karar gereğinin Kaymakamlık ve Belediye tarafından yerine getirilmesine oybirliğiyle karar verilmişliğine rağmen; 

Kentsel SİT Alanı Adalar'dan Büyükada'da
hele de Doğal SİT Alanı dahilinde orman içinde devrilen
bu aracın Ada'ya çıkış iznini kim ve neye istinaden verdi?

Büyükada Has Kalfa Sokak'ta, 18.5.2012.

18 Mayıs 2012 Cuma günü Büyükada Has Kalfa Sokak'ta ormanlık alan içinde yer alan Yenal evinde yapılan film çekimleri esnasında Hundez Film Işık'a ait kamyon devrileyazdı; devrilseydi beraberinde çamlar da devrilecek yamacın altında Türkoğlu Sokak'taki evler ile mukimleri ve dahi yoldan geçenler de zarar görecekti! Olası olasılıklar bir yana günlerdir Türkoğlu Sokak'tan son sürat vızır vızır —misal evvelsi gün ve dahi gece hilafsız 100'den fazla defa— seyreden film çekim-servis araçlarına hangi kurum/kişiler, neye istinaden bu izni verdi? 

Büyükada'da Şehit Murat Yüksel Sokak'taki Sedenler'in evinde Reha Erdem "Şarkı Söyleyen Kadınlar" filmini çekmekteydi bugün Maden cihetinde görülmüşler ki nicedir Atlantik Film'in araçları vızır vızır Ada sokaklarında turlamakta; Has Kalfa'da da aynı ekip mi çalışmakta, yoksa? Bir/birkaç çekim mekânlarının daha olduğu anlaşılıyor Ada'da! 

Nuri Bilge Ceylan'a Cannes'da "Altın Fayton" ödülü vermişler ya ADALAR POSTASI'nın da Büyükada'da "Teneke Kamyon" ödülünü kime vereceğini derhal bulmamız gerek! :)) 

Ne tuhaf bir durum film çekimi için aradıkları doku nicedir yitip gittiğindendir ki İstanbul'da, Adalar'ın kısmen korunan dokusunun harcanması uğruna yasak masak dinlemeden vınnnlıyorlar sokak ve dahi ormanlarda... Hundez'in kamyonu devrilseydi bayır aşağı hem çamlar, hem evler, hem yoldan geçenler zarar görecekti! Elbette asıl bu gayri kanunî izni talep değil de arz eden sorumsuz sorumlulardan sorulmalı hesabı!

Adalar Belediyesi ve Kaymakamlığı, bizzatihi sorumlu olduğu Adalar'daki taşıtlara dair kontrolü aleni ihlalle, kanun ve kararları yok saymakta! Kimin umurunda? Oysaki adalarını sahiplenen Burgazadalılar vaktiyle Sinan Çetin'in Ada'ya çıkarttığı film çekim-servis araçlarını yılmaz bir kararlılıkla adeta denize dökmüşlerdi! Pek yakında belgeleriyle sunulacak ADALAR POSTASI'nda... Tüm bu mücadeleyi yok sayarak geçenlerde Burgazada'ya da film çekimi için bilmem kaç araç çıkarıldıydı... 


Neye sahip olduğumuzun farkındalığıyla yitip gitmesine seyirci kalmayalım! 


İstanbul Adaları'nı benzeri sayfiye yerlerinden ayıran emsalsiz özelliği motorlu araç trafiğinin dolayısıyla gürültüsü ve kirliliğinin olmayışıyDI! "Araba sevdası"ndan muzdarip olanların gidecekleri pek çok yer varken, motorlu taşıtsız bir yaşantıyı tercih eden bizlerin gidebileceği başka herhangi bir yer yok! Haliyle İstanbul Adaları sakinlerinin de Yunanistan'daki Hydra Adası, Almanya'daki Baltrum Adası, Hollanda'daki Schiermonnikoog Adası, Fransa'nın güneyinde Toulon yakınındaki Ile de Porquerolles, Kanada'daki Torino Adaları, ABD'deki Mackinag Adası, Brezilya'daki Paqetá Adası, Çin'deki Gulangyu Adası ve benzeri çağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih eden tüm adalarının [http://www.carfree.com/carfree_places_old.html] mukimleri gibi motorlu taşıta izin vermeye hiç mi hiç niyetleri yok! Çağdaş dünyanın motorlu taşıtsız yaşamı tercih ederek cittaslow bayrağı altında birleşen kentleri yavaşlarken evvel zemandan beri haliyle bir cittaslow (sakin belde) olan Adalar'da da gaza basmanın âlemi yok! 
)O(



____________________________________________

From: DENİZ TOPRAK 
Subject: 
Date: May 21, 2012 5:18:06 PM GMT+03:00 

Milliyet- Cadde, 14.5.2012
Tolga Akyıldız


[...]

REHA ERDEM’DEN YENİ FİLM 


‘Korkuyorum Anne’ ve ‘Kozmos’ gibi filmlerle gönlümüzde taht kurmuş yönetmenimiz Reha Erdem şu sıralar Büyükada’da yeni filmi ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’ı çekiyor. Başrolünde Binnur Kaya’nın olduğu filmin çekimlerine üç hafta önce başlandı. Filmin sürprizlerinden biri de ‘Son’ adlı dizideki oyunculuğuyla yönetmenin ilgisini çeken müzisyen Aylin Aslım’ın önemli bir rol alıyor oluşu. Aslım dışında yine ‘Son’dan tanıdığımız Philip Arditti ve ayrıca Kevork Malikyan da ‘Şarkı Söyleyen Kadınlar’ın oyuncuları arasında.

