6 Nisan 2010 Salı
ADALAR POSTASI-2402: faytoncular rumca öğrenmek istiyor...
* * *
ADALAR'da TARİHTE O GÜN:
23 Temmuz 1899 Pazar günlü Heybeliada'da görevli İkinci Sınıf Polis Komiseri Abdul Efendi'nin taltif edildiğine dair...
* * *
ADALAR'da BİR GÜN:
Büyükada, 6.4.2008.
* * *
ADALAR'da HAVA DURUMU:
6 Nisan 2010 Salı
Büyükada'da HAVA DURUMU*
Sağanak yağışlı
9/18ºC
% 52-84 nem
Gündoğusu, D 12km/sa
Gündoğuşu 06:41... Günbatışı 19:32...
* http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=BUYUKADA uyarınca
* * *
Cicely Mary Barker, Polyanthus & Grape Hyacinth Fairies.
* * *
1- Tülin&Erdem Damcı: "Adaların yazılı tarihine yaptığınız hizmet ve katkılardan dolayı sizleri canıgönülden tebrik eder, bu başarılı oluşumun nice yıllar devam etmesini dileriz..."
2- Handan Altıneller: "Biraz gecikmeli de olsa yürekten daha nice nice yıllara bizim sesimiz, soluğumuz olmanız dileğiyle; emeğinize, yüreğinize sağlık..."
3- Avedis Hilkat: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün, denizlerin korunması ve temizlenmesi faaliyetleri kapsamında İstanbul sınırları dahilinde; deniz yüzeyinin, kıyıların, plajların, dere ağızlarının temizlenmesi ve bertarafı olarak temizlik hizmetlerini genişleterek çalışmalarına hız verdiklerini; daha güzel, daha temiz İstanbul ilkesiyle hizmet anlayışında olduklarını, dağıtılan broşürlerinden biliyoruz. Bu bağlamda biz Adalılar olarak İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını kıyılarımızda görmek arzusundayız..."
4- Mihriban Abüyük: "Yaptığımız görüşmelerde, faytoncular yabancı dil olarak en çok Rumca öğrenmek istedi. Çünkü Adalara en çok turist Yunanistan'dan geliyor. Biz de bu isteklerini karşılamak için çalışmalara başladık. Ayrıca İngilizce de öğrenmek istiyorlar..."
5- Nilgün Çevik: "Büyükada yoga ders saatleri, her hafta Pazar 10:00, 13:00, 20:00, Salı 10:00, 13:00, 20:00 Perşembe 10:00, 13:00, 20:00..."
5- Cem Erciyes: "Emin Yüce adlı ‘donanma zabiti’nin anıları, Heybeliada’daki Bahriye Mektebi’ne girmek için İzmir’den yola çıkmasıyla başlıyor. Timaş Yayınları’nın bastığı kitabın en ilginç yanı da bu mektep bölümü. Emin Yüce, 1897 yılında Bahriye Mektebi’ne yazılıyor..."
ADALAR POSTASI'nın 2402. sayısında...
)O(
..........................................................1
From: ERDEM DAMCI
Subject: Tebrik
Date: April 3, 2010 3:41:58 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com
Değerli ADALAR POSTASI kurucuları ve üyeleri,
Beşinci yıl dönümünüzde, Adalar'ın yazılı tarihine yaptığınız hizmet ve katkılardan dolayı sizleri canıgönülden tebrik eder, bu başarılı oluşumun nice yıllar devam etmesini dileriz.
Saygılarımızla,
Tülin ve Erdem DAMCI
..........................................................2
From: HANDAN ALTINELLER
Subject: Nice Yıllara Adalar Postası..
Date: April 4, 2010 9:14:32 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com
İstanbul dışında olduğumdan ADALAR POSTASI'nın doğum gününü kaçırmışım. Bu yüzden biraz gecikmeli de olsa yürekten daha nice nice yıllara bizim sesimiz, soluğumuz olmanız dileğiyle; emeğinize, yüreğinize sağlık...
Handan Altıneller
..........................................................3
From: AVEDİS HİLKAT
Subject:
Date: April 5, 2010 2:38:34 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
DUYUN SESİMİZİ!!!!