Çekimlerin haziran ayı ortası bitmesi planlanıyordu ancak geçen hafta sette bir kaza oldu. Filmin oyuncularından Aylin Aslım bir sahne çekilirken düşerek iki yerden bacağını kırdı. Şimdi en az 10 gün süreyle Aslım’ın sahnelerine ara verilecek. Bu kaza, filmin vizyon tarihini geciktirir mi bilmem ama yine ses getirecek bir Reha Erdem filminin arifesinde olduğumuzu söyleyebilirim. 

Kaza sonrası geçmiş olsun demek üzere Aylin Aslım’ı aradım. Oyunculuk kariyerini çok önemsediğini belirttikten sonra aynen şöyle dedi: “Bacağım alçıda da olsa 19 Mayıs’ta Bursa’da sahnede olacağım!” 


_____________________________________________

Büyükada yolları otoban misali!...

ben ki 
vızır vızır işleyen 
"Türkoğlu-Aşıklar otobanı" (!) kıyısında 
nicedir münzevi
nadiren evden çıktığımda dahi...
)O(

Büyükada 23 Nisan Caddesi'nde bir kepçe park halinde, 28.3.2012 11:34. 

Büyükada Karakolu önünde İBB aracı ile cenaze arabası park halinde, 29.3.2012 10:11. 

Büyükada 23 Nisan Caddesi'nde bir kamyon seyir halinde, 29.3.2012 10:11.

Büyükada Saat Kulesi Meydanı'nda bir kamyon seyir halinde, 29.3.2012 10:11. 

Burgazada, 2.4.2012.

Büyükada'da film çekim ekibi servis aracı seyir halinde, 5.5.2012 15:48. 

Büyükada Yılmaz Türk Caddesi'nde seyir halinde, 5.5.2012 15:59. 

Büyükada Karakolu önünde İBB aracı park halinde, 12.5.2012 15:44. 

Büyükada Karakolu önünde TRT aracı park halinde, 12.5.2012 15:44. 

Büyükada Kadıyoran Caddesi'nde film çekim ekibi servis arabası seyir halinde, 12.5.2012 15:46. 

Büyükada Kadıyoran Caddesi'nde film çekim ekibi servis arabası seyir halinde, 12.5.2012 15:49.

Fotoğraf: Ugo Anttonio Corintio, Büyükada, 12.5.2012.

 Büyükada Kadıyoran Caddesi'nde film çekim ekibi servis arabası seyir halinde, 14.5.2012 08:40. 

Büyükada Türkoğlu Sokak'ta 2 adet film çekim ekibi aracı park halinde, 18.5.2012 16:09.


_____________________________________________

From: NİLGÜN ÇEVİK 
Subject: Re: "adalar'ın simgesi faytonlar kalıyor"muş!... 
Date: May 20, 2012 11:46:01 AM GMT+03:00 

"Adalar'ın simgesi faytonlar kalıyor"muş!... 


Selamlar, 
Yerine insanların az bir ücretlere evlerine kolayca gidebileceği bir projesi var mı acaba? 

Normal bisikletler alternatfi midir? Bu yokuşları bisikletlerle çıkmanın dizlerde kısa sürede problem oluşturabileceğini biliyorlar mı? 

Ayrıca normal bisikletlerin, sınırsızca gelenlere kiralanması çevrede huzuru ve düzeni bozacak hareketler yaratmıyor mu? Buna bir çözüm bulunacak mı? 

Teknolojiyi Ada'ya zarar vermeden kullanabilecekken; deneyetleyemedikleri yerde ortadan kaldırmaları sorunu çözecek mi? 

Faytonları kullananlara eğitim verilecek mi? 

Nilgün 

_____________________________________________

From: SELİN AYGÜN 
Subject: kedi (@martikedi) seninle bir tweet paylaştı 
Date: May 20, 2012 2:37:02 PM GMT+03:00 

Adalarda Trafik İstemiyoruz!... 


Umarım yetkililer de 4 yaşındaki Ada kadar duyarlı olup kendi sorumluluklarındaki araçları BAĞLAR!

http://t.co/Vx0KOtRL -- kedi (@martikedi) 


_____________________________________________

From: AVNİ KURTULDU 
Subject: Baki Nedim Baltacı'ya destek! 
Date: May 21, 2012 10:44:10 PM GMT+03:00 

Baki Nedim Baltacı'ya destek! 


Haydi duyarlı Adalılar! 

İnanlar Şirketi'nin Sn. Baki Nedim Baltacı’ya tazminat davası açtığı yazıya [ADALAR POSTASI-2670/6(25.2.2012)] sahip çıkıyoruz. 

"Ben de yazdım," diyerek imzalıyoruz. Yeterli sayıyı bulunca Terrace-Lido kaçağının önünde basın açıklaması yapacağız. 

Haydi duyarlı Adalılar imzaya! 

Avni Kurtuldu 



From: AVNİ KURTULDU
Subject: Basın açıklaması
Date: May 22, 2012 8:14:59 PM GMT+03:00
To: adalarpostasi@gmail.com

"Ben de yazdım," demeye var mısınız? 


İnanlar Şirketi'nin, Terrace-Lido kaçağıyla  ilgili yazdığı yazıdan [ADALAR POSTASI-2670/6(25.2.2012)] ötürü tazminat davası açtığı Baki Nedim Baltacı'ya destek vermek üzere 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 12:00'de Büyükada'da Terrace-Lido kaçağının önünde basın açıklaması yapıyoruz.

Haydi duyarlı gerçek Adalılar "Ben de yazdım," demeye var mısınız? 

Avni Kurtuldu



Biz de Yazdık!



ADALAR POSTASI, Avni Kurtuldu, Emine Çiğdem Tugay, Övgün Ahmet Ercan (Prof. Dr.), Nalan Altınışık, Ender Eren, Yusuf Bahar, Handan Altıneller, ...



_____________________________________________


soL Portal, 23.5.2012 07:57

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/adali-tkplilerden-buyukada-terrace-lido-tartismasi-uzerine-aciklama-haberi-55093

'Adalı TKP'lilerden' Büyükada Terrace Lido tartışması üzerine açıklama 


Büyükada'da hukuk dışı bir şekilde inşaatı tamamlanan Terrace Lido rezidansıyla ilgili tartışmalar sürerken, konuyla ilgili Adalı TKP'lilerden bir açıklama geldi. 

Büyükada'da İnanlar İnşaat tarafından, sit alanı özelliklerine, çevre korumasına, imar iznine, onaylanan projeye ve ruhsat iznine aykırılık taşımasına ve bu özellikleri nedeniyle açılan davalarda alınan durdurma ve yıkım kararlarına karşın yapımı tamamlanan, bu aşamadan sonra da yıkım kararı verilen ama uygulanmayan Terrace Lido rezidansıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

Terrace Lido, son olarak, İnanlar İnşaat'ın Ada Gazetesi adlı internet sitesinin yazarlarından Baki Nedim Baltacı aleyhine açtığı tazminat davasıyla gündeme geldi. İnanlar İnşaat, yapıyla ilgili konuyu işleyen köşe yazısı nedeniyle, şirketin itibarının sarsıldığını ve maddi zarara uğratıldığını iddia ediyor. 

Açılan dava üzerine, Baki Nedim Baltacı'nın yazısına imza koyma kampanyası başlatıldı. 

Buraya kadar normal. Ancak, Baki Nedim Baltacı'nın söz konusu yazısında geçen bir ifade üzerine yaşananlar da ayrı bir hikâye. 

Baltacı, CHP'li Adalar Belediyesi'nin de bu hukuksuzluktaki payına dikkat çektiği 25 Şubat tarihli yazısında, özel bir vurguyla, TKP'nin de yapılanlara ses çıkarmadığını söylüyordu. 

Bu gerçek dışı ifade üzerine Ada Gazetesi sitesine “Adalı TKP'liler” tarafından yapılan açıklamaya sitede yer verilmedi. 

İki gün önce başlatılan, açılan davaya karşı metnin altına imza koyma kampanyasıyla da, aynı ifade bir kez daha dolaşıma sokulmuş oldu. Bunun üzerine, benzer bir açıklama defalarca site yönetimine ulaştırıldıysa da, ısrarla yayınlanmadı. 

Bu durumda, farklı mecralardan yanıtlamak, kaçınılmaz oldu. Yapılan her haberin didişmelere, dedikodulara, kişisel çekişmelere vesile olan yorumlarla uzayıp gittiği sitede, böyle bir konuda kurumsal nitelikli açıklamaya yer verilmemesi, Ada Gazetesi yetkililerinin siyasal ahlakı açısından yeterince aydınlatıcı. 

“Adalı TKP'liler” adına yapılan ve sansürlenen açıklamanın metni, şöyleydi: 

Sayın Baki Nedim Baltacı'nın Terrace Lido konusunda sessiz kalanlar ya da “Belediye ile iyi ilişkiler” nedeniyle görmezden gelenler arasında, özel bir vurguyla TKP’yi de zikretmesi, bilgisizlikten ve partimizi yeterince tanımamaktan kaynaklanmaktadır ve iftira niteliğindedir. Aşağıda, Baltacı'nın yazısından da önce, 22 Şubat'ta soL portalda yayımlanan haberimizin linkini veriyoruz. 

Bu metni, imza kampanyası vesilesiyle dolaşıma sokmanın öncülüğünü yapan ve dolayısıyla bu gerçeği yansıtmayan ifadeyi de, bu arada Ada halkına imzalatacak olan Sayın Avni Kurtuldu, herhangi bir haksızlık karşısında, şu ya da bu sebeple sessiz kalanları ya da bunlara ortak olanları, nemalananları arıyorsa, yakın çevresini gözden geçirmelidir. 

Yalnız, şunu da bilmelidir ki, TKP, yapılan uygunsuz işleri eleştirirken, Belediye'ye muhalefet temelinde gerici odaklarla arasındaki mesafeyi silikleştirecek bir zihniyete asla kapılmaz, “düşmanımın düşmanı dostumdur” ilkesizliğine düşmez. Kendileriyle aramızdaki temel fark budur. 

Terrace Lido’dan ve benzeri örneklerden yola çıkarak, yanlışlıkların üzerinden, gerici odağın güç kazanma hamlelerinin yedeğine düşmek, rant didişmesinin parçası haline gelmek, bir belkemiği problemidir. 