22 Temmuz 2004 tarihi itibariyle 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle İstanbul Büyükşehir sınırları, İl Mülki sınırları olarak belirlenmiş, yine 5216 sayılı kanun tarafından belirlenen görev ve yetkiler kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, denizlerin korunması ve temizlenmesi faaliyetleri kapsamında İstanbul sınırları dahilinde; deniz yüzeyinin, kıyıların, plajların, dere ağızlarının temizlenmesi ve bertarafı olarak temizlik hizmetlerini genişleterek çalışmalarına hız verdiklerini, daha güzel, daha temiz İstanbul ilkesiyle hizmet anlayışında olduklarını, dağıtılan broşürlerden biliyoruz. Bu bağlamda biz ADALILAR olarak İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nün çalışmalarını kıyılarımızda görmek arzusundayız. DENİZ MAVİ, İSTANBUL YEŞİL sloganlı tanıtım broşürünüzde "Misyonumuz; daha yaşanabilir bir çevre için; uluslararası standardartlara uygun çözümler üretmek ve çevre bilinci oluşturmaktır. Değerlerimiz şeffaflık, çevreye bütünsel yaklaşım, aidiyet ruhu (kurumsal aidiyet), ekip ruhu, fırsat eşitliği," bu sloganınızla hizmet anlayışınızı Adalarımız'da görmek istiyoruz. Adalar Belediyemiz çok kısıtlı imkânlarıyla hizmet yapabilmektedir, 2007 nüfus sayımına göre 'kışlık 10.260' kişi olarak aldığı mali yardımla, yazın 150.000'i bulan nüfusa nasıl hizmet götürülecek ve biz Adalılar'ın İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden 2010 Kültür Başkenti İstanbul’un Prens Adaları'na yakışacak hizmetleri beklemek hakkı değil mi?
Saygılarımla,
Avedis Hilkat
2009 Mahalli seçimlerde BAĞIMSIZ İl Genel Meclisi Adayı
Adalar Sivil Toplum Dernekleri Yöneticisi
..........................................................4
Sabah, 4.4.2010
Yaşar Özay
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2010/04/04/adalardaki_faytoncular_rumca_ogrenecek
Adalar'daki faytoncular Rumca öğrenecek
Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da başlatılan eğitim çalışmaları hızlandı. Tarihi ve turistlik belde konumunda bulunan Adalar'da ilk eğitim çalışmasına faytonculardan başlanıyor. Adalar Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Büyük Kulüp tarafından ortaklaşa düzenlenecek çalışmada, faytoncular eğitilecek.Adaları ziyaret eden yabancıların ilk karşılaştıkları kişilerin faytoncular olduğunu belirten Adalar İlçesi Milli Eğitim Müdürü Mihriban Abüyük, yapacakları çalışmaların başında at bakımı, at sağlığı ve dil eğitiminin geldiğini söyledi.
SIRADA İNGİLİZCE VAR
İlk etapta 380 faytoncunun eğitime alınacağını belirten Abüyük, "Yaptığımız görüşmelerde, faytoncular yabancı dil olarak en çok Rumca öğrenmek istedi. Çünkü Adalara en çok turist Yunanistan'dan geliyor. Biz de bu isteklerini karşılamak için çalışmalara başladık. Ayrıca İngilizce de öğrenmek istiyorlar. Biz de bu isteklerini çeşitli kuruluşlarla işbirliği yaparak yerine getireceğiz" dedi.
..........................................................5
From: NİLGÜN ÇEVİK
Subject: büyükada yoga çalışmaları
Date: April 5, 2010 4:24:41 PM GMT+03:00
To: adalar.postasi@gmail.com
Büyükada yoga ders saatleri:
Her hafta;
Pazar 10:00 - 13:00 - 20:00
Salı 10:00 - 13:00 - 20:00
Perşembe 10:00 - 13:00 - 20:00
Aylık ücret 125 TL
Yer Maden bölgesi Mimoza çıkmazı
Hatha yoganın, ashtanga tarzı (nefeslerle beraber akışlardan oluşan) ve Yin Yoga tarzı (nefeslerle bir pozun içinde 3 - 5 dakika kalarak), bazen de ikisini birleştirerek bir ders yaptırıyorum, ayrıca Tao vinyasa dediğimiz çok eğlenceli hareketli akışlardan oluşan bir ders uyguluyorum.