Bu problemle malul olanların iftiraları, küçümseyici ifadeleri karşısında, şimdilik, insanlar sizi de, TKP’yi de bilirler demekle yetiniyoruz." (soL - İstanbul)


_______________________________

From: ARİF ÇAĞLAR
Subject: Hayalle hakikat arasında 
Date: May 24, 2012 1:35:58 AM GMT+03:00
To: emine.cigdem.tugay@gmail.com

Hayalle hakikat arasında 


SoL Portal'da yayımlanan Adalı TKP'liler eleştirisini anlamak mümkün değil. Nedim Baki Baltacı Terrace-Lido olayıyla TKP'nin ilgilenmemiş olduğunu yazmış, bir siyasi parti olan TKP'nin de gerçekten Terrace-Lido konusundaki mücadeleye katıldığı görülmemiştir. Lütfen dikkat ediniz: sözü edilen TKP'dir, SoL Portal değil. TKP'liler tarafından hazırlanıp yayımlanıyor olsa bile bir web sitesiyle bir siyasi parti aynı şey değildir. SoL Portal TKP'nin organı değildir, en azından SoL Portal'da ne künyesinde ne de başka bir yerinde böyle bir ilişkinin ibaresi de yoktur. Terrace-Lido'yla ilgili mahkeme süreci bittikten sonra SoL Portal'da bir haber yayımlanmıştır ve haberin içinde TKP'nin bu konuda ne yapmış olduğundan da haber yokur. Öte yandan Baki Nedim Baltacı'nın, TKP'yi anmasında şaşılacak birşey de yoktur. Çünkü yolsuzluk ve yasasızlıkla kamu zenginliğini yağmayanlara sağ siyasi partiler değil sol siyasi partiler karşı çıkar. Dünyayı bir nebze tanıyan namuslu yurttaşın da soldan beklentisi budur. Bu beklenti Adalar ilçesinde soldaki tüm partilerin ilçenin sorunları karşısındaki eylemsizliğiyle bugüne kadar boşa çıkmıştır. Belki güçleri yok, belki daha önemli gördükleri başka konularla uğraşıyorlar v.s. Baki Nedim Baltacı'nın da bu konularda mücadele beklentisi herhalde sol cenahtaki siyasi partilerden olacak ki sol partilerin bu eylemsizliğine üzülüp TKP'nin adını anmış. Hangi siyasi partiyi anacaktı? Soldaki diğer partilerin en azından Adalar ilçesinde ortada olmayışı —CHP zaten sol cenahta sayılmaz, hiçbir zamanda solda olmamıştır— buna karşılık TKP'nin son seçimlerde hiç değilse Adalar'dan 60 oy alışı akla bu partiyi getirir. Heyecanlanıp köpüreceğinize sevinin, sol deyince yurttaşın birinin aklına TKP gelmiş. Böyle bir durumda ortada TKP'nin Terrace-Lido konusunda yapmış olduğu hiçbirşey yokken Ada Gazetesi'nin de TKP'lilerin gönderdiği itiraz yazısını basmamış olmasına şaşmamak gerekir. TKP ya da TKP'liler Adalar konusunda ne yapmak istiyorlarsa işe girişsinler, TKP'nin Adalar ilçesiyle ilgili siyasi planını ve mücadelesini somut olarak Adalılara tanıtsınlar. Terrace-Lido mücadele edilecek felaketlerden biriydi, hâlâ da öyle, hâlâ geç kalınmış değildir, bu mücadeleye katılmak için Baki Nedim Baltacı'ya kaçak inşaatın sahibinin açtığı davada taraf olsunlar, imza kampanyasına katılsınlar. Ayrıca Adalar'da müdahele edilecek, mücadele edilecek yeterince felaket var, işte Seferoğlu faciası, işte Adalar'a çıkartılmak istenen motorlu araçlar, işte Adalar'ın kuruyan çamları, işte 1/5000'lik planlar, işte kentsel dönüşüm numarasıyla emlak yağması peşinde koşanlar v.s. Saymakla bitmeyecek kadar mücadele konusu var. Hepsi de yolsuzluk, yasasızlık, kamu zenginliğinin yağmasıyla ilgili yani tam da sol cenahtaki partilerin kendilerine iş edinecekleri konular. Bundan iyi örgütlenecek, somut siyaset yapılacak ilçe mi bulunur. Adaları seven, bu kepazeliklikleri gördükçe üzülen ahali örgütlendiği kurum olan belediyenin de bu konulardaki halini gördükçe iyice çaresiz kalıyor. Dernekler derseniz, size bizim dernekten (İAKTVKD) örnek vereyim, bu kadar rezalete "dur" demeye yetişemiyor. Bu işler çok daha geniş çapta, çok daha siyasi profesyonalite isteyen işlerdir, kısacası bu işler siyasi partilerin işidir.

Bir de soL portal'ın itiraz yazısının son kısmı var ki anlamaya hiç imkân yok. Adalar Belediyesi'nde CHP yönetimdedir yani Terrace-Lido ve benzeri bir takım rezaletlere neden olan bu CHP yönetimidir. Bu belediyeyi eleştirince karşısındaki en büyük oy potansiyeli olan AKP'nin ekmeğine yağ sürmek düşüncesi —daha doğrusu düşüncesizliği— ve feveranı kötüyü gösterip ahaliyi korkutarak kendi yediği herzeyi ört-bas etmektir. Bu ilkel ve yanlış siyasetten özellikle sol cenah çok çekmiştir. Dikkat edilecek olursa CHP de bu teraneyle hareket ediyor: bir süre önce CHP İstanbul il başkanı Adalar'da CHP muhaliflerinin belediye yönetimini haklı eleştirisini dinledikten sonra "Haklısınız ama ne yapayım bu başkan benim başkanım," demişti. Böyle ucuz taraf tutmalarla bir yere varılmayacağını bilmek gerekir. Solda siyaset başka anlayış gerektirir.