Taoist anlayışın bir parçası olan Yin Yoga çalışmaları aslında hatha yoganın farklı bir tarzıdır. Pozların çoğu aynıdır fakat isimler farklıdır, bunun sebebi yapılan pozlarda, diğer yoga tarzlarında hiza ön plana çıkarken, yin yogada anatomik farklılıklar gözönünde bulundurulur, yani eklemlerdeki compression etkisi ve eklemlerin hareket kabiliyeti... tension etkisi... iskelet yapısı....oranlar... bütün bu farklılıklar yaptığımız pozların görünüşlerini etkiler, herkese aynı hizada poz yaptırmaya çalışmak onlara faydadan çok zarar getirebilir, bireysel farklılıklar dikkate alınarak dersler yönlendiririlir.
Yogayla kısa sürede esnek, sağlıklı bir bedene ve huzurlu bir zihne sahip olabilirsiniz.
Sormak istedikleriniz ve kayıt için aşağıdaki telefon numarasını arayabilirsiniz.
Sevgiler,
Nilgün Çevik
0.544.743 63 69
www.rasyoga.com
..........................................................6
Radikal, 5.4.2010
Cem Erciyes
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalEklerDetay&ArticleID=988899&Date=05.04.2010&CategoryID=40
Hobart Paşa'nın maceraları
İngiliz donanmasından, Osmanlı'nın hizmetine geçen bir denizci Charles Hobart. Brezilya sahillerinde köle tacirlerinin peşine düşmüş, Amerikan iç savaşında gizlice ambargo kırıcılık yapmış. Anıları ise bir devlet adamından çok, tipik bir 19. yüzyıl maceraperestinin anımsadıklarından oluşuyor
[...]
Nitekim Hobart Paşa’nın İstanbul yıllarını hızlıca geçtiğini, mesela Karadeniz’deki muharebelerden çok Adalar’da çıktığı av partilerini anlatmayı seçtiğini, politik konulara girmeyip İstanbul sosyetesiyle dalga geçen bir iki satır yazmayı tercih ettiğini görüyoruz.
Hobart Paşa’nın Anıları için Kansu Şarman’a teşekkür etmek gerek. Kitabın peşine titizlikle düşüp, çevirilerini yaptırıp, orijinal metnin içinde gizlenmiş isimleri bulup düzeltip, sonuna kitapta konu alınan Amerikan İçsavaşı gibi konularda bilgilerle Hobart Paşa’nın Osmanlı, İngiliz donanmaları için yazdığı raporları da ekleyen Şarman, harika bir kitap çıkartmış ortaya.
[...]
Donanma Zabiti Emin Yüce
Emin Yüce adlı ‘donanma zabiti’nin anıları, Heybeliada’daki Bahriye Mektebi’ne girmek için İzmir’den yola çıkmasıyla başlıyor. Timaş Yayınları’nın bastığı kitabın en ilginç yanı da bu mektep bölümü. Emin Yüce, 1897 yılında Bahriye Mektebi’ne yazılıyor. Mektebe yazılma süreci (sınav yok, tanıdık var), gitmeden yapılan alış veriş dikkate değer. Sonra binayı biraz köhne bulması, tenefüs yerindeki kahve ocağı, alt üst sınıflar arasında ilişkiler, mezun olan sınıf için al sınıfın şarkılı türkülü gece düzenlemesi filan gibi gelenekler çok ilginç. Tabii, hangi dersler okutuluyordu, yemekler nasıldı gibi pek çok ayrıntı da veriyor. O dönemin hocalarını bile tek tek tanıtıyor.
[...]
HOBART PAŞA’NIN ANILARI
Hazırlayan: Kansu Şarman
Çeviren: Derin Türkömer
İş Bankası Kültür Yayınları
2010
314 sayfa, 14 TL.