Dolayısıyla kaçak Terrace-Lido inşaatı konusunda "CHP belediyesine karşı çıkmak AKP'nin işine gelir," tezi yanlış bir yaklaşımdır. Böyle olduğu için de soL Portal, Terrace-Lido'yla ilgili haberde haklı olarak CHP belediyesini eleştirmiştir. Başkaları da bunu yapıyorsa doğru bir iş yapıyordur. Hatta yasasızlık ve yolsuzluğa karşı çıkanlar hangi siyasi grup ya da partiden olursa olsun doğru davranıyordur. Herşeyden önce özellikle Türkiye'de siyasetin en hızlı kirlendiği bu noktaya karşı çıkmak konusunda anlaşmak gerekir. Ayrıca Avni Kurtuldu şimdiki CHP Adalar ilçesi yönetimini baştan beri eleştirmiştir, Terrace-Lido felaketine de baştan beri karşı çıkmıştır. Bu açıdan soL Portal'da yayımlanan "Herhangi bir haksızlık karşısında, şu ya da bu sebeple sessiz kalanları ya da bunlara ortak olanları, nemalananları arıyorsa, yakın çevresini gözden geçirmelidir," suçlamasını anlamaya imkân yoktur ya da soL Portal bizim bilmediğimiz birşeyler biliyordur ve eğer öyleyse bunu bizden saklamaması gerekir. Aynı yazıda "TKP, yapılan uygunsuz işleri eleştirirken," deniliyor. TKP Adalar ilçesinde yapılan hangi uygunsuz işleri ne zaman ne şekilde eleştirmiş, karşı çıkmış, mücadele etmiş? Benim bundan haberim yok. Elbette benim haberimin olmaması böyle birşeyin olmadığı anlamına gelmez. Lütfen haber verin de sevinip kutlayalım. Bütün sorun bu meçhulerden çıkıyor. Hazır yeri gelmişken SoL Portal'ın haberi verişteki meçhul duruma da işaret edeyim: bu haberleri kim nereden nasıl alıyor, kim yazıyor? SoL Portal'da haberi yazanın imzası yok. Kollektif bir durum varsa, yazıyı beş kişi yazmışsa 5 kişinin adı konulur. Yanlış birşey, kötü birşey yapmıyorsunuz ki adınız saklı kalsın. Hayalle hakikat arasındaki ayrımda her zaman elle tutulur, gözle görülür somut veriler, somut kişiler, somut adresler vardır.

Arif Çağlar


______________________________

Terrace-Lido kaçak inşaatı davası neydi? 

Kaçak Terrace-Lido inşaatı, 12.5.2011.

Ola ki unutanlar için bir anımsatma...


Terrace-Lido kaçak inşaatı davası neydi? 


Davaya konu olan Lido neydi? Ne değildi?


Terrace-Lido kaçağının davası sonuçlandı!...


Dava sonrası neler oldu? Neler olmadı?



______________________________


From: DENİZ TOPRAK 
Subject: Şu tüzüklerinizi bir açıklayın bakalım… Ne için kurulanlar ne peşinde koşmuş… 
Date: May 24, 2012 11:50:13 AM GMT+03:00 

Şu tüzüklerinizi bir açıklayın bakalım…
Ne için kurulanlar ne peşinde koşmuş?… 


Şu tüzüklerinizi bir açıklayın bakalım… Ne için kurulanlar ne peşinde koşmuş?…  
 "…Adalar'da yüzün üzerinde dernek var…"mış!

Bir kaç istisna hariç, hangisinin ne zaman ne işe yaradığını bilen varsa beri gelsin… 

Göstermelik kongreler, falan filan konseyleri, ıvır zıvır komisyonları… Hadi oradan! 

Bu bir kaç istisnayı da sakın ola kimse üzerine alınmasın. İstisnadan kastım; çok bilinir olmak ya da her meselede burnunun ucunu gösterip geri çekilmek değil elbet. 

Eğer sen Adalar Mimoza Derneği'ysen, eh mimozaların durumu iyi kötü tartışılır, istisna sayılabilirsin… 

Ya da Adalar Tırtıl Yetiştiricileri Vakfı'ysan, söze ne hacet, yer gök tırtıl zaten, görevini yapmışsın, kesin istisnasın… 

Zaten kuruluş amacın (!!!) dışında senden bir beklentisi olan da yok. 

Ama sen, işte ne bileyim Adaları Güzel Eyleme, Koruyup Kollama, Sevip Sayma vs. adını taşıyanlardansan eğer, buna rağmen kılını kımıldatmıyorsan hâlâ, o zaman yuh olsun sana… 

Bir kaç aklıselim insanın Adalar için çırpınışına sessiz kalarak bir nevi karşı durmuş olan, destek oluyormuş gibi olup kişisel çıkar peşinde koşan ve nihayet destek veriyorum diyemeyecek kadar aciz olan STKSetTirsin Ka’sın… 

Sivil toplum kuruluşu 
Sivil toplum kuruluşu, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar ve/veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri oda sendika vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır. 

Yani bu işler, öyle birkaç eften püften birkaç açıklamayla, göz boyamadan öte geçmeyen danışıklı dövüşlerle olmuyormuş. 

Tüm çıkar çevrelerinden uzak ve tüm kurumlardan bağımsız, kâr ve kişisel rant amacı gütmeyen üyelere sahip, Adalar’a yararlı hizmet için çalışan STK varsa Adalar’da, bunca hayati meselede bugüne kadar üzerine düşeni yapmayarak geç kalmış olsa dahi bundan sonrası için derhal görev alması gerektiğini, Adalar için son derece önemli bunca meselede elini taşın altına koymayan tüm dernek, vakıf, ıvır zıvırın Adalılar için bundan böyle Os…tan Tayyare Derneği'nden öte geçemeyeceğini hatırlatalım... 

Ve bekleyelim bakalım…


______________________________



Tütüyordu Heybesi!...

Heybeliada, 23.5.2012.
)O(

Adalar Belediyesi, Heybeliada Değirmenburnu-Başkürekçi Sk. mevkiinde kestiği kuru ağaç dallarını 'kontrollü' bir biçimde yakmış! Görenlerin aman ateş-alev-rüzgâr tutuşa diye korkudan adeta yüreği dağlanmış!...
)O( 


______________________________

From: SELİN AYGÜN
Subject: At!!!Gel...
Date: May 20, 2012 10:37:13 PM GMT+03:00

At!!! Gel...


Küçük çevreciler yağmura aldırmadan yalın ayak bahçeye fırlayıp, bahçelerinin eriğini misafirle paylaşırken....

______________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: Seferoğlu Korusu’ndaki ağaçlarla ilgili
Date: May 21, 2012 5:59:29 PM GMT+03:00

Seferoğlu Korusu’ndaki ağaçlarla ilgili...


Seferoğlu Korusu tahribatı, 24.4.2012.
)O(

Seferoğlu Korusu’nun bugünkü haline baktıkça, Seferoğlu Korusu’ndaki ağaçlarla ilgili görevlerini yaptığını söyleyenlerin aldıkları maaşların benim vergilerimle ödenen kısmını HELAL ETMİYORUM… 


______________________________

From: FUNDA LENA
Subject: Yeni klibim
Date: May 24, 2012 4:52:41 PM GMT+03:00

Hazırım!...

Merhabalar, 
Ben Büyükada'dan Eczacı Avni Kurtuldu'nun kızı Funda. Daha önce müzik calışmalarımla ilgili haberlerimi yapmıştınız. Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. Ve eğer ilgilenirseniz yeni klibimin haberini sizinle paylaşmak isterim. Bu şarkı hem müzikal altyapısı hem de hikâyesi bakımından benim en özel şarkılarımdan bir tanesi. Hem sözler hem de klip engelli insanların toplumdan dışlanmaları durumunu konu alıyor. Bu şarkımı öncelikle beni tanıyan insanlara ulaştırmak benim için çok önemli. Adalar ilçesinin bu anlamda benim için oönceliğini zaten biliyorsunuz. Bu yüzden sizin desteğiniz benim için cok kıymetli. Dediğim gibi eğer ilgilenip sayfanızda yer verirseniz çok mutlu olurum. 

Saygılar,

Funda 


Klibimin linki: http://www.youtube.com/watch?v=n1mK0Pc-Tgc&feature=plcp


______________________________

Yalovamız, 21.5.2012 


Yalova-Adalar Seferleri Başladı 


Yalova-Adalar seferleri başladı. Seferlerin ilk gününde Yalova'dan Adalara 100 yolcu taşındı. Dentur-Avrasya Mali İşler Müdürü Ünsal Savaş, "Bu tekneler her durumda Yalova-Adalar arasında çalışmaya devam edecek" dedi. 

Uzun süredir beklenen Yalova-Adalar seferleri başladı. İlk seferini planlanan tarih olan 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü gerçekleştiren tekneler bir günde 100 yolcuyu Adalara götürdü. İlk seferi değerlendiren Dentur-Avrasya Mali İşler Müdürü Ünsal Savaş, "Burada her hangi bir beklenti içerisinde değiliz. Biz seferlerimize her durumda devam edeceğiz. Bizim bu hattan ilk zamanlarda bir kar beklentimizde yok. Yalova halkının kısa sürede bu seferlere alışacağına inanıyoruz. İlk gün için iyi sayılabilecek bir sayıda yolcuyu taşımakta bizi sevindirdi. Bu sayının her geçen gün daha da artacağına inanıyoruz" dedi. 

Fiyat politikası hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Savaş, "Bizde önce gelene şu fiyat, son anda gelene bu fiyat diye bir uygulama söz konusu dahi olamaz. Biz yolcularımıza sabit fiyat avantajı da sunuyoruz" diye konuştu.



______________________________

From: EBRU GÜMÜŞ 
Subject: İDO'da cep telefonu kullanma yasağı kalktı
Date: May 22, 2012 12:29:23 AM GMT+03:00

İDO'da cep telefonu kullanma yasağı kalktı


Artık İDO seferlerinde "sanki cep telefonumuz kapalıymış gibi davranmak" zorunda kalmayacakmışız. 

Haber şu şekilde:

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de feribot ve deniz otobüslerinde 'cep telefonu kullanma' yasağını kaldırdı. Hızlı feribotun yanı sıra artık deniz otobüslerinde de yolcular cep telefonlarıyla konuşabilecek.

İDO'nun hayata geçirdiği düzenlemeyle artık feribotlarda "Cep Telefonunuzu Kapatın," şeklinde uyarıcı anonslar yapılmıyor. Yıllardır feribot ve deniz otobüslerinin cep telefonu sinyallerinden olumsuz etkilendiği gerekçesiyle yolculuk esnasında cep telefonunun açık bırakılmasına müsaade edilmiyordu. Feribotlarda bizzat kablosuz internet uygulamasının firma tarafından sağlanması, kablosuz internetin de bir tür cep telefonu şebekesi benzeri frekans olduğunu göz önüne alan yolcular uygulamaya tepki gösteriyordu.

İDO tarafından hayata geçirilen yeni uygulamada, artık "Güvenli yolculuk için lütfen cep telefonunuzu kapatın," şeklindeki uyarı anonsu yerine, "Sayın yolcularımız teknolojik gelişmeler ışığında yapılan düzenlemeyle artık cep telefonunuzu diğer yolcularımızı rahatsız etmeyecek şekilde kullanabilirsiniz," anonsu yapılıyor. Uygulamanın Yenikapı-Güzelyalı, Kabataş-Güzelyalı, Yenikapı-Bandırma, Topçular-Eskihisar olmak üzere tüm İDO feribot ve deniz otobüslerinde hayata geçirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı 07:30'da Bursa Güzelyalı'dan Yenikapı'ya hareket eden Orhangazi Feribotu'nda yapılan "yasak kalktı" anonsu yolcular tarafından olumlu karşılandı. Böylece yolcu taşımacılığı yapan şehirlerarası otobüs firmalarının ardından deniz araçlarında da cep telefonu kullanılabilecek.

İyi çalışmalar,


Ebru Gümüş

______________________________

From: DENİZ TOPRAK
Subject: PERŞEMBENİN GELİŞİ
Date: May 21, 2012 10:19:59 AM GMT+03:00 

PERŞEMBENİN GELİŞİ,

Hakimiyet Gazetesi, 15.5.2012
GÖZÜNÜ BİSİKLETLERE DİKTİ!
İstanbul’un prensi Adalar’da faytonculuk, restaurant, otel, pansiyon gibi turizme hizmet veren sektörlerin yanında, yeni bir ekonomik alan açan “bisiklet kiralama” işi de tehlikeye girmeye başladı. [...] 

ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ…

From: DENİZ TOPRAK
Subject: ADALAR MOTORLU ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILSIN!…
Date: February 17, 2012 9:43:37 AM GMT+02:00
ADALAR MOTORLU ARAÇ TRAFİĞİNE AÇILSIN!…
[...] Fayton yok olursa, sıra önce bisiklette, sonra da... [...] 


_____________________________

Adalar Belediyesi'nden ne haber?

From: ADALAR BELEDİYESİ
Subject: Adalar Belediyesi Haberleri
Date: May 21, 2012 10:33:54 PM GMT+03:00


Adalar Belediyesi, 18.05.2012


KEYF-İ SEFA ADALAR 


Rölyef ve üç boyutlu resim sanatının önde gelen isimlerinden Emel Sarakurt'un kişisel sergisi Belediye Binası, Sergi Salonunda açıldı. Serginin açılışı, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu ve İstanbul 5 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Av. Ahmet Başyiğit tarafından gerçekleştirildi. 

18 Mayıs Cuma günü saat 17:00'de gerçekleştirilen açılış töreni sırasında bir de kokteyl verildi. Sanatçı Emel Sarakurt'un sergisi 15 gün boyunca açık kalarak, sanatseverlerle buluşacak. 



Adalar Belediyesi, 20.05.2012


TUTUKLU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY BÜYÜKADA’DA 


12 Haziran 2011'de yapılan genel seçimlerde İzmir 2. Bölge milletvekili seçilen ve 5 Mart 2009 tarihinden beri tutuklu bulunan Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, kitapları aracılığıyla Adalılarla buluştu.


20 Mayıs 2012 Pazar günü Büyükada Saat Meydanı'nda; Balbay'a Özgürlük Girişimi, Ada Gönüllüleri derneği ve Adalar Belediyesi'nin birlikte düzenlediği etkinlik gün boyu devam etti. Üzerinde; "Milletvekilimizi Mecliste Görmek İstiyoruz" ve "Mustafa Balbay'ı Tekrar Seçiyoruz" mesajlarının yazıldığı bir "Oy Sandığı" konularak, halk oylaması da yapıldı.


Adalılar'ın, Balbay'a yazdıkları mesajları attıkları sandıkla, Mustafa Balbay bir kez daha halkın vekili seçildi. "Balbay Sizin İçin Yazdı, Siz Kendiniz İçin Okumaz Mısınız?" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Balbay'ın cezaevinde yazdığı kitaplar da satışa sunuldu. Getirilen tüm kitapların satıldığı etkinlikte, gün boyu yağan yağmura rağmen yediden yetmişe her yaştan insan; ''Balbay'a Özgürlük'' talebini dile getirdi. 


_____________________________

From: SİBEL AKKAŞOĞLU 
Subject: ADAEVİ BU HAFTA SONU 25 MAYIS VE 27 MAYIS 
Date: May 24, 2012 10:42:52 PM GMT+03:00 

BU HAFTASONU (25 ve 27 Mayıs)
ADAEVİ'nde...


Sevgili Adaevi dostları, 
Bu hafta Adaevi'nde yine bir belgeselimiz var ama çok ilginç. Adı KURŞUN KALEM, yönetmeni Mustafa Ünlü. Yazar Osman Necmi Gürmen'in yaşam öyküsü. Bu program tabii ki 25 Mayıs Cuma günü saat 20:00'de

27 Mayıs 2012 Pazar günü saat 18:00'de ise sevgili dostumuz Sumru Ağıryürüyen'le birlikte şarkı söyleyeceğiz. Artık ne şarkısı bilemem. Buna Sumru karar verecek. Belki bir Balkan şarkısı, belki bir Ermeni şarkısı, belki de hiç bilmediğimiz diyarlardan, bilmediğimiz dillerden bir şarkı. Hep beraber göreceğiz. Bu program 2 saat sürecek ve benim gibi müzik kulağı sıfır, sesi sıfır biri bile Sumru'yla şarkı söylediğine göre artık siz düşünün.Yalnız birşey hatırlatayım. Ülkemizin halihazır en güzel seslerinden biri olan Sumru ile şarkı söylemek bedava değil. Katılım ücreti 25TL. Sesi, kulağı olmayan, ama şarkı söylemeyi seven herkesi bekleriz. Ama yerimiz kısıtlı bilesiniz. 

Selamlar sevgiler, 
Sibel Akkaşoğlu 
Adaevi Kültürel Etkinlik Maydanozu 0533 514 88 03 
Adaevi -Büyükada 
Çınar Meydanı Kozalak Sk. No:1 



From: ADALAR MÜZESİ 
Subject: Müze'de Buket Uzuner'i Ağırlıyoruz - 28 Mayıs 2012
Date: May 25, 2012 6:59:10 AM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com




_____________________________


From: ASLI YALAP 
Subject: [HEYBELİADA MUHTARLIĞI- MUHTAR ASLI YALAP] İBB ATIK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ADAMIZ...
Date: May 24, 2012 2:08:10 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com

Aslı Yalap, 24 Mayıs 14:07

 İBB ATIK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ADAMIZ... 


İBB ATIK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ADAMIZ BUGÜN TEMİZLENMİŞTİR. KENDİLERİNE BU TEMİZLİKTEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.


_____________________________

Hakimiyet Gazetesi, 22.5.2012

http://www.hakimiyetgzt.com/2012/05/adalara-hizmet-hamlesi

Adalar’a hizmet hamlesi 


AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, beraberinde Adalar İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Kadın Kolları Başkanı Betül İpekçi'yle birlikte ilçeyi gezerek esnafların ve vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Faytoncu esnafını da ziyaret eden Boyraz, bölgenin sıkıntılarının çözümü noktasında parti olarak çalıştıklarını ifade ederek, faytoncuların sorunlarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulacağını söyledi. İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile birlikte ilçenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını ve istişare ettiklerini dile getiren İlçe Başkanı Erdoğan Yılmaz ise, “Adalarımızın ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırdık. AK Parti olarak, ilçemizin sağlık sorununu da birkaç ay içinde neşter vuruyoruz. Adalar Hastanesi, İl Özel İdaresi'ne verdiğim önergeyle İSMEP projesi kapsamına alındı, yıkılıp yeniden yapılacak.

Öte yandan mezarlıkların yetersiz gelmesi üzerine, İBB'le yaptığımız görüşmeler sonuçlandı ve Burgazada ile Kınalıada’ya yeni mezarlık alanı tahsisi yapılıyor. Hüseyin Rahmi Gürpınar lisesinin yeniden yıkılarak yapılması konusunda ihale çalışmaları son aşamaya geldi. Şu ana kadar 4 firma İl Özel İdaresi’nden şartname aldı bu ihale de Haziran ayı içinde yapılacak.

Diğer taraftan ilçe gençlerimizin ve spor kulüplerimizin büyük sıkıntısını çektiği stat konusun da da somut adımlar atıldı, önümüzdeki haftalarda Spor Bakanımız'la biraraya gelerek stat konusunu da kökten çözeceğiz. Bizim hedefimiz Adalar’da bulunun spor kulüplerimizin kendi evlerinde oynayacakları maçlarını Adalar’da yapmalarıdır. Daha önce Adalar Belediyesi’nin sinema alanı olarak kullandığı arazinin de spor kompleksi ve kültür merkezi şeklinde değerlendirilmesi konusunda proje çalışmalarımız devam ediyor. AK Parti olarak Adalar’ın sorunlarına her zaman sahip çıkıyoruz,” dedi.


_____________________________


Kuşlar Âlemi'nden... 


Twitter, 23.5.2012 17:58
MelikeVatansever ‏ 
@MLKVatansever


Yorgun #iphotography #igersistanbul #iphoneography #instagramhub #instagood #ig_nesia #ig_nesia @ Büyükada http://instagr.am/p/K-Skk2sEA1

ADALAR POSTASI tarafından retweetlendi


Twitter, 24.5.2012 00:29
♕ ipek bozkurt ♕ ‏
@ipekbozkurt 

Büyükada Sokak İneklerini Koruma Derneği kuruyorum. Üç beş bişi atın da ahır mahır bişi yapalım. Evin önündeki kaldırımda yatıyorlar. 

ADALAR POSTASI tarafından retweetlendi


Twitter, 24.5.2012 00:33 
cursery ‏ 
@cursery 

Adalar'da riskli alan tespiti http://www.ntvmsnbc.com/id/25349930/#storyContinued daha önce de paylaştık. Gene hatırlatalım risk bahane rant şahane! 

ADALAR POSTASI tarafından retweetlendi 


Twitter, 15.5.2012 15:55
Mehmet ÇELİKER ‏
@MehmetCeliker

EFSANELER ÖLMEZ!!! 

Lefter, kızları Aliki ve Ruhla ile okul dönüşünde Büyükada'da...



_____________________________



Yüzler Defteri'nden...


Bu sefer de Yüzler Defteri'nin karman çorman sayfalarında dolanmaya zaman yetmedi! Bir dahaki sefere... Bu köşede yer almasını arzu ettiklerinizi doğrudan yollayabilirsiniz ADALAR POSTASI'na adalar.postasi@gmail.com
)O